életrajz

címke rss
Robbie Williams olyat tesz, amire húsz éve nem volt példa

Robbie Williams olyat tesz, amire húsz éve nem volt példa

Az egykoron slágerei és botrányai miatt is ismert világhírű énekes az elmúlt időszakban a reflektorfénytől némiképp visszavonultan élt. Idén azonban többszörösen is meglepi rajongóit, mivel nemcsak új albummal, hanem egy életrajzi filmmel is előrukkol.

Kate Bush egy éjjel Hitlerrel táncolt, most az ő dalát énekli az egész világ

She2022.07.06, 00:18

Amióta felkerült a Netflixre a streamingóriás sikersorozatának, a Stranger Thingsnek a negyedik évada, azóta egy dalt dúdol a világon minden ember. A nyolcvanas évek brit ikonjának slágere, a Running Up That Hill adja most a hátteret megannyi videónak, egymás után készülnek belőle a rajongói feldolgozások, az eredeti változat pedig a megjelenése után 37 évvel a toplisták élére röpült.

Az Alice Csodaországban című könyv írója, Lewis Carroll valójában Hasfelmetsző Jack?

Life.hu2022.01.26, 19:51

Nem szükséges visszautaznunk a 19.századba, és a kor emberének lennünk ahhoz, hogy magunktól is felvessük a kérdést: hogyan született Lewis Caroll őrült fantáziavilága?

Nyolcvan éve született a tudomány popsztárja

Tudomány2022.01.08, 13:44

Nyolcvan éve, 1942. január 8-án született Stephen Hawking angol elméleti fizikus, matematikus, korunk egyik legnagyobb elméje.

Verekedett, ivott, lopott - Prostituáltak és bűnözők között töltötte életét Francois Villon

She2021.08.25, 08:15

Villon élete tele van rejtélyekkel. Kalandos életéről nem sokat lehet tudni, hiszen az egyedüli források, amelyekre támaszkodhatunk, bírósági peres dokumentumok és a saját költeményei.

Kiderült Fülöp herceg titka: életrajzírója fedte fel

Life.hu2021.08.24, 15:52

Fülöp herceg visszahúzódó életet élt II. Erzsébet királynő mellett, ami miatt szinte senki sem ismerte őt igazán a családján kívül. Ám áprilisi halála óta egyre több dologra derül fény, ami a királyi hitves jellemét és gondolatait közelebb hozza hozzánk.

Amit irodalom órán nem tanítottak: magyar írók és költők sötét oldala

Unilife.hu2021.04.21, 15:54

A cikkben szereplő költők neve valószínűleg ismerősen cseng majd számodra, hiszen középiskolában több órát szánnak életük és munkásságuk bemutatására. Van azonban néhány meglepő dolog, amire valószínűleg egy irodalomtanár sem tért ki órákon. Erre pedig jó okuk volt.

Coco Chanel, aki szerette és használta a férfiakat

She2020.10.29, 20:20

Coco Chanel nevét még azok is biztosan ismerik, akiket amúgy nem nagyon izgat a divat világa. A XX. század egyik megkerülhetetlen ikonikus női alakja, és bár nevét egy világmárka viseli, ő is hús-vér nő volt.

Sport, rádió, hit címmel életútinterjú-kötet jelent meg Novotny Zoltánról

Sport2020.06.30, 13:47

Sport, rádió, hit címmel életútinterjú-kötet jelent meg Novotny Zoltán rádiós sportriporterről, aki májusban töltötte be a 80. életévét.

5 inspiráló életrajzi film - erős nőkről

She2020.04.24, 15:59

Írtam már korábban inspiráló filmekről, amik egy-egy érdekes férfi életútját mutatják be. Most lássunk egy válogatást erős nőkről is, amelyek nem kevésbé izgalmasak és szintén valós élettörténeteket dolgoznak fel.

Előző
Következő