hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › MLSZ

MLSZ

címke rss

Matthäus nem bosszús, hanem elégedett

Sport2005.10.14, 11:44

Annak ellenére, hogy unalmas mérkőzést produkált a magyar és a horvát labdarúgó-válogatott a Szusza Ferenc-stadionban rendezett utolsó világbajnoki selejtezőn, mindkét szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott. A csütörtöki nap folyamán felpörögtek az események a Matthäus-Kisteleki-Bozóky "sajtóháborúban", valamint a Puskás-ügyben is.

Matthäus cáfolja, hogy ultimátumot adott volna

Sport2005.09.24, 19:39

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó úton haladnak az egyeztetések a magyar szövetséggel (MLSZ) a december 31-én lejáró szerződése meghosszabbításáról. A kapitány egyúttal cáfolta azt az állítást, miszerint ultimátumot intézett volna jelenlegi munkaadójához.

Matthäus újoncai a keretben ragadnának

Sport2005.09.20, 13:10

A magyar labdarúgó-válogatott Franciaország ellen 2-1-re elveszített mérkőzésén, kedden négy újoncnak adott lehetőséget Lothar Matthäus szövetségi kapitány. Balog Zoltán, Vincze Gábor, Fülöp Márton és Takács Ákos az MLSZ honlapjának nyilatkozott a debütálásról.

A Getafe után az MLSZ is büntetné a Pápát

Sport2005.08.10, 14:05

Fordulónként egy pontot levonnak a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő Lombard FC Pápától, amennyiben záros határidőn belül nem fizeti ki a tartozását Balassa Péternek.

A Ferencváros pótolta a szükséges iratokat

Sport2005.07.08, 10:53

A Ferencváros eleget tett iratpótlási kötelezettségének, melyre csütörtökön az MLSZ elnöksége kötelezte, így a fővárosi gárda elindulhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Olasz edző és ghánai középpályás a Honvédnál

Sport2005.06.28, 15:31

Bár a Budapest Honvéd élvonalbeli indulásáról csak ma döntenek az MLSZ-ben, az már eldőlt, hogy a következő idényben az olasz Aldo Dolcetti irányítja a csapat szakmai munkáját.

A ZTE vezetői reménykednek, a szurkolók tüntettek

Sport2005.06.27, 20:31

Tóth Géza, a zalaegerszegi klubot működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke szerint az MLSZ pénteki döntése ellenére van remény arra, hogy a labdarúgócsapat a következő szezonban is az élvonalban szerepeljen.

Kötelező a fiatalítás az NB I-es keretekben

Sport2005.06.08, 09:23

A fiatal magyar labdarúgók a következő években nagyobb szerephez juthatnak a honi élvonal csapataiban, miután az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy évente mindig egyre több reménységet kell a kerettagok közé sorolniuk a csapatoknak.

Szalai László a válogatott új pályaedzője

Sport2005.05.20, 12:15

Lothar Matthäus szövetségi kapitány egyetértésével dr. Bozóky Imre elnök és Berzi Sándor főtitkár megegyezett Szalai Lászlóval, így az U17-es válogatott korábbi szövetségi edzője látja el a jövőben az A válogatott pályaedzői teendőit - adta hírül az MLSZ honlapja.

Újabb két pontot levontak a Békéscsabától

Sport2005.05.12, 15:48

A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága újabb két pontot levont az Arany Ászok Ligában sereghajtó és már kiesett Előre FC Békéscsabától, mivel továbbra sem rendezte adósságát az MLSZ, illetve annak tagszervezetei felé.

Két pontot levontak a Békéscsabától

Sport2005.05.06, 10:11

A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága két pontot levont az Arany Ászok Ligában sereghajtó Előre FC Békéscsabától, mivel továbbra sem rendezte adósságát az MLSZ, illetve annak tagszervezetei felé. Ugyanakkor a Budapest Honvéd - egyelőre - megmenekült a büntetőpontoktól.

Matthäus örül az edzők felháborodásának

Sport2005.04.12, 13:45

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül annak, hogy a Magyar Labdarúgóedzők Testülete és az MLSZ edzőbizottsága visszautasította kritikáját, mert így szerinte aktívabb párbeszéd veheti kezdetét.

A magyar edzők visszautasítják Matthäus kritikáját

Sport2005.04.12, 13:28

Az MLSZ edzőbizottsága és a Magyar Labdarúgóedzők Testületének (MLT) elnöksége visszautasítja, hogy a Bulgária elleni világbajnoki selejtezőt (1-1) követően Lothar Matthäus szövetségi kapitány rájuk hárította a felelősséget. A német szakember április 5-én a Nemzeti Sportban úgy nyilatkozott: a legnagyobb probléma, hogy az itthon futballozó játékosok gyenge kondicionális állapotban vannak.

Csúszik az Arany Ászok Liga-rajt, nem lesz Ligakupa

Sport2005.02.28, 16:09

Az eredetileg tervezetthez képest egy héttel csúszik a labdarúgó Arany Ászok Liga tavaszi rajtja: az erre a hétvégére kiírt 16. fordulót március 12-én rendezik meg - döntött az MLSZ elnöksége.

Új busszal vehet új irányt a Matthäus-csapat

Sport2005.02.01, 08:56

Hétfőn kora délután Lamperth Mónika belügyminiszter átadta dr. Bozóky Imre MLSZ-elnöknek és Lothar Matthäus szövetségi kapitánynak az MLSZ 01 rendszámot, így a válogatott immáron hivatalosan gurulhat az új Mercedes busszal. A csapat első útja kedden Ferihegyre vezet, ahonnan Isztambulba repül a Szaúd-Arábia elleni szerdai barátságos mérkőzésre.

Döntenek a kifizetetlen fociedzők ügyében

Sport2005.01.14, 18:41

A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) és a Szövetség (MLSZ) vezetői a Tatán múlt hétvégén tartott szakmai napokon ígéretet tettek arra, hogy február 15-ig megoldják a klubok és a vezetőedzők közötti vitás helyzeteket, amelyek a tartozások miatt alakultak ki.

Pintér biztos az igazában, de még vár

Sport2005.01.12, 12:55

Miután az MLSZ fellebbviteli bizottsága megváltoztatta az MLL fegyelmi bizottsága által hozott, az FTC-t 4 millió forintos pénzbüntetéssel sújtó határozatát Pintér Attila menesztése ügyében, az egykori Fradi-tréner kijelentette: február közepéig vár, s ha addig sem rendezik felé a tartozást, akár az UEFA vagy a FIFA elé viszi a történetet.

A két Sebők játéka kérdéses a ZTE-ben

Sport2004.11.16, 15:06

Gellei Imre, az ZTE vezetőedzője, az MLSZ meghívására elkísérte a magyar labdarúgó-válogatottat a máltai vb-selejtezőre, távollétében két segítője, Komjáti András és Tamás Gyula vezeti a zalaiak tréningjeit. A Fradi elleni fellépés előtt az [origo] érdeklődésére Komjáti elmondta, hogy Sebők Vilmos és Sebők József játéka erősen kérdéses a nagy érdeklődéssel várt, Ferencváros elleni szombati bajnokin.

Lázárékat kitüntette a lovasszövetség

Sport2004.10.20, 17:22

Újabb elismerésben részesült a Kecskeméten rendezett augusztusi négyesfogathajtó-világbajnokságon csapatban aranyérmes Lázár Zoltán, Dobrovitz József, Kecskeméti László, valamint Fintha Gábor szövetségi kapitány. A kiváló versenyzőket és a szakembert ezúttal a honi lovasszövetség (MLSZ) köszöntötte.

Feléledt a Bozsik-program

Sport2004.10.13, 16:42

Stílszerű környezetben, a Puskás Ferenc-stadion gyepszőnyegének kezdőkörében felállított sátorban tartott sajtóértekezleten jelentették be szerdán a magyar futball felvirágoztatása szempontjából - potenciálisan - örömteli hírt: létre jött az OTP-Mol Bozsik József Labdarúgó Akadémia, melyhez egy évre 550 millió forintot utal a két névadó mamutcég az MLSZ-nek. Az egyelőre egy évre aláírt szerződés lényegében a pénzhiány miatt kifulladt Bozsik-program újjáélesztését jelenti, az akadémia igazgatója dr. Mezey György.

Kovács talán pályára léphet a Fradi ellen

Sport2004.10.13, 16:12

Az első nap már ezer belépőt megvásároltak a ferencvárosi drukkerek a vasárnapi, újpesti csúcsrangadóra, míg a lila-fehér szurkolók leginkább Kovács Zoltán visszatérésével foglalkoznak. Sallói István, az Újpest ügyvezetője elmondta: Kovács Zoltán játékengedélye már az MLSZ-nél van, ám amíg a csatár korábbi kínai klubja nem küldi el a szerződésbontásról szóló papírokat, addig a szövetség nem tudja felvenni a kapcsolatot a FIFA illetékeseivel.

Horváth Péter a Vasasban folytatja

Sport2004.09.30, 18:28

Két és fél hónapos huzavona után Horváth Péter végre megnyugodhatott. Az MLL igazolási és átigazolási bizottsága után ugyanis az MLSZ fellebbviteli bizottsága is a csatárnak adott igazat korábbi csapatával, a Kispesttel szemben, ami után Horváth hivatalosan is edzésbe állhatott Angyalföldön. Mindez azt is jelenti, hogy az egykor válogatott csatár Horváth Ferenc megszerzése is lekerült a napirendről a Fáy utcában.

Diósgyőr-ügy: Szieben méltányosságot kér az UEFA-tól

Sport2004.09.13, 17:09

Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke mint a magyarországi licencmenedzser adminisztrációs ellenőre azzal a kéréssel fordult az engedélyeket kiadó európai szövetséghez, hogy méltányossági alapon, a szeptember 13-án beérkezett dokumentáció alapján járjon el az UEFA illetékes testületénél a Siófok FC Kft. licence ügyében.

Mezey nemzetközi sikert vár az utánpótlástól

Sport2004.08.12, 18:24

Remekül sikerült a júliusi zánkai futballtábor, amelyen a legtehetségesebb utánpótlás-játékosok vettek részt. Dr. Mezey György, az MLSZ és Ebedli Ferenc, a liga szakmai irányítójaként elmondta, hogy elméleti és gyakorlati bemutatókkal igyekeztek az edzőket segíteni a minél hatékonyabb felkészítésre, és a szakemberek legnagyobb örömére a Balaton partján rengeteg tehetséget láthattak.

Kaotikus játékjog-vándorlás az NB I-ben

Sport2004.07.20, 16:32

Az MLSZ elnöksége keddi rendkívüli ülésén bírálta el az NB I-es indulásról szóló - az MLL korábbi elutasító döntése elleni - fellebbezéseket, s klublicenc hiányában elutasította a DVTK beadványát. Eldőlt, hogy az eddig Siófokon szereplő Balaton FC Miskolcra teszi át székhelyét Pápa helyett, de ez a város sem marad élvonalbeli csapat nélkül. Az eddig Szombathelyen működő Lombard FC ugyanis éppen Pápára költözik. Így jelenleg 15 csapat szerepel az NB I-es listán, a 16. a Nyíregyháza lehet.

Mezey: Az Eb-n lejárt a sztárok korszaka

Sport2004.07.07, 17:07

Mezey György a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon az UEFA megbízásából 14 mérkőzést elemzett. A magyar szakember szerint a görögök győzelmével a sztárok korszaka lezárult, hiszen végül a csapatjáték diadalmaskodott az Eb-n. Az MLSZ edzőbizottsági tagja úgy véli: Otto Rehhagel csapatának a sikere visszaadta az edzők megbecsülését.

Megnyílt a zánkai futballtábor

Sport2004.07.05, 15:10

A Magyar Labdarúgóliga szervezésében egy hónapon keresztül fociznak a legtehetségesebb fiatalokból álló regionális válogatottak Zánkán, a korosztályos kiválasztás jegyében. Az eseményeket neves szakemberek is megtisztelik jelenlétükkel, mint ahogy az MLSZ és a liga illetékesei is ellátogatnak Zánkára.

Matthäus fél csapatát vinnék a Bundesligába

Sport2004.06.11, 08:54

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ székházában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy több német klub képviselője magyar játékosok iránt érdeklődött tőle a Németország felett aratott vasárnapi 2-0-s diadal után. A szakvezető elárulta, szerinte hat-hét játékos sérülésre hivatkozva, de valódi ok nélkül mondta le a két találkozót, s leszögezte: ha kell, szívesen segít a magyar játékosok külföldi szerződésében, amivel a magyar klubok is jól járnának.

A DVSC visszavonta óvását, bajnok a Fradi

Sport2004.06.09, 15:23

Az érintett klubok, valamint az MLSZ és a Magyar Labdarúgó Liga illetékeseivel tartott megbeszélést követően a Debreceni VSC-MegaForce viszavonta óvását Tököli Attila jogosulatlannak vélt szerepeltetése miatt. Így véglegessé vált, hogy az NB I-ben a Ferencváros lett az arany-, az Újpest FC az ezüst-, míg a DVSC a bronzérmes - jelentette be szerdán Szieben László MLL-elnök.

A Besiktas 150 ezer eurót fizetne Matthäusért

Sport2004.06.02, 07:15

Demirören Yildirim, a Besiktas vasárnap megválasztott elnöke állítólag 150 ezer eurót fizetne az MLSZ-nek a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáért, Lothar Matthäusért.

Dárdai kikerült Matthäus keretéből

Sport2004.05.27, 16:08

Megváltozott a helyszíne a keddi, Kína-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésnek, a találkozónak nem Hohhot, hanem a Pekingtől mintegy 60 km-re fekvő Tiencsin ad otthont - erről a házigazda szövetség tájékoztatta az MLSZ-t.

Angol bíró lesz a német-magyaron

Sport2004.05.14, 15:31

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) tájékoztatta az MLSZ-t, hogy a június 6-án Kaiserslauternben sorra kerülő barátságos válogatott mérkőzésen, az 1954-es berni világbajnoki döntőhöz hasonlóan angol játékvezető működik közre.

Laczkó Mihály: Az idő engem igazolt

Sport2004.05.13, 16:35

Nyolc éven keresztül, 1989-től 1997-ig volt az MLSZ elnöke Laczkó Mihály, aki a Jugoszláviától elszenvedett hazai 7-1-es vereség miatt mondott le posztjáról. A 69. évében járó volt sportvezetőt rengetegen bírálták annak idején, a játékosok zöme azonban nagyon kedvelte, és senki sem kérdőjelezte meg futball iránti szeretetét. Laczkó Mihály beszélgetésünk során elmondta: az 1-7-es eredményt valóban traumaként élte meg, de úgy véli, nincs oka a szégyenkezésre, hiszen azóta csak visszafejlődést tapasztalt a magyar futballban. 

Pintér és Gálhidi is győzne az MK-döntőben

Sport2004.05.04, 18:16

Kedden az MLSZ-ben sajtótájékoztató keretében találkoztak a Magyar Kupa döntőseinek (Ferencváros, Budapest Honvéd) és az előmérkőzést játszó, a Szabad Föld-kupa fináléjába került együttesek (Bag, Tárnok) képviselői. Mint kiderült tévéközvetítés valószínűleg nem lesz, de a Petőfi Rádió a második félidőtől sugározza az összecsapást, amelyre 3000, 4000 és 5000 forintba kerülnek a belépők.

Matthäus profitálna a brazil meccs tapasztalataiból

Sport2004.04.29, 18:42

Szerdán este megszakadt a magyar labdarúgó-válogatott veretlenségi sorozata a brazilok ellen, de a 4-1-es eredmény ellenére alig volt szomorú ember a Puskás Ferenc-stadionban, mert Ronaldinhóék pazar bemutatót tartottak a 45 ezres közönség előtt. Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerint rengeteg tanulsága volt a világbajnokok elleni találkozónak, s ebből sokat profitálhat a hazai futball.

Már csak pár száz jegy van a magyar-brazilra

Sport2004.04.22, 16:30

Csütörtökön délelőtt kezdték el árusítani az április 28-án a Puskás Ferenc-stadionban rendezendő Magyarország-Brazília mérkőzés megmaradt 17 ezer belépőjét, és a szurkolók röpke néhány óra alatt elkapkodták a stadion pénztáraiban árusított jegyeket. Igaz, az aréna jegyárusító helyein mindössze négyezret hoztak forgalomba, a többit az IBUSZ-irodák és az MLSZ értékesíti.

A Puskás-stadionban lesz a Magyar Kupa-döntő

Sport2004.04.20, 12:55

Kedden az MLSZ-ben eldőlt, hogy május 5-én a Puskás-stadionban rendezik meg a Magyar Kupa idei döntőjét. A döntés a két részt vevő együttes, a Ferencváros és a Budapest Honvéd elképzelésével is megegyezett.

A ZTE lemond a kupadöntő-rendezésről

Sport2004.04.16, 16:44

A Zalaegerszegi TE a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe bejutott két csapat, a Ferencváros és a Budapest Honvéd közös megkeresése után hozzájárult, hogy a finálét Budapesten rendezzék meg. A klub ezt írásban is jelezte az MLSZ-nek, amely csak jövő hét elején dönt az ügyben.

Az MK-döntősök nem kérnek Zalaegerszegből

Sport2004.04.15, 17:22

A május 5-én rendezendő labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe jutott Ferencváros és Budapest Honvéd elöljárói egyaránt azt szeretnék elérni, hogy ne az eredetileg kiírt zalaegerszegi, hanem valamelyik főváros stadionban lépjenek pályára a csapatok. A döntés az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága elnökének, dr. Szilágyi Györgynek a kezében van.

Nincs írásos megállapodás a magyar-brazilról

Sport2004.04.03, 12:41

Noha a Brazil Labdarúgó Szövetség hivatalosan is bejelentette, továbbra sem dőlt, hogy az ötszörös világbajnok együttes pályára lép-e Budapesten április 28-án. Az MLSZ a jövő hét első napjaiban igyekszik nyilvánosságra hozni álláspontját, az elvi megegyezés után írásos szerződés is szükséges a mérkőzés megrendezéséhez.

Matthäus maximális eltökéltséget vár

Sport2004.03.30, 13:50

Csodát nem ígérhetek a walesiek ellen, azt viszont elvárom, hogy játékosaim maximális odaadással küzdjenek - jelentette ki Lothar Matthäus szövetségi kapitány az MLSZ keddi sajtóbeszélgetésén.

Mégis a 17. fordulóval folytatódik az NB I

Sport2004.03.05, 12:25

Az MLSZ-ben hétfőn kora délután először még úgy döntöttek, hogy a Magyar Labdarúgó Liga versenybizottságának ajánlását elfogadva a hét végén - az eredeti menetrend szerint - a 18. fordulóval folytatódik az élvonalbeli bajnokság. Estére azonban megváltozott a helyzet, s a csapatok kérésére az elnökség végül úgy határozott, hogy a hét végén a 17. fordulóval kezdődik az NB I tavaszi idénye.

Jövőre ismét 16 csapatos lesz az NB I

Sport2004.02.13, 17:13

Pénteken délelőtt az MLSZ tárgyalótermében találkoztak a szövetség elnökségének tagjai. A 2003-2004 évi NB I-es és NB I B-s bajnokság versenykiírását - a hivatásos liga és a klubok javaslatára - a következők szerint változtatták meg: az élvonal  11-12. helyezettje osztályozót vív majd az NB I/B 5-6. helyezettjével, míg a másodosztály első négy csapata automatikusan feljut a legjobbak közé. A 2004-2005. évi NB I-es bajnokságot így 16 csapat, az NB I B-s bajnokságot 14 csapat alkotja majd.

Magyar Zoltán szerint Matthäusszal jobb lesz

Sport2004.01.22, 17:42

Miután kihirdették Lothar Matthäus szakmai stábját, kiderült, hogy Magyar Zoltán technikai vezető is tovább folytathatja munkáját az MLSZ-ben, ahol immáron 12 éve tevékenykedik. A sportvezető az egyetlen, aki megtarthatta posztját a Gellei Imre exkapitány körül tevékenykedők közül.

Bozóky szerencsétlennek tartja a Mol lépését

Sport2004.01.16, 18:11

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke szerencsétlen lépésnek tartja, hogy a Mol a magyar válogatottal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő horvát válogatott szponzora lett. A magyar futball első embere ugyanakkor bízik abban, hogy az olajipari vállalat legalább a honi utánpótlást támogatja.

László Csaba szívesen lenne Matthäus segítője

Sport2004.01.07, 18:34

Dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke több órán keresztül tárgyalt László Csabával, akit Lothar Matthäus leendő pályaedzőjeként szemeltek ki a szövetségben. László 39 éves, Székelyudvarhelyen született, és jelenleg a Borussia Mönchengladbach U16-os csapatánál edzősködik.

Matthäus: Ki kell jutni a világbajnokságra

Sport2004.01.06, 18:32

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya valóban együttműködésre törekszik a sajtóval, hiszen Lothar Matthäus több hétfői interjú után kedden is két órán keresztül az újságírók rendelkezésére állt az MLSZ székházában. Mi is megragadtuk az alakalmat egy kis beszélgetésre.

Varga Zoltán lehet Matthäus pályaedzője

Sport2003.12.30, 13:56

Már a 150-szeres német válogatott Kempinski szállodában tartott kapitányi bemutatásakor kiderült, hogy az MLSZ magyar szakembert szeretne Matthäus mellé, ugyanakkor megkérték Lothart, Németországból hozzon orvost a válogatott mellé. Matthäus segítőjeként a szövetség elöljárói mindenképpen jó nevű és németül is beszélő szakembert kerestek - az [origo] információja szerint a befutó Varga Zoltán lehet.