útiterv

címke rss

Helyiekkel állíttat össze nekünk útitervet ez a mobilapp

Ha úgy szeret utazni, hogy minél jobban megismerhesse a helyi kultúrát, szokásokat és kedvenceket, ezt a mobilalkalmazást önnek találták ki. Személyre szabott segítséget kap útiterve összeállításában!

Olmert beismerte az útiterv megszegését

Nagyvilág2008.01.04, 22:10

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök pénteken példa nélkül álló módon nyilvánosan elismerte, hogy a ciszjordániai zsidó telepeken zajló építkezéssel Izrael megszegi az útiterv néven ismert - nemrég újraélesztett - béketervből fakadó kötelezettségeit.

Körbegyalogolják a Földet a békéért

[origo] utazás2008.04.09, 13:23

Elkészült a három palicsi fiatal - Ivanics Ferenc, testvére István és barátjuk Svertel Denis - által tervezett földkörüli gyalogtúra magyarországi útiterve; a fiúk tizenkét nap alatt vágnak keresztül az országon Röszkétől Sopronig.

Kudarcot hozhat az USA lendülete Libanonban

Nagyvilág2006.08.01, 09:27

Még egyszer nekiveselkedik az USA a közel-keleti rendezésnek, legalábbis erről árulkodik Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter múlt heti nyilatkozata, amiben új Közel-Keletet ígért. Erősen kétségbe vonja azonban az amerikai elszántság megalapozottságát, hogy a térségben sokkal súlyosabb az ellenségeskedés, mint az elmúlt években bármikor. Ráadásul a Bush-kormányzat egyszer már nekilátott a rendezésnek, de a helyzet többet romlott az elhalni látszó útiterv lépései során, mint amennyit javult.

Az útitervet kéri számon Izraelen a Hamász

Nagyvilág2006.03.03, 13:30

A Hamász vezetője szerint Izrael nem tartja be a számos állam által támogatott, a közel-keleti békét célzó "útitervet". Háled Mesaal erről Moszkvában beszélt, ahova Putyin orosz elnök meghívására érkezett, aki békéltetni próbálja a szélsőséges palesztin szervezetet.

Olmert az útiterv teljes megvalósítása mellett foglalt állást

Nagyvilág2006.01.25, 11:29

A közel-keleti útiterv teljes megvalósítása mellett foglalt állást kedden, Herzlijában, egy évenkénti biztonsági értekezleten Ehud Olmert ügyvezető izraeli kormányfő, és ígéretet tett a ciszjordániai vadtelepek felszámolására.

Amerikai útiterv a vízummentességhez

Itthon2005.03.04, 16:43

George Bush európai látogatásakor a négy visegrádi és a három balti országnak, köztük Magyarországnak is felajánlotta a vízummentesség útitervét. Az útiterv biztonsági garanciák megteremtését, a megszabott tartózkodási idő túllépési statisztikájának és az elutasított vízumkérelmek arányának a javítását várja el az országoktól. Simonyi András nagykövet szerint ez igazi áttörés az ügyben.

Palesztina kikiáltása után lemond Arafat

Nagyvilág2004.10.05, 19:50

Palesztina kikiáltása után kész átadni a vezetést Jasszer Arafat palesztin elnök. Arafat nyilatkozatban fejtette ki, hogy Nelson Mandela dél-afrikai polgárjogi vezető mintájára adná át a hatalmat. Arafat szerint az "útiterv" nevű béketerv megvalósítása megoldaná a közel-keleti válságot.

Saron egyoldalú lépésekkel fenyeget

Nagyvilág2003.12.18, 21:16

Egyoldalú izraeli szétválási terv megvalósítását helyezte kilátásba Ariel Saron miniszterelnök csütörtökön, amennyiben a palesztinok nem tartják magukat a nemzetközi útitervhez. Abu Rudeina, Jasszer Arafat palesztin elnök tanácsadója szerint az izraeli kormányfő által bejelentett egyoldalú szétválási terv nem vezet a békéhez.

Aggódik az EU Abbász lemondása miatt

Nagyvilág2003.09.07, 12:20

Jó lenne megtartani a közel-keleti rendezést célzó útitervet az Európai Unió és a csatlakozó országok álláspontja szerint, bár ez a "huszonötök" megítélése alapján jelen pillanatban elég nehéznek tűnik - mondta a magyar külügyi államtitkár

Előző
  • 1
  • 2
Következő