Nemzeti Adó- és Vámhivatal

címke rss
Keményen lecsapnának a rossz adózókra

Keményen lecsapnának a rossz adózókra

A személyijövedelemadó-bevallás megszűnése mellett sokkal markánsabban különböztetnék meg a jó és a rossz adózókat – olvasható ki az Origo birtokába került dokumentumból, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium készített arról, hogyan változtatná meg az adózás rendjét. A tervek között szerepel az ellenőrzési idők lerövidítése is. Szakértők szerint vannak jó elemek a tervezetben, de a részleteken még dolgozni kell.

Algoritmusokkal vadászik a NAV az adócsalókra

Gazdaság2015.03.17, 18:33

Kilencmilliárd forintnyi uniós forrásból fejlesztett informatikai rendszert az adóhatóság. 12 ezer DVD-nyi egységes adatbázist kezelnek, az adócsalókat, sőt a potenciális csalókat algoritmusokkal szúrják ki.

Megszűnhet az adóbevallás rendszere

Gazdaság2015.03.17, 18:37

Két év múlva már a Nemzeti- Adó és Vámhivatal készítheti el a személyi jövedelemadó bevallásunkat – derült ki abból az Origo birtokába került a dokumentumból, amelyet az NGM készített az adózás tervezett új rendjéről. A minisztérium megerősítette a tervezet létét, de pontosításokra még szükség van.

Oda a svájci banktitok

Gazdaság2015.03.09, 12:19

Hamarosan lebonthatja a korábban érinthetetlennek gondolt svájci banktitkot az a törvénytervezet, aminek társadalmi vitája most zajlik Svájcban. Az elmúlt hetek újabb svájci bankbotránya miatt is egyre nagyobb a nyomás, hogy mielőbb leépítsék a vagyonok elrejtésének, és ezzel együtt az adóelkerülésnek is kedvező feltételeket biztosító szigorú banktitkot - közölte a Ryan amerikai adótanácsadó cég. 

Előzetesben a NAV munkatársaira támadó férfi

Itthon2015.02.26, 12:41

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki hétfőn halálra késelte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársát. 

Brutális módon végzett áldozatával a NAV-os gyilkosa

Itthon2015.02.25, 07:23

Brutális módon végzett áldozatával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársának gyilkosa. A tettes a revizor fejébe állította a kést. A gyilkosság még hétfőn délután történt Budapesten. A két NAV-os dolgozó éppen a munkáját végezte, amikor megtörtént a tragédia. Egyikük meghalt, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett. 

Megkéseltek két NAV-ost

Itthon2015.02.23, 20:25

Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára Budapesten. Éppen dolgoztak, amikor megtámadták őket. 

Vagyonosodási vizsgálat egy hallókészülék miatt

Itthon2015.01.28, 15:13

Egy szegedi asszony 400 ezer forintot kért kölcsön a fia hallókészülékéhez, a pénzt vissza is fizette. A NAV azonban a kölcsönadó vállalkozónál vagyonosodási vizsgálatba kezdett. A nyugdíjas nőt is felkereste az adóhatóság. 

Százezres bírság járhat a nagyi abroszáért

Gazdaság2015.01.27, 17:28

Adott el mostanában valamit az interneten? Ha igen, akkor jobb, ha óvatos. Bár a közhiedelem úgy tartja, hogy az eladónak 600 ezer forintig semmilyen kötelezettsége nincs, ez nem teljesen igaz. A Kúria tavalyi döntése szerint az áfabevallás elmulasztása miatt még az is bajba kerülhet, aki egy pár lyukas zoknit árul, ha ezt többször teszi. A NAV cáfolta, hogy a kis összegek miatt problémázna.

Fontos határidőre figyelmeztet az adóhatóság

Gazdaság2015.01.27, 09:31

Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fontos adózási határidők jönnek

Gazdaság2015.01.23, 11:08

Kiküldte a NAV a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagokat. Aki tavaly az ügyfélkaput használta, azz idén már online értesítik.

Vida Ildikó beperelte Horváth Andrást

Itthon2015.01.22, 23:38

Jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt három millió forintra perli Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke a zöld dossziéról ismert volt adóellenőrt, Horváth Andrást. A bíróság visszadobta a keresetet.  

Mi van a kertben? 30 tonna fémhulladék

Gazdaság2014.12.16, 10:51

Nagy mennyiségű fémhulladékot foglalt le a NAV egy furgonban és egy budapesti lakóház kertjében. Eljárás indult, a várható bírság 21 millió forint fölött lesz.

Orbán Viktor leváltja Vida Ildikót, ha nem pereli be Goodfriendet

Itthon2014.12.13, 17:02

Ha Vida Ildikó, a NAV elnöke nem pereli be André Goodfriendet, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivőjét, Orbán Viktor miniszterelnök leváltja őt az adóhatóság éléről. A kormányfő ezt az Országgyűlésben közölte, felszólítva egyben az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé.

Távozik posztjáról a NAV egyik elnökhelyettese

Itthon2014.11.27, 21:03

Január végével távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól Kovácsics Iván. Erről állítólag egy kör e-mailben tájékoztatták a dolgozókat. Hogy miért kell mennie a vezetőnek, azt nem indokolták meg a hivatalnál. 

Íme, a vágatlan felvétel Vida Ildikó és Goodfriend találkozójáról

Itthon2014.11.13, 17:56

Több hírportálra jogosulatlanul került fel a videó, amelyen Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása látható. A Hír TV ezért közzétette a vágatlan felvételt. Ugyanakkor a csatorna pert indít az érintett hírportálok ellen. 

Ultimátumot adtak a tüntetők a kormánynak

Itthon2014.11.10, 10:53

Több ezren tüntettek Vida Ildikó és a NAV-vezetők leváltásért a budapesti József Nádor téren. Vágó Gábor volt LMP-s politikus ultimátumot intézet kormányhoz és a NAV vezetőihez. Ha november 17-ig nem mondanak le, akkor a Kossuth téren újabb tüntetés lesz, és polgári engedetlenség is indulhat.

Vida Ildikó távozását követelik

Itthon2014.11.09, 20:29

Vida Ildikó és a kitiltott NAV-vezetők lemondásáért tüntetnek vasárnap este Budapest belvárosában. Az eseményről az Origo percről percre tudósít.

Vámosi-Nagy Szabolcs megvédi Vida Ildikót

Itthon2014.11.06, 21:17

Az amerikaiaknak nem Vida Ildikó, hanem a szervezet volt a célpontja – hangsúlyozta az Origónak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az APEH volt elnökhelyettese beszélt arról is, hogy a NAV elnökének jelentési kötelezettsége van a feletteseinek, de a szervezeten belüli erős kontrollok miatt egy esetleges bűncselekmény sem maradhatna titokban. 

Hadüzenetet jelenthetett Vida Ildikó beismerése

Itthon2014.11.06, 09:51

Vida Ildikó Magyar Nemzetnek adott interjúra nagyon erős üzenet is lehet a Fidesz vezetésének, hogy a Simicska Lajos tulajdonához tartozó médiacsoport nagyon komoly károkat is tud okozni a kormánypártoknak. Az önkormányzati választások előtt úgy tűnt, hogy a felek közötti harcias viszony véget ért, de a NAV elnökének beismerése újabb fejezetet nyithat a küzdelemben.

Kitiltási botrány: Horváthig nyúlhatnak vissza a szálak

Itthon2014.10.30, 13:38

Az amerikai kitiltási botrány szálai egészen a tavaly, Horváth András által kirobbantott áfacsalási ügyekig nyúlhatnak vissza. André Goodfriend amerikai ügyvivő is említést tett a volt adóellenőr által elmondott ügyre. A NAV tagadja a korrupciós vádakat, de a kitiltásról nem nyilatkozik.

Óriási adócsalás: négyen vannak előzetesben

Itthon2014.10.22, 13:10

A szerdai kormányülésen megvizsgálták az egyik amerikai növényolajgyártó (Bunge Zrt., a Vénusz gyártója) jelzését az áfacsalások kapcsán. Többen előzetes letartóztatásban vannak, a kormány újabb információkat vár az amerikaiaktól.

Újabb kínos áfabotrány

Itthon2014.10.21, 23:40

Szlovákiából behozott gázpalackokkal üzletelt egy család éveken keresztül Magyarországon. Adót azonban nem fizettek, a gázpalackokat bizonylat nélkül adták el. A nyomozást vádemelési javaslattal zárták le. Közben, adóeltitkolás miatt indult újabb nyomozás indult, ami szintén gázpalackokhoz köthető.

Újra kínaiakra csapott le a NAV

Gazdaság2014.09.03, 09:13

Megismételte egy héttel ezelőtti akcióját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A revizorok újra ellátogattak a főváros két távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjába, ahol az előző hetihez képest szinte semmi sem változott. Újabb milliós bírságok jönnek. 

Nem jár le a különadó visszatérítésének határideje

Itthon2014.08.19, 13:33

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én és a vagyonosodási vizsgálatról szóló hír is kacsa - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kábítószer volt egy postai küldeményben Borsodban

Itthon2014.08.10, 09:43

A NAV cigarettakereső kutyája jelzett, a borítékban egy új pszichotróp anyagot és tablettákat találtak.

Tolvai Renit üldözi az adóhivatal

Life.hu 20142014.05.21, 16:07

A Megasztár 2010-es győztes énekesnője állítólag elfelejtette befizetni az adóhátralékát, ezért végrehajtás indult ellene.

A NAV milliókat kaszált a busójárással

Itthon2014.03.05, 16:04

Milliókat kaszált a NAV a busójáráson, a vizsgált árusok közel fele megbukott az ellenőrzéseken, írja a Bama.hu.

Régóta a China Mart tulajának dolgozik egy NAV-vezető felesége

Itthon2014.02.23, 11:13

Nem a közös cég a fő kapocs a kínai plázát üzemeltetők és a NAV elnökhelyettesének felesége között. Kovácsics Éva már bedolgozott a CECZ-nek, amikor megkereste őt egy régi ismerőse, hogy bevegye őt egy kínai-magyar kereskedőház alapításába.

Különös kapocs egy NAV-vezető és a China Mart között

Itthon2014.02.19, 13:58

Kovácsics Iván NAV-elnökhelyettes fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget - írta az Átlátszó.hu. A China Mart pincéjében tavaly nagybani feketekereskedelemre derült fény.

Tízmillió forintos végrehajtás indult Ruttner György irodája ellen

Itthon2014.02.19, 10:09

Végrehajtást rendelt el az adóhatóság a Dr. Ruttner és Társa Ügyvédi Irodára, mivel Ruttner György tízmillió forintos adótartozással rendelkezik, írta a Blikk. Az ügyvéd a lapnak elismerte a tartozást, szerinte az uzsorások a hibásak.

Adócsalók megsegítését követelték a NAV-nál

Itthon2014.01.30, 14:47

Néhány fiatal felmászott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épületére csütörtökön délután, és azt kiabálták, hogy az Adócsalók Hálózatához tartoznak. A fiatalok azt követelték, hogy ne zavarják a hatóságok, a pártok és az újságírók az adócsalókat.

A NAV azt ígéri, nem lesz tömeges üzletbezárás

Üzletrész2014.01.02, 08:24

A kereskedők döntő többsége eleget tett kötelezettségének, és várja az online pénztárgépét: beszerezte a szükséges kódot, és megrendelte új készülékét – írta a Magyar Nemzet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azt ígéri, hogy tömeges üzletbezárásra nem kerül sor, nem kell drasztikus fellépésre számítania annak, aki megrendelte az új kasszát.

A NAV lecsapott a szellemplázára

Gazdaság2013.12.23, 19:27

Razziázott az adóhivatal a XV. kerületi szellemplázában, az illegális ázsiai kereskedelem egyik budapesti központjában. Óriási bírságok és büntetőeljárások várhatók.

5,5 milliárd forint uniós pénzből teszik jobbá az adóhivatalt

Üzletrész2013.12.23, 11:02

Három projektet finanszíroz az Európai Unió a magyar adóhivatalnál, 5,5 milliárd forintból kell javulnia a végrehajtásnak, ellenőrzésnek, informatikai rendszernek, dokumentumkezelésnek, ügyfélszolgálatnak.

Nyolcan néztek utána a NAV-nál, igazat mondott-e Horváth András

Üzletrész2013.12.09, 22:53

A volt NAV-os dolgozó vádjai után egy hétvége alatt lefolytatták a belső vizsgálatot, és semmi szabálytalanságot nem találtak.

Visszavág a NAV-nak Horváth András

Gazdaság2013.12.05, 16:56

Nem igaz, hogy nem volt adóellenőr, az sem igaz, hogy jogosulatlanul nézett bele száz revizor anyagiba – Horváth András, az adóhivatal volt dolgozója sorra veszi levelében, hogy szerinte mi nem valós abból, amit a NAV vezetői róla közöltek.

Az APEH szupercsapata volt, a NAV hullája lett

Gazdaság2013.12.02, 11:55

Csak hat évig maradt életben az adóhatóság elitegysége, amelyet a legdurvább csalások ellen hoztak létre. Az irigység sorvasztotta el, vagy eleve nem is volt szükség egy ilyen kivételezett csapatra?

Ángyánnal szövetkezik Horváth András

Itthon2013.11.30, 10:35

A leplezett adócsalásokról beszélő volt NAV-os dolgozó úgy érzi, ha elfelejtik, neki vége. A közszereplésben látja a menedéket, nem zárja ki, hogy politikus lesz. A Fideszből kiugrott Ángyán Józseffel és a szegedi trafikügyet borító Hadházy Ákossal szövetkezne.

Rájött a NAV, hogy a vízvezeték-szerelő nem ad számlát

Üzletrész2013.11.27, 10:16

Lakást béreltek és házhoz hívták a szolgáltatókat az adóhivatal revizorai a fővárosban, hogy kiderítsék, kapnak-e számlát a kifizetett munkadíjról. Az ellenőrzések az adóhivatalt további lépésekre ösztönző eredménnyel zárultak, mert a szerelőktől kezdve a szőnyegtisztítón át az ételszállítókig szinte valamennyi szolgáltató zsebre dolgozott – vetít előre a számla nélkül dolgozók ellen újabb lépéseket közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ne ússzák meg a felelősök!

Gazdaság2013.11.22, 20:38

A nyilvánosság erejében bízik az adóhivatal volt dolgozója, aki az adóhivatalt és a hatóságokat az elburjánzott adócsaláshoz való asszisztálással vádolja. Ő volt a főszereplője az adócsalás ellen összetrombitált pénteki LMP-s tüntetésnek.

Nagyobb gondok is vannak, mint a csaló sebész

Itthon2013.11.19, 21:22

Más szakmákban is vannak visszaélések, nem kell ebből ekkora ügyet csinálni - így reagált több plasztikai sebész is arra, hogy a NAV többszáz millió forintos adócsalással gyanúsítja egyik, országosan ismert kollégájukat. A sebészek között mennek a telefonok, hogy kiről lehet szó, arra mindenkinek van egy tippje.

Többmilliós bírság jár az illegális cigiárulásért

Gazdaság2013.11.17, 08:50

Minimum 5, de akár 500 millió forintra is büntethetik annak a vegyesboltnak a tulajdonosát, ahol az adóhivatal ellenőrei cigarettát kaptak. Cigarettát júliustól csak trafikban lehet árulni.

Mosdatták az adóhivatalt

Gazdaság2013.11.15, 14:21

Lemosták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt adózók igazgatóságának fővárosi, Dob utcai épületének ablakait az LMP aktivistái. A performansszal a párt és annak parlamenti képviselője, Vágó Gábor arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a jelek szerint a kormányoldal és az MSZP is vonakodik vizsgálóbizottságot alakítani azért, hogy az elmúlt napokban kirobbant adócsalási ügy végére lehessen járni.

Egy kosár kecskerákot fogott a NAV

Üzletrész2013.11.13, 10:31

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 72 élő kecskerákot találtak egy mikrobuszban Nagylak térségében. A 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, a jármű vezetője ellen büntetőeljárást indítottak.

Kötelességtudó adóellenőr hirdetett háborút a NAV ellen

Itthon2013.11.12, 10:19

Egykor Fidesz-tag volt, majd önkormányzati képviselő, aztán éveken át adóellenőr. Most hivatali visszaéléssel vádolja a munkahelyét, mert szerinte a NAV szemet huny a nagy cégek adócsalásai fölött. Horváth Andrást jó szándékú embernek ismerik a kollégái, az őt felkaroló civilszervezet pedig megváltóként fogadta, amikor másfél évvel ezelőtt megkereste őket.

Nyomoznak a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél

Nagyvilág2013.10.09, 11:00

A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljárást.

8200 doboz cigarettát akartak eladni feketén

Gazdaság2013.10.05, 12:24

Egy hónap alatt 8200 doboz, illegálisan értékesíteni kívánt cigarettát és csaknem hat kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten és Pest megyében - közölte a hivatal vám- és jövedéki szóvivője szombaton. 9,4 millió forintnyi bírságot szabtak ki.

Nem fizetek 150 ezret csak azért, hogy jobban figyelhessenek!

Üzletrész2013.10.02, 12:49

Egy új, online kapcsolatra képes pénztárgép állami támogatással is legalább 120 ezer forint. Sok kiskereskedő nem engedheti meg magának ezt a kötelező beruházást, inkább lehúzza a rolót. A vegyesboltok szenvednek a legjobban, de pékségekben, játékboltokban is panaszkodnak az eladók.

Adócsaló detektívet buktattak le a NAV-osok

Itthon2013.08.15, 09:06

Féltékenykedőknek kínálta a szolgáltatásait, de számlát nem adott, a jövedelmét pedig már több mint egy éve nem vallotta be, pedig százezer forintnál olcsóbban nem dolgozik.

Hamis Viagrát terjesztett Mulder ügynök

Itthon2013.08.07, 11:08

Egy békécsabai, álnevet használó férfi és a felesége egy bűnszervezet irányítóiként Indiából és Kínából szerzett be hamis pirulákat és zseléket, majd eladták őket. 300 millió forintot kaszáltak a vevők átverésén.

Gázkereskedő és filmes cég vezeti az adósok listáját

Üzletrész2013.09.19, 15:56

A legtöbb pénzzel egy gázszolgáltató cég tartozik az államnak. A magánszemélyek közül pedig egy győri férfi felejtett el befizetni 176 millió forintot.

Száz új cég a feketén dolgoztatók listáján

Üzletrész2013.07.17, 09:34

Több mint 4700 cég, illetve magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketén foglalkoztatókat feltüntető listáján - írta a Napi Gazdaság. A most aktualizált lajstrom száz szereplővel bővült.

Öt pénztárgép beszerzését támogatja az állam

Üzletrész2013.06.04, 16:34

Legfeljebb öt pénztárgép beszerzéséhez, illetve cseréjéhez pénztárgépenként 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek 2013. december 15-ig a kereskedők.

A kereskedők negyede nem ad nyugtát

Üzletrész2013.06.03, 10:32

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök több ezer ellenőrzésből minden negyedik esetben szabálytalanságot találtak. A várható bírság összege meghaladja a 320 millió forintot. Ötvenhárom üzlet működését 12 napra felfüggesztették.

A NAV 1444 milliárdot követel nem működő cégektől

Üzletrész2013.05.30, 09:59

Csak a felszámolás alatt lévő cégek több mint ezer milliárd forinttal tartoznak a NAV-nak

Minden negyedik adózó tartozik a NAV-nak

Üzletrész2013.05.27, 13:06

Március végén megközelítőleg kétezer milliárd forintnyi köztartozást tartott számon az adóhivatal, a tartozást félmillió cég és 1,2 millió magánszemély, e körben az összes adóköteles egynegyede halmozta fel - ismerteti hétfői számában a Magyar Nemzet.

A koncesszió nem elég a trafiknyitáshoz

Üzletrész2013.05.10, 17:33

Nem elég az államtól elnyert koncessziós szerződés, az adóhatóság vámengedélye is kell a trafiknyitáshoz.

Több tízmilliót találtak egy nincstelen családnál

Itthon2013.04.30, 14:33

Egy Nógrád megyei családnál tartott vagyonosodási vizsgálat során 38 millió forint eltitkolt jövedelmet talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Igazgatósága. A család tagjai - egy kivételével - egyáltalán nem rendelkeztek adóköteles jövedelemmel, a havi bevételt a gyes, a gyed és a családi pótlék jelentette.

Adójogi konferencia Budapesten (2. rész): esetek az adóperek gyakorlatából

Gazdaság2013.04.22, 16:27

Az adóperek közel hetven százaléka a bizonyítási teher kérdésén dől el, a joggyakorlat adott esetben egyetlen ítélettel is megfordítható, és a hibás transzferár-nyilvántartás az adózókra hatalmas kockázatot jelent - mondta el előadásában dr. Harcos Mihály a Jalsovszky Ügyvédi Iroda és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara közös, Budapesten megtartott konferenciáján, konkrét bírósági eseteket ismertetve.

Adójogi konferencia Budapesten (I. rész): hogyan nyerjünk meg egy adópert?

Gazdaság2013.04.19, 10:54

Mit tegyünk, ha cégünknél megjelenik az adóellenőr? Miképp építsük fel a saját eljárásunkat, milyen eljárási taktikát kövessünk? Ilyen és hasonló kérdések kerültek szóba a Jalsovszky Ügyvédi Iroda és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara közös, Budapesten megtartott csütörtöki konferenciájának első, "Taktika és jogi kelléktár az adóvizsgálatokhoz" című előadásában.

A NAV kiürítette a Ganz-telep egyik raktárát

Üzletrész2013.04.12, 09:41

Egy négyszázmilliós kötelezettség fedezeteként foglaltak le 14 ezer doboz távol-keleti árut a NAV munkatársai. A több mint 150 ezer cipőt vélhetően árverésen értékesítik majd.

Alig várják, hogy minden fillérünket követhessék

Üzletrész2013.03.27, 11:07

Már legalább háromszor módosították az adóhivatal és a bolti pénztárgépek összekapcsolásának a határidejét, pedig a kormány már az idén 95 milliárd forintos bevételt várna ettől. A projekt a szerdai kormányülésen is téma lesz.

Így töltheti ki online az szja-bevallását

Gazdaság2013.03.22, 14:33

Új szolgáltatást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a magánszemélyként adóbevallást készítők egyszerűbben telepíthetik a kitöltőprogramot. Ez valóban előrelépés, de a program még így is igen messze van attól, hogy felhasználóbarátnak lehessen nevezni. A hackerek által feltört Java kell a futtatásához, a beígért súgót eddig is megkaptuk papíron, a kitöltés pedig nem igazodik a számítógépek világához. Gyorsteszt.

Pizzát vitt az adóhivatalba, nem adott számlát

Üzletrész2013.03.21, 11:36

Nem gondolta át egy futár, hova viszi a pizzát, amikor házhoz szállítást teljesített a NAV zalaegerszegi épületébe. A számla elmaradása miatt a céget egymillióra is büntethetik.

Hiteles számlák-ügye: az adózóknak kell saját ellenőrzési rendszert kiépíteniük (2. rész)

Gazdaság2013.03.13, 21:56

Az Európai Bíróság ítéletei ellenére az áfa-törvény 2013. január 1-én hatályba lépett rendelkezése szerint az adóalanyoknak biztosítaniuk kell a "számla eredetének hitelességét" - mondta el kétrészes elemzésünk második részében a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője. Dr. Harcos Mihály szerint jelenleg annyi mindenképp kijelenthető, hogy fokozott óvatosság indokolt a számlát befogadó adózók részéről. Így például elengedhetetlennek tűnik, hogy az adózók saját ellenőrzési lépéseket építsenek be a napi működésükbe.

Fokozott óvatosság indokolt a számlát befogadó adózók részéről (1. rész)

Gazdaság2013.03.13, 10:20

Magyarországon jelenleg a jogszabályi környezet, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gyakorlata miatt az adózóknak sok esetben olyan körülményeket kell majd igazolniuk, amelyekre sem rálátásuk, sem ráhatásuk nincs - hívta fel az [origo] figyelmét a kialakult helyzetre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője. Dr. Harcos Mihály szerint mindebből kifolyólag fokozott óvatosság indokolt a számlát befogadó adózók részéről. Hogyan és miképp jutottunk idáig, mit mond az adóhatóság, mit mond az Európai Unió Bírósága, és milyen szabályokkal kell számolnunk a jövőben? A szakemberrel kétrészes elemzéssel járjuk körül a "történetet".

Lövés állította meg a cigicsempészeket

Itthon2013.03.05, 09:39

Több mint 15,5 millió forintot értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy csónakban a Tisza partján.

Ötvenmilliárdra perelték az adóhivatalt

Itthon2013.03.02, 09:33

A polgárok leggyakrabban az ingatlanilletéket sokallták, vagy a vagyonvizsgálat eredményét vonták kétségbe. A tavaly befejeződött eljárások 68 százalékánál a hivatal pernyertességét mondták ki.

Így figyelik majd, hogyan vásárol az ország

Üzletrész2013.02.21, 14:28

Az év közepétől kell adatokat küldeni a NAV-nak, a pénztárak online kapcsolatát pedig legkésőbb az év végéig kell kiépíteni - derül ki a NAV közleményéből. Ahol nincs térerő, ott lehet majd DVD-n is postázni az adatokat, de az is jó megoldás, ha egy órára olyan helyre teszik le a gépet, ahol van mobilhálózat.

Bírságözönt hozhat egy új szabály

Üzletrész2013.02.18, 21:28

Vállalkozások százezrei szembesülnek az idén először a belföldi összesítő nyilatkozattal, amelyet február 20-ig kell teljesíteniük a havi bevallóknak. Az eddiginél jóval részletesebb és bonyolultabb adatszolgáltatási kötelezettség számos buktatót rejt magában, miközben az adóhatóság akár félmillió forintos mulasztási bírságot is kiszabhat a bevallás hibás kitöltése miatt - hívja fel a figyelmet az RSM DTM.

Tizenegy hét alatt akarnak online kasszákat

Üzletrész2013.02.14, 08:18

Megjelent a Magyar Közlönyben a NAV-hoz bekötött kasszák bevezetésének ütemezéséről szóló rendelet. Az elektronikus naplóval rendelkező kasszák az év végéig, az anélkül működők nyárig kaptak haladékot.

Kiskutyát vettek a revizorok

Üzletrész2013.02.13, 11:42

A NAV ellenőrei egy ebtenyésztőnél jártak, de számlát nem kaptak. Becslésük szerint 232 fajtiszta kiskutyát, összesen 16 millió forintért adhatott el az elmúlt években.

Rászáll a NAV a nagykereskedőkre

Üzletrész2013.02.05, 13:38

A pénztárgépek online bekötéséről továbbra sem tudni biztosat, de az összesítő áfajelentésektől többletbevételt vár az adóhivatal. Elmondták, milyen területekre koncentrálnak az idén. Az ügyvédek, adószakértők fellélegezhetnek.

Zumbáztak a revizorok

Üzletrész2013.01.31, 11:45

A NAV ellenőrei három zumbaedzésre is elmentek. Az első kettő ingyenes volt, de a harmadikon már számlát kellett volna adnia az edzőnek.

Sosem lógtak még ilyen sokan az államnak

Gazdaság2013.01.30, 11:04

Több mint 336 ezer ember ellen indított végrehajtást az adóhivatal, és összesen 1,6 millió cég vagy ember tartozik az államnak. A náluk lévő pénz 1962 milliárdra rúg.

A horvát pénztárgépeket már bekötötték az adóhivatalhoz

Üzletrész2013.01.09, 12:09

Horvátországban már kötelező az adóhivatalhoz bekötött pénztárgép. Büntetés pár napig nincs, után 5 ezer kuna pénzbüntetés és akár az üzlet átmeneti bezárása jár a szabálytalankodóknak.

Szétrobbantják a multik ellenőrzését

Üzletrész2012.12.26, 10:53

Januártól az Audit, a Mercedest, a Suzukit és bármely vidéki kiemelt adózót a területi igazgatóságokhoz sorolják, megváltoztatva egy hat éve kifejlesztett rendszert. Vidéken azonban már elkophatott a szaktudás, amivel a dörzsöltebb nagycégek ügyeskedésein keresztül lehetne látni, most újra kell tanulniuk ezt a világot.

Rászálltak a miskolci fenyőárusokra az ellenőrök

Itthon2012.12.22, 15:05

A karácsonyi ünnepek előtt fokozottak ellenőrzi a fenyőfaárusokat is a Nemzeti Adó és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte az adóhatóság. Az ünnepek előtti ellenőrzések mintegy harmadában találtak szabálytalanságot a hatóságok, a szabályt megszegők százezer forint nagyságrendű bírságra számíthatnak.

Ági és a szörpharcos

Üzletrész2012.12.14, 13:10

Nincs labor Magyarországon, amely hivatalosan ki tudná jelenteni egy szörpről, hogy az megfelel az előírásoknak. Így hiába születtek sorban meghökkentő eredmények, a hatóságok tehetetlenek. Egy szolnoki férfi azt állítja, szinte nincs magyar szörp, ami megfelelne az előírásoknak. A gyártók tagadnak, és más mérésekre hivatkoznak.

Lefoglaltak egy ukrán mozdonyt Záhonynál

Itthon2012.12.07, 13:51

A pénzügyőrök 2,5 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a mozdonyon.

4,5 milliárdért kapcsolják netre a pénztárgépeket

Üzletrész2012.12.10, 10:02

4,5 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számára ahhoz, hogy megvalósítható legyen az üzletek pénztárgépeinek internetes összekapcsolása az adóhatóság rendszereivel.

Lecsap a NAV a svájci számlákra

Gazdaság2012.12.05, 08:13

A kormány adóügyi egyezmény megkötésére készül Svájccal. Az ottani bankszámlákon pihenő megtakarítások után fizetett adóból akár több százmilliárd forint is befolyhat a büdzsébe, bár reálisan inkább 50-100 milliárddal érdemes tervezni - írja a Népszabadság.

Egy év, több mint kilencvenezer új adós

Üzletrész2012.11.29, 07:22

Egy év alatt 93 ezerrel emelkedett az adótartozást maguk előtt görgető magánszemélyek száma, a közadósságot felhalmozók tábora így megközelítette az 1,1 milliót. A hatóság sok esetben nem talált vagyontárgyat, legális jövedelmet.

Másfélszeresére nőtt a feketemunkásokat foglalkoztatók száma

Üzletrész2012.11.15, 06:44

Elsősorban nem a nagy cégek, hanem a kis- és közepes vállalkozások élnek vissza a jogszabállyal. Az adóhatóság tavaly 1,1 milliárd nettó adókülönbözetet állapított meg a nem legális foglalkoztatáson kapott vállalkozásoknál.

Hamis alsónadrágokat foglaltak le a pénzügyőrök

Itthon2012.11.11, 10:29

A több százezer hamis bokszerre egy szlovák rendszámú teherautóban találtak rá. Az alsónadrág-szállítmány értéke 331 millió forint.

E-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Itthon2012.11.08, 10:50

Egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban. 

Uzsorásokra küldenék a revizorokat

Itthon2012.11.05, 08:11

Idén eddig több mint húszezren panaszkodtak az uzsorások miatt az adóhatóságnak.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló