Vágólapra másolva!

Kevés az érdeklődő a női röplabda Európa Ligára

A szeptember végén, október elején esedékes Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott a török, a lengyel, az izraeli, a görög és a grúz csapattal mérkőzik majd meg az idei Európa Ligában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a pénteki, luxemburgi egyeztetésen kiderült, hogy a női tornára a magyarokéval együtt mindössze hat nevezés érkezett, így nem volt értelme csoportokra bontani a mezőnyt, vagyis mindenki játszik mindenkivel oda-visszavágót.

A sorsolás úgy hozta, hogy a magyarok három páros mérkőzést hazai pályán vívhatnak meg, mégpedig a görögök, a grúzok és az izraeliek ellen, míg idegenben a lengyelekkel és a törökökkel mérkőznek. A csoportküzdelmek augusztus 1-jén kezdődnek, s augusztus 30-ig tartanak. Ezt követi a négyes döntő, amelynek lebonyolítása még bizonytalan. Amennyiben lesz jelentkező a Final Four megrendezésére, úgy erre szeptember 9. és 13. között kerülhet sor.

Ha nem jönnek többen

Ha viszont nem lesz jelentkező, úgy az első és a negyedik, valamint a második és a harmadik oda-vissza vágós alapon mérkőzik majd meg egymással az elődöntőben szeptember 2. és 6. között, a két győztes pedig ugyanilyen lebonyolítással mérkőzik majd meg egymással szeptember 9. és 13. között.

A magyar válogatott Európa Liga-menetrendje:
08.01-02.: Magyarország-Grúzia
08.08-09.: Törökország-Magyarország
08.15-16.: Magyarország-Görögország
08.22-23.: Magyarország-Izrael
08.29-30.: Lengyelország-Magyarország
Négyes döntő: 09.09-13.
vagy páros mérkőzések oda-visszavágós alapon
Elődöntő: 09.02-06.
Döntő: 09.09-13.