Miniszterelnöki Hivatal

címke rss

Mától a minisztériumok működnek támogatási szervezetekként

Április 15-ével a Miniszterelnökségbe és a kijelölt minisztériumokba integrálják az európai uniós és nemzeti támogatások eddigi közreműködő szervezeteit, ezzel lezárul a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tavaly augusztusban megkezdett átalakítása és bezár a MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Nyoma sincs a kormány ügynökös ígéretének

Itthon2012.12.06, 16:16

Folyamatosan akadályozzák a kormánypártok a szocialista ügynökök leleplezését, pedig márciusban azt ígérte Lázár János, hogy nyáron már működhet az ezzel foglalkozó bizottság. A bizottság nincs sehol, a Fidesz megint elgáncsolt egy erről szóló LMP-s javaslatot, a Miniszterelnökség pedig egy semmitmondó válasszal bújt ki a kérdéseink alól.

Gyurcsányt és Medgyessyt sem kímélte a bíróságon Keller László

Itthon2012.04.13, 15:22

A korrupció elleni elkötelezett harcával magyarázta pénteken a bíróságon Keller László volt MSZP-s államtitkár, hogy adatokat gyűjtött vidéki vadászatokról. Kellert hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség. A volt államtitkár pénteki vallomásában Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc volt kormányfőket sem kímélte: szerinte ahelyett, hogy mellé álltak volna a korrupció elleni harcban, a könnyebb utat választották, és a "szőnyeg alá söpörték" az általuk is ismert problémát.

Ötvennél többen távoztak eddig a Miniszterelnöki Hivatalból

Itthon2010.06.16, 12:25

Több mint ötvenen távoztak májusban a korábbi Miniszterelnöki Hivatalból, legtöbbjüknek a kormányváltásig szólt a megbízatása. Tizennégy embert mentettek fel májusban.

Lacikonyha miatt büntethetik milliókra a MeH-et

Itthon2010.03.31, 10:49

A Miniszterelnöki Hivatal büntetést fizethet a Fővárosi Közgyűlésnek, mert a 2009. augusztus 20-i ünnepségen egy cégnek engedte át az általa ingyen megszerzett területet - olvasható a szerdai Blikkben. A közgyűlés egy budapesti nyugdíjas fényképei miatt vette észre a jogsértést.

Fizetős bölcsődéket ajánl egy MeH-tanulmány

Itthon2010.03.12, 11:13

Fizetőssé tenné a bölcsődéket egy szakértői tanulmány, amelyet a Miniszterelnöki Hivatalnak írt a Budapest Intézet - írja a pénteki Magyar Nemzet. A terv szerint a szülőknek a gyes összegét kellene befizetni a bölcsődei ellátásért: ezt úgy érnék el, hogy a gyest nem pénzben, hanem bölcsődei utalványban adnák a családoknak.

A MeH fizeti Gyurcsány védőit az őszödi beszédes perben

Itthon2010.02.16, 09:05

Összesen 8 millió forintot költött Gyurcsány Ferenc lemondásáig a Miniszterelnöki Hivatal arra az ügyvédre, aki az őszödi beszéd miatt indított perben védte a volt kormányfőt. Az ügyvéd óránként 45 ezer forintot kapott Gyurcsány védelméért - írja a Magyar Nemzet: azt viszont senki nem tudja, hogy ki védi Gyurcsányt, mióta nem miniszterelnök.

Ellopott mobilért, közlekedési balesetért fizettek az állami vezetők

Itthon2010.01.17, 10:40

Az elmúlt két évben kilencszer okoztak kárt a rájuk bízott tárgyakban állami vezetők, azaz miniszterek, államtitkárok és szakállamtitkárok. Leggyakrabban a szolgálati kocsi bánta, de volt olyan is, aki könyvtári könyvet veszített el vagy ellopták a mobilját. Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök a mobilnet kártyáját hagyta el. A Kormányszóvivői Iroda szerint a vétkes vezetők minden lezárt ügyben önként kifizették a kárt.

Hatszázezezres bónuszt ad munkatársainak idén a MeH

Itthon2010.01.03, 12:13

Több mint havi 60 ezer forint cafetériát kap jövőre a Miniszterelnöki Hivatalban minden köztisztviselő, ami - még ha le is vonjuk a juttatást terhelő adókat - fejenként akár évi 600 ezer forint bónuszt jelenthet. A többi minisztériumnak is napokon belül meg kell határoznia, mennyi étkezési utalványra, üdülési támogatásra vagy más pluszra számíthatnak munkatársai. Az Önkormányzati Minisztérium is bőkezű volt, az oktatási tárcánál már nagyobb a szórás: évi 200 és 800 ezer között változhat a fejenkénti juttatás.

Saját szárnyai alatt nevelgette új kabinetfőnökét Bajnai

Itthon2009.12.18, 13:59

Bajnai Gordon oldalán emelkedett a szakállamtitkári, majd a kormánybiztosi posztig Hegedüs Dóra, aki 2010 januárjától a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz. Hegedüs azóta kíséri Bajnait, hogy főnöke megjelent a politikában: a gazdasági minisztériumban egyszer már volt a kabinetfőnöke, és külföldi tárgyalásokra is kísérte már Brüsszelbe.

Két milliárd forinttal kísérletezik a kormány

Itthon2009.09.11, 09:33

A Rend és Biztonság nevű program keretében megduplázza a térfigyelő kamerák számát a kormány. A Kormányszóvivői Iroda tényként állította, hogy "ahol megjelennek a kamerák, csökken a bűnözés", de Magyarországon még nem készült átfogó hatástanulmány a térfigyelőkről. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sem tudott megnevezni az [origo] kérésére olyan konkrét kutatást, amely bizonyítaná a térfigyelők hasznosságát.

Havi 1 milliárd forintot hoz a költségvetési létszámstop

Gazdaság2009.08.27, 14:12

Nem tartanak a minisztériumok attól, hogy a július végén bevezetett létszámstop fennakadást okozna a feladatuk ellátásában. Munka- és megbízási szerződést nem köthetnek a tárcák és a háttérintézményeik, de kiszervezéssel még mindig hizlalhatják a tényleges létszámot.

Ünnep a légiparádék alatt

Vélemény2009.08.20, 08:58

A budapesti Duna-parton egy reklámrendezvény jelenti az augusztus 20-ai ünnepség egyik fénypontját - legalábbis így gondolja a Miniszterelnöki Hivatal. Vajon miért nem képes a magyar állam méltó módon ünnepelni önmagát?  

Fittyet hány a MeH saját ígéretére

Itthon2009.08.18, 17:15

Megint lesz több mint 100 biztonsági őr az állami ünnepségeken augusztus 20-án. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa korábban bírálta ezt a gyakorlatot, mivel a biztonságiakat nem kötik ugyanolyan szigorú szabályok, mint a rendőröket. A Miniszterelnöki Hivatal azt ígérte, a biztonsági cégekkel kötött szerződésben majd odafigyelnek erre. Az augusztus 20-áról szóló szerződésben még azt is leírják, milyenek lesznek a tűzijátéknál használt rakéták, de arról nem esik szó, hogy mit tehetnek meg velünk a biztonságiak és mit nem.

Twitterezésbe kezdett a magyar kormány

Techbázis2009.08.14, 17:53

A Miniszterelnöki Hivatal saját csatornát indított el a Twitteren, de - legalábbis egyelőre - nem azért, hogy a politikai eseményekről tájékoztassák az internetezőket. A MEH egyik munkatársa az augusztus 20-i ünnepi eseménysorozatról számol be 140 karakteres üzenetekben.

Szerződésükkel védi a MeH a rendőrködő biztonságiakat

Itthon2009.08.03, 16:40

Jogilag problémás, hogy állami rendezvényeket biztonsági cégek felügyelnek - állapította meg a március 15-i állami rendezvények vizsgálatának részeként Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa. A MeH válaszában közölte: a probléma megoldható a cégekkel kötött szerződéssel.

Közcél-e, hogy a kormánytagok ne érezzék magukat kényelmetlenül?

Vélemény2009.06.30, 11:36

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint jogszerűen takarhat ki akár minden lényegi információt a Miniszterelnöki Hivatal, amikor nyilvánosságra hozza a kormányülések összefoglalóit. Hogyan alakítja a magyar közéletet az az információszabadság-törvény, amit így értelmez annak első számú őre?

Törvényesnek tartja az ombudsman a MeH fekete csíkjait

Itthon2009.06.25, 11:30

Csupán néhány ponton állapított meg jogsértést az adatvédelmi biztos azzal kapcsolatban, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) szinte minden érdemi információt kitakart a kormányülések közérdekű adatként kikért összefoglalóiról. Az [origo] beadványára adott válasz szerint az őszödi beszéd idéjén készült dokumentumokat szabálytalanul nyilvánították államtitokká, de a kormány belső vitái alapvetően titkosnak számítanak.

Étkezési jeggyel jutalmaztak öt állami vezetőt

Itthon2009.06.02, 16:04

Csaknem másfél millió forintnak megfelelő étkezési jegyet osztottak szét a Miniszterelnöki Hivatalban öt állami vezető között. Fejenként 296 ezer forintot érő utalványt kapott például Gémesi Ferenc államtitkár és Molnár Károly miniszter. A MEH szerint a tavaly kigazdálkodott bérmegtakarítást osztották vissza. Veres János még pénzügyminiszterként 183 ezer forintnyi étkezési jegyet kapott.

A második félévtől jöhetnek a kínai turisták

Gazdaság2009.05.26, 15:41

A szervezett kínai turistaforgalom az év második felében indulhat meg Magyarország felé - közölte Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára az "Önkormányzatokkal a turizmusért" címmel rendezett szerdai konferencián Budapesten. A politikus szerint a következő években tízezres nagyságrendben érkezhetnek kínai turisták Magyarországra.

Téves információt terjesztett a kormány Válságkalauza

Itthon2009.05.15, 17:56

Hibás adat szerepelt a kormány Válságkalauz című kiadványsorozatának fogyasztóvédelemmel foglalkozó részében. A hibára egy fogyasztóvédelmi civil szervezet már április 7-én figyelmeztette a Miniszterelnöki Hivatalt, de a téves állítást május közepéig nem javították ki a kiadvány elektronikus változatában. A hibát csak pénteken korrigálták, miután az [origo] megkérdezte a javítás elmaradásának okát a Kormányszóvivői Irodától.

Bajnai kinevezte a MeH új szakállamtitkárjait

Itthon2009.04.20, 22:31

Kinevezte a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárait Bajnai Gordon miniszterelnök. A nyolc poszt betöltése keddtől hatályos.

Szaladgáló libák és könnygáz - véget ért a tüntetés

Itthon2009.06.14, 18:30

Könnygázzal oszlatta fel a rendőrség a Kossuth téri tüntetést, miután a demonstrálók egy része kibontotta az Országház köré vont kordont. Tizenkét embert előállítottak. Tizenöt rendőr és tíz civil sérült meg, tíz embert kellett kórházba szállítani, a tüntetők egy csoportja a BRFK szerint egy mentőautót is megtámadott. Nyolc óra után már csak mintegy háromszáz ember gyülekezett a Vértanúk terén, majd őket is feloszlatta a rendőrség.

Fehér lapok mögé bújtatja titkait a kormány

Itthon2009.02.07, 18:15

Üres papírokat kaptunk a Miniszterelnöki Hivataltól, amikor a 2006-os zavargások idején tartott kormányülések összefoglalóit kértük ki. Bár jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy a dokumentumot nem lehet teljesen titkosítani, a hivatal úgy érzi, teljesítette, amit a törvény előír, még úgy is, hogy minden szót kitörölt a szövegből. Az illetékes államtitkár a megváltoztathatatlan, sötét múltra és nehezen meghatározható fogalmakra hivatkozik.

Magyar Nemzet: 7,25 milliárdért vásárol bútorokat a kormány

Itthon2009.02.03, 07:42

A Magyar Nemzet szerint a tavaly megígért megszorítások ellenére legkevesebb 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. A lap úgy tudja, hogy 13 bútorgyártó cég fa és fém kombinációjú szekrényeket, ülőalkalmatosságokat, illetve konténereket gyárt állami intézményeknek.

"Mindenkinél jártak, akinél kellett" - a lejáró rádiófrekvenciák története

Itthon2009.02.02, 13:03

Kemény lobbi ment a Sláger és a Danubius Rádió több százmillió forintot érő műsorszolgáltatási jogáért, amibe még az amerikai diplomácia is belefolyt - állította az [origo]-nak több politikus, médiajogász és a rádiókhoz közel álló források. A két rádió engedélye idén lejár, és bár a médiatörvény szerint pályázniuk kellett volna, a Miniszterelnöki Hivatal olyan törvényjavaslattal állt elő, ami segített volna nekik pályázat nélkül a frekvenciához jutni. A jogszabály elakadt, de előfordulhat, hogy az időhúzás is a rádióknak kedvez.

Idén is számít MSZP-s politikusok tanácsaira a MeH

Itthon2009.02.02, 08:14

Két szocialista politikusnak és a SZEF tiszteletbeli elnökének is meghosszabbította tanácsadási szerződését a Miniszterelnöki Hivatal - írja a Magyar Nemzet.

Legkésőbb öt év múlva itt a digitális közmű

Techbázis2009.01.26, 15:38

Minden települést elérne üvegszálas internet-hozzáféréssel a most tervezés alatt álló Nemzeti Digitális Közmű hálózata - mondta a rendszert bemutató hétfői budapesti konferencia után tartott sajtótájékoztatón Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Belenézünk a kormányülések összefoglalóiba

Itthon2009.01.21, 15:13

Az [origo] kikérte több kormányülés összefoglalóit a Miniszterelnöki Hivataltól. Erre egy keddi bírósági ítélet ad lehetőséget, amely - a TASZ kérésére - nyilvánossá tette az összefoglalókat. A MeH jelezte, hogy a kért anyagot a törvényes határidőn belül megkapjuk, bár az információk nagy részét így is titkosíthatja a hivatal.

Nyilvánosak lesznek a kormányülések összefoglalói

Itthon2009.01.20, 19:22

Jogerősen is nyilvánosnak és közérdekűnek nyilvánította a Fővárosi Ítélőtábla a kormányülésekről készített összefoglaló dokumentumokat, amelyekért közel egy éve indított polgári pert a Társaság a Szabadságjogokért. Mostantól - az államtitkok kitakarása mellett - bárki beleolvashat, hogy miről vitatkoztak zárt ajtók mögött a kormány tagjai. Az ugyanakkor továbbra sem ellenőrizhető, hogy mit takarnak ki a Miniszterelnöki Hivatalban a közreadott dokumentumokból.

Ünnepségszervező céget keres a kormány

Gazdaság2009.01.16, 16:02

A Miniszterelnöki Hivatal bruttó 350 millió forintért keres vállalkozót a március 15-i nemzeti ünnep központi rendezvényei, valamint az első félévben további négy rendezvény megszervezésére - az egyszerűsített tárgyalásos eljárás felhívása a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Volt újságírókat fizet a Miniszterelnöki Hivatal

Itthon2009.01.05, 14:58

Több millió forintot fizetett különböző munkákért volt újságíróknak tavaly a Miniszterelnöki Hivatal - írta a hétfői Magyar Nemzet. A lap szerint a Magyar Hírlap volt főszerkesztője, Szombathy Pál cége például egymilliót kapott sajtófigyelésért és politikai tanácsokért. Szombathy hétfői közleményében azt állította, felesége dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalnak.

Idén többen kerültek utcára, mint tavaly

Gazdaság2008.12.03, 21:46

Idén november végéig 27 ezer munkahely megszűnését jelentették be hivatalosan a Magyarországon működő cégek, ez 10 ezerrel több, mint tavaly összesen - közölte Tukacs István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Továbbra is lehet 13. fizetés, csak pótléknak hívják

Gazdaság2008.12.01, 15:15

A kormány vállalja, hogy jövőre kompenzálja a közszféra 13. havi járandóságának kiesését, és erre összesen 112 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Erről Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára nyilatkozott, miután megbeszélést folytatott a közszféra szakszervezeteivel.

Menekül az MSZP a MeH törvénytervezete elől

Itthon2008.11.20, 14:09

A Miniszterelnöki Hivatalban készült az új médiatörvény komoly felháborodást kiváltó tervezete, az MSZP mégis azt állítja, nem tudott a javaslat sokat bírált részleteiről. A tervezetet szinte karhatalmi jogosítványokkal ruházta volna fel az új médiahatóságot és gyakorlatilag a pártok ellenőrzése alá állította volna a közmédiát. Az MSZP a Fideszre mutogat, vezetői azonban nem voltak hajlandóak nevüket adni a véleményükhöz.

Futballszurkolók tüntettek a Kossuth téren

Itthon2008.11.09, 20:27

Nagyobb incidens nélkül ért véget a "szlovákok brutalitása" ellen magyar futballcsapatok szurkolói által szervezett demonstráció. A Kossuth téren gyülekező szurkolók leköpdöstek egy szlovák tévéstábot és petíciót adtak át a Miniszterelnöki Hivatalnak. A múlt héten szombaton több mint ötvenen sérültek meg Dunaszerdahelyen, amikor a szlovák rendőrök összecsaptak a magyar szurkolókkal a helyi DAC és a Slovan Bratislava meccsén.

Kiad néhány eddig titkolt dokumentumot a MeH

Itthon2008.09.02, 18:01

Nyilvánosságra hozza néhány korábbi kormányülés dokumentációjának egyes részeit a Miniszterelnöki Hivatal. Az ülésekről készült összefoglalókat és mellékleteket eddig teljes terjedelmében zárolták, ezért a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet próbapert indított a hivatal ellen. A MeH most elállt korábbi álláspontjától, és ígéretet tett néhány teljes dokumentum, illetve néhány részlet kiadására.

400 millióért keres nyomdát a kormány

Itthon2008.08.06, 11:56

Nyomdát keres kommunikációs kampányához a Miniszterelnöki Hivatal - derül ki a Közbeszerzési Értesítő legfrissebb számában közzétett pályázati kiírásból. A tender győztesének valószínűleg az ősszel induló új kampány szórólapjait, nyomdai anyagait kell majd elkészítenie.

Mégsem költözik ki Gyurcsány az Országházból

Itthon2008.08.01, 07:23

A kormányzati negyed építése után arról is letett a kormány, hogy az agrártárca épületét alakítsa át Miniszterelnöki Hivatallá - írja a Népszava. Így Gyurcsány Ferenc mégsem költözik ki az Országházból.

Semmibe veszi a MÁV a biztos kérését

Itthon2008.07.30, 11:24

Hiába kérték írásban, hiába közölték szóban, a MÁV nem hajlandó eleget tenni az adatvédelmi ombudsmani hivatal felszólításának. Az [origo] kérésére állapította meg a biztos, hogy a hatalmas állami pénzeket felemésztő vállalat csúcsvezetőinek fizetése nyilvános. Egy hasonló helyzetben a Miniszterelnöki Hivatal már beadta a derekát, a vasúttársaság azonban a jelek szerint különbnek tartja magát náluk is.

Hónapokra főműsoridőbe kerülhet a kormány

Itthon2008.07.22, 16:14

Közel 900 millió forintot irányzott elő a kormány ősszel induló új kampányaira, ami az [origo] által megkérdezett szakértő szerint komoly tételnek számít a hirdetési piacon. Ez annyiban nem meglepő, hogy eddig is milliárdokat költöttek kommunikációra, amelynek hatékonysága és értelme bizonyos esetekben megkérdőjelezhető. A kormányzati kampányok igazi tanulsága azonban az, hogy mennyire elterjedt betegség az amnézia a politikusok körében.

Reklámügynökséget keres a kormány

Itthon2008.07.19, 10:32

Miniszterelnöki Hivatal (MeH) bruttó 300 millió forint keretösszeg erejéig írt ki közbeszerzést reklámügynökségi szolgáltatásokra, a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.   

Kútba eshet a MÁV Cargo magánosítása

Gazdaság2008.07.01, 11:38

Kérdéses, hogy végigvihető-e jelen formájában a MÁV Cargo privatizációja - derül ki a versenyhivatal és a már megszüntetett vasúti hivatal Miniszterelnöki Hivatalnak írt leveléből. Az Állami Számvevőszék vizsgálata is súlyos problémákat tárt fel, többek között olyan vállalást is, amely akár 25 milliárddal csökkentheti a privatizációs bevételt - írja kedden a Népszabadság.

Adócsalásért ítéltek el egy volt helyettes államtitkárt

Itthon2008.06.20, 14:20

A hivatali befolyással üzérkedés bűntette alól felmentette, adócsalás miatt azonban 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 2,4 millió forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Fővárosi Bíróság Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal egykori humánpolitikai helyettes államtitkárát.

Új Szlovák Ház épül Pilisszentkereszten

Itthon2008.06.05, 18:42

Új Szlovák Ház épül Pilisszentkereszten a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) és a szlovák országos kisebbségi önkormányzat szerdai megállapodása értelmében - jelentette be Kiss Péter kancelláriaminiszter az ATV híradójában. Gémesi Ferenc, a MeH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára azt nyilatkozta: az év végére, nagyjából 80 millió forintból épülhet fel az Új Szlovák Ház.

Turkáljon az állami vezetők zsebében!

Itthon2008.05.13, 19:41

Négyszáz állami vezető juttatásait hozta nyilvánosságra internetes oldalán a Miniszterelnöki Hivatal. Gyurcsány Ferenc kormányfő neve alatt idei adóbevallásának adatai szerepelnek, míg fideszes elődjénél, Orbán Viktornál az is, hogy miniszterelnökként mennyi pénzt kapott például egyszeri juttatás címen.

Nyugtalan Pilisszentkereszt miatt a szlovák külügy

Itthon2008.05.06, 16:22

Nem tetszik a szlovák külügynek a pilisszenkereszti ügy alakulása. A helyi önkormányzat úgy döntött: ki kell költözniük a helyi Szlovák Házból a kisebbségi képviselőknek. A kisebbségi önkormányzat vezetője maradni szeretne.

Lemondott az audiovizuális kormánybiztos

Itthon2008.03.21, 15:12

Lemond az audiovizuális kormánybiztosi posztról Sarkady Ildikó, aki ezzel együtt a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik. Gyurcsány Ferenc egykori médiapolitikai főtanácsadóját állítólag az ORTT elnökének jelölhetik.

Az elektronikus közlöny lesz a hiteles

Gazdaság2008.03.17, 07:18

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) tervei szerint július 1-jétől az elektronikus és a papíralapú kiadás kettősségének fenntartása mellett a jogszabályok elektronikus változata számít csak hitelesnek - tudta meg a Napi Gazdaság.

Gyurcsány volt mukatársa is írt tanulmányt a MeH-nek

Itthon2008.03.03, 13:33

Százhúszmillió forintért rendelt meg tanulmányokat külső cégektől a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs szakállamtitkársága - tudta meg a Népszabadság. A külsősök közt van olyan, amelyet Gyurcsány Ferenc egykori munkatársának cége írt, és olyan is, amely az élettársi viszonyról értekezik.

Visszatér Keller László

Itthon2008.02.13, 19:09

Több személyi változást is végrehajtanak az államtitkárok körében: a szociális tárcától a Miniszterelnöki Hivatalhoz kerül át Csizmár Gábor, Keller László pedig Pénzügyminisztérium államtitkára lesz.

Draskovics Tibor lesz az új igazságügyi miniszter

Itthon2008.02.12, 17:13

Draskovics Tibor lesz az új rendészeti miniszter, aki Takács Albertet váltja majd. Draskovics eddig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott, és a reformokért felelt. A kormányszóvivő szerint "ez nem kormányátalakítás, csak a kormány szerkezetének átalakítása". Egy kormánytag szerint hatásköri viták voltak Draskovics és Kiss Péter kancelláriaminiszter közt, ezért kellett az IRM-be távoznia.

Sólyom kinevezte Ficsort a MeH államtitkárává

Itthon2008.01.31, 11:34

Az államfő csütörtökön kinevezte Ficsor Ádámot, Gál. J. Zoltán utódját a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárává. Ficsor, aki korábban a földművelésügyi tárca szakállamtitkára volt, a szocialisták február 4-ei frakcióülésén ismerteti majd terveit.

Az ERSTE-hez szerződött a volt kormányszóvivő

Itthon2008.01.15, 14:33

Az ERSTE Bank szóvivője lett Danks Emese volt kormányszóvivő. Danks közös megegyezéssel távozott tavasszal a Miniszterelnöki Hivatalból, az ő helyére szemelték ki Demcsák Zsuzsát, aki csak a jelöltségig jutott.

Újabb MeH-es tanulmányról kérdez a Fidesz

Itthon2008.01.02, 16:26

Újabb tanulmányrendelésre kért magyarázatot szerdán a Miniszterelnöki Hivataltól Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A politikus szerint indokolatlan és felháborító, hogy - pályázat nélkül - tízmillió forintért rendeltek egy elemzést Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársának cégétől. A múlt év végén egy hibáktól hemzsegő tanulmány miatt távoznia kellett a miniszterelnök kabinetfőnök-helyettesének.

Fércműért adtak milliókat Gyurcsány emberei

Itthon2007.12.22, 07:53

Évekkel ezelőtt elavult információkat tartalmazó, értelmetlen mondatokkal és helyesírási hibákkal tarkított tanulmányt vásárolt közel 6 és fél millió forintért a Miniszterelnöki Hivatal. A szerző ráadásul egy olyan cég, amelynek tulajdonosa egy targoncákat áruló kecskeméti férfi, aki azt állítja, neki nincs is köze a tanulmányhoz. Így viszont rejtély, hogy ki áll a vakmerő ötletekkel is dobálózó dolgozat mögött.

Pénzzé változik a diploma a felnőtt mesékben

Itthon2007.12.15, 15:48

Sajtfejű és kockafejű alakok, virtuális Toldi Miklós, az autók világában munka nélkül maradt patkolókovácsoknak búcsút intő lovak - ilyen és ehhez hasonló képekkel magyarázza a közélet nagy kérdéseit a nézőknek az MTV új animációs filmsorozata, a Modern képmesék. A kétszáz milliós sorozat - melyre a Miniszterelnöki Hivatal is adott pénzt - producere M. Tóth Géza, Oscar-díjra jelölt animációs filmrendező. Az [origo] a stúdióban járt.

Lista készül a MeH külsőseiről

Itthon2007.12.13, 17:22

Azt kérte a Fidesz a Miniszterelnöki Hivataltól, hogy állítson össze egy listát a tavaly március 1-je óta megkötött megbízási szerződésekről és kifizetésekről. A kancellária azt ígérte, hogy néhány nap alatt összeállítják a listát. Az ügy előzménye, hogy az [origo] megírta: egy elavult információkat tartalmazó, helyesírási hibákkal tarkított tanulmányt vásárolt a Miniszterelnöki Hivatal közel 6 és fél millió forintért.

Fej hullott a fércmű miatt

Itthon2007.12.12, 20:20

Távozik a Miniszterelnöki Hivatalból Pimper Richárd szakállamtitkár, a miniszterelnök kabinetfőnök-helyettese, amiért átvette azt a hibáktól hemzsegő tanulmányt, amelyről az [origo] számolt be. A kormányszóvivő szerint ellenőrzés nélkül vették át az írást, ami hiba volt, és visszakérik a pénzt a szerző cégtől.

Milliós állami megrendeléseket kapott Batiz cége

Itthon2007.12.06, 18:13

Batiz András cége több állami megrendelést kapott nem sokkal azután, hogy elhagyta a kormányfő csapatát . A Miniszterelnöki Hivatal mellett az egészségügyi és a szociális tárca, valamint két háttérintézmény is kötött szerződéseket a Batiz Consulting Kft.-vel összesen több millió forintért. Nyilvánosan alig-alig mutatkozó vezetők médiaszerepléseinek feljavításával is foglalkozott a cég.

Kenőpénz helyett haverság segít a hivatalban

Itthon2007.12.03, 07:46

Elenyésző a kenőpénz, ám annál fontosabb a személyes ismeretség a hivatali ügyek intézése során - írja a Népszabadság a Miniszterelnöki Hivatal által készíttetett, a közigazgatás reformját előkészítő felmérések alapján. A legkedveltebb hivatal a családgondozó szolgálat, a legutáltabb a munkaügyi központ.

Másolat az ötmilliós őszödi tanulmány harmada

Itthon2007.11.30, 00:59

Csaknem hatvan oldalon keresztül idéz az ORTT elemzéseiből és a Gönczöl-bizottság jelentéséből az a száznyolcvan oldalas tanulmány, melyet ötmillió forintért rendelt meg az Inno-Res Kht.-től a Miniszterelnöki Hivatal. A tanulmány az őszödi beszéd médiában való megjelenését elemzi, de nem értékeli a hírműsorokat.

Veres irányítja az "Államkert" építését

Gazdaság2007.11.28, 17:55

 A pénzügyminiszter veszi át a kormányzati negyed beruházás irányítását keddtől a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztertől - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Ráültek az őszödi beszédes kutatásra

Itthon2007.11.28, 15:28

Ötmillió forintot kap az Inno-Res Kht. a Miniszterelnöki Hivataltól azért a tanulmányért, amely az őszödi beszéd médiában történő megjelenését elemezte. A dokumentumot készítő cég szerint az írás leíró jelegű, nem minősíti az egyes sajtóorgánumokat. A Fidesz nehezményezte, hogy az írást nem lehet elvinni, abba csak a Kormányszóvivői Irodán lehet belepillantani.

Régi embereinek ad megbízást a kancellária

Itthon2007.10.10, 13:17

Nem Batiz András egykori kormányszóvivő az egyetlen, akivel távozása után szerződést kötött a Miniszterelnöki Hivatal. Egy volt helyettes államtitkár és egy korábbi miniszteri biztos is felkérést kapott a kancelláriától tanácsadásra, illetve tanulmányírásra. Érdekesség, hogy egyikük jelenleg is egy állami intézetnél dolgozik.

Elkezdett visszahízni Gyurcsány hivatala

Itthon2007.10.02, 15:39

Bár a második Gyurcsány-kormány megalakulásakor a spórolás volt a jelszó, az utóbbi fél évben mégis egyre több államtitkári, tárca nélküli miniszteri és egyéb vezetői posztot hoztak létre. A szervezeti hízásra utalnak más adatok is: a Miniszterelnöki Hivatalban a tavalyi nagy selejtezés után - bár csak csekély mértékben, de - újra bővült a szolgálati autópark, a hivatali mobiltelefonok száma pedig visszaugrott a takarékoskodás előtti szintre. A MeH főként azért indult ismét hízásnak, mert a jelenlegi elképzelések szerint a hivatal keretében központosítják a kormány több tevékenységét is.

Helyesbített a Weiszenberger-videó készítője

Itthon2007.09.28, 22:56

Nem uniós pénzből, hanem a területfejlesztési alapból kapott támogatást a kunfehértói Rózsa Motel. A Weiszenberger-videót készítő F. Károly, a motel egyik volt tulajdonosa a Klubrádió Kontra című műsorában helyesbítette előző napi kijelentését, miszerint EU-s pénzt ítéltek meg nekik. A műsorban megszólalt Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal volt területfejlesztési politikai államtitkára is aki elmondta, hogy nem volt tudomása az F. Károly által elmondott visszafizetésekről, mivel senki sem tett feljelentést a kifizetés körüli visszásságokról.

Tüntetés előtt Suli Buli a Kossuth téren

Itthon2007.09.15, 19:27

Néhány száz iskolás és szülő vette birtokba a Parlament előtti területet szombat délelőtt, ugyanis a Kossuth téren tartja Suli Buli elnevezésű tanévnyitó fesztiválját a Miniszterelnöki Hivatal. Ugyanitt este kormányellenes tüntetésre készülnek a tavalyi demonstrációk szervezői.

Felszabadult a tüntetők előtt a Kossuth tér

Itthon2007.09.14, 14:49

A kormány és a kormányellenes szervezetek is készülnek az őszödi beszéd és a 2006 szeptemberi zavargások hétfői évfordulójára. Az ismertebb radikális és Kossuth téri csoportok már szombaton seregszemlét tartanak a Hősök terén. Több csoport hétfőn a Kossuth térre vonulna, és bár a tervet eddig a Miniszterelnöki Hivatal területfoglalási engedélye akadályozta, Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány pénteken bejelentette, hogy a MeH visszalépett. A hétfő-keddre tervezett kézilabdagála szintén elköltözött a Kossuth térről, mert a szervezők túl sok fenyegetést kaptak. Felszabadult tehát a tér a zavargások évfordulóján, a tüntetők hétfőtől ...

90 millióval száll be a kormány a felnőtt mesékbe

Itthon2007.09.10, 10:03

Megtetszett a kormánynak egy közéleti témákat feldolgozó rajzfilmsorozat ötlete, ezért kilencven millió forinttal támogatja. Az egyelőre Modernnépmesék és Magyarképmesék néven is futó pár perces filmek egyebek mellett egészségüggyel és oktatással foglalkoznak majd, és megpróbálják az embereket öngondoskodásra nevelni.

A MeH a legjobban fizetett minisztérium

Gazdaság2007.09.05, 08:26

A közszféra bérköltségeire a 2006. évi zárszámadási adatok szerint az államháztartási kiadások nyolc százalékát fizeti a költségvetés. Ez jelentős összeg, de torz: a papíron köztisztviselnek számító rendőr havi bruttó bére például nem éri el a 135 ezer forintot - írja a Napi Gazdaság.

Rendben zajlott a vihar miatt hiányos ünnep

Itthon2007.08.20, 23:38

Az előre bejelentett rendezvények felét nem tartották meg az országon végigvonuló vihar miatt, és a budapesti tűzijátékot is kevesebben látták, mint korábban. Bár a viharos szél, az eső és a jégverés okozott károkat, rendkívüli esemény sehol az országban nem történt. Az állami ünnepségeket néhányan megpróbálták ugyan megzavarni, de komolyabb rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Maradjon biztos távolságban! - ünnepi kormányjavaslatok

Itthon2007.08.18, 11:55

Túl általánosnak és feleslegesnek tartja az [origo] által megkérdezett budapestiek többsége azt a kormány által összeállított 12 pontos útmutatót, ami az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos élvezetét segítik. A rendőrség békés, nyugodt ünnepet vár, lesz hangágyú és hajózási tilalom. A hatóságok a korábbi éveknél jóval nagyobb erővel készülnek az ünnepségre. 

Gál J. Zoltán lesz az ünnepi felelős

Itthon2007.08.10, 11:10

Egyszemélyben Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke felel majd az augusztus 20-i rendezvények lebonyolításáért. A tavalyi tragikus tűzijáték után a kormány idén többek között a személyi felelős megnevezésével szeretné biztosítani a rendet.

Tortát süttet a kormány augusztus 20-ára

Itthon2007.08.06, 18:23

Blogot indított a Miniszterelnöki Hivatal augusztus 20-áról. Több bejegyzés szól például arról, mennyire biztonságos lesz a tűzijáték, amivel feltehetően a tavalyi tragikus eseményeket próbálják feledtetni. A bejegyzések a MeH szerint betekintést engednek a "programok szervezésének mindennapjaiba".

Híraknák figyeléséért fizet a kormány

Itthon2007.07.31, 11:50

Külső megbízottal vadássza le a kormányra leselkedő kommunikációs veszélyeket a Miniszterelnöki Hivatal. A szerződéssel felfogadott cég főállásban elemzéseket készít a kormánynak, de a rendkívüli veszélyhelyzetekben is ő kongatja a vészharangot azonnal bevethető megoldási javaslataival. A híraknákra példaként a MOL-részvények felvásárlását és a népszavazási ügyet említette a kormánynak dolgozó elemző.

Aláírták az augusztus 20-i ünnepség szerződését

Itthon2007.07.21, 10:52

A Miniszterelnöki Hivatal aláírta az augusztus 20-i állami ünnepségsorozat megszervezéséről szóló szerződést a közbeszerzési pályázat győztesével, az Expander 2000 Kft.-vel - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton. Fejenként nagyjából 100 forintot költ az állam minden érdeklődőre, aki a helyszínen nézi a műsort.

Megunta a titkolózást a meleg államtitkár

Itthon2007.07.06, 09:32

A melegfesztivál nyitóünnepségén nyilvánosság előtt jelentette be Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, hogy homoszexuális. A Blikknek adott pénteki interjújában azza indokolta a bejelentést, hogy elege lett a titkolózásból, hogy például még kocsija sofőrje előtt sem mondhatta ki kedvese nevét. Az SZDSZ-es Ungár Klára mellett ő az egyetlen politikus, aki nyilvánosság előtt vállalta, hogy meleg.

A melegfesztivál lélektana

Tabu2007.07.06, 16:05

Rendhagyó módon indult a 12. LMBT Fesztivál, részben a kilátásba helyezett ellentüntetés kapcsán kirobbant feszültség, részben az eleddig példa nélküli, politikai rétegből érkezett coming out, azaz Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának nyilvánosság előtt vállalt homoszexualitása miatt. Hogy mindez milyen fordulatokat hozhat a melegek társadalmi egyenjogúságának előmozdításában, egyelőre nem lehet tudni, de a közösségen belül valami kétségkívül megváltozhat.

A tanácsadók jól jártak az MSZP-SZDSZ vitájával

Itthon2007.07.04, 12:16

Magáncégek és egy alapítvány munkáját is igénybe vette a kormány az egészségbiztosítási reformról szóló vitában. Az egyik vállalkozás az SZDSZ tanácsadójának tulajdona, az alapítvány elnöke pedig az MSZP szakértői csoportját vezette. A Miniszterelnöki Hivatal biztosra akart menni, ezért az alapítványéval szinte azonos feladattal megbízott - pályáztatás nélkül - korábban egy magáncéget is.

Kiürítési tervvel készülnek a tűzijátékra

Itthon2007.06.29, 13:53

Kétszázhuszonöt milliót szán idén a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az augusztus 20-i ünnepségekre. A nemrég kiírt pályázat érdekessége, hogy elvárja a jelentkezőktől: katasztrófa esetére szóló kiürítési tervet és a károkat fedező százmillió forintos felelősségbiztosítási kötvényt is be kell mutatniuk, ha ők akarják rendezni a tűzijátékot.

Két szóvivővel magyarázza a kormány a reformokat

Itthon2007.06.17, 16:02

Ismét az egy férfi, egy nő felállásban kommunikál a kormány, miután vasárnap bejelentették, Budai Bernadett és Daróczi Dávid veszik át a március óta betöltetlen posztot. A tervek szerint a jelenlegi, heti tájékoztatók helyett hamarosan naponta magyarázzák majd a reformokat

Kirúgás nélkül alakította át a kormányt Gyurcsány

Itthon2007.06.15, 15:56

Kiss Péter váltja Szilvásy Györgyöt a Miniszterelnöki Hivatal élén - jelentette be pénteken délben Gyurcsány Ferenc. A kormányfő több poszton is átalakította kormányát: Lamperth Mónika helyett Bajnai Gordon lesz az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Draskovics Tibor pedig tárca nélküli miniszterként felügyeli a közigazgatási reform végrehajtását. Az SZDSZ szerint kérdéseket vetnek fel a személycserék.

A kormány szerint Szilvásy marad a helyén

Itthon2007.06.01, 10:47

Találgatásnak minősítette a Kormányszóvivői Iroda azokat a híreket, amelyek szerint Szilvásy György távozna a Miniszterelnöki Hivatal éléről, helyére pedig Kiss Péter jelenlegi munkaügyi miniszter érkezne. Hónapokkal ezelőtt is felmerült Szilvásy távozása.

Szilvásy: Testvérem ügye családi tragédia

Itthon2007.05.31, 16:58

A kancelláriaminiszter, Szilvásy György szerint a Fidesz egy családi tragédiát használ ki, amikor a testvére által működtetett "Kormányzati Tanácsadó Jósdáról" tesz fel kérdéseket. A miniszter szerint öccse leépült és képzelt világban él. A Miniszterelnöki Hivatal pedig közölte: soha nem rendelt meg semmilyen anyagot Szilvásy Pétertől, az általa küldött leveleket pedig automatikusan törlik.

Kíváncsi a Fidesz a Szilvásy testvérének tanácsaira

Itthon2007.05.31, 08:58

Nem jövendöléseket, hanem jelzéseket ígér a Kormányzati Tanácsadó Jósda, amelyet a kancelláriaminiszter egyik testvére, Szilvásy Péter működtet és amelyről a Fidesz kérdéseket tett fel a Miniszterelnöki Hivatalnak. A jósda fő profilja az, hogy a kormány tagjai számára olyan információkat szolgáltasson, amelyek elősegítik a döntéshozatalt - olvasható az X-party honlapján.

Húszezer gyerek játszott a Kossuth téren

Itthon2007.05.27, 20:35

Sok ezer gyerek szórakozott a hétvégén a budapesti Kossuth téren megrendezett gyereknapon. A programok nekik szóltak, de a Miniszterelnöki Hivatal szerint a felnőttek és az arra járó külföldi turisták is jól érezték magukat.

Ezer szakembernek jelenthet karriert a magyar EU-elnökség

Állás 20112007.05.23, 08:24

A 2011-es magyar EU-elnökségre a kormány már nyáron elkezdi a felkészülést. Ezernél is több szakemberre lesz szükség. A kiválasztás egységes elvek szerint történik és átlátható lesz - mondja Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára.

Az EU "antikommunizmusa" ellen tiltakoztak Budapesten

Itthon2007.05.20, 00:00

Magyar és külföldi baloldali és kommunista szervezetek képviselői tiltakoztak az Európai Unió "antikommunista törekvései" ellen szombat délután a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtt. A résztvevők petícióban kérték Gyurcsány Ferencet, hogy a miniszterelnök emelje fel szavát ügyük érdekében.

Több pénzt adna a gazdáknak a kormány

Gazdaság2007.05.18, 10:16

A fagykárok miatt módosítaná a kormány az agrárkárenyhítésről szóló törvényt, hogy a költségvetés terhére többlet pénzt tudjon adni a gazdáknak - jelentette be Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára - írja a Népszabadság.

Közelebb kerültek a kaposváriak az M7-eshez

Itthon2007.05.15, 19:21

Mintegy 10-15 perccel gyorsabban érik el a kaposváriak az M7-es autópályát azzal, hogy elkészült a Balatonlelle és Somogytúr közötti, három települést elkerülő 11 kilométeres útszakasz - mondta Kolber István (MSZP), a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára kedden, az új szakasz átadásán.

Szabad félrebeszélni a kancellárián

Itthon2007.05.09, 10:46

A Miniszterelnöki Hivatal azt állította, hogy szakértői bizottság készített tervezetet Gyurcsány Ferencnek a gyülekezési törvény módosítására, de azóta egy bírósági tárgyalás kiderítette, nem létezett semmiféle javaslat vagy tervezet. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet kíváncsi, van-e következménye annak, ha egy illetékes valótlanságot állít a nyilvánosság előtt. A válasz: nincs.

Magánbefektető építi a kormánynegyedet

Itthon2007.05.03, 15:08

Kiválasztotta a kormány azt a konstrukciót, amely alapján felépülne az új kormányzati negyed. Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint a közbeszerzési pályázaton győztes magánbefektető építené fel az épületegyüttest, amely 25 évre bocsátaná azt a kormány rendelkezésére. A Fidesz nehezményezte, hogy a kormány azt a finanszírozási modellt választotta, amelyet korábban az Állami Számvevőszék is kifogásolt.

Gyurcsány nem költözik az új kormányzati negyedbe

Itthon2007.04.25, 07:22

Miközben késik az új kormányzati negyed építése, a Népszabadság azt állítja: a kormányfő hivatala nem is költözik majd oda. A Miniszterelnöki Hivatal az Országgyűlés közelében marad.

Kiadták Gyurcsány segítőinek fizetését

Itthon2007.03.26, 17:30

Nyilvánosságra hozta a Miniszterelnöki Hivatal a kormányfő új segítőinek fizetését, miután az [origo] panaszos levele nyomán Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos felkérte erre a MeH-et. Az üzleti szférából átcsábított szakemberek bruttó 854-900 ezer forintot keresnek.

Nem titkolhatják Gyurcsány segítőinek fizetését

Itthon2007.03.23, 13:51

Ki kell adnia a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH) a Gyurcsány Ferencet segítő stáb tagjainak fizetését - írta kérésünkre Péterfalvi Attila a MeH-nek. Az [origo] panaszosként fordult az adatvédelmi biztoshoz, miután a MeH többszöri kérés után sem árulta el az üzleti szférából átcsábított, de hétfőtől már közpénzből fizetett PR-szakértők juttatásait.

Előző
Következő