hirdetés

mesterséges intelligencia

címke rss

Lassan a bankoknak sem lesz szüksége emberekre

A robotok az élet egyre több területén jutnak szerephez, és sok helyen már az emberek munkáját is elvehetik. Korábban írtunk róla, hogy melyik szektorok a leginkább veszélyeztetettek és arról is, hogy kik tudhatják biztonságban a munkájukat. Nemrég azonban fókuszba került még egy terület, amire a jövőben különösen nagy hatással lehetnek a robotok. Úgy tűnik a bankoknak is egyre kevesebb emberi segítségre lesz szüksége, és inkább a gépek munkájára tartanak igényt.

A Microsoft vezetője szerint a mesterséges intelligencia kockázatos

Investor2017.11.16, 16:02

Omar Saleh elmondta, hogy az elmúlt három évben bekövetkezett technológiai zavarok „ébresztőként" hatottak az olaj- és gázipari vállalatokra.

Már csak 600 éve maradt az emberiségnek

Tudomány2017.11.08, 13:47

Újabb vészjósló kijelentéseket tett a világhírű fizikus, Stephen Hawking. A tudós szerint 600 éven belül az emberiség egy tűzgolyóvá változtatja a Földet, amitől az lakhatatlanná válik.

Jönnek a robotok, és ezeket a munkahelyeket fogják elvenni

Gazdaság2017.11.02, 09:27

A robotika fejlődése miatt rengeteg ember munkáját válthatják le a gépek a jövőben. Rengeteg olyan feladat van, amit a robotok sokkal olcsóbban és jobban képesek megcsinálni, viszont úgy tűnik, néhány munkát még ők sem lesznek képesek elvenni az emberektől. Megmutatjuk, hogy kik vannak a legnagyobb veszélyben, és azt is, hogy melyik munkáknál lesz mindig szükség emberi kézre és agyra.

Tesla: rekordgyenge negyedév, kezd kipukkadni a lufi

Gazdaság2017.11.02, 14:26

Nem telik el nap, hogy korunk egyik legnagyobb zsenije és üzletembere Elon Musk, ne szerepelne a médiában. Egy dolog viszont változott, ugyanis eddig túlnyomórészt pozitív hírek érkeztek a Tesla-vezérről. Rakéták, földalatti alagút, szupergyors sztráda és a Mars utazás kapcsán Elon Muskot vastaps fogadja, ha belép egy helyiségbe. Az utóbbi időben viszont egyre rosszabb hírek érkeznek a Teslától, főleg a Model 3 gyártásával kapcsolatban. Lehetséges, hogy eddig tartott Elon Musk varázsa? Nem valószínű, de nehéz hónapok várnak a Teslára.

Forgatókönyvet ír és videoklipet csinál a mesterséges intelligencia

Techbázis2017.11.02, 11:55

Nem véletlenül írunk mostanában rendszeresen a mesterséges intelligenciáról, a helyzet ugyanis az, hogy a technológia az ipar és úgy általánosan az életünk egyre több területére tör be. Ráadásul olyan helyeken is hódít, amiket korábban kizárólag a kreatív művészek tartottak fenn maguknak.

Hamarosan az okostelefonunk mondja meg, mi baja az autónknak

Techbázis2017.10.30, 16:38

Elkerülhetetlenül okosodnak az autóink is, így hamarosan talán szükség sem lesz arra, hogy mindenféle trükközéssel próbáljunk rájönni, mi is lehet a gondja a járgányunknak. Ameddig azonban ez nem következik be, és persze ha nem szeretnénk rögtön az autószerelőhöz rohanni, kénytelenek vagyunk a piacon utólagosan kapható diagnosztikai eszközökhöz folyamodni, melyet az autó saját szervizcsatlakozójára kell rákötnünk.

Először kapott állampolgárságot egy robot

Techbázis2017.10.29, 00:06

Egy Szaúd-Arábiában megrendezett technológiai konferencián jelent meg a színpadon Sophia, a humanoid női robot. És habár az előadása meggyőző volt, azért látható, hogy van még hova fejlődnie a robotikának. Ezzel együtt viszont mindez aggodalmat is keltett: jelen állás szerint ugyanis egy női robotnak több joga van Szaúd-Arábiában, mint egy igazi nőnek.

Ébredezik a Skynet: nem kellünk már a mesterséges intelligenciának

Tudomány2017.10.20, 10:47

Emberi segítség nélkül tanulta meg a go társasjátékot a továbbfejlesztett AlphaGo: a Zero elnevezésű verzió elődjét is megverte - számoltak be a fejlesztők a Nature tudományos lap aktuális számában.

Addig molesztálták a szexrobotot, míg eltörtek az ujjai

Techbázis2017.09.30, 20:00

Az Ausztriában megrendezett Arts Electronica Festival keretein belül nemcsak megtekinthető, hanem ezek szerint alaposan meg is tapogatható volt Samantha, a körülbelül 1 millió forintba kerülő szexrobot. Ezt a látogatók annyira ki is használták, hogy az egy valódi nő esetében nagyon komoly molesztálásnak vagy szexuális zaklatásnak minősülne.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra