kvíz

címke rss

Kvíz: Tudod-e hogyan védekezz az őszi fáradtság ellen?

Gyogyzona.hu2021.10.20, 22:18

Az őszi hónapokban az álmosságért felelős melatoninszint megemelkedik a szervezetünkben, az örömhormonként ismert szerotonin termelődése viszont lecsökken. Így készül fel testünk a nyugodtabb, lassabb időszakra, de tudtad-e, hogy akár gyógynövényekkel is tehetsz azért, hogy formában maradj?

Mennyit tudsz a lovakról?

Petplace.hu2021.10.21, 12:21

"Lehet, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de a ló volt az, mellyel civilizációt hoztunk létre." - tartja a mondás utalva a ló szerepére a különféle emberi kultúrákban.  Az ember és a ló kapcsolata évezredekre nyúlik vissza, és a nemes állat meghatározója lett az emberiség történetének. A kezdetekben főként zsákmányállatként ismert faj helyzete körülbelül 6000 évvel ezelőtt változott meg, amikor valaki felült a hátára és ezzel a „kis" lépéssel a lovas örökre megváltoztatta az állat megítélést és meghatározta az emberiség történetét.

TESZT: Sikerült volna a 2021-es őszi történelem érettségi?

Sulilife.hu2021.10.21, 08:52

Szerdán írták a 2021-es őszi érettségik közép- és emelt szintű történelem vizsgáját. Meg tudtad volna ugrani a szintet? Ki tudnád hozni hibátlanra? Most kiderül! Teszteld le a tudásod!

TESZT: Hogy ment volna a 2021-es őszi matematika érettségi?

Unilife.hu2021.10.20, 12:09

Most írták meg a középiskolások a közép- és emelt szintű matematika érettségit. Neked vajon hogyan ment volna a matek feladatok megoldása? Teszteld a tudásodat!

TESZT: Hogy ment volna a 2021-es őszi matematika érettségi?

Sulilife.hu2021.10.20, 09:08

Kedden írták meg a vizsgázók a közép- és emelt szintű őszi matematika érettségit. Neked vajon hogyan ment volna a feladatok megoldása? Teszteld a tudásodat!

Teszt: Mennyire ismered az IQ és az EQ közötti különbséget?

Gyogyzona.hu2021.10.19, 16:18

Az IQ és az érzelmi intelligencia egyaránt fontosak a sikeres élet minden területén. Töltsd ki a kvízt, és tudd meg, a különböző mindennapos készségek melyik intelligenciához tartoznak!

KVÍZ: Melyik Harry Potter karakterhez fűződnek ezek a híres mondatok?

Unilife.hu2021.10.19, 19:37

Azok számára, akik szeretnek olvasni, ismerős lehet az a jelenség, miszerint előszeretettel gyűjtik ki a könyvekből kedvenc karaktereik legmeghatározóbb mondatait. Mi most a Harry Potter-rajongók tudását teszteljük!

Játssz velünk és tegyük meg az első lépéseket az egészségesebb életmód felé!

Gyogyzona.hu2021.10.18, 21:29

Az őszi szezonban fontos, hogy nyomonkövethessük egészségünket, ezért egy érdekes feladvánnyal készültünk nektek, illetve az eséllyel, hogy megnyerhessétek a FITBIT Inspire 2 aktivitásmérőt, vagy az OMRON M3 Comfort vérnyomásmérőt!

Kvíz: Mennyit tudsz a csokoládéról?

Gyogyzona.hu2021.10.17, 21:00

Csokoládé – a kísértés, melynek nehéz ellenállni. Ét vagy tej, mogyorós, mandulás vagy sima, töltött vagy töltetlen, a választék végtelen. John G. Tullius úgy foglalta össze a csokoládé emberek körében aratott sikerét, hogy "Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik." Ráadásul a csokoládé nem csak finom, számos jótékony hatása is van, de fontos megjegyezni azt is, hogy figyeljünk a mértékletességre fogyasztásakor.

KVÍZ: Mennyire ismered a második világháború tankjait?

Unilife.hu2021.10.17, 20:05

A második világháború évei alatt elképesztő tempóban fejlődtek a világ tankjai, amelyek közül egy-egy az adott ország hadseregének szimbólumává vált. Szerencsére számunkra már gyakorlati haszna nincs, hogy felismerjük őket, de mégis érdemes észben tartani, mikre képes az emberiség, ha háborúról van szó.

Kvíz: Mennyit tudsz a sütőtökről?

Gyogyzona.hu2021.10.16, 22:47

Menthetetlenül beköszöntött a tökszezon. Egyre több lakásban, kertben megjelent a tök, mint dekorációs elem, de a konyhába is beköltözött a semmivel sem összekeverhető sütőtök illat. A sütőtök kedvező hatásait már az indiánok is ismerték. Számos felhasználási módja közül biztosan mindenki megtalálja a kedvencét.

Ismered a kortalan szex titkát? Szexteszt, nem csak középkorúaknak

Gyogyzona.hu2021.10.15, 23:46

Sok nő azt tapasztalja, hogy az öregedés a nemi vágy jelentős csökkenésével jár. A férfiak esetében inkább a technikai feladatmegoldás okoz legtöbbször nehézséget. Ám a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a nők fele az életkor előrehaladtával gyakoribb és intenzívebb orgazmust tapasztalhat, nem kell hát lemondani a szexuáis aktivitásról! 

KVÍZ: Tisztában vagy védett állataink természetvédelmi értékével? Teszteld le most!

Unilife.hu2021.10.16, 09:47

Sokan abban a hitben élnek védett állatokkal kapcsolatban, hogy csak abban az esetben szabhatnak ki büntetést a hatóságok, ha valaki szándékosan vet véget az adott egyed életének, ez azonban nem ennyire egyszerű.

A nagy elefánt kvíz

Petplace.hu2021.10.15, 12:09

Az elefántok a ma élő legnagyobb és legsúlyosabb testű szárazföldi állatok. Az elefántok nem csak méretükben óriások, de ha észről van szó, bizony ott is nagyot alakítanak.  Többtonnás testsúlyuk dacára mozgásuk kifejezetten könnyednek mondható, és ha szükséges, az erdőkben szinte nesztelenül lopóznak. Ezek a "szelíd óriások" nagyon érzékeny és érzelmes lények, s a családjukkal és a csorda más tagjaival igen szoros kötelékben élnek. Rengeteg különleges tulajdonságuk alapján összeállítottunk egy kvízt, hogy megtudhasd, te mennyire ismered ezt a fantasztikus állatot.

TESZT: Mennyire ismered a Fehérlófiát, a legjobb magyar népmesét?

Sulilife.hu2021.10.14, 09:29

Ha magyar népmesét kell mondani, a Fehérlófia mindenkinek az elsők között szerepel. Nem véletlen, hiszen izgalmas, érdekes, tanulságos és elképesztően gizda a főszereplő. A hátáról ette meg a kását annak, aki megkárosította. Érted? Megette a hátáról. Melyik Marvel hős csinál ilyet?

KVÍZ: Mennyit tudsz az emberi testről?

Gyogyzona.hu2021.10.14, 07:53

A biológia a természettudományok egyik ága, amely élő szervezeteket és életfolyamatokat vizsgál. Különféle érdekes témákat ölel fel, mint például az evolúció, az ökológia, a sejtek, a genetika, a mikroorganizmusok és az emberi test. 

KVÍZ: Melyik nemzethez tartoznak ezek a különös tradíciók?

Unilife.hu2021.10.13, 20:32

Minden nemzetnek vannak olyan tradíciói, amelyek hallatán kissé kikerekedik a szemünk: óriási partybuszok, paradicsomcsata, feleségcipelő verseny – ez csak néhány azon szokások közül, amelyek nekünk meghökkentőek, másoknak azonban abszolút megszokottak. Te kitalálod, melyik nemzethez tartoznak az alábbi furcsaságok?

TESZT: Te tudod, mikor jelentek meg napjaink legnépszerűbb videójátékai?

Sulilife.hu2021.10.12, 17:01

Kétségtelen, hogy manapság a videojátékok korát éljük, viszont minél több lélegzetelállító játék születik, annál nehezebb nyomon követni megjelenésük pontos idejét. Neked sikerül?

Kvíz: Mennyit tudsz az autoimmun betegségekről?

Gyogyzona.hu2021.10.12, 18:59

Egyre többet halljuk azt, hogy valaki autoimmun betegségben szenved, de mit jelent ez? Röviden úgy lehet a betegséget összefoglalni, hogy téves immunválasz miatt a szervezet önmagát támadja meg. A betegség pontos okai az orvostudomány számára máig nem ismertek.

Bevállalod az eddigi legnehezebb állatos kvízünket?

Petplace.hu2021.11.02, 13:16

Az állatvilág tele van meghökkentő, különleges élőlényekkel. Kinézetük, viselkedésük, sőt néha még nevük is megdöbbentő, vicces vagy épp hihetetlenül cuki. Kvízünkben néhány igazán szokatlan, állati érdekességet hoztunk nektek. Előre szólunk, ez nagyon nehéz lesz!

Kvíz: Mennyit tudsz az életmódváltásról?

Gyogyzona.hu2021.10.11, 21:42

Sokszor halljuk, hogy nem diétázni kell, hanem életmódot váltani. Tartósabb lesz az eredmény és biztosan elkerülhető vele a „jojó-effektus". Az életmódváltás legfontosabb szabálya, hogy lépésről lépésre kell haladni a kitűzött cél felé. De vajon tudod, mi mindent érdemes betartani?

TESZT: Mennyit tudsz a modern pizza történetéről?

Sulilife.hu2021.10.09, 21:47

A pizza napjaink talán legkedveltebb olasz ételének számít, a feltétek végtelen kombinációinak köszönhetően pedig nincs is olyan ember, aki ne szeretné!

KVÍZ: Átmennél az anatómia vizsgán?

Gyogyzona.hu2021.10.10, 23:28

Az emberi test nagyon bonyolult szerkezet, működési folyamata életünk alapja. Az orvostudomány a szervezet mechanizmusának néhány részletét még ma sem ismeri, nem is beszélve az olyan "meghibásodásokról",  melyeket még ma is gyógyíthatatlan betegségeknek hívunk.

Kitalálod, hogy melyik világsztár kedvence van a képen?

Petplace.hu2021.10.08, 21:50

A kisállatok mindenkinek örömet okoznak, legyünk bár hírességek vagy átlagemberek. Igen ám, csakhogy amíg gazdáik nonstop reflektorfényben állnak, addig kedvenceiket csak a legnagyobb rajongók ismerhetik fel, akik valóban nyomon követik a sztárok mindennapjait. Te kitalálod, hogy melyik világsztár kedvence van a képen?

Ön felismeri a legendás telefonokat a gyártójuk logója nélkül?

Techbázis2021.10.11, 10:35

Összecsukható kialakítás, hajlított kijelző, teljes billentyűzet, gombnyomásra lecsúszó billentyűvédő. Próbálja ki, hány telefont ismer fel ebből a kvízből!

TESZT: Mennyire ismered a szüleid gyerekkorában népszerű rajzfilmsorozatokat?

Sulilife.hu2021.10.09, 20:35

Akár hiszed, akár nem, a szüleid is voltak gyerekek, akik minden héten izgatottan várták a rajzfilmsorozatok folytatását. A történetek tanulságosak voltak, a főszereplők pedig szerethető karakterek. Te is ismered még ezeket a meséket? Az alábbi teszt segítségével könnyen kiderítheted!

KVÍZ: Mennyire vagy tisztában a hazai védett növények természetvédelmi értékével?

Unilife.hu2021.10.08, 17:14

Néhány védett növényünkkel már az általános iskolai természetismeret órákon megismerkedhettél, hiszen nagyon fontos felhívni a figyelmet a védelmükre.

Kvíz: Tudtad-e a teáról, hogy...?

Gyogyzona.hu2021.10.08, 22:54

A teázásnak ősi kultúrája van. A világ különböző részein több, mint 5000 éve ismerik a teázás élményét, és most, hogy itt a hűvös őszi idő, egyre többet nyúlunk a teás bögréért. A tea a víz után a második leggyakrabban fogyasztott italnak számít, de vajon tudsz-e róla eleget?

KVÍZ: Mennyit tudsz a The Beatlesről?

Unilife.hu2021.10.08, 10:26

Valóban az indiai zene is hatott a The Beatles hangzásvilágára? Mennyit tudsz az 1960-as évek legnagyobb hatású zenekaráról? Az alábbi kvíz segítségével könnyen kiderítheted!

KVÍZ: Különleges infók különleges gyümölcsökről

Gyogyzona.hu2021.10.07, 20:43

A világ tájai tele vannak különlegesebbnél különlegesebb gyümölcsökkel. Színesek, szagosak, ismeretlenek, kívánatosak. Ma már nem csak utazások során, hanem az élelmiszer boltok polcain is találkozhatunk egzotikus gyümölcsökkel. Némelyikről nem is tudjuk pontosan, mi fán terem.

KVÍZ: Tudsz elsősegélyt nyújtani?

Gyogyzona.hu2021.10.07, 08:03

Az elsősegélynyújtás az egyik legfontosabb készség, amelyet mindenkinek meg kell tanulnia. Akár táborozik, akár étteremben vacsorázik, akár dolgozik, vagy éppen autót vezet valaki, sebesüléssel, sérüléssel, eszméletvesztéssel, fulladással járó vészhelyzetek bármikor előfordulhatnak környezetében.

TESZT: Melyik országból származnak a népszerű márkák?

Sulilife.hu2021.10.07, 11:27

Nap, mint nap találkozhatsz ezekkel a népszerű márkákkal reklámokban, vagy a boltok polcain, de valójában mennyit tudsz róluk, vagy a történetükről?

TESZT: Felismered ezeket a hazai madarainkat?

Sulilife.hu2021.10.06, 11:46

Október 2-3-án tartották az Európai Madármegfigyelő Napokat. A programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára még 1993-ban.

KVÍZ: Mennyit tudsz az aradi vértanúkról?

Thatslife.hu2021.10.06, 16:44

Ma van az aradi vértanúk mártíromságának 172. évfordulója. Ennek alkalmából cikkben emlékeztünk meg a hősi halált halt mártírjainkról. Most viszont lássuk, hogy meg tudsz-e bírkózni néhány csavarosabb kérdéssel! Készel állsz? Töltsd ki az aradi vértanúkról szóló kvízünket!

Kvíz: Mennyire ismered az egzotikus gyümölcsöket?

Unilife.hu2021.10.05, 19:57

Ha az egészséges táplálkozás híve vagy, biztosan a kisujjadban van minden gyümölcs- és zöldségfogyasztással kapcsolatos tudás. Még a változatos táplálkozással is tisztában vagy? Szuper, de hogy állsz a különleges, egzotikus gyümölcsökkel? Valóban ismered őket? Az alábbi kvízzel próbára teheted a tudásodat!

Kvíz: Mennyit tudsz a lázról?

Gyogyzona.hu2021.10.05, 23:16

Szerencsés ember az, aki még sosem volt lázas, de a többség nagyon is jól ismeri a lázzal járó szenvedős állapotot. Vannak, akik már a hőemelkedéstől is ágynak dőlnek, mások jobban bírják, akár 38 fok felett is. De mit érdemes tudni a lázról? tTeszteld a tudásod!

Felismered a 10 ismert állatos logót, ha eltüntetjük a nevüket?

Petplace.hu2021.10.05, 09:59

Legyen szó a legmenőbb olasz sportkocsikról, divatházakról vagy egyszerű háztartási eszközökről, rengeteg jól ismert márkán találkozunk állatokkal. Általában az állat által képviselt pozitív tulajdonságok, úgy mint az erő, büszkeség, megbízhatóság, kecsesség, vagy más márkához köthető kapcsolódási pont alapján kerülnek rá a cégek logójára, arculati elemeire.

TESZT: Melyik Leiner Laura könyvből idézünk?

Sulilife.hu2021.10.04, 18:14

Leiner Laura neve 2010-ben, a Szent Johanna Gimi című sorozatának megjelenésével robbant be a köztudatba, azóta pedig számos nagysikerű regény született még az írónő tollából.

Kvíz: Mennyit tudsz a magas vérnyomásról?

Gyogyzona.hu2021.10.05, 12:06

A magas vérnyomás egy sokkal alattomosabb betegség, mint gondolnád. Alattomos, mert sokáig lappanghat, kezdetben előfordulhat, hogy tünete sincs. Ha azonban kezeletlenül marad, jelentősen növeli a szívinfarktus és az agyi érbetegségek kockázatát.

Kvíz: Mekkora Jóbarátok rajongó vagy?

Unilife.hu2021.10.03, 19:40

Gondoltad volna, hogy sokak kedvenc sorozata, a Jóbarátok idén lett 27 éves? A 10 éven keresztül műsoron lévő sorozat sikere mindvégig töretlen maradt.

KVÍZ: Mennyit tudsz a két Németország újraegyesítéséről?

Thatslife.hu2021.10.04, 14:37

Tegnap volt Németország újraegyesítésének 31. évfordulója, ennek apropóján egy cikket is közzétettünk a témában. Ma egy jó kis kvízzel jelentkezünk, hogy megtudjuk, mennyire figyeltél történelemórán. Készen állsz? Akkor hajrá!

Tudod-e, hogy mi történik a testeddel, ha elkezdesz futni?

Gyogyzona.hu2021.10.05, 06:57

Gondoltál-e már arra, hogy mennyi jótékony hatása lehet a rendeszeres mozgásnak? Vegyük a futást, mert talán ez az a sport, ami mindenki számára egyszerűen megvalósítható. De vajon mi fog történni a testeddel, ha elkezded róni a kilométereket?

Elég jól ismered a veszélyeztetett állatfajokat? Most letesztelheted

Petplace.hu2021.10.04, 07:41

Aki esetleg még nem ismeri a történetet, az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata 1931-ben, egy firenzei környezetvédelmi konferencián merült fel először, a választott dátum pedig azért lett október negyedike, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is.

TESZT: Mennyire ismered a sajtokat?

Sulilife.hu2021.10.02, 23:17

Sajttal készítve majdnem minden étel finomabb, nem véletlen hát, hogy a világon szinte minden kultúrának van valamilyen sajtterméke. Az évezredek alatt elég sok sajttal kapcsolatos tudást halmozott fel az emberiség.

Kvíz: Mennyit tudsz a túlzott sófogyasztás veszélyeiről?

Gyogyzona.hu2021.10.02, 20:58

A legtöbb ember az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott napi 5 gramm só dupláját fogyasztja, ezzel növelve a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát. Ezekben a betegségekben évente mintegy 3 millió embert hal meg.

KVÍZ: Felismered az afrikai országokat fővárosaik alapján?

Unilife.hu2021.10.01, 16:08

Ha fővárosokra gondolunk, akkor elsősorban Európa vagy Ázsia országainak városai jutnak eszünkbe, ezúttal viszont Afrikáé lesz a főszerep.

Kvíz: Ismered-e a körte jótékony hatásait?

Gyogyzona.hu2021.09.30, 21:23

A körte a szőlő mellett az ősz egyik kedvenc gyümölcse. Ám nem csak finom, hanem értékes vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaz, ami elengedhetetlen testünk egészséges működéséhez.

Imádod a kutyákat? Felismered milyen fajta fekete kutya van a képen?

Petplace.hu2021.10.01, 11:01

A fekete kutya sokszor hasonló előítéletek áldozata, mint a boszorkánysággal és fekete mágiával kapcsolatba hozott, annak szimbólumaként számon tartott fekete macska. Számos statisztika alátámasztja, hogy kevesebb eséllyel sikerül őket örökbeadni más színezetű társaiknál.

TESZT: Mennyit tudsz a legveszélyesebb sportokról?

Sulilife.hu2021.09.29, 13:22

A világ legveszélyesebb sportjai más-más okok miatt kerültek a listára, ám egy valami közös bennük, ezen sportok űzői gyakran életüket kockáztatva feszegetik határaikat.

Felismered az állatokat a latin nevük alapján?

Petplace.hu2021.10.04, 09:21

Az állatok (és persze más fajok) mindegyikének van tudományos neve a biológiában. Ezeket latin vagy rendszertani névnek nevezzük. Ennek a rendszerezésnek a segítségével egy olyan univerzális nyelvet kapunk, melyet a világ minden részén egyaránt értenek. Bár a latin megnevezések számunkra kevésbé fontosak, mégis érdekes lehet próbára tenni tudásunk, vajon hányat tippelünk jól, vagy ismerünk fel, köszönhetően spanyol, olasz vagy épp görög nyelvtudásunknak.