plakát

címke rss

Plakátpályázatot hirdettek a digitális szmogról

Itthon2021.04.03, 12:25

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke a Szent László Napokkal partnerségben nemzetközi tervezőgrafikai plakátpályázatot hirdet. Az idén útjára indított Publicritic pályázattal és kiállítással a szervezők vizuális reflexiót szeretnének a különböző társadalmi ferdeségekre, szeretnék felhívni az emberek figyelmét és elgondolkodtatni őket a jelenlegi vagy jövőbeli problémákról. Az idei téma a Digitális szmog – hangzott el a kezdeményezők hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Így nézne ki Brad Pitt ha a Disney rajzolta volna - Galéria

Life.hu2021.02.11, 16:11

Alex Pick, összegyúrta a híres filmplakátokat és a Disney hőseit. 

Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeinek plakátjait is elárverezik

Film2020.11.19, 15:43

Világszínvonalút alkottak a plakátművészet terén a hazai grafikusaink a kommunizmus idején, egyszerre végeztek tipográfiai és grafikai munkát, mégsem váltak nemzetközi szinten ismertekké ebben a műfajban. Badits Marcell plakátgyűjtő a Falra fel! aukció alapítója azt szeretné, ha ez a terület, mint önálló művészeti ág, méltó helyre kerülne itthon is, felismernénk a plakátgrafika szépségét és azt, hogy lakásdekorációnak éppen olyan látványos eleme egy grafikai hirdetés, mint egy kortárs alkotás. Az aukciót pénteken, online formában rendezik meg a plakátok széles spektrumából merítve.

Formabontó klasszikus

Fotó2020.10.13, 09:57

A Capa Központ szakmai partnerségével, Heti Fortepan címmel indul újra a Fortepan képes sorozata. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ gondozásában megjelenő cikksorozat a Fortepan digitális fotóarchívumhoz beérkező fényképeken megelevenedő történeteket dolgoz fel gazdagon illusztrált bejegyzésekben. Az alábbi összeállítás ebből az együttműködésből jött létre.

A legszebb ajándék az első gyerekednek az, ha nem vállalsz még egyet - ezt reklámplakáton hirdetik Kanadában

Nagyvilág2020.10.01, 11:34

Kanada harmadik legnagyobb városában, Vancouverben élet- és családellenes plakátok jelentek meg a buszmegállókban és a forgalmasabb területeken. A One planet, one child (egy bolygó, egy gyerek) kampány részeként azt hirdetik plakátokon, hogy a legszebb ajándék az első gyerekednek az, ha nem vállalsz még egyet.