Dunai hajóbaleset

címke rss
Elhamvasztották a Hableány kapitányát

Elhamvasztották a Hableány kapitányát

Több mint egy hete búcsúztak el 15 hajóval a Hableány kapitányától és matrózától. A matróz hamvait akkor a folyóba engedték. A kapitányt családja temette el egy urnatemetőben.

Nyilvános ülésen döntenek a dunai hajótragédiát okozó kapitány óvadékának ügyében

Itthon2019.07.19, 14:02

A legfőbb ügyész azt kérte a Kúriától, állapítsa meg: törvénysértően rendelték-e el azt, hogy az ukrán férfi 15 millió forint ellenében, a lábán egy nyomkövetővel elhagyhatja a börtönt. Erről a hónap végén döntenek. A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. Utóbbi kapitánya a tragédia egyetlen gyanúsítottja. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai élte túl, 24 meghaltak, egy embert még keresnek.

Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitánya három szabályt is megszeghetett

Life.hu2019.07.17, 12:15

A Viking Sigyn kapitánya három hajózási szabályt is megszeghetett a végzetes éjszakán.

Dunai hajótragédia: nem áll a keresés

Itthon2019.07.15, 12:52

A budapesti rendőrök a Készenléti Rendőrséggel, a megyei főkapitányságokkal és a koreai tűzoltókkal továbbra is eltűntként keresik a május 29-ei hajószerencsétlenség utolsó áldozatát. A keresés kiterjed a folyó teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, és annak ár- és hullámterületére is.

A Viking Sigyn kapitánya sokkot kapott, amikor rájött, hogy emberek haltak meg a hibája miatt

Life.hu2019.07.15, 08:01

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa nyomozása során felvett újabb tanúvallomásokat tanulmányozva erősödik a gyanú, hogy a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij Csaplinszkij sokkot kapott, amikor rájött, hogy emberek halnak meg a hibája miatt – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

Dunai hajóbaleset: közleményt adott ki a rendőrség az utolsó áldozattal kapcsolatban

Life.hu2019.07.13, 19:28

A rendőrség mindaddig folytatja a kutatást, amíg reális esély van a dunai hajóbaleset utolsó eltűntként keresett koreai áldozatának megtalálására – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Dunai hajóbaleset: Így búcsúztatták a Hableány kétfős legénységét

Life.hu2019.07.13, 09:15

A dunai hajóbalesetben elhunyt kapitányt és matrózt a kollégái és a családjaik búcsúztatták el a Duna vizén.

Így búcsúztak el a Hableány kapitányától és matrózától Budapesten - videó

Itthon2019.07.12, 18:10

15 hajó és rengeteg embert vett részt a Hableány kapitányának és matrózának búcsúztatásán. Minketten a majus 29-ei dunai hajótragédiában haltak meg, másik 25 emberrel együtt, amikor hajójuk a sokkal nagyobb Viking szállodahajóval ütközött. Most a 15 hajó alakzatba rendeződött, majd együtt elindultak az Északi Vasúti híd felé. Útközben lejátszottak egy gyászbeszédet, amiben elhangzott, hogy a kapitány már gyerekkora óta arról álmodozott, hogy hajós lesz. 58 évesen indult el élete utolsó útjára. A matróz a baleset előtti napon ünnepelte 53. születésnapját. Az volt a terve, hogy ő is kaptány lesz. Már csak a szükséges szolgálati idő váálasztotta ...

Dunai hajóbaleset: elbúcsúztatták a Hableány legénységét

Life.hu2019.07.12, 16:08

Hajós tiszteletadás keretében búcsúztatták el a május végén a Dunán elsüllyedt Hableány sétahajó személyzetét, kapitányát és matrózát pénteken a folyó budapesti szakaszán.

Dunai hajóbaleset: egyértelmű helyzetet festenek le a túlélők vallomásai

Life.hu2019.07.12, 13:39

A rendőrség 300 oldalas kihallgatási jegyzőkönyve alapján elmondható, hogy egyértelmű helyzetet festenek le dél-koreai túlélők vallomásai a május végi dunai hajóbaleset pillanatáról. Erről a balesetben meghalt magyar hajóskapitány családjának ügyvédje beszélt pénteken az M1 aktuális csatornán.

Előző
Következő