kvíz

címke rss

KVÍZ: Te tudod, hogy mit jelentenek ezek a pszichológiai fogalmak?

Unilife.hu2021.11.16, 19:35

Az Ödipusz még megvan, de mi az Elektra-komplexus? Legalább tudod, hogy mi az a tudattalan?! Ezeken kívül hány kifejezést ismersz a pszichológiai szakzsargonból?

Lezárult harmadik nyereményjátékunk, köszönjük, hogy ismét velünk játszottatok!

Gyogyzona.hu2021.11.16, 15:18

Kedves Olvasóink, Követőink! A Gyógyzóna második nyereményjátéka során is izgalmas díjakat sorsoltunk ki a helyesen válaszolók között. Íme a győztesek!

KVÍZ: Melyik játékhelyszínre gondolok?

Thatslife.hu2021.11.16, 13:19

Elgondolkodtál már azon, milyen hatalmas és részletesen kidolgozott univerzumokat építenek fel egyes játékok? Sokszor félelmetes belegondolni, hogy a valóságban mekkora területet ölelne fel az egyes játékok játéktere. De vajon mennyire ismered ezeket az univerzumokat? Kit tudod találni, melyik helyszínekre gondolok?

Te felismered melyik állat van a képen?

Petplace.hu2021.11.16, 11:05

Megszólalásig hasonlítanak egymásra, de mégis nagy a különbség köztük...Te felismered melyik állat van a képen?

Kvíz: Egy... Kettő, csipkebokor vessző

Gyogyzona.hu2021.11.14, 23:24

Alig pár évesen megtanultuk a jól ismert mondókát, de akkor még fogalmunk sem volt, hogy mi az a csipkebokor vessző. Nos, a csipkebokor termése: a csipkebogyó leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres, de számos jótékony tulajdonsággal is rendelkezik.

KVÍZ: Felismered Európa országait csupán a címerük alapján?

Unilife.hu2021.11.14, 20:09

Magyarországon, Európa szívében élve gyakran eshetünk abba a téves elképzelésbe, hogy mi bizony mindent tudunk a környező országokról. De valóban így lenne ez?

KVÍZ: Honnan származik ez az étel?

Thatslife.hu2021.11.15, 10:59

Mennyire ismered a nemzetközi és hazai konyhát? Ismersz kínai, esetleg olasz ételeket? Meg tudod mondani, melyik ország híres a rakott padlizsánjáról? Ki tudod választani francia nevű ételek közül az egyetlent, ami valóban francia? Egy laza hétfői kvíz, és minden kiderül! :)

Kvíz: Mennyit tudsz a peteérésről?

Gyogyzona.hu2021.11.14, 22:42

Amikor egy pár gyereket szeretne, mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb megtörténjen a fogantatás. Azonban ez nem mindig jön össze elsőre, így egyre több nő, sőt férfi is felteszi a kérdést: mi lehet a baj? Elsőként érdemes megbizonyosodni arról, van-e a nőnek rendszeresen peteérése, de ez mit is jelent?

KVÍZ: Felismered a cég- és márkajelzéseket?

Thatslife.hu2021.11.14, 11:23

Biztos te is játszottál már a telefonodon a régen népszerű logó-kvízes játékokkal. Emlékszel még rájuk? Na, ez valami olyasmi! Négy lehetőség közül válaszd ki, melyik márkának vagy cégnek szerepel a képen a logója!

KVÍZ: Mennyire vágod a leghíresebb mémek háttértörténetét?

Unilife.hu2021.11.13, 20:25

Napi szinten találkozol velük az interneten és a különféle közösségi oldalakon, de mennyit tudsz valójában a történetükről és a rajtuk szereplő személyek életéről?

KVÍZ: Melyik videójátékra gondolok?

Thatslife.hu2021.11.12, 12:11

Az elmúlt évek legnépszerűbb játékaiból összeállított kvízből megtudhatod, mennyire ismered a gaming világát. Ki tudod találni, melyik játékra gondoltam?

Kvíz: Mennyit tudsz a narancsról?

Gyogyzona.hu2021.11.11, 20:54

A citrusfélék közül a narancs az egyik olyan déli gyümölcs, amit szinte mindenki szeret. Nem véletlenül, hiszen ez az édes, lédús gyümölcs nem csak finom, hanem számos jótékony hatással is rendelkezik, ami kívül-belül hatással lehet ránk.

Mennyire ismered az állatok régies megnevezését?

Petplace.hu2021.11.11, 10:48

Számos régi magyar szó létezik, amit ma már nem használunk, de ha sok időt töltöttél a nagyszülőknél, egy-két népnyelvi szó rögzülhetett benned, melyeket talán a mai napig sem felejtettél el. Vajon a jelentésük is beugrik?

Játssz velünk újra, tegyünk lépéseket az egészségesebb életmód felé!

Gyogyzona.hu2021.11.18, 11:15

Az őszi szezonban fontos, hogy megerősítsük egészségünket, ezért egy érdekes feladvánnyal készültünk nektek, illetve az eséllyel, hogy megnyerhessétek a Beurer Infravörös lámpa vagy a 2 db Béres étrend-kiegészítő vitamincsomag egyikét!

KVÍZ: Melyik híres versből származik az idézet?

Thatslife.hu2021.11.10, 15:12

Híres költők híres versei, avagy felismered-e a a különböző korok különböző költőinek munkáit csupán egy-egy néhány soros idézet alapján?

KVÍZ: Milyen stílusban épültek Magyarország leghíresebb bazilikái?

Unilife.hu2021.11.09, 20:33

Általánosban és középiskolában általában csak minimális említést kap a művészettörténet és a különféle építészeti stílusok, pedig számtalan izgalmas dolgot tartogat magában ez a téma, ha fogékony rá az ember.

KVÍZ: Hasznos tudnivalók a cukorbetegségről

Gyogyzona.hu2021.11.09, 22:16

A legfrissebb adatok szerint csak az 56 millió lakosú Angliában 4,6 millió cukorbeteg él, ez a majd 10 százalékos arány jellemző Európa más országaira és az USA-ra is. A világ minden országában egyre többen küzdenek 2-es típusú cukorbetegséggel, ami általában a helytelen táplálkozás és a rossz életmódbeli döntések egyenes következménye.

KVÍZ: Mennyire ismered a játékkaraktereket?

Thatslife.hu2021.11.09, 13:38

A videójátékok világában számos színes karakter látott már napvilágot. A kivételes írói munka jellemző a mai kor játékiparára, így a regényszereplőkhöz hasonlóan a játékkarakterekbe is bele lehet szeretni, vagy épp meg lehet őket utálni. Ebben a kvízben arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire ismered néhány ikonikus játék fontosabb karaktereit. Készen állsz? 

Lezárult második nyereményjátékunk, köszönjük, hogy ismét velünk játszottatok!

Gyogyzona.hu2021.11.08, 21:59

Kedves Olvasóink, Követőink!   A Gyógyzóna második nyereményjátéka során is izgalmas díjakat sorsoltunk ki a helyesen válaszolók között. Íme a győztesek!

KVÍZ: Felismered hazánk nemzeti parkjait a címereik alapján?

Unilife.hu2021.11.07, 21:57

Hazánk természeti értékeinek védelmét 10 nemzeti park felügyeli országszerte. Ezek a szervezetek saját, különleges és egyedi címerekkel rendelkeznek, mostani tesztünk pedig ezekre fókuszál.

KVÍZ: Melyik uniós országra gondolok?

Thatslife.hu2021.11.08, 16:30

A játék a következő: én mondok egy jellemzést egy uniós országról, neked pedig ki kell találnod, melyikről mondtam. Köztársaság a Kárpát-medencében, lakosai szeretik a paprikát és a pálinkát, van tengere, ami valójában csak egy nagy tó. Kitaláltad? Akkor vágj bele és találd ki a többit is!

Kvíz: Krumpli vagy burgonya?

Gyogyzona.hu2021.11.07, 23:34

Eláruljuk, a krumpli és a burgonya is helyes megnevezés, semmi különbség nincs közte. Sőt, van, ahol kolompér vagy pityóka néven emlegetik, a lényeg, hogy fogyasszuk! A burgonyát szinte mindenki szereti, és ha nem az olajban tocsogó sült krumplira gondolunk, akkor bizony még egészséges is. 

KVÍZ: Kinizsitől a nehézipari munkásokig

Sportslife.hu2021.11.07, 16:30

Fradi, Újpest, MTK, Honvéd – a magyar sport tradicionális nagycsapatai. De a XX. században bizonyos pénzügyi, politikai okok miatt teljesen más néven voltak ismertek a szurkolók számára.Te kitalálod, hogy a mai fradisták milyen nevű csapatot éltettek? Mi szólt a „Csak a Diósgyőr" helyett? Illetve, hogy milyen színben futballozott az Élelmiszeripari Dolgozók Országos Szakszervezete SE csapata?

Kvíz: Száraz november! Kibírsz egy hónapot alkohol nélkül?

Gyogyzona.hu2021.11.07, 18:41

Hallottál már a száraz novemberről? Ez egy nemzetközi kihívás, melyhez bárki csatlakozhat fogadalmat téve, hogy novemberben nem fogyaszt semmilyen alkoholt. 2020-ban már 4 millióan regisztráltak az eseményre világszerte. Aki sikeresen kiállja a próbát józanul, testileg-lelkileg felfrissülve léphet be az év végi, karácsonyi-újévi ünnepi szezonba.

KVÍZ: Felismered leghíresebb várainkat csupán kép alapján?

Unilife.hu2021.11.06, 18:43

Iskolai osztálykirándulások alkalmával valószínűleg számtalan nevezetes helyen megfordultál már az országban, ez alól pedig híres váraink sem képezhettek kivételt.

Szuperhősök sportmúltja

Thatslife.hu2021.11.05, 12:59

Képregények, filmek sorozatok tömkelege szól róluk. Nap mint nap mentik meg a világot a pusztulástól, az embereket a gonosztól. Ők a szuperhősök. Te is rajongsz értük? Akkor biztosan azt is tudod, melyik szuperhős mit sportolt, mielőtt magára rántotta testre simuló kezeslábasát és az elmaradhatatlan köpeny-álarc kombót. Vagy mégsem? Derítsd ki az alábbi kvízzel!  

Kvíz: Mennyire ismered az erdei turistajelzéseket?

Gyogyzona.hu2021.11.04, 21:29

Az erdőket járva gyakran felfigyelhetünk a fákra festett színes jelzésekre. Vajon mit jelentenek a különböző motívumok? Teszteld, mennyit ismersz fel!

Kvíz: Alma te kerek, te édes

Gyogyzona.hu2021.11.08, 14:07

Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Nem véletlenül kering róla az a vicces legenda sem, miszerint a Biblia eredetileg nem szólt arról, mit szakított le Ádám a tudás fájáról. Csak az akkori zöldség-gyümölcs kereskedő lobbinak köszönhetően került bele az alma a fordításokba. Ezt már soha nem fogjuk megtudni.

KVÍZ: Mennyit tudsz az Open AI-ról, avagy a mesterséges intelligenciáról?

Unilife.hu2021.11.04, 19:13

Az Open AI olyan mesterséges intelligencia, amely elérhető már a felhasználók számára is. Szabadon lehet vele kísérletezni, valamint kipróbálni, hogy reagál különböző szövegekre.

Kvíz: Aúú, már megint fáj a fejed?

Gyogyzona.hu2021.11.03, 23:40

Akinek nem fájt még soha a feje, szerencsés ember. A jellemző viszont inkább az, hogy az éles, lüktető vagy épp sajgó fájdalom a fej, tarkó környékén sokak életét megkeseríti. Számos betegség, frontok vagy akár a stressz is előidézheti.

TESZT: Milyen szófajba tartozik ez a szó?

Sulilife.hu2021.11.03, 16:28

Emlékszel még a felsős nyelvtanórákra, amikor meg kellett nevezned a szavak szófaját? Nagy próba volt ez, pláne, hogy a magyartanárok általában szeretik a bonyolultabb szavakkal stresszelni a diákokat. Főleg így volt ez akkor, amikor a gimiben az egész hardcore fokozatra kapcsolt. Ha úgy érzed, megmaradt a szófajkról szerzett tudásod, akkor mérettesd meg magad legújabb tesztünkkel!

KVÍZ: Milyen szófajba tartozik ez a szó?

Thatslife.hu2021.11.03, 16:17

Emlékszel még a felsős nyelvtanórákra, amikor meg kellett nevezned a szavak szófaját? Nagy próba volt ez, pláne, hogy a magyartanárok általában szeretik a bonyolultabb szavakkal stresszelni a diákokat. Főleg így volt ez akkor, amikor a gimiben az egész hardcore fokozatra kapcsolt. Ha úgy érzed, megmaradt a szófajkról szerzett tudásod, akkor mérettesd meg magad legújabb kvízünkkel!

Kvíz: Mennyire ismered a legegészségesebb téli zöldségeket?

Gyogyzona.hu2021.11.02, 16:28

Tavasszal és nyáron sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, ha friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz akarunk jutni, de azért most, a tél közeledtével sem kell lemondanunk a vitamindús finomságokról.

Játssz velünk ismét, tegyünk lépéseket az egészségesebb életmód felé!

Gyogyzona.hu2021.11.05, 10:43

Az őszi szezonban fontos, hogy megerősítsük egészségünket, ezért egy érdekes feladvánnyal készültünk nektek, illetve az eséllyel, hogy megnyerhessétek a WITHINGS Body fehér okosmérleg vagy a 2 db Béres-vitamincsomag egyikét!

Kvíz: Sajt, sajt, sajt

Gyogyzona.hu2021.11.02, 20:46

Van kerek, szögletes, diós és zöldfűszeres. Penészes vagy nagy lyukú, friss és hosszan érlelt, diszkrét és messziről felismerhető aromájú. A legtöbb hűtőben ott a sajt, még a vegán étrendet folytatók körében is az egyik legfontosabb törekvés, hogy pótolják a sajt okozta vizuális és kulináris élményt.

KVÍZ: Tudod, mennyi kalória van a legnépszerűbb gyorséttermi kajákban?

Unilife.hu2021.11.02, 18:49

Gyorsétteremben enni alapvetően nem rossz dolog, érthető, ha időről időre megkívánod a teljesen feldolgozott ételek ízét, és a tornyosuló papírszemét látványát. Ahhoz viszont, hogy a gyorskajálás ne egészségtelen zabálás legyen, hanem valódi étkezés, jobb tisztában lenni a termékek tápanyagtartalmával.

Mennyit tudsz a macskákról?

Petplace.hu2021.11.02, 12:52

Azt mindenki tudja, hogy a macskáknak kilenc élete van, illetve hogy mindig a talpukra esnek. Azt viszont már kevesebben, hogy meg tudják inni a tengervizet, mivel az emberrel ellentétben a veséjük képes kiszűrni a sót a vízből. Kvízünkben 15 érdekességet hoztunk nektek, melyek valószínűleg újdonságot jelentenek a legnagyobb macskaimádóknak is.

KVÍZ: Ezt tudtad a tojásról?

Gyogyzona.hu2021.11.08, 22:01

Bár nem lehet tudni, hogy a tyúk volt előbb avagy a tojás, utóbbi fogyasztása remek indítása lehet a napnak. Alacsony kalóriaértéke ellenére laktató étel, ráadásul sokféleképpen elkészíthető. Frissíti az agyat, izmot épít, ápolja a hajat és a körmöket, erősíti a csontokat, jót tesz az arcbőrnek.

Kvíz: Mennyire ismered a véred?

Gyogyzona.hu2021.10.31, 00:24

A vér gondoskodik arról, hogy szervezetünk minden sejtje megfelelő mennyiségű tápanyagot, energiát és oxigént kapjon a sikeres működéshez. Egy felnőtt embernek átlagosan öt liter vére van. A vérnek fontos szerepe van az immunreakciókban, a hormonok szállításában és a testhőmérséklet-szabályozásban is.

KVÍZ: Mennyit tudsz a halloweenről?

Thatslife.hu2021.10.31, 12:00

Ma van halloween, az angolszász világ egyik legbulisabb ünnepe, melyet néhány évtizede már Magyarországon is sokan megtartanak. Az alábbi kvízben hét kérdést tettünk fel az ünneppel kapcsolatban. Mennyit tudsz helyesen megválaszolni?

TESZT: Mennyit tudsz az elefántokról?

Sulilife.hu2021.10.29, 18:46

Az elefántok a világ legnagyobb szárazföldi élőlényei. Ennek következtében egészen egyedi, különleges tulajdonságokkal rendelkeznek nemcsak az emlősök között, hanem az egész állatvilágban.

Kvíz: Mennyit tudsz a Halloweenról?

Gyogyzona.hu2021.10.31, 00:22

A Halloween nem csak a cukorka gyűjtő gyerekek várva várt ünnepe. Az ijesztően szórakoztató, Amerikában már 1850-ben divattá vált szokás hamar elnyerte a felnőttek tetszését is. Azt azonban kevesen tudják, hogy egy ősi kelta eredetű monda az alapja, mi szerint egy éjszakára életre kelnek a holtak és álruhákban térnek vissza az emberek közé.

KVÍZ: Mennyit tudsz a legnépszerűbb halloweeni szörnyekről és különleges lényekről?

Unilife.hu2021.10.29, 19:08

A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő halloween ünnepéhez rengeteg kísérteties lény legendája társul, most pedig letesztelheted, mennyire ismered ezeket valójában!

KVÍZ: Mennyire ismered a Hiperkarma dalszövegeit?

Unilife.hu2021.10.28, 22:12

A magyar alternatív rockzene egyik kultikus bandája a Hiperkarma. Habár zenéjük nem mondható mainstreamnek, dalszövegeik mégis mélyebb tartalmakról beszélnek. Dalaik megértéséhez nem árt, ha van egy belső szemünk a saját lelkivilágunkra.

Kvíz: Tudod-e, hogy mi mindenre lehet jó a gesztenye?

Gyogyzona.hu2021.10.28, 19:59

A szelídgesztenye sokakban egyet jelent az őszi-téli időszakkal. Nem véletlen, hiszen az utcai kályhás gesztenyesütők felől érkező illatot semmi mással nem lehet összetéveszteni. Ugyanakkor otthon is meg lehet sütni, és nem csak finom, de számos jótékony hatással rendelkezik.

TESZT: Hogy sikerült volna a 2021-es őszi biológia érettségi?

Sulilife.hu2021.10.28, 15:13

Október 27-én, szerdán oldották meg a vizsgázók a 2021-es őszi biológia érettségi közép- és emelt szintű feladatait. Előbbit vettük szemügyre közelebbről, és állítottunk össze belőle egy tesztet. Ha kitöltöd, nagyjából kiderül, hányadán állsz a biosszal. Hajrá!

Kvíz: Ismered-e a zöldborsó legnagyobb titkát?

Gyogyzona.hu2021.10.27, 18:40

A zöld kis hüvelyekben található borsószemek sora sokak kedvence, nyersen, párolva vagy épp főzve. Ha elmúlik a szezonja, marad a fagyasztott változat, de megéri utána nyúlni a hűtőpultba, mert rengeteg vitaminban és ásványi anyagban bővelkedik.

Előző
Következő