hirdetés

gyomorfekély

címke rss

Paudits Béla rosszul sikerült műtéte után injekciókúrára szorul, de megkapta az emelt művészi járulékot

Gyormofekély műtéte után elfertőződött műtét sebe, most injekciókúrára szorul Paudits Béla színművész. Azt mondja, márciustól új élet kezdődik számára, hiszen nemcsak a fájdalom szűnik meg, hanem megkapja a művészi járulékot is.

Tudja-e, miért nem csillapítja a víz a paprika csípősségét?

Tudomány2017.06.20, 14:41

Amikor akarva-akaratlanul nagyon csípős paprika kerül a szánkba, ösztönösen egy pohár víz után nyúlunk, enyhítendő az égető érzést. Azonban hiába tesszük ezt, nem fog segíteni.

Komoly betegséggel küzd a Barátok közt sztárja, Nagy Alexa

Life.hu2016.08.04, 13:13

Ha nem szeretné, hogy élete végéig kínozza betegsége, Nagy Alexának étrendjén és önmagához való viszonyán is változtatnia kell. A színésznő már jó úton halad a gyógyulás felé.

Magyar hatóanyag a gyomorfekély ellen

[origo] Gasztro2015.02.24, 08:40

A gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori ellen fejlesztettek növényi hatóanyagot a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontja és az Újvidéki Egyetem természettudományi karának szakemberei. Az elért eredmények alapján szabadalmi beadvány készült.  

Gyomorfájás az ünnepek után - tedd rendbe a tested apró trükkökkel!

Life.hu2014.12.27, 21:53

Az ünnepi forgatagban le sem állsz a habzsolással, emiatt aztán napokig szenvedsz a puffadástól és társaitól? Íme, néhány tipp, amikkel jót tehetsz a gyomrodnak az ünnepek után. 

Kasza Tibor nem akar gyomorfekélyt kapni

Life.hu2013.09.01, 08:57

Tisztában van vele Kasza Tibor, hogy az "s" betűi nem tökéletesek, és sok a kritikusa a SuperTV2-n hetente jelentkező Kasza! című önálló szórakoztató műsorának, de nem akar belebetegedni a kritikákba - tudta meg a Life.hu.

Az öt leggyakoribb stressz okozta betegség

Life.hu2013.08.23, 14:24

Kinek jobban, kinek kevésbé, de a stressz mindannyiunknak megnehezíti az életét. Hatékony stresszkezelő technika nélkül ráadásul hosszú távon olyan komoly betegségeket is okozhat, melyek kezeletlenül korai halálhoz vezethetnek.

Elfeledett villát operáltak ki egy férfi gyomrából

Nagyvilág2012.08.18, 17:43

Műanyag villa okozott gyomorvérzést egy brit férfinál. Kiderült, hogy még élvekkel ezelőtt nyelte le a villát, csak elfeledkezett róla.

Belső vérzése volt az NHL-címvédő edzőjének

Sport2011.02.18, 10:11

Gyomorfekély nyomán fellépő belső vérzés miatt került szerdán kórházba Joel Quenneville, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Chicago Blackhawks vezetőedzője. Állapota stabil, és néhány nap múlva hazatérhet.

Egy fehérje védhet meg a gyomorfekélytől

Tudomány2009.10.20, 10:49

A gyomorfalat bélelő hámréteg felszínén olyan fehérjét sikerült azonosítani, amely kulcsfontosságú lehet a gyomorfekélyt is okozó baktérium elleni védekezésben: a felfedezés részben magyarázatot adhat rá, hogy az átlagosan minden második emberben jelenlévő bakteriális fertőzés miért marad tünetmentes egyeseknél, és miért betegít meg másokat.

Előző
  • 1
Következő
Most
Top 12 óra