bőrbetegségek

címke rss
Nyári bőrbetegségek: napgomba, melegkiütés vagy ekcéma?

Nyári bőrbetegségek: napgomba, melegkiütés vagy ekcéma?

Hirtelen robbant be a nyár – márciusban még a befagyott Balatonról tudósítottunk, májusban pedig már a kánikuláról írtunk. A bőrünknek hirtelen alkalmazkodni kellett a megváltozott időjáráshoz – a forróság pedig sok esetben különböző bőrelváltozásokat idézhet elő. Moncz Henriette szakoktató kozmetikussal tavaly már beszélgettünk arról, hogyan ápoljuk a bőrünket nyáron. Most arról kérdeztük, milyen bőrbetegségek jelentkezhetnek a hőségben, és hogyan előzhetjük meg azokat.

Hírességek bőrbetegségekkel

Life.hu2018.01.20, 20:51

Pikkelysömörtől az ekcémáig – a hírességeket sem kerülik el a különböző bőrbetegségek. Nézd meg, hogy ki, mivel vette fel a harcot.

„Úgy néznek a kislányomra, mintha legalábbis leprás volna"

Life.hu2017.06.11, 23:59

Nemesné Béda Csilla saját kislányának történetét osztotta meg a napokban a Facebookon. A kétéves csöppség kezét pirosas foltok, pöttyök borítják egy vele született rendellenesség miatt. Ám sokan, az ismeretek hiányában ragályos kiütésnek vélik, pedig teljesen másról van szó!

A rossz melltartó rombolja az egészséged

Life.hu2015.04.14, 08:46

Hiába vágyunk tökéletes formájú mellekre, még az illúzió megteremtésével is akadnak problémák. Nők milliói viselnek olyan melltartókat, amelyeknek sem mérete, sem kialakítása nem segíti ezt elő, sőt, a nem megfelelő melltartó hosszas viselése súlyos kockázatot is jelenthet az egészségre.

Pattanáspara - agresszió és öngyilkos szándék - a léleknek is fáj az akne

Life.hu2015.02.22, 15:21

A pattanással elcsúfított bőr, különösen, ha az arcot érinti, a beteg teljes életminőségét átírhatja.

Belénk verték, hogy a mitesszer undorító

Egészség2013.09.26, 15:18

A kozmetikai ipar különösen rájátszik, hogy a mitesszeres bőr tisztátalan, és „intenzív tisztítóhatásra” van szükség a bőr pórusaiban természetesen felgyülemlő faggyú eltávolításához.

A nyári bőrbetegségek kezelhetők

Archívum2013.07.21, 09:53

A nyaralást könnyen tönkretehetik a kellemetlenkedő szemölcsök vagy a kiütések a melegtől. Ha ilyet tapasztalsz, még nincs veszve semmi - íme néhány bevált tipp a nyári bőrbetegségek ellen.

Hogyan válasszunk gyógyfürdőt a nyavalyánkra?

Egészség2013.08.02, 09:28

Hogyan gyógyít a gyógyvíz? Remélhetünk-e gyógyhatást attól, ha hétvégére bevetjük magunkat valamelyik hazai gyógyfürdőbe? Milyen betegségek esetén ajánlott a fürdőzés, és mikor szigorúan tilos? Utánajártunk, melyik hazai gyógyvíz melyik betegséget gyógyítja.

Étrenddel a pattanások ellen

Egészség2013.02.20, 11:21

Újabb bizonyíték szól amellett, hogy az aknés bőr kialakulásában komoly szerepet játszik az étrend, különösen a magas glikémiás indexű ételek és a tejtermékek túlzásba vitt fogyasztása.

Ilyen az élet, ha valaki képtelen izzadni

Egészség2012.07.04, 09:46

Vannak, akik egy ritka genetikai rendellenesség miatt a legnagyobb kánikulában is képtelenek izzadni. Hogyan élik túl a betegségben szenvedők a mostanihoz hasonló forróságot?

Előző
Következő