hirdetés

meteorológia

címke rss
Reisz András: Azt érezhetjük, hogy az időjárás megbolondult - pedig nem

Reisz András: Azt érezhetjük, hogy az időjárás megbolondult - pedig nem

A TV2 meteorológusa örülne, ha az emberek megtanulnák a különbséget zápor, zivatar és eső között és elfogadnák, hogy mindig a természet az úr. A természeti katasztrófákról szóló filmeket messziről elkerüli, viszont a klímaváltozás kommunikációját radikálisan megváltoztatná.

Mindig tőle kérdik, lehet-e kerti parti a hétvégén

Tévé2017.06.10, 14:29

Herrmann Dóra meteorológus frissen kezdett a TV2-nél, Reisz András partnere lett az időjárás-jelentésben. Soha nem készült tévés pályára, de örül a biztatásnak és a pozitív visszajelzéseknek, bár egyelőre nem tervezi, hogy más típusú műsorban is megjelenne. Új munkájáról és az időjárás iránti szenvedélyéről kérdeztük.

Húsvéthétfőn akár jégdara is eshet a fővárosban

Itthon2017.04.16, 16:14

Húsvéthétfő hajnalban elszórtan, főleg a Dunántúlon és a főváros környékén várható záporeső, zivatar, illetve jégdara kialakulása is. Szerda délután, illetve csütörtök hajnalban szintén lehet havas eső, havazás nyugaton és északon, helyenként síkságokon is.

Tizenkét új felhőfajtát vettek fel a Nemzetközi Felhőatlaszba

Tudomány2017.03.24, 15:07

Tizenkét új felhőfajtát - köztük a ritka, hullámfelhőszerű zord felhőt - ismert el először hivatalos rendszerezésében a Nemzetközi Felhőatlasz, amely a 19. század óta a felhők azonosításának első számú kézikönyve - adta hírül a BBC News.

15 fokos hőmérséklet-különbség volt szerdán az országban

Itthon2017.03.23, 08:45

A melegrekord ugyan nem dőlt meg, de az ország északnyugati és délkeleti területei között csaknem 15 Celsius-fokos hőmérséklet-különbséget mértek szerdán.

Újabb negatív rekord az Arktiszon

Tudomány2017.03.22, 18:16

Újabb rekordot döntött meg az északi-sarki téli tengeri jég kiterjedése, az adatok feljegyzésének kezdete óta 2017 februárjában mérték a legkisebb téli maximumot.

Tíz éves az antarktiszi cseh kutatóállomás

Felfedező2017.02.21, 19:04

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a brnói Masaryk Egyetem által működtetett cseh kutatóállomás az Antarktiszon: a Mendel bázison eddig szolgált kutatók nevéhez fűződik egy új baktérium, valamint egy őskori tengeri ragadozó maradványainak a felfedezése, továbbá ők mérték az eddigi legmagasabb hőmérsékletet a Déli-sarkvidéken.

Nyilvános Alexander von Humboldt páratlan hagyatéka

Felfedező2017.01.15, 22:43

Digitalizálták és mindenki számára hozzáférhetővé tették a híres német természettudós és felfedező, Alexander von Humboldt hagyatékát.

Még nincs vége a fagyoskodásnak

Itthon2017.01.07, 10:49

Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.

Németh Lajos: "Bár nyugger vagyok, a saját szakállamra szívesen dolgozom"

Life.hu2016.12.10, 19:18

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nemrég nyugdíjba ment Németh Lajos, aki úgy tűnik, máris unatkozik. Úgy tudni, a televíziós meteorológus élvezi, hogy megszabadult a munkával járó stressztől, mégsem hagyta abba az előrejelzések készítését.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra