hirdetés

Erzsébet-utalvány

címke rss
A posta állta a sarat a karácsonyi csomagrohamban

A posta állta a sarat a karácsonyi csomagrohamban

A webes rendelések váratlan megugrása nehéz feladat elé állította a Magyar Postát. Az előző év végéhez képest most 30 százalékkal több csomagot kellett eljuttatniuk a megrendelőkhöz. Aztán ott voltak az Erzsébet-utalványok, amelyeket végül határidő előtt kivittek mindenkinek. Mindezekről Majláth Zsoltot, a Magyar Posta operációs vezérigazgató-helyettesét faggattuk.

Átlagosan évi 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak

Gazdaság2017.01.12, 11:52

Csütörtökön kezdődik az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjak kifizetése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az Erzsébet-utalványok 98,5 százalékát már átvették

Gazdaság2017.01.09, 16:08

A Magyar Posta 2,6 millió Erzsébet-utalványt kézbesített, a küldemények több mint 98,5 százalékát átvették az ügyfelek múlt péntekig - közölte a posta.

Az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak

Itthon2016.12.22, 22:27

Az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak – reagált a Fidesz-frakció az MSZP kijelentésére. A szocialisták szerint a nyugdíjasok fele nem fogja megkapni karácsonyra az utalványt.

Már viszi a postás a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványt

Itthon2016.12.14, 07:47

A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak – közölte a kormány a Facebook-oldalán.

Nem csak a nyugdíjasokat lepi meg a kormány Erzsébet-utalvánnyal

Gazdaság2016.12.11, 14:59

A héten eldőlt, hogy ki viszi ki a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat, sőt, az is kiderült, hogy nem csak a nyugdíjasok kapnak az év végén 10 ezer forintot. Az Eurostat adatai szerint keveset keresnek a magyarok, de az EU-ban így van ezzel minden hatodik munkavállaló is. Három év után ismét 1 százalék fölé kúszott az infláció, az ipari termelés októberben is csökkent, idén még küszködik, de Varga Mihály szerint jövőre már fordulat várható az építőiparban. Az állami cégeknél egységes fizetésemelés jöhet, megdőlt az abszolút áramfogyasztási rekord, és az üzemanyagok is drágultak. Ez volt a héten a gazdaságban.

Nem csak a nyugdíjasok kapnak Erzsébet-utalványt

Gazdaság2016.12.10, 11:19

Nem csak a nyugdíjasok kapnak decemberben 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből kiderül, hogy többek között az árvaellátásban és a rokkantsági ellátásban részesülőknek és a szülői nyugdíjra jogosultaknak is kiviszi a posta az utalványt – írja a Magyar Közlöny. 

A posta viszi ki az Erzsébet-utalványokat

Gazdaság2016.12.08, 11:14

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta.

Nem kell adóbevallás a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalvány miatt

Gazdaság2016.12.07, 15:10

Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Mégsem a kormányhivatalnokok viszik ki a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat

Gazdaság2016.12.05, 14:52

Mégsem a kormányhivatalok dolgozói viszik ki a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat.

Nem lesz gond az Erzsébet-utalványok kézbesítésével

Itthon2016.12.03, 17:52

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Orbán: 1,6 százalékos nyugdíjemelés lesz jövőre

Itthon2016.11.29, 16:18

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Nem lesz mindenkinek jó az új cafeteria

Gazdaság2016.06.09, 08:01

Megszavazták az új cafeteriaszabályokat. A parlament a kormány javaslatát hagyta jóvá, vagyis a béren kívüli juttatásból 100 ezer forintot készpénzben adómentesen adhat a munkáltató, a többit Szép-kártyára utalhatja. Bejött egy új elem is, megteremtették, hogy a preventív, szűrő jellegű egészségügyi vizsgálatok költségét a munkáltató elszámolhassa adómentesen. Adószakértők szerint viszont lesz olyan is, aki nem jár majd jól az új cafeteria-rendszerrel.

Teljesen új dolog jöhet a cafeteriában

Gazdaság2016.06.06, 14:22

Jól jön a 100 ezer forint készpénz cafeteria mindenkinek, az önkéntes nyugdíjpénztárak viszont aggódnak a cafeteriaátalakítások miatt. Újdonság, hogy jöhet az egészségügyi cafeteria is.

Cafeteriában még mindig szűkmarkú a szektor

Üzletrész2016.01.27, 11:29

Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén, ugyanis tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A cafeteria legnépszerűbb juttatási formája továbbra is az Erzsébet-utalvány.

Az új cafeteria előnyei és buktatói

Üzletrész2016.01.11, 11:41

Az eddigi papír alapú Erzsébet-utalványok helyett az munkáltatók idén már elektronikus formában, az úgynevezett Erzsébet-utalvány Plusz kártyára feltöltött összegekkel is motiválhatják munkavállalóikat. Az RSM blog szakértője azt járja körül, érdemes-e váltani elektronikus formára.

Változik a cafeteria adózása jövőre

Gazdaság2015.11.20, 10:59

Máshogy adóznak jövőre a cafeteriaelemek. Januártól 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó. Hiába a kisebb a kulcs, mélyponton van a béren kívüli juttatást adó cégek száma.

Úgy fizethet Erzsébettel, mint eddig soha

Gazdaság2015.11.15, 10:25

Lesz kártyaformátumú Erzsébet-utalvány. Rogán Antal először legfeljebb személyesen mutatta volna meg Mesterházy Attilának, hány tanácsadó mennyi pénzért dolgozik a minisztériumában, de végül nyilvánosságra hozta az információt. Matolcsy György Nemzeti Bankjának alapítványai üdülőt vettek Matolcsy Gyöngyi településén. A kormány a dohányboltokba száműzné az e-cigarettát, az e-cigarettásokat pedig a a dohányosok közé. A Balaton bő 300 milliárdot kap fejlesztésre uniós pénzből. Deutsch Tamás mégsem adóztatja meg a Google-t. Csökken az ingatlanközvetítők jutaléka. Magyarország ideiglenesen elengedheti a hiányt, ha a menekültek miatt boruul ...

Hatalmas változás az Erzsébet-utalványoknál

Gazdaság2015.11.09, 10:32

Plasztikkártya váltja az Erzsébet-utalványokat. Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyán egyszerre kezelhető az étkezési, az ajándék, az iskolai, a kultúra, a sport, valamint a gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is. A kártya zsebei megfelelnek a papíron kibocsátott Erzsébet-utalványok típusainak, így az egyes zsebek felhasználhatósági köre azonos a papíralapú utalványokéval.

Utalvánnyal jutalmazzák a határt védő rendőröket

Itthon2015.09.16, 12:32

Erzsébet-utalványokat kapnak jutalmul a déli határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök - jelentette be Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere szerint humanitárius katasztrófát akadályoztak meg a magyar hatóságok a segélyszervezetekkel közösen.

Egymilliárdért védi a kormány Erzsébetet

Gazdaság2015.05.06, 08:42

Csaknem egymilliárd forintért bízott meg a fejlesztési tárca két ügyvédi irodát azzal, hogy nemzetközi fórumon megvédje az állami étkezésijegy-monopóliumot a magyar piacról kiszorult nemzetközi cégektől. Az ügyvédi költségek azonban összességében még ennél is magasabbak lehetnek.

Bukhat az Erzsébet-utalvány

Gazdaság2015.04.17, 09:22

Elbukhatja a magyar kormány az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártyák miatt a napokban indult pert a luxemburgi bíróságon – ami a jelenlegi cafeteria-rendszer végét jelentheti.

Piacon vették a hamis Erzsébet-utalványokat

Itthon2015.01.19, 09:57

Készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Szentesi Járási Ügyészség az ellen a két nő ellen, akik hamis Erzsébet-utalványokkal fizettek több boltban is. A viszonylag jó minőségű hamisítványokat a környék piacain vették.

A kormánynak fontosabb a pacalpörkölt, mint az egészségügy

Gazdaság2014.11.13, 11:39

A kormány az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya felé tervezi eltolni a cafeteria-rendszert, az egészségpénztáraknak ezért kevesebb hozzájárulás juthat. Az egészségügy bukhat akár 25 milliárd forintot, rosszul járhatnak a betegek, a gyógyszerészek és az orvosok is.

Sávos cafeteriaadó és sávos nyitva tartás

Gazdaság2014.11.08, 09:39

Sávos cafeteriaadót akar a kormány, amivel a kormánytisztviselők járnak jól. Sávos nyitva tartást akar a KDNP, amivel szerintük a családok járnak jól. Drágább lesz a kötelező biztosítás, Budapest törlesztett Brüsszelnek, a pornókirály a leggazdagabb magyar. Ez volt a héten a gazdaságban.

A kormány lassú kínhalálra ítéli a cafeteriát

Gazdaság2014.11.05, 15:22

A kormány azzal indokolja a cafeteria adójának emelését, hogy a munkáltatók így rákényszerülnek a béresítésre. De a munkáltatóknak nincs forrásuk erre, a többség a béren kívüli juttatások csökkentését tervezi. Míg egy átlagos munkavállaló 10 ezer forintot is bukhat havonta, a költségvetés jövőre 40 milliárd forintra számít az adóemelésből.

Nem egyeztetett a kormány a cafeteriaadó-emelésről

Gazdaság2014.10.22, 17:49

A Liga és a MOSZ szakszervezetek szerint a cafeteriaadó-emeléssel a dolgozók járnak majd rosszul, mert a munkáltatók áthárítják majd a terhet. Különösen a kiskeresetűeket hozná nehéz helyzetbe a javaslat, mert jövedelmük nagyobb részét teszik ki a béren kívüli juttatások. A kormány előzetesen nem egyeztetett a szakszervezetekkel és hatástanulmányokat sem mutatott a tervezetről.

Perli a magyar államot a Sodexo

Itthon2014.08.23, 16:41

Amerikai bíróságon perli a magyar államot a Sodexo, az étkezési utalványok miatt. Tavaly decemberben a Le Cheque Déjeuner már pert indított a témában. A kormány Washingtonban és Brüsszelben is kiáll az Erzsébet-programért - jelentette ki a hírre reagálva Kurucz Éva kormányszóvivő.

Előre is kaphatunk Erzsébet-utalványt

Üzletrész2014.03.17, 09:33

Két éve fizethetünk Erzsébet-utalvánnyal, ez mára az egyik legkedveltebb cafeteria-elem. Egy 2013-as felmérés szerint a második leggyakoribb is, felhasználói száma szinte kiteszi a főváros lakosságát. A NAV honlapján tájékoztat arról, hogy az előre juttatás tilalma nem egésze az, aminek mi, jóhiszemű adózók gondoljuk: van az az opció, amikor a munkavállaló előre kaphat utalványt, amely ilyenkor béren kívüli juttatásként adózik, feltéve, hogy a munkaviszony fennmarad.

Fürdőjegyet kapnak a nyugdíjasok

Gazdaság2013.12.23, 09:37

Jövőre fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok az Erzsébet-programban. 2500 forintot fizetnek, 10-25 alkalommal fürödhetnek.

A Lidl is elfogadja az Erzsébet-utalványt

Üzletrész2013.12.02, 16:35

A Penny Market után a Lidl is bejelentette, hogy december ötödikétől elfogadja az üzleteiben az Erzsébet-utalványt. A megállapodás mind a 158 Lidl üzletet érinti.

Ki fúrja az Erzsébet-utalványt?

Itthon2013.11.06, 13:18

Tántoríthatatlannak tűnik a miniszterelnök az Origo információi szerint abban, hogy a közszféra dolgozóinak juttatásai közül kivezesse az Erzsébet-utalványt. Több kormánytag próbálta védeni az utalványt a múlt heti kormányülésen. Döntés ma várható.

Sanszos, hogy többet nem vásárolhatunk Erzsébet-utalvánnyal

Üzletrész2013.10.29, 12:46

Értesülések szerint a kormány mérlegelné az Erzsébet-utalványok gyökeres átalakításának lehetőségét: ha a hír igaz, 2014-től élelmiszerüzletekben nem lehet többet ezekkel fizetni. Ez több szempontból volna káros. Az Országos Kereskedelmi Szövetség „teljesen érthetetlennek” tartja a módosítást.

Erzsébet-utalványt kaphatnak a közmunkások

Üzletrész2013.10.01, 19:13

A cafeteria juttatást és az ahhoz kapcsolódó adót is támogatja az állam akkor, ha a közfoglalkoztatási jogviszony legalább három hónapra jön létre - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg, és a közfoglalkoztatás támogatását meghatározó, 2010-es rendeletet módosítja.

Az EU-nak továbbra sem tetszik az Erzsébet-utalvány

Gazdaság2013.06.20, 12:54

Bírósághoz fordul az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok monopóliuma ügyében. A kormány tavaly év eleji lépése nyomán olyan utalványforgalmazó világcégek szorultak ki a magyar piacról, mint a Cheque Déjeuner vagy a Sodexo.

Jutalmat kapnak a tanárok pedagógusnapra

Gazdaság2013.05.08, 12:24

5,5 milliárd forint értékben kapnak Erzsébet-utalványokat a tanárok pedagógusnapra.

Jön az Étkezési Erzsébet-utalvány

Üzletrész2013.03.28, 21:28

Megváltozott az Erzsébet-utalvány neve és külleme, de a régi névvel, tavaly vagy idén kiadott utalványok is érvényesek.

Megérkezett az Auchanba az Erzsébet-utalvány

Üzletrész2012.12.05, 20:13

December hatodikától összesen 19 Auchan áruházban is elfogadják már az Erzsébet-utalványokat.

Megkapják az utolsó döfést a francia cafeteriások

Üzletrész2012.11.16, 09:08

A piacot korábban uraló három nagy francia étkezésiutalvány-forgalmazó vállalat végképp elveszítheti üzletét, miután az Erzsébet-utalvány marad az egyetlen utalvány, amely kedvezményes adóterhelést kap.

Máris visszavonnának két adóemelést

Üzletrész2012.10.30, 16:59

Máris visszakozna a kormány a legutóbbi Matolcsy-csomag egyes elemeitől, mert rádöbbent, hogy többet ártana velük, mint használna. A gyors visszavonuló az iparűzési adót és a cafeteria szigorítását érintené, így közel 80 milliárdos bevételkieséssel járna. A költségvetés újabb befoltozása pedig ismét a bankokon és a multikon csattanna.

Erzsébet-utalványok kerülnek a tűzre

Itthon2012.10.16, 13:13

Erzsébet-utalványból készült fűtőanyagot nyert az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő öt általános iskola és óvoda.

A Spar is elfogadja az Erzsébet-utalványt

Üzletrész2012.09.20, 11:59

A Sparnak sikerült megállapodnia a Nemzeti Üdülési Szolgálattal, így október 15-től valamennyi üzletében lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni.

Hamisítják az Erzsébet-utalványt

Itthon2012.09.03, 13:45

Hamisított Erzsébet-utalványokat akartak beváltani Szegeden.

VG: Visszásságok a szociális üdültetésben

Gazdaság2012.08.23, 07:33

Többször a piaci árnál drágábban üdülhettek az Erzsébet-programban részt vevő családok - írja a Világgazdaság.

Erzsébet-utalványban jön a szociális segély

Gazdaság2012.07.09, 17:15

Erzsébet-utalványban fizethetik augusztustól a szociális segély egy részét, amit csak készételre lehet költeni. Ha ötven óránál többet hiányzik igazolatlanul a gyerek az iskolából, akkor a családi pótlékot elveszik.

Mit lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni?

Üzletrész2012.05.18, 13:35

A számlázási rendszerek különbsége miatt egyes boltokban gyakorlatilag bármit, a Tescóban csak "fogyasztásra kész ételt" lehet vásárolni Erzsébet-utalvánnyal.

Újabb segélyek válthatnak Erzsébetre

Gazdaság2012.04.26, 10:54

Giró-Szász András szerint a jövőben folyamatosan növekedhet az utalványban fizetett szociális ellátások köre. A kormányszóvivő szerint az emberek több mint 90 százaléka egyetért azzal, hogy a szociális ellátásokat ne pénzben fizessék.

Csak a segélyek mennek majd Erzsébetre

Gazdaság2012.04.25, 09:59

Szerdán kerül a kormány elé az a törvénytervezet, amelynek alapján júliustól többfajta szociális ellátást Erzsébet-utalványon kaphatnak a rászorulók - értesült az Index. A lap birtokába jutott előterjesztés szerint a gyes és a családi pótlék egyelőre készpénzes marad, viszont bővül az utalványok felhasználási köre, júliustól ruhát és tanszert is lehet belőle vásárolni.

Hallgat a minisztérium az utalványban fizetett családi pótlékról

Gazdaság2012.04.24, 12:19

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem válaszol arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel zárult a családi pótlék utalványban való kifizetésének lehetőségéről elvégzett előzetes vizsgálata.

Térképen az Erzsébet-utalványt elfogadó üzletek

Techbázis2012.04.16, 10:49

Bözsit, vagyis az Erzsébet-utalványt elfogadó üzleteket listázza egy magyar fejlesztésű weboldal. Térképhez mobilos alkalmazás is tartozik, így az iPhone-osok utazás közben is keresgélhetnek az új utalványt elfogadó boltot.

Kérdőre vonták az Erzsébet-utalvány miatt a párizsi nagykövetet

Gazdaság2012.04.07, 09:41

Az étkezési utalványokkal foglalkozó francia cégeket érintő ügyek miatt bekérették a francia külügyminisztériumba Trócsányi László párizsi magyar nagykövetet. A francia külügy szerint aggodalmukat fejezték ki a magyar hatóságok által teremtett  "piaci feltételeket illetően".

Az Erzsébet-utalvány ellen tiltakozott Réthelyinél több civil szervezet

Gazdaság2012.04.06, 14:16

Tiltakozó levéllel fordult több civil szervezet a kormányhoz, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az állam a jövőben Erzsébet-utalványban folyósítsa a segélyeket a rászorulóknak. A tiltakozók szerint megalázó, hogy a kormány azt feltételezi, a szegények nem rendeltetésszerűen használják a segélyt.

Megvernének, ha Erzsébet-utalványt adnánk pénz helyett

Gazdaság2012.04.06, 09:15

Ijedten figyelik több faluban is azokat a híreket, amelyek szerint a kormány azt fontolgatja, hogy Erzsébet-utalványban adná a családi pótlékot. Egy nógrádi település polgármestere szerint lázadás törne ki, ha ez megvalósulna, és biztos benne, hogy neki is kijutna a verésből. A gondot az jelentené, hogy a legkisebb falvakban nincs olyan bolt, ahol fizetni lehetne az utalvánnyal.

Elmeszelheti az EU az Erzsébet-utalványt

Üzletrész2012.04.04, 10:45

A Szép-kártya és az Erzsébet-utalvány, valamint a plázastop és a készülő trafiktörvény egyes pontjait is az uniós joggal ellenkezőnek nyilváníthatják Brüsszelben - írja az Index egy birtokába került, a Nemzetgazdasági Minisztérium  (NGM) által a kormánynak készített jelentésre hivatkozva.

Magyar áruházakba csatornázná a családi pótlékot a kormány

Üzletrész2012.04.04, 15:10

Fontolgatja a kormány, hogy a családi pótlékot az élelmiszer-vásárlásra fordítható Erzsébet-utalványokban adnák oda az embereknek. Ez az egyelőre alig 100 milliárd forintos éves utalványforgalmat a többszörösére növelné, és jól járnának az Erzsébet-utalvány elfogadására feljogosított boltok. Bár az utalványokkal a rezsit nem tudnák fizetni a családok, az elképzelés melletti egyik érv az, hogy a kocsmákban is nehezebb lenne elkölteni a gyerekek utáni juttatást.

Erzsébet-utalványban fizetnék a családi pótlékot

Gazdaság2012.04.01, 14:01

A kormány tervei szerint pénz helyett utalványban fizetnének ki több szociális juttatást is. A szükséges jogszabály-módosítások kidolgozására április 15-ig kapott időt a nemzeti erőforrás miniszter.

Húsvét után érkezik meg Erzsébet a Tescóba

Üzletrész2012.03.30, 10:55

Hosszú huzavona után az Erzsébet-utalványok kibocsátója megállapodott a Tescóval.

Áprilistól Tescókban is fizethetünk Erzsébet-utalvánnyal

Üzletrész2012.03.30, 10:16

A kibocsátó állami cég és a Tesco több hónapos huzavona után megegyezett egymással az Erzsébet-utalványok elfogadásáról - tudta meg az [origo]. Az egyezséget hivatalosan a napokban készülnek bejelenteni, e szerint csak a nagy alapterületű egységekben, kizárólag élelmiszerre lehet majd elkölteni az utalványokat.

Erzsébet nélkül várja a húsvétot a Tesco

Üzletrész2012.03.23, 16:15

Továbbra sincs előrelépés az Erzsébet-utalvány ügyében, a Tescóban, az Auchanban, a Sparban nem lehet fizetni velük.

Milliárdos nagyságrendű bevételt várnak az Erzsébet-utalványtól

Üzletrész2012.02.27, 13:10

Az állami szektor megrendeléseivel március végére 1,8 millió munkavállalóra fog bővülni az Erzsébet-utalványt igénylők száma - mondta a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Üdülési Szolgálat vezetője.

A Tesco már tárgyal az Erzsébetről

Üzletrész2012.02.21, 19:39

Korábban tárgyalni sem ültek le, az uniós vizsgálat elindulásával most legalább már idáig eljutott a Tesco az Erzsébet-utalványt kibocsátó üdülési szolgálattal. Az áruházlánc szerint hamarosan lehet majd fizetni a jegyekkel náluk is, ha sikerül megállapodni.

Az NGM szerint minden rendben van az étkezési utalványokkal

Üzletrész2012.02.21, 07:43

Brüsszel vizsgálódni kezdett, nem diszkriminatív-e a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány. Matolcsyék szerint ilyesmiről szó sem lehet.

Az Erzsébet-jegy szabad forgalmát vizsgálja az EU

Üzletrész2012.02.19, 20:34

Korlátozzák-e a magyar jogszabályok az utalványok piacán a szabad szolgáltatásnyújtást - ezt vizsgálja az Európai Bizottság, miután panaszt nyújtottak be hozzá az új magyar cafeteriarendszer miatt.

Nem ragadnak be milliárdok - interjú a K&H Bank igazgatójával a SZÉP-kártyáról

Üzletrész2012.02.28, 14:09

Az új szabályok szerint az év során bármikor dönthet egy cég arról, hogyan akarja kialakítani cafeteriarendszerét, ezért természetesnek látja Nagy Ferenc, a K&H Bank tranzakcionális marketing főosztályát vezető igazgatója, hogy vannak cégek, amelyek még kivárnak a SZÉP-kártya használatával. Ott, ahol nincs kártyaleolvasó, interneten keresztül is használható lesz a kártya, igaz ehhez mindhárom kibocsátóval szerződést kell majd kötni.  Nagy Ferenc várakozása szerint a kétéves felhasználási idő és az elektronikus rendszer miatt nem ragadnak majd be milliárdok, ahogy az az üdülési csekk esetében történt.

Vizsgálja az Európai Bizottság az Erzsébet-utalványokat

Üzletrész2012.02.16, 13:17

Panasz érkezett az Európai Bizottsághoz az Erzsébet-utalványok miatt, a bejelentők szerint a nemzetközi hátterű áruházláncokat kizárták az elfogadóhelyek közül.

A Mol-kutakon is beváltható az Erzsébet-utalvány

Gazdaság2012.02.07, 17:24

A töltőállomás-hálózatok közül elsőként a Mol fogadja el az Erzsébet-utalványokat. A hideg és meleg élelmiszer vásárlására alkalmas utalványokat 354 kúton lehet beváltani.

Az Erzsébet utalvánnyal egyelőre hiába megyünk hipermarketbe

Gazdaság2012.02.03, 18:17

Az Erzsébet utalványokat továbbra is csak magyar üzletláncokban lehet beváltani. A kereskedelmi szövetség tiltakozott, a nemzetközi láncok pedig tárgyalnának. Péntek délután a Tesco közölte, megkezdődtek egyeztetések a jegyek elfogadásáról.

Egymillió ember milliárdjairól csúszhatnak le a hipermarketek

Üzletrész2012.01.25, 18:06

Egymillió ember jut hozzá már februárban az igényelt Erzsébet-utalványokhoz, egyelőre azonban csak magyar tulajdonú üzletláncokban használhatják fel őket élelmiszer-vásárlásra. A kibocsátó cég állítja, az országos lefedettség érdekében az összes boltlánccal tárgyal, de a külföldi hipermarketek még nincsenek az elfogadóhelyek között. A tét havi több milliárd forintos forgalom.

Fentről jött utasítás, hogy hagyják ki a hipermarketeket az Erzsébet utalványból

Üzletrész2012.01.24, 14:59

Bár az Erzsébet utalványokat kibocsátó állami alapítvány állítja, hogy tárgyalnak a multinacionális kereskedelmi láncokkal az utalványok elfogadásáról, a Országos Kereskedelmi Szövetség szerint egyetlen külföldi kézben lévő céggel sem folytattak érdemi tárgyalásokat.  

Államcsődben ki megy kirándulni?

Üzletrész2012.01.17, 16:41

Érdeklődnek iránta, de nem bíznak a SZÉP-kártya idei sikerében az [origo]-nak nyilatkozó panziótulajdonosok. A kormány az idegenforgalom fellendítésére úgy alakította át a cafeteriarendszert, hogy a munkaadók a tavalyi érték többszörösét adhatják kedvezményes adózással dolgozóiknak üdülési célra.

Az Erzsébet-kártya tízmilliárdos hasznából üdülhetnek a szegények

Üzletrész2012.01.12, 15:26

A cégek által befizetett díjakból fedezi a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az idén tízmilliárdosra tervezett Erzsébet-programját. A program hátrányos helyzetűeknek nyújt üdülési lehetőséget. Kezdésként négy pályázatot nyitottak meg kétmilliárdos kerettel.

Döcögve indul el januárban az új cafetéria-rendszer

Itthon2011.12.20, 18:21

Még el sem kezdték gyártani az eddigi étkezési utalványokat felváltó állami kiadású Erzsébet-utalványokat, ezért legkorábban februárban kaphatják meg azokat a munkavállalók. A munkaadók az eddiginél jóval kevesebb jegyet adhatnak majd a dolgozóiknak, és egyelőre a kisebb boltok mellett csak két magyar bolthálózatban, a Coopban és a Reálban lehet majd őket beváltani.

Előző
  • 1
Következő
Most
Top 12 óra