hirdetés

Országgyűlés

címke rss

Rúghatnak is az Országgyűlés új őrei

Itthon2012.12.11, 10:39

Elkészült az Országgyűlési Őrség szabályzatának tervezete, amely alapjaiban megegyezik a rendőrségi szolgálati szabályzattal. Az őröknek először szóval kell rendet tenni, de bilincselhetnek is, és komolyabb esetben sokkolót is használhatnak. Fegyvere nem mindenkinek lesz - írja a Blikk.

A hitel a megoldás - parlament percről percre

Itthon2012.12.10, 16:23

A parlament hétfői ülésén aggódtak a világban tomboló keresztényüldözésért és éltették a kormány árcsökkentő népjóléti intézkedéseit. Az LMP-s Schiffer András diáklázadásokat vizionált, Hoffmann Rózsa szerint viszont tandíj nincs, csak önköltség, ahhoz meg mindenkinek ott van a diákhitel.

Kitilthatnák a zsidózó képviselőket a parlamentből

Itthon2012.12.06, 12:39

Módosítaná az országgyűlési törvényt az MSZP és az LMP.

Visszatér a Fidesz által megsebzett menedzser

Itthon2012.12.03, 12:38

Orbán Viktor legközvetlenebb bizalmasaként kezdte, de amikor megjósolta a Fidesz bukását, mennie kellett. Hosszú harc után a Fidesz támogatásával bevette és teljesen átalakította a Magyar Rádiót, de újra félreállt, mert az elsöprő győzelemre készülő Fidesznek nem kellett az önjáró rádióelnök. Most újra a Fidesz hívására, Kövér László mellett tér vissza a politika közelébe. Nyers modorát sokan nem szeretik, és szigorú elvei miatt sok a súrlódása a politikusokkal is. Mégis mindenkivel jóban van, és nem először ő a magyar politika legkisebb közös többszöröse. Such György portréja.

Titokban készülnek az új díszegyenruhák

Itthon2012.12.01, 10:36

Veszprémben gyártják az Országgyűlési Őrség díszegyenruháit. Az új formaruhákról csak annyit tudni, hogy méregzöldek lesznek, bordó szegélyekkel.

Győzike a Tisztelt Házban - parlament percről percre

Itthon2012.11.26, 17:07

A Semjén Zsolt ellen indított hvg.hu-s rágalomhadjáratról, a szocialisták hazugsággyáráról, Hoffmann Rózsa és Hiller István szokásos csörtéjéről, valamint a jobbikosok cigányozásáról szólt a parlament hétfői ülése. A független padsorokba kényszerített Lenhardt Balázs odáig merészkedett, hogy Győzike adócsalásával példálózott a teremben, a szocialisták pedig annyira nem bírtak magukkal, hogy többször rendre kellett utasítani őket.

Megszavazták a választási eljárási törvényt

Itthon2012.11.27, 10:17

Előzetes regisztrációhoz kötötték a választási részvételt, és szűkítették a pártok kampánylehetőségeit is.

Mégis lehetnek politikai hirdetések az interneten

Itthon2012.11.23, 12:21

A választási eljárási törvényjavaslat tartalma az utolsó pillanatban is módosulhat. Az egyik módosítás értelmében a pártok mégis hirdethetnének az internetes hírportálokon.

Nekifut a parlament a cigányok problémáinak

Itthon2012.11.18, 19:32

Bőven lesz vita a héten az országgyűlésben, a három napon át ülésező parlament kedden a cigányságról, szerdán pedig a polgári törvénykönyvről tart majd vitanapot. Még mindig nem derül ki, hogy pontosan hogyan választjuk majd meg a következő parlamentet, mert a választási eljárásról szóló törvény zárószavazását elhalasztották. Áder János kérésére újra napirendre kerül viszont a hulladékgazdálkodást és az EU-s bűnügyi együttműködést szabályozó törvény, de olyan slágertémákról is lesz szó, mint a Balaton vízszintje, a bicikliutak és az artmozik.  

Korrigálják a választási eljárási törvényjavaslatot

Itthon2012.11.16, 09:22

A részleges ellentmondásokat egy zárószavazás előtti módosítócsomaggal küszöbölnék ki a kormánypártok. Rogán Antal szerint az ilyen nagy jelentőségű törvényeknél gyakran előfordul koherenciazavar.

Belebonyolódtak a saját javaslataikba a fideszesek

Itthon2012.11.13, 18:39

Bár már csak a végső szavazás van hátra a parlamentben, még mindig nem világos, hogy milyen szabályok szerint fogunk szavazni a következő országgyűlési választásokon. Hétfőn a parlament több tucat új szabályt szavazott meg, de ezek között vannak olyan is, amelyek teljesen ellentmondanak egymásnak. Összeszedtük, milyen jelentősebb pontokon módosult a zárószavazásra váró eljárási törvény.  

Bukik a kormány rokkantterve

Gazdaság2012.11.09, 09:22

Bár a kormány 100 milliárdos megtakarítást várt a rokkantreformtól, lehet, hogy a tervezettnél 10 milliárddal több megy el az idén a rokkantak ellátására.

A volt rádióelnök lesz az Országgyűlés főigazgatója

Itthon2012.11.08, 16:08

Such György, a Magyar Rádió korábbi elnöke lesz az Országgyűlés hivatalának főigazgatója. Such György az [origo]-nak megerősítette, hogy Kövér László házelnök valóban felkérte a posztra, amelyet csak január elsejétől fog betölteni, de már október 25-én munkába állt, hogy fel tudjon készülni a feladatra.

Húsz napot kell várni egy útlevélre

Itthon2012.11.05, 18:28

Januártól gyorsabban lehet hozzájutni az erkölcsi bizonyítványokhoz és az útlevelekhez. Gyorsul a külföldről behozott járművek származásának ellenőrzése is.

Lex Bajnai

Vélemény2012.10.30, 18:55

Pár napja jelentette be Bajnai Gordon, hogy a következő választásokon a Haza és Haladás Egyesület összefogná az ellenzéki pártokat, mozgalmakat. A Fidesz pedig kizárná a választásokból az egyesületeket.

Orbán Viktor maga a válság

Itthon2012.10.29, 21:06

Ismét kétnapos ülésbe kezd hétfőn a parlament: rögtön hétfőn az alaptörvénybe vésik a választási regisztrációt. Az ellenzéki képviselők a megszorítások miatt lázonganak napirend előtt, a jobbikos képviselők a vidékfejlesztési minisztert vegzálják az állatkínzás miatt. Az MSZP-s Józsa István szerint orbáni csoda nem létezik, Orbán Viktor maga a válság. Rogán újjáéledő Gyurcsány-Bajnai szövetséget vizionál. Talabér Márta flamingónak öltött, az MSZP páholyában pedig a táncos Karsai Zita üldögélt. Az [origo] percről percre tudósítása.

Csak a díszgombok milliókba kerülnek a házőrség ruháján

Itthon2012.10.13, 09:56

Az új országgyűlési őrség tagjainak csak a ruházati kiegészítőire tízmilliókat költenek. A Blikk számításai szerint összesen bruttó 215 millió forintba kerül a 339 házőr felruházása, a díszítéssel együtt pedig fejenként 635 ezer forintba kerül a teljes öltözet.

170 millióért kapnak új ruhát a parlamenti őrök

Itthon2012.10.11, 13:15

Zöld-fekete színű, néhol bordó díszítéssel ellátott egyenruhát viselnek majd. Az őrség egyenruhája minden más fegyveres szervétől eltér majd.

Gondozza szépen szemetét!

Vélemény2012.10.11, 16:41

Az új törvény szerint mindannyian hulladékbirtokosok lettünk, ám a legfontosabb kérdéseket nem tisztázza a jogszabály. A rendszer bevezetését 2015-re, a következő parlamenti ciklus idejére halasztották.

Hoffmann tudja, hogyan élnek a tanárok - parlament percről percre

Itthon2012.10.08, 19:02

Háromnapos ülésbe kezdett hétfőn a parlament. Vona Gábort majdnem kiküldték az ülésteremből, Hoffmann Rózsa pedig napirend előtti válaszában jelentette ki: ő bizony le nem mond, amíg rend nem lesz a közoktatásban. Hiller István drámai hangú felszólalásokra ragadtatta magát, a kulturális államtitkártól meg is kapta, hogy paranoiás. A fideszes Balla György rátámadt a Magyar Nemzeti Bank elnökére, szerinte Braun Róbert tanácsainak meghallgatásával a szocialisták oldalára állt Simor. Az ülés elején képviselői esküt tett az LMP-s Lengyel Szilvia. Az [origo] percről perce tudósítása.

Visszaküldte Áder az államháztartási törvény módosítását

Itthon2012.10.09, 09:24

Az államháztartási törvény módosítását, illetve a helyi parkolási rend kialakításáról szóló szeptember 24-i törvénymódosítást is visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök.  Az előbbi szerinte más törvényekbe ütközik, az utóbbit tartalmilag kifogásolta az államfő.

Ádertől várnak segítséget a játéktermesek

Üzletrész2012.10.03, 07:34

Küldje alkotmányossági normakontrollra a játékgépeket betiltó törvényt - kéri Áder János köztársasági elnöktől az E-Casino Szövetség. Szerintük az egy nap alatt elfogadott törvény a jogállamiság elvét és a tulajdonhoz való jogot is sérti.

Betiltották a játékgépeket

Üzletrész2012.10.02, 14:51

A parlament kivételesen sürgős eljárásban tárgyalta az erről szóló javaslatot, amelyet 238 igen szavazattal megszavaztak a képviselők. A törvény várhatóan napokon belül életbe lép.

Már szavaznak is a nyerőgépek betiltásáról

Itthon2012.10.02, 07:20

A parlament napközben belekezd a tavalyi zárszámadás tárgyalásába, és folytatja az előzetes regisztráció bevezetését is tartalmazó új választási eljárási törvényjavaslat vitáját is.

Kövér visszadobhatja a komolytalan indítványokat

Itthon2012.10.01, 15:47

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága kivizsgálta Kövér László felvetését és úgy döntött: a házelnök a jövőben visszautasíthatja a komolytalan törvényjavaslatok tárgyalását.

Elfogadták Rogán nightclubos javaslatát

Itthon2012.10.01, 19:57

A Rogán Antal által benyújtótt indítvány rendőrségi és jegyzői engedélyhez köti a világörökségi területen működő vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását.

Egy nagy visszatérő és egy rámenős lobbista a parlamentben

Itthon2012.10.01, 07:58

Az új polgári törvénykönyvről és a választási regisztrációról is vitáznak a hétfőn kezdődő parlamenti ülésen. Kedden megkezdik a tavalyi zárszámadás általános vitáját, de szó lesz a postai szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatról is. Az ellenzéki képviselők interpellációikban a nyugdíjak évközi emelését és a külföldről hazatelepült romáknak járó segélyeket kérik számon a kormányon.

Mindenki parlamenti őr akar lenni

Itthon2012.10.01, 07:20

Többszörös a túljelentkezés az Országgyűlési Őrséghez, amely jövőre több mint nyolcvan fővel bővül.

Orbán nem jött ki a sodrából - parlament percről percre

Itthon2012.10.01, 19:51

Ismét háromnapos ülésbe kezdett hétfőn a parlament. Folytatják a vitát az előzetes választási regisztrációról, és az új Polgári törvénykönyv is terítéken lesz. A hétfői plenáris ülésen dönthetnek a kormány munkahelyvédelmi akcióterv megvalósításáról szóló javaslatokról is. Az őt kérdőre vonó ellenzéki képviselők felvetéseit udvariasan és viccelődve utasította el Orbán Viktor miniszterelnök, akit nem sikerült csőbe húzni sem a tandíj, sem az oligarchák emlegetésével, sem cigányozással.

Rábólintottak a családon belüli erőszak külön tényállására

Itthon2012.09.17, 18:19

Egy szál fehér rózsával kedveskedett a parlament karzatán ülő, a családon belüli erőszak önálló tényállásként való elismertetéséért küzdő Halász Pálmának Varga István. A fideszes képviselő egy hete robbantott ki széles körű társadalmi vitát, mert felszólalásában szülni küldte a nőket, az után, hogy a parlament lesöpörte a civilek javaslatát. Hétfőn ellenszavazat nélkül döntöttek úgy: bekerülhet a büntető törvénykönyvbe a családon belüli erőszak.

Fehér rózsával kedveskedett Varga István

Itthon2012.09.17, 17:45

Oroszok előtt pávaként táncoló magyarokról és a Rogán Antal szerint a közbiztonságra veszélyt jelentő night-clubokról vitáznak a képviselők a parlament hétfői ülésnapján. Az MSZP még mindig az azeri baltás gyilkos kiadatásán pörgött, Orbánt óvadékügynöknek titulálták, a közteresek hiénaként lesnek áldozatukra, Dúró Dóra pedig visszautasította a válaszadásra jogosult Navracsics Tibort. A képviselők ellenszavazat nélkül értettek egyet azzal a népi kezdeményezéssel, hogy a családon belüli erőszak külön tényállást kapjon a Btk.-ban. Az [origo] összefoglalója a hétfői ülésnapról.

A baltás gyilkos és az IMF uralta a parlamenti nyitóülést - percől percre tudósítás

Itthon2012.09.10, 19:45

Két hónapos szünet után hétfőn Orbán Viktor beszédével kezdődött meg a parlament őszi ülésszaka. Orbán azt mondta, hogy Magyarországnak nem saját maga miatt, hanem az eurózóna válsága miatt van szüksége az IMF-megállapodásra, az azeri baltás gyilkos kiadását pedig igazságosnak véli. Szó volt még a földpályázatokról is, az éhségsztrájkoló Gyurcsányt pedig nem tudták hová tenni.

A munkahelyvédelemmel és a földtörvénnyel indít a parlament

Itthon2012.08.31, 09:19

Az őszi ülésszak programján 55 kormány-előterjesztés szerepel, ebből 22 a teljesen új törvényjavaslat. Rétvári Bence szerint várhatóan ezen az ülésszakon is élni fog a kormány az új házszabály biztosította kivételes sürgős eljárás lehetőségével is.

Megduplázták Kövér utazási pénzét

Itthon2012.08.29, 10:10

A Blikk számításai szerint 313 ezer forinttal emelkedett a házelnök jövedelme, miután egyik hónapról a másikra megemelték a költségtérítését.

Szabadságuk alatt is kapják a juttatásokat a képviselők

Itthon2012.08.28, 06:41

Nem látszik az országgyűlési képviselők fizetésén, hogy szünetel a parlamenti munka: a két nyári hónapra nemcsak a fizetésüket kapják meg, hanem más, a képviselői munkához járó juttatásokat is - írja a Blikk.

200 milliót költenek a Parlament honlapjára

Itthon2012.08.09, 18:23

Kétszázmillió forintot költ a kormány az Országgyűlés weboldalának fejlesztésére - derül ki a legfrissebb Magyar közlönyből.

Mégis mit csinálnak a megkukult képviselők?

Itthon2012.07.19, 15:00

Van, aki szerint nem fontos a parlamenti felszólalás, van, aki inkább a lobbira esküszik, de akad olyan képviselő is, aki őszre tervezi a nagy durranást. Arról kérdeztük a szótlan képviselőket, hogy a tavaszi ülésszakban miért nem szólaltak fel a parlamentben, és megkerestük azokat is, akik két éve némán ülnek az Országgyűlésben.

Gátat szabnak Pintér kíváncsiskodásának

Itthon2012.07.12, 15:41

A belügyminiszter ígéretének megfelelően Damoklész kardját függesztené egy friss törvényjavaslat az érzékeny pozíciókban dolgozók feje felé, ugyanis folyamatossá válna a korábban csak ötévente elvégzett nemzetbiztonsági ellenőrzés. Alkotmányossági aggályok miatt azért beépítettek egy féket is a tervezetbe: telefont lehallgatni, számítógépet feltörni csak évente kétszer 30 napig szabad.

Az osztrákok zsebében vagyunk - percről percre a parlamenti ülésről

Itthon2012.07.12, 12:59

A Közgépről, a magyar földről és a mecseki uránbányáról is szó volt a parlament csütörtöki ülésén. Rogán Antal perverznek nevezte az LMP-t, és pornózást ajánlott a pártnak, Balczó Zoltán felcsapott nyelvtanárnak. A délután elfogadandó költségvetés csak néhányszor került szóba, viszont kiderült, hogy az osztrákok zsebében vagyunk, Pintérnek pedig nyugdíjba is kéne menni, és a nyaralójára is rá kéne néznie. Az ülés percről percre.

Megszavazták Pintér iskolaőrös javaslatát

Itthon2012.07.12, 14:11

Elfogadták a képviselők Pintér Sándor javaslatát, amely jogot adna a rendőröknek az iskolakerülő gyerekek helyes útra terelésére. Ha egy 14 évnél fiatalabb diák nem tudja megindokolni, miért nincs iskolaidőben tanítási órán, akkor a rendőr az igazgatóhoz kísérheti őt.

Pornózást ajánlott az LMP-seknek Rogán Antal

Itthon2012.07.12, 13:49

"Legközelebb inkább kérjenek tanácsot egy felnőttfilmestől" - ajánlotta az LMP képviselőinek a parlamentben Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki párt szerdai akciójával kapcsolatban azt mondta, hogy az LMP-sek perverz módon vonzódnak a láncokhoz és a bilincsekhez.

Napi 4 Mikulás-csomaggal csap le a kormány az ingyen parkolókra

Itthon2012.07.11, 10:13

Háromóránként egy-egy újabb bírság járhat az autósoknak a lejárt parkolójegy miatt egy hamarosan a parlament elé kerülő törvényjavaslat alapján. Az indoklás szerint az eredeti cél az volt, hogy naponta csak egy Mikulás-csomagot lehessen egy autóra tenni, de a parlament gazdasági bizottsága szerint eszközt kell adni az önkormányzatoknak, hogy megvalósíthassák parkolási koncepciójukat.

Fogást találtak a kormánypártok az MSZP-n

Itthon2012.07.09, 14:35

Korózs Lajos szocialista képviselő Mengelét emlegető nyilatkozata adott lehetőséget a kormánypártoknak arra, hogy végre ellentámadásba menjenek át. Hétfőn napirend előtt a Fidesz és a KDNP is arra szólította fel a szocialistákat, hagyjanak fel a kettős mércével, és mondassák le képviselőjüket. Napirend előtt az is kiderül, hogy Hoffmann Rózsa már nagyon unja a felsőoktatást érő kritikákat, Balczó Zoltánnal pedig levélben érintkezik a kormány.

Kamatért már nem lehet a Kúriára menni

Itthon2012.07.09, 14:47

Szűkült a Kúria előtti felülvizsgálati jog, hogy a legfőbb bírói testület csak rendkívüli jogorvoslati fórumként működhessen.

Félkész költségvetéssel vonul nyaralni a parlament

Itthon2012.07.09, 08:36

Kétnapos szavazási nagyüzemmel zárja a politikai szezont a parlament, a csúcspontján elfogadják a jövő évi költségvetés sarokszámait is. A nyár utolsó ülésén emellett megszavazzák azt a törvényt, amelyet a kulturális államtitkár írt önmagának, törvényben rögzítik a diákok röghöz kötését, és bevezetnek két új adónemet is.

Lezárja a jegybankvitát a kánikulában ülésező parlament

Itthon2012.07.06, 08:15

Lassan véget ér a nyári ülésszak, a sietség miatt pénteken is ülésezik az Országgyűlés, amely hosszú idő után pontot tehet a jegybanktörvény körül kialakult viták végére. A képviselők emellett megalapozzák a budapesti dugódíjat, és megajándékozzák az egyházakat néhány ingatlannal.

Leszavazta a parlament a budapesti dugódíjat

Itthon2012.07.06, 19:38

Csak két fideszes és egy tucat LMP-s támogatta azt a módosító indítványt a parlamentben, amely lehetővé tette volna a budapesti dugódíj bevezetését. Ellene szavazott az indítvány egyik benyújtója, György István is, aki nem sokkal később közleményében már azt azt írta: a jelenlegi városvezetés soha nem is akart dugódíjat. A BKV finanszírozását valahogy azért meg kell oldani.

A nyugdíjak adómentességének fenntartásáról szavaz a parlament

Itthon2012.07.02, 07:55

Az Országgyűlés hétfői ülésén dönthet az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról, a nyugdíjak adómentességének megőrzéséről, valamint a vörös csillag nyilvános viselésének további tiltásáról.

Orbán és Lázár felügyeli a jövőben a hírszezést

Itthon2012.07.02, 20:02

Elfogadta a parlament azt a törvénymódosítást, amellyel a Külügyminisztériumtól a Miniszterelnökséghez kerül a külföldi hírszerzést végző Információs Hivatal felügyelete. Korábban több, a részleteket jól ismerő kormányzati tisztviselő is azt mondta: Orbán elégedetlen volt a külügy hatékonyságával.

Pártkasszákból fizetik a vöröscsillag-perben megítélt kártérítést

Itthon2012.07.03, 11:19

A parlament megszavazta, hogy a pártok támogatásából vonják le azt a 6400 eurót, amit a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán ítéltek meg a vörös csillag viselése miatt elítélt Fratanolo Jánosnak.

Most
Top 12 óra