Emmanuel Macron

címke rss
Felgyógyult Macron a koronavírusból, már nincs karanténban

Felgyógyult Macron a koronavírusból, már nincs karanténban

Már tünetmentes Emmanuel Macron francia elnök, akinek a koronavírustesztje december 17-én pozitív lett, ezért véget vetnek egészségügyi elszigetelésének - közölte az Élysée-palota csütörtökön.

Ismét emelkedésnek indult a napi új fertőzöttek száma Franciaországban

Nagyvilág2020.12.18, 20:21

A koronavírussal előző nap diagnosztizált Emmanuel Macron pénteken jelezte, hogy jól van, továbbra is intézi az ország ügyeit, de a tünetek miatt kissé lassabb tempóban. A francia elnök egyben arra kérte a franciákat, hogy legyenek elővigyázatosak, mert a járvány ismét erősödik. A új fertőzöttek száma ismét emelkedésnek indult az országban.

Emmanuel Macron francia államfő koronavírusos

Nagyvilág2020.12.17, 12:25

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a francia államfő koronavírustesztje pozitív lett. Az információt az államfői hivatal, az Élysée-palota közleményében megerősítette. A közlemény alapján Emmanuel Macron 7 napos karanténba vonul, de onnan folytatja a munkáját. Jean Castex miniszterelnök kontaktszemély lehet, az egyik hírportál szerint ő már jelezte, hogy önkéntes karanténba vonul. Ezt az információit megerősítette a miniszterelnöki hivatal, a Matignon-palota is.

Macron elnök szerint a rendőrök túl sok színesbőrű embert igazoltatnak, a rendőrszakszervezet erre azt válaszolta: ezentúl majd senkit sem ellenőriznek

Nagyvilág2020.12.05, 17:41

Macron elnök a hagyományos bal- és hagyományos jobboldal között próbál mozogni megválasztása óta, sőt, már kampányának is ez volt a lényege: egy harmadik, új erő. Nem feledve, hogy Macron a volt szocialista kormány gazdasági minisztere volt, azaz egy baloldali politikus, 2017-es megválasztása óta felváltva próbál megfelelni a két oldalnak. Most éppen a baloldalnak, és főleg a szélsőbalnak próbált kedveskedni, afféle BLM-aktivistaként voltaképpen rasszistának bélyegezte saját rendőrségét.

Franciaország kész hozzájárulni a hegyi-karabahi konfliktus rendezéséhez

Nagyvilág2020.11.13, 04:29

Franciaország kész hozzájárulni a hegyi-karabahi konfliktus rendezéséhez és humanitárius segítséget nyújtani Jerevánnak - jelentette ki csütörtök este Emmanuel Macron francia államfő a párizsi Elysée-palotában, amikor fogadta a franciaországi örmények képviselőit.

Lefejezésre tanítják egy pakisztáni iszlám iskola diákjait – videó

Nagyvilág2020.11.02, 20:14

Sokkoló videó jelent meg arról, ahogy egy pakisztáni iszlám iskolában azt mutatják be a gyerekeknek, hogyan kell lefejezni valakit. A beszámolók szerint a gyakorlás tárgyául szolgáló bábu a francia köztársasági elnököt ábrázolta – közölte a V4NA nemzetközi hírügynökség és a Le Monde Juif című, franciaországi zsidó hírportál.

Macronnak ellenőriztetnie kellene az elmeállapotát Erdogan szerint

Nagyvilág2020.10.24, 22:19

Recep Tayyip Erdogan török elnök egy szombati beszédében azt mondta, Emmanuel Macron francia államfőnek ellenőriztetnie kellene az elmeállapotát, mert fogalma sincs a vallásszabadságról, és rosszul kezeli a különböző vallású emberek együttélését. A török elnök arra reagált, ahogy Macron erőteljesebb fellépést sürgetett az iszlamistákkal szemben Samuel Paty tanár brutális meggyilkolása után. Franciaország hazarendelte ankarai nagykövetét.

Emmanuel Macron felesége karanténba került

Nagyvilág2020.10.19, 19:46

Karanténba került Emmanuel Macron felesége, mert csütörtökön találkozott egy olyan emberrel, akiről hétfőn kiderült, hogy koronavírus-fertőzött - írja az Express. 

Járványügyi vészhelyzetet rendeltek el, újabb katasztrófa felé halad Franciaország?

Nagyvilág2020.10.17, 15:15

A franciaországi helyzet súlyosbodása miatt Emmanuel Macron köztársasági elnök televíziós interjúban jelentett be szigorító intézkedéseket október 14-én. Ahogy arról az Origo beszámolt, ma hajnaltól előreláthatólag december 1-ig Párizsban és további nyolc nagyvárosban kijárási tilalmat rendelnek el este 9 és reggel 6 között, a szabálysértőket először 150 (55 ezer forint), a visszaesőket 500 euróra (180 ezer forint) fogják büntetni. A kijárási tilalom mintegy 20 millió embert érint a 67 milliós országban. Az Origo utánajárt, hogy mi történt pontosan Franciaországban az elmúlt időszakban, mi lehet az oka annak, hogy a járvány ismét ellszabadult. ...

Franciaországban elszabadult a koronavírus

Nagyvilág2020.10.14, 21:57

Emmanuel Macron köztársasági elnök a szokásokkal ellentétben mai beszédét nem közvetlenül intézte a franciákhoz, hanem az Élysée palotában berendezett rögtönzött stúdióban két műsorvezető kérdéseire válaszolva jelentette be az az új intézkedéseket és tartott helyeztértékelést. Mivel egyre többször 20 ezer felé emelkedik a napi új fertőzöttek száma, esti kijárási tilalmat vezett be Párizsban és nyolc nagyvárosban.

Előző
Következő