hirdetés

sztrájk

címke rss

Sztrájkra készülnek a volánosok is

Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

Sztrájkra készül a BKV

Gazdaság2016.02.09, 09:01

Sztrájkbizottságot alakítottak, és rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok. A fővárosi közlekedési cég vezetése egyetlen fillér béremelést sem ajánl a dolgozóknak, létszámleépítésre készül, miközben például a garázsokban, egyes munkakörökben már így is a munkavédelmi és belső szabályzatok megsértését kockáztatva dolgoznak az emberek, időnként jelentősen túlterhelve. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet más ágazatokkal összefogva készül egy "meglepő tartalmú munkabeszüntetésre" - jelentette be a szervezet elnöke.

Egy napra megáll az élet Görögországban

Nagyvilág2016.02.04, 07:30

Görögországban az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés közel 2 millió tagja 24 órás sztrájkba lépett csütörtökön.

Blokád alá vették Görögországot

Gazdaság2016.02.03, 11:55

A görög kormány reformintézkedései ellen demonstráló gazdák hatezer traktorral ideiglenesen lezárták az ország határátkelőit és nagyobb útjait. A gazdák fontolgatják, hogy tartós blokádot csinálnak. A két legnagyobb szakszervezet országos sztrájkot hirdetett. A határ macedón oldalán a taxisok a síneket zárták le, mert a rendőrség elsőbbséget biztosított a menekülteket szállító vonatoknak és buszoknak. A menekültek buszait a görög rendőrség a határ előtt megállította, sokan gyalog indultak tovább.

Egyre közelebb a vasutassztrájk

Gazdaság2016.02.02, 16:31

Elfogadhatatlannak tartja a VDSZSZ Szolidaritás, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne emelkedjen, mi több, esetleg csökkenjen. Úgy tudjuk, ha nem lesz megállapodás a szakszervezetek és a MÁV-csoport között, akkor február 8-án, hétfőn nagy bejelentést tesznek a vasutasok. 

Besokalltak a görög matrózok is

Gazdaság2016.01.29, 12:18

Szerda óta nem veszik fel a munkát a görög tengerészek, akik pénteki bejelentésük szerint vasárnap reggelig biztosan folytatják a nyugdíjreform elleni tiltakozásul megkezdett sztrájkjukat.

Országos pedagógussztrájk készül Szlovákiában

Nagyvilág2016.01.21, 21:52

Nem hozott érdemi előrelépést a szlovák oktatásügyi miniszter és a béremelést követelő pedagógusok csütörtöki egyeztetése, így egyre valószínűbbnek tűnik, hogy hétfőtől sztrájk kezdődik az ország alap- és középfokú oktatási intézményeinek mintegy ötödében.

Detroit összes pedagógusa egyszerre jelentett beteget

Life.hu 20142016.01.21, 15:13

88 detroiti iskolában nem volt szerdán tanítás, mert szinte az összes pedagógus a sztrájk sajátságos formáját választotta: beteget jelentettek, és elmentek tüntetni a lehetetlen munkakörülmények miatt.

A jogosítvány drágább lesz, de az üzemanyag olcsóbb

Gazdaság2016.01.15, 21:09

Január második hetében kétszer ment lejjebb az üzemanyagok ára, pedig akkor még nem is szakadt 30 dollár alá a kőolaj. A belátható jövőben nem lesz olajár-emelkedés, az orosz kormány újabb 10 százalékos spórolást vezet be. A jogosítvány megszerzése viszont drágább lesz a mozgóképes kérdések miatt. Lázár János bejelentette, hogy az állam kész átvenni a fővárostól az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et. A versenyhivatal négymilliárd forintra bírságolta a Bankszövetséget, a szervezet fizet, de bírósághoz fordul. Gyurcsány Ferenc cége 900 millió forintért szállt ki a hengergumibizniszből. Egyetem lett a Gazdasági Főiskola. Ez volt a hhéten ...

Keményen odacsaphat az új orvosszakszervezet

Itthon2016.01.15, 16:45

A tüntetést, sztrájkot sem tartja kizártnak a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, hogy jobb béreket, átlátható viszonyokat harcoljanak ki az egészségügyben. A betegek érdeke is, hogy ne kelljen hálapénzzel megvásárolniuk a biztonságot, és nyomon követhessék a kórházak működését - mondja Dénes Tamás, az új szakszervezet elnöke. Ha nem figyelnek rájuk, az első lépés az önkéntes túlórák lemondása lehet.

A vasutasok már a közös sztrájkról beszélnek

Gazdaság2016.01.12, 16:43

A vasutas szakszervezetek megállapodtak arról, hogy saját döntéshozó testületeik elé viszik, részt vegyenek-e egy esetleges közös sztrájkban. A vasutasok 5 százalékos alapbéremelést és 2,7 százalékos differenciált emelést akarnak. Ha ezt nem kapják meg, akkor készek alkalmazni minden jogszerű eszközt.

Csak az a kérdés, mennyire fog Miskolc lebénulni

Gazdaság2016.01.05, 14:26

A 2015-ös béremelésért sztrájkolnának a miskolci tömegközlekedési dolgozók. Az egyik szakszervezeti vezető szerint a sztrájk már biztos, csak az elégséges szolgáltatásokról fognak tárgyalni az üzemeltetővel.

Sztrájkba lépnek a görög focisták

Sport2015.12.08, 15:50

A jövő héten határozatlan ideig sztrájkba lépnek a görög futballisták.

A parlament odaengedte a rokonokat a mézesbödönhöz

Gazdaság2015.12.05, 11:21

A parlament megszavazta a NAV-ot átalakító törvénymódosítást. A csomag azt is tartalmazza, hogy a jövőben a NAV senki ellen nem fog kérésre vagyonosodási vizsgálatot indítani, a politikusok rokonai viszont indulhatnak majd közbeszerzéseken, ha nem élnek egy háztartásban a politikussal. Technikai problémák miatt közalkalmazottak tízezreinek késik a fizetése. Újabb üggyel bővült a brókerbotrány hungáriás ága. Oroszország leállította a Török Áramlat gázvezeték előkészítését a lelőtt Szuhoj miatt. Ha Moszkva a gázcsapot is elzárná, Törökország Katarból importálna cseppfolyósított gázt. Görögországban országos, egész napos sztrájkot tarttottak ...

Görögország takarékra tette magát

Gazdaság2015.12.03, 10:56

December 3-án, csütörtökön országos, egész napos sztrájkot tartanak Görögországban a megszorítások ellen.

Vigyázzon, aki Lufthansával repül

[origo] utazás2015.11.23, 18:24

Csütörtökön és pénteken újra sztrájkolhatnak a Lufthansa légiutas-kísérői, miután az UFO szakszervezet álláspontja szerint nem kapott jobb ajánlatot az eddiginél a nyugdíjazással kapcsolatban.

Életveszélyes kalandon van túl a Megasztár felfedezettje, Mujahid Zoli

Life.hu 20142015.11.19, 16:28

Az énekes nemrég tért haza dél-amerikai útjáról, ahol majdnem lecsúszott a világ hét csodája között számon tartott Machu Picchu meglátogatásáról, mert tüntetés tört ki a városban, ahonnan indultak.

Úgy fizethet Erzsébettel, mint eddig soha

Gazdaság2015.11.15, 10:25

Lesz kártyaformátumú Erzsébet-utalvány. Rogán Antal először legfeljebb személyesen mutatta volna meg Mesterházy Attilának, hány tanácsadó mennyi pénzért dolgozik a minisztériumában, de végül nyilvánosságra hozta az információt. Matolcsy György Nemzeti Bankjának alapítványai üdülőt vettek Matolcsy Gyöngyi településén. A kormány a dohányboltokba száműzné az e-cigarettát, az e-cigarettásokat pedig a a dohányosok közé. A Balaton bő 300 milliárdot kap fejlesztésre uniós pénzből. Deutsch Tamás mégsem adóztatja meg a Google-t. Csökken az ingatlanközvetítők jutaléka. Magyarország ideiglenesen elengedheti a hiányt, ha a menekültek miatt boruul ...

Leállt az élet Görögországban

Nagyvilág2015.11.12, 10:54

Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött csütörtökön Görögországban a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul: a hivatalok és az iskolák zárva tartanak, az orvosok csak a sürgős eseteket látják el, és szünetel a hírszolgáltatás is.

Nehéz lesz eljutni Németországba

Nagyvilág2015.11.12, 08:44

Holnap is több budapesti Lufthansa-járatot törölnek, mert folytatódik a légiutas-kísérőik sztrájkja. A frankfurti, düsseldorfi és a müncheni bázisról induló vagy oda érkező járatokat érdemes figyelni.

A görög miniszterelnök sztrájkba vezeti népét

Gazdaság2015.11.11, 17:04

A kormányzó Sziriza támogatásával teljes, országos munkabeszüntetés lesz november 12-én, csütörtökön Görögországban. A Sziriza szerint a görögöknek a neoliberális elvek és a zsarolás ellen kell sztrájkba vonulniuk.

Kiteljesedik a Lufthansa-sztrájk

Nagyvilág2015.11.11, 08:37

Minden közép- és hosszú távú járat indulását megakadályozza a szakszervezet péntekig Frankfurtból, Münchenből és Düsseldorfból. Szerdán 930 járatot töröltek, ami százezer utast érint.

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt

Life.hu 20142015.11.09, 09:34

Tovább folytatódik a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja, hétfőn már nemcsak a frankfurti és a düsseldorfi, de a müncheni bázisról induló és oda érkező járatokat is érinti a munkabeszüntetés, több mint 900 járatot törölnek.

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt

Nagyvilág2015.11.09, 08:55

Tovább folytatódik a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja, hétfőn már nemcsak a frankfurti és a düsseldorfi, de a müncheni bázisról induló és oda érkező járatokat is érinti a munkabeszüntetés, több mint 900 járatot törölnek.

Este 11-ig tart a Lufthansa-sztrájk

[origo] utazás2015.11.07, 07:23

Szombat reggel 6 órától este 11 óráig tart a légiutas-kísérők sztrájkja a Lufthansa düsseldorfi és frankfurti bázisán - közölte a légitársaság a honlapján.

A Lufthansa törölte budapesti járatait

[origo] utazás2015.11.06, 14:44

A Lufthansa német légitársaság törölte a pénteken délután 14 óra után Frankfurtból Budapestre érkező, illetve Budapestről Frankfurtba induló két-két járatát a légitársaság légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt.

Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók

[origo] Gasztro2015.11.06, 13:16

Sztrájkra és tüntetésekre készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban. Így akarják felhívni az elnökjelöltek figyelmét arra, hogy számon kérnék rajtuk a minimálbér megemelését.

Kirúgják a főnökre támadó munkásokat

Gazdaság2015.10.12, 14:40

Őrizetbe vették hétfőn az Air France öt dolgozóját, a francia légitársaság vezetőinek egy héttel ezelőtti inzultálása miatt.

Ha szeptemberben sztrájk lesz, nem nyitnak ki a bölcsődék

Itthon2015.08.06, 10:20

A Kúriához fordul jogorvoslatért a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság javára döntött a sztrájk esetén nyújtandó, még elégséges szolgáltatások tárgyában.

Sztrájkra készülnek Görögországban

Nagyvilág2015.07.13, 20:11

Huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett meg a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség szerdára, vagyis akkorra, amikor a parlament feltehetően szavazást tart a nemzetközi hitelezők és Görögország megállapodásáról, aminek eredményeként újabb komoly megszorító intézkedések várnak a dél-európai országra.

Sztrájkolnak a légiirányítók Spanyolországban

Gazdaság2015.07.11, 09:34

Háromórás munkabeszüntetést tartanak a légiforgalmi irányítók Spanyolországban szombat délelőtt, amely mintegy 1000 járatot érint.

Tűz van a Csalagútban

Nagyvilág2015.06.23, 18:35

Leállították mindkét irányban a vasúti közlekedést kedden a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagútban – közölte az Eurostar szuperexpresszeket közlekedtető cég.

Nem volt káosz a spanyolországi sztrájk miatt a reptereken

Gazdaság2015.06.08, 22:16

Késések és káosz nélkül ért véget a légi forgalmi irányítók sztrájkjának első napja Spanyolországban hétfőn. 

Több ezer járatot érint a spanyolok sztrájkja

Gazdaság2015.06.08, 11:51

Négynapos, részleges sztrájkba kezdtek a légiforgalmi irányítók hétfőn Spanyolországban, az akció az első napon mintegy 1300 járatot érint.

Lefújták a BKV-sztrájkot, megegyeztek a béremelésről

Itthon2015.06.05, 17:40

Ugyan rövid távon csak kisebb eredményt tudtak elérni a szakszervezetek a BKV vezetésénél a pénteki bértárgyaláson, de az ígéret szerint hosszabb távon kedvezőbb bérrendszert alakítanak ki, ezért az érdekvédők lefújták a jövő heti kétnapos sztrájkot, ami megbénította volna Budapestet.

Vége a pénzszállítók sztrájkjának

Gazdaság2015.05.26, 15:05

A JNT Security Kft. a Magyar Posta Zrt. kizárólagos tulajdonában lévő társaság, de ez már múlt idő. A Spéder Zoltán vezetette FHB Jelzálogbank Nyrt. május közepén 10 százalékos tulajdonrészt szerzett a posta pénzszállító cégében, a Takarékbank pedig 40 százalékos tulajdonrészt kapott a JNT-ben. Az új tulajdonosi viszonyok miatt már a pénzszállítók sem sztrájkolnak.

Megdöbbentő fordulat: bezárt az Eiffel-torony

Life.hu 20142015.05.22, 19:28

Bezárt az Eiffel-torony, mivel a francia főváros egyik jelképének számító épület dolgozói sztrájkba kezdtek a környéken garázdálkodó agresszív zsebtolvajok miatt.

Sztrájkba léptek a riói olimpia munkásai

Sport2015.05.19, 09:59

Az alacsony bérek és a munkakörülmények miatt sztrájkba lépett a jövő évi riói olimpia építkezésein dolgozó munkások többsége.

Sztrájkolnak a német vasutasok

Nagyvilág2015.05.18, 17:06

Újabb sztrájkot hirdetett a német mozdonyvezetők szakszervezete, a munkabeszüntetés a személyszállításban szerdán kezdődik és egyelőre nem ismert, hogy meddig tart.

Adná az arcát ehhez a fizetéshez?

Itthon2015.05.14, 17:05

Húsz év, két diploma, nyolcvanezres bérért: elképesztően alacsony fizetést kapnak a szociális ágazat dolgozói. Sokan megelégelték a hallgatást és a szégyenkezést – arccal vállalják szegénységüket a Facebookon.

A Balatonnak és a Belvárosnak sem kegyelmez a kormány

Gazdaság2015.05.09, 14:52

A balatoni és a belvárosi boltok sem lehetnek nyitva vasárnap. Jól áll a költségvetés egyenlege, hasít az ipar és a kiskereskedelem, Mészáros Lőrinc 1,8 milliárdos osztalékot vesz ki a cégéből, a jegybank ugyanennyit költ közvélemény-kutatásra. Módosul a reklámadó. Sztrájkolnak a pénzszállítók. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Kossuth térre vonulnak a sztrájkolók

Gazdaság2015.05.08, 10:27

Május 9-én délután a Posta székházától a Kossuth térre vonulnak a két hete sztrájkoló pénzszállítók. A pénzszállítók fizetésemelést akarnak, a Posta és cége követelésüket indokolatlannak tartják, álláspontjuk szerint a dolgozók az elmúlt másfél évben majdnem 10 százalékos béremelést kaptak.

Azt mondták a fiúk, demonstráljunk

Gazdaság2015.05.05, 15:52

Tartotta magát a megállapodáshoz a JNT Kft., és valóban tárgyalóasztalhoz ült hétfőn a két hete sztrájkoló pénzszállítókkal. Egyelőre se előre-, se visszalépés nincs. A bérükkel elégedetlen pénzszállítók utcára vonulnak – tudta meg az Origo.

Káosz a német vasutassztrájk miatt

[origo] utazás2015.05.05, 13:49

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is – közölte a Mávinform kedden az MTI érdeklődésére.

Utasszállító vonatokat is érint a német vasutassztrájk

Nagyvilág2015.05.05, 10:42

A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége szerint 500 millió euró (nagyjából 150 milliárd forint) kárt okozhat a német nemzetgazdaságnak a mozdonyvezetők szakszervezetének csaknem egy hétig tartó sztrájkja, amely kedd hajnalban elérte a Deutsche Bahn utasszállító ágazatát.

Sztrájkolnak a portugál pilóták

[origo] utazás2015.05.01, 16:35

Tíznapos sztrájkot kezdtek a portugál TAP Air Portugal légitársaság pilótái pénteken. Azt akarják elérni, hogy a cég alkalmazottai nagyobb részesedést szerezhessenek a vállalatból a részleges privatizáció során.

Kirúgták a sztrájkoló pénzszállítót

Gazdaság2015.04.23, 17:12

A Munkástanácsok Országos Szövetségének közleménye szerint felmondott Kuti Zsoltnak a JNT Security Kft. a cég jó hírnevének megsértése miatt.

Durva a helyzet Franciaországban

[origo] utazás2015.04.09, 16:56

Folytatódik csütörtökön a légiforgalmi irányítók sztrájkja Franciaországban: a járatok felét a francia légiforgalmi felügyelet kérésére előzetesen törölték a légitársaságok.

Vigyázzon, ha Franciaországba repül!

[origo] utazás2015.04.07, 16:52

A légiforgalmi irányítók meghirdetett sztrájkja miatt szerdán valószínűleg törölni kell a repülőjáratok mintegy 40 százalékát Franciaországban - közölte a francia légiforgalmi felügyelet.

Sztrájkolnának a budapesti közműcégek szakszervezetei

Gazdaság2015.04.02, 15:53

Demonstrációsorozatba kezdenek a fővárosi közművállalatok szakszervezetei április 13-a után, ha addig nem sikerül megállapodni a béremelésben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal, jelentették be az akciót szervező szakszervezetek.

Sztrájkra készülnek Erzsébet királynő alkalmazottai

Life.hu 20142015.04.01, 10:59

II. Erzsébet angol királynő nagyjából 100 embert alkalmaz, akik nagy sztrájkra készülnek. 

Többnapos sztrájkra készülnek a pedagógusok

Itthon2015.03.31, 17:12

Többnapos sztrájkot szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, mivel nem sikerült megállapodniuk a minisztériummal a bérezésről, a segítők juttatásának emeléséről és a túlmunka kérdéséről – mondta Mendrey László, a szakszervezet elnöke.

Sztrájkolhatnak a windsori kastély alkalmazottai

Nagyvilág2015.03.30, 23:13

Munkajogi akcióra készülnek a brit uralkodó első számú rezidenciájának alkalmazottai, akik elégedetlenek bérezésükkel és munkakörülményeikkel.

Sztrájk miatt nem jön a belgrádi vonat Budapestre

Itthon2015.03.23, 09:17

Sztrájk miatt hétfő reggel törölték a Belgrád és Budapest között közlekedő, Bécsbe tartó Avala nemzetközi vonat indulását - közölte a szerbiai vasúttársaság.

Így csökkentik a tanárok fizetését

Nagyvilág2015.03.21, 15:06

Csökkentették a sztrájkot folytató tanügyi dolgozók februári fizetését, jelentette be Jasna Jankovic, a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniójának (USPRS) szóvivője, aki ugyanakkor közölte: emiatt hétfőn, március 23-án egész napos munkabeszüntetéssel radikalizálják a sztrájkot. Déli szomszédunknál több társadalmi csoport is hosszú ideje sztrájkol.

Pénteken és szombaton sem repül a Lufthansa

[origo] utazás2015.03.19, 23:37

Pénteken ismét sztrájkol a Lufthansa pilótáinak egy része, szerdához hasonlóan ismét törlik a rövidtávú járatokat, így a budapestieket is - erősítette meg Lichtenberger Tamás, a légitársaság repülőtéri vezetője.

Törölték a Lufthansa budapesti járatait

[origo] utazás2015.03.18, 13:35

A Lufthansa pilótáinak szerdán kezdődött, várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő járatát törölték, két müncheni járat kivételével - derül ki a Budapest Airport járatinformációiból.

Sztrájkra készül az energiaszektor

Gazdaság2015.03.16, 16:52

Az iparági sztrájkot sem tartotta kizártnak az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, ha nem sikerül megállapodniuk az idei évi bérekről a munkáltatói oldallal, valamint a köztulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Csoport munkavállalóinak az ágazati kollektív szerződésben szereplő juttatásainak kifizetéséről.

Harmincezer forinttal csitították le a Pick-dolgozókat

Gazdaság2015.02.26, 14:27

Véget ért a sztrájk a Pick Szeged Zrt. pécsi üzemében. 200 dolgozó reggel 6 és fél 12 között nem vette fel a munkát. A dolgozókat három hónapon keresztül havi tízezer forinttal kompenzálják a megnövekedett munka miatt.

Kerülje el a párizsi reptereket!

Nagyvilág2015.02.12, 16:34

Mindhárom párizsi repülőteret érinti a reptéri dolgozók sztrájkja. Fennakadások várhatók. Azért nem vették fel a munkát, mert befagyasztották fizetéseiket, pedig a párizsi repülőterek igazgatósága nyereséges voltak, és a részvényesek is kaptak osztalékot. 

Általános sztrájkot hirdetett a Szolidaritás

Gazdaság2015.01.16, 17:44

Országos készültséget hirdetett a Szolidaritás lengyel szakszervezet, miután a szejm alsóháza hajnalban megszavazta a vitatott bányareformot. A tervezet ellen egy hete óta országszerte tüntetnek.

Amikor falusi bányászok vezetik a melegfelvonulást

Life.hu 20142015.01.02, 21:36

Nehéz elképzelni két különbözőbb közösséget, mint a kemény fizikai munkából élő, marcona vidéki bányászokat és a nagyvárosi, szabad(os) szellemű melegeket. Hogy a kettő mégis egymásra tud találni, azt a nyolcvanas évek Nagy-Britanniájában történt események bizonyították be, melyekből most roppant szórakoztató és tanulságos film készült. Büszkeség és bányászélet (eredeti címe: Pride) - filmkritika.

Általános sztrájk bénítja Belgiumot

Itthon2014.12.15, 08:54

Vasárnap este tíz órakor 24 órás általános sztrájk kezdődött Belgiumban, hétfő reggelre az egész ország teljes közlekedési hálózata leállt.

Egész Olaszország sztrájkol

Nagyvilág2014.12.12, 13:11

Mégis csatlakoztak a pénteki általános sztrájkhoz az olasz vasutasok. A munkabeszüntetés érinti az olaszországi állami és magán ágazatok többségét a közlekedéstől az oktatásig és az egészségügyig.

Ki a legkorruptabb a vidéken?

Gazdaság2014.12.06, 14:53

A CÖF szerint Bencsik András Stockholm-szindrómás, mert kikelt a korrupt fideszesek ellen. Mészáros Lőrinc tovább gazdagodott, Giró-Szász András sógoráé volt a lakás, amit Lázár János megvett a tízéves kisfiának. Putyin lemondta a Déli Áramlatot, a kormány Azerbajdzsánból akar gázt szerezni. A szakszervezetek sztrájkra és útlezárásokra készülnek a korkedvezményes nyugdíjért.

December 15-én lezárják az utakat a szakszervezetek

Gazdaság2014.12.05, 14:29

Országszerte félpályás útlezárásokat szervez a LIGA szakszervezeti szövetség december 15-én, tiltakozva a lejáró korkedvezményes nyugdíj megszűntetése ellen.

Sürgős segítség kell Görögországnak

Gazdaság2014.12.04, 14:10

Újabb 1,8 milliárd euróra van szüksége Görögországnak, hogy jövőre piaci alapon tudja finanszírozni magát. A mentőcsomag sorsáról hétfőn döntenek az eurózóna pénzügyminiszterei. 

Sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Itthon2014.12.03, 14:21

A korkedvezményes nyugdíjért szervezett menetet a vasutasok szervezték, de csatlakozott hozzájuk a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége is. A rendszer felszámolásának megakadályozására a sztrájktól sem riadnának vissza.

Robothadsereggel készül a karácsonyra az Amazon

Techbázis2014.12.01, 15:53

Az Amazon 15 ezer robotot vet be raktáraiban, hogy idén minden ajándék időben a karácsonyfa alá kerüljön.

Sztrájkolnak jövő hét elején a Lufthansa pilótái

Gazdaság2014.11.30, 13:20

Sztrájkolnak a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte vasárnap a pilóták érdekképviselete.

Sztrájkba léptek a halottszállítók Sierra Leonéban

Nagyvilág2014.11.25, 17:17

Október óta nem kaptak bért, így sztrájkba lépett halottszállítók egy csoportja az Ebola által sújtott Sierra Leone egyik városában, Kenemában. Tiltakozásképp két holttestet hagytak a helyi kórház előtt, egyet pedig az intézmény egyik titkárnőjének irodájánál.

Bekeményítettek a szociális dolgozók

Itthon2014.11.12, 21:05

Sztrájkra készek a szociális ágazatban dolgozók: kétezren tüntettek síppal, kereplővel béremelést követelve a Széchenyi téren és az Alkotmány utcában. A szociális munka ma már csak szegénygondozás, kevesebbet keresünk, mint a klienseink - vetik a kormány szemére a szakszervezetek.

Százmillió eurós kárt okoztak a mozdonyvezetők

Nagyvilág2014.11.09, 15:23

Meghaladja a százmillió eurót azt a kár, amit a német mozdonyvezetők szerdától szombatig tartó sztrájkja okozott. Ez volt a mozdonyvezetők leghosszabb ideig tartó munkabeszüntetése a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn történetében.

Tovább állhatnak a német vonatok

Nagyvilág2014.11.07, 08:27

Egyelőre folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja, mert a frankfurti munkaügyi bíróság elutasította csütörtök késő este a német államvasutak keresetét a munkabeszüntetés betiltására.

Ilyen hosszú sztrájkba még nem léptek a német masiniszták

Nagyvilág2014.11.04, 20:32

Öt százalékos béremelést követel a német mozdonyvezetők szakszervezete, ezért 109 órás sztrájkot hirdettek. Szerdától hétfőig nem dolgoznak, három járatból kettő kimarad, termelési zavarokra számítanak.

Betett a sztrájk az Air France-nak

Investor2014.10.29, 11:50

Hatalmas terhet jelentett a szeptemberi pilótasztrájk az Air France-KLM számára, mivel a munkabeszüntetések többszáz millió euróval rontották a légitársaság eredményeit. 

Az Ebola tovább szedi áldozatait, Amerika retteg

Life.hu 20142014.10.10, 13:49

"Az ország fél, az emberek félnek ettől a betegségtől" - jelentette ki csütörtökön Sylvia Burwell egészségügyi miniszter, miután elhunyt az első Amerikában diagnosztizált ebolás beteg.     

Hatalmasat bukott a sztrájkon az Air France

Investor2014.10.08, 13:33

Akár a félmilliárd eurót is elérheti az a veszteség, amit az Air France-KLM kénytelen elszenvedni a pilótái szeptemberi sztrájkja miatt. 

Meghosszabbították a sztrájkot az Air France pilótái

[origo] utazás2014.09.20, 13:58

A jövő héten is törlésekre kell számítani az Air France francia légitársaságánál, miután a pilóták jövő péntekig meghosszabbították a sztrájkjukat.

Ma sem érdemes az Air France-szal utazni

Life.hu 20142014.09.17, 14:37

Törölték az Air France két induló és három érkező budapesti járatát szerdán. A pilóták többsége hétfő óta nem veszi fel a munkát.

15 dolláros órabért akarnak a gyorséttermi dolgozók

Gazdaság2014.09.04, 19:22

Több mint száz amerikai városban sztrájkoltak csütörtökön a gyorsétteremláncok alkalmazottjai követelve, hogy emeljék 15 dollárra a minimális órabért, és alakíthassanak szabadon szakszervezetet.

Veszélyben az Oktoberfest? Perechiánnyal fenyegetőznek

Life.hu 20142014.09.02, 15:09

A müncheni pékek béremelést követelnek, amelyet ha nem tudnak számukra teljesíteni, teljesen leállnak a munkával a leghíresebb sörfesztivál idejére.

Védőruháért és több pénzért sztrájkolnak a legnagyobb libériai kórház ápolói

Nagyvilág2014.09.02, 06:47

Sztrájkolnak az ápolók a legnagyobb libériai kórházban. Védőfelészerelést akarnak és magasabb fizetést. Az Ebola-járványtól tartanak.

Nem úszta meg a sztrájkot a Lufthansa

Investor2014.08.29, 15:52

Hatórás sztrájkot tartottak ma a Lufthansa pilótái, akik hét eleji fenyegetésüket beváltva így igyekeznek kikényszeríteni követeléseiket. Ráadásul egy újabb izlandi vulkánkitörés is borzolhatja a vállalat befektetőinek kedélyét.

Tunéziában rekedt kisfiával Németh Kristóf

Life.hu 20142014.08.15, 10:52

Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója Djerba szigetén ragadt hétéves kisfiával a helyi légitársaság sztrájkja miatt.

Még ez is! Újabb csapás a General Motorsnak

Investor2014.07.04, 18:06

Kénytelen leállítani az autógyártás egy időre Dél-Afrikában a General Motors az országban kitört hatalmas sztrájkok miatt.

Sztrájkra készülnek a szerbiai ügyvédek

Nagyvilág2014.06.24, 16:46

Az adóemelés miatt háromnapos sztrájkot kezdenek szerdán a szerbiai ügyvédek.

Párizsba repül? Vigyázzon!

[origo] utazás2014.06.23, 11:04

Komoly fennakadásokat okozhat Franciaország légi közlekedésében a légi irányítók kedden kezdődő és vasárnapig tartó munkabeszüntetése. A légitársaságok arra figyelmeztetik oda repülő utasaikat, hogy készüljenek fel késésekre és járattörlésekre.

Könnygázzal oszlatták szét a Sao Pauló-i metró dolgozóit

Nagyvilág2014.06.09, 16:51

A dolgozók béremelést követelnek, azután vonultak az utcára, hogy a brazil bíróság jogszerűtlennek minősítette a sztrájkot. 

Sztrájkolnak a metróban

Sport2014.06.08, 10:10

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság csütörtöki nyitómérkőzésének helyet adó Sao Paulóban részlegesen helyreállt a metróközlekedés, bár a metró alkalmazottjai csütörtök óta sztrájkolnak.

Sztrájkolnak az Air France pilótái

[origo] utazás2014.04.29, 17:05

Az Air France francia légitársaság járattörlésekre kényszerül, mert a cég pilótái május 3–30. között sztrájkolnak.

Két napra megbénul London

Nagyvilág2014.04.28, 23:57

Sztrájkba kezdtek a metrósok a pénztárak bezárása miatt.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat