hirdetés

mesterséges intelligencia

címke rss

Hamarosan orvos helyett a mesterséges intelligencia diagnosztizálja majd

A mesterséges intelligencia hamarosan elengedhetetlenné válik az orvosi diagnosztikában. És habár ez szinte minden szempontból jobb lenne nekünk, a tényleges bevezetése előtt még vannak akadályok.

Mesterséges intelligenciával a pontosabb rákdiagnosztikáért

Tudomány2017.06.12, 15:28

Az emlődaganat világszerte a leggyakoribb rákos megbetegedés és vezető halálozási ok a nők körében. A DREAM Challenges csoport nemzetközi versenyt hirdetett mammográfiai felvételek minél jobb diagnosztikai kiértékelésére. A versenyben részt vevő több mint 1200 kutató közül Ribli Dezső, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék doktorandusza második helyezést ért el. A Deep Learning eljáráson alapuló módszer pontossága összemérhető az emberi teljesítménnyel.

Önbizalom-hiányosak lehetnek a jövő robotjai

Techbázis2017.06.11, 09:09

Új módszerrel kényszerítenék engedelmességre a mesterséges intelligenciát.

Nem játszik többé ember ellen az AlphaGo

Tudomány2017.05.29, 17:09

Nem játszik többé ember ellen az AlphaGo: az összetett kínai táblajáték, a gó aktuális bajnoka ellen vívott legutóbbi játszmája volt a Google mesterségesintelligencia-szoftverje számára az utolsó, mostantól komolyabb feladatokra koncentrálnak a fejlesztők.

27 év után került elő egy pár elrabolt gyereke

Life.hu2017.05.25, 12:48

Kína legnagyobb keresőoldalának a szakemberei olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek, ami képes az arcfelismerésre. A Baidu elnevezésű oldal hatalmas áttörésnek ígérkezik, főleg azóta amióta egy 10 éves korában elrabolt gyereknek 27 év múlva sikerült megtalálnia a szüleit.

A jövő luxusprostija az android

Gazdaság2017.04.17, 10:21

A sci-fi általában szentimentálisan vagy szocialisztikusan közelít az emberszerű robothoz, hívják akár androidnak, replikánsnak vagy terminátornak. Az elképzelt jövőben az emberszerű robotot vagy egy elhunyt szerettünk pótlékaként gyártják le, vagy amolyan komornyikként, vagy katonaként dobják piacra, hogy aztán amikor öntudatra ébred, éppen státusából következően, történelmi képzeteket keltve lázadhasson fel. A valódi jövő azonban prózaibbnak és kapitalistábbnak tűnik: lehetséges, hogy az android először szexmunkásként jelenik majd meg a piacon.

Feleségül vette a robot barátnőjét egy mérnök

Techbázis2017.04.06, 14:42

Egy kínai mérnök, aki a mesterséges intelligencia megszállottja, feleségül vette robot barátnőjét, a családja is ott volt a szertartáson. A robot hamarosan megtanulhat járni, házimunkákat végezni, meg még ki tudja, mit. A férfi azt mondja, valóra vált az álma, és a jövőben még tökéletesebb robot barátnő létrehozása a célja. Csak nehogy bigámia legyen a vége.

A pókerban is jobbak a számítógépek

Tudomány2017.03.19, 13:00

A sakk és a go után immár a pókert is meghódította a mesterséges intelligencia: a DeepStack pókerprogram eddig az összes profi emberi játékost megverte, aki kiállt ellene.

Mesterséges intelligenciával bankolhatunk

Gazdaság2017.03.07, 15:40

Az okostelefonok elterjedésével a mobilbankolók száma is nő. 2030-ra már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba. Az ügyfelek egy virtuális asszisztenst faggathatnak számlájukról vagy a bank szolgáltatásairól.

Minden ellenfelét legyőzte pókerben a mesterséges intelligencia

Tudomány2017.03.04, 15:51

Minden ellenfelét legyőzte pókerben egy új számítógépes program, amelyet a kanadai Albertai Egyetem és a prágai Károly Egyetem kutatói fejlesztettek ki. Az új szoftver az emberi intuíció szimulálására is képes.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra