hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › Országgyűlés

Országgyűlés

címke rss

Gyurcsány lenne Lázár János fizetésreformjának egyik nagy nyertese

Itthon2011.09.27, 16:37

Nagyjából két tucat képviselőnek emelkedne a fizetése, ha megvalósulna Lázár János fideszes frakcióvezető javaslata a képviselői juttatások átalakításáról. Gyurcsány Ferenc fizetése például majdnem megduplázódna, viszont van olyan kormánypárti képviselő is, akinek a felére eshet a tiszteletdíja. Lázár javaslatának több részlete nem ismert egyelőre, de úgy tűnik, lényegesen leegyszerűsítené a most alig átlátható, visszaélésekre lehetőséget adó rendszert.

Helyettes államtitkári fizetést adna Lázár a képviselőknek

Itthon2011.09.23, 14:46

Havi 750 ezer forintot kapnának a képviselők a Fidesz frakcióvezetőjének javaslata szerint.

Átalakítják a turizmus és a vendéglátás jogi környezetét

Gazdaság2011.09.21, 15:53

Még az ősszel az Országgyűlés elé kerül a turizmusról szóló új törvény, amely külön fejezetben foglalkozik a vendéglátóipar helyzetével, utóbbi kapcsán új kormányrendeletet is elfogadtak - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium által a vendéglátás helyzetét javító intézkedésekről szóló szerdai sajtótájékoztatón.

A tizenkét éves tolvajokat is bíróság elé állítaná a Jobbik

Itthon2011.09.20, 15:01

Leszállítaná a büntethetőség korhatárát a Jobbik két képviselője, akiknek javaslata szerint a 12 és 14 év közti gyerekeket is felelősségre lehetne vonni. A képviselők szerint erre azért van szükség, mert egyre több a gyerekkorú bűnöző, és egy 12 éves gyereknek már kialakult erkölcsi érzéke kell hogy legyen.

Orbán csak hallgatta a költségvetés körül kirobbant parlamenti vitát

Itthon2011.09.19, 20:15

Bár egy ideig jelen volt, a miniszterelnök nem szállt be a hétfői parlamenti vitába, amelyben már a jövő évi költségvetést, illetve a kormány tervezett intézkedéseit támadta az ellenzék. A Jobbik hozzájárulásával a kormánypártok eltérhetnek a házszabálytól, és soron kívül kerülhet napirendre a rögzített árfolyamú végtörlesztés, az MSZP képviselői minden felszólalásban Matolcsy György lemondását követelték.

Kitiltották az [origo] fotósait az Országgyűlésből

[origo] Post it2011.09.19, 13:35

Múlt hét hétfőn levélben tájékoztatta szerkesztőségünket az Országgyűlés sajtóirodája, hogy fotós munkatársaink a következő naptól, szeptember 13-ától nem léphetnek be az Országgyűlés és a Képviselői Irodaház épületébe, mivel megszegték azt az előírást, amely tiltja a képviselői felszólalások kéziratainak fényképezését.

A 250 milliárdos áfa-visszatérítésről dönthetnek a parlamentben

Itthon2011.09.19, 07:26

A katasztrófavédelmi törvényről biztosan döntenek a parlament hétfői ülésén, a cégeknek járó 250 milliárdos áfa-visszatérítésről pedig az általános vita után akkor, ha négyötödös többséggel megszavazzák.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról dönt a parlament

Itthon2011.09.12, 07:13

Kezdődik az újabb törvényhozási sorozat a parlamentben, az alaptörvény életbe lépéséig közel kéttucat sarkalatos törvényt kell megalkotni. A hétfői ülésen az euróválság hatásainak kivédését szolgáló akciótervet jelent be Orbán Viktor. Emellett arról is dönt a parlament, hogy felfüggeszti-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát.

Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből Orbán!

Itthon2011.09.12, 14:40

Az elhangzottaknál több dologról is beszélt volna Orbán Viktor hétfői, idénynyitó parlamenti beszédében, de néhány bekezdést vagy mondatot kihúzott az eredeti nyomtatott szövegből. Kimaradt a beszédből a szociális bolthálózat, illetve az a rész, amely arról szólt volna, hogy a rendőrök naponta kapjanak el egy uzsorást. Orbán stilisztikai módosításokat is végzett. Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből a kormányfő, és mit írt át!

Menekülnek a koalíciós kényszertől a kormánypártok

Itthon2011.09.12, 13:06

Megnehezíti majd a politikai taktikázást, viszont várhatóan felszámol sok bonyolult szabályt a kormánypártok által körvonalazott új választási rendszer. Fontosabbak lesznek az egyéni körzetek, amivel a legerősebb párt bebiztosíthatja hatalmát, a kisebb pártoknak legfontosabb, őket erősítő részleteket azonban egyelőre homályban hagyták a kormánypártok.

Sosemvolt híd és lézerfegyverek emlékét is törli a nagytakarítást kezdő kormány

Itthon2011.08.04, 15:02

Havi ezerforintos nyugdíjemelésről, soha meg nem épült budapesti hídról, vakító lézerfegyverekről és pornográf irodalom terjesztéséről szólnak többek között azok az országgyűlési határozatok, amelyeket el akar törölni az Igazságügyi Minisztérium. Összesen 865 határozatot helyeznének hatályon kívül a jelenleg érvényes 1719 közül, aztán rendet tesznek a törvények között is.

Módosították a társasházi kamerarendszerek működési szabályait

Gazdaság2011.07.24, 16:05

Az Országgyűlés közelmúltban hozott döntése alapján a társasházak elektronikus megfigyelő rendszerének létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet.

NSZ: Kövér az utolsó pillanatban beadott módosítók miatt változtatna a házszabályon

Itthon2011.07.21, 08:30

A Népszabadság szerint Kövér László házelnök úgy módosítaná az országgyűlés házszabályát, hogy azoknak a zárószavazás előtti módosító indítványoknak elfogadására is jogszerűen kerülhessen sor, amelyek nem illeszkednek szigorúan a hivatkozásként használt, úgynevezett "koherenciazavar" passzushoz.

"A politikában a sunnyogásnál nagyobb bűn nem létezik" - interjú Lázár Jánossal

Itthon2011.07.15, 14:59

Hónapokon belül eldől, hogy a Fidesz-frakció tagjai közül kik pályázhatnak képviselőségre a következő ciklustól csökkenő létszámú parlamentben - mondta az [origo]-nak Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Lázár szerint nem kell bocsánatot kérnie a Fidesznek a tempóért, amit az elmúlt egy évben diktált a törvényhozásban, de azt mondta, hogy a szükségszerűség néha felülírta a szépészeti kérdéseket. Szerinte antidemokrata, aki számon kéri, hogy miért nyújtanak be kormányzati ötleteket a hosszadalmas egyeztetési folyamatot kizáró képviselői indítványként.

Orbán is beszállt a vitába az utolsó nyári ülésnapon

Itthon2011.07.11, 22:10

Pintér Sándor hivatalosan is bejelentette a vörösiszap-katasztrófa miatt elrendelt veszélyhelyzet végét a parlament nyári szünet előtti utolsó ülésén, ahol többhetes várakozás után az ellenzéki képviselőknek lehetőségük volt személyesen Orbán Viktornak feltenni kérdéseiket. A miniszterelnök nem árult el részleteket terveiről, viszont keményen ütközött Harangozó Tamással és Vona Gáborral. Az országgyűlés zárásként tizennyolc törvényről szavaz.

Kisebb adóval ússzák meg az ételízesítők a hamburgeradót

Itthon2011.07.11, 17:50

Elfogadta a parlament a népegészségügyi termékadót, amelyet szeptember 1-től kell fizetni a cukrozott, sózott vagy koffeintartalmú ételek és italok után. Az ételízesítőkre kivetett magas adót az utolsó pillanatban egy olyan javaslat csökkentette kevesebb, mint felére, amelyet se a kromány, se az előterjesztő nem támogatott. 

A ciklus végéig ki kell költöztetni Orbánékat az Országházból

Itthon2011.07.11, 17:18

A ciklus végéig teljesen át kell alakítani a budapesti Kossuth teret egy hétfőn elfogadott parlamenti határozat alapján. A tér az állam tulajdonába és az országgyűlés vagyonkezelésébe kerül, mélygarázs épül, a Miniszterelnökség pedig kiköltözik az Országházból. A határozat szerint vissza kell állítani a tér arculatának 1944 előtti állapotát, de a Jobbik javasalatával szemben nem mondja ki, hogy el kell távolítani Károlyi szobrát.

Nem hívhatók be katonának az egyedülálló szülők az új honvédelmi törvény szerint

Itthon2011.07.11, 16:13

A nyári szünet előtti utolsó ülésén az Országgyűlés elfogadta a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló új törvényt. A sarkalatos jogszabály az új alaptörvénnyel egy időben, 2012. január elsején lép életbe. Az új törvény szerint nem lehet behívni katonának azt, aki legalább három kiskorú gyermekről gondoskodik, vagy gyermekeit egyedül neveli.

Kövér szabálykönyvvel regulázná meg az engedetlen képviselőket

Itthon2011.07.07, 15:53

Szabályzatot dolgoz ki Kövér László, az országgyűlés elnöke, amelyből kiderülne, hogyan szabad, és hogyan nem szabad viselkedni a parlamenti üléseken. A rosszul viselkedő képviselőket büntetnék is. Kövér, aki sokszor éles hangon utasítja rendre a képviselőket, akkor döntött a szabálykönyv megírása mellett, amikor egy jobbikos képviselő hangosbemondóval beszélt az ülésteremben.

A gyanúsítottak megpuhítására jó a szigorodó őrizet

Itthon2011.07.07, 11:56

Az utolsó pillanatban szigorított egy törvényjavaslatot Lázár János fideszes frakcióvezető, amely így lehetővé teszi, hogy 24 helyett 48 órán keresztül mindenkitől, még ügyvédjétől is távol tartsák egy ügy gyanúsítottját. Az [origo]-nak nyilatkozó jogászok és nyomozók szerint a szabályok szigorítása arra jó, hogy megpuhítsák, beismerő vallomásra vagy valamilyen alkura kényszerítsék a gyanúsítottakat. Ez azonban veszélyes taktika, a büntetéstől túlságosan félő gyanúsítottak vallomása ugyanis nem mindig megbízható.

Mégis két napig tarthat az ügyvéd nélküli őrizet

Itthon2011.07.05, 00:44

Az utolsó pillanatban, a korábbi kompromisszumot is felülírva módosította Lázár János a büntetőeljárási törvénycsomagot. Javaslata alapján mégis 48 órán át lehetne elzárni a védőjétől az őrizetben lévő gyanúsítottat, viszont ha ez alatt ki is akarják hallgatni, akkor be kellene engedni az ügyvédet.

Konzultáció és házitészta a parlamentben

Itthon2011.07.04, 19:21

A szociális konzultáció eredményeiről beszélt Orbán Viktor a nyár utolsó előtti parlamenti ülésén, amelyen titkos szavazással ismét Paczolay Pétert választotta az Alktománybíróság elnökének. A képviselők várhatóan hajnalig szavaznak és vitatkoznak, többek közt a büntetőeljárási szabályok nagy vitát kiváltott szigorításáról, és emelkedhet többféle termék jövedéski adója is.

Hétfőn válaszhat Ab-elnököt a parlament

Itthon2011.07.04, 07:44

Az országgyűlési képviselők hétfőn dönthetnek Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének újraválasztásáról, a büntetőeljárási törvény módosításáról, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanácsot felváltó Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsról is.

Újraválasztották Paczolay Pétert az Alkotmánybíróság elnökének

Itthon2011.07.04, 18:25

Újraválasztotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének Paczolay Pétert az országgyűlés hétfőn. Paczolay Péter, aki letette az esküt a parlament ülésén, hivatali idejének végéig marad a testület vezetője. Az újraválasztott elnök a hétfő délelőtti meghallgatásán újfajta alkotmánybíráskodást ígért.

Rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülést szeretne az MSZP

Itthon2011.07.03, 18:08

Hétfőn 11 órára rendkívüli ülést hívott össze Vadai Ágnes, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, hogy a képviselők tájékoztatást kapjanak az elmúlt napokban történt, a titkosszolgálatokat érintő gyanúsításokról. Vadai szerint az ülésre elvárják a belügyminisztert, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatóját és a katonai főügyészt is.

Új szabályok: a költségeket a lakásszövetkezetből kiváló fizeti

Gazdaság2011.07.03, 21:09

Kiküszöbölték a lakásszövetkezeti törvény jogbizonytalanságait, a jogszabályt oly módon változtatta meg az Országgyűlés a közelmúltban, hogy jogorvoslati lehetőséget biztosít a kisebbségben maradt tagok számára, és azt is rendezte, hogy a kiválással kapcsolatos költségeket a távozóknak kell viselniük.

A tűzoltóságokról és a magyar nyelv napjáról vitáznak szerdán a parlamentben

Itthon2011.06.29, 08:03

A Kossuth-tér rekonstrukciójáról, a magyar nyelv hivatalos napjáról és a Pintér Sándor belügyminiszter nevéhez fűződő - az önkormányzati tűzoltóságok állami felügyelet alá helyezését célzó - törvényjavaslatról vitáznak szerdán az országgyűlési képviselők.

Paczolay Pétert ellenszavazat nélkül jelölték ismét Ab-elnöknek

Itthon2011.06.28, 13:30

Ellenszavazat nélkül támogatta az országgyűlés illetékes eseti bizottsága, hogy Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság elnökét jelöljék ismét e posztra.

"Pénzt kíván visszahozni" a megszavazott offshore-javaslat

Gazdaság2011.06.28, 12:17

A parlament kormánypárti többsége hétfőn este elfogadta Rogán Antal módosító javaslatát, amely újra megnyitja az utat a magyarországi jövedelmek offshore-területekre való kimenekítése előtt. Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára az [origo]-nak nyilatkozva azt mondta, a cél az, hogy a kimenekített pénzek visszajöjjenek a magyar gazdaságba. Átment az az indítvány is, amely a regisztrációs adó felét elengedi azoknak, akik autójukon a külföldi rendszámot magyarra lecserélik év végéig.

Öt új alkotmánybírót választott a parlament

Itthon2011.06.28, 08:39

Megválasztotta a parlament az öt új alkotmánybírót, akik valamennyien a kormánypártok jelöltjei voltak. Az Alkotmánybíróság létszáma ezzel már szeptember 1-től emelkedik 15 főre.

Eltörölte a parlament a passzív táppénzt

Itthon2011.06.28, 14:40

A jövőben nem mehetnek táppénzre azok, akik közvetlenül munkahelyük elvesztése után betegednek meg. A parlament döntése értelmében a táppénzen lévőket soron kívül kell fogadni a rendelőkben.

Felfüggesztette a parlament két jobbikos képviselő mentelmi jogát

Itthon2011.06.27, 23:37

Hétfőn késő este két jobbikos képviselő mentelmi jogát függesztette fel a parlament: Zagyva György Gyula ellen zaklatás gyanúja miatt indulhat eljárás, míg Rubi Gergely magánvádas ügyekben, becsületsértés és rágalmazás miatt mehet bíróságra.

Az Országgyűlés megszavazta a sportklubok által várva várt törvényt

Sport2011.06.27, 22:29

Társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások, valamint sportolók is választhatják az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szerinti adózást a parlament hétfői döntése alapján.

Megafonnal kiabálta túl a fideszeseket Novák Előd a parlamentben

Itthon2011.06.28, 01:08

Egész napra megvonták a szót a parlamentben a jobbikos Novák Elődtől, aki egy kézi hangosbeszélővel szólalt fel, hogy így tiltakozzon a kormánypártiak folyamatos bekiabálásai, illetve a hajnalig tartó ülések ellen.

A Fidesz régi javaslatát veszi elő a Tibetért aggódó LMP

Itthon2011.06.27, 21:56

Ellenzéki pártként még a Fidesz és a KDNP is támogatta az ötletet, hogy az országgyűlés határozatban szólítsa fel Kínát az emberi jogok tiszteletben tartására, most az LMP nyújtotta be szó rent ugyanazta a javaslatot.

Mélygarázs, park és 1944 előtti arculat lesz a Kossuth téren

Itthon2011.06.24, 21:26

Kormánypárti képviselők pénteken benyújtották a parlamentnek a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozati javaslatukat, amely szerint 2014. május 31-ig át kellene alakítani a teret, a kormánynak pedig ugyaneddig ki kellene költöznie az Országházból. A tér a tervek szerint visszakapná az "1944 előtti képzőművészeti arculatának állapotát", de építenének parkot és mélygarázst is. A képviselők szerint a "kommunista államfelfogás maradványa", hogy a végrahajtó hatalom nem költözött ki a Parlamentből.

Az ombudsmani rendszer átalakításáról tárgyal a parlament

Itthon2011.06.23, 07:50

Az egyházak jogállásáról és az ombudsmani rendszer átalakításáról szóló kormányoldali javaslatok általános vitáját tartják csütörtökön a parlamentben. A két új jogszabály megalkotására az új alkotmány elfogadása miatt van szükség, a változtatások azzal egy időben léphetnek érvénybe jövő év elején.

Három éven belül kiköltözhet a kormány a Parlamentből

Itthon2011.06.23, 13:54

A Fidesz és a KDNP közös javaslatban kezdeményezi pénteken, hogy a kormány 2014-ig költözzön ki az Országház épületéből. Az előterjesztők azt még nem tudják, hová költözne a kormány. A javaslatban szerepel, hogy a Kossuth tér a fővárostól az állam tulajdonába kerülne, zöld parkot alakítanának ki, és teljesen száműznék a kocsikat. A kormány megvárja a parlamenti döntést, és csak az után ad választ az elképzelésről az országgyűlésnek - reagált a határozati javaslatra csütörtökön Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

Fél nap alatt visszavonulót fújt a kormánypárti keménységet puhító fideszes

Itthon2011.06.22, 18:22

Egy államtitkár mellett több kormánypárti képviselő is keményen bírálta azt a javaslatot, amely elzárná ügyvédjüktől a nagy értékű csalások gyanúsítottjait. Egy fideszes képviselő előbb az MTV-ben jelentette be, hogy enyhíteni akarja a szigorú javaslatot, be is nyújtotta saját elképzelését, alig pár órával később azonban mégis visszakozott, és visszavonta az indítványt. Kormánypárti képviselők szerint nézeteltérést okozott az eredeti javaslat, a kormány próbált közvetíteni, de úgy tűnik, egyelőre kevés sikerrel.

Elfogadta a parlament a számvevőszéki törvényt

Gazdaság2011.06.20, 19:16

A hétfőn elfogadott számvevőszéki törvénymódosítás szerint a szervezet költségvetését a jövőben úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet kevesebb az előző évinél. A törvény elfogadásával módosult a büntető törvénykönyv is: a jövőben szabadságvesztéssel büntethetik, aki az ÁSZ ellenőrzésével összefüggő közreműködési kötelezettségét megszegi.

Támogatja a jelölőbizottság a kormánypárti alkotmánybíró-jelölteket

Itthon2011.06.20, 12:43

Megkapta a szükséges támogatást a parlamenti jelölőbizottságban az öt kormánypárti alkotmánybíró-jelölt. A parlament már a jövő héten megválaszthatja az Alkotmánybíróság új tagjait.

Alvás nélkül bekkelte ki a reggelig tartó parlamenti ülést az államtitkár

Itthon2011.06.16, 18:08

Az igazságügyi államtitkár nem aludt, az LMP vezérszónoka pedig felszólása előtt a parlamentben bólintott egyet a szerda hajnalig tartó maratoni parlamenti ülés alatt. Az LMP-sek szerint abszurd, hogy a fontosabb javaslatokról hajnalban folyt a vita, a kormány szerint rendkívüli volt a helyzet, de nem példa nélküli.

A rendőrségről szóló törvényt is tárgyalnák a parlament nyári rendkívüli ülésén

Itthon2011.06.16, 10:56

A parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a kormány. Huszonnégy olyan kormányzati előterjesztést tárgyalnának június 16-tól július 11-ig, melyet már az őszi ülésszak elején elfogadnának. Köztük vannak az egészségügyi törvények módosításáról, a sporthuliganizmusról, valamint a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről szóló javaslatok is.

Két évet kaphatnak a táppénzcsalók és az álrokkantak

Itthon2011.06.15, 16:05

Akár két év börtönbüntetéssel is büntethetővé vált a táppénzcsalás, és a rokkantsági nyugdíjjal való visszaélés - így módosította kedden a parlament a Büntető törvénykönyvet. A javaslatot Navracsics Tibor igazságügyi miniszter nyújtotta be, a kormánypártok és a Jobbik igennel, az MSZP nemmel szavazott rá, az LMP pedig tartózkodott.

Hajnali hatkor négy képviselő még adócsalókról vitázott a parlamentben

Itthon2011.06.15, 15:46

Szerdán reggel, nem sokkal hat előtt fejeződött be az országgyűlés keddi ülése. A reggel nyolc órakor kezdődő szerdai ülésnapon a devizahitelesek mentőcsomagjáról és az Országos Érdekegyeztető Tanács átalakításáról tárgyalnak majd.

Rabszolgaság és atomellenes tüntetők a parlamentben

Itthon2011.06.14, 17:30

A Greenpeace atomenergia-ellenes aktivistái próbálták megzavarni a parlament keddi ülését, amelyen napirend előtt hosszan vitatkoztak a képviselők a kormány abortuszellenes kampányáról is. Az ellenzék a munkajogi szabályok változását kérte számon a kormánytól, többen is a rabszolgasághoz hasonlították a kabinet szerint rugalmas szabályozást. Ismét meglepetésszerűen nyújtott be az alkotmányügyi bizottság egy komoly törvénycsomagot. Tudósítás a parlamentből.

A táppénzcsalók és álrokkantak ellen lép fel a parlament kedden

Itthon2011.06.14, 14:33

A büntető törvénykönyv módosításáról szavaz a parlament kedden, így a jövőben akár két év börtönt is kaphatnak a táppénzzel trükközők. Döntés születhet az 555 évvel ezelőtti nándorfehérvári diadal megünnepléséről is.

"Kicsit lámpalázas voltam" - így fociznak az országgyűlési képviselők

Itthon2011.06.11, 00:53

"Nem érnek rá, sokat dolgoznak a Parlamentben", mégis győzelemmel zárta az idei első nemzetközi mérkőzését a Parlament fociválogatottja. A magyar csapatban Kövér László házelnök mellett többek között Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke, és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője is helyet kapott az olaszok elleni meccsen, amelyet 3-1-re nyertek a hazaiak. A csapat edzője szerint már Spanyolországba is hívták őket játszani.

Tizenhárom felekezetet kezel kiemelten az új egyházi törvényjavaslat

Itthon2011.06.11, 20:59

Benyújtották az országgyűlésnek az új egyházi törvényjavaslatot. A javaslat tizenhárom egyházat említ, amelyeket elismert felekezetnek minősít, de a történelmi egyház kifejezést nem említi. Nevesít ugyanakkor több "jelentős közcélú tevékenységet" ellátó egyházat, köztük a Hit Gyülekezetét és a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét is. Az egyházak nyilvántartása a törvényjavaslat szerint ezentúl a Fővárosi Bírósághoz kerülne.

A kutya hányásától a teásflakonig - Mennyire kemény házelnök Kövér László?

Itthon2011.06.07, 10:45

Leteremtette az ülésteremben falatozó szocialistákat, a rendszerváltás óta először megvonta több ellenzéki képviselő fizetését, mert úgy látta, nem végezték el a munkájukat, és helyre tette a bibliai idézettel villogó jobbikos pártelnököt is. Kövér László kevesebb mint egy éve elnöke a parlamentnek, de hamar feltűnést keltett szigorúságával és határozottságával. Az [origo]-nak nyilatkozó képviselők szerint volt olyan házelnök, aki nála is keményebben bánt a képviselőkkel, pedig nincs könnyű dolga: az utóbbi években "B-közepes" lett a stílus az országgyűlésben.