hirdetés

székely zászló

címke rss
Akasztással fenyegetőzés: bekérették a román nagykövetet

Akasztással fenyegetőzés: bekérették a román nagykövetet

Óriási felháborodást váltott ki Mihai Tudose román miniszterelnök kijelentése az autonómiáról, amiben akasztással fenyegette meg a székely zászlót kitűzőket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot, és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint az Európai Unióban nem maradhat tisztségében az a miniszterelnök, aki olyan kijelentést tesz, mint a román kormányfő. 

A székely zászlóval fotózkodó amerikai nagykövetről cikkez a román sajtó

Nagyvilág2016.09.14, 16:25

A székely zászlóval kapcsolatos "érzékenységre" figyelmeztette a bukaresti külügyminisztérium az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségét szerdán, miután Hans Klemm amerikai nagykövetről olyan fotó jelent meg a román médiában, amelyen egy ajándékba kapott székely zászlót tart Kovászna megyei elöljárókkal közösen.

Hargita megye zászlaja lett a székely zászló

Nagyvilág2015.12.11, 22:31

A székely lobogót fogadta el a megyei önkormányzat képviselő-testülete Hargita megye hivatalos zászlajaként pénteken, Zetelakán tartott ülésén. 

Törvénytelen a székely zászló kitűzése

Nagyvilág2013.09.20, 14:49

A Brassói Táblabíróság jogerős ítéletben minősítette törvénytelennek, hogy a Kovászna megyei Uzon község polgármesteri hivatalára Románia és az Európai Unió zászlaja mellett a székely zászlót is kitűzték.

Újabb perek a székely zászló miatt Romániában

Nagyvilág2013.07.26, 20:51

Székelyföldi önkormányzatok dacolnak a romániai hatósággal. Nem hajlandók bevonni az épületükre kifüggesztett székely zászlót, amelyet a prefektusi hivatal szerint csak ünnepeken használhatnának. Újabb két per indult emiatt.

Kitiltották a székely zászlót egy gyulafehérvári kosármeccsről

Nagyvilág2013.04.02, 21:18

Feljelentést tett a Diszkriminációellenes Tanácsnál  Romániai Magyar Demokrata Szövetség, amiért egy Gyulafehérváron rendezett hétfői kosárlabdameccsen kitiltották a stadionból a vendég Sepsi SIC székely zászlót lengető szurkolóját. Az RMDSZ szerint az intézkedés sértette a szabad véleménynyilvánítás és a szólásszabadság jogát.

Tarlósék is kitűzik a székely zászlót

Itthon2013.02.27, 17:18

A Jobbik javaslatára a budapesti Városházára is kitűzik a székely zászlót - döntött a közgyűlés.  

Ponta: Semmilyen probléma nincs

Itthon2013.02.18, 12:27

Se Magyarország és Románia, se Románia és a romániai magyarok között nincsenek problémák a román kormányfő szerint. Victor Ponta hétfőn azt mondta, hogy a Fidesz csak több szavazatot akar szerezni a magyarországi választásokon.

Bukarest megint provokációval vádol zászlóügyben

Nagyvilág2013.02.15, 21:56

"Magyarország ismét semmibe veszi Romániát" főcímmel, a nap híreként számoltak be a román hírtelevíziók arról, hogy a magyar parlament épületére kitűzték a székely zászlót. A román külügyminisztérium újra sajnálatát fejezi ki a magyar hatóságok jelképes gesztusai miatt, amelyekkel szerinte provokálják a román közvéleményt. Martonyi János bukaresti látogatásán személyesen vitatná meg a kérdést.

Kitűzték a székely zászlót a Parlamentre

Itthon2013.02.15, 15:55

A nemzeti szolidaritás jeleként elrendelte a székely zászló kitűzését az Országgyűlés épületére Kövér László házelnök, mivel pénteken tartják a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát. Az utóbbi hetekben feszültté vált a viszony Magyarország és Románia között a székely zászló miatt, amelyet több település önkormányzat is kitűzött. A székely zászlót pénteken a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjére is kitűzték, és a jobbikosok kitették a szegedi városházára is, mivel az MSZP-s Botka László azt mondta, nem akadályozza meg.

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Most
Top 12 óra