Gellei Imre

címke rss

Magyar Zoltán szerint Matthäusszal jobb lesz

Sport2004.01.22, 17:42

Miután kihirdették Lothar Matthäus szakmai stábját, kiderült, hogy Magyar Zoltán technikai vezető is tovább folytathatja munkáját az MLSZ-ben, ahol immáron 12 éve tevékenykedik. A sportvezető az egyetlen, aki megtarthatta posztját a Gellei Imre exkapitány körül tevékenykedők közül.

Dajka lett a Matáv-Sopron új vezetőedzője

Sport2003.12.26, 18:12

Dajka László váltja a Ferencvároshoz szerződött Pintér Attilát a Matáv-Sopron labdarúgó csapatának kispadján. A korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre munkáját a válogatottnál segítő szakember egyelőre fél évre szerződött vezetőedzőnek a klubhoz.

Elfogadták Gellei lemondását

Sport2003.11.21, 16:54

Az MLSZ pénteki elnökségi ülésén mindössze egy ellenszavazattal elfogadták Gellei Imre szövetségi kapitány beszámolóját, mint ahogy a grémium tagjai tudomásul vették a kapitány lemondását is. A szakember december elsejei hatállyal mond búcsút tisztségének, a szövetségi meghallgatásról és érzéseiről pedig a következőket nyilatkozta az [origo]-nak, miközben kislányával éppen lakhelye, Keszthely felé autózott.

Gellei pénteken jelenti be távozását

Sport2003.11.20, 14:54

Szerda este az Üllői úton 457 fizető néző és közel 400 meghívott vendég előtt kapott ki botrányos játékkal a magyar labdarúgó-válogatott Észtország együttesétől. A csapat vezetője, Gellei Imre szövetségi kapitány a pénteki MLSZ-elnökségi ülésen jelenti be távozását.

A fókáktól féltik a magyar focistákat

Sport2003.11.20, 18:04

Szerdán játszotta idei utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, s ez volt Gellei Imre szövetségi kapitány utolsó mérkőzése is. A drukkerek már az Eb-selejtezőn elért negyedik hely után hangot adtak csalódottságuknak, a szerdai, Észtország elleni 0-1 után - amit 457 néző látott a helyszínen - pedig a legtöbben már csak legyintenek. Mit lehet tenni, van-e egyáltalán megoldás? A Fórumban megjelent olvasói véleményekből szemezgettünk.

Fejlődő észt csapattal mérkőznek Szabicsék

Sport2003.11.18, 20:15

A lengyelek elleni vereséget követően valósággal elsikkadt, hogy a magyar nemzeti tizenegynek ebben az esztendőben még van egy mérkőzése, mégpedig november 19-én Észtország ellen. Könnyen elképzelhető, hogy ez az összecsapás Gellei Imre búcsúmeccse lesz a válogatott élén, ebben az esetben pedig a szövetségi kapitány egy történelmi találkozón ülhet utoljára a kispadon, hiszen a magyar és az észt gárda korábban sohasem csapott össze egymással.

Gellei győzelemmel búcsúzna a válogatottól

Sport2003.11.17, 16:38

Az év utolsó mérkőzésére készül a magyar felnőtt és az U21-es labdarúgó-válogatott, mindkét együttes Észtországgal találkozik. Az összecsapás egyben Gellei Imre szövetségi kapitány búcsúját is jelenti, hiszen a szakembernek december 31-én lejár a szerződése, ám ettől függetlenül a barátságos találkozón az edző és játékosai egyaránt szeretnének győzelemmel elköszönni egymástól és a szurkolóktól az idei esztendőben. Az U21-es válogatott edzője, Róth Antal is a szép búcsúban reménykedik, minthogy együttesének tagjai kiöregednek a korosztályból.

Fehér Miklós még kúrálja magát

Sport2003.11.16, 22:00

Sérülése miatt nem játszhat az év utolsó válogatott mérkőzésén, az észtek ellen Fehér Miklós, pedig Gellei Imre számított a portugál Benfica magyar csatárára. Az egykori győri center szerint talán már a hét végére rendbe jön a sérülése.

Öt újonc Gellei keretében

Sport2003.11.14, 13:33

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya öt újoncot hívott meg keretébe az észtek elleni szerdai barátságos mérkőzésre, amelyet 17 órai kezdettel játszanak az Üllői úti stadionban.

Gellei több újoncot is bevet az észtek ellen

Sport2003.11.13, 18:28

Gellei Imre szövetségi kapitány már korábban jelezte, hogy néhány újoncot pályára szeretne pályára küldeni a jövő szerdai, észtek elleni (Üllői út, 17 óra) barátságos mérkőzésen. A szakvezető a rutinos soproni Pető Zoltán mellett a fiatal győri Németh Norbertet, az újpesti Simek Pétert, a pécsi Pest Krisztiánt is meghívta, akárcsak az MTK-ból Juhász Rolandot, ám utóbbi ügyében a kék-fehérek azt szeretnék, ha a kapitány ezúttal eltekintene a szerepeltetésétől.

Az Üllői úton búcsúzhat Gellei Imre

Sport2003.11.11, 16:54

Eldőlt, hogy november 19-én az Üllői úton rendezik a Magyarország-Észtország barátságos mérkőzést, amely egyben Gellei Imre kapitány búcsúját is jelentheti majd. Persze ez ügyben az MLSZ elnöksége dönt, miután meghallgatta a szakvezető beszámolóját.

Én lennék a legjobb Gellei-utód

Sport2003.10.29, 16:18

A lengyelek elleni vesztes Eb-selejtező után Gellei Imre ugyan kivételesen nem volt elégedett, de nem is mondott le. Decemberben viszont lejár a szerződése, jövőre minden bizonnyal új kapitánya lesz a magyarfoci-válogatottnak. Kíváncsiak voltunk, kérdeztük: ki üljön a nemzeti kispadra? Olvasóink többsége magát ajánlotta.

Még több közpénzt kér a magyar futball

Sport2003.10.15, 18:22

Több állami pénzt kell a labdarúgásba invesztálni - ebben egyetértettek a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Liga vezetői a sportújságíró szövetség (MSÚSZ) által rendezett fórumon, Tápiószentmártonban. Az Európa-bajnoki selejtezőkön elbukott válogatott kapcsán felmerült Gellei Imre szövetségi kapitány távozásának kérdése is, erről várhatóan novemberben dönt az MLSZ elnöksége.

Gellei szurkol majd az utódjának

Sport2003.10.13, 16:47

A lengyelek elleni kudarc után sokan kijelentették, hogy Gellei Imre szövetségi kapitánynak azonnal le kellene mondania. Ugyanakkor sokan azt mondták, hogy decemberben úgyis lejár a szakember szerződése, így semmi jelentősége nincs a gyors távozásnak Ráadásul, mivel ezúttal nem hosszabb távra szól a kapitány megállapodása, még anyagi vonzata sincs a poszthoz való ragaszkodásának. Mint ahogy Gellei Imre nem is kapaszkodik a kapitányi székbe, az észtek elleni, novemberi fellépés lesz az utolsó mérkőzése a csapattal.

Janas lemondana, Gellei nem

Sport2003.10.12, 11:27

Szombaton néhány perccel 19 óra előtt kiderült: ha a magyar labdarúgó-válogatott legyőzte volna Lengyelországot, akkor sem lehetett volna 2. az Európa-bajnoki selejtező 4. csoportjában, mert a lettek nyertek Stockholmban, s ők várják a pótkvalifikáció hétfői sorsolását. A 2-1-es vendégsikerrel zárult budapesti találkozó után ugyan Gellei Imre nem mondott le, de sejtetni engedte, valószínűleg nem hosszabbítják meg év végén lejáró szerződését.

Csak San Marinót előztük meg

Sport2003.10.12, 11:37

Nem sikerült a bravúr a magyar labdarúgó-válogatottnak, hiszen Gellei Imre csapata sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett Lengyelországtól a Puskás Ferenc-stadionban. Mivel a csoport másik összecsapásán a lettek idegenben verték a svédeket, a magyar csapat mindössze a negyedik helyen végzett. A többi selejtezőről és a továbbjutókról a 3-4. oldalon olvashat.

Fehér Miklós lesz Szabics csatártársa

Sport2003.10.10, 19:59

Gellei Imre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a péntek esti edzés után kihirdette kezdőcsapatát a lengyelek elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre.

Gera felépült, Gellei felkészült

Sport2003.10.08, 18:31

Gera Zoltánért már nem kell aggódnia Gellei Imre szövetségi kapitánynak, a ferencvárosi labdarúgó ugyanis felépült lábsérüléséből, így szerdán délelőtt már teljes értékű munkát végzett a magyar válogatott keretével, amely a lengyelek elleni szombati, sorsdöntő budapesti Európa-bajnoki selejtezőre készül a tatai edzőtáborban. Fehér Csaba és Szabics Imre játéka még kérdéses.

Fehér Csaba és Lőw nem játszhat a lengyelek ellen

Sport2003.10.08, 20:06

Szerda délután a magyar labdarúgó-válogatott edzése után kiderült, hogy a már napok óta könnyített munkát végző Fehér Csaba és a tréningen térdsérülést szenvedett Lőw Zsolt sem játszhat a lengyelek elleni, szombati, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn. Helyükre senkit sem hív meg Gellei Imre szövetségi kapitány.

Gellei: El kell kerülni a nyögést

Sport2003.10.06, 20:16

A lengyelek elleni szombati (17 óra) labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn csak a győzelem adhat reményt a pótkvalifikációt jelentő második hely megszerzésére, így Gellei Imre szövetségi kapitány ennek jegyében készíti fel játékosait.

Magyarfocista olvasóink mérgesek és pesszimisták

Sport2003.10.06, 16:16

Szombaton utolsó Eb-kvalifikációs meccsén a lengyeleket fogadja a magyar labdarúgó-válogatott, kérdés, Gellei Imre csapata készülhet-e aztán a novemberi pótselejtezőkre. A csúfos rigai vereség után arra biztattuk olvasóinkat, ne hallgassák el, írják meg nekünk véleményüket - és nem hallgatták el, megírták. Nos, íme az észrevételek, javaslatok, sirámok kicsiny gyűjteménye, tessék mazsolázgatni, egyetértve bólogatni vagy mérgesen morogni.

Miriuta is tagja a lengyelek elleni keretnek

Sport2003.10.03, 16:59

Kihirdette a lengyel nemzeti csapat ellen készülő keretét Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 2004-es Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó csoportmeccse előtt nincs meglepetés a névsorban.

Meglepetések Pawel Janas lengyel keretében

Sport2003.10.02, 16:39

Pawel Janas szövetségi kapitány az október 11-ei budapesti, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre tíz játékost hívott meg a hazai bajnokságból a lengyel labdarúgó-válogatott keretébe.

Miriuta gólt lőne a lengyeleknek

Sport2003.10.01, 17:27

Bár Gellei Imre szövetségi kapitány csak pénteken hirdeti ki keretét a lengyelek elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre, ezúttal minden bizonnyal meghívót kap Vasile Miriuta is. A Győr technikás középpályása elmondta: ha lehetőséget kap, gólt lő a lengyeleknek.

Gelleiék ezúttal nem fogadkoznak

Sport2003.09.24, 16:18

Az utolsó esélye előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, hogy október 11-én a Puskás-stadionban Lengyelország legyőzésével kiharcolja a továbbjutást érő második helyet csoportjában, és pótselejtezőt játszhasson az Európa-bajnoki részvételért. A nagy érdeklődésre való tekintettel és a minél nagyobb nézőszám reményében az MLSZ a tervezettnél  hamarabb, már csütörtökön árulni kezdi a jegyeket, Gellei Imre meg a Közgázon népszerűsítette a válogatottat kedden este.

Gellei felfrissítheti a magyar keretet

Sport2003.09.16, 16:49

A játékosok és Gellei Imre szövetségi kapitány is nehezen teszi túl magát a lettországi vereségen, ugyanakkor már mindenki a lengyelek elleni, ezúttal valóban sorsdöntő mérkőzésre koncentrál. Gellei Imre szerint is az lesz a lengyelek elleni fellépés, amelyen a kapitány nem kíván túlzottan változtatni az eddigi kereten, de azért - a lettek elleni együtteshez képest - egy pár új játékost meghívhat.

Videó a rigai esélyfakulásról

Sport2003.09.11, 16:07

Nincs még veszve minden, bár nem így képzeltük a balti kirándulást. A magyar labdarúgó-válogatott győzelemre játszott Rigában a lettek ellen, mégis vereség jutott osztályrészül. Az [origo]-n most megnézheti, hogyan veszítette el az utolsó forduló tétnélküliségének esélyét a Gellei-csapat.

Gellei: Kaptunk még egy lehetőséget a sorstól

Sport2003.09.11, 16:28

A magyar labdarúgó-válogatott nagyon fájdalmas, 3-1-es vereséget szenvedett a Lettország elleni, rigai Európa-bajnoki selejtezőn, de a kudarc ellenére még odaérhet a pótselejtezőt érő második helyre. Gellei Imre szövetségi kapitány szerint csapata még egy utolsó lehetőséget kapott a sorstól, amellyel október 11-én, Lengyelország ellen élni is szeretne. Szabics Imre, a válogatott támadója bevallotta: ő már egy döntetlennek is örült volna, s úgy véli, a svédek kisegítik majd a magyar csapatot egy lettveréssel, azaz nekünk "csak" győznünk kell a lengyelek ellen.

Még a rigaiak is magyar sikert jósolnak

Sport2003.09.10, 16:55

Gellei Imre  szövetségi kapitány Rigában sem változtatott a már jól megszokott menetrenden, vagyis a magyar labdarúgó-válogatott szinte percre pontosan megszabott "programokkal" készül a Lettország elleni, 20 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre.

Gellei szerint ingerlékenyek lettek a lettek

Sport2003.09.10, 13:23

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyugodt játékot vár a Lettország elleni, szerdán 20 órakor kezdődő rigai Európa-bajnoki selejtezőn. A szakvezető a kezdőcsapatba jelölte a Benficában profiskodó Fehér Miklóst.

Korolovszky nem utazhat Lettországba

Sport2003.09.07, 18:19

Korolovszky Gábor vállsérülése miatt nem utazhat el Lettországba a magyar labdarúgó-válogatottal a sorsdöntő szerdai Európa-bajnoki selejtezőre. Gellei Imre szövetségi kapitány senkit sem hív be keretébe az Omonia Nicosia védője helyett.

Keneseit sztárként fogadták Kínában

Sport2003.09.05, 19:48

Válogatottságának nem lett akadálya, hogy Kínába szerződött, hiszen Gellei Imre a lettek elleni selejtezőre is meghívta Kenesei Krisztiánt, aki sztároknak kijáró fogadtatásban részesült Pekingben.

Lipcsei szobrot kapott

Sport2003.09.04, 14:42

Gellei Imre szövetségi kapitány hatalmas, a június 7-i budapesti összecsapásnál is nagyobb csatára számít szerdán a magyar labdarúgó-válogatott lettországi Európa-bajnoki selejtezőjén, amelyen az együttesnek legalább egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy október 11-én a 4. csoport második helyének kiharcolásáért léphessen pályára Lengyelország ellen. A válogatott sajtótájékoztatóján megünnepelt Lipcsei Péter osztja a kapitány véleményét.

Urbán helyett Korolovszky a Gellei-keretben

Sport2003.09.02, 14:03

A Ferencváros elleni hétfői bajnoki rangadón izomhúzódást szenvedett újpesti Urbán Flórián helyére a korábban szintén a lila-fehéreknél futballozó Korolovszky Gábor került Gellei Imre szövetségi kapitány keretébe, amely a lettek elleni jövő szerdai rigai Európa-bajnoki selejtezőre készül.

Nincs meglepetés Gellei lettek elleni keretében

Sport2003.08.29, 17:33

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette a lettek elleni szeptember 10-i, rigai Európa-bajnoki selejtezőre kijelölt keretét. A sérüléséből felépült Urbán Flóriánnal kiegészülve ugyanazok a játékosok készülnek a mérkőzésre, akik ott voltak Szlovéniában augusztus 20-án.

Gellei elégedett a szlovéniai teljesítménnyel

Sport2003.08.21, 11:32

Ha az eredmény nem is, a mutatott játék néhány részlete bizakodásra adhat okot a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely szerdán Muraszombatban 2-1-es vereséget szenvedett a legutóbbi világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt szlovén együttestől.

Gellei mindenkinek lehetőséget ad Szlovéniában

Sport2003.08.18, 15:40

Lassan összeáll a szerdai, Szlovénia elleni mérkőzésre készülő magyar válogatott, amelynek keretéből immáron csak a hétfőn bajnokit játszó Bódog Tamás hiányzik. A Mainz hátvédje kedden, Muraszombatban csatlakozik a kerethez. A Hévízen edzőtáborozó együttes előkészületeiről Magyar Zoltán technikai vezetőt és Gellei Imre szövetségi kapitányt kérdeztük.

Szakaszosan áll össze a válogatott

Sport2003.08.17, 21:29

Vasárnap délután egyelőre hiányos kerettel utazott a magyar labdarúgó-válogatott Hévízre, ahol a szerdai Szlovénia elleni, Muraszombaton rendezendő találkozóra készül. Gellei Imre kapitány Urbán Flórián sérülése miatt a szintén Újpesten futballozó Farkas Balázst hívta meg, a külföldön szereplő játékosaink zöme azonban csak később csatlakozhat a társakhoz.

Zavadszkyt nem bántja a mellőzés

Sport2003.08.17, 17:18

Jóllehet az elmúlt időszakban állandó kerettag volt Zavadszky Gábor a válogatottnál, ám Gellei Imre szövetségi kapitány a Szlovénia elleni szerdai mérkőzésre nem hívta meg az MTK játékosát.

Kovács Zoltán először Gellei keretében

Sport2003.08.15, 13:12

Kihirdette Szlovénia ellen készülő 20-as keretét Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a Lettország (szeptember 10.) és a Lengyelország (október 11.) elleni Európa-bajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzést megelőzően sem változtatott lényegesen az elmúlt időben megszokott névsoron. Csak egy olyan futballista kapott meghívót, aki még nem szerepelt Gellei Imre csapatában, ám Kovács Zoltán is volt már válogatott.

Gellei nyaralás közben is futballozik

Sport2003.07.08, 08:37

Múlt héten még az Eb-selejtezőbeli ellenfelünket, Lettországot nézte meg a Balti-kupán, ám végre elmehetett szabadságra Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A szakembert a horvát tengerparton, az Isztriai-félszigeten található Umag városában értük utol, ahol szívesen válaszolt az [origo] kérdéseire.

WNBA és még több boksz a Sport1-en

Sport2003.06.26, 15:57

A hétfő óta tartó wimbledoni teniszbajnokság mellett az ökölvívó-vb, sztárcsapatok amerikai túrája, szintén labdarúgó német ligakupa, női kosárlabda az Egyesült Államokból, biliárd és magyar profiboksz-gála is szerepel a szombaton ezredik adásnapját ünneplő Sport1 televíziós csatorna nyári kínálatában.

Gelleinek a harmónia a legfontosabb

Sport2003.06.13, 15:50

Képtelen szabadságra menni, erre csak júliusban lesz lehetősége Gellei Imre szövetségi kapitánynak, akit a San Marinó-i győzelem után rövid visszatekintésre kértünk.

Gellei a pótselejtezőt tartja reálisnak

Sport2003.06.12, 13:02

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztosan szállította a kötelező győzelmet szerdán este San Marino ellen, miután a két gólt szerző, egy kapufát rúgó és a többi találat előkészítésében is hatalmas részt vállaló Lisztes Krisztián vezérletével 5-0-ra kiütötte a házigazdákat a serravalle-i stadionban. Gellei Imre szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak mostantól a csoport második helyéért kell küzdenie.

Gellei ma estére kölcsönkérte Bajzátot

Sport2003.06.11, 13:13

Gellei Imre szövetségi kapitány kölcsönkérte az U21-es válogatott- ból Bajzát Pétert, a Debrecen csatárát, s ő lesz a tizennyolcadik ember, akit nevez a San Marino elleni Eb-selejtezőre. Az A csapat a sérülések és az eltiltások miatt mindössze tizenhét játékossal utazott San Marinóba.

Életben maradt a magyar futball

Sport2003.06.08, 21:49

Pocsék első félidővel kezdődött, egy parádés másodikkal folytatódott a Magyarország-Lettország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés. A magyar válogatott 0-1-ről fordított s tíz emberrel is remekül játszva 3-1-re verte a 4. csoport éllovasát, a győzelemmel életben maradtak a továbbjutási remények. Az elmúlt hetek eseményei után - amikor is a bűnügyi rovatban többet írtak az újságok a fociról, mint a sportban - rendkívül fontos győzelmet aratott Gellei Imre együttese.

Üzenet Gellei kapitánynak: Támadás!

Sport2003.06.06, 22:11

Király - Urbán, Dragóner, Bódog - Fehér Cs., Dárdai, Lisztes, Lőw - Fehér M., Gera, Szabics. Ez lenne olvasóink áhított, lettverő tizenegye. Persze - vagy sajnos - ezt a csapatot ilyen-olyan okokból kifolyólag Gellei Imre nem küldheti pályára a sorsdöntő Eb-selejtezőn, de röpke felmérésünk eredménye feltétlen tanulságos, tessék szemezgetni.

Győzött az U21, Gellei csapatot hirdetett

Sport2003.06.06, 20:36

A magyar utánpótlás (U21) labdarúgó-válogatott magabiztos győzelmet aratott Európa-bajnoki selejtezőn Lettország ellen. Gellei Imre kijelölte a szombaton pályára lépő kezdőcsapatát.

Szűcs Lajos is lemondta a válogatott meccset

Sport2003.06.04, 20:44

A játékos kérésére Gellei Imre szövetségi kapitány hazaengedte a lettek elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő labdarúgó-válogatott tatai edzőtáborából Szűcs Lajost. A szakvezető a Videoton kapusát, Végh Zoltánt hívta be a helyére. Megsérült Tokody Tibor is, ám őt egyelőre nem pótolják senkivel.

Gellei: Aki akar, nyugodtan hazamehet

Sport2003.06.02, 18:35

Rendkívül fontos Európa-bajnoki selejtező előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton 20.15 órakor a csoportban éllovas Lettországot fogadja a Puskás Ferenc-stadionban. Gellei Imre szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy a hazai futballtársadalmat most még természetesen a pénteken történt Üllői úti, illetve siófoki botrány sokkolja, de úgy érzi: csapatának mindent el kell követnie, hogy megszerezze a győzelmet, hiszen csak így maradhat esélye a továbbjutást jelentő helyek valamelyikének megszerzésére.  

Előző
Következő