hirdetés

mesterséges intelligencia

címke rss
A techszektor új ellensége a mesterséges intelligencia és a robotok

A techszektor új ellensége a mesterséges intelligencia és a robotok

A Facebook-botrány kirobbanását követően hamar meg kellett találni a személyeket, akik felelősségre vonhatóak a felhasználói adatok kiszivárogtatásáért. Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásán egyértelmű volt, hogy ezt a Facebook alapítója nem akarta magára vállalni, de munkatársait sem szerette volna kellemetlen helyzetbe hozni. A meghallgatáson azonban kiderült, hogy a világ legnagyobb közösségi média oldalának alapítója mégis megtalálta a tökéletes bűnbakot. Úgy tűnik a mesterséges intelligencia (MI) lehet a hibás minden rosszért, ami a Szilícium-völgyben történik.

Egyre meghatározóbb a mesterséges intelligencia

Nagyvilág2018.04.15, 21:12

Egyre gyorsabban terjed a mesterséges intelligencia, már egyáltalán nem számít különlegességnek, gyakorlatilag az élet minden területén ott van. Természetesen egy roppant összetett dolog az, hogy hová fejlődhet, pedig maga a definíció egyszerű: olyan nagy számítási kapacitású processzorokra épített rendszer, ami bizonyos keretek közt képes a tanulásra, és minél többet tud, annál többet segíthet automatikusan. Most a teljesség igénye nélkül szemlézzük, hol van vagy lehet már most hatása az MI terjedésének. Az egészségünket óvhatjuk vele, jobb fotókat készíthetünk, de még az energetikai szektor is figyel rá.

Kína az élre tör a mesterséges intelligencia területén

Gazdaság2018.04.12, 11:13

A SenseTime több mint 600 millió dollárt gyűjtött be az Alibabától és más befektetőktől, ezzel pedig a világ legértékesebb mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó startupja lett. A vállalat fő portfóliója az arcok és képek elemzése, jelenleg pedig nagyjából 3 milliárd dollár a becsült értéke. Kína többször is hangoztatta célját, miszerint 2030-ra a világ MI vezetőjévé szeretnének válni.

Gépi intelligencia segíti a látás jobb megértését

Tudomány2018.04.11, 12:11

Állatkísérletekkel és gépi intelligenciával vizsgálhatja a látás idegrendszeri folyamatait egy magyar vezetésű kutatócsoport. Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban dolgozó Orbán Gergő és nemzetközi csapata csaknem másfél millió dollárt nyert el egy hároméves projektre.

Több munkahelyet teremt, mint amennyit megszüntet

Techbázis2018.04.09, 17:48

Érdekes kerekasztal beszélgetés zajlott le a mesterséges intelligencia és az automatizáció hatásaival kapcsolatbabn az IBM, a Google és a Salesforce vezető beosztású emberei között. A beszélgetés témája az volt, hogy milyen hatással lesz a munkára, a munkaerő-piacra a mesterséges intelligencia megjelenése, és habár ezzel kapcsolatban jellemzően sok szakértő hajlamos pesszimistán nyilatkozni, most mégis inkább pozitív hozzáállást láthattunk.

Szinte valós emberként beszélhetünk a Microsoft új csevegőgépeivel

Techbázis2018.04.05, 13:42

A Microsoft kínai részlege érte el az áttörést, melynek köszönhetően szinte olyan természetességgel beszélhetünk egy mesteréges intelligencia által vezérelt chatbottal, mintha azt egy emberrel tennénk. Hamarosan a világ minden tájára megérkezhet az újdonság.

A Windows helyett M.I-re és felhőre koncentrál a Microsoft

Techbázis2018.04.01, 10:50

Távozott a Microsofttól a WIndows-részleg vezetője, sőt magár a részleget is megszüntetik és átalakítják. A Windows kisebb hangsúlyt kap majd a vállalat életében, fontosabb lesz a felhő és a mesterséges intelligencia.

Megmondja a mesterséges intelligencia, hogy Ön meddig fog élni

Techbázis2018.03.31, 16:50

Orosz kutatók eljutottak odáig, hogy egy mesterséges intelligenciára építő program segítségével meg tudják mondani mindössze az okostelefonos alkalmazások alapján, hogy ki meddig fog élni. Persze a legpontosabb tipphez ezt össze kéne vetni igazi orvosi leletekkel is.

Kié a felelősség, ha az önvezető autó elüt valakit?

Gazdaság2018.03.20, 16:42

A Waymo még előző héten mutatott be egy videót, ahol néhány szerencsés kipróbálhatta az Alphabethez tartozó cég önvezető autóját. Az utasok ásítoztak, és javarészt a telefonjukkal voltak elfoglalva egész úton. A vállalat ezzel szerette volna megmutatni, hogy az önvezető autó már annyira biztonságos, hogy szinte unalmas. Az Uber balesete viszont sokak véleményét változtathatja meg, és kiderülhet az is, hogy pontosan kit terhel felelősség a mesterséges intelligencia tetteiért.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra