bankrablás

címke rss

Nem akar packázni a rendőrökkel a móri gyanúsított

Itthon2007.02.22, 17:06

Nem akarja frusztrálni a rendőröket - ezzel magyarázta a móri rablással és a postásgyilkossággal is kapcsolatba hozott férfi védője, hogy miért mutatta meg a 36 éves gyanúsított azt a rejtekhelyet, ahova eldugta azokat a fegyvereket, amelyeket a nyomozók szerint Móron is használtak. A rendőrség szerint W. Róbert volt az, aki a rablás során a bank ajtajában állva elküldte a járókelőket, N. László pedig, aki gyilkolt. Az ügyvéd szerint ez mindössze egy elmélet.

Lehallgatás is vezethetett a móri gyanúsítottakhoz

Itthon2007.02.20, 17:36

Titkosszolgálati eszközökkel is gyűjtöttek bizonyítékot az ellen a napokban őrizetbe vett két férfi ellen, akiket azzal gyanúsít rendőrség, hogy részt vettek a 2002-es móri vérontásban - tudta meg az [origo]. Lapértesülések szerint az egyik férfi tenyérlenyomatát, aki a postásgyilkossággal is gyanúsítanak, megtaláltak a móri bank ajtaján. A rendőrség szerint egyre kevesebb jel utal arra, hogy Kaiser Ede és Hajdú László részt vett a vérengzésben.

Móri tenyérnyomat is utalhat a gyanúsítottra

Itthon2007.02.20, 08:11

A móri bankrablás egyik új gyanúsítottjának ügyvédje az [origo]-nak azt mondta, védence vallomása során tagadta, hogy valaha is gyilkolt volna. Úgy tudjuk, hogy a postásgyilkosággal is összefüggésbe hozott férfi korábban a büntetés-végrehajtásnál szolgált. A Blikk szerint azonosították a férfi tenyérlenyomatát a móri bankfiók bejárati üvegajtajának belső részén.

Csendes gyereknek tartják a móri gyanúsítottat

Itthon2007.02.19, 20:08

Alig ismerték a szomszédok a móri gyilkosságban való részvétellel gyanúsított férfit, akit pénteken fogtak el édesanyja lakása előtt. Az anyát napok óta nem látták a szomszédok. A közelben lakók egy napok óta a környéken levő rendőrautóról beszéltek, és megmutatták a helyet, ahol a rendőrök elfogták N. Lászlót, akit a postásgyilkossággal is gyanúsítanak. A hat postás megtámadása során az elkövető nuncsakut és más fegyvereket is használt.

Mórról beszélhetett a postásgyilkosság gyanúsítottja

Itthon2007.02.19, 09:27

Kézre kerítették azt a férfit, akit a 2003-as veszprémi postásgyilkossággal gyanúsítanak. A nyomozók szerint az ügy összefüggésben állhat a móri bankrablással. A Népszabadság szerint a büntetlen előéletű férfi a kihallgatás során beismerte, hogy részt vett a móri mészárlásban. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, de a móri bankrablásokért elítélt Kaiser Ede ügyvédje közölte: ha a hírek igazak, perújítási eljárásról is lehet szó védence ügyében.

A becsvágy hajthatta a móri gyanúsítottat

Itthon2007.02.19, 14:23

Nem akart tovább rejtőzködni, és azt akarta, hogy a "zseniális elkövető" személye ismertté váljon - Végh József pszichológus szerint ez lehet a magyarázata annak, hogy állítólag beismerő vallomást tett a móri bankrablás ügyében egy férfi. A rendőrség hétfőn jelentette be, hogy van két új gyanúsítottja az ügynek, amelyért korábban már jogerősen elítéltek egy férfit.

Megbüntették a vak ügyféllel óvatoskodó bankot

Itthon2007.02.16, 13:42

Fogyatékossága miatt csak szigorú feltételekkel adott kölcsönt vak ügyfelének az egyik bank. Az előnytelen szerződés megkötésére kényszerült ügyfél bepanaszolta a pénzintézetet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, amely igazat adott neki, és pénzbírságot szabott ki a bankra.

Játékpisztolyos bankrablót fogtak a rendőrök

Itthon2007.02.09, 14:58

Játékpisztollyal rabolt ki egy Komárom-Esztergom megyei takarékszövetkezetet egy símaszkos férfi pénteken.  A rendőrség nem sokkal a rablás után elfogta az elkövetőt.

Kiraboltak egy bankot a budapesti Andrássy úton

Itthon2007.02.05, 15:48

Rablás történt a budapesti Andrássy úton hétfő délután. A tettes a takarékszövetkezetből rabolt pénzzel elmenekült, a rendőrség megkezdte a nyomozást.

Összefügg a móri üggyel a postásgyilkosság

Itthon2007.01.11, 16:54

Kapcsolatot találtak a rendőrök a 2002-es móri bankrablás és a 2003-as veszprémi postásgyilkosság között. Egymás mellett találtak meg ugyanis olyan lőszereket, amelyek két pisztolyból származtak: egyiket Móron, másikat a postás megölésénél használták. A rendőrök feltételezése szerint a móri bankrablás elkövetőit és az ismeretlen veszprémi postásgyilkost ugyanaz az ember látta el fegyverrel.

Játékpisztollyal rabolt bankot egy határőr

Itthon2007.01.05, 13:01

Jétékfegyverrel rabolt ki egy határőr egy fővárosi bankot pénteken. A férfit a rablás után elfogták.

Meglepték az FHB-s fizetések a számvevőket

Itthon2007.01.05, 15:00

A részben állami tulajdonú Földhitel- és Jelzálogbankot nemrég vizsgáló Állami Számvevőszék jelentésében szóvá tette, hogy az utóbbi négy évben megsokszorozódtak egyes vezetők jövedelmei a pénzintézetnél, bár összegszerűen nem tartja soknak a juttatásokat a vizsgálat szerint egyébként megfelelően működő banknál. Az ÁSZ a pénzügyminiszterhez fordult aggályaival, míg az FHB vezérigazgatója szerint valóban "meglepő" a növekedés, de indokolható.

Szerb gyanúsítottja van a számlacsapolásnak

Itthon2006.12.20, 06:33

A rendőrség adatai szerint mintegy kétszáz banki ügyfél adatait szerezték meg illetéktelenek november végén. A nyomozók három olyan bankszámláról tudnak, amelyekről pénzt is leemeltek.

Bankok nevében csaltak ki adatokat

Itthon2006.12.02, 16:08

Bankok nevével visszaélve próbálta megkárosítani embereket egy bűnözői csoport az internet segítségével. E-mailben arra kérték a kiszemelt áldozataikat azok bankjainak nevében, hogy egy weboldalra kattintva adják meg adataikat, s azokat felhasználva próbáltak tranzakciókat kezdeményezni.

Két éve akarnak beszélni az új móri tanúk

Itthon2006.11.24, 18:00

Évek óta próbálja elmondani a hatóságoknak információit az a két tanú, akiket a Fővárosi Bíróság szerdán hallgatott meg először a móri vérengzés büntetőperében. Vallomást csak akkor tennének, ha a hatóságok előbb garantálnák védelmüket, az ügyészség azonban alkukötés előtt konkrétumokat szeretne. A tanúk viszont az életüket féltik - véli jogi képviselőjük, aki szerint a két férfi inkább vállalja a hamis tanúzást, mint a rendőri védettség nélküli vallomástételt.

Új személyiséget kérnek vallomásukért a móri tanúk

Itthon2006.11.23, 18:12

A Fővárosi Bíróságot váratlanul érte, hogy a szerdai tárgyaláson két tanú orosz biztosítási csalással hozta összefüggésbe a 2002-es móri vérengzést, az ügyészség szerint azonban nem hangzott el új információ a meghallgatáson. A tanúk azt állították, tudják, kik a nyolcszoros gyilkosság elkövetői, de csak akkor beszélnek, ha a rendőrség garantálja a védelmüket. Ez azt jelenti, hogy biztonságuk érdekében ők és családjuk is új személyiséget kaphatnának.

Nemzeti gyásznap lesz Puskás temetésekor

Itthon2006.11.17, 13:19

Nemzeti gyásznap lesz Puskás Ferenc temetésének napján - döntött pénteken a kormány. Korábban a móri bankrablás áldozatainak tiszteletére, 2005-ban pedig a pápa halála miatt rendeltek el gyásznapot.

Könnygáztól szenvednek a belvárosiak

Itthon2006.10.24, 18:25

Egy Dohány utcai kávézóba belőttek egy könnygázgránátot, a Ferenciek terén levő élelmiszerboltba hármat - ők három napig nem nyitnak ki, mert szellőztetnek. Több  boltos és vendéglős dagadt szemekkel nyitott ki kedden, az egyik bankban folyamatosan könnyezve dolgoznak. Betört ablakok, szétbontott faszerkezetek, vérnyomok, gumilövedékek és enyhe könnygázszag jelzik még most is a hétfői zavargásokat.

Vitatják jogvédők a rendőrök lövéseit

Itthon2006.09.28, 14:22

Nem lőhettek volna a rendőrök arra a férfira, aki szerdán társával együtt kirabolt egy fővárosi bankot - állítja a TASZ jogvédő szervezet. A rendőrség szerint a fellépés jogszerű volt.

Meneszthetik az OEP főigazgatóját

Itthon2006.09.27, 07:11

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának felmentését kezdeményezi szerdán az egészségügyi miniszter. Az új főigazgató Major Zoltán lehet, aki korábban több bankban dolgozott vezető beosztásban - értesült a Népszabadság.

Meghalt az egyik bankrabló

Itthon2006.09.27, 22:22

Két fegyveres próbált kirabolni egy XIX. kerületi bankot, de mindkettejüket meglőtték. Egyiküket a biztonsági őr tette ártalmatlanná, ő halt bele sérüléseibe, a másik rabló egy tússzal próbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték és megsebesítették.

Pénzügyes került az OEP élére

Itthon2006.09.27, 15:14

Felmentették a szerdai kormányülésen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatóját, Kiss Józsefet. A vezetőcsere indoka, hogy az OEP-nek pénzintézetté kell válnia. Az új vezető, Major Zoltán egy bank leányvállalatától érkezik az egészségbiztosítóhoz.

Tankok helyett bankok ellen léptek fel vidéken

Itthon2006.09.20, 21:57

Radikális jobboldali szervezetek képviselői vettek részt vagy szervezték a tüntetéseket több vidéki városban - általában több száz fős tömeg gyűlt össze. Többek között Szegeden, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szombathelyen is tüntettek a Gyurcsány-kormány ellen.

Bankrablás történt Budapest belvárosában

Itthon2006.09.19, 13:58

Egy maszkos férfi kirabolt egy bankot kedden délelőtt Budapest belvárosában. Lövés nem dördült.

Vádat emeltek Kaiser segítői ellen

Itthon2006.09.11, 11:51

Hamis tanúzás miatt vádat emelt az ügyészség négy személy ellen, akik a bíróság előtti vallomásukkal alibit akartak biztosítani a móri vérengzésért elítélt Kaiser Edének. Egy ismerőse azt vallotta, hogy a bankrablás napján a férfi nadrágját vasalta, hárman pedig, hogy utána náluk tartózkodott.

Hajdú légiós múltja került elő a móri perben

Itthon2006.09.06, 11:57

Kaiser Ede a móri perben tanúként azt vallotta a bíróságon, hogy sosem járt Hajdú Lászlóval együtt Móron. Szerinte Hajdút légiós múltja és egy terhelő vallomás miatt vádolta meg a bíróság azzal, hogy ő lőtte le a móri bankban tartózkodó nyolc embert. Kaiser egy korábbi közös rablási kísérletükre utalva elmondta, hogy Hajdú nem merte bántani az utazási iroda alkalmazottait.

Tanúvallomásokkal folytatódik Hajdú büntetőpere

Itthon2006.09.05, 19:42

Kaiser Ede és Kiglics Attila tanúvallomásaival folytatódik Hajdú László a móri bankrablás ügyében indult büntetőpere a Fővárosi Bíróságon szerdán - erősítette meg Kamarás Géza, Hajdú László ügyvédje. Hajdú Lászlót társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádolja az ügyészség.

Tehenekért is kaptak közpénzt képviselők

Itthon2006.09.01, 10:09

Augusztusban nyilatkozniuk kellett a képviselőknek vagyoni helyzetük mellett arról is, hogy kaptak-e állami vagy európai uniós támogatást. A nyilatkozatokból kiderült, hogy a legnagyobb összeget a gazdálkodó politikusok kapták, például anyatehén tartására vagy gabonatároló építésére. Az MSZP-s Ecsődi László 58 millió forintnyi támogatásról számolt be. Demszky Gábor az állami kamattámogatású lakáshitelét írta be, amelynek összegét még a bank sem tudja.

Elfogták a szigetszentmiklósi bankrablás gyanúsítottját

Itthon2006.08.17, 12:04

Elfogták a júniusi szigetszentmiklósi bankrablás másik feltételezett elkövetőjét. Társa még a helyszínen meghalt, miután a bank biztonsági őre rálőtt.

Kirabolták a tarjáni takarékszövetkezetet

Itthon2006.08.11, 11:13

Egymillió forintot zsákmányolt az fegyveres bankrabló, aki csütörtökön elvitte a Komárom-Esztergom megyei Tarján község takarékszövetkezetének bevételét. Senki sem sérült meg, a rabló motorral menekült el a helyszínről.

Meghalt a magát fejbe lövő biztonsági őr

Itthon2006.08.04, 20:52

Meghalt a kórházban az a zalaegerszegi biztonsági őr, aki csütörtökön lőtte fejbe magát egy bank őrszobájában.

Meglepte az embereket a Gyurcsány-csomag

Itthon2006.08.02, 19:15

A Gallup által közzétett felmérés szerint a Gyurcsány-csomag az emberek nagy többségét váratlanul érte, a megkérdezettek kétharmada nem számított ilyen mértékű megszorításokra. A lakosság többsége azonban egyet értett a nagyvállalatok, bankok közterheinek növelésével.

Az őr fegyverével raboltak bankot

Itthon2006.07.20, 18:08

Kirabolták Budapesten az Erste Bank Bosnyák téri fiókját. A pénzintézet biztonsági őrét a rabló leütötte, elvette a fegyverét, és azzal ment be a bankba. Egyelőre nem tudni, hogy az őr sérülései súlyosak-e.

Jogszerűen lőtt a biztonsági őr a bankrablóra

Itthon2006.06.27, 15:28

Nem indítanak eljárást a biztonsági őr ellen, aki június közepén úgy akadályozott meg egy bankrablást, hogy rálőtt a rablóra, közben megsebesítve egy banki alkalmazottat is. Az ügyészségi vizsgálat szerint ugyanis az őr az előírásoknak megfelelően használta fegyverét.

A móri vérengzéssel vádolják Hajdút

Itthon2006.06.21, 11:34

Újrakezdődött a móri ügyben megvádolt Hajdú László büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A mostani eljárásban Hajdút már azzal vádolják, hogy ő lőtte le a bankban tartózkodó nyolc embert. Korábban csak azt rótták a terhére, hogy fegyvert szerzett a bankrabláshoz. Az ügyben hozott elsőfokú ítéletet tavaly helyezte hatályon kívül a Fővárosi Ítélőtábla.

Bebukhatnak a Kaisernek alibit biztosító tanúk

Itthon2006.06.19, 08:11

Hamarosan lezárul ügyükben a nyomozás, és várhatóan vádat is emelnek az ellen a négy ember ellen, akiket hamis tanúzással gyanúsítottak meg a móri bankrablásért elítélt Kaiser Ede perében - írja a Népszabadság. A férfinek két barátnője és egyikük szülei is alibit biztosítottak a rablás idejére.

A banki dolgozót is meglőtte a biztonsági őr

Itthon2006.06.16, 19:22

A biztonsági őr több lövést is leadott arra a férfira, aki késsel megtámadta a főváros X. kerületében lévő bankfiók női alkalmazottját pénteken kora délután. A lövések a támadót és az alkalmazottat is érték, mindkettőjüket kórházba szállították.

Azonosították a lelőtt bankrablót

Itthon2006.06.09, 11:34

Azonosították a szigetszentmiklósi bankrablásban halálos lövést kapott férfit. A rendőrség szerint egy 32 éves férfiről van szó, a helyszínről elmenekült társa még mindig szökésben van.

Lelőtte a bankrablót a biztonsági őr

Itthon2006.06.08, 14:58

Bankrablókra lőtt a biztonsági őr Szigetszentmiklóson, egyikük olyan súlyosan megsebesült, hogy a helyszínen meghalt, a másik elmenekült. A rendőrség lezárta a helyszínt és megkezdte a szökésben lévő rabló keresését.

Visszalőhettek volna a rablóra az őrök

Itthon2006.06.01, 18:36

Visszalőhettek volna a biztonsági őrök a rablóra a szerdai bankrablásnál, erre feljogosítják őket a törvények - tudtuk meg a vagyonvédelmi kamara munkatársától. A bankok védelmének szigorítását a rendőrség és a bankszövetség is szorgalmazza, a rendőrség a bankok körüli járőrözést sűrítené, a bankszövetség pedig egy korszerűbb jogszabályt készítene elő.

Életveszélyesen sérült az egyik meglőtt őr

Itthon2006.05.31, 18:18

Az egyik biztonsági őrt életveszélyesen, a másikat könnyebben sebesítette meg a támadó egy budapesti fegyveres bankrablás során. A sérülteket az Árpád Kórházban ápolják. A támadó a rablás után gyalog menekült el a helyszínről. A bank közleménye szerint a rabló kisösszegű készpénzt vitt magával a bankfiókból.

Elfogták a 300 milliós rablás gyanúsítottjait

Itthon2006.05.12, 13:11

Elfogták annak az áprilisi rablásnak két gyanúsítottját, amelyben több, mint 300 millió forintot vettek el egy budapesti férfitól. A kirabolt férfi egyenesen a bankból vette ki a nagy összeget, és ezért kérte meg a későbbi elkövetőket, hogy kísérjék el. Csakhogy azok utóbb megverték, és elvették a pénzét.

Lövöldöztek egy fővárosi bankban

Itthon2006.03.31, 15:57

Fegyverrel rontott be egy símaszkot viselő férfi az Üllői úton lévő egyik bankfiókba. A férfi lőtt egyet a fegyverével, ezt követően a biztonsági őr szintén lövést adott le, mire a férfi zsákmány nélkül elmenekült a helyszínről.

Dakotának hívtak egy romát a bankban

Itthon2006.03.23, 15:20

Egy albérlet-közvetítő cég apróhirdetésében az állt: "kizáró ok: állat és színes bőrű", míg egy banki ügyintéző "full dakota"-ként jellemezte roma ügyfelének családtagját. E két kirívó eset mellett még több mint kétszáz, hátrányos megkülönböztetés miatti panasz érkezett tavaly a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához. A legtöbb sérelem éppen az állami szervek részéről érte a romákat.

Bankrablást ismert be egy szabolcsi férfi

Itthon2006.02.24, 13:04

Egy bankrablást is beismert az a férfi, aki társával együtt gázspray-t és elektromos sokkolót használva támadt egy hitelügyintézőre Kisvárdán.

Több százan elfelejtették, hogy autót nyertek

Itthon2006.02.10, 14:00

A mostanában újra népszerű gépkocsinyeremény-betétkönyv történetében eddig 750 megnyert, de azóta át nem vett autó várja szerencsés, de feledékeny gazdáját. A "kihúzott" autók nem vesznek el, akkori árukat akár évtizedekkel később is kifizeti a legnagyobb magyar bank. Akadt olyan, akinek a garázstakarításkor előkerült 1978-as betétkönyvéről derült ki, hogy az évekkel később nyert.

Újra előkerült az állítólagos Postabank-jelentés

Itthon2006.02.09, 12:17

Három év után ismét előkerült egy állítólagos Kehi-jelentés, amely a Postabank konszolidációját vizsgálta. E szerint az államnak 30 milliárd forintos kára keletkezett a bank támogatásából. Emellett előkerült egy Stumpf Istvánnak, az Orbán-kormány kancelláriaminiszterének tulajdonított levél is, ami szerint a volt miniszter leállíttatta a pénzintézettel kapcsolatos Kehi-vizsgálatot, mert az a Fideszhez köthető személyek érintettségét is felvetette - állítólag. Stumpf szerint a levél hamisítvány és pert indít.

Kiraboltak egy fővárosi bankot

Itthon2006.02.09, 13:17

Fegyveres rablás történt a főváros egyik XIV. kerületi pénzintézetében. A rabló könnygázt fújt a helyiségbe, amikor elhagyta a helyszínt.

Hatszázezer forint a miskolci bankrablás nyomravezetőjének

Itthon2006.01.27, 18:46

Hatszázezer forint jutalmat kaphat az a nyomravezető, aki a miskolci takarékszövetkezetben történ rablás felderítésében segíti a rendőrség munkáját - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Feketelista készül a vevőket átverő cégekről

Itthon2006.01.17, 16:50

Feketelistára gyűjtik össze azoknak a cégeknek a névsorát, amelyek becsapták a fogyasztókat, és a békéltető testület ajánlása ellenére sem voltak hajlandóak kárpótolni a panaszost. A Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint a legtöbb probléma az építőipari cégekkel és a bankokkal van, de az utazási irodáknak, a műszaki cikkeket forgalmazó boltoknak és a sportcipőárusoknak is van félnivalójuk.

Örökre börtönben marad Kaiser Ede

Itthon2005.10.25, 16:37

Jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Ede tényleges életfogytiglani börtönbüntetését a móri bankrablás ügyében. A másodrendű vádlott, Hajdú László esetében viszont új eljárásra utasították a Fővárosi Bíróságot. A bíró kitért a vád gyenge pontjaira is, például, hogy a vád szerint a cselekmény idején a bank ajtajában álló Kaiser - aki szemtanúk szerint többször megfogta, kinyitotta az ajtót - ujjlenyomatát nem találták meg.

Cáfolják a móri fegyver előkerülését

Itthon2005.10.14, 20:46

A rendőrség cáfolja azt a sajtóértesülést, miszerint megtalálták volna a móri bankrablásnál használt egyik fegyvert. Ezt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte pénteken a távirati irodával.

Október végén várható ítélet a móri perben

Itthon2005.10.04, 12:35

A móri bankrablási ügyet kedden kezdte tárgyalni másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A perben még októberben várható ítélet. A tavalyi elsőfokú ítéletben Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélték a móri vérengzés miatt, Hajdú László pedig más fegyveres rablások miatt kapott tizenöt év fegyházat.

Meglőtte az őrt a bankrabló

Itthon2005.09.14, 14:19

Bukósisakos férfi rabolt ki egy bankot szerdán a III. kerületben. A rablás során több lövés is eldördült, az egyik eltalálta a biztonsági őrt.

Életveszélyes állapotban van a bankrabló

Itthon2005.08.26, 20:55

Egy mellkas és egy fejlövés miatt életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a férfit, aki előzőleg pénteken kirabolt egy bankfiókot Budapesten, a IX. kerületben - közölte az MTI-vel a nyomozást jól ismerő, magát megnevezni nem kívánó hivatalos személy.

Egymásra mutogatnak a K&H-ügy gyanúsítottjai

Itthon2005.08.16, 10:06

A K&H-ügy két fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila, a bank brókercégének üzletágvezetője és Kerék Csaba, a Britton Kft. ügyvezetője egymást próbálják a több milliárdos sikkasztás lebonyolítójaként és értelmi szerzőjeként beállítani. Kulcsár a videón nyilvánosságra hozott gyanúsítotti kihallgatásán azt állította, hogy Keréktől kapott tanácsokat az ügyfelek pénzének elsikkasztásához, míg a Britton ügyvezetője kedden reggel úgy reagált: nem az ő cégéhez, hanem a Kulcsár Attila érdekeltségébe tartozó Britton off-shore céghez köthető a sikkasztás.

Férje miatt támadják a belügyminisztert

Itthon2005.08.12, 09:14

Több, most nyilvánosságra került dokumentum szerint üzleti kapcsolat lehetett a Kulcsár-ügyben elhíresült Britton Kft. és Lamperth Mónika belügyminiszter férjének ügyvédi irodája között. Minderre egy bérleti szerződés, egy ügyvédi megbízási szerződés megszüntetéséről szóló megállapodás papírjai és egy banki átutalási megbízás utal. A Fidesz ezért azt várja el a kormányfőtől, hogy menessze a belügyminisztert. A kormányszóvivő szerint azonban a kormányfő még csak nem is gondolkozik ezen. Lamperth szerint férje nem volt kapcsolatban a Brittonnal.

Zavaros szabályozás miatt sokan bukták el a szocpolt

Itthon2005.07.21, 13:03

Egy építkező család azért nem kapott szociálpolitikai támogatást, mert a bankban úgy gondolták, hogy az építkezés nem lakáscélú, mivel a ház falai nem haladják meg az egy méter kilencven centis magasságot. Az önkormányzat szerint ugyanakkor járt volna a szocpol így is. A család az ombudsmanhoz fordult, aki megállapította, hogy a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendeletek nem felelnek meg teljes mértékben az alkotmányossági követelményeknek. Változtattak is a szabályozáson, de nem visszamenőleges hatállyal. Akiket korábban elutasítottak, azok később sem kaphatták meg a pénzt.

A kormány elfelejtkezett a bankbiztonságról

Itthon2005.07.14, 10:14

Lekerült a napirendről a bankbiztonság jogszabályi szigorítása: a móri rablótámadás után készült egy tervezet, ezt azonban végül nem fogadta el a kormány. Jelenleg pedig sem a Belügyminisztériumban, sem a Pénzügyminisztériumban nem készül új javaslat. Kötelező érvényű előírások híján a bankok, takarékszövetkezetek és a Posta maga döntheti el, mennyit költ saját biztonságra. Sok kisebb forgalmat lebonyolító fiókban még mindig nincs se biztonsági kamera, se őr.

Saját őre rabolta ki a bankot

Itthon2005.06.20, 13:16

A biztonsági őr rabolta ki hétfőn reggel az Örs vezér téren található bankot. A férfi fegyverrel kényszerítette az alkalmazottakat a pénzes zsákok átadására, majd elmenekült a helyszínről.

Példás büntetést kapott a német nagypapák bandája

Nagyvilág2005.06.10, 19:24

Három idős férfit ítélt el pénteken sorozatos bankrablásért egy német bíróság, a három vádlottat "nagypapák bandájaként" emlegették Németországban. A trió 1988 és 2004 között 14 német bankot rabolt ki váltakozó személyi felállásban, összesen egymillió eurót zsákmányolt.

A jogszabályok miatt pórul járhatnak a lakáshitelesek

Itthon2005.06.07, 15:09

Ne a bankok, hanem a közigazgatási szervek döntsenek a lakástámogatási kérelmekről - javasolja az ombudsman, aki szerint a lakáscélú támogatásról szóló kormányrendeletek nem felelnek meg az alkotmányossági követelményeknek, mivel nem egyértelműek és kiszámíthatóak. Az országgyűlési biztos kifogásolta azt is, hogy a bankok termékismetetői nem kellően részletesek.

Titkos jelentés készült a brókerügyről

Itthon2005.06.03, 07:49

A Népszabadság úgy tudja, hogy egy, a K&H Bank tulajdonosai számára készült titkos jelentés jóval kisebb összegben határozta meg a Kulcsár Attila sikkasztása miatt a brókercéget ért kárt, mint amennyivel Kulcsárt gyanúsítják. Ennek egyik oka állítólag az lehet, hogy a bank korábban szinte fenntartások nélkül elfogadta az ügyfelek Kulcsár által hamisított kimutatásait.

Kulcsár: Szelektálnak a nevek között

Itthon2005.05.06, 16:40

A brókerügy fő gyanúsítottja, a sikkasztással vádolt Kulcsár Attila szerint valószínűleg szelektálják az ügyben kiszivárogtatott neveket. Közölte azt is, hogy bizonyos ügyfelek sokkal több pénzt követelnek a banktól, mint amennyi káruk keletkezett. Eközben a Magyar Nemzetben újabb, a lap állítása szerint a Fővárosi Főügyészségen készült kihallgatási jegyzőkönyvek jelentek meg. Ezekben Kulcsár Tóth András államtitkárral való találkozójáról számolt be.

Csúcstechnológiás magyar csalók kaszálták végig Európát

Itthon2005.04.29, 16:28

Figyelemre méltó, egyedülálló technikával hamisított bankkártyákat az a magyar banda, amelynek tagjait nemrég fogták el. A gyanúsítottak Németországban szerezték meg a bankkártyák adatait, amelyek alapján saját bankkártyákat gyártottak, és egész Európában vásároltak. Mintegy 45 millió forintnyi kárt okoztak a bankoknak.

Stabilizálódott a meglőtt biztonsági őr állapota

Itthon2005.04.22, 13:10

Egyelőre nincsenek meg azok az elkövetők, akik csütörtökön próbáltak meg kirabolni egy bankot az Örs vezér téren. A támadók rálőttek az őrre, aki kórházba került.

Rálőttek egy biztonsági őrre a bankrablók Pesten

Itthon2005.04.21, 14:39

Bankrablást kíséreltek meg csütörtökön nem sokkal dél után Budapesten, az Örs vezér téren. Az elkövetők rálőttek a biztonsági őrre, aki megsérült. A símaszkos támadók felgyújtották kocsijukat és elmenekültek.

Megvonhatják a Sinn Fein pénzügyi támogatását

Nagyvilág2005.02.22, 18:43

Pénzügyi szankciókat foganatosít a brit kormány a Sinn Fein északír katolikus párttal szemben, amelyet azzal vádolnak, hogy köze volt az Ír Köztársasági Hadseregnek (IRA) tulajdonított nagyszabású belfasti bankrabláshoz.

Írországban találták meg az IRA-bankrablásból származó pénzt

Nagyvilág2005.02.17, 18:53

Az Ír Köztársaság területén került elpő jelentős mennyiség abból a pénzből, amelyet az északír Northern Bankból raboltak el decemberben. A bankrablók összesen 26,5 millió fontot zsákmányoltak - szakértők szerint ez volt a világ legnagyobb, bankból elrabolt készpénzmennyisége. Az Északír rendőrség valamint a brit kormány egyértelműen az Észak-Írország függetlenségéért küzdő Ír Köztársasági Hadsereget (IRA) jelölte meg a bankrablás gyanúsítottjaként.

Az IRA nem szolgáltatja be fegyvereit

Nagyvilág2005.02.02, 23:19

Visszavonta a fegyverzetének használaton kívül helyezésére tett ajánlatát szerda este az észak-írországi brit fennhatóság ellen küzdő legnagyobb katolikus félkatonai csoport, az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA), amelyet - többszöri cáfolata ellenére - a tartomány rendőrfőnöke, valamint a brit és az ír kormány is a karácsony előtti példátlan belfasti bankrablás tettesének nevezett.

Megállítják a gyógyszertári kotnyeleskedőket

Itthon2005.01.31, 14:19

Bizalmas információkat tudhatnak meg egymásról a betegek a gyógyszertárakban, mert semmi nem akadályozza meg őket, hogy az előttük lévő sarkában álljanak. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint ezért a gyógyszertárakban is be kellene vezetni a bankokban szokásos rendszert, hogy a várakozóknak egy felfestett vonal mögött kell állniuk.  

Postai küldemények miatt lőttek le egy biztonsági őrt

Itthon2005.01.11, 16:39

Hasba lőtték egy érdi banknál a biztonsági őrt a rablók, azonban, mint utóbb kiderült, nem a pénzeszsákot, hanem a postai küldeményeket vitték el. A meglőtt őrt súlyos állapotban szállították kórházba a mentők. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és Group 4 Falck biztonsági cég egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Örök börtönre ítélték Kaiser Edét

Itthon2004.12.23, 15:25

Az ügyész által kért tényleges életfogytiglanra ítélte első fokon, nem jogerősen a bíróság Kaiser Edét, akit más bűncselekmények mellett bűnösnek találtak a móri bankrablásban is. Társát, Hajdú Lászlót 15 év fegyházra ítélte a bíróság. A súlyos büntetések annak ellenére születtek, hogy a nyolc életet követelő brutális gyilkossággal senkit nem vádolt meg az ügyészség, az elkövető ismeretlen maradt. A vád szerint Kaiser az ajtóban őrködött a rablógyilkosság idején.

Rekord összeget vittek el a belfasti bankrablók

Nagyvilág2004.12.21, 15:29

Több millió fontot raboltak el Észak-Írország legnagyobb lakossági bankjából kedden. Valószínűleg ez volt az egyik legnagyobb értékű bankrablás Nagy-Britanniában.

Tagadtak a móri per vádlottjai az utolsó szó jogán

Itthon2004.12.21, 15:27

Kaiser Ede és Hajdú László az utolsó szó jogán egyaránt tagadta a Fővárosi Bíróságon, hogy köze lett volna a nyolc halálos áldozatot követelő 2002. május 9-i móri bankrablás elkövetéséhez. Más bűncselekmények elkövetését viszont, ahogy korábban is, elismerték.

Örökre megúszhatja a móri mészáros

Itthon2004.12.20, 10:36

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a móri perben Kaiser Edére, annak ellenére, hogy nem ő lőtt még a vádirat szerint sem a bankfiókban. Azt, hogy ki a móri gyilkos, a perben nem válaszolta meg az ügyészség. A vád csak közvetett bizonyítékokkal támasztotta alá, hogy Kaiser egyáltalán Móron járt a kérdéses időpontban és segédkezett a rablógyilkosságban. Néhány tanú felismerni vélte Kaisert, bár a védelem szerint vitatható körülmények között zajlottak a felismertetések.

Az ügyész sem tudja, ki lőtt Móron

Itthon2004.12.16, 17:20

A végéhez közeledik a móri bankrablással kapcsolatos per, de az ügyész továbbra sem tudja, ki lőtt a móri bankfiókban. A vádbeszéd szerint nem is fog kiderülni, ki ölt meg nyolc embert két és fél éve Móron.

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a móri ügy fővádlottjára

Itthon2004.12.13, 13:28

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványozott az ügyész a móri bankrablással vádolt Kaiser Edének. Társának, Hajdú Lászlónak bűnsegédként határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását kérte hétfőn a Fővárosi Bíróságon. Szakértők szerint Hajdú esetében mintegy 20 éves büntetés kiszabása várható.

Még idén ítéletet hirdethetnek a móri ügyben

Itthon2004.12.12, 12:46

A bíróság még ebben az évben ítéletet hirdetne a móri bankrablás büntetőperében, a hétfői tárgyaláson ugyanis kiderül, hogy a napokban felbukkant tanú szolgált-e érdemi információval a hatóságok számára. A nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében a bíró újra megnyitotta a bizonyítási eljárást egy új bejelentés nyomán, és soron kívüli tanúkihallgatást, helyszínelést és felismertetési eljárást rendelt el. A meghallgatás azonban, lapinformációk szerint, nem vezetett eredményre, nem találták meg a bankrablásnál használt fegyvert.

Nem találják a móri fegyvereket

Itthon2004.12.10, 11:28

Hiába keresték fémdetektorokkal órákon át a rendőrök a móri bankrabláskor használt fegyvereket, nem találták meg. Korábban egy titkozatos tanú jelentkezett, aki azt állította, hogy tudja, hol lehetnek a Móron használt pisztolyok.

Molnár Csaba tagadta a vádakat

Itthon2004.12.08, 10:24

Molnár Csaba, a Kulcsár-ügy egykori nyomozója tagadta a terhére rótt vádakat Fővárosi Bíróságon, ügyének első tárgyalási napján. Molnárt azzal vádolják, hogy pénzváltókkal tartott fenn kapcsolatot, és fellépett azért, hogy egy bank ne mondja fel a pénzváltókkal kötött szerződést, valamint államtitkot is sértett.

Sütikről és dossziékról vitatkoztak Molnár Csaba perén

Itthon2004.12.08, 17:09

Megkezdődött a hivatali visszaéléssel és államtitoksértéssel vádolt Molnár Csaba rendőrtiszt pere szerdán. A korábban a K&H-ügyben nyomozó rendőr az ügyészség szerint államtitkokról tájékoztatta pénzváltó ismerőseit, és megpróbált közbenjárni egy banknál az érdekükben. Molnár ezt tagadta.

Új tanú kerülhet elő a móri bankrablás ügyében

Itthon2004.12.06, 12:55

Egy új tanú miatt újra megnyitotta a bizonyítási eljárást a móri ügyben a Fővárosi Bíróság. December 2-án és 3-án bejelentés érkezett a Fővárosi Bíróságra a gyilkos fegyver hollétével kapcsolatban, ezért a bejelentés miatt soron kívüli tanúkihallgatást, helyszínelést és felismertetési eljárást rendelt el a bíró a hétfői tárgyaláson.

Villamosszékben végzi az egyik legvérengzőbb amerikai bankrabló

Nagyvilág2004.11.10, 21:01

Halálra ítéltek egy férfit szerdán az Egyesült Államokban, aki három bűntársával együtt egy 2002-ben végrehajtott bankrablásban a pénzintézet igazgatóját, három alkalmazottját és egy ügyfelét ölte meg.

Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót Debrecenben

Itthon2004.11.08, 19:10

Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót Debrecen belvárosában egy OTP-fióknál. Az elkövetők a biztonsági cég emberét, a bankfiók hátsó bejáratánál fogták közre, megbilincselték, majd meglőtték. A helyszínről a rablók a pénzeszsákkal távoztak. A rendőrség egyelőre nem akadt az elkövetők nyomára.

Nem nyomoznak a bankrablót lelövő biztonsági őr ügyében

Itthon2004.11.04, 22:27

Nem rendel el nyomozást az Fővárosi Főügyészség azzal a biztonsági őrrel szemben, aki a közelmúltban lelőtt egy bankrablót a fővárosban, egy IX. kerületi pénzintézetben; a hatóság szerint jogos védelem történt - olvasható a rendőrség honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatóban.

Az áldozatok hozzátartozói tanúskodtak a móri perben

Itthon2004.10.25, 17:48

Több áldozat hozzátartozóját hallgatták meg tanúként a móri bankrablás büntetőperének helyszíni tárgyalásán, amelyet a vádlottak távollétében, a sajtó és a nyilvánosság teljes kizárásával tartott a Fővárosi Bíróság hétfőn Móron.

Orvos szakértők meghallgatásával folytatódott a móri per

Itthon2004.10.21, 14:44

Orvos szakértők meghallgatásával folytatódott a móri bankrablás büntetőpere a Fővárosi Bíróságon csütörtökön. A szakértők szerint egyértelmű, hogy a lövésekkel ki akarták oltani a bankban tartózkodók életét.

Kedden kezdődik a Postabank-per

Itthon2004.10.18, 22:39

Kedden kezdődik a Postabank-ügy tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. Princz Gábort, a bank volt elnök-vezérigazgatóját és hat társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, mintegy 36 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolják. Az ügyet az a bírónő tárgyalja, aki korábban már több hasonló nagyságrendű büntetőperben is eljárt, például a Tocsik-ügyben és az Agrobank-perben.  

Kétmilliárdos csalássorozat az egykori Konzumbanknál

Itthon2004.10.14, 13:07

Hatvankét gyanúsítottja van egy banki csalássorozatnak, amelyben a rendőrség vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást. A gyanú szerint a csalók 2 milliárd forintos kárt okoztak a Konzumbanknál. Az ügyben érintett egy fiókvezető is. A Konzumbankot azóta privatizálták, és beolvadt a Magyar Külkereskedelmi Bankba.

Bűzös bankrablás Pozsonyban

Nagyvilág2004.10.13, 20:47

Bankot akart rabolni, a tetthelyen azonban nem csak a szive csúszott a nadrágjába: becsinált egy bankrabló szerdán este Pozsonyban.

Bankrablási kísérlet a belvárosban

Itthon2004.09.30, 12:34

Csütörtök reggel két férfi megpróbálta kirabolni az ötödik kerületi Balassi Bálint utca egyik bankját. A biztonsági őrrel dulakodtak, majd lefegyverezték, de végül pénz nélkül menekültek el a helyszínről.

Kaiser és Hajdú elleni vallomás a móri perben

Itthon2004.09.28, 15:10

A két fő vádlott ellen vallott kedden a móri bankrablás harmadrendű vádlottja, Kiglics Attila. A férfi a bíróságon elmondta, hogy számára nyilvánvaló, hogy Kaiser és Hajdú követte el a móri bankrablást. Kaiser továbbra is tagadta a bankrablással kapcsolatos vádakat. A nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás tárgyalása hétfőn kezdődött, a két fő vádlott minden vádpontban elismerte bűnösségét, kivéve a móri bankrablásban.

Csak a móri rablást tagadták a vádlottak

Itthon2004.09.27, 17:03

Megkezdődött hétfőn a többek között a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással is vádolt Kaiser Ede és Hajdú László pere. A vádlottak - felolvasott írásbeli vallomásukban - minden vádpontban elismerték bűnösségüket, kivéve a móri bankrablást. Kaiser szerint 2000 óta nem is járt a településen, a rablás idején éppen Csepelen volt. Az ügy harmadrendű vádlotjának vallomása ugyanakkor részben ellentmond Kaiser és Hajdú állításainak.

Csak a móri rablást tagadták a vádlottak

Itthon2004.09.27, 13:38

Megkezdődött hétfőn a többek között a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással is vádolt K. Ede és H. László pere. A vádlottak - felolvasott írásbeli vallomásukban - minden vádpontban elismerték bűnösségüket, kivéve a móri bankrablást. K. szerint 2000 óta nem is járt a településen. "Minket is megrázott, hogy ilyen aljasságot követtek el" - állította.