hirdetés

bankrablás

címke rss

Több kamerát javasol a bankrablók ellen a rendőrfőkapitány

Archívum2009.02.05, 19:20

Nem csak a bankfiókokban cserélné jobb minőségűre a kamerákat, de a pénzintézetek környékét is megfigyelné Becze József rendőrfőkapitány. A növekvő számú bankrablás miatt a főrendőr azt szorgalmazza, hogy a mainál szélesebb körben alkalmazzák a zsákmányt használhatatlanná tevő festékpatronokat. Az adatvédelmi biztos szerint aggályos lehet a bankok környékének bekamerázása.

Biztonsági őr futamított meg egy bankrablót

Archívum2009.02.02, 14:16

Bankrablást akadályozott meg a biztonsági őr egy budapesti bankfiókban hétfőn. Bár a támadónál valószínűleg fegyver is volt, végül nem dördült lövés a dulakodás során, a rabló viszont elmenekült.

Pisztolyos férfi rabolt ki egy nyíregyházi bankot

Archívum2009.02.02, 22:59

Pisztolyos férfi rabolt ki egy nyíregyházi bankot. Három dolgozót bezárt egy helyiségbe, majd a pénzzel elfutott. A bank dolgozói előbb hívták a főnökeiket és csak azután a rendőrséget, így a rendőrök jelentős időt vesztettek.

Elfogták a Bartók Béla úti bankrablót

Archívum2009.01.30, 12:26

Budapesti lakóhelyén elfogták a hétfői, Bartók Béla úti bankrablás gyanúsítottját. A 44 éves férfit egy tavalyi postarablással is meggyanúsították a lakásán talált bizonyítékok alapján.

Kiraboltak egy bankot a Duna Plazában

Archívum2009.01.28, 15:27

Kiraboltak egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot - közölte a rendőrség. A rablás a Duna Plaza egyik bejáratához közeli UniCredit bankfiókjában történt, a rendőrség lezárta a bank környékét, ahol jelenleg is folynak a kihallgatások a közeli üzletek dolgozói szerint. Szerda reggel már egy pénzszállítót is kiraboltak az óbudai Eurocenternél.

A siker reménye és a válság hajthatja a bankrablókat

Archívum2009.01.28, 19:38

A kilátástalan élethelyzetek miatt szaporodhattak el az utóbbi időben a bankrablások - állítja a bankszövetség biztonsági vezetője. Az [origo] által megkérdezett kriminálpszichológus szerint viszont követő magatartásról van szó, az motiválhatja a rablókat, hogy azt látják, másnak is sikerül így pénzt szereznie. Januárban hat bankrablás volt, szerdán pár óra különbséggel csaptak le egy pénzszállító alkalmazottjára és egy bankra.

Ismét befürdött a szombathelyi bankrabló

Archívum2009.01.28, 19:29

A héten másodszor próbált meg bankot rabolni szerdán egy férfi, aki késsel hadonászva egymillió forintot követelt egy szombathelyi bankban. A férfit lefegyverezték.

Több sorozatbankrablót keresnek a fővárosban

Archívum2009.01.26, 10:43

Tanúkat hallgat ki a rendőrség az óbudai bankrabló ügyében - írja a Magyar Nemzet. A lapnak a rendőrség azt nyilatkozta, forró nyomot már nem tudnak követni, a nyomok elemzése zajlik. Vele együtt összesen három-négy sorozatbankrablót keresnek a fővárosban.

Kétmillióval vált köddé a bankrabló

Archívum2009.01.14, 14:56

Kiterjesztette a keddi Flórián téri bankrablás elkövetője utáni keresést a rendőrség, mert továbbra sem találják az ismeretlen férfit. Nyomravezetői díjat még nem tűztek ki, de próbálnak minél jobb fotót közzétenni a rablóról. A könnyebben megsérült biztonsági őrt kórházba szállították. A rabló körülbelül kétmillió forinttal menekült el.

Megugrott a banki panaszosok száma

Archívum2009.01.13, 01:26

Tizenötszörösére nőtt a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületéhez forduló panaszosok száma november óta - írja a Magyar Nemzet. A panaszosok jelentős része nem tudja fizetni a törlesztő részleteket.

Kiraboltak egy bankot Budapesten

Archívum2008.12.22, 19:12

Fegyveres férfi rabolt ki egy budapesti bankot hétfő délután. A rabló - mint utólag kiderült - egy hatástalanított kézigránáttal fenyegetőzött. Senki nem sérült meg.

Életfogytiglant kapott a móri vádlott

Archívum2008.12.18, 13:43

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság Weiszdorn Róbertet a móri bankfiók elleni támadásért. Bűnösnek találták emberölésben, de a bíróság azt állapította meg, hogy csak a rablást tervelte ki előre. Az ítélet nem jogerős, a védő enyhébb büntetést, az ügyész tényleges életfogyiglan kiszabását kérte.

Bankmentésről és ujjlenyomatról vitázik a parlament

Archívum2008.11.24, 08:00

Hétfőn a bankmentő csomagról szóló javaslatot tárgyalja a parlament, amely a legfontosabb hazai bankoknak nyújtandó pénzről szól. Emellett többek között az újszülöttek személyi igazolványáról, a biometrikus útlevélről is vitáznak a képviselők.

Sorozatbankrablót fogtak véletlenül a rendőrök

Archívum2008.11.07, 13:34

A rendőrség szerint akár 21 bankot is kirabolhatott az a férfi, akit egyelőre hivatalosan csak a Heves megyei Bükkszéken, október 7-én történt bankrablással gyanúsítanak. A férfi előzetesben van, az országos rablássorozatban több mint 32 millió forint tűnt el. A sors fintora, hogy a rablót véletlenül, egy olyan rablás miatt fogták el, amit viszont nem ő követett el.

Pénz nélkül maradt két Békés megyei falu

Archívum2008.11.06, 09:31

Kisdombegyháza közalkalmazottai nem kapták meg a fizetésüket november elején, a Békés megyei falu kasszája ugyanis kiürült, a település számláját zárolták. Hasonlóan üres a szomszédos Magyardombegyház kasszája is, hitelt már nem ad nekik a bank - írja a Békés Megyei Hírlap.

Véletlenül fogtak fegyveres rablót a rendőrök

Archívum2008.11.05, 10:19

A keddi novaji bankrablásnak köszönhetően üldöztek, majd fogtak el a rendőrök egy veszélyes bűnözőt, akinek semmi köze sem volt a takarékszövetkezet kifosztásához - írja a Heves Megyei Online. Csupán hasonlított kocsija a feltételezett bankrablóéra, és mivel nem állt meg a rendőri felszólításra, üldözni kezdték. Az országszerte körözött fegyveres rabló autója egy kanyarban az árokba csúszott.

Felmentést kért a móri ügyben Hajdú László ügyvédje

Archívum2008.09.17, 13:58

Hajdú László nem is járt a móri bankrablás helyszínén, ezért nem követhette el a gyilkosságokat - mondta ügyvédje a mészárlással gyanúsított férfi megismételt tárgyalásán. Hajdú öt éve áll eljárás alatt, miközben a nyolc halálos áldozatot követelő vérengzéssel már nem őt és az életfogytiglanra ítélt Kaiser Edét vádolják.

Magyar tagja is volt a markológépes rablóbandának

Archívum2008.09.16, 13:28

Budapesten, a XIV. kerületben fogták el annak a spanyol bankfiókokat fosztogató, koszovóiakból álló bűnbandának a főnőkét és négy tagját, akik közel 200 bankrablást követtek el. A banda módszere az volt, hogy markológéppel tépték ki a falból a bankjegykiadó automatákat. A bandában volt egy magyar nő is, a rendőrök szerint nem kizárt, hogy Magyarországon is követtek el hasonló bűncselekményeket.

Van egy törvény, ami mindent visz

Archívum2008.08.25, 16:04

Titkos formula alapján gyanúsíthatják meg ügyfeleiket pénzmosással, terrorista tevékenységgel a bankok és más pénzügyi szolgáltatók. Ha valaki gyanús, akkor minden információt kiadhatnak róla a pénzügyőségnek, az APEH-nek, az ügyészségnek. Még a banktitkot és az adatvédelmi alapelveket sem kell figyelembe venniük. Az erről szóló törvényt lényegében egyedüliként kritizáló képviselő szerint a jogszabály nem más, mint törvényerőre emelt besúgás.

Hűtőjükkel szorulnak benn sokan az adósságcsapdában

Archívum2008.08.11, 16:16

Két év alatt megduplázódott azoknak a magyaroknak a száma, akik tartozásaik miatt felkerületek a bankok feketelistájára. A veséjét áruló nő vagy a gyermeküket megölő szombathelyi szülők esete azt mutatja, akadnak, akik drasztikus lépésre szánják el magukat az adósságteher miatt. A hitelek bedőlésekor a bankok az autókat és mosógépeket veszik vissza, de a lakásokat sokszor sikerül megmenteni.

Volt bírót gyanúsítanak csalással

Archívum2008.07.03, 13:59

Korábban bíróként dolgozott az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy társával együtt csalásokat akart elkövetni. A rendőrség szerint bankokat kerestek meg, és hamis ítéletekkel inkasszót akartak benyújtani cégek számláira.

Lefegyverezte a biztonsági őrt a bankrabló Újpesten

Archívum2008.06.25, 17:50

Kiraboltak egy újpesti bankot szerda délután. A napszemüveges rabló sorszámot húzott, majd amikor sorra került, fegyverrel pénzt követelt a pénzintézet alkalmazottjától. A férfi lefegyverezte a biztonsági őrt is, akinek magával vitte a pisztolyát.

Csúnya vége lett a miniszter banki karrierjének

Archívum2008.06.19, 12:15

Három bankos állása volt, ebből kettő kapcsán gyanúsított lett, az egyik pénzintézet pedig később tönkre is ment. A májusban miniszteri posztra került Szűcs Erika, az MSZP borsodi veteránja ugyan a kinevezésekor elhessegette a kínos kérdéseket, mégis lenne mit megmagyaráznia. Független vizsgálatok szerint a vezetése alatt több szabálytalanság is történt az állami tulajdonú Rákóczi Banknál. Az ellene folyó nyomozások bizonyíték hiányában zárultak le. Az [origo] utánanézett az ügyeknek, amelyek árnyékot vetnek a miniszter karrierjére.

"Nem öltem meg senkit" - állítja a móri gyanúsított

Archívum2008.06.09, 17:50

A vádirat ismertetésével, a vádlott vallomásának meghallgatásával, illetve kihallgatásával, valamint tanúk kihallgatásával kezdődött meg a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás vádlottjának a tárgyalása. Az ügynek egy vádlottja van, W. Róbertet többek között társtettesként elkövetett emberöléssel vádolják. Társa, N. László előzetes letartóztatása alatt öngyilkos lett cellájában.

Perújítást rendeltek el a móri mészárlás ügyében

Archívum2008.04.26, 15:37

Új eljárást kell lefolytatni a móri mészárlás miatt jogerősen tényleges életfogytiglani börtönre ítélt Kaiser Ede ügyében - döntött a Fővárosi Ítélőtábla. A perújítást az indokolja, hogy ma már az ügyészség is úgy véli, mégsem Kaiser és a jelenleg is bíróság előtt álló Hajdú László követte el a nyolc ember halálával végződött bankrablást, hanem a szintén bíróság előtt álló W. Róbert és N. László, aki tavaly a fogdában öngyilkos lett.

Hajdút és Kaisert menti az új móri vádlott

Archívum2008.04.14, 16:41

Semmi köze nem volt Hajdú Lászlónak és Kaiser Edének a móri mészárláshoz - jelentette ki a bank elleni támadással megvádolt W. Róbert hétfőn a bíróság előtt. Mint mondta, egyiküket sem ismerte, csak a médiából tudta meg, hogy őket vádolják a nyolc ember meggyilkolásával. Az ügyész szerint a bíróságnak ki kell mondania, hogy Hajdú László nem bűnös a móri ügyben, viszont más bűncselekmények miatt továbbra is a börtönben marad. Május közepén várható ítélethozatal.

Meghosszabbították a móri vádlott előzetesét

Archívum2008.04.11, 19:41

Az elsőfokú eljárás befejezéséig meghosszabbította a móri bankrablás vádlottjának, W. Róbertnek az előzetes fogva tartását a Fejér Megyei Bíróság, a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A férfit a móri Erste bankban elkövetett mészárlásban való részvétellel gyanűsítják.

Vádat emeltek a móri bankrablás ügyében

Archívum2008.04.02, 12:42

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség szerdán a közel hat éve történt véres móri bankrablás egyetlen - még életben lévő - gyanúsítottja ellen. A vádemelési javaslattal a hatóságok lezártnak tekintik a 2002-ben megkezdett, majd tavaly újraindított nyomozást.

Önmagát szúrta meg a késes túszejtő

Archívum2008.03.21, 20:40

Kivérzett állapotban találtak rá a rendőrök a balkányi túszejtőre, miután behatoltak a bankba, ahol a férfi korábban foglyul ejtett két nőt. Önmagát sebesítette meg késével, a mentők küzdenek az életéért.

Nyolc évet kapott nyolcszázmilliós csalásért

Archívum2008.03.07, 09:03

Nem jogerősen nyolc évet kapott az Erste Bank egyik volt vezető munkatársa, aki fiktív számlákkal és szerződésekkel vett fel nagy összegű hiteleket a pénzintézettől. A vádlott több mint 800 millió forinttal károsította meg a bankot. Rajta kívül 15 embert ítéltek el az ügyben, közülük többen fellebbeztek.

Ráharapott az APEH a német adócsalásra

Archívum2008.02.29, 00:22

Kis hezitálás után az APEH csütörtök délután megkereste a német adóhatóságot az adóelkerülés érdekében liechtensteini bankokba mentett vagyonok ügyében - tudta meg az [origo]. A magyar hatóságok alapvetően arra kíváncsiak, valóban megkaphatja-e Magyarország is azt a német titkosszolgálat által megszerzett listát, amelyből kiderül, világszerte kik utalták a liechtensteini adóparadicsomba pénzüket. Nem tudni, van-e magyar érintettje a világméretűvé dagadó adócsalási ügynek.

Milliókra utazott az ítélethamisító exügyvéd

Archívum2008.02.27, 06:57

Hamis ítéletekkel próbált inkasszóval pénzt kicsikarni cégektől egy volt ügyvéd. A férfi 38 millió forintot akart megszerezni több cégtől, ám a rendőrök lecsaptak rá egy banknál. Kiderült, alig pár napja szabadult előző büntetéséből.

Drágán adta az osztrák hitelt a győri házaspár

Archívum2008.02.22, 22:49

Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség egy osztrák banki hiteleket közvetítő győri házaspár ellen. A gyanúsítottak az eddigi információk szerint 12 millió forintos kárt okoztak 9 sértettnek.

RTL KLub: 12,5 milliárdért zsarolták Csányi Sándort

Archívum2008.02.20, 21:09

Ötven millió eurót - 12,5 milliárd forintot - akart kicsikarni egy magyar pénzintézet egyik vezetőjétől, az RTL Klub szerint Csányi Sándortól, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját  egy korábban az APEH-nél dolgozó férfi és két társa. A zsarolás miatt a bankár a rendőrség segítségét kérte - írja a Népszabadság. Az MTI szerint az ügy egyik gyanúsítottja az APEH egykori elnökének, Simicska Lajosnak informatikai tanácsadója volt.

Rodolfó-trükkel fosztogatja a bankokat egy bűvész

Archívum2008.02.08, 15:38

Elképesztő trükkel fosztott ki minimum két nyugat-magyarországi bankot egy feltehetően bűvészkedésben igen jártas tolvaj. A pénztárosok észre sem vették, úgy emelt el a két kezük közül másfél milliót a férfi.

Ősszel folytatódik a móri ügy

Archívum2008.02.08, 13:27

A móri bankrablás egyetlen, életben maradt vádlottjának pere szeptemberben kezdődhet - állítja W. Róbert ügyvédje. A nyomozás során két esetben rendeltek el kiegészítő vizsgálatot, amelyekkel március 5-éig kell végeznie a rendőrségnek.

Bankrablás távirányítós eszközzel

Archívum2008.01.31, 12:38

Számítógépes távirányítással próbáltak bankból pénzt lopni bűnözők Svédországban.     

Tovább nyomoznak a móri ügyben

Archívum2008.01.23, 13:34

Visszaküldte az ügyészség a rendőrségnek a móri bankrablás ügyét, mert további nyomozásra van szükség - közölte a Fővárosi Főügyészség. A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban elégségesnek találta a beszerzett bizonyítékokat, ezért adta tovább az ügyet vádemelésre.

Cirkusz nélkül megy előre Kákosy

Archívum2008.01.21, 13:24

Orvosnak készült, jogot tanult, bankban dolgozott, aztán régi ismerősei meglepetésére politikusnak állt. Univerzális játékos - mondják róla fociszenvedélye kapcsán -, de észrevétlen szeretne maradni. A MÁV-vezetőség megleckéztetése után mégis az ő nevével volt tele a sajtó. Ismerői szerint nem vezető alkat, megtörténnek körülötte a dolgok, nincs nagy felhajtás, ehhez képest többen úgy látják, hogy két év alatt gyakorlatilag egyenrangú lett a minisztérium szakmai irányításában a tárcát korábban vezető Kóka Jánossal. Budai úrifiú, de mögé kell látni a beképzeltség látszatát keltő zárkózott természetének - mondja egy régi barát. Portréé ...

Az ERSTE-hez szerződött a volt kormányszóvivő

Archívum2008.01.15, 14:33

Az ERSTE Bank szóvivője lett Danks Emese volt kormányszóvivő. Danks közös megegyezéssel távozott tavasszal a Miniszterelnöki Hivatalból, az ő helyére szemelték ki Demcsák Zsuzsát, aki csak a jelöltségig jutott.

Vágyakozás és számítás hajtja az árveréseket

Archívum2007.12.25, 16:52

Hihetetlenül nagy összeget, 3,7 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetett ki decemberben egy befektetési csoport alapítója a Magna Charta 1297-es változatáért. Magyar szenzáció is jutott év végére, 1,3 milliárdot fizettek ki a vevők az egyik pesti galéria aukcióján, ami magyar rekord. Itthon egyelőre nagyobb a kereslet, mint a kínálat. A rekordot beállító galéria tulajdonosa szerint a piacot elsősorban nem a sznobéria, hanem a józan számítás mozgatja: vagyonokat érő tárgyak cserélnek gazdát ha valaki úgy érzi, itt az ideje, hogy tisztítsa portfólióját. Meg persze ha egy jólmenő cég vezetője úgy érzi, a falinaptár már ciki.

Divattá vált a bankautomaták lopása

Archívum2007.12.13, 12:58

Magyarországon két esetet leszámítva nem fordult elő, hogy egész bankautomatát (ATM) loptak volna. Európában azonban egyre gyakoribb a jelenség. Legutóbb például Csehországban állt rá egy banda az ATM-lopásra. Biztonsági szempontból szerencsésebb, ha ATM-et lopnak a rablók, mint ha bankba törnének be, ezért nem várható, hogy csökkenne a közterületekre kihelyezett automaták száma.

Már tart a móri ügy iratainak ismertetése

Archívum2007.12.12, 15:14

Megkezdődött a nyomozás iratainak ismertetése a móri bankrablás ügyében, de még nem biztos, hogy a rendőrség idén le tudja zárni az ügyet. A bankfiókot még 2002 májusában rabolták ki, miközben összesen nyolc embert öltek meg.

Lemondott Kaiser Ede bírája

Archívum2007.12.07, 07:30

Lemondott az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsban betöltött posztjairól Varga Zoltán bíró. A bíró ítélte szabadságvesztésre a móri bankrablással korábban gyanúsított Kaiser Edét, de támadások érték, mióta kiderült: Kaisernek nem volt köze a móri mészárláshoz. Varga az őt ért személyeskedő támadásoknak ara véget vetni távozásával - írja a Népszabadság.

Megerősítették a felsőnyéki bankrablók büntetését

Archívum2007.11.29, 18:43

A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatában helybenhagyta a 2004-ben, a felsőnyéki takarékszövetkezetben kirablásával és egy szolgálaton kívüli rendőr megsebesítésével ismertté vált két bűnöző tizennégy, illetve tizenöt évre szóló fegyházbüntetését.

Tizenhétmilliárdot mosott tisztára egy bűnbanda Magyarországon

Archívum2007.11.26, 15:28

Tizenhétmilliárd forintot mosott tisztára valós és fiktív cégeken keresztül ügyvédi és banki alkalmazottak segítségével egy nemzetközi bűnbanda Magyarországon. 23 gyanúsítottat őrizetbe vettek, nyolc előzetes letartóztatásba került, négy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Gyanús vagy te is, buzgó adós!

Archívum2007.10.26, 17:59

Gyakorlatilag teljesen önkényesen döntik el a bankok, hogy kiről jelentenek rendőrségnek pénzmosás miatt. A törvény homályos, készülő módosítása sem javít a helyzeten, a bankok pedig titkolják saját normáikat. A pénzmosás és a terrorizmus elleni törvények miatt mindenkit figyelnek a bankok, akinek bankszámlája van. A gyanús ügyleteket bonyolítókról minden adatot kötelezően a Nemzeti Nyomozó Irodába küldenek. Az [origo] által megkérdezett jogvédő szerint problémás az eljárás.

Mézgáék nevelnek tudatos fogyasztásra

Archívum2007.10.12, 17:41

Mézgáékat választották egy új fogyasztóvédelmi kampány arcának. A reklámokban életszerű fogyasztói problémákkal szembesül a rajzfilmcsalád, Aladár pedig mindig tudja a megoldást, legyen szó banki kölcsönről, házaló kereskedőkről vagy elromlott tévéről. A kampány egyik tervezője szerint a Mézga család kalandjai mindenki számára motiválóak lehetnek, hiszen bármennyire is szerencsétlenek voltak a rajzfilmsorozatban, megfelelő ismerettel, tudatos vásárlóként sikerül érvényesíteniük jogaikat.

Hamar elkapták a bankrabló gyalogkakukkot

Archívum2007.09.25, 08:49

Gyalogkakukként üdvözölte a rendőrséget egy miskolci férfi, miután hétfőn reggel kirabolt egy pénzintézetet a városban. A rablót azonban fél órán belül elfogta a megyei rendőrség hasonló rablásokra specializálódott Coyote nevű egysége.

Lelépett egy nő pénzével a netes udvarló

Archívum2007.08.02, 19:56

Nagyobb összeget csalt ki egy nőtől egy internetes társkeresőben megismert férfi. Az E. Steven néven szereplő férfi azt állította, hogy svájci bankba fekteti be a nő pénzét, de nyoma veszett miután magához vette a pénzt.

Gyilkosságért ítélték el az egykori móri gyanúsítottat

Archívum2007.07.27, 14:34

Gyilkosság miatt kerül rács mögé húsz évre a tucatnyi zálogházi rablással megvádolt Horváth Szilárd. A korábban a móri üggyel is meggyanúsított férfi ellen a betöréseket nem találta bizonyítottnak a bíróság.

Helikopter híján vécéből szökik a magyar rab

Archívum2007.07.20, 11:20

Két rab szökött meg az elmúlt napokban: egy marseille-i bankrabló eltérített helikopterrel szabadult ki franciaországi börtönéből, rá egy napra Budapesten pedig egy kórházi vécéből lépett meg egy fogoly. A magyar rabok kifejezetten leleményesek, ha szabadulásról van szó - állítja egy bv-őrnagy -, de nincs olyan infrastruktúrájuk, mint külföldi társaiknak, ezért ők még mindig kezdetlegesebb módszerekkel próbálkoznak. A szabadság záloga: ablak, vécé, disznótelep és búzamező.

Veszekedés miatt volt egyedül az öngyilkos móri gyanúsított

Archívum2007.07.18, 10:59

Bár eredetileg volt cellatársa, öngyilkossága idején mégis egyedül volt zárkájában N. László, a móri mészárlás egyik gyanúsítottja. A BVOP az [origo] kérdésére közölte: a férfi összeveszett cellatársával, ezért volt egyedül.

A varjú és a nőcsábász - magyar topbűnözők

Archívum2010.07.06, 11:04

Ezerszámra fogja meg havonta a rendőrség a körözött bűnözőket, ám vannak néhányan, akiket évek óta hiába keresnek. Ők alkotják az ORFK Körözési Top 21-ét: fiatal gyilkos, 15-szörös bankrabló, piti zsaroló, nőcsábász szélhámos és nyugdíjas hamisító is van közöttük. Nézze meg kik azok, akiket nem képesek elkapni a rendőrök.

Ismét raboltak a móri vérengzés helyszínén

Archívum2007.05.22, 15:50

Egy símaszkos férfi kirabolta azt a móri műszaki boltot, amelynek helyén korábban az öt éve kirabolt Erste-bankfiók üzemelt. Az üzlet kirablása során most nem sérült meg senki, a játékpiszollyal felszerelkezett elkövetőt a rendőrség néhány órán belül elfogta.

Ittas volt a Széna téri túszejtő

Archívum2007.05.17, 14:45

Alkoholt és talán drogot is fogyasztott a Széna téri bankrabló a rendőrségi szakvélemény szerint. Ez ugyan hatott rá, de mozgásán, magatartásán nem látszott meg, és agresszivitását sem lehet kizárólag ezzel magyarázni. A túsztárgyaló már korábban jelezte, hogy a férfi viselkedése nem volt kiszámítható, most pedig igazolva látja feltételezéseit.

Újabb móri gyanúsítottat fogtak el

Archívum2007.05.16, 19:40

Már három gyanúsítottja van az öt évvel ezelőtti móri vérengzésnek, kedden ugyanis a rendőrség elfogott egy újabb férfit, akit kapcsolatba hoztak a bűncselekménnyel. A rendőrség egyelőre részleteket nem közöl a férfiról, de az egyik gyanúsított már eddig is állította, volt egy harmadik elkövetője is a bankrablásnak. Ezzel újabb fordulatot vett az ügy, amelyben korábban már jogerősen elítéltek egy férfit.

Felfüggesztett börtönt kapott a bankból lopó rendőr

Archívum2007.05.15, 14:57

Megtérítette az OTP Banknak okozott kárt a Széna téri bankfiókból 460 ezer forintot ellopó volt rendőr. Ez kedden, a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán történt meg. A rendőr a Széna téri túszejtés utáni helyszínelésben vett részt, ekkor lopott el 460 ezer forintot - emiatt elbocsátották a rendőrségtől. A férfi első fokon felfüggesztett börtönt kapott.

Pénzt lophatott a bankrablásnál egy rendőr

Archívum2007.05.12, 11:46

A katonai ügyészség nyomoz egy rendőr ellen, aki a gyanú szerint pénzt lopott a Széna téri túszejtés helyszínén - közölte a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője az MTI-vel szombaton. Ács Tibor az esetről csak annyit kívánt elmondani, hogy csütörtökön gyanúsították meg a rendőrt azért, mert pénzt tulajdonított el a túszejtés helyszínén.

Deformálódó golyóra cserélhetik a kommandós lőszert

Archívum2007.05.09, 11:32

Régóta vizsgálja az ORFK annak lehetőségét, hogy az emberi testben alakot váltó, azon át nem hatoló lőszerekre cserélje a most használt hagyományos golyókat. A pénteki túszejtésnél a kommandós lőszere átment a bankrabló testén, és súlyosan megsebesítette az egyik túszt. A köznyelv által tévesen dum-dum golyónak nevezett lőszer négyszer annyiba kerülne, mint a hagyományos.

Titkolják a sérült túszoknak adott összeget

Archívum2007.05.07, 18:08

Nem árulták el az OTP vezetői, hogy mekkora összegű gyorssegélyt folyósítottak a pénteki Széna téri túszejtésnél megsérült ügyfeleknek. A kezén megsérült férfi már jól van, hamarosan elhagyhatja a kórházat, a nőre hosszabb kórházi kezelés vár. A bank vezetői szerint biztonsági rendszerük megfelelő, és helyesen járt el a lefegyverzett biztonsági őr is.

Lelőtték a Széna téri túszejtőt

Archívum2007.05.05, 01:03

A terrorelhárító rendőrök akciója során halálos lövést kapott az a fegyveres rabló, aki péntek délután több embert túszul ejtett a budapesti Széna téri OTP bankban. Az akció során két ügyfél (egy férfi és egy nő) megsérült, a rendőrség szerint mindketten fel fognak épülni. A rendőrök szerint a támadó férfi túl agresszív volt ahhoz, hogy tárgyalással oldják meg a krízishelyzetet.  Ez volt az első eset Magyarországon, hogy bankrablás közben túszokat ejtettek.

Katona, majd biztonsági őr volt a túszejtő

Archívum2007.05.05, 20:01

Biztonsági őrként dolgozott, azelőtt pedig hivatásos katona volt a pénteken lelőtt bankrabló, aki túszokat ejtett egy Széna téri bankban. A lakásán fegyvereket és lőszereket találtak a nyomozók. A túszejtés során megsérült két ügyfél jobban van.

Sokkos állapotba kerülhetett a túszejtő

Archívum2007.05.04, 19:47

Először fordult elő Magyarországon, hogy egy bankrabló ejtett túszokat. Az általunk megkérdezett kriminológus szerint a rabló szinte sokkos állapotba kerülhetett. Egy másik szakértő pedig arra mutatott rá, a támadó nem volt profi, nem készült fel a bűncselekményre.

Megbüntették az idős ügyfelet elutasító bankot

Archívum2007.04.21, 12:30

700 ezer forintra bírságolt meg az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy bankot, amiért az megtagadta az áruhitelt egy idős ügyféltől az életkora miatt. A hatóság előtt a hitelintézet azzal érvelt, hogy ma Magyarországon az idős emberek annyira kevés jövedelemmel rendelkeznek, hogy túl nagy kockázatot jelent számukra pénzt kölcsönözni. Az EBH szerint viszont ez az általánosítás sérti az emberi méltóságot.

Négy móri bankrabló is lehetett

Archívum2007.04.18, 21:43

A hazugságvizsgálat eredménye szerint nem kizárt, hogy négyen követték el a móri bankrablást - hangzott el az RTL Klub szerda esti híradójában; a kereskedelmi csatorna a birtokába jutott szakértői véleményeket ismertette.

Felsült egy ijedős bankrabló a fővárosban

Archívum2007.04.18, 13:25

Megijedt a biztonsági őr figyelmeztető lövésétől, és zsákmány nélkül elmenekült az a férfi, aki szerdán megpróbált kirabolni egy pesti bankot. A sikertelen rablót a rendőrök a banktól nem messze el is fogták.

Elhúzódik Kaiser Ede tisztázása

Archívum2007.04.10, 10:31

Tolódhat Kaiser Ede perújítása, akit annak idején többek között a móri bankrablás miatt ítéltek el. Azóta a Nemzeti Nyomozó Iroda két új gyanúsítottat talált, emiatt Kaisert ügyvédje szerint felmenthetik a móri vádpont alól. Az illetékes ügyészség azonban nem akar perújítást addig, amíg az új gyanúsítottakból ténylegesen vádlottak nem lesznek.

Sorban álló rendőr csapott le a bankrablóra

Archívum2007.03.23, 14:45

Bankrablást akadályozott meg egy szolgálaton kívüli, ügyfélként sorban álló rendőr egy budaörsi bankfiókban. A megzavart támadó menekülés közben több lövést leadott, de a rendőrség végül percek alatt elfogta.

Bankot raboltak Miskolcon

Archívum2007.03.20, 11:59

Valószínűleg fegyverrel rabolt ki egy miskolci bankot kedd délelőtt egy ismeretlen férfi. A rablás során sérülés nem történt. Azt még nem lehet tudni, mennyi pénzt vitt el a férfi.

Fegyveres rabolt ki egy budai bankot

Archívum2007.03.19, 16:54

Nyolc óra körül raboltak ki egy bankot a budapesti Bartók Béla úton, a támadónál fegyver is volt. Az elkövetőről a bank biztonsági kamerája készített felvételeket.

Hazugságvizsgálót vetnek be a móri ügyben

Archívum2007.03.09, 10:52

A móri bankrablással gyanúsított W. Róbertet hazugságvizsgálatnak veti alá a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A vizsgálaton nem lehet ott a gyanúsított ügyvédje és nyomozók sem.

Ékszerlopásért elítélték Kaiser Edét

Archívum2007.03.06, 15:34

Egy év négy hónap börtönt kapott a móri mészárlás ügyéből ismert Kaiser Ede egy nyolc évvel ezelőtti ékszerrablásért. Bár Kaiser részvétele a móri bankrablásban megkérdőjeleződött, mivel a közelmúltban a rendőrség új gyanúsítottakra bukkant, a férfi mégsem számíthat szabadulásra: több más fegyveres rablásért - és kedden az ékszerlopásért - már elítélték.

Visszatáncolt Mór kapcsán az igazságügyi tárca

Archívum2007.02.27, 08:39

Az igazságügyi tárca államtitkára pénteki bejelentésével szemben, kedden már azt mondta: a móri nyomozás miatt nincs szükség belső rendőrségi vizsgálatra. A Népszabadság úgy tudja, hogy a móri gyanúsítottak újabb bűncselekményekhez tartogatták a nyolc áldozatot követelő mészárlás során használt a fegyvereket. A lap szerint a két gyanúsított a móri rablás után is tartotta egymással a kapcsolatot.

Egymásra vallanak a móri gyanúsítottak

Archívum2007.02.26, 19:10

A móri gyilkossággal vádolt egyik gyanúsított továbra is azt vallja, hogy hárman követték el a bankrablást. A másik gyanúsított ugyanakkor mindennel őt vádolja. A két vallomás több ponton is ellentmond egymásnak.

Perceken múlt a móri gyanúsított elfogása

Archívum2007.02.24, 21:49

A móri bankrablás után pár perccel igazoltatták az egyik gyanúsítottat, de akkor a rendőrök még nem tudtak a bűncselekményről. Azt, hogy a két új gyanúsított ismerte-e Kaisert és Hajdút, sem megerősíteni, sem elvetni nem lehet egyelőre - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója a köztévén.

Fegyverrel raboltak ki egy bankot

Archívum2007.02.23, 10:30

Kiraboltak péntek reggel egy XV. kerületi pénzintézetet. A bankrabló egy zacskóba dobált pénzzel gyalog menekült el a helyszínről.

Dossziénk a móri ügyről

Archívum2007.02.23, 19:31

Itt megtalálja az [origo] összes móri vérengzéssel kapcsolatos cikkét, ami azután készült, hogy az Erste Bank fiókjában fegyveres rablók 2002. május 9-én agyonlőtték a pénzintézet négy alkalmazottját, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük szerződést kötni akaró biztosítási szakembert.

Vallott az egyik móri gyanúsított

Archívum2007.02.23, 19:25

Bevallotta W. Róbert, az egyik móri gyanúsított, hogy ő lőtt rá a bank ajtajában álló biztonsági őrre, ám szintén őrizetben lévő társát gyanúsítja a bankban elkövetett mészárlással.

Nem akar packázni a rendőrökkel a móri gyanúsított

Archívum2007.02.22, 17:06

Nem akarja frusztrálni a rendőröket - ezzel magyarázta a móri rablással és a postásgyilkossággal is kapcsolatba hozott férfi védője, hogy miért mutatta meg a 36 éves gyanúsított azt a rejtekhelyet, ahova eldugta azokat a fegyvereket, amelyeket a nyomozók szerint Móron is használtak. A rendőrség szerint W. Róbert volt az, aki a rablás során a bank ajtajában állva elküldte a járókelőket, N. László pedig, aki gyilkolt. Az ügyvéd szerint ez mindössze egy elmélet.

Lehallgatás is vezethetett a móri gyanúsítottakhoz

Archívum2007.02.20, 17:36

Titkosszolgálati eszközökkel is gyűjtöttek bizonyítékot az ellen a napokban őrizetbe vett két férfi ellen, akiket azzal gyanúsít rendőrség, hogy részt vettek a 2002-es móri vérontásban - tudta meg az [origo]. Lapértesülések szerint az egyik férfi tenyérlenyomatát, aki a postásgyilkossággal is gyanúsítanak, megtaláltak a móri bank ajtaján. A rendőrség szerint egyre kevesebb jel utal arra, hogy Kaiser Ede és Hajdú László részt vett a vérengzésben.

Móri tenyérnyomat is utalhat a gyanúsítottra

Archívum2007.02.20, 08:11

A móri bankrablás egyik új gyanúsítottjának ügyvédje az [origo]-nak azt mondta, védence vallomása során tagadta, hogy valaha is gyilkolt volna. Úgy tudjuk, hogy a postásgyilkosággal is összefüggésbe hozott férfi korábban a büntetés-végrehajtásnál szolgált. A Blikk szerint azonosították a férfi tenyérlenyomatát a móri bankfiók bejárati üvegajtajának belső részén.

A becsvágy hajthatta a móri gyanúsítottat

Archívum2007.02.19, 14:23

Nem akart tovább rejtőzködni, és azt akarta, hogy a "zseniális elkövető" személye ismertté váljon - Végh József pszichológus szerint ez lehet a magyarázata annak, hogy állítólag beismerő vallomást tett a móri bankrablás ügyében egy férfi. A rendőrség hétfőn jelentette be, hogy van két új gyanúsítottja az ügynek, amelyért korábban már jogerősen elítéltek egy férfit.

Csendes gyereknek tartják a móri gyanúsítottat

Archívum2007.02.19, 20:08

Alig ismerték a szomszédok a móri gyilkosságban való részvétellel gyanúsított férfit, akit pénteken fogtak el édesanyja lakása előtt. Az anyát napok óta nem látták a szomszédok. A közelben lakók egy napok óta a környéken levő rendőrautóról beszéltek, és megmutatták a helyet, ahol a rendőrök elfogták N. Lászlót, akit a postásgyilkossággal is gyanúsítanak. A hat postás megtámadása során az elkövető nuncsakut és más fegyvereket is használt.

Mórról beszélhetett a postásgyilkosság gyanúsítottja

Archívum2007.02.19, 09:27

Kézre kerítették azt a férfit, akit a 2003-as veszprémi postásgyilkossággal gyanúsítanak. A nyomozók szerint az ügy összefüggésben állhat a móri bankrablással. A Népszabadság szerint a büntetlen előéletű férfi a kihallgatás során beismerte, hogy részt vett a móri mészárlásban. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, de a móri bankrablásokért elítélt Kaiser Ede ügyvédje közölte: ha a hírek igazak, perújítási eljárásról is lehet szó védence ügyében.

Megbüntették a vak ügyféllel óvatoskodó bankot

Archívum2007.02.16, 13:42

Fogyatékossága miatt csak szigorú feltételekkel adott kölcsönt vak ügyfelének az egyik bank. Az előnytelen szerződés megkötésére kényszerült ügyfél bepanaszolta a pénzintézetet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, amely igazat adott neki, és pénzbírságot szabott ki a bankra.

Játékpisztolyos bankrablót fogtak a rendőrök

Archívum2007.02.09, 14:58

Játékpisztollyal rabolt ki egy Komárom-Esztergom megyei takarékszövetkezetet egy símaszkos férfi pénteken.  A rendőrség nem sokkal a rablás után elfogta az elkövetőt.

Most
Top 12 óra