hirdetés

reaktor

címke rss
Új szupermágnesek hozhatják el az energiakánaánt

Új szupermágnesek hozhatják el az energiakánaánt

A világ legerősebb szupravezető mágneseinek fejlesztésébe fogtak a Massachussetts Institute of Technology-n (MIT), a világ egyik legjobb technológiai kutatóintézetében – ad hírt arról a Science Alert. Az új mágnesek egy kompakt tokamak alapjául szolgálnak majd, ami a jelenleg kísérleti, illetve fejlesztési fázisban lévő fúziós reaktorok központi eleme.

Nem élnének moduláris reaktorok közelében a britek

Gazdaság2017.09.23, 09:12

Ahogy arról az Origo beszámolt, az öles léptekkel haladó brit energiaátállás újabb és újabb nehézségek elé állítja a szigetország lakosságát, politikai és gazdasági döntéshozóit. A 2040-re tervezett e-autó-fordulat minden korábbinál nagyobb próbatételt jelent majd az ellátóhálózatnak, ezért a britek keresik a megoldást, mivel tudnák megerősíteni az egyébként jól álló tisztaenergia-termelést. Most kiderült, az atom jöhet, csak ne legyen túl közel.

Újabb nagy lépés a tiszta energia létrehozásában

Tudomány2016.10.18, 20:39

Újabb előrelépést tettek az amerikai Massachusetts Institute of Technology (MIT) tudósai a tiszta energia létrehozása felé: a valaha mért legnagyobb plazmanyomást állították fel az intézet tokamak típusú magfúziós reaktorában.

27 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

Life.hu2013.04.26, 16:56

27 éve volt a világ egyik legsúlyosabb atomkatasztrófája. A csernobili atomerőmű 4-es reaktora gőzrobbanás miatt kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás.

Pert indít az atomerőművek bezárása miatt az E.On

Üzletrész2011.05.31, 21:39

Kártérítési eljárást indít a német állam ellen az E.On energiaipari vállalat az atomadó és az atomerőművek bezárása miatt. A hétfőn bezárt nyolc német reaktor közül kettő az E.Oné, a cég szerint a leállás miatti kára több milliárd euróra rúghat.

Németország átmenetileg lekapcsolja hét atomreaktorát

Nagyvilág2011.03.15, 15:10

Németország három hónapra lekapcsolja hét, 1980 vége előtt üzembe helyezett atomreaktorát, és kötelezettséget vállal az ország minden atomerőművének biztonsági felülvizsgálatára - jelentette be Angela Merkel német kancellár. Szombaton 60 ezer német alkotott élőláncot Stuttgart közelében, hogy követelje az atomenergia használatának beszüntetését.

Letettek a temelini atomerőmű kibővítéséről a csehek

Gazdaság2010.10.13, 11:06

A cseh CEZ villamosművek a tervek szerint elhalasztja a temelini atomerőmű bővítését - írja szerdai számában a Hospodarske Noviny az ipari miniszterre hivatkozva.

Franciaország új atomerőművet épít

Gazdaság2009.01.30, 19:50

Az elnöki hivatal közleménye szerint a normandiai Penly-ben 2012-ben kezdődhet meg egy második, a jelenleg legkorszerűbbnek számító harmadik generációs atomfúziós reaktor építése Franciaországban, amelynek megvalósításában az állami tulajdonú Électricité de France (EdF) mellett a magánkézben lévő GdF-Suez is szerepet kap. A reaktor 2017-ben kezdheti meg működését.

Brit földön épít atomreaktort az E.ON és az RWE

Gazdaság2009.01.16, 07:40

A két legnagyobb német közműcsoport, az E.On AG és az RWE AG közös vállalatot hozott létre nagy-britanniai nukleáris erőművek építésére - írja a Napi Gazdaság. A cél az erőművek károsanyag-kibocsátásának csökkentése és a Németországban bezárandó reaktorok kieső kapacitásának pótlása.

Teljes áramkimaradás fenyegeti Szlovákiát

Nagyvilág2009.01.12, 19:17

Szlovákiát a teljes áramkimaradás fenyegeti, miután az éjjel tűz ütött ki egy hőerőműben, így azt le kellett állítani. Robert Fico miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy az apátszentmihályi atomerőmű második reaktorát hamarosan újra működésbe helyezik. A bezárt reaktor üzembe helyezése ellentétes lenne az EU jogrendjével - közölte az unió.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra