vasúti katasztrófa

címke rss
Három vasutas felelőtlensége küldött halálba 43 ártatlan embert

Három vasutas felelőtlensége küldött halálba 43 ártatlan embert

Ha a mendei forgalmi szolgálattevő nem zavarodik össze egy pár napja üzembe helyezett biztosítóberendezéstől, ha a békéscsabai vonat mozdonyvezetője nem gyűri sapkájába az el nem olvasott és neki kiadott rendelkezést, akkor nem hal meg 43 ártatlan ember 1968. december 22-én a Pest megyei Mendén egy vasúti balesetben. Ötven évvel ezelőtt történt meg az a katasztrófa, amelyre most ezzel az írással emlékezünk meg.

Vasúti katasztrófa volt Pakisztánban

Nagyvilág2015.11.17, 13:11

Pakisztánban kisiklott egy vonat, négy kocsija felborult. Legalább húszan meghaltak, több mint százan megsérültek.

Kisiklott egy New York-i vonat

Nagyvilág2013.12.01, 19:24

Legalább négyen meghaltak az északi elővárosi vonalon történt balesetben. Csak néhány méteren múlt, hogy nem merült el a vízben a szerelvény egyik kocsija.

Blikk: Évente harminc súlyos hibát titkolnak el a MÁV-nál

Itthon2011.06.06, 12:59

A MÁV ezentúl feljelentést tesz, ha veszélybe kerülnek az utasok - írja a hétfői Blikk egy hangfelvételre hivatkozva, két héttel azután, hogy Aszód és Tura között kis híján összeütközött két vonat. A MÁV kommunikációs vezetője szerint a Blikk által hivatkozott hangfelvételt manipulálták.

A sorompót áttörve hajtott a vonat alá egy autós Szabolcsban

Itthon2010.11.15, 14:34

A félsorompót átszakítva hajtott az érkező vonat elé egy autós Nyíregyháza közelében hétfőn. A kocsit a vonat maga alá gyűrte, és több száz méteren át tolta, a sofőr a helyszínen meghalt. A műszaki mentés idejére a Budapest-Záhony vonalon állt a közlekedés, de délután 3 órára helyreáll a menetrend.

Hatvanöt halott egy indiai vonatkatasztrófában

Nagyvilág2010.05.28, 07:31

Legalább hatvanöt ember meghalt Indiában, amikor összeütközött kélt vonat. Az egyik szerelvényt előzőleg egy robbanással kisiklatták. A hatóságok maoista lázadók szabotázsakciójára gyanakodnak.

Sztrájkolnak a belga vasutasok a vonatbaleset után

Nagyvilág2010.04.06, 22:11

Rossz munkakörülményeik miatt sztrájkolnak a mozdonyvezetők Belgiumban, egy nappal a 18 halottat követelő vonatszerencsétlenség után. Azt mondják, munkaerőhiány van és túlhajszoltak az alkalmazottak. Az egyik mozdonyvezető túlélte balesetet, amelyet feltehetően emberi mulasztás okozott.

Legalább 18 ember meghalt a belgiumi vonatbalesetben

Nagyvilág2010.02.15, 18:15

Legalább 18 ember meghalt, és több mint 120-an megsérültek, amikor frontálisan összeütközött két vonat Belgiumban. A baleset a Brüsszel közelében fekvő Buizingen állomásán történt a hétfő reggeli csúcsforgalomban. Az egyik vonat állítólag nem állt meg egy tilos jelzésnél.

A hó miatt vesztegeltek a traktorral ütköző vonat utasai

Itthon2010.01.07, 14:05

Gyorsvonatnak ütközött egy traktor csütörtökön Zala megyében, a baleset miatt az érintett szakaszon megbénult a vasúti forgalom. A nagy havazás miatt a helyi Volán társaság nem tudott pótlóbuszokat küldeni, így az utasoknak a fűtés nélkül maradt vonatokon kellett megvárniuk a roncsolódott vasúti kocsi elszállítását. A vonatok azóta újraindultak, de jelentős késésekkel közlekednek.

Robbantás siklatta ki a moszkvai expresszt

Nagyvilág2009.11.28, 17:56

Bombarobbantás okozta a péntek éjszakai súlyos vasúti balesetet Oroszországban, ahol kisiklott egy Moszkva és Szentpétervár között közlekedő éjszakai expresszvonat. Legalább 26 ember meghalt, és 100 utas megsérült - írja a BBC. A Ria Novosztyi szerint szombaton történt egy második robbanás is a helyszínen. Az ügyészség szerint terrortámadás okozta a tragédiát, szombaton már volt egy gyanúsítottjuk is. A robbanást állítólag egy szélsőjobboldali szervezet vállalta magára.

Mozdony szakított ketté egy autót Debrecennél

Itthon2009.10.17, 17:00

Mozdonynak ütközött egy autó Debrecen közelében. A szerencsétlenségben az autó vezetője meghalt. Az MTI tudósítója szerint személygépkocsit a mozdony kettészakította, egy részét pedig több száz méteren át maga előtt tolta. A MÁV szerint estig késés várható a vonalon.

A mozdonyvezető hibázott a rendőrség szerint Monorierdőnél

Itthon2009.04.21, 14:41

Vasúti közlekedés halált okozó veszélyeztetése miatt javasolt vádemelést a rendőrség a tavaly októberi monorierdői vasúti katasztrófa miatt a mozdonyvezető ellen. A masiniszta a megengedett 15 helyett 78 kilométer per órás sebességgel rohant bele az előtte haladó Intercitybe. A balesetben négy ember vesztette életét.

A mozdonyvezető hibázhatott a monorierdői balesetnél

Itthon2008.10.15, 09:10

A MÁV a mozdonyvezető szabályszegésével magyarázza a múlt hét hétfőn Monorierdőn történt vonatbalesetet. A négy halálos áldozatot követelő vasúti katasztrófát a MÁV jelentése szerint a személyvonat vezetője okozhatta, mert a megengedett sebesség hétszeresével haladt, amikor hátulról belerohant egy InterCitybe - írja a Népszabadság.

Segélyeket ajánl a külföld Észak-Koreának

Nagyvilág2004.04.23, 22:09

Az ENSZ, az Európai Unió és az Egyesült Államok is segítséget ajánlott fel pénteken Észak-Koreának a pusztító vasúti katasztrófa következményeinek enyhítéséhez.

Előző
  • 1
Következő