hirdetés

lekvár

címke rss

Van élet a Nutella, bocsánat, a kakaós mogyorókrém után

Archívum2014.08.22, 20:11

Háború van, és vesztésre állunk. Az időjárás megsemmisítő csapást mért az idei mogyorótermésre Törökországban, ezért a tonnánkénti felvásárlási ár máris duplája a szokásosnak. A mogyoróból készülő édességek hamarosan luxuscikké válnak, megfosztva a gasztrokultúrát kedvenc mogyorókrémünktől és a belőle készülő palacsintáktól, sütiktől.

Savanyú, de hihetetlenül egészséges - fogyassz minél több ribizlit!

Archívum2014.07.11, 11:05

Sokszor csak fanyalgunk, és inkább málnát vagy barackot választunk helyette, pedig nem ártana minél több ribizlit fogyasztani. Az ok roppant egyszerű: ez a gyümölcs igazi vitaminbomba, kalóriatartalma pedig alacsony. Ismerd meg jobban és szeresd a ribizlit!

Íme, 5 dolog, amire használhatod az isteni bodzát

Archívum2014.05.18, 15:13

Kétségkívül az egyik legfinomabb szörpöt a bodzából készítheted, most azonban megtudhatod, mi mindenre lehet még jó ez az ízletes fehér virág.

Mi legyen a penészes étellel?

Archívum2014.02.19, 06:47

Általános szabályként elmondható, hogy ha az élelmiszeren megjelent a penész, célszerűbb az egészet a szemétbe vagy a komposztra dobni. Léteznek azonban olyan esetek, amikor a penészes rész eltávolításával a megmaradó étel nagy biztonsággal megmenthető.

Az édes krumplifánk csodája

Archívum2014.01.22, 15:29

Az olajban sült krumplipogácsa nem az a habos, könnyű desszert, amiből csak úgy betolunk három szeletet, majd megfejeljük egy szelet csokoládéval. Tömény, nehéz kalóriabomba, de mit tegyen az ember, ha épp kívánja? Felhívja a mamát.

Tedd el üvegbe a nyarat!

Archívum2013.09.04, 21:26

Elérkeztünk a nyár végéhez, de ez nem jelenti azt, hogy most jövő évig le kell mondanod a napfényről és a finomságokról. Ha most ügyesen üvegekbe teszed a nyár kincseit, egész évben élvezheted őket.

Bizarr lekvárok a kamrában

Archívum2013.08.02, 08:05

Nem csak fahéjjal vagy rummal, hanem csokoládéval, borral és csilivel és készülhetnek olyan lekvárok, amelyek nem csak kísérletezésnek jók, hanem helyük is van a konyhában. Ötletek különleges, de egyszerűen elkészíthető lekvárokhoz.

Sárgabarack: az egészség záloga?

Archívum2013.08.01, 12:11

Itt a nagy nyári lekvárfőzés ideje, no meg a sárgabarack-szezoné is. A befőttesüvegek mellett jusson a tányérodra is a friss gyümölcsből: nemcsak egészséges, de a magja állítólag a rák ellen is jó.

Finom csatnik húsok mellé

Archívum2013.05.20, 20:05

Eredetileg Dél-Ázsiából származik a fűszeres-pikáns zöldséglekvár, a chutney - magyarosan csatni -, de hazánkat is hamar meghódította. Ha fogyókúrázol, és sok sovány, natúr húst eszel, az időnként unalmassá váló menüt hihetetlenül feldobja egy pikánsabb csatni, de a teljes étrendet követők is találhatnak köztük több kedvencet.

Új szerelme nyomába eredt Brad Pitt

Archívum2013.05.18, 14:10

A hollywoodi sármőr és Angelina kapcsolatával természetesen minden rendben van: a színész csak a kedvenc lekvárja után kezdett nyomozni, és képes volt átrepülni a fél világot, hogy megtalálja annak készítőjét.

Mennyei és különleges lekvárok

Archívum2013.05.14, 13:53

Unod a hagyományos barack és szilvalekvárt, és valami ízletes újdonságra vágysz? Íme néhány különleges lekvár, melyek magukban is isteniek, de süteményekbe használva is imádni fogod őket.

Van jó lekvár a hiperekben?

Archívum2012.10.27, 13:58

Amikor megszűnik a nagymamai kamrapolc - vagy sose volt -, és az elfoglalt, önmegvalósító lekvárevő kiszámolja, ha ő főz, annak kilója a ráfordított idő értéke miatt tízezer forint felett lesz, akkor megnézi, mit kap a boltban. Pláne a hiperekben. De vajon van-e élet a neonnal bevilágított kamrapolcokon?

Instant divattipp: 3 tipp augusztusi esküvőhöz

Archívum2012.08.14, 17:32

Az augusztus tökéletes időpont az esküvőre: a fények, a természet színei és az időjárás a legtöbb esetben ideális körülményeket teremtenek a nagy naphoz. A hónapban esedékes befőzés és az új kenyér ünnepe az esküvőhöz is inspirációt nyújthat. A Life.hu nemcsak erre mutat példát, hanem azt is eláruljuk, miért nem kell kétségbe esned, ha egy kicsit hűvösebbre fordul az idő.

Finom lekvár és szörp feketeribizliből

Archívum2012.07.25, 13:24

Nincsen semmi ahhoz fogható, mint amikor az ember mezítláb szaladgál a homokban, fűben, majd elnyúlik egy nagy fa árnyékában és olvasgat. Közben csiripelnek a madarak, a szomszédban kukorékol a kakas. Minden napsütötte illatú és békés. Én ezt imádom a vidéki létben. A most következő videómban összegyűjtöttem a nyár legszebb színeit, illatait, ízeit. Egészségetekre!

Így készül a nagymama házi baracklekvárja - Főzési tippek süteményreceptekkel

Archívum2012.07.26, 11:05

Ha már nincs lehetőséged a nagymamád édes-savanykás, tiszta gyümölcsből készült lekvárját élvezni, és még sosem főztél magad, itt az ideje elsajátítanod a lekvárfőzés fortélyait.

Mitől lekvár és mitől dzsem?

Archívum2012.06.04, 08:30

A lekvár és a dzsem testvérek, de nem ikrek. Hiába nincs szavuk a világnyelveknek mindkét szóra (jam, Marmalade és kész), akkor sem ugyanazok.  

Lekváros derelye

Archívum2012.04.11, 15:26

Lekvár, burgonya, liszt, morzsa és kész az egyik legfinomabb és kiadós édesség, tésztája a krumplis.

"Az emberek személyiségéhez főzök lekvárokat" - Így gyógyul Bálint daganatos betegségéből

Archívum2012.02.04, 08:41

Van az úgy, hogy a betegség bekopogtatása a jel arra, hogy változni, változtatni kell az életünkön. Kocsis Bálint éppen kifelé tart súlyos betegségéből: nem is olyan régen agyalapimirigy-daganatot állapítottak meg nála az orvosok. Bálintnak a hetedik érzéke súgta meg, hogy baj van, hogy valami súlyos baj készülődik. A hetedik érzéke, plusz egy riasztó tünet: a látás élességének csökkenése.

5 izgalmas gasztrofesztivál őszre

Archívum2011.09.04, 00:21

Közeleg az indián nyár, érdemes kihasználnod az utolsó meleg napokat. Hódolj a kulináris élvezeteknek. Az országban szinte egymást érik a különleges gasztroesemények - íme, egy kis ízelítő!

Levendulás eperlekvár

Archívum2008.07.02, 13:56

Hétvégére egy tartósítószertől mentes és igazán pikáns lekvár receptjével rukkolt elő szakácsunk

Répatorta citromos lekvárral

Archívum2006.10.03, 12:14

Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy egészséges és különleges édesség receptjét ismerteti.

Főzzünk birsalmalekvárt!

Archívum2005.12.02, 17:53

Szakácsunk gyakran kínálja pikáns lekvárok receptjét. Most az ősz egyik legillatosabb gyümölcséből készített lekvárt, a birsalmából.

Cukkinis citromlekvár

Archívum2005.12.02, 17:50

Szakácsunk gyakran kínálja pikáns lekvárok receptjét. Most egy merésznek tűnő, ám annál finomabb lekvár elkészítését mutatja be.

Előző
  • 1
Következő
Most
Top 12 óra