tűzvész

címke rss

Többtucatnyi halálos áldozata van egy tűzvésznek Újdelhiben

Nagyvilág2022.05.14, 12:01

Tűzvész pusztított egy négyemeletes kereskedelmi épületben péntek este az indiai fővárosban, és 27 ember halálát okozta. A rendőrség letartóztatta az épületben működő egyik gyártó és kereskedelmi cég két tulajdonosát a tűzrendészeti szabályok megsértésének gyanújával - közölték a tűzoltók és a rendőrök.

Agyontaposták egymást a menekülő emberek, 312-en haltak meg a szabolcsi tűzvészben

Itthon2022.05.09, 09:39

Egy égő csűr látható Ököritófülpös címerében. Egy szörnyű tragédiára emlékezteti az embereket. 1910. március 27-én húsvéti bált rendeztek egy régi pajtában, ahol több száz ember mulatozott. Egy lampion meggyulladt, és pillanatok alatt lángba borította a magtárnak használt épületet. Az emberek nem tudtak menekülni, mert a pajta két végén található kapukat bezárták. Még kívülről meg is támasztották a kapukat, hogy ne juthasson be a mulatságra, aki nem fizetett. Csak a csűr oldalán egy szűk ajtón lehetett menekülni. Az emberek egymást taposva próbáltak a lángoló épületből kijutni, többen elestek, őket agyontaposták. Volt, ahol több métter ...

Lángokban áll a Notre-Dame: film készült a párizsi székesegyház tragédiájáról

Life.hu2022.03.09, 13:08

Csaknem három évvel a párizsi Notre-Dame székesegyházban keletkezett tűzvész után Jean-Jacques Annaud rendező epikus és ambíciózus filmben követi nyomon a katasztrófát és a hibák sorozatát, amelyek csaknem megakadályozták a székesegyház megmentését.

Hatalmas tűzvész Budapesten: az emeletről ugrottak a halálba az emberek

Itthon2022.02.05, 18:56

1903. augusztus 24-én este hét óra előtt néhány perccel a Rákóczi út (akkor Kerepesi út) 38. szám alatti Párisi Nagyáruházban a gépész bekapcsolta a kirakat világítását. Az egyik lámpa vezetékében azonban zárlat keletkezett, és a huzal lángra lobbantotta az ott felhalmozott papírárut és ruhákat. Tíz perc múlva lángolt minden - az egész kirakat, de még a kapu is, majd a lángok átterjedtek az emeletekre is, ahol a lakásokból csak felfelé tudtak menekülni az emberek. A padláson várták, hogy eloltsák a tüzet a tűzoltók, de ez nem sikerült. A lakók a padlás ablakaiból vetették magukat a mélybe. A szörnyű tragédiában több mint harminc embber ...

Hatezer éve égő tűz terjed Ausztráliában, elpusztít mindent, ami az útjába kerül

Tudomány2022.01.09, 16:10

Az ausztráliai Sydney-től mindössze négyórányi autóútra kiolthatatlan tűz ég 6000 éve egy nemzeti parkban. Az „Égő Hegyként" ismert földalatti tűz a világ legrégebbi ismert tüze, és kutatók számításai szerint sokkal régebb óta létezhet, mint korábban gondolták – írja a Science Alert tudományos portál cikke.

Az óriásfenyők ötöde odaveszett a kaliforniai erdőtüzekben

Tudomány2021.11.22, 10:52

A villámcsapások okozta kaliforniai erdőtüzek miatt az elmúlt két évben a világ legnagyobb fáiként számontartott mamutfenyők már majdnem egyötöde hamvadt el, idén több ezer veszett oda - közölték a hétvégén szakértők.

Több ezer gerinctelen vesztette el élőhelyét a nyári bozóttüzekben

Tudomány2021.10.20, 18:25

A legújabb adatok szerint mintegy 14 ezer gerinctelen faj vesztette el az élőhelyét az ausztráliai nyári bozóttüzekben. Egy most publikált tanulmányban a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ezek az állatok létfontosságúak az ökoszisztéma szempontjából, de rámutatnak arra is, hogy a „valódi érintettek" száma valószínűleg jóval magasabb.

Az egész várost kiirtotta a felrobbanó aszteroida

Tudomány2021.09.21, 17:53

Tall el-Hammam sorsa jól érzékelteti, mekkora fenyegetést jelentenek az aszteroidák az emberiségre. Az egykor virágzó város pillanatok alatt lett a lángok martaléka, az iszonyatos hőtől még a fém is megolvadt. A lakosság szörnyű kínok között fejezte be életét, a környező földek pedig hosszú évszázadokra terméketlenné váltak. Egyes kutatók úgy vélik, Tall el-Hammam azonos lehet a Bibliából ismert Szodomával, ami hasonló körülmények között semmisült meg.

Előző
Következő