hirdetés

Országgyűlés

címke rss

Milliókkal többet kapnak a pártok

Itthon2012.03.23, 09:50

Mind az öt képviselőcsoport a jelenleginél milliókkal nagyobb támogatást kapna, ha a parlament megszavazza Lázár János és Gulyás Gergely javaslatát.

Rendezi az államfő lemondásának a szabályait a Fidesz

Itthon2012.03.23, 20:25

A köztársasági elnök távozásával kapcsolatos szabályokat is tartalmaz az a javaslat, amelyet a házszabály módításához nyújtottak be a kormánypártok frakcióvezetői. Az indoklás szerint a javaslat célja, hogy összhangot teremtsen a házszabály és a közelmúltban benyújtott országgyűlési törvény között. A Fidesz szerint a javaslatnak semmi köze Schmitt Pál plágiumügyéhez.

Húszmilliós tartozás lesz az árfolyamgát felső határa

Itthon2012.03.19, 19:41

A parlament hétfői döntése szerint a korábbi visszalépőkkel azonos feltételekkel térhet vissza az állami nyugdíjrendszerbe az a mintegy százezer ember, aki korábban a magánkasszékat választotta. Eldőlt az is, hogy 20 milliós eredeti tartozásig lehet kérni az árfolyamrögzítést. A kormánypárti többség a korábbi kormányokat, a bankokat és a lakosságot tette felelősség a devizaalapú eladósodásért.

Napirenden a devizában eladósodottak ügye

Itthon2012.03.19, 09:20

Az Országgyűlés elfogadhatja azt a törvénymódosító javaslatot, amely a húszmillió forint alatti devizakölcsönnel rendelkezőknek teszi elérhetővé hiteltörlesztésük árfolyamának befagyasztását. Dönthetnek a devizaeladósodást vizsgáló jelentésről is.

Büntetési jogköröket kap a házelnök

Itthon2012.03.14, 22:33

Lesz majd háznagy és parlamenti főigazgató, létrejön az országgyűlési őrség.

Gyurcsányéknak ebben a ciklusban aligha lesz frakciójuk

Itthon2012.03.14, 22:32

A következő parlamentben már öt fővel is lehet majd képviselőcsoportot alakítani.

A devizahitelezés megakadályozásáról tárgyal a parlament

Itthon2012.03.13, 08:29

A magáncsődről, a pénzügyi alapismeretek oktatásáról és a devizahitelezést gátló szabályozásról is tárgyal kedden a parlament. Módosítanák a munkahelyi dohányzást szigorító törvényt is.

Bocsánatot kértek a Balsai-jelentést megszavazó MSZP-sek

Itthon2012.03.13, 13:21

Elnézést kért négy szocialista képviselő, amiért hétfő este igennel szavazott a 2006. őszi rendőri erőszakot vizsgáló Balsai-jelentésre. Az MSZP elnökétől nyílt levélben kért magyarázatot a történtekre a Demokratikus Koalíció.

A Malt hibáztatja a parlament a vörösiszap-katasztrófáért

Itthon2012.03.12, 19:21

A 2010 októberi vörösiszap-katasztrófa döntően a Mal Zrt. ipari tevékenységével összefüggésben, az ő felelősségi körében következett be - mondta ki hétfői határozatában a parlament.

Húszmillió forintos hitel alatt igényelhető az árfolyamgát

Gazdaság2012.03.12, 20:08

A kormánypárti és szocialista képviselők támogatták hétfőn azt a módosító javaslatot, amelynek értelmében az árfolyamgát ne a lakás értéke, hanem a hitel felvételkori összege alapján legyen igényelhető azoknak, akik húszmillió forint alatt adósodtak el.

A Malév-csőd vizsgálatába kezd a parlament

Itthon2012.03.12, 11:27

Az Országgyűlés hétfőn vizsgálóbizottságot állíthat fel a Malév 2010 előtti működésének elemzésére, továbbá megnevezheti a kolontári vörösiszap-katasztrófa felelőseit, és elfogadhatja a 2006-os erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott jelentését is.

A Közgépet és Simicskát emlegették a parlamentben

Itthon2012.03.12, 20:02

Az oligarchákat, a Közgép Zrt.-t, Nyerges Zsoltot és Simicska Lajost is emlegették hétfőn a parlamentben. Több szocialista képviselő próbált kérdést feltenni a fejlesztési miniszternek, de ő nem volt jelen, így a képviselőknek várniuk kell. Főszereplő volt Budai Gyula államtitkár is, aki keményen vágott vissza a kormányt kritizáló MSZP-nek. Tudósítás percről percre!

Elkészült az Országgyűlésről szóló sarkalatos törvény

Itthon2012.03.09, 08:10

A Magyar Nemzet úgy tudja, egyéni képviselői indítványként kerülhet a parlament elé az Országgyűlés jövőbeli működését szabályozó kétharmados törvényjavaslat.

Döntenek a magukat leláncoló LMP-sekről

Itthon2012.03.05, 08:41

Az Országgyűlés a hétfői ülésén szavazhat a fegyvertartás szabályainak lazításáról és a tavaly év végi LMP-s demonstráció után büntetőeljárás alá vontak közkegyelméről szóló javaslatokról. A határozathozatalok után döntenek arról, hogy vizsgálja-e külön bizottság a Volánbuszt.

A négynapos ünnep után nekifut az ügynökaktáknak a Fidesz és a KDNP

Itthon2012.03.05, 16:45

A Fidesz-frakcióban nagy vita van arról, hogy nyilvánosságra kell-e hozni az ügynökaktákat, és ha igen, kié az adat, az államé, vagy azé, akiről információt gyűjtöttek. A Fidesz és a KDNP március 19-ei frakcióülésén újra előveszi a témát. Orbán Viktor a parlament hétfői ülésén azt mondta, hogy a megoldás mikéntjéről komoly vita zajlik a kormánypárti frakcióban, és "amíg a vitát nem zárjuk le, addig nem is tudunk előállni olyan megoldási javaslattal, amely megfelelne azoknak a szempontoknak, amelyeket ön felvetetett".

Elfogadták a lőfegyvertartás új szabályait

Itthon2012.03.05, 19:41

A vadászok, sportlövők szempontjából könnyítéseket tartalmaz a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvény, amelyet hétfőn fogadott el a parlament. A törvénymódosítás értelmében egyszerűbb lesz az új fegyver vásárlása, ha valakinek már van fegyvertartási engedélye.

Nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat Lázár

Itthon2012.02.27, 16:31

Nagy vita van a Fideszben arról, hogy egy illegitim társadalmi-politikai rendszerben megszerzett információk az állam tulajdonát képezik-e, vagy azé az adat, akiről az információt gyűjtötték - mondta Lázár János hétfőn. A frakcióvezető szerint az ügynökmúlttal összefüggő minden adatot nyilvánosságra kell hozni, még akkor is, ha ez egyébként személyiségi jogokat sért.

Elkerítették a Kossuth tér egy részét

Itthon2012.02.26, 19:09

Mélygarázs és látogatóközpont lesz a Kossuth tér Jászai Mari tér felé eső részén, az átalakítás idejére lezárták a tér egy részét. Az általakítás után csak villamosok és kerékpárosok járhatnak a téren. József Attila egyelőre a helyén marad.

Évi plusz kétmilliárd a képviselőknek

Itthon2012.02.24, 08:50

A képviselői fizetés csak aprópénz azoknak a politikusoknak, akik ügyvédként, vállalkozóként is jövedelemhez jutnak - írja a Blikk.

A Malév-csődről és az e-cigiről is vitáztak a parlamentben

Itthon2012.02.20, 19:35

Lázár János napirend előtt ajánlott ötpárti tárgyalásokat a párttörvényről és a választási eljárásról. A parlament ülésén még mindig slágerkérdés volt, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, de visszatérő motívumként jelent meg a komáromi Nokia-gyár tömeges leépítése is. A hétfői ülésen először szólalt fel Németh Lászlóné, aki szerint ő nem felelős a Maláv csődjéért. Tudósítás percről percre.

Nemzeti dohányboltokat hozna létre Lázár

Üzletrész2012.02.20, 12:22

A fokozatos bevezetés helyett egyszerre, 2013. január 1-jén lépne hatályba a cigarettaárusítás tilalma a trafiktörvényhez benyújtott utolsó módosító csomag értelmében. A kisebb falvakban nem lenne kötelező a nemzeti dohányboltnak elnevezett, különálló üzletek megnyitása, viszont az ottani boltokban nem lehetne közszemlére tenni az árut.

Ki segít Kövér Lászlónak megtörni a szellemi rabságot?

Itthon2012.02.20, 17:55

Egy diák elbóbiskolt, többen a fotósokat nézegették, mások pedig inkább arról szerettek volna hallani, hogyan lehet megélni 47 ezer forintból. Két középiskolás osztály járt hétfőn a Parlamentben, ahol Kövér László házelnök arról győzködte őket, foglalkozzanak a közügyekkel, és rázzák fel a társaikat. Több diák ugyanakkor azt mondta, az országtól is elvette a kedvüket az, hogy szűkítették a felsőoktatási keretszámokat.

Ha nem akarnak amnesztiát az LMP-sek, a kormánypártoktól akkor is megkapják

Itthon2012.02.17, 15:25

Az új alaptörvény történelmi jelentőségével indokolják fideszes képviselők, hogy közkegyelemben részesítenék a tavaly december 23-án magukat az Országház kapuinál összeláncoló LMP-s képviselőket és aktivistákat. Az LMP szerint egy lyukra futott büntetőeljárást próbálnak meg így elsimítani, és kifogásolják, hogy nem lehet lemondani a közkegyelemről.

Egyelőre csak szavakban békül az ellenzékkel a Fidesz

Itthon2012.02.16, 07:38

Bár Martonyi János, Lázár János, Navracsics Tibor és a kormánypártok más vezetői ígérték, a parlament napi munkájában eddig nincs nyoma annak, hogy a Fideszben és a KDNP-ben nyitottabbak lennének az ellenzékkel szemben. Fideszes képviselők szerint erre külön nincs is szükség, a lassabb parlamenti tempó önmagában is segíti a nyitottságot. Orbán Viktor hétfőn fegyverszünetet ajánlott az ellenzéki pártoknak, de feltétellel: ne szítsanak további nemzetközi vitákat a kormány lépéseiről.

A Fidesz még nem akar végszavazást a dohánytörvényről

Üzletrész2012.02.13, 17:00

A Fidesz kérni fogja, hogy a parlament plenáris ülése vegye le a napirendről a szavazást a dohánytermékek kereskedelmét szigorító törvényjavaslatról. A kormánypártok megosztottak a kérdésben, jogászok szerint a törvény mostani változatában több hiba van.

Küzd a dohánylobbi a trafiktörvény ellen

Üzletrész2012.02.13, 16:14

Nincs egyetértés a kormánypártok között a dohánykereskedelem monopolizásáról - írja a Napi Gazdaság. Jogászok szerint a törvény a jelenlegi formájában több hibát tartalmaz.

A középosztály emeltyűjét keresi Orbán Viktor

Itthon2012.02.13, 20:36

Saját kormányának sikereként beszélt a parlamentben Orbán Viktor arról, hogy az EU fiskális unióról szóló paktumában nem szerepel az adóharmonizáció, és csak akkor kell alkalmazni a szabályokat, ha csatlakozunk az euróövezethez. A miniszterelnök szerint Magyarországnak az EU-ban van a helye, de küzdeni kell annak reformjáért és a további bővítésért.

Mennyit keressenek a képviselők? Mi legyen a járásokkal?

Itthon2012.02.13, 08:29

Negyvenhárom új jogszabályt tervez a kormány elfogadtatni a parlamenttel a most kezdődő tavaszi ülésszakon, ez hússzal kevesebb, mint amit az őszi terv tartalmazott. Igaz, akkor jócskán túlteljesített az Országgyűlés, hatvanhárom helyett kilencvenkilenc jogszabályt szavaztak meg a képviselők. Tavasszal a legnagyobb viták a pártok gazdálkodásáról, a képviselők juttatásairól, a járásokról, illetve a választási eljárásról szóló jogszabályok elfogadása előtt lehetnek - nemcsak a parlamenten, a kormánypártokon belül is.

A parlament nem kérte Rogán Antalt Kövér László arab körútjának előkészítésére

Itthon2012.02.10, 16:46

Két hét múlva hivatalosan is elutazik az Egyesült Arab Emírségekbe Rogán Antal, aki januárban egy titokzatos magánúton egyszer már ellátogatott az arab országba. A gazdasági bizottság elnöke Kövér László házelnökkel látogatja meg újra az emíreket, hogy pénzt szerezzen együttműködésekhez. Előző útjának célja körül tovább sűrűsödött a homály, mivel az Országgyűlés az [origo]-nak megerősítette: nem küldték ki Rogánt Abu-Dzabiba semmilyen előkészítő tárgyalásra.

Megbélyegzi a közkegyelem a blokádoló LMP-seket

Itthon2012.01.08, 15:52

Közkegyelemben részesítené a kormány azokat a képviselőket, akik december 23-án összeláncolták magukat az Országgyűlés bejáratánál, és ezzel akadályozták a ki- és bejutást. A kegyelemmel az érintettek mentesülnének akciójuk jogi következményei alól, de egyúttal azt is törvénybe foglalnák, hogy bűncselekményt követtek el, pedig ez korántsem biztos.

Ellenzéki szájakra mutogat a hallgató fideszes

Itthon2012.01.06, 17:30

Elfoglaltságaival magyarázza több kormánypárti képviselő, hogy tavaly miért nem szólalt meg egyáltalán a parlamentben. A hallgatag képviselők közül tizennégy fideszes, egy jobbikos és egy független. Az egyik fideszes szerint a szájukat inkább az ellenzékieknek kell járatniuk. Más azt ígérte, idén megtöri a csendet.

Törvényhozási rekordot döntött 2011-ben a parlament

Itthon2012.01.01, 18:53

Minden előzőnél több jogszabályt fogadott el a parlament 2011-ben. A képviselők 213 törvényjavaslatot, 376 kormányrendeletet és 588 miniszteri rendeletet hagytak jóvá 2011-ben. Minden napra több mint három új jogszabály jutott.

Vállon veregette Orbán Lázárt az év utolsó parlamenti ülésén

Itthon2011.12.30, 20:47

Kivonult a szavazások előtt a parlamentből az MSZP és az LMP az év utolsó ülésnapján, ahol az új jegybanktörvényt, az egyházügyi törvényt, az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit és a házszabály módosítását is elfogadták a képviselők. A Jobbik szerint a spekuláció éve volt 2011, és a pártelnök "az amerikai-izraeli lobbit" emlegette, míg a kormánypártok az idei intézkedéseket dicsérték. A kormányfő megveregette Lázár János vállát a frakcióvezető felszólalása után.

Megszavazták a mobilparkolás államosítását

Techbázis2011.12.23, 13:49

Az Országgyűlés megszavazta azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében a jövő évtől egy állami cég értékesíthet a jövőben mobiltelefonnal fizethető parkolójegyet, autópályamatricát, a későbbiekben pedig tömegközlekedési menetjegyeket is.

Orbán nemmel szavazott a családvédő törvény egy részére

Itthon2011.12.23, 15:22

A családok védelméről szóló törvény ellen szavazott pénteken Orbán Viktor. Egyedül a kormányfő szavazott nemmel a javaslatra, valószínűleg félrenyomta a gombot.

Mi történt közben a parlamentben?

Itthon2011.12.23, 18:34

Az új választási rendszerről, a családvédelmi törvényről és az Európai Bizottság elnöke által kifogásolt törvényekről is szavazott pénteken a parlament. A hadaró házelnök által nagyon gyorsan levezetett ülésen döntöttek az új titkosszolgálat felállításáról, és államosították a mobilparkolást is. Az MSZP kivonult az ülésről, az LMP az utcán tüntetett.

Elfogadták az új választási törvényt

Itthon2011.12.23, 16:15

Nagy többséggel elfogadta az új választási törvényt pénteken délután a parlament. Az új törvény értelmében a következő választásokon 199 tagú lesz az országgyűlés, szavazati jogot kapnak a határon túli magyarok, és egyfordulóssá alakul a választási rendszer.

Nem szól bele a kormánytöbbség az MNB-s fizetésekbe

Gazdaság2011.12.23, 15:14

Elfogadta az Országgyűlés pénteken a Rogán Antal és az általa vezetett parlamenti bizottság által a jegybanktörvény tervezetéhez benyújtott módosító javaslatokat. A kormánytöbbség ezzel figyelembe vette az Európai Központi Bank több, a törvénytervezethez fűzött észrevételét. A törvényjavaslat zárószavazása a következő ülésen, a jövő héten várható.

Blokáddal kezdődött, hazaárulózással végződött - Így zajlottak a kormányellenes tüntetések

Itthon2011.12.23, 22:19

Többezres kormányellenes tüntetés volt péntek délután a Kossuth téren, miközben bent a Parlamentben sorban fogadott el a kormánypárti többség több fontos törvényt. A demonstrációt az LMP hirdette meg, és hivatalosan fél 6 körül véget ért ugyan, sokan maradtak még a téren, és a kormányt bíráló jelszavakat skandáltak (részletek itt). Délelőtt az LMP-nek már volt egy demonstrációja, amikor a párt képviselői és szimpatizánsai leláncolták magukat a bejáratokhoz, hogy így tiltakozzanak a kormányzati intézkedések ellen. A résztvevőket - összesen 43 embert, köztük 15 országgyűlési képviselőt - a rendőrök előállították, még a demonstrációhozz ...

Robbanásveszélyes törvényekről dönt a parlament

Itthon2011.12.23, 09:03

Súlyos konfliktusok terhelnek több olyan törvényt is, amelyről a karácsony előtti utolsó ülésen, pénteken fognak szavazni a parlamentben. Erre az ülésre maradt az a két jogszabály, amelynek visszavonását kérte Jose Manuel Barroso európai bizottsági elnök, de döntenek a Pintér Sándor belügyminiszter és Kövér László házelnök közti vitás kérdésről és a kommunisták bűneiről is.

Kitiltották az Index újságíróit a parlamentből

Itthon2011.12.22, 14:26

Az Országgyűlés házvezetése szerint az Index újságírói karácsonyi videójukkal megsértették a parlament méltóságát, ezért a portál újságírói nem kaphatnak parlamenti belépőt.

A jegybanktörvény és a cigimonopólium a parlament napirendjén

Itthon2011.12.20, 09:25

A hajnalig tartó ülés után kedden reggel kilenckor folytatódik a parlament ülése, amelyen a képviselők tárgyalják a jegybanktörvény módosításáról szóló javaslatot, a házszabályról szóló előterjesztést és a dohányáruk kereskedelmét átalakító indítványt. Az új jegybanktörvény tervezetét az alkotmányügyi bizottság nyújtotta be, és javasolta benne a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonását. Az [origo] értesülései szerint az Európai Bizottság elnöke többek között ennek a javaslatnak a visszavonására szólította fel Orbán Viktort a neki írt személyes hangvételű levélben.

Ki kerül ki győztesként Pintér és Kövér ütközetéből?

Itthon2011.12.19, 12:19

Hétfőn szavaz a parlament Kövér László házelnök azon javaslatairól, amelyek jelentősen szűkítenék a Pintér Sándor belügyminiszter által tervezett új titkosszolgálati szerv hatásköreit. Kövér szerint egyrészt túl befolyásos lenne a szervezet, másrészt az új rendszer támadhatósága is aggasztja. Hétfőn eldől, hogy a vitában a kormánypárti frakció a Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa vagy az egyik legbiztosabb pozíciójú kormánytag mellé áll-e.

Magda Marinko és a bűnös város is szóba került a Parlamentben

Itthon2011.12.19, 18:23

Szent tehenekről, egy bűnös városról, egy sorozatgyilkosról, és a szirupossá vált karácsonyról is szó esett a parlament hétfői ülésén. A szünet után megkezdődik egy igazán sűrű hét: gyakorlatilag újraírják a költségvetést, felszámolják a magánnyugdíjpénztári rendszer maradékát, szavaznak a köznevelési törvényről, létrehozzák a csúcs-titkosszolgálatot. Olyan ütemet diktálnak a kormánypártok, hogy valószínűleg a két ünnep között is össze kell ülnie az országgyűlésnek.

Elnapolták a döntést Kövér és Pintér vitájában

Itthon2011.12.19, 18:43

A leghamarabb pénteken derülhet ki, hogy Kövér László vagy Pintér Sándor nyerte a titkosszolgálatok átszervezése körüli vitát. A parlamentnek hétfőn kellett volna döntenie a házelnök által a belügyminiszter törvényjavaslatához benyújtott módosítókról, de inkább elnapolták a szavazást.

Hipersebességre kapcsolnak a kormánypártok

Itthon2011.12.18, 20:19

Végleg megássák a magánnyugdíj sírját, százmilliárdokkal variálják át az ország költségvetését, eldöntik, hogy létrejöjjön-e egy, a magyar állampolgárok minden rezdülését figyelni képes szervezet - kemény munkát hagytak a karácsony előtti hétre a kormánypártok, amelyek a hétfőn kezdődő rendkívüli parlamenti ülésszakon próbálnak lezárni rengeteg nagy horderejű kérdést. Lesznek trükkel átverekedett javaslatok, és döntenek néhány olyan, látszólag apró dologról is, aminek komoly következménye lehet.

Hatályon kívül helyezik az elfogadott egyházügyi törvényt

Itthon2011.12.16, 18:32

A parlamentnek még idén új egyházügyi jogszabályt kell alkotnia Lázár János szerint. Az [origo] úgy tudja, a döntés hátterében az áll, hogy a kormányban úgy vélték, az Alkotmánybíróság megsemmisítheti a törvényt.

A Házszabály módosításával pörgetnék fel a törvényalkotást

Itthon2011.12.15, 19:33

Vita nélkül határozhatna az országgyűlés a törvényjavaslatok tárgyalásáról annak a házszabály-módosításnak az értelmében, amelyet Lázár János fideszes frakcióvezető és nyolc társa nyújtott be.

A napirend szerint harmincnégy órás ülést tart szerdán a parlament

Itthon2011.12.14, 07:55

Többek között arról a fideszes indítványról is vitáznak a képviselők a parlament szerdán reggel kezdődő ülésén, amely szülői felügyelethez kötné a kiskorúak éjszakai szabadtéri időtöltését. A napirend szerint harmincnégy órás időkeretük van a képviselőknek a törvényjavaslatok megvitatására.

Sportszerűtlen volt Orbán kifakadása az ellenzék szerint

Itthon2011.12.13, 16:35

Csak felületesen beszélt a kormány terveiről a múlt hét végi EU-csúcs előtt Orbán Viktor abban a bizottságban, ahol a kormány és a parlamenti pártok egyeztetnek bizalmas körülmények között az európai uniós találkozók előtt. Ezt állították az MSZP-t és az LMP-t a bizottságban képviselő politikusok az után, hogy Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy hátba támadták.

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat