hirdetés

Tusnádfürdő

címke rss
Balog Zoltán Tusványoson: A hit és a fiatalok a jövő mozgatórugói

Balog Zoltán Tusványoson: A hit és a fiatalok a jövő mozgatórugói

A vallás nem lelki homokozó, hanem Európa szellemi jövőjének záloga, ezért fontos, hogy a mindennapi problémákban is a Biblia adjon mércét. De az európai identitás mellett fontos a nemzetben való gondolkodás is, amelynek át kell ívelnie az országhatáron, hogy az azon túl élő magyar fiatalok továbbra is magyarnak érezzék és vallják magukat. Balog Zoltán minderről a tusványosi szabadegyetemen beszélt.

Egyre jobban felpörög a szabadegyetem

Nagyvilág2017.07.20, 07:31

Birtokba vették a fesztiválozók a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területét, a nulladik napi koncerteket követő reggeltől egyre nagyobb csoportokban érkeztek a részvevők.

Tusványos: három medvét elvittek a fesztiválozók biztonsága érdekében

Nagyvilág2017.07.18, 13:27

A nagyszínpad, a rendezvénysátrak és a különböző ételeket, italokat kínáló sátrak is álltak már hétfőn, amikor a Székelyhon stábja kilátogatott Tusnádfürdőre.

Kukázó medvét fotóztak Tusnádfürdőn

Nagyvilág2017.06.10, 17:25

Tusnádfürdőn mindennapos a medvelátogatás, láttak már olyan anyamedvét, amelyik a bocsait is bevitte a településre.

Donald Trump győzelme mélyütés volt a magyar baloldalnak

Itthon2016.11.15, 10:21

Egyik utolsó reményét vesztette el a hazai baloldali ellenzék azzal, hogy nem Hillary Clinton nyerte az amerikai elnökválasztást. A demokraták 2010 óta meglehetősen kritikusan viszonyultak az Orbán Viktor vezette kormányhoz, és az előzetes nyilatkozatok is azt mutatták, hogy az amerikaiak aktívan beavatkoztak volna a 2018-as parlamenti választásokba. Donald Trump győzelmével viszont jelentősen megnőhet a magyar külpolitika mozgástere, mivel többek között az illegális határátlépés elleni küzdelemben is szövetségese lehet a magyar kormánypártoknak az új amerikai kormány.

Rajongói támadják a Quimbyt

Life.hu2016.07.26, 10:02

A Quimby eddig szigorúan elzárkózott minden politikai rendezvénytől, azonban pénteken Tusnádfürdőn lépetek fel, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén Erdélyben. A rajongók most emiatt háborognak.

Orbán: Nincs Európai Unió közös hadsereg nélkül

Itthon2016.07.23, 12:02

Európa gazdasági, elit- és demokráciaválságáról, Ukrajna és Kárpátalja helyzetéről, a terrorizmusról és az amerikai választásokról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusványoson.

Október 2-án évtizedekre eldőlhet Európa sorsa

Itthon2016.07.22, 16:50

Míg a kelet-európai országokban, főként a történelmi helyzetük miatt van egyfajta civilizációs veszélyérzet, addig a nyugat-európai országokban ez nincsen meg, és ez vezetett el a jelentős nézetkülönbséghez a menekültügyben – minderről Tuzson Bence beszélt a tusnádfürdői szabadegyetemen. A vitán résztvevő Szent-Iványi István szerint nem a liberálisok tehetnek a válságról, míg Magyarország berlini nagykövete szerint Németországban egyre többen értik meg a magyar szempontokat.

Varga: Nincsen ingyenpénz

Gazdaság2016.07.21, 16:52

Az alacsony államadósság, az alacsony költségvetési hiány és az adóbeszedés hatékonyságának a javítása segítheti a magyar gazdaság további növekedését – mondta Varga Mihály a tusnádfürdői nyári szabadegyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen. A munkaerő és a tudás lehet a közép-európai térség jövőbeli bővülésének a forrása – erről már régiós vállalatvezetők beszéltek.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra