útdíj

címke rss

Az új útdíjak ellen demonstrált az MSZP

Országszerte több helyszínen tartott demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülő útszakaszok díjmentességéért. A tiltakozás szervezése óta több útszakasz díjmentes lett.

Március 15-ig lehet visszaváltani a megyematricákat

Gazdaság2015.01.29, 21:20

Március 15-ig lehet visszaváltani a fölösleges megyematricákat. A nagycsaládosok mellett a mozgássérültek is számíthatnak kompenzációra.

Útdíj: még nem készült el az új rendelet

Gazdaság2015.01.28, 19:17

Vasárnaptól ismét átalakul az útdíjrendszer, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még nem készült el a rendelettel. Emiatt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató nem tud tájékoztatást adni arról, hogy jövő héttől hogyan kell eljárniuk a jogkövető autósoknak.

Veszprémben a legdrágább az útdíj

Gazdaság2015.01.28, 07:09

Aki Veszprém megyében vásárol megyei matricát, tizenegyszer annyit fizet egy kilométer gyorsforgalmi út használatáért, mint ha valaki Pest megye útjaira váltja meg ötezer forintért az idei használat jogát.

Drágul az olcsó benzin a mégsem matricás úton

Gazdaság2015.01.23, 18:12

Változik az útdíjrendszer, csúszik az árukövetés, drágul az olcsó benzin. A frankhitelek forintosításával nem csak a hitelesek, de a jegybank is jól járt. A horvátok és a lengyelek irigykednek. Lesz állami közmű, és elvehetik a kéményeket a kéményseprőktől. Nem lesz Magyarországon Baumax, Chevrolet és egyelőre népszavazás sem a vasárnapi nyitva tartásról. Ez történt a héten a gazdaságban.

Lázár János: Volt már sokkal mélyebben a Fidesz

Itthon2015.01.23, 19:04

Hibának nevezte az Origónak adott exkluzív interjújában Lázár János, hogy a nyilvánosság előtt szállt vitába a Fidesz több politikusával. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, hogy a kormány jól járt el a január 1-jén bevezetett, majd módosított útdíjjal.

Lázár az Origónak: Kár volt nyilvánosan vitázni az öregekkel

Itthon2015.01.23, 22:00

Tanulságosnak nevezte Lázár János a Fideszen belüli vitákat, bár sajnálja, hogy a nyilvánosság előtt zajlottak. A miniszter az Origónak beszélt arról, hogy figyelni kell ugyan a közvélemény-kutatási adatokra, de parlamenti választás majd csak 2018-ban lesz. Szerinte „Merkel álmodni sem merne ekkora többségről.”

Még kell matrica a mégsem fizetős utakra

Gazdaság2015.01.23, 12:37

A kormány szándéka szerint nem kell matricát venniük azoknak az autósoknak, akik januárban olyan utat használtak, amelyik február 1-jétől mégsem matricaköteles (például a ferihegyi reptérre vezetőt). A Fejlesztési Minisztérium azt még nem tudja, pontosan hogyan fogják megoldani ezt a kormányrendeletben.

Kitart az MSZP az útzár mellett

Itthon2015.01.22, 15:22

Hiába csiszoltak az útdíj rendszerén, az MSZP így is megtartja a január végére tervezett félpályás útlezárásokat. Tóbiás József frakcióvezető szerint a kormánynak csak egy választása maradt.

Útdíj: már megint a felcsútiak járnak jól

Gazdaság2015.01.22, 16:27

Mivel február elseje után a megyék matricái a szomszédos megyék első csomópontjáig lesznek érvényesek, el lehet kezdeni számolgatni és okoskodni, esetleg kerülő utakkal kiegészíteni a fizetős hálózatot.

Eltörölt útdíj: nem ujjong Ferihegy

Itthon2015.01.22, 16:19

A legtöbben közönnyel vagy felháborodva fogadták a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a kormány bejelentését, hogy mégis ingyenes lesz a reptérre vezető útszakasz, ami január elseje óta volt fizetős. Egy vecsési autósbolt tulajdonosa viszont kifejezetten örül, igaz nem az ingyenessé tétel miatt.

Csalódott az Autóklub a fizetős elkerülők miatt

Itthon2015.01.22, 12:49

Csalódott a Magyar Autóklub, amiért fizetős maradt az elkerülő és bevezető főutak többsége, ez szerintük idővel káoszt okozhat az utakon. A pótdíj visszavonásának és az új megyematricás határoknak örülnek, bár ezt is ők javasolták.

Bejelentették: így módosul az útdíj

Life.hu 20142015.01.22, 12:15

Döntött a kormány az útdíjrendszer átalakításáról. Változás például, hogy a megyei matricák a megyehatáron túli első csomópontig érvényesek. A Ferihegyre vezető út pedig ingyenes lesz.

Útdíj: maradtak még zajok a gépházban

Gazdaság2015.01.22, 12:12

A január elsejei indulás óta az útdíjrendszert számos kritika érte, sok probléma merült föl. A legsúlyosabbakat a kormány megoldotta, de azért maradt még zaj a gépházban. Több olyan út fizetős maradt, amikért fideszes vagy független politikusok lobbiztak, és az új D2 kategória sem csak a nagycsaládosokat érinti, akiket a kormány kompenzálni tervez.

Visszalépett a kormány, így változik az útdíj

Gazdaság2015.01.22, 13:03

A kormány a próbaüzem tapasztalatai alapján átalakítja az útdíjrendszert. A megyematricák a szomszéd megye első csomópontjáig lesznek érvényesek, több út és híd mégis ingyenes lesz. Aki csak azért vett megyematricát, hogy ezeket használhassa, az visszaválthatja. A nagycsaládosok kompenzációt fognak kapni az új D2 kategória miatt.

Változik majd az útdíjszabályozás

Itthon2015.01.21, 21:18

Változtani fog a kormány az útdíjrendszeren. Azt még nem tudni mit, de van még tíz napjuk rá. 

Útlezárással fenyeget az MSZP a pályamatricák miatt

Itthon2015.01.21, 17:36

Félpályás útlezárást terveznek az MSZP helyi szervezetei minden olyan útszakaszon, amit januártól fizetőssé tettek - jelentette be Tóbiás József. A frakcióvezető szerint a kormánynak be kellett volna ismernie: rossz viccc az új pályamatricák bevezetése

Mobilfizetéssel vehet e-matricát

Gazdaság2015.01.20, 11:54

Keddtől a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül megvehetők az új e-matricák, köztük az éves megyei matricák is. A matricavásárlók akár előzetes regisztráció nélkül, mobilapplikációval, illetve a társaságnál regisztrált ügyfelek az interneten keresztül és SMS küldésével is megvásárolhatják az új, - 2015. január 1-től érvényes – e-matricákat, köztük az éves megyei matricákat is.

Az NFM előtt kritizálta az útdíjat az autóklub

Itthon2015.01.19, 16:34

A Magyar Autóklub képviselői személyesen találkoztak hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraival, akikkel az útdíj ügyében egyeztettek. Többek között arra kérték a kormányt, hogy díjmentesítsék a repülőtérre vezető utat és az M0-t is. Az Autóklub észrevételeit, kifogásait az ígéretek szerint a szerdai kormányülésen tárgyalják majd meg.   

Újabb fideszes polgármester tiltakozik az útdíj ellen

Gazdaság2015.01.16, 15:00

Kezdeményezni fogja az M35-ös autópálya a 4-es főút csomópontjától az ondódi lehajtóig húzódó, 2,5 kilométeres szakaszának díjmentessé tételét Papp László, Debrecen fideszes polgármestere.

Melyik megye nyeri a matricaháborút?

Gazdaság2015.01.16, 05:57

Messze Pest megyei matricából adták el a legtöbbet eddig, de itt a leghosszabb a matricaköteles úthálózat, és itt van a legtöbb nyilvántartott gépkocsi is. Útarányos matricaeladásban Pest kikap Veszprémtől, gépkocsiarányban viszont szintén nyer.

Tudják, hogy melyik kamionban mi van

Gazdaság2015.01.15, 11:05

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert elsősorban az áfacsalások ellen vezették be. Adószakértők szerint viszont a január 1-je óta működő rendszer inkább a tisztességes vállalkozásoknak jelent majd hatalmas adminisztrációs terhet, és retteghetnek majd az indokolatlanul nagy bírságtól. Szinte minden kamionról tudni fogja a NAV, hogy mit szállít, amelyekről meg fogalma sincs, azokat még mindig ellenőrizheti az utakon.

Útdíj: így változtathat a kormány a rendszeren

Gazdaság2015.01.13, 14:17

Több apróbb változtatás lehet a január 1-jén indult megyeimatrica-rendszerben, de a rendszer alapjain nem kíván változtatni a kabinet. Nagy valószínűséggel fizetős marad a Vas megyei 86-os út is, de a Liszt Ferenc repülőtér elérése ingyenes lehet.

A mozgáskorlátozottak is az útdíj átgondolását kérik

Gazdaság2015.01.13, 10:22

A mozgáskorlátozottak legkönnyebben a tágas, akadálymentesített városszéli hipermarketekben tudnak vásárolni, de az ezekhez vezető utakat a kormány fizetőssé tette. Ráadásul a kisbuszokra nem öt-, hanem tízezer forintos megyematrica kell. A kerekesszékesek számára a tömegközlekedés nem opció.

MSZP-sek vonultak az utakra

Itthon2015.01.12, 15:54

Az MSZP Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei a januárban kiterjesztett útdíjfizetés visszavonásáért forgalomlassító demonstrációt tartottak a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, valamint a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál hétfőn.

Fónagy az útdíjról: A többség elégedett

Itthon2015.01.12, 08:13

Az eddig beérkezett vélemények szerint a többség elfogadja az autópályadíjak rendszerének átalakítását, kifogások nagyrészt csak egyes szakaszokkal kapcsolatban érkeztek – mondta Fónagy János az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

Megyematricával hipermarketbe? Mutatjuk a kerülő utakat

Gazdaság2015.01.10, 12:57

Január elseje óta fizetős az M0-s egy része, az M7-es, az M3-as és az M5-ös bevezetők is. Eddig sokan jártak ezeken az utakon a Budapest környéki hipermarketekbe vásárolni, ehhez most már minimum megyematricát kell venni ötezer forintért. Szerencsére mindenhova vezet kerülőút.

Fülsiketítő az útdíj próbaüzemének gépházzaja

Gazdaság2015.01.10, 09:00

Orbán Viktor szerint az útdíjjal kapcsolatos kifogások nem többek a rendszer próbaüzemének gépházzajánál. A gépházzaj közepette eladtak majdnem 300 ezer megyematricát, fideszes politikusok tiltakoztak, Budaörs pedig nem fizeti tovább az M7-es világítását. Egyre olcsóbb az üzemanyag, esett a forint árfolyama, nőtt az export és az Audi-gyár termelése. A kormány a vasárnapi házhoz szállítást is megtiltja, de véget vetett az italkereskedők kálváriájának. A Tesco boltokat zárhat be, a Sberbank fiókokat, az MNB elkezdte szétszerelni az MKB-t.

Az eladási adatok alapján lehúzás a megyei matrica

Gazdaság2015.01.09, 12:50

Az év első hetének eladási adatai alapján nemhogy kevesebb, de több éves matrica fogyott a megyei matricák mellett. Egyelőre nem az látszik, hogy az autósok megyematricával váltanák ki az évest, bár az adatok torzak lehetnek, ha így megy tovább, éves szinten könnyedén meglehet a kormány által tervezett 20 milliárd forint bevétel.

Törvénytelen az M0-son belül útdíjat szedni

Gazdaság2015.01.08, 18:37

Az erről szóló rendelet szerint csak gyorsforgalmi út lehet fizetős. Egy törvény pedig a gyorsforgalmi utakat egyenként definiálja, a fővárosból indulókat az M0-stól kifelé. A szaktárca cáfolta a gondolatmenetet.

Van, akinek tizenötezer forint a megyematrica

Gazdaság2015.01.08, 16:34

A kisteherautókra, furgonokra, lakóautókra nem öt, hanem tízezer forintos megyematricát kell váltani. A személyautók kivételével a vontatmányokra is külön matrica kell.

Rezsibiztos: A csökkenő benzinár kárpótol az útdíjért

Itthon2015.01.09, 09:36

Nem változtatna az útdíj jelenlegi rendszerén a kormány rezsibiztosa, noha már több kormánypárti politikus a januártól fizetőssé vált útszakaszok felülvizsgálatát, a matricarendszer megváltoztatását sürgeti. Németh Szilárd szerint erre azért sincs szükség, mert az autósokat kárpótolja az olcsó benzin.

Újabb fideszes képviselőnek nem tetszik az útdíj

Itthon2015.01.08, 12:43

Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Tata-Tatabánya autópályaszakasz fizetőssé tétele miatt felülvizsgálati kérelemmel fordult a Nemzet Fejlesztési Minisztériumhoz.  

54 autóval akadályozták az M86-os forgalmát Szombathelynél

Itthon2015.01.08, 11:41

Félpályás útlezárással lassították a forgalmat csütörtök délelőtt fél órán át az útdíj bevezetése ellen tiltakozó civilek és hozzájuk csatlakozó helyi szocialisták Szombathely határában az M86-os autóút egy kilométeres szakaszán.

Harcias kerületek az útdíj ellen

Itthon2015.01.08, 15:17

Forgalomnövekéstől tart az útdíj miatt Újpalota polgármestere, de tiltakozik Újpest, jogi válaszlépéseket keres Soroksár vezetője is. Vas megyében útlezárással demonstráltak a változás miatt.

Kaposvárnak korai az útdíj

Itthon2015.01.07, 16:49

Jó a megyei matricarendszer, de a 61-es elkerülő utat egyelőre hagyják ki belőle- ezt kéri a fejlesztési minisztertől Szita Károly, Kaposvár polgármestere, és Gelencsér Attila fideszes politikus.

Ezért kapcsolja le a villanyt Budaörs

Itthon2015.01.07, 16:53

Nem a pénz a fontos, az elvek miatt nem fizeti tovább Budaörs az M1-M7-es bevezető szakaszának világítását. Wittinghoff Tamás polgármester bízik benne, hogy települési összefogással még módosítható az útdíjrendszer. A kormány szerint Budaörs vezetője nem dönthet csak úgy egy szerződés felmondásáról.

Megvan, kinek nem kell útdíjat fizetnie

Itthon2015.01.07, 10:59

Kiderült, kik azok, akiknek nem kell fizetniük azért, ha a január elsejétől fizetőssé vált útszakaszokon autóznak.

Nem gondolkodik rendszámcserén a kormány

Gazdaság2015.01.07, 06:17

Ha már van megyematrica, akkor területalapú rendszámtábla is kellene – merült fel a kérdés a Facebookon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint egyelőre jegelték a témát.

Ráfizethet az elkerülő útra Kaposvár

Itthon2015.01.06, 16:45

Már közel kétezren csatlakoztak a fizetős kaposvári elkerülő útszakasz ellen tiltakozók Facebook-csoportjához. A közösség szerint a várost túlterheli majd a változás miatt hirtelen megnövekvő forgalom.

A BKV még nem vette meg a matricákat

Gazdaság2015.01.06, 14:59

A BKV egyelőre nem vásárolta meg a matricákat az autóbuszaira. Három járatra kellene matrica, a társaság - a nyitott kérdések tisztázása után - majd utólag rendezi a kötelezettségét.

Jogsértő lehet a matricabemutatás 1470 forintos díja

Gazdaság2015.01.06, 15:15

Nem jogszerű szolgáltatási díjat felszámítani a február végéig tartó türelmi időszakban a megyei matricák utólagos bemutatásakor, véli Kovács Kázmér. Az ügyvéd szerint jogtalan az is, hogy a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljához vezető néhány száz méterért matricát kell venni. Szerinte a hibákat korrigálják majd, ám ha mégsem, az autósoknak érdemes lehet perközösséget alakítaniuk.

A Volán spórolhat a megyei matricákkal

Gazdaság2015.01.06, 19:11

Pest megyében összesen 390 buszra kellett matricát vásárolnia a Volánbusz Zrt.-nek, vidéken viszont spórolt a vállalat az új útdíjrendszerrel.

MSZP: Török Zsoltnak vannak barátai

Itthon2015.01.06, 10:49

Felesleg, értelmetlen az új útdíj bevezetése, mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke a TV2 Mokka című műsorában. A szocialisták vezetője arról is beszélt, hogy Török Zsolt kudarca nem személyes okokra, inkább az összefogás kudarcára utal. 

Dunakeszinél máris hatalmas a dugó

Itthon2015.01.05, 21:48

Megnéztük a Google térképén, hogy az év első munkanapján mekkora káoszt okoztak a fizetős útszakaszok. Este hat óra körül Dunakeszinél különösen erős volt a forgalom. Azzal, hogy az M2-es és az M0-s is fizetőssé vált, a település felé vezető 2-es úton és közvetlenül a körforgalom előtt óriási dugó alakult ki. 

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló