OTP Alapkezelő

címke rss

Az MNB több millióra büntette az OTP Alapkezelőt

Az MNB 35 millió forint bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre, mert rendszerszintű hiányosságokat találtak a társaságnál.

Hamecz: Tíz éve leszakadunk

Gazdaság2012.06.28, 09:34

A magyar gazdaság már tíz éve nem képes felzárkózni és a kilátások sem biztatóak, ráadásul nem is a gazdasággal is van baj, hanem azzal a politikai közösséggel, ami ennek a keretét alkotja - írja a Heti Válaszban közölt jegyzetében az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Hamecz István szerint a kormányzat az elmúlt két évben számos statisztikai cselt alkalmazott annak érdekében, hogy a szűkös mozgástéren belül a lehető legnagyobb lökést adja a gazdaságnak.

Az OTP-n viccelődik Orbán - videó a közgazdászokkal folytatott egyeztetésről

Gazdaság2011.11.25, 17:20

Viccelődve érkezett Orbán Viktor miniszterelnök arra a találkozóra, ahol 11 közgazdásszal egyeztet, miután a Moody's leminősítette Magyarországot. A miniszterelnök minden közgazdásszal kezet fogott, és váltott pár szót viccelődve. Hamecz Istvántól, az OTP Alapkezelőjének vezetőjétől azt kérdezte, hogy az "OTP még áll?". A találkozón Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Varga Mihály, a Mniszterelnökséget vezető államtitkár is részt vesz.  

Megcsappant az egészségpénztárak pénze

Gazdaság2008.11.13, 02:30

Elkezdődőtt az egészségpénztárakban megtakarított összeg csökkenése, mert a tagok többet használnak fel belőle az odakerülő pénznél - mondta Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a stabilitás pénztárszövetség siófoki konferenciáján. Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója szerint mindegy volt, hogy mikor vezették be Magyarországon a választható portfóliós nyugdíjpénztári rendszert.

Hamecz István: "Kamatemelés kell"

Vendégszoba2008.04.08, 15:39

Nincsenek nagy veszélyben a devizahitelesek, de a jenhitel valóban kockázatosabb, mint a frankalapú - mondta a Vendégszobában az OTP Alapkezelő vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank volt ügyvezető igazgatója. Hamecz Istvánt a közelmúltbeli sáveltörlésről is kérdezték olvasóink, de beszélt arról is, hogy miért volt szerinte jó döntés kivonni a forgalomból az egy- és kétforintosokat, és hosszasan fejtegette, jó-e nekünk, ha a nyugdíjpénztáraink részvényekbe fektetnek.

Az olimpiára koncentrál az OTP Alapkezelő

Archívum2008.03.04, 12:52

Az OTP Alapkezelő által kezelt vagyon 36 százalékkal 1629 milliárd forintra nőtt 2007-ben, míg a befektetési alapok 50 százalékkal 813 milliárd forintra emelkedtek. Mind a két teljesítmény meghaladta a piaci átlagot, ráadásul a piaci részesedést hosszú évek után sikerült az alapkezelőnek növelni, mégpedig 29,9 százalékról 32,4 százalékra - mondta el Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Videó ajánlat

Csányi Sándor Bajnaiék támogatásáról
Még több videó »
Előző
  • 1
Következő