hirdetés

sztrájk

címke rss

Ismét erőszakba torkollott a tiltakozás Franciaországban

Maszkos fiatalok palackokkal dobálták meg a rendőröket Párizsban. A rendőrök könnygázzal válaszoltak.

Kiürült a francia benzinkutak majdnem fele

Nagyvilág2016.05.26, 12:59

Tovább súlyosbodott az üzemanyagválság Franciaországban: immár a kutak negyven százalékán nincs benzin.

Országos sztrájkba kezdtek a belga vasutasok

Nagyvilág2016.05.26, 10:45

A pihenőidő csökkentéséről szóló munkáltatói tervek miatt országos sztrájkba léptek a belga vasúttársaság dolgozói.

Már minden harmadik francia kúton kifogyott a benzin

Nagyvilág2016.05.25, 16:48

A francia kormány megkezdte stratégiai olajtartalékainak bevetését az olajfinomítók sztrájkja miatt, amelyet a CGT szakszervezet hirdetett meg a munkajogi reform visszavonását követelve. A legjelentősebb francia szakszervezeti tömörülés az elektromos áram termelésének felfüggesztésével is fenyegetőzik, miközben már minden harmadik benzinkúton kifogyott az üzemanyag.

Már minden olajfinomítóra kiterjed a franciaországi sztrájk

Nagyvilág2016.05.24, 12:18

Vízágyút és könnygázt vetett be a rendőrség Marseille-ben az olajfinomítót elbarikádozó sztrájkolók ellen. A munkabeszüntetés már átterjedt az ország összes finomítójára, a benzinkutak ötödében nincs már üzemanyag.

Üzemanyag-korlátozás Franciaországban

Gazdaság2016.05.20, 22:54

Franciaország északi részén korlátozták az eladható üzemanyag mennyiségét, mert kamionsofőrök tartják blokád alatt az olajfinomítókat és üzemanyag-raktárakat. Személyautóba egyszerre maximum 20, teherautóba maximum 150 liter üzemanyagot lehet tankolni.

Újabb sztrájk a franciák válasza

Nagyvilág2016.05.18, 14:14

Folytatódtak a munkajogi reform elleni tüntetések Franciaországban: a kamionsofőrök után sztrájkba léptek a vasutasok és a kikötői munkások is. Több mint két hónapja tartanak országszerte az időnként erőszakos eseményekbe torkolló demonstrációk.

Görögországban három napra leáll az élet

Nagyvilág2016.05.06, 13:47

Háromnapos sztrájkot kezdett péntektől Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés közel 2 millió tagja; az élet gyakorlatilag leáll az országban.

A magyar oktatási rendszer problémái - beszélgetés Nahalka Istvánnal

Life.hu 20142016.05.06, 10:43

A magyar oktatási rendszerrel bizony problémák vannak – ezzel a szülők, diákok, tanárok nagy többsége egyetért. Az iskolák alulfinanszírozottak, a pedagógusok nem keresnek eleget, ellenben túlterheltek, a gyerekek fáradtak és motiválatlanok. A világ változik, a tananyag örök – ugyanaz a berögződés, metódus ötven éve már, teljesen elveszítve a kapcsolatot az élő kultúrával és a diákok szükségleteivel.

Történelmi orvossztrájk kezdődött a briteknél

Gazdaság2016.04.26, 15:11

A brit állami egészségügyi szolgálat a II. világháború óta létezik, azóta nem volt akkora orvossztrájk az Egyesült Királyságban, mint április 26-án. Az orvosok a hétvégi bérpótlékkal és a munkabeosztásukkal elégedetlenek. Az egészségügyi miniszter azt mondta, ha a sztrájk miatt meghal valaki, az a sztrájkoló orvosok felelőssége lesz.

Történelmi orvossztrájk Angliában

Nagyvilág2016.04.26, 15:07

A brit állami egészségügyi szolgálat hét évtizedes történetének legnagyobb orvossztrájkja kezdődött kedden Angliában.

Budapesti járatokat is törölnek

[origo] utazás2016.04.26, 12:55

Fennakadásokra és járatkimaradásokra kell számítani szerdán sztrájk miatt Németországban a frankfurti, a müncheni, a köln-bonni, a düsseldorfi, a dortmundi és a hannoveri repülőtéren.

Hiába a boltzár eltörlése, öt vasárnapból három kiesik

Gazdaság2016.04.24, 11:23

A múlt csak május 22-én kezdődik, addig a hirtelenség és a piros betűs ünnepek többször a vasárnapi vásárlás útjába állnak. A boltzár eltörlése után egyre több üzlet jelentette be, mikortól nyit ki vasárnaponként, a házhoz szállítás is újra beindul. A plázákban sok üzlet inkább zárva maradna, de nem tehetik. A villanyos dolgozók bejelentették a sztrájkhelyzetet, a Tesco fizetésemelést ajánl a dolgozóinak, a NAV-osok bére biztosan emelkedik. A kormány év végén elkezdené leépíteni a közfoglalkoztatottakat. Egyre több ágazat áll sorba áfacsökkentésért, Varga Mihály szerint általános csökkentésre nincs pénz. A nyugdíjasok kiakadtak, merrt ...

Minden ötödik tanár sztrájkolt

Itthon2016.04.20, 17:04

Huszonötezer pedagógus, tehát nagyjából minden ötödik tanár vett részt a Pedagógus Sztrájkbizottság által szervezett szerdai sztrájkban. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint sikeres volt a munkabeszüntetés, amit szerinte a megfélemlítés miatt nagy ellenszélben kellett megszervezniük. Rendbontás nem történt, a gyerekek nem maradtak felügyelet nélkül, délben pedig sok helyen megállt az élet öt percre. A kormány szerint kicsi volt a sztrájk támogatottsága, az iskolák pedig nem válhatnak a tanítás színtere helyett a heti akciók csataterévé.

Szavazás: leáll az iskola, leáll az ország?

Itthon2016.04.20, 14:05

Országszerte sztrájkolnak a tanárok, délben pedig öt percre leállhat az ország a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására. Ön mit gondol a tiltakozó akcióról? Szavazzon az Origón! 

Sztrájk alatt is kaphatnak fizetést a tanárok

Itthon2016.04.20, 09:10

A sztrájk alatt is kaphatnak fizetést a tanárok a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint.

Öt percre leállhat Magyarország

Itthon2016.04.19, 20:47

Egész napos sztrájkot hirdetett április 20-ára a Pedagógusok Sztrájkbizottsága, de felhívásuk nemcsak a tanároknak, hanem minden munkavállalónak szólt. Azt kérték ugyanis, hogy délben öt percre álljon le az ország, ne legyen kiszolgálás a boltokban, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, és álljon meg a közlekedés is. A pedagógussztrájk ideje alatt nem lesznek felügyelet nélkül a gyerekek, a részt vevő tanárok pedig egy napi bérrel kevesebbet kapnak majd. Ha van érdekes története vagy fotója a sztrájkkal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen megmutatná, hogy hogyan telik a sztrájk egy iskolán belül, írjon a hirugyelet@origo.hu-ra!

Letartóztatták a Sin City sztárját, Rosario Dawsont

Life.hu 20142016.04.19, 14:52

A 37 éves színésznőt a hétvégén fogták le a rendőrök a washingtoni Capitolium-dombon. A Democracy Spring nevű szervezet ülősztrájkján vett részt, több mint 800 másik tiltakozóval együtt. 

Sztrájkra készülnek a villanyosok

Gazdaság2016.04.19, 14:57

A 2016. évi bértárgyalások folytatását kezdeményezik a villamosenergia-ipari munkáltatók a szakszervezeteknél - tájékoztat az EDF Démász, az E.ON csoport, az Elmű-Émász társaságcsoport és az MVM csoport. Az ágazati szakszervezet szerint közelebb vannak a megállapodáshoz, de bejelentették a sztrájkhelyzetet. Ha nem tudnak megállapodni a munkáltatókkal, és a bíróság időben megállapítja az elégséges szolgáltatás mértékét, májusban jöhet a sztrájk.

Klik: Senki sem kényszeríthető sztrájkra

Itthon2016.04.19, 13:08

A Klik is készül a szerdai tanársztrájkra: közleményben figyelmeztetnek, hogy senkit sem lehet munkabeszüntetésre kényszeríteni, vagy távol tartani attól.

Ha ez így halad tovább, iskolák helyett börtönöket kell építeni

Itthon2016.04.19, 11:43

Hibás tankönyvek, hátborzongató feladatok, felesleges erkölcs- és hittanórák, a végletekig leterhelt tanárok és diákok. A héten több pedagógus mesélt arról az Origónak, miért érzik úgy, hogy a nyilvánosság elé kell állniuk a problémáikkal. Úgy vélik: ha a kormány sürgősen nem változtat, akkor tíz év múlva iskolák helyett börtönöket kell majd építeni az országban.

A szakszervezet szerint tanárokat fenyegettek a sztrájk miatt

Itthon2016.04.16, 13:05

Három helyen próbáltak nyomást gyakorolni a sztrájkoló tanárokra pénteken - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Több ezer pedagógus vett részt az akcióban, szerdán egész napos sztrájk jön. 

Mendrey: Több száz iskola vett részt a sztrájkban

Itthon2016.04.15, 16:49

A korábbi tanárdemonstrációkhoz képest jóval kevesebb embert mozgatott meg a Pedagógusok Demokratikus Szervezete által szervezett pénteki kétórás tiltakozó akció. Mendrey László szakszervezeti elnök szerint azonban már az is eredmény, hogy létrejött a sztrájk, és ehhez – az első adataik szerint - több száz iskola és több ezer tanár csatlakozott. Tudósítóink kisebb lelkesedést tapasztaltak az iskolákban, lehet, sokan a szerdai egész napos sztrájkra készülnek.

Sztrájkolt a tanárok egy része

Itthon2016.04.15, 10:23

Ma reggel 8 és 10 óra között országszerte több iskolában sztrájkoltak a pedagógusok. Ez idő alatt minden iskola nyitva volt, és felügyelték a tanulókat, csak tanítás nem volt. Az Origo a tanársztrájkot percről percre tudósította. 

Minden, amit a mai tanársztrájkról tudni kell

Itthon2016.04.14, 20:23

Figyelmeztető sztrájkot tart ma az országban 8 és 10 óra között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amit a civil közoktatási platform és a Tanítanék Mozgalom is támogat. A részt vevő pedagógusok két órán keresztül nem veszik fel majd a munkát, de ez még nem jelenti azt, hogy a gyerekek nem mehetnek iskolába. Cikkünkben összegyűjtöttük, mik a legfontosabb gyakorlati tudnivalók a péntek reggeli sztrájkról.

Öt percet kérnek az országtól a tanárok

Itthon2016.04.14, 12:19

Ötperces országos tiltakozó akciót hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete. Arra kérnek minden munkavállalót, hogy április 20-án délben így fejezzék ki szolidaritásukat a tanárokkal. 

Fizetésük kárára sztrájkolhatnak a tanárok

Itthon2016.04.13, 21:01

Elfogadta a kormány javaslatát a pedagógusok sztrájkbizottsága. Eszerint az április 20-ai munkabeszüntetés alatt minden iskolában biztosítani kell a gyerekek felügyeletét és étkezését. Akik részt vesznek a sztrájkban, azoktól levonnak egynapi munkabért.

Tanársztrájk: egy kerekasztal mind felett

Itthon2016.04.12, 21:12

Patthelyzet alakult ki az április 15-ei figyelmeztető tanársztrájk szervezői és a kormány között. A minisztérium csak a köznevelési kerekasztal keretein belül tudja elképzelni a tárgyalásokat, a pedagógusok viszont mindent elfogadnának, csak azt nem. A kormány eközben kezdhet készülődni az április 20-ai, egynapos munkabeszüntetésre is. Pukli Istvánt újra támadják, de a Teleki Blanka Gimnázium kiállt mellette.

Kockás körök szervezésére buzdít a Tanítanék Mozgalom

Itthon2016.04.12, 12:09

Alakítsanak kockás köröket, és tűzzenek ki fekete zászlót az iskola épületére - többek között ezt kérte a pedagógusoktól a Tanítanék Mozgalom a pénteki sztrájk kapcsán.

Ápolók százai öltöznének feketébe

Itthon2016.04.07, 12:12

Sokan követnék Sándor Mária felhívását, április 15-én több száz ápoló mehet dolgozni fekete ruhában, hogy tiltakozzon az egészségügy helyzete miatt. A tanárok eközben figyelmeztető sztrájkot terveznek.

Egész napos sztrájk kezdődött Görögországban

Gazdaság2016.04.07, 10:43

Görögországban az állami szektor dolgozóit képviselő legnagyobb szakszervezeti tömörülés tagjai 24 órás sztrájkba léptek csütörtökön.

Nem kapnak lelépési pénzt a köztisztviselők

Itthon2016.04.07, 10:10

Mégsem kapnak lelépési pénzt azok a köztisztviselők, akik önként távoznak. Májusban sztrájk is jöhet.

Nagyobb tanársztrájk jöhet, mint gondolták

Itthon2016.04.06, 17:09

A közös fellépés mellett dönthetnek a pedagógus-szakszervezetek és a civil szervezetek a ma délutáni egyeztetésükön. Ha így lesz, az eddigieknél jóval több tanár sztrájkolhat egyszerre áprilisban. Az egyik követelésükről viszont még a megadott dátum előtt határozhat a kormány. 

Egy lépéssel közelebb a pedagógussztrájk

Gazdaság2016.04.05, 09:26

A pedagógusok képviselői nem tudtak megegyezni a kormánnyal, valószínűleg elkezdik a sztrájk előkészítését. Az elégséges szolgáltatás feltehetően azt jelenti majd, hogy minden tankerületben lesz egy iskola, ahol vigyáznak a gyerekekre.

Kétórás sztrájkot hirdetett a PDSZ

Itthon2016.04.01, 16:48

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett április 15-re.

Ha hétfőn nincs megállapodás, sztrájkolhatnak a tanárok

Itthon2016.04.01, 09:24

Fontolóra veszi a sztrájk meghirdetését a pedagógus sztrájkbizottság, ha a hétfői tárgyaláson néhány fontos kérdésben nem sikerül dűlőre jutni a kormánnyal - közölte a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Egész napos pedagógus sztrájk jöhet

Itthon2016.03.31, 09:55

Ha hétfőn sem sikerül megállapodni a kormánnyal egész napos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete.

Elmarad a Volán-sztrájk

Gazdaság2016.03.25, 13:30

Nem lesz Volán-sztrájk jövő héten. A szakszervezetek egy olyan ajánlatot kaptak a munkáltatól, amit tárgyalásra alkalmasnak tartanak.

Egyórás tanárdemonstráció lesz szerdán

Itthon2016.03.24, 14:58

Eddig nyolcvan iskola jelezte a Tanítanék mozgalomnak, hogy támogatja az általuk szervezett március 30-i polgári engedetlenségi akciót - jelentette be Pukli István, a mozgalom vezetője, aki kiemelte, hogy egyetlen gyerek sem marad felügyelet nélkül. 

Meggondolta magát a Pedagógusok Szakszervezete

Itthon2016.03.23, 11:29

A Pedagógusok Szakszervezete visszavonja azt a kezdeményezését, hogy a pedagógusok március 30-án délután 4 óra után fejezzék ki véleményüket a köznevelés helyzetéről - jelentette be Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Lépésüket azzal indokolta, hogy nem akarják megosztani a pedagógusokat, hiszen a Tanítanék mozgalom várhatóan akciót hirdet aznap reggelre.

Készülnek az öt napos sztrájkra a volánosok

Gazdaság2016.03.22, 14:10

Egyre valószínűbb, hogy leáll a Volán-buszok egy része húsvét hétfőtől öt napig, mert a munkáltató és a tulajdonos a növekvő országos sztrájkkészültség ellenére sem enged a szakszervezetek 3 százalékos béremelési és havonta 5 ezer forintos cafeteria követelésének. A sztrájk idejére vonatkozó, a törvényben előírt még elégséges szolgáltatás mértékéről és részleteiről is hamarosan aláírják a szakszervezetek a megállapodást a munkáltatóval. Ez a sztrájk a munkavállalói jogok tökéletes megcsonkításának az iskolapéldája lesz – vélik az érdekvédők.

Sztrájkbizottságot alakított az Audi szakszervezete

Gazdaság2016.03.22, 12:35

Nyomásgyakorló eszközként sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezete, miután a hétfőn tartott bizalmi értekezletén eredménytelennek nyilvánította az Audi Hungaria Motor Kft. vezetőségével eddig folytatott idei évi bértárgyalásokat - közölte honapján a szakszervezet.

Megbénultak a francia repterek

[origo] utazás2016.03.21, 08:51

Az Orly repülőtéren a járatok felét törölték, a Charles de Gaulle-ról induló gépek negyven százaléka késett a légiirányítók sztrájkja miatt. Van, ahol buszra ültették az utasokat.

Ötnapos sztrájkot hirdettek a Volán-szakszervezetek

Itthon2016.03.22, 15:54

Nincs bérmegállapodás, ezért március 28-tól öt napig sztrájkolni fognak a Volán-társaságok szakszervezetei - közölte Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Palkovics: Nem lesz jogszerű a sztrájk

Itthon2016.03.17, 13:00

Az oktatási államtitkár szerint a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a keddi, "politikai tüntetésen bejelentett, március 30-ra vonatkozó egyórás akció" esetén a jogszerű sztrájk törvényi feltételei nem állnak fenn. Palkovics László ezt csütörtöki online fogadóóráján közölte, Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója bejelentésére reagálva, hozzátéve: arra kérik "a keddi politikai akció szervezőit", hogy senkit ne buzdítsanak törvénysértésre.

Egy lépéssel közelebb a Volán-sztrájk

Gazdaság2016.03.11, 18:57

Eredménytelenül zárult a volános szakszervezetek és a munkáltató március 11-i tárgyalása. A következő forduló március 17-én lesz, de a szakszervezetek folytatják a sztrájk előkészítését.

Mutatjuk, miért keveslik sokan a fizetésüket

Gazdaság2016.03.07, 07:06

Az átlagkereset ugyan szépen nő, de hatalmasak és egyre jobban nőnek a társadalmi egyenlőtlenségek. Csak a legtehetősebbek gazdálkodnak annyi pénzből, amennyit az átlagos megélhetéshez elégnek tartanak. Európai összehasonlításban alacsonyak a jövedelmek, alacsony és egyre jobban leszakad a minimálbér. Sok cég dolgozói érzik úgy, minden okuk megvan arra, hogy akár sztrájkoljanak is a magasabb fizetésekért. 

Így sztrájkol egy tanár: nem ír be jegyeket

Itthon2016.03.06, 23:10

Sajátos módját választotta az oktatási rendszer és az állami intézményfenntartó, a Klik elleni tiltakozásnak egy zuglói pedagógus: március 15-étől úgy sztrájkol, hogy egyetlen érdemjegyet sem hajlandó beírni a diákjainak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete eközben ismét a sztrájk irányába tesz egy lépést.

Hétfő után is folytatódnak a szülői akciók

Itthon2016.02.28, 22:54

Hétfőn a szülők a tömeges hiányzásokkal akarják kikényszeríteni az oktatási rendszer reformját. Az apukák és anyukák félévente három napot igazolhatnak. Az Origo olvasónak 40 százaléka azt mondta egy pénteken indított voksoláson, hogy otthon tartja hétfőn a gyerekét. A Nem leszek suliban Facebook-csoport elindítója, Puskás Kriszta azt mondta, megkezdték a szakmai munkát, és elindítottak egy újabb oldalt a Szülői összefogás a gyermekeink jövőjéért címmel. Közben az Európai Unió ismét egy lehangoló jelentést hozott nyilvánosságra a magyar oktatásról.

A NAV egyik kezében fegyver, a másikban simogatás lesz

Gazdaság2016.02.21, 09:01

Budapest közgyűlése elfogadta a 2016-os költségvetést és a vizes vb-hez kapcsolódó beruházáscsomagot. A kormány az olimpiához szükséges fejlesztésekről adott ki rendeletet. Február 19. óta a helyszínen leszedhetik a rendszámot az engedély nélkül dolgozó Uber-sofőrök autóiról. A volános szakszervezetek és a Tesco-dolgozók sztrájkolni készülnek. Varga Mihály szerint a NAV-nak ügyfélbaráttá kell válnia, a helyettes államtitkár szerint jönnek a felfegyverzett pénzügyőrök. Nagy hajrával 75,5 százalék lett 2015 végére a GDP-arányos államadósság. 2015-ben 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek. Az IMF megdicsérte Magyarországot. A világ ...

Polgári engedetlenségbe csaphat át a szülők sztrájkja

Itthon2016.02.18, 09:58

Velejéig romlott a rendszer, az ellene való kiállástól pedig nem szabad félni - mondta az Origónak egy szülő, aki három gyermekét akár hosszabb ideig is távol tartaná az iskolától, ha ezzel elérhetnék, hogy a kormány javítson az oktatás helyzetén. Az egyelőre egynapos, február 29-i, a pedagógusokkal való szolidaritást is kifejező szülősztrájkhoz már több ezren csatlakoztak.

Sztrájkolnak Miskolcon

Itthon2016.02.17, 08:50

Megkezdődött a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. dolgozóinak sztrájkja. A cégnél működő szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.

Pedagóguslázadás: útelágazáshoz értek a tanárok

Itthon2016.02.16, 21:31

Sokadszorra vonultak utcára a múlt szombaton az Orbán-kormánnyal elégedetlen társadalmi csoportok, de a kabinet az elmúlt években mindig túlélte ezeket a helyzeteket. A mozgalmak csak a pártokkal befolyásolhatják a politikát, ám az ellenzék attól még nem lesz népszerűbb, ha felsorakozik a pedagógusok mögött.

Sztrájkra készülnek a Tescónál

Gazdaság2016.02.16, 07:28

Sztrájkra készül a Tesco áruházlánc online bevásárló szolgáltatásában dolgozó több száz alkalmazott, mert a cég csak ott emelné a béreket, ahol a dolgozói elvándorlás veszélyezteti a kiszállítás napi működését - olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Itt a pedagógusok válasza Orbánnak: szervezik a sztrájkot

Itthon2016.02.15, 19:00

Nem akar számháborúzni Orbán Viktorral a pedagógusok bérének emelkedéséről a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Galló Istvánné, ám azt közölte: a közoktatási kerekasztal munkájában továbbra sem vesznek részt, valamint megkezdik az országos pedagógussztrájk szervezését.

Lassan nem marad, aki ne akarna sztrájkolni vagy tüntetni

Gazdaság2016.02.13, 18:20

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a főváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nőtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátoországba. ...

Sztrájkra készülnek a volánosok is

Gazdaság2016.02.09, 16:37

Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

Sztrájkra készül a BKV

Gazdaság2016.02.09, 09:01

Sztrájkbizottságot alakítottak, és rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok. A fővárosi közlekedési cég vezetése egyetlen fillér béremelést sem ajánl a dolgozóknak, létszámleépítésre készül, miközben például a garázsokban, egyes munkakörökben már így is a munkavédelmi és belső szabályzatok megsértését kockáztatva dolgoznak az emberek, időnként jelentősen túlterhelve. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet más ágazatokkal összefogva készül egy "meglepő tartalmú munkabeszüntetésre" - jelentette be a szervezet elnöke.

Egy napra megáll az élet Görögországban

Nagyvilág2016.02.04, 07:30

Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés közel 2 millió tagja 24 órás sztrájkba lépett csütörtökön.

Blokád alá vették Görögországot

Gazdaság2016.02.03, 11:55

A görög kormány reformintézkedései ellen demonstráló gazdák hatezer traktorral ideiglenesen lezárták az ország határátkelőit és nagyobb útjait. A gazdák fontolgatják, hogy tartós blokádot csinálnak. A két legnagyobb szakszervezet országos sztrájkot hirdetett. A határ macedón oldalán a taxisok a síneket zárták le, mert a rendőrség elsőbbséget biztosított a menekülteket szállító vonatoknak és buszoknak. A menekültek buszait a görög rendőrség a határ előtt megállította, sokan gyalog indultak tovább.

Egyre közelebb a vasutassztrájk

Gazdaság2016.02.02, 16:31

Elfogadhatatlannak tartja a VDSZSZ Szolidaritás, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne emelkedjen, mi több, esetleg csökkenjen. Úgy tudjuk, ha nem lesz megállapodás a szakszervezetek és a MÁV-csoport között, akkor február 8-án, hétfőn nagy bejelentést tesznek a vasutasok. 

Besokalltak a görög matrózok is

Gazdaság2016.01.29, 12:18

Szerda óta nem veszik fel a munkát a görög tengerészek, akik pénteki bejelentésük szerint vasárnap reggelig biztosan folytatják a nyugdíjreform elleni tiltakozásul megkezdett sztrájkjukat.

Országos pedagógussztrájk készül Szlovákiában

Nagyvilág2016.01.21, 21:52

Nem hozott érdemi előrelépést a szlovák oktatásügyi miniszter és a béremelést követelő pedagógusok csütörtöki egyeztetése, így egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hétfőtől sztrájk kezdődik az ország alap- és középfokú oktatási intézményeinek mintegy ötödében.

Detroit összes pedagógusa egyszerre jelentett beteget

Life.hu 20142016.01.21, 15:13

88 detroiti iskolában nem volt szerdán tanítás, mert szinte az összes pedagógus a sztrájk sajátságos formáját választotta: beteget jelentettek, és elmentek tüntetni a lehetetlen munkakörülmények miatt.

A jogosítvány drágább lesz, de az üzemanyag olcsóbb

Gazdaság2016.01.15, 21:09

Január második hetében kétszer ment lejjebb az üzemanyagok ára, pedig akkor még nem is szakadt 30 dollár alá a kőolaj. A belátható jövőben nem lesz olajár-emelkedés, az orosz kormány újabb 10 százalékos spórolást vezet be. A jogosítvány megszerzése viszont drágább lesz a mozgóképes kérdések miatt. Lázár János bejelentette, hogy az állam kész átvenni a fővárostól az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et. A versenyhivatal négymilliárd forintra bírságolta a Bankszövetséget, a szervezet fizet, de bírósághoz fordul. Gyurcsány Ferenc cége 900 millió forintért szállt ki a hengergumibizniszből. Egyetem lett a Gazdasági Főiskola. Ez volt a hhéten ...

Keményen odacsaphat az új orvosszakszervezet

Itthon2016.01.15, 16:45

A tüntetést, sztrájkot sem tartja kizártnak a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, hogy jobb béreket, átlátható viszonyokat harcoljanak ki az egészségügyben. A betegek érdeke is, hogy ne kelljen hálapénzzel megvásárolniuk a biztonságot, és nyomon követhessék a kórházak működését - mondja Dénes Tamás, az új szakszervezet elnöke. Ha nem figyelnek rájuk, az első lépés az önkéntes túlórák lemondása lehet.

A vasutasok már a közös sztrájkról beszélnek

Gazdaság2016.01.12, 16:43

A vasutas szakszervezetek megállapodtak arról, hogy saját döntéshozó testületeik elé viszik, részt vegyenek-e egy esetleges közös sztrájkban. A vasutasok 5 százalékos alapbéremelést és 2,7 százalékos differenciált emelést akarnak. Ha ezt nem kapják meg, akkor készek alkalmazni minden jogszerű eszközt.

Csak az a kérdés, mennyire fog Miskolc lebénulni

Gazdaság2016.01.05, 14:26

A 2015-ös béremelésért sztrájkolnának a miskolci tömegközlekedési dolgozók. Az egyik szakszervezeti vezető szerint a sztrájk már biztos, csak az elégséges szolgáltatásokról fognak tárgyalni az üzemeltetővel.

Sztrájkba lépnek a görög focisták

Sport2015.12.08, 15:50

A jövő héten határozatlan ideig sztrájkba lépnek a görög futballisták.

A parlament odaengedte a rokonokat a mézesbödönhöz

Gazdaság2015.12.05, 11:21

A parlament megszavazta a NAV-ot átalakító törvénymódosítást. A csomag azt is tartalmazza, hogy a jövőben a NAV senki ellen nem fog kérésre vagyonosodási vizsgálatot indítani, a politikusok rokonai viszont indulhatnak majd közbeszerzéseken, ha nem élnek egy háztartásban a politikussal. Technikai problémák miatt közalkalmazottak tízezreinek késik a fizetése. Újabb üggyel bővült a brókerbotrány hungáriás ága. Oroszország leállította a Török Áramlat gázvezeték előkészítését a lelőtt Szuhoj miatt. Ha Moszkva a gázcsapot is elzárná, Törökország Katarból importálna cseppfolyósított gázt. Görögországban országos, egész napos sztrájkot tarttottak ...

Görögország takarékra tette magát

Gazdaság2015.12.03, 10:56

December 3-án, csütörtökön országos, egész napos sztrájkot tartanak Görögországban a megszorítások ellen.

Vigyázzon, aki Lufthansával repül

[origo] utazás2015.11.23, 18:24

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői, miután az UFO szakszervezet álláspontja szerint nem kapott jobb ajánlatot az eddiginél a nyugdíjazással kapcsolatban.

Életveszélyes kalandon van túl a Megasztár felfedezettje, Mujahid Zoli

Life.hu 20142015.11.19, 16:28

Az énekes nemrég tért haza dél-amerikai útjáról, ahol majdnem lecsúszott a világ hét csodája között számon tartott Machu Picchu meglátogatásáról, mert tüntetés tört ki a városban, ahonnan indultak.

Úgy fizethet Erzsébettel, mint eddig soha

Gazdaság2015.11.15, 10:25

Lesz kártyaformátumú Erzsébet-utalvány. Rogán Antal először legfeljebb személyesen mutatta volna meg Mesterházy Attilának, hány tanácsadó mennyi pénzért dolgozik a minisztériumában, de végül nyilvánosságra hozta az információt. Matolcsy György Nemzeti Bankjának alapítványai üdülőt vettek Matolcsy Gyöngyi településén. A kormány a dohányboltokba száműzné az e-cigarettát, az e-cigarettásokat pedig a a dohányosok közé. A Balaton bő 300 milliárdot kap fejlesztésre uniós pénzből. Deutsch Tamás mégsem adóztatja meg a Google-t. Csökken az ingatlanközvetítők jutaléka. Magyarország ideiglenesen elengedheti a hiányt, ha a menekültek miatt boruul ...

Leállt az élet Görögországban

Nagyvilág2015.11.12, 10:54

Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött csütörtökön Görögországban a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul: a hivatalok és az iskolák zárva tartanak, az orvosok csak a sürgős eseteket látják el, és szünetel a hírszolgáltatás is.

Nehéz lesz eljutni Németországba

Nagyvilág2015.11.12, 08:44

Holnap is több budapesti Lufthansa-járatot törölnek, mert folytatódik a légiutas-kísérőik sztrájkja. A frankfurti, düsseldorfi és a müncheni bázisról induló vagy oda érkező járatokat érdemes figyelni.

A görög miniszterelnök sztrájkba vezeti népét

Gazdaság2015.11.11, 17:04

A kormányzó Sziriza támogatásával teljes, országos munkabeszüntetés lesz november 12-én, csütörtökön Görögországban. A Sziriza szerint a görögöknek a neoliberális elvek és a zsarolás ellen kell sztrájkba vonulniuk.

Kiteljesedik a Lufthansa-sztrájk

Nagyvilág2015.11.11, 08:37

Minden közép- és hosszú távú járat indulását megakadályozza a szakszervezet péntekig Frankfurtból, Münchenből és Düsseldorfból. Szerdán 930 járatot töröltek, ami százezer utast érint.

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt

Life.hu 20142015.11.09, 09:34

Tovább folytatódik a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja, hétfőn már nemcsak a frankfurti és a düsseldorfi, de a müncheni bázisról induló és oda érkező járatokat is érinti a munkabeszüntetés, több mint 900 járatot törölnek.

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt

Nagyvilág2015.11.09, 08:55

Tovább folytatódik a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja, hétfőn már nemcsak a frankfurti és a düsseldorfi, de a müncheni bázisról induló és oda érkező járatokat is érinti a munkabeszüntetés, több mint 900 járatot törölnek.

Este 11-ig tart a Lufthansa-sztrájk

[origo] utazás2015.11.07, 07:23

Szombat reggel 6 órától este 11 óráig tart a légiutas-kísérők sztrájkja a Lufthansa düsseldorfi és frankfurti bázisán - közölte a légitársaság a honlapján.

A Lufthansa törölte budapesti járatait

[origo] utazás2015.11.06, 14:44

A Lufthansa német légitársaság törölte a pénteken délután 14 óra után Frankfurtból Budapestre érkező, illetve Budapestről Frankfurtba induló két-két járatát a légitársaság légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt.

Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók

[origo] Gasztro2015.11.06, 13:16

Sztrájkra és tüntetésekre készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban. Így akarják felhívni az elnökjelöltek figyelmét arra, hogy számon kérnék rajtuk a minimálbér megemelését.

Kirúgják a főnökre támadó munkásokat

Gazdaság2015.10.12, 14:40

Őrizetbe vették hétfőn az Air France öt dolgozóját, a francia légitársaság vezetőinek egy héttel ezelőtti inzultálása miatt.

Ha szeptemberben sztrájk lesz, nem nyitnak ki a bölcsődék

Itthon2015.08.06, 10:20

A Kúriához fordul jogorvoslatért a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság javára döntött a sztrájk esetén nyújtandó, még elégséges szolgáltatások tárgyában.

Sztrájkra készülnek Görögországban

Nagyvilág2015.07.13, 20:11

Huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett meg a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség szerdára, vagyis akkorra, amikor a parlament feltehetően szavazást tart a nemzetközi hitelezők és Görögország megállapodásáról, aminek eredményeként újabb komoly megszorító intézkedések várnak a dél-európai országra.

Sztrájkolnak a légiirányítók Spanyolországban

Gazdaság2015.07.11, 09:34

Háromórás munkabeszüntetést tartanak a légiforgalmi irányítók Spanyolországban szombat délelőtt, amely mintegy 1000 járatot érint.

Tűz van a Csalagútban

Nagyvilág2015.06.23, 18:35

Leállították mindkét irányban a vasúti közlekedést kedden a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban – közölte az Eurostar szuperexpresszeket közlekedtető cég.

Nem volt káosz a spanyolországi sztrájk miatt a reptereken

Gazdaság2015.06.08, 22:16

Késések és káosz nélkül ért véget a légi forgalmi irányítók sztrájkjának első napja Spanyolországban hétfőn. 

Több ezer járatot érint a spanyolok sztrájkja

Gazdaság2015.06.08, 11:51

Négynapos, részleges sztrájkba kezdtek a légiforgalmi irányítók hétfőn Spanyolországban, az akció az első napon mintegy 1300 járatot érint.

Lefújták a BKV-sztrájkot, megegyeztek a béremelésről

Itthon2015.06.05, 17:40

Ugyan rövid távon csak kisebb eredményt tudtak elérni a szakszervezetek a BKV vezetésénél a pénteki bértárgyaláson, de az ígéret szerint hosszabb távon kedvezőbb bérrendszert alakítanak ki, ezért az érdekvédők lefújták a jövő heti kétnapos sztrájkot, ami megbénította volna Budapestet.

Vége a pénzszállítók sztrájkjának

Gazdaság2015.05.26, 15:05

A JNT Security Kft. a Magyar Posta Zrt. kizárólagos tulajdonában lévő társaság, de ez már múlt idő. A Spéder Zoltán vezetette FHB Jelzálogbank Nyrt. május közepén 10 százalékos tulajdonrészt szerzett a posta pénzszállító cégében, a Takarékbank pedig 40 százalékos tulajdonrészt kapott a JNT-ben. Az új tulajdonosi viszonyok miatt már a pénzszállítók sem sztrájkolnak.

Megdöbbentő fordulat: bezárt az Eiffel-torony

Life.hu 20142015.05.22, 19:28

Bezárt az Eiffel-torony, mivel a francia főváros egyik jelképének számító épület dolgozói sztrájkba kezdtek a környéken garázdálkodó agresszív zsebtolvajok miatt.

Sztrájkba léptek a riói olimpia munkásai

Sport2015.05.19, 09:59

Az alacsony bérek és a munkakörülmények miatt sztrájkba lépett a jövő évi riói olimpia építkezésein dolgozó munkások többsége.

Sztrájkolnak a német vasutasok

Nagyvilág2015.05.18, 17:06

Újabb sztrájkot hirdetett a német mozdonyvezetők szakszervezete, a munkabeszüntetés a személyszállításban szerdán kezdődik és egyelőre nem ismert, hogy meddig tart.

Adná az arcát ehhez a fizetéshez?

Itthon2015.05.14, 17:05

Húsz év, két diploma, nyolcvanezres bérért: elképesztően alacsony fizetést kapnak a szociális ágazat dolgozói. Sokan megelégelték a hallgatást és a szégyenkezést – arccal vállalják szegénységüket a Facebookon.

A Balatonnak és a Belvárosnak sem kegyelmez a kormány

Gazdaság2015.05.09, 14:52

A balatoni és a belvárosi boltok sem lehetnek nyitva vasárnap. Jól áll a költségvetés egyenlege, hasít az ipar és a kiskereskedelem, Mészáros Lőrinc 1,8 milliárdos osztalékot vesz ki a cégéből, a jegybank ugyanennyit költ közvélemény-kutatásra. Módosul a reklámadó. Sztrájkolnak a pénzszállítók. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Kossuth térre vonulnak a sztrájkolók

Gazdaság2015.05.08, 10:27

Május 9-én délután a Posta székházától a Kossuth térre vonulnak a két hete sztrájkoló pénzszállítók. A pénzszállítók fizetésemelést akarnak, a Posta és cége követelésüket indokolatlannak tartják, álláspontjuk szerint a dolgozók az elmúlt másfél évben majdnem 10 százalékos béremelést kaptak.

Azt mondták a fiúk, demonstráljunk

Gazdaság2015.05.05, 15:52

Tartotta magát a megállapodáshoz a JNT Kft., és valóban tárgyalóasztalhoz ült hétfőn a két hete sztrájkoló pénzszállítókkal. Egyelőre se előre-, se visszalépés nincs. A bérükkel elégedetlen pénzszállítók utcára vonulnak – tudta meg az Origo.

Káosz a német vasutassztrájk miatt

[origo] utazás2015.05.05, 13:49

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is – közölte a Mávinform kedden az MTI érdeklődésére.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra