hirdetés

mesterséges intelligencia

címke rss
Mark Zuckerberg szerint nem veszélyes a mesterséges intelligencia

Mark Zuckerberg szerint nem veszélyes a mesterséges intelligencia

Mark Zuckerberg szerint aki a mesterséges intelligencia számos ponton javít majd az életminőségünkön, és felesleges aggódni miatta. Így tehát pont ellentétes álláspontra helyezkedett, mint a Tesla-vezér Elon Musk.

Fotóról végez ételanalízist a mesterséges intelligencia

Tudomány2017.07.21, 20:46

Amerikai kutatók olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely az ételről készült fotó tanulmányozásával megmondja, milyen alapanyagokat használtak fel készítéséhez.

Elon Musk mielőbb szabályoztatná a mesterséges intelligenciát

Techbázis2017.07.17, 15:20

A technológiai guru alapvetően nem híve a törvényi szabályozásoknak, de szerinte erre a mesterséges intelligencia esetében minél előbb szükség van.

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia

Tudomány2017.07.05, 11:19

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia. Ezekre a változásokra fel kell készülni, és ebben kiemelkedő szerepe van az oktatásnak - mondta az MTI-nek Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy a társaság a napokban ingyenes, az IT-biztonságról szóló tankönyvet jelentetett meg, és a robotikával, valamint a mesterséges intelligenciával foglalkozó tananyagon is dolgozik.

Mire jó a közösségi gazdaság?

Üzletrész2017.07.04, 11:26

A Mastercard a Money20/20 Europe konferencián mutatta be új fehér könyvét, amely a közösségi gazdaság (más szóval: megosztás alapú gazdaság, sharing economy) jövőbeli lehetőségeivel és kihívásaival foglalkozik. A kiadvány a Mastercard és a Future Agenda közös kutatásának megállapításain alapszik.

Robotzsarukkal lesz tele Dubaj

Techbázis2017.06.30, 19:49

Dubaj egy teljesen új, négykerekű elektromos robotot vet be a rendőrség kötelékén belül, de korábban már kipróbáltak egy humanoid rendőrtisztet is.

Az F1-es csapatok új mértékegysége: Petabyte

Gphírek2017.07.03, 23:01

Titkolják az istállók, hogy mekkora mennyiségű adatot gyűjtenek be egyes versenyek során, de mint minden téren, az F1-ben itt is elképesztő számokról van szó.

Hamarosan orvos helyett a mesterséges intelligencia diagnosztizálja majd

Techbázis2017.06.22, 13:13

A mesterséges intelligencia hamarosan elengedhetetlenné válik az orvosi diagnosztikában. És habár ez szinte minden szempontból jobb lenne nekünk, a tényleges bevezetése előtt még vannak akadályok.

Mesterséges intelligenciával a pontosabb rákdiagnosztikáért

Tudomány2017.06.12, 15:28

Az emlődaganat világszerte a leggyakoribb rákos megbetegedés és vezető halálozási ok a nők körében. A DREAM Challenges csoport nemzetközi versenyt hirdetett mammográfiai felvételek minél jobb diagnosztikai kiértékelésére. A versenyben részt vevő több mint 1200 kutató közül Ribli Dezső, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék doktorandusza második helyezést ért el. A Deep Learning eljáráson alapuló módszer pontossága összemérhető az emberi teljesítménnyel.

Önbizalom-hiányosak lehetnek a jövő robotjai

Techbázis2017.06.11, 09:09

Új módszerrel kényszerítenék engedelmességre a mesterséges intelligenciát.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra