Pesti Központi Kerületi Bíróság

címke rss

Gyerekeket rabolt ki egy gyorsétteremnél

Tizenkét év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt férfit, aki 2015 októberében egyetlen nap alatt több embert - köztük gyerekeket is - megtámadott a fővárosban.

Elítélték a Bazilikánál meztelenül őrjöngő férfit

Nagyvilág2014.05.16, 12:08

Egy év börtönt kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Letöltendő börtönbüntetés a gyermekrabló nőnek

Life.hu2013.11.19, 16:48

Rács mögé került az a nő, aki egy hónappal ezelőtt a fővárosi Jászai Mari téri villamosmegállóból magával akart vinni egy gyermeket.

Nem követtek el szabálysértést a székházfoglalók

Itthon2013.10.30, 15:52

Igazat adott a bíróság annak a 11 tüntetőnek, akikre a Fidesz-székház márciusi megszállása miatt rótt ki bírságot a rendőrség. A bíró kimondta, nem követtek el szabálysértést azzal, hogy megközelítették demonstrációjuk helyszínét.

Letöltendő börtönt kértek Hunvaldra

Itthon2013.09.23, 18:05

Hunvald  Györgyre és Gál Györgyre letöltendő börtönt kért az ügyészség a teljesítetlen tanácsadói szerződések miatt, de Weinek Leonárd megúszhatja felfüggesztett börtönbüntetéssel.

Tizenegy év 600 forint és egy paplan elrablásáért

Itthon2013.06.28, 08:26

A három csapás törvény alapján kapott súlyos büntetést egy hajléktalan.

Elutasították Farkas Péter perújítási kérelmét

Itthon2012.10.03, 16:32

Akár hűtőháznak is lehetett volna használni Farkas Péter olimpiai bajnok házának pincéjét, ahol marihuánát termesztettek, vagyis nem biztos, hogy szándékosan kábítószer-termesztésre alakították ki. Az emiatt elítélt Farkas ügyvédje ezzel próbált perújítást kezdeményezni az ügyben. A bíróság elutasította a keresetet.

Még három hónapig börtönben marad V. László

Itthon2012.07.05, 14:10

Meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság V. László és két társa előzetes letartóztatását. A döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolták.

Teljes volt a káosz a halálos West Balkán-buliban

Itthon2012.06.27, 13:48

Mind a négy vádlottat két év nyolc hónap fogházra ítélte szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság a West-Balkánnál történt tragédia ügyében, mellékbüntetésként két évre eltiltották őket a rendezvényszervezésről, és a perköltséget is meg kell fizetniük. Az ítélet nem jogerős. Kövesse az ítélethirdetést az [origo]-n!

Erőszakos cselekmények miatt hat évet kapott Tasnádi Péter

Itthon2012.03.09, 10:35

A jelenleg más ügyben kiszabott jogerős fegyházbüntetését töltő, 62 éves vállalkozót most rablás, önbíráskodás és személyi szabadság megsértése miatt ítélték első fokon hat év három hónap fegyházra.

Kendővel fedett arccal, kesztyűben ülte végig tárgyalását Tasnádi Péter

Itthon2012.03.07, 17:23

A többek között rablással vádolt Tasnádi Péter elfogultsággal vádolta a bíróságot büntetőügyének szerdai tárgyalásán. A vállalkozó ügyvédje szerint Magyarországon nem létezhet olyan történet, ahol Tasnádi a sértett, belőle mindig csak gyanúsított lehet.

Hat lány jelentette fel a Miss Hungary szervezőjét

Itthon2012.03.01, 13:28

A Blikk úgy tudja, hogy a férfi nemcsak szexhez közvetítette ki a lányokat, hanem maga is tesztelte őket fővárosi irodájában, ahol a dolgozószoba szekrénnyel leválasztott sarkában egy franciaágy is áll. Egy Gina nevű nő azt állítja, hogy már az első alkalommal szexuális szolgáltatást nyújtott R. Lajosnak, de később nem kapott munkát tőle.

Pesti borozó előtt parkolt az osztrák milliárdos ellopott koporsója

Itthon2012.02.28, 17:49

Ellopták Hitler egyik kedvenc iparmágnásának koporsóját Ausztriából, aztán Magyarországra csempészték a testet, és megzsarolták a családot - a vádirat szerint három magyar férfi lopta el Friedrich Karl Flick holttestét, bírósági tárgyalásuk kedden kezdődött meg. Az ügy elsőrendű vádlottja egy ügyvéd, aki tagadja a hullarablást, és állítólag csak egy zavaros ukrán zsarolási ügyben próbált segíteni.

Kerítésért tartóztatták le a Miss Hungary szervezőjét

Itthon2012.02.23, 17:02

A férfi szexuális szolgáltatásokra közvetített nőket, köztük kiskorúakat, és munkalehetőség fejében feltételként szabta, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele.

Egymásra mutogatnak a West-Balkán-per vádlottjai

Itthon2011.11.09, 17:08

A vádlottak meghallgatásával folytatódott a West-Balkán-ügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB), szerdán két vádlottnak kellett megjelennie a tárgyaláson. Az egyikük a rendezvényen a vendéglátásért, a másik a biztonságért felelt. Mindketten fenntartották, hogy ártatlanok az ügyben, de a tárgyaláson csak egyikük tett vallomást. A keddi és szerdai tárgyalásokon egyik vádlott sem vállalta, hogy ő volt a három lány halálával végződő rendezvény főszervezője.

UD Zrt.-ügy: Laborc szerint nem az NBH-tól szivárogtak ki a hangfelvételek

Itthon2011.11.03, 20:15

Laborc Sándor biztos abban, hogy nem az általa vezetett titkosszolgálattól szivárogtak ki az UD Zrt. vezetőinek beszélgetéséről készül hangfelvételek. A Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját tanúként hallgatták ki a bíróságon.

Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Itthon2011.10.24, 17:12

A múlt hét csütörtökön vették ismét őrizetbe a többek között emberölés előkészítésével vádolt Tasnádi Péter vállalkozót: ismételt előzetes letartóztás helyett azonban házi őrizetet rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. 

"Bűzlik, ahogy van" - állítja Boross Péter az UD Zrt.-ügyről

Itthon2011.10.05, 17:58

Az UD Zrt.-ügy szerdai tárgyalásán a volt MDF-es politikus és korábbi miniszterelnök Boross Péter azt mondta, az egész "bűzlik, ahogy van", és nem érti, milyen eszköze lett volna Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak az ügyészség szerinti kényszerítésre. A volt kormányfő mellett meghallgatták a cég vezérigazgatóját, Tóth Jánost is, aki azt állította: akaratán kívül vezette félre Csányi Sándor OTP-vezért a kettejük között lezajlott, az ügy kirobbanásakor nyilvánosságra került telefonbeszélgetéskor.

Ismét megszüntették Tasnádi Péter előzetes letartóztatását

Itthon2011.09.21, 20:06

Továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, azonban már nem olyan erősen, hogy az indokolja az előzetes letartóztatást - ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős végzésében úgy döntött: megszünteti Tasnádi Péter előzetes letartóztatását. A többek között önbíráskodással gyanúsított vállalkozó heti kétszer köteles lesz a rendőrségen megjelenni.

Dávid Ibolya a bíróságon tagadta bűnösségét az UD Zrt.-ügyben

Itthon2011.07.05, 17:58

Az UD Zrt.-ügyben megvádolt Szilvásy György és Tóth Károly büntetőpere iratismertetéssel folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A keddi tárgyaláson Dávid Ibolya volt MDF-elnök tagadta bűnösségét.

Petárdázásnak hitte a lövéseket a romagyilkosságok alsózsolcai sérültje

Itthon2011.07.01, 12:53

Tanúvallomása szerint házuk lépcsőjén hasogatta a fát az alsózsolcai férfi, akit a romák elleni támadások során életveszélyesen megsebesítettek 2008 telén. A fiatal férfi azt mondta a bíróságon, hogy csak akkor tudta meg, hogy lövések dördültek, amikor már kiengedték a kórházból. Az igazságügyi szakértő megállapítása szerint a férfinak a sérülés 30 százalékos munkaképesség-csökkenést okozott.

"Kelj fel, ég a ház!" - felesége haláláról vallott a nagycsécsi romagyilkosság tanúja

Itthon2011.06.22, 12:42

A felesége és testvére halálával végződött támadás körülményeit idézte fel tanúként szerdán a Pest Megyei Bíróságon az a középkorú férfi, aki szintén súlyosan megsérült a romák elleni támadássorozat fordulópontjának tekintett nagycsécsi bűncselekmény során. A romák elleni kilenc támadás közül a nagycsécsi volt az első, amely halálos áldozatot követelt, az ügyészség szerint a vádlottak a gyilkosságra már célzottan, aprólékosan megtervezve készültek.

Romagyilkosságok: egy tarnabodi sértett szerint éppenhogy nem lőtték fejbe

Itthon2011.06.21, 21:17

Beszámolója szerint hangos durranásra ébredt a romagyilkosságok egyik tarnabodi sértettje. A középkorú nő a keddi bírósági tárgyaláson tanúvallomásában azt mondta, hogy a fejétől néhány centiméterre csapódtak be a lövedékek a háza falába a 2008. szeptemberi éjszakán.

Az MDF volt frakcióvezetője szerint hamisítvány az UD Zrt.-ügy egyik bizonyítéka

Itthon2011.06.01, 14:08

Az UD Zrt.-ügy negyedrendű vádlottjaként meghallgatott Herényi Károly, az MDF volt frakcióvezetője hamisítványnak nevezte az egyik bizonyítékot a bíróságon. A tárgyaláson lábtörése miatt nem jelent meg a harmadrendű vádlott, Dávid Ibolya volt MDF-elnök.

Kövér Lászlót is meghallgatták az UD Zrt.-ügyben

Itthon2011.04.12, 13:56

Folytatódott kedden az UD Zrt.-ügy tárgyalása, a bíróság meghallgatta az Országgyűlés elnökét is. Kövér László szerint lényegtelen információk hallhatók azokon a felvételeken, amelyeken ő beszél az UD Zrt. egyik vezetőjével.

Az előzetes alatt vizsgálják a fóti gyilkosság gyanúsítottjának elmeállapotát

Itthon2011.03.28, 15:24

Április 28-ig előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottját. P. Tibor Ferenc elmeállapotát is vizsgálják ez idő alatt.

Harminc évet kaptak a magyarsága miatt megvert diák támadói

Itthon2011.03.03, 18:45

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon, nem jogerősen összesen csaknem harminc év börtönre ítélt hét fiatalt, mert magyarsága miatt bántalmaztak egy diákot a fővárosban. A hét vádlott közül hat roma egy pedig nem roma származású.

Szabadlábon a hűtlen kezeléssel gyanúsított volt földművelésügyi államtitkár

Itthon2011.02.01, 15:08

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte Benedek Fülöp volt földművelésügyi szakállamtitkárt, akit hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak.

Börtönre ítélték az idős művészeket megkárosító csalókat

Itthon2011.01.28, 15:29

Nem jogerősen elítélték azt a három férfit, aki művészektől, tudósoktól csalt ki több millió forintot mintegy két évvel ezelőtt.

Meghosszabbították két hónappal Geréb Ágnes házi őrizetét

Itthon2011.01.21, 14:18

Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász március 21-ig házi őrizetben marad, mert a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

Nem találtak bombát a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

Itthon2011.01.20, 14:19

Átvizsgálták a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületét a tűzszerészek és nem találtak bombát. Csütörtök reggel kilenc óra után egy férfi telefonált a bíróságra azzal, hogy bomba van az épületben.

Előzetesbe helyeznék a diszkótragédia öt gyanúsítottját

Itthon2011.01.18, 16:45

A szombat éjjel történt diszkótragédia ügyében őrizetbe vett öt ember előzetes letartóztatását kéri az ügyészség, amely szerint ha kiengednék őket, megnehezíthetnék az eljárást. A bíróság kedden este és szerdán reggel dönt a letartóztatásukról.

Meghosszabbították Tasnádi Péter előzetes letartóztatását

Itthon2010.11.12, 19:34

Jövő februárig meghosszabbították az előzetesben lévő Tasnádi Péter letartóztatását - közölte a Fővárosi Bíróság. A többek között önbíráskodás gyanújával őrizetben lévő Tasnádit azért tartják benn, mert az ügyészek szerint szabadlábon befolyásolná az ügyében kihallgatásra váró tanúkat.

Nem tudtak dönteni Tasnádi előzetes letartóztatásáról

Itthon2010.10.02, 19:15

Nem döntött szombaton a Pesti Központi Kerületi Bíróság Tasnádi Péter előzetes letartóztatásáról, így a döntés vasárnapra marad.

Titkolózás miatt egymillióra büntettek egy egykori BKV-vezetőt

Itthon2010.05.13, 13:55

Közérdekű adat eltitkolása miatt egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság a BKV egykori gazdasági vezetőjét, Dányi Józsefet. A bíró szerint 2006-os szerződések nyilvánosságra hozását tagadta meg.

Provokációnak vélte megzsarolását az OTP-vezér

Itthon2010.04.21, 10:40

Provokációnak vélte, és azonnal feljelentést tett 2007-es megzsarolásakor Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor erről kedden beszélt a bíróságon, tanúvallomásában. A zsarolási kísérlet ügyében, amelynek elkövetői 50 millió eurót akartak, 2009-ben indult per. Csányit eddig kétszer hiába idézték be tanúként, szerdán végül el tudott menni.

Felfüggesztett börtönt kapott a tévészékház egyik ostromlója elsőfokon

Itthon2010.04.15, 16:28

Újabb elsőfokú ítélet született az MTV székház ostroma miatt indult bóntetőperben. Két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztéssel büntettek egy vádlottat, akit közérdekű üzem működésének megzavarása és hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügy a Fővárosi Bíróságon folytatódik a védő fellebbezése miatt.

Nem jogerősen két év felfüggesztettet kapott az egyik tévéostromló

Itthon2010.04.12, 14:37

Két év felfüggesztett börtönt kapott nem jogerősen az MTV-székház egyik ostromlója a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság három ítéletet akart hozni hétfőn, de az egyik beteg vádlott nem gyógyult meg, egy másik esetben pedig nem készült el a várt szakértői vélemény.

Elkezdődött a rasszista támadással vádolt romák pere

Itthon2010.03.11, 15:14

Megkezdődött annak az öt fiatalnak - köztük romáknak - a pere, akiket azzal vádolnak, hogy azért támadtak meg egy főiskolást a VIII. kerületben, mert magyar. A vád közösség tagja elleni erőszak, amelyért akár 8 év börtönt is ki lehet szabni.

Félmillióra büntették Budaházyt

Itthon2010.02.02, 17:10

Félmillió forint pénzbüntetést kapott a Szabadság téri szovjet emlékmű 2006-os megrongálásáért Budaházy György, a 2006-os zavargások ismert alakja, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A bírósági tárgyaláson a hallgatóság többször szidta a bírónőt, és zajosan ünnepelte Budaházyt, aki szerint a bíróság nem jogosult megítélni a hazafias cselekedeteket.

Meghosszabbították Hunvald előzetesét

Itthon2009.06.10, 06:42

Még két hónappal meghosszabbította a bíróság Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását - írja a Magyar Nemzet. Az ingatlanügyben meggyanúsított politikus február közepe óta ül börtönben.

Kerekes székes Mikulás teszteli a közhivatalokat

Állás 20112008.12.03, 08:14

Köztéri Mikulás-akciót indított az Ability Park, amelyben kerekes székes, fehér botos és siket Mikulások tesztelik, hogy a közszolgáltatást nyújtó intézmények biztosítják-e az akadálymentes közlekedést. Jó pontot kapott a Pesti Központi Kerületi Bíróság, és az ombudsman hivatala. Nem sikerült viszont bejutni az amerikai iskolába, a Szalay utcai postán pedig ingerülten rácsapták az egyik krampusz kezére az ajtót - írja a Népszabadság.   

Parkolási ügyek hátráltatják a bíróságot

Gazdaság2008.10.20, 07:47

A parkolási ügyek annyi munkát adnak a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, hogy csak jókora késéssel tudja kiküldeni a magánhitelezőknek kitalált fizetési meghagyásokat - derül ki a Népszabadságból.

Elnapolták a cipődobáló tüntető tárgyalását

Itthon2008.10.02, 13:00

Elnapolták a tárgyalást csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) abban a perben, amelyben egy nyugdíjas férfit a szeptember 20-i fővárosi rendbontásokkal kapcsolatban csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolnak. A vád szerint a férfi cipőket és egyéb tárgyakat dobott a rendőrsorfal felé.  

Felfüggesztett börtön az MTV egyik ostromlójának

Itthon2008.06.11, 17:14

Felfüggeszett börtönre ítéltek egy férfit, amiért köveket dobált a rendőrök felé az MTV székház 2006-os ostroma idején. Ügyét a Fővárosi Bíróságon tárgyalták, függetlenül az MTV-ostrom ügyében 39 vádlott ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó pertől.

A vád szerint nincs meg a tévéostrom főkolomposa

Itthon2008.05.27, 14:41

Felolvasták a tévészékház-ostromlók kedden kezdődött büntetőperén a vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ostromban részt vevő 39 embert vádolnak közérdekű üzem megzavarásával, rongálással, lopással. A vádirat szerint nem derült ki, ki kezdte dobálni a székházat és ki buzdította a többieket az ostromra. Az ügyészség szerint a rendbontók összesen 29 millió forint kárt okoztak a Magyar Televíziónak.

Megszüntette a bíróság a kordonbontó fideszesek elleni eljárást

Itthon2008.05.14, 21:47

Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) az eljárást a Kossuth téri kordont tavaly elbontó fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselők ellen.

Körözik a móri per egykori koronatanúját

Itthon2008.02.22, 17:16

Körözést bocsátott ki Kiglics Attila ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert nem jelent meg az egyik tárgyaláson. A férfi korábban 25 milliós nyomravezetői díjat kapott a móri mészárlással kapcsolatban, az ezután Kaiser Ede és Hajdú László ellen indult eljárásban többször is vallomást tett.

Szabadlábon a vesztegetéssel gyanúsított férfi

Itthon2008.01.26, 18:00

Elutasította a terézvárosi vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetőjének és egy másik személynek az előzetes letartóztatására irányuló ügyészségi indítványt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága. A férfit szerdán rendőrök vitték el az igazgatótanácsi ülésről.

Megkezdődött a MÁV Kórház volt nőgyógyászának pere

Itthon2007.10.02, 15:51

Megkezdődött kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a szülész-nőgyógyásznak a pere, akit azzal vádolnak, hogy 2003-ban a MÁV Kórház ügyeletes orvosaként mulasztásokat követett el és ezzel veszélyeztetett két szülő nőt. Az egyik nőnek el kellett távolítani a méhét, a másik életét vesztette.

Pert nyert Csisztu Zsuzsa

Tévé2007.09.26, 17:36

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon jogerősen lezárult az a büntetőügy, amelyben a Blikk újságíróját bűnösnek találták nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Csisztu Zsuzsának nem ez az első, médiával szemben megnyert pere.

Leállították a kordonbontók elleni eljárást

Itthon2007.07.14, 11:36

Felfüggesztette a kordonbontás miatt indított eljárását a fideszes országgyűlési képviselők ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság - írta szombati számában a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.

Javították a kordonbontók elleni feljelentést

Itthon2007.02.16, 17:22

Pótolta a rendőrség a hiányosságokat a kordonbontó fideszesek ellen tett feljelentésben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a feljelentés első változatát azért dobta vissza, mert nem volt elég pontos.

Újabb elzárások az október 23-i zavargások miatt

Itthon2006.10.26, 18:27

Öt embert 4-4 nap, egyet pedig 3 nap elzárással sújtott a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön az október 23-i zavargások miatt - közölte a Fővárosi Bíróság.

Két év börtönt kapott egy férfi az ostromért

Itthon2006.09.29, 22:04

30 napos közmunkára ítélt egy férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság a zavargások során elkövetett hivatalos személy elleni erőszakért, egy másik gyanúsított több mint kétéves szabadságvesztést kapott. Még egyik ítélet sem jogerős, mindkettő ellen fellebbeztek. Pénteken további 33 előzetesen letartóztatott személyt szabadon engedtek.  

Rendben zajlott az Újpest-meccs

Itthon2006.09.24, 19:30

A Kossuth téren egyelőre kevesebben vannak, mint az elmúlt napokban. Nem volt szükség a rendőrökre a XV.kerületi REAC-pályánál, ahol az Újpest első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzésen egy góllal verte meg a Pécs együttesét. Az oszló tömegből néhányan Gyurcsány-idézeteket kiabáltak a rendőrök felé. Eközben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 14 ember előzetes letartóztatását rendelte el.

Átalakítás helyett házhoz megy a bíróság

Itthon2006.03.10, 12:12

A bíróságok mindössze 30 százaléka akadálymentes, a többi bírósági épületből vagy teljesen kiszorulnak a kerekesszékesek, vagy csak nagy nehézségek árán jutnak be. Emiatt már többször is volt rá példa, hogy a bírósági tárgyalást a mozgáskorlátozott lakásán kellett megtartani. Legutóbb a Pesti Központi Kerületi Bíróságot marasztalták el az akadálymentesítés elmaradása miatt.

Megszüntették Farkas Péter előzetes letartóztatását

Itthon2006.02.16, 18:51

Megszüntette a kábítószerrel való visszaéléssel megvádolt Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön, egyúttal lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte a férfit - tájékoztatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI-t.

Próbára bocsátották a Kendermag-elnököt

Itthon2005.10.14, 20:45

Tárgyalás nélküli ítéletében egy évre próbára bocsátotta a Kendermag Egyesület elnökét a Pesti Központi Kerületi Bíróság még szeptemberben. Felső László fellebbezést helyezett kilátásba.

Kulcsár szerint ártatlanok keveredtek a brókerbotrányba

Itthon2005.06.03, 15:05

Kulcsár Attila azt állítja, hogy az ő ügyéhez javarészt nincs is közük azoknak a cégeknek, amelyeknek vagyonát május elején zárolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A K&H Equities volt álbrókere tudomása szerint a hétfőn meggyanúsított Kodela László volt helyettes államtitkár sem követett el adócsalást. Ügye politikai vonatkozásairól továbbra sem akart nyilatkozni Kulcsár.

Állítólag késsel fenyegette támadóját a karddal átszúrt fiú

Itthon2005.05.23, 17:41

A Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a 17 éves törökbálinti, magát romának valló fiút, aki két héte a 21-es buszon karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút - közölte a fiú ügyvédje. Az egyik kereskedelmi televízió vasárnap esti beszámolója szerint a támadó rendőrségi vallomásában arra hivatkozott, hogy áldozata megfenyegette, hogy elvágja a torkát.

Próbaidőn a Gyurcsányt rágalmazó újságíró

Itthon2005.04.26, 16:51

Nem jogerősen egy év próbára bocsátotta kedden meghozott ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Török Lászlót, a Magyar Nemzet újságíróját. Török egy 2003-ban megjelent cikkben megrágalmazta az akkor még sportminiszter Gyurcsány Ferencet és cégét.

Meghosszabbítják Farkas Péter előzetesét

Itthon2005.04.21, 14:17

Július közepéig meghosszabbítaná a kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsított Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bíróság döntése nem jogerős. Farkast és társait azzal gyanúsítják, hogy jelentős mennyiségű kábítószert termesztettek egy XVII. kerületi házban.

Felmentették a sikkasztással vádolt vagyonkezelőt

Itthon2004.12.06, 16:33

Bűncselekmény hiányában nem jogerősen felmentette a sikkasztás és magánokirattal visszaélés vádja alól Kovács Tibort, a Fővárosi Ingatlankezelő Rt. volt vezérigazgatóját a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész fellebbezett, így a tíz évvel ezelőtti cselekmények miatt indult büntetőper a Fővárosi Bíróságon folytatódik majd.

Felmentették Tasnádit az adócsalás vádja alól

Itthon2004.11.16, 15:27

Első fokon felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Tasnádi Péter vállalkozót, akit 248 millió forintos adócsalással vádolt meg az ügyészség. A vállalkozót még október elején egy másik ügy miatt, felbújtóként elkövetett közveszélyokozás gyanújával helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Újra előzetesbe helyezték Tasnádit

Itthon2004.10.08, 15:17

Előzetes letartóztatásba helyezte Tasnádi Pétert a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken. Tasnádit felbujtóként elkövetett közveszélyokozás gyanújával vett őrizetbe a rendőrség szerdán. Tasnádi feltételezett társát, K. Istvánt pénteken délelőtt helyezték előzetesbe. A döntés ellen mindkét gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek három bőrfejűt

Itthon2004.09.20, 15:05

A közösség elleni izgatás vádjával indult szkinhed-per hat vádlottja közül hármat bizonyítottság hiányában felmentett, hármat pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). Az egyik elítélt büntetése már jogerős, a másik kettőé még nem.

Folytatódik a szkinhedper

Itthon2004.06.01, 08:20

Kedden folytatódik a közösség elleni izgatással gyanúsított Alkay Csaba és társai elleni büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlottak 1999 februárjában az azóta bezárt Viking Klub úgynevezett becsületnapi rendezvényén - a vád szerint - rasszista dalokat adtak elő.

Szombaton szabadult Tasnádi

Itthon2004.05.03, 07:44

Szombat hajnalban testőrei várták a kedvezménnyel szabaduló Tasnádi Pétert a börtön kapujában. Tasnádi ellen - jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján - egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróságon a parlamenti rendzavarók

Itthon2004.04.20, 14:43

Nem gyorsított eljárásban vizsgálja a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) annak a négy fiatalnak az ügyét, akik hétfőn röplapozással zavarták meg a parlament ülését. A PKKB kedden megkapta ugyan a feljelentést, a rendőrség azonban nem kért gyorsított eljárást. A fiatalok az iraki háború elleni tiltakozásul zavarták meg hétfőn a parlament ülését.  

Két és fél évet kapott a Nyugati téri robbantó

Itthon2004.03.30, 15:56

A Nyugati téri robbantót két és fél éves börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A fiatalember hátizsákjában tavaly nyáron robbant fel egy házilag összeállított anyag a budapesti 6-os villamoson, a Nyugati téren. Az ítélet nem jogerős, a fiatalember előzetes letartóztatásban marad.

Házi őrizetben a földhivatali vezető

Itthon2004.03.25, 18:03

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön elrendelte a Fővárosi Földhivatal vezetőjének, Pálfalvi Istvánnak a házi őrizetbe helyezését. Pálfalvi ügyvédje ezt "óriási eredményként" értékelte, és állítja: az ügyészség vádjai nem állják meg a helyüket. A bíróság egy hónapra rendelte el a házi őrizetet, ezt követően felülvizsgálja a döntést.

Nem drog, hanem tömeghatás alatt égették az izraeli zászlót

Itthon2004.03.18, 16:44

Nem tudatmódosító szer, hanem a tömeghatás a magyarázata M. Giorgio Richard tettének, aki a Tilos Rádió előtt januárban tartott tüntetésen két másik társával együtt részt vett egy izraeli zászló elégetésében - mondta el az igazságügyi orvos szakértő a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vádlott ugyanis azzal védekezett, hogy egy cukorka miatt került beszámíthatlan állapottba.

Vörös csillag viselése miatt elítélték a Munkáspárt alelnökét

Itthon2004.03.11, 16:33

Egy év próbára bocsátotta első fokon a Munkáspárt alelnökét a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert egy tavalyi rendezvényen ötcentis, papírból készült vörös csillagot viselt. Vajnai Attila a tárgyaláson is viselte a tiltott önkényuralmi jelképnek minősülő csillagot, és kijelentette: fellebbez a döntés ellen, és ha másodfokon is elítélik, akkor nemzetközi bíróságon kér elégtételt. A párt alelnöke szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a nemzetközi munkásmozgalom jelképe tiltott szimbólum legyen.

Fogházbüntetésre ítélték a Demokrata főszerkesztőjét

Itthon2004.01.21, 17:16

Nem jogerősen 10 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság rágalmazás miatt Bencsik Andrást, a Demokrata című hetilap főszerkesztőjét. Az újság azt állította ugyanis Mécs Imre SZDSZ-es képviselőről, hogy vallomása miatt négy embert kivégeztek 1956 után. Az állítást azonban nem tudták bizonyítani.

Nem dőlt el, hogy ki nyomoz Medgyessy megfenyegetése ügyében

Itthon2004.01.21, 16:45

A bíróság dönti el, mely szerv illetékes kinyomozni, hogy ki fenyegette meg levélben Medgyessy Péter miniszterelnököt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt továbbította az iratokat a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

Felfüggesztettet kaptak az Elender feltörői

Techbázis2003.12.15, 13:43

Elsőfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Elender honlapjának feltörőit a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A három fiatal négy évvel ezelőtt többször is behatolt az internetszolgáltató szervereire.

Nem emelnek újabb vádat a Millenáris volt vezetője ellen

Itthon2003.12.15, 13:29

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította a Millenáris Kht. pótmagánvádját, amit a társaság előző vezetése idején feltételezett visszaélések miatt nyújtottak be. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a pótmagánvádat az előírt határidő után adták be. A kht. jelenlegi vezetői azért nyújtottak be pótmagánvádat, mert azt feltételezték, hogy a társaság előző vezetése munkavégzés nélkül fizetett ki milliókat különböző cégeknek.

Bírósági vizsgálat indult Csurka beidézéséről

Itthon2003.10.18, 12:11

A Csurka István elővezetésére vonatkozó bírósági parancs kapcsán azonnali vizsgálatot rendelt el a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnöke. A MIÉP elnökét egy folyamatban lévő büntetőügy vádlottjaként idézte be a bíróság, Csurka azonban nem jelent meg, ezért csütörtök reggel rendőrök próbálták bekísérni a bíróságra, de a lakásába sem jutottak be.

Brókerbotrány: zárolták a gyanús vagyonokat

Itthon2003.10.18, 11:29

A brókerbotrány gyanúsítottjainak teljes magyarországi vagyonát zár alá vette a Pesti Központi Kerületi Bíróság - tudta meg a Magyar Hírlap. A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság 69 országtól kérte az üggyel kapcsolatos, gyanús bankszámlák zárolását.

Letartóztatták a földhivatali ügyintézőket

Itthon2003.09.25, 15:47

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a földhivatali ügy mind a tizenkét gyanúsítottját. Az érintettek fellebbeztek, így a végzés nem jogerős. A gyanú szerint kilenc földhivatali dolgozó pénzért soron kívül végzett el bizonyos munkákat. Hárman a gyanúsítottak közül pedig a rendőrök szerint ingatlannepperként tevékenykedtek.

Nem sérti a versenyt az idei Sulinet-tender

Techbázis2003.09.22, 11:33

Az idei év elején kiírt tender a Sulinet-szolgáltatás nyújtására a korábbiakkal szemben nem sérti a versenyegyenlőséget - áll a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésében.

Előzetesben a K&H-ügy három gyanúsítottja

Itthon2003.09.08, 09:21

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyzete Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját, Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesét  és Bitvai Miklóst, az Állami Autópályakezelő Rt. volt vezérigazgatóját. Rejtőt és Garamszegit sikkasztással, Bitvait sikkasztással és magánokirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség. Szökés, elrejtőzés, illetve a büntetőeljárás megnehezítése veszélye miatt helyezte a bíróság előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat. Ez ellen mindhárman fellebbeztek.

53 vádlott a vecsési számlagyárban

Itthon2003.06.30, 16:59

A vecsési számlagyár ügyében 53 vádlott ellen nyújtott be csaknem száz oldalas vádiratot a Fővárosi Főügyészség a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. A vádlottakat csalással, adócsalással, illetve magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség. Bűnösségük esetén halmazati büntetésként akár 12 éves szabadságvesztéssel is sújthatók.

Helyreigazít a Magyar Nemzet Magyar Bálint ügyében

Itthon2003.06.18, 19:27

Magyar Bálint lakásvásárlásának körülményeit illetően első fokon sajtó-helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) - közölte az Oktatási Minisztérium.

Parkolási díj: megszűnt néhány per

Itthon2003.06.03, 21:51

Hatáskör hiányában a Pesti Központi Kerületi Bíróság a napokban megszüntette a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. által parkolási díj és pótdíjmegfizetése tárgyában indított pereket - közölte Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub (MAK) jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke.

Ítéletek az Üllői úti randalírozók ellen

Itthon2003.06.02, 22:43

Hat személyt ítélt el hétfőn rendzavarásért a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a pénteki FTC-Debrecen labdarúgó-mérkőzésen történtek miatt. Az esti órákig összesen kilenc rendzavarási ügyet tárgyalt a PKKB. A bíróság 15-től 40 napig terjedő elzárással, valamint pénzbüntetéssel sújtotta a garázdálkodó szurkolókat.

Veszélyben az OSC

Sport2003.04.14, 14:43

Veszélybe került az OSC vívószakosztályának működése, miután a Semmelweis Egyetem a sportolók által használt belvárosi terem kiürítésének elrendelését kérte a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól.

Simon László házi őrizetben marad

Itthon2003.01.31, 16:53

A Fővárosi Bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap hozott végzését. E szerint Simon László, Torgyán József egykori bizalmasa házi őrizetben marad.

Vásárhelyi Mária nyert a Magyar Rádióval szemben

Itthon2002.12.04, 23:45

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon minden pontjában elutasította a Magyar Rádió keresetét, amelyet az intézmény nyújtott be személyhez fűződő jogainak megsértése miatt egy, az Élet és Irodalomban a Magyar Rádióról megjelent cikkel kapcsolatban Vásárhelyi Mária, valamint az Élet és Irodalom főszerkesztője és kiadója ellen.

Balogh Gyula első fokon nyert a Népszabadság ellen

Itthon2002.11.25, 19:26

Helyreigazításra kötelezte a Népszabadság című napilapot Balogh Gyula országgyűlési képviselő keresete nyomán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében. Az alperes várhatóan fellebbez az ítélet ellen, így a sajtóper a Fővárosi Bíróságon folytatódik majd.

Rágalmazásban bűnös Lovas István

Itthon2002.11.14, 19:01

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében bűnösnek találta, és 120 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Lovas István neves jobboldali újságírót - adta hírül a Roma Sajtóközpont. Az ítélet szerint Lovas a Vasárnapi Újságban elhangzott jegyzetében megsértette Horváth Aladár jó hírnevét. A tárgyalás bírája korábban közösségi elleni izgatást gyanítva az ügyészségnek is átadta a dokumentumokat, ám a VIII. kerületi vádhatóság nem folytatott le a nyomozást az ügyben.

Havas pert vesztett Grespikkel szemben

Itthon2002.10.17, 16:45

Havas Henriket becsületsértés miatt megrovásban részesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ismert újságíró ellen Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetője kezdeményezett magánvádas büntetőeljárást. Havas korábban szellemi sérültnek nevezte Grespiket.

Megkezdődött az Orbán-Lendvai per

Itthon2002.10.14, 16:46

Orbán Viktor volt miniszterelnök személyiségi jogai megsértésének megállapítását és nyilvános elégtételre kötelezést kér a bíróságtól Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője ellen indított perében. Az első tárgyalást hétfőn tartották a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Nyilvános autópálya-szerződések

Itthon2002.08.26, 17:04

Jogerős ítéletben kötelezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság az MFB-t, hogy hozza nyilvánosságra az autópálya-szerződéseket. Korábban Magyar Bálint szabad demokrata oktatási miniszter még ellenzéki képviselőként indított pert az állami bank ellen, mert üzleti titokra hivatkozva nem tették hozzáférhetővé alvállalkozóikkal kötött szerződéseiket.

Pénzbüntetést kapott a főtüntető

Itthon2002.07.05, 18:12

Gyorsított eljárással hoztak ítéletet öt tüntető ellen pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ketten pénzbüntetést kaptak, két embert felmentettek, egyikük tárgyalását pedig szeptemberig elnapolták. Valamennyien részt vettek csütörtökön a budapesti tüntetéseken, és emiatt előzetes letartóztatásba vették őket.

Mécs Imre pert nyert a Magyar Demokratával szemben

Itthon2002.06.27, 19:58

A Magyar Demokrata című hetilap megsértette Mécs Imre szabad demokrata országgyűlési képviselő személyiséghez fűződő jogait, ezen belül a jó hírnévhez fűződő jogát - tartalmazza a Pesti Központi Kerületi Bíróság közelmúltban meghozott, nem jogerős ítélete.

Jogerősen nem orgazda Pelikán László

Itthon2002.06.12, 16:21

Jogerősen felmentette Pelikán László nyugalmazott rendőrtisztet a vámorgazdaság vétsége alól a Teve utcai aranyügyben a Fővárosi Bíróság. A bíróság másodfokú ítélete ezzel jogerőre emelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság másfél évvel ezelőtti döntését, amely bűncselekmény hiányában mentette fel a volt rendőrtisztet. Pelikán László 1999 januárjától volt az APEH bűnügyi főigazgatója, ám az aranyügyben indult büntetőeljárás miatt egy hónap után lemondott beosztásáról. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő