delfinek

címke rss
Az Amerikai Egyesült Államok lépéseket tesz a disznódelfinek védelmében

Az Amerikai Egyesült Államok lépéseket tesz a disznódelfinek védelmében

Az USA Kereskedelmi  Hivatala a múlt héten tilatkozott a mexikói hatóságoknál, amiért nem védik meg a kaliforniai disznódelfint, egy kritikusan veszélyeztetett delfinfajt.

Kozso most magyarázkodik négy évvel ezelőtti, zavaros interjúja miatt

Tévé2021.08.19, 18:47

Kozso négy éve különös, szokatlanul pörgős interjút adott, amelyben arról is beszélt, hogy delfinek élnek a Balatonban – most pedig meg is mutatta azokat egy új videoklipben. 

Nem az intelligencia miatt vált különlegessé a bálnák és delfinek agya

Tudomány2021.07.13, 19:45

A Scientific Reports tudományos szaklapban közzétett új tanulmány megállapítása szerint a cetek agya egy különleges evolúciós folyamat eredményeként vált az állatvilág legnagyobb, illetve legfejlettebb agyává.

Csodálatos állati elmék: delfinek, akik bajba jutott élőlényeket mentenek

Tudomány2021.07.06, 20:59

Már ókori források is említenek olyan eseteket, amikor delfinek siettek a tengeren bajba jutott hajótöröttek segítségére. A domesztikált állatfajokon, főleg a kutyákon és a macskákon kívül a palackorrú delfinek tekinthetők az egyetlen olyan vadon élő állatfajnak, akik tudatosan keresik az emberrel való kapcsolatot. Az emberek iránt tanúsított - sajnos, gyakran indokolatlan - delfini bizalom egyik egyedülálló eseménye volt például az a közelmúltban történt eset, amikor egy leszakadt damilba akadt palackorrú delfin úszott oda a búvárokhoz, hogy a segítségüket kérje. Ezek az intelligens tengeri emlősök viszont gyakran kérés nélkül is aa ...

Az alacsony oxigénkoncentráció okozta a delfinek és halak pusztulását Ghána partjainál

Tudomány2021.04.12, 17:32

Az alacsony oxigénkoncentráció okozta azoknak a delfineknek és különböző halfajoknak a pusztulását, amelyeknek a tetemeit tíz napja vetette a tengerpartra a víz Ghána különböző részein - közölték helyi tudósok.

Velencében, a Szent Márk tér partjai mellett tűnt fel egy delfinpár - videó

Nagyvilág2021.03.23, 19:10

Velencében a Szent Márk tér partjai mellett és a Canal Grandénél is lehetett látni egy delfinpárt. Az állatok a lagúnákba ritkán merészkednek. 

Ezért szedték szét a kommentelők Hosszú Katinkát

Life.hu2021.02.04, 07:04

Hosszú Katinka pillanatok alatt ellenséggé vált a követői körében. 

Évekre kiható következményei lehetnek a rejtélyes namíbiai tömeges fókapusztulásnak

Tudomány2020.10.27, 19:28

Már 5000 és 7000 közé becsülik a namíbiai partvidéken elpusztult fókák és fókabébik számát, és szakértők szerint ez évekre kihatással lehet a helyi medvefóka-állományra.

Ritka rózsaszín delfineket láttak a Thai-öbölben

Tudomány2020.04.28, 19:53

Ritka rózsaszín delfineket filmeztek le halászok a Thai-öbölben. A szakértők szerint az egyébként nehezen megpillantható állatok merészebbek lettek, mióta a koronavírus-járvány miatt eltűntek a turisták.

Előző
Következő