Amerikai Írók Céhe

címke rss

Kedden szavaznak az írósztrájkról

Már csak egy apró formaság kell ahhoz, hogy három hónap után véget érjen a Writers Guild of America (WGA, vagyis az Amerikai Írók Céhe) sztrájkja.

Hamarosan véget érhet az írósztrájk

Tévé2008.02.05, 12:34

A hétvégi tárgyalások jól alakultak, így az optimisták szerint már a héten véget érhet a Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) sztrájkja.

Leállhat több tévés sikersorozat

Tévé2007.10.29, 10:53

A körülbelül 12 ezer tagot számláló Amerikai Írók Céhe (Writers Guild of America) nagy valószínűséggel sztrájkba kezd október 31-én, igen távol állnak ugyanis attól, hogy a stúdiók és tévétársaságok teljesítsék jelenlegi követeléseiket. Ha a munkaszünet elhúzódik, az azt is jelenti, hogy az amerikai televíziózás egy időre unalomba fullad: jönnek az előre meg nem írt - vagyis inkább kevésbé pontosan megírt - sorozatok, azaz a realityk, mint az Amazing race, a Survivor vagy a sztárkövető show-k.

A Casablancánál jobbat még nem írtak

Film2006.04.07, 15:27

Az Amerikai Írók Céhe (Writers Guild of America) összeállította a világ 101 legjobb forgatókönyvének listáját. Az első helyen Kertész Mihály 1942-es filmjének, a Casablancának az írói teljesítményét ismerték el. Ezt követi A keresztapa, a Kínai negyed, az Aranypolgár és a Beszéljünk Éváról! forgatókönyve.

Előző
  • 1
Következő