csalás

címke rss

Hamis távmunka miatt nyomoz a NAV

Vádat emelne a NAV egy testvérpárral szemben, akik állami pénzből foglalkoztattak távmunkásokat, pedig valójában a cégük telephelyén dolgoztatták őket.

Mikor a randi rémálommá válik

Itthon2015.02.15, 21:47

Száz levélváltás közül alig néhányból lesz randevú, de ekkor is jöhet kínos vagy ijesztő meglepetés: hamis profilokról, szexista üzenetekről, nyomulós perverzekről meséltek az Origónak nyilatkozó fiatal társkeresők. Szöőr Anna jogász-pszichológus szerint a trükkös hirdetés csalás, amit a törvény büntet, legalábbis elvileg.

Egymilliót kaszált az internetes csaló

Itthon2015.02.13, 12:02

Kamu apróhirdetésekkel keresett több mint egymillió forintot az interneten egy férfi. Összesen 137 embert vágott át, felfüggesztett börtönbüntetést kaphat. 

A készítők is csalhatnak a tévés vetélkedőkben

Szórakozás2015.02.08, 18:07

Legutóbb a Játék határok nélkül esetében merült fel a csalás lehetősége, a jelenség azonban a tévés vetélkedők megjelenése óta a műfaj sajátja – főleg, ha a győzelem nemcsak dicsőséggel, de komoly pénznyereménnyel is párosul. Az ötvenes évek nagy botrányáról film is készült, de az újabb időkben is akadtak próbálkozások.

Ne hagyja, hogy átverjék a pénzfeldobásnál. Segítünk!

Tudomány2015.02.05, 09:05

A pénzfeldobás a véletlen kiszámíthatatlanságának közismert szimbóluma, és általában feltételezzük, hogy az eredmény ugyanakkora eséllyel lehet fej, mint írás. Ez igaz is, amíg csak beszélünk a dologról, azonban a hús-vér kezek által feldobott valódi pénzérmék meglepően viselkedhetnek - aki pedig tisztában van ezzel, hosszú távon jól jöhet ki a pénzfeldobós játékból.

Félmillióval futott el a paplanárus

Itthon2015.01.29, 10:03

Közel másfél millió forintot húzott elő az öregúr, hogy kifizesse a házalót, a paplanárusnak több sem kellett. Két év után fogták el.

Peruban csapolták meg a magyar bankkártyákat

Gazdaság2015.01.28, 15:06

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást Iliev P. és Vasilev R. 49 éves férfiak ellen, közölte honlapján a rendőrség. A két bolgár férfit fogva tartják. A gyanú szerint társaikkal több tízmillió forintot loptak el.

Kuruzsló és hamisító is az egri álorvos

Itthon2015.01.26, 14:45

Kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt is elítélte a bíróság azt az asszonyt, aki hamis diplomával kezelt betegeket éveken keresztül Egerben és Tiszanánán. Az ítélet nem jogerős.  

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló