Népszabadság

címke rss

Teller-üzenet: cáfol a Livermore

Itthon2003.09.16, 07:09

Susan Houghton, a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium sajtóosztályának igazgatója szerint Teller Ede professzornak semmi köze ahhoz a levélhez, amelyet a múlt héten juttattak el a Népszabadságnak.

Véletlenül lesz terhes a kismamák fele

Itthon2003.09.16, 11:57

Jövőre még biztosan nem támogatja a tb a fogamzásgátló szerek árát. Az államnak olcsóbb, ha az abortuszokat támogatja, amelynek száma ugyan csökken, ám még mindig háromszorosa az uniós átlagnak. Az olcsó fogamzásgátlás mellett hiányzik a családi életre való felkészítés is, a terhességek fele a "véletlen" műve - írja a Népszabadság.

Romlott a kormány megítélése

Itthon2003.09.16, 07:02

Jelentősen romlott a kormány megítélése az elmúlt hónapokban. A Miniszterelnöki Hivatal megrendelésére készíttetett közvélemény-kutatást a Népszabadság ismerteti. Eszerint a lakosság körében jóval több a negatív véleménnyel bírók száma, mint akik pozitívan vélekednek a kormány munkájáról. A kormány elégedettségi mutatója most először alacsonyabb, mint az előző kabinet elégedettségi mutatója.

A tb-vel fizettetné a Fidesz a temetéseket

Itthon2003.09.15, 07:24

A Fidesz szerint az évek során befizetett tb-járulékokból kellene kifizetni minden ember temetési költségét. A kormányzat azonban pénzhiányra hivatkozva elutasította a javaslatot. Egy-egy hamvasztásos temetés ára 120-150 ezer forint, a javaslattevők szerint legalább a helyben legolcsóbb temetkezést az államnak kellene állnia - írja a Népszabadság.

A hazai ellenzéket kritizálta halála előtt Teller

Nagyvilág2003.09.15, 20:34

Teller Ede, a napokban elhunyt világhírű atomtudós egyik utolsó - Rossz hírek a szülőföldről - című feljegyzésében a hazai belpolitikai élettel kapcsolatban írta le véleményét - melyet a Népszabadság közöl.

Az alkalmazotti bérek sokszorosát keresik a vezetők

Itthon2003.09.15, 09:07

Az érdekvédők szerint lényegesen kisebb mértékben nőtt a beosztott dolgozók havi bére, mint a vezetőké. A menedzserekre nem vonatkozik a kollektív szerződés, ezért külön állapodhatnak meg bérükről a cég tulajdonosaival. Különösen az állami tulajdonú cégeknél születnek nagyvonalú menedzserszerződések - írja a Népszabadság.

2017-re összeomolhat a nyugat-európai nyugdíjrendszer

Gazdaság2003.09.15, 11:50

Alig 15 év múlva, de legkésőbb 2027-re Nyugat-Európában az öregségi nyugdíjban részesülők száma és a nyugdíjak összege nagyobb lesz annál, amit az egyes országok költségvetése az akkori adókból, és járulékokból ki tud gazdálkodni. A nyugdíjrendszer átalakítását ugyanakkor egyetlen kormány sem meri magára vállalni - írja a Népszabadság.

Polt nem hajlandó politikai vitákra

Itthon2003.09.13, 09:30

Polt Péter legfőbb ügyész a Népszabadságnak adott interjújában közölte: nem ajánlottak fel neki alkotmánybírói vagy nagyköveti posztot a lemondásáért. A legfőbb ügyész 2006-ig, azaz megbízása lejártái posztján kíván maradni.

Már gyalog is átgázolhatunk a Dunán

Itthon2003.09.12, 11:43

Egyes helyeken akár gyalog is át lehetne kelni a Duna két partja között, olyan alacsony a víz. Van olyan Duna-ág, ahol már a kajakosok sem tudnak evezni - írja a Népszabadság.

Sok tízmillót fizettek már az óvadékosok

Itthon2003.09.11, 07:12

Szeptember 3-ig csak a Fővárosi bíróságra 88,2 millió forintot fizettek be azok a gyanúsítottak, akiknek a bíróság engedélyezte, hogy óvadék fejében szabadlábon védekezhessenek. A legalacsonyabb kifizetett összeg 200 ezer, a legmagasabb 30 millió forint volt. Az óvadékkal szabadlábra kerülők jelentős részét kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítják - írja a Népszabadság.

Milliárdos többletbevétel a közlekedési razziából

Itthon2003.09.11, 07:42

Becslések szerint körülbelül kétmilliárd forintos többletbevételhez jut a költségvetés a június 20. óta tartó országos közlekedésbiztonsági akciósorozat révén, igaz a rendőrségnek közel 400 milliós többletkiadást okozott a fokozott ellenőrzés. A szeptember 15-ig tartó közlekedésbiztonsági akciósorozat hatása már most megmutatkozik: csökkent a személyi sérüléses balesetek száma - írja a Népszabadság.

Túllépte a jutalomkeretet az OEP

Itthon2003.09.11, 07:23

Kétszer akkora összeget osztottak ki 2002-ben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár dolgozói között jutalomként, mint ahogy az a törvényben meg van írva. A hivatal főigazgatóját magát is meglepte a dolog, szerinte még  az előző kormány idején osztogatták el a pénzt, mert neki hivatala átvételekor, már nem volt miből jutalmaznia - írja a Népszabadság.

Kijátszhatta az ORTT-t az RTL Klub

Itthon2003.09.10, 11:50

Nincs még szerződése a kábelszolgáltatókkal műsoruk terjesztésére annak a két új televíziós csatornának, amely hétfőtől kezdené meg adását. Az m+ és az f+ az RTL Klubtól kapott segítséget, ám az ügyet az ORTT is vizsgálja, mert az RTL-nek a médiahatósággal kötött megállapodása szerint nem lehetne részt vennie további műsorszolgáltatásban - írja a Népszabadság.

A sporttárca kapja a legtöbbet a tartalékból

Gazdaság2003.09.09, 08:04

A kormány szerdán tárgyal a költségvetés általános tartalékának felosztásáról, de a rendelkezésre álló 8,6 milliárd forint helyett a tárcák 40 milliárd forintra tartanak igényt különböző címeken. A legnagyobb támogatást a sporttárca kapja - értesült a Népszabadság.

Nem sértett törvényt a parkolási társaság

Itthon2003.09.09, 06:44

Nem nyomoznak tovább hűtlen kezelés miatt a Centrum Parkolási Társaság ügyében. A Fővárosi Főügyészség ugyanis megszüntette az eljárást, mivel az eddigi adatok szerint nem történt szándékos törvénysértés, a nyomozás során csak kisebb szabálytalanságokat tártak fel. A nyomozást egy terézvárosi képviselő feljelentése alapján indították, aki szerint a parkolódíj-bevételből az önkormányzatoknak kellene gazdagodniuk, ám ma nem ez a gyakorlat - írja a Népszabadság.

Új műsora lesz Medgyessy lányának az MTV-ben

Itthon2003.09.09, 11:53

Elutasította több műsor szerződésének meghosszabbítását az MTV kuratóriumának elnöksége, mert túl soknak találta a produkciókért fizetett összegeket. A döntés érinti a köztévé egyik legnézettebb műsorát, az Új szeszélyes évszakokat, amely adásonként 12,4 millió forintba kerül, és a Navigátort, amelynek minden 20 perces darabjáért 800 ezret fizetett az MTV - írja a Népszabadság. Állítólag új műsorral jelentkezik Tornóczky Anita, Medgyessy Péter kormányfő nevelt lánya.

Kaba visszakéri a lőteret Torgyánné szövetségétől

Itthon2003.09.08, 07:42

A kabai önkormányzat szeretné megkapni a település közelében található lőteret, amelyhez 2001-ben jutott hozzá a kisgazdákhoz kötődő, Torgyánné Cseh Mária által vezetett Független Női Szövetség. Bár az ingatlant már két éve a nőszövetség birtokolja, továbbra is az önkormányzat tartja a rendben - írja a Népszabadság.

Erőszakoskodott nevelt lányaival egy hivatásos nevelőszülő

Itthon2003.09.08, 11:54

Őrizetbe vettek, majd előzetes letartóztatásba helyeztek egy hivatásos nevelőszülőt Dömsödön, mert a gyanú szerint az évek során rendszeresen megerőszakolta a rábízott kislányokat. A férfi ellen 2000-ben már indult gyámügyi vizsgálat, ám az eredménytelen volt, valószínűleg azért, mert arra kényszerítette volt neveltjeit, hogy vonják vissza állításaikat. A mostani rendőrségi nyomozás januárban indult, egy volt nevelt feljelentése és egy pszichiáter bejelentése nyomán - írja a Népszabadság

Szász 2006 után is maradna a PSZÁF élén

Itthon2003.09.05, 12:09

A Népszabadságnak adott interjújában a PSZÁF elnöke, Szász Károly kijelentette: etikailag és jogilag is súlyosan aggályosnak tartja, hogy az a pénzügyminiszter indít vizsgálatot a felügyelet ellen, aki maga is érintett a K&H-brókerügyben. Szász szerint Medgyessy Péter érintettsége is felvetődik. Június 16-i megverésével kapcsolatban Szász Károly többek között azt mondta, hogy szerinte nem seprűnyéllel verték meg, mert ahhoz túl fájdalmasak voltak az ütések. Szász a támadások ellenére bízik benne, hogy 2006 után is ő vezeti majd a PSZÁF-ot.

Lezárták a nyomozást a debreceni lövöldözés ügyében

Itthon2003.09.05, 13:17

A július 15-én történt három halálos áldozattal járó debreceni féltékenységi dráma nyomozása során kiderült, a lövöldöző rendőr és volt élettársa már az év elején szakítottak, és a főhadnagy nem idegrendszeri, hanem mozgásszervi panaszok miatt volt táppénzen. Az eset egyetlen túlélője, a nő új kapcsolata, annak köszönheti életét, hogy a gyilkos fegyver akkor csütörtököt mondott - írja a Népszabadság.

Később megy Bukarestbe Medgyessy

Nagyvilág2003.09.04, 13:34

Két héttel elhalasztják Medgyessy Péter jövő szerdára tervezett romániai útját, ahol a kedvezménytörvénnyel kapcsolatos kétoldalú megállapodást írja majd alá a román kormányfővel - írja a Népszabadság. A halasztást ugyanakkor tagadta a kormányszóvivő, mondván, hogy nem volt kitűzve fix időpont.

Valószínűleg délután bejelentik Csehák távozását

Itthon2003.09.03, 15:04

Az [origo] több forrásból is úgy értesült, hogy a délutáni kormányszóvivőin bejelentik Csehák Judit egészségügyi miniszter távozását. Csehák állítólag azért távozik, mert nem lát esélyt arra, hogy elegendő költségvetési forrást kap minisztériuma a kitűzött célok végrehajtására.

Csehák állítólag távozik a kormányból

Itthon2003.09.03, 07:20

Beadta lemondását Csehák Judit, az egészségügyi tárca vezetője, amit valószínűleg elfogad a miniszterelnök - írja a Népszabadság. Csehák azért távozik, mert nem lát esélyt arra, hogy a kormányprogramban ígértek teljesítéséhez megfelelő költségvetési forrásokat kap minisztériuma. A lehetséges utódok között van Vojnik Mária, az egészségügyi bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Lajos, a bizottság SZDSZ-es tagja, és Kökény Mihály, a tárca politikai államtitkára.

Sokan visszaélnek a diplomata-útlevéllel

Itthon2003.09.02, 06:53

Sokan használják diplomata-útlevelüket úgy, hogy közben az már érvényét vesztette, és szabadon átléphetik a határt, mivel a határőrség nem ellenőrzik ki jogosult ilyen irat használatára, és ki nem. Az országgyűlési képviselők 10-15 százaléka felejti el visszaadni lejárta után diplomata-útlevelét, őket levélben szokta felszólítani az Országgyűlés gazdasági főigazgatósága - írja a Népszabadság.

Engedély nélküli életmentés a hazai kórházakban

Itthon2003.09.02, 11:52

Még becslések sincsenek arról, hogy hány hazai kórházban alkalmaznak engedély nélküli gyógymódokat. A pécsi szülészeti klinikán például már mintegy száz gyermeket mentettek meg egy speciális, de nem engedélyezett módszerrel az elmúlt tíz évben. Az engedély nélküli eljárásokra az OEP nem biztosít forrást - írja a Népszabadság.

Szonda: az összes politikus népszerűsége esett

Itthon2003.09.01, 11:13

A politikusok népszerűsége leggyakrabban 2-3 ponttal, de László Csabáé például 5-tel csökkent az elmúlt hónap folyamán - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos augusztusi közvélemény-kutatása alapján. Népszerűsége sem kormánypárti, sem ellenzéki politikusnak nem nőtt.  

Törpe vízierőművet építenének többen is Dunakilitinél

Itthon2003.09.01, 07:33

A Fidesz szakértői úgy vélik, titkos egyezkedés folyik egy kisebb vízierőmű építéséről Dunakilitiben. A vízügyi hatóság vezetője szerint ugyanakkor nem titkos, hogy érkeztek kérvények ilyen jellegű beruházásra, ám az erről szóló döntésben a természetvédelmi és a környezetvédelmi szempontok alapján döntenek - írja a Népszabadság.

Másfél millió diák és reformok az új tanévben

Itthon2003.08.30, 09:22

Csaknem másfél millió diák - köztük 110 ezer elsős először - kezdi meg az iskolát hétfőn. Az új tanév a tavalyinál egy nappal rövidebb, összesen 182 napos lesz. Az ötödik, illetve a kilencedik osztályban pedig a tavalyinál még kevesebb időt kell a diákoknak az osztályban tölteniük, mivel ezeken az évfolyamokon tíz százalékkal, azaz heti két és fél órával csökken a kötelező óraszám - írja a Népszabadság. Szeptembertől a tanárokat titoktartási kötelezettség terheli. Tavasszal pedig az érettségizők már az egyetemi felvételit is kiváltó emelt szintű érettségit is tehetnek.

Nagyon sok a kórházi fertőzés

Itthon2003.08.30, 08:58

Minden eddiginél magasabb a kórházi fertőzések száma idén. Az úgynevezett MRSA-járványt, amely speciálisan csak kórházi betegeknél jelentkezik 2001-ben 12-en, az idei év első hat hónapjában viszont már 91-en kapták el. A fertőzöttek közül több mint két tucat meghalt. A rossz helyzet miatt az ÁNTSZ júliusban rendkívüli ellenőrzést tartott a kórházakban, de nem találtak rosszabb állapotokat, mint korábban - írja a Népszabadság.

Óbudán tilos a prostitúció

Itthon2003.08.29, 07:42

Helyi közterületen - ideértve a külterületeket is - és nyilvános helyen sem engedi meg a prostitúciót Óbuda-Békásmegyer - határozott a városrész képviselő-testülete. A testület azután hozta meg döntését, hogy a prostituáltak egyesülete kérte őket, adjanak ki hatósági bizonyítványt a kerület néhány utcájáról, miszerint nem tartoznak védett övezetbe.

Visszaadják a végzősöknek a nyelvvizsga árát

Itthon2003.08.29, 07:02

Visszatéríti az állam a végzős középiskolásoknak nyelvvizsgájuk díját, függetlenül attól, hogy mikor, hol szerezték azt - értesült a Népszabadság. A diákoknak a Rigó utcai középfokú C típusú nyelvvizsga díjának megfelelő összeget, azaz 9500 forintot fizetnek vissza.

Végleges helyükön a Népstadiontól induló buszok

Itthon2003.08.29, 08:21

Hétfőtől már végleges helyükről indulnak a Népstadion mellett, másfél éve ideiglenes helyen állomásozó távolsági buszok - írja a Népszabadság. A pályaudvar birtokbavételét eredetileg év elejére tervezték, de az átadás-átvételi eljárás csak most fejeződött be. A késés oka egyelőre tisztázatlan, a beruházó, a kivitelező és a Volánbusz egymásra mutogat.

Hamarosan meggyanúsíthatják Szászt

Itthon2003.08.28, 12:42

Az ORFK a szeptember 8-án kezdődő héten szeretné gyanúsítottként kihallgatni Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét - értesült a Népszabadság. Az ORFK hűtlen kezeléssel, valamint 56 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének gyanúsítottjaként hallgatná ki Szászt.

Külföldön tiltakoznak a tiszteletbeli konzulok

Itthon2003.08.27, 06:52

A Népszabadság értesülése szerint a konzuli testület számos tagja nemzetközi fórumon akar tiltakozni a Külügyminisztériumnak a brókerbotrány kirobbanása után meghozott korlátozó intézkedései ellen. Ezzel kapcsolatban a külügyi szóvivő elmondta: a Magyarországon kialakult gyakorlat nincs összhangban a nemzetközi joggal, a kiváltságok valójában nem illetnék meg a tiszteletbeli konzulátusokat.

Szonda: fej fej mellett a két nagy párt

Itthon2003.08.26, 11:38

Fejfej mellett az MSZP és a Fidesz - ez a Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatásának eredménye, melyet a Népszabadság közöl. Ez azonban változik, ha csak a biztos pártválasztókra szűkítjük a fókuszt: a korábbinál kisebb előnnyel, de még vezet az MSZP. A Gallup és a Medián legfrissebb felmérései szerint ugyanakkor a Fidesz előnybe került az MSZP-vel szemben.

Az adóról egyeztet az MSZP és az SZDSZ

Itthon2003.08.25, 08:27

Medgyessy Péter kormányfő hétfőn tárgyalóasztalhoz ül Kovács Lászlóval, az MSZP és Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével, hogy a személyi jövedelemadó mértékéről és a költségvetésről megkíséreljenek egyetértésre jutni. A Népszabadság úgy tudja, a közszféra kiadásainak csökkentése és a rászorultság elvének erősítése lehet a koalíciós csúcs közös nevezője.

Pénzmosást gyanít a PSZÁF elnöke

Itthon2003.08.25, 06:50

A rendőrség várhatóan egyesíti a pénzügyi felügyelet által tett feljelentést, melyben három bankot gyanúsított meg pénzmosással, és a K & H Equitis-botrány kirobbanása óta indult büntetőeljárásokat - értesült a Népszabadság. A feljelentés két szíriai férfi készpénzfelvételére vonatkozik, akik több tételben 6,2 milliárd forintot vettek fel az Inter-Európa Banktól. A PSZÁF feljelentésében két másik pénzintézetet, az OTP-t és a Volksbankot is érintettnek tart a pénzmosásban.

Túl olcsónak tartják a paksi kárelhárítást

Itthon2003.08.22, 07:08

Az Energia Klub civil szervezet szerint túl olcsó az orosz TVEL - a paksi atomerőmű vezetése által hétfőn elfogadott - ajánlata a sérült fűtőelemek kiemelésértől. A társaság úgy véli, a költségek egy részét az atomerőmű magára vállalta. Aszódi Attila miniszteri biztos ezzel szemben azt mondja, az ajánlatban szereplő ár reális és azért ilyen alacsony, mert az oroszok olcsó és egyszerű technológiával dolgoznak - írja a Népszabadság.

Kitüntetné Demszky Schmitt Pált

Itthon2003.08.22, 07:38

Kitüntetné többek között Schmitt Pált, tavalyi kihívóját is Demszky Gábor főpolgármester.  A Fidesz alelnökét és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét Budapestért-díjra javasolja Demszky, aki emellett díszpolgári címre terjesztette fel Demján Sándort, Marián István nyugállományú tábornokot, és Raoul Wallenberget - írja a Népszabadság.

Reklámszerződés a XIII. kerületi rendelők falaira

Itthon2003.08.21, 07:29

Sok kérdést vet fel etikailag - törvényileg ugyan nem tiltott -, hogy reklámhordozóként értékesítsék az egészségügyi intézetek falait. A XIII kerületben a rendelők falain csak egy kft.-n keresztül lehet reklámot elhelyezni - írja a Népszabadság.

Uniós átlag alatt megyünk szabadságra

Gazdaság2003.08.19, 09:03

A minimálisan kiadható szabad- és ünnepnapok száma uniós átlagban 34, ami eggyel több annál, amennyi egy 31-32 éves magyar munkavállalónak jut - írja a Népszabadság a Mercer Human Resource Consulting felmérése alapján.

Szász Károly visszahívását tervezik

Itthon2003.08.19, 11:33

A Népszabadság értesülései szerint a kormány a parlament első őszi ülésnapján kezdeményezi Szász Károly visszahívását. A Pénzügyminisztérium érdemben nem reagált a hírre. A PSZÁF-elnök menesztését valószínűsíti azonban a miniszterelnök egy hétfői rádiónyilatkozata is. E szerint "elfogyott az emberek türelme azokkal az állami intézményekkel és hivatalnokokkal szemben, akik eddig nem bizonyították be, hogy nem politikai szándékok vezérlik őket". Ezzel félreérthetetlenül a PSZÁF-re és Szász Károlyra utalt a kormányfő.

15 milliárd kellene a fővárosi hidak felújítására

Itthon2003.08.18, 12:17

Nem lenne szabad tovább halogatni a fővárosi Duna-hidak nagyfelújítását, ám pénzhiány miatt még éveket kell várni erre. A szakemberek szerint élet- és balesetveszélyről nincs szó, ám a hidak többségén utoljára minimum húsz éve végeztek nagyfelújítást. A munkálatok legalább 15 milliárd forintba kerülnének - írja a Népszabadság.

Megint eltűnt Kisbandi

Itthon2003.08.18, 07:38

Az alvilág bankárjaként elhíresült Kisbandi megint eltűnt, miután legalább félmilliárd forintot gyűjtött össze. Állítólag Lakatos András az éjszakai élet két rivális csoportja egyikének megbízásából nyúlta le a pénzt a másik társaságtól - írja a Népszabadság.

Kulcsár hazahozataláig nincs újabb gyanúsított

Itthon2003.08.18, 11:59

A brókerügyben folyó nyomozást felügyelő ügyész úgy döntött, Kulcsár Attila hazahozatala előtt nem neveznek meg újabb gyanúsítottat a milliárdos sikkasztási ügyben. A nyomozás eddigi adatai szerint a K&H Equities volt brókere a legtöbb kárt - 9,125 milliárd forintot - a Betonút Rt.-nek okozta, amit a brókercégnek és anyabankjának kell megfizetnie. A nyomozók szerint az ügyletek legalább egy mozzanatához a K&H vezetőinek engedélye is kellett - írja a Népszabadság.

Meleg vízzel hűtik a paksi turbinákat

Itthon2003.08.15, 11:30

Első fokozatú védelmi készültséget rendeltek el a paksi atomerőműben, vagyis gyakrabban ellenőrzik a létesítmény működését és végeznek méréseket a Duna alacsony vízállása és magas vízhőmérséklete miatt - írja a Népszabadság.

A jogdíj miatt drágulhatnak az ábécéskönyvek

Itthon2003.08.15, 11:32

Emelkedhet az ábécéskönyvek és a szöveggyűjtemények ára a szerzői jogi törvény tervezett módosítása miatt. A jelenlegi szabályzás szerint idézeteket szabadon át lehet venni a forrás megjelölésével, az uniós irányelvek szerint azonban csak nem üzletszerű felhasználás esetén lehet ezt a gyakorlatot követni - írja a Népszabadság. 

Nyáron kap hópénzt Hajdú-Bihar

Itthon2003.08.14, 08:02

Az év eleji hóeltakarítási munkák többletköltségeire a már kifogyott megyei támogatás mellett a Belügyminisztérium most biztosít fedezetet. Összesen 150 millió forintot osztanak szét így a napokban több Hajdú-Bihar megyei település között - írja a Népszabadság.

Kiáll a mentőszolgálat a menesztett vezetők mellett

Itthon2003.08.14, 07:18

Hibák előfordultak, azonban a bírálatok és vádak jó része félreértésen alapul - az Országos Mentőszolgálat főigazgató-helyettese, dr. Gorove László szerint. A mentőszolgálat főigazgatóját és gazdasági vezetőjét augusztus elején gazdasági, pénzügyi és szakmai hiányosságok miatt menesztette a minisztérium. Egyes mentősök szerint a menesztés hátterében valójában a betegszállítás privatizációja áll - írja a Népszabadság.

Nyáron még nem, de jövőre már drágul a sör

Gazdaság2003.08.14, 15:34

A gabonafélék termelői árának 8,7 százalékos növekedése több termék árában is megjelenik majd, azonban az alapanyagok jelentős drágulása ellenére a sör ára idén nyáron nem lesz magasabb. Áremelésre januárban, a sör jövedéki adójának emelésekor lehet majd számítani - írja keddi számában a Népszabadság.