rovarcsípés

címke rss
Súlyos betegen került kórházba Lindsay Lohan

Súlyos betegen került kórházba Lindsay Lohan

Magas lázzal és ízületi fájdalommal küzd a 28 éves színésznő, aki a hírek szerint Bora Borán töltött nyaralása alatt kapta el a Chikungunya-lázat.

Elfogtuk a vérengző rovart

Tudomány2013.07.24, 08:25

Hajszálereket keresnek, és a hagyományos csípőszúnyogoknál nagyobb sebeket okoznak a púposszúnyogok, melyek nagy valószínűséggel a somogyi rovarcsípéseket okozták. Nekünk Budapesten sikerült befognunk egy ilyen rovart.

Allergiás sokk a rovarcsípéstől: óvd magad!

Life.hu2013.07.14, 17:07

Nyáron nemcsak a kellemetlen szúnyogok, de a méhek és a darazsak is támadnak, ami nemcsak fájdalmas, de sokaknak akár életveszélyes következményekkel is jár. A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akik még nem is tudják, hogy allergiásak, és nem készültek fel megfelelően.

Rejtélyes rovar támad Somogyban

Tudomány2013.07.11, 13:17

A helyi rovarszakértő és az egyre több beteget kezelő főorvos sem tudja megmondani, milyen rovar keseríti meg az emberek életét Kaposvár környékén. A csípések helyén tenyérnyi piros folt marad, van, aki járni sem tud a fájdalmas duzzanatoktól. Sokan nem is látták, mi csípte meg őket.

Rovarcsípésre elég lehet a vizes borogatás

Egészség 20102012.04.12, 16:24

A legtöbb esetben elegendő a rovarcsípést egyszerűen hidegvizes ruhával borogatni a különböző patikaszerek használata helyett - állapították meg korábbi tanulmányok adatainak elemzésével a Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóirat kutatói.

15 dolog, amire nyugodtan használhatod a fogkrémet - a fogmosáson kívül!

Life.hu2010.12.13, 10:15

A fogkrém fehérít, políroz, illatosít, eltávolítja a foltokat, valamint helyreállítja és óvja a fogzománcot. Tisztító hatása azonban a fogainkon kívül számos más csodára is képes.

Ecet, vöröshagyma, kukoricakeményítő is enyhítheti a rovarcsípés okozta fájdalmat

365 környezettudatos ötlet2009.08.09, 10:11

Bár a rovarokkal való találkozást megelőzni nem tudjuk, egy kis körültekintéssel csökkenthetjük a támadásuk esélyét. Nézzünk körül figyelmesen, mielőtt a földre ülünk, és terítsünk le egy plédet. Vízparton vagy strandon ne sétáljunk mezítláb, viseljünk papucsot vagy szandált. Ételünket ne hagyjuk fedetlenül, a darazsakat pedig ne próbáljuk hadonászással elzavarni. A szúnyogok, darazsak és hangyák csípéseire hidegvizes borogatás vagy jégkocka alkalmazható hűtésként, esetleg szorítsunk a csípésre egy széles pengéjű kést, és tartsuk ott néhány percig. A Tudatos Vásárló citromos vagy ecetes borogatást ajánl, melybe tehetünk egy kis szóddabikarbónát ...

Rovarveszély: csípések és marások

Babalapozó2009.07.15, 00:13

A nyár nem csak a nyaralások, de a strandolások, kirándulások ideje is. A strandok füvében, erdőkben, réteken, de akár saját kertünkben is megtörténhet, hogy egy apró kis rovar csípése kellemetlenné teszi az egyébként várva várt, kellemes kikapcsolódást. Ha tudjuk, mikor mi a teendő, a fájdalmat is, az ijedtséget is gyorsan csillapíthatjuk, és talán a súlyosabb következményeket is el tudjuk kerülni.

Rovarveszély: megelőzés

Babalapozó2009.07.09, 21:32

A nyár nem csak a nyaralások, de a strandolások, kirándulások ideje is. A strandok füvében, erdőkben, réteken, de akár saját kertünkben is megtörténhet, hogy egy apró kis rovar csípése kellemetlenné teszi az egyébként várva várt, kellemes kikapcsolódást.

Előző
  • 1
  • 2
Következő