munkaerőhiány

címke rss
Korlátozza az utasok számát a világ egyik legforgalmasabb reptere: ez áll a döntés hátterében

Korlátozza az utasok számát a világ egyik legforgalmasabb reptere: ez áll a döntés hátterében

Keddtől ősz elejéig legfeljebb napi százezer utas indulhat útnak a legnagyobb forgalmú brit repülőtérről, a londoni Heathrow-ról. Az ok a munkaerőhiány és az emiatt bekövetkező súlyos fennakadások.

Nem enyhül a munkaerőhiány az építőiparban

Gazdaság2022.04.21, 15:58

Továbbra sem enyhül a munkaerőhiány az építőiparban, a kis- és középvállalkozások (kkv) mintegy fele szerint a rendelkezésre álló fizikai munkaerő mennyisége, képzettsége jelenti a legfőbb problémát - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön a Construma építőipari szakkiállításon több mint 300 vállalkozás válasza alapján összeállított nem reprezentatív felmérésének megállapítását.

Munkaerőhiánnyal küzdenek az étteremtulajdonosok az USA-ban

Gazdaság2021.09.06, 11:08

A 2020-as év után az Egyesült Államokban a legtöbb étteremtulajdonos számtalan nehézséggel küzd, hogy fenntartsa üzletét. A munkaerőhiány, a világjárvány okozta nehézségek, illetve a folyamatosan növekedő élelmiszer- és üzemanyagköltségek arra késztetik az üzemeltetőket, hogy olyan stratégiával álljanak elő, amivel át tudják vészelni a jelenleg fennálló nehéz időszakot. Így tett a világszerte ismert gyorsétteremlánc, a McDonald's számos étterme, amikor azzal az ötlettel állt elő, hogy fiatalkorúaknak meghirdetett állásajánlatokkal próbál harcolni az országos munkaerőhiány ellen.

Munkaerőhiány húzza vissza a webáruházakat

Gazdaság2021.08.11, 06:23

Nehezen tudják kiszolgálni a webáruházak a megnövekedett keresletet a munkaerőhiány miatt, a probléma a teljes e-kereskedelmet visszafogja - írta szerdai számában a Világgazdaság.

Égető hiány van Kínában gyári munkásokból és marketing-szakemberekből

Gazdaság2021.02.08, 09:55

Bajban vannak a kínai feldolgozóipar vállalatai, ugyanis egyre nehezebben találnak munkaerőt. Kínában tehát kezd rendszerszintű problémát jelenteni a gyári munkások hiánya.

Tesztelik a magukat leárazó szendvicseket

Techbázis2020.10.30, 10:46

Ezekkel is csökkentenék Japánban az ételpazarlást és a munkaerőhiányt.

Uniós szinten Magyarországon csökkent legjobban a munkaerőhiány

Gazdaság2019.12.20, 12:53

Statisztikai adatok alapján, az Európai Unióban Szlovénia mellett Magyarországon csökkent leginkább a munkaerőhiány. Hazánkban a betöltetlen állások aránya 2,5 százalék, ami a második negyedévhez képest 0,3 százalékos csökkenést jelent.

Előző
Következő