hirdetés

meteorológia

címke rss
Tíz éves az antarktiszi cseh kutatóállomás

Tíz éves az antarktiszi cseh kutatóállomás

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a brnói Masaryk Egyetem által működtetett cseh kutatóállomás az Antarktiszon: a Mendel bázison eddig szolgált kutatók nevéhez fűződik egy új baktérium, valamint egy őskori tengeri ragadozó maradványainak a felfedezése, továbbá ők mérték az eddigi legmagasabb hőmérsékletet a Déli-sarkvidéken.

Nyilvános Alexander von Humboldt páratlan hagyatéka

Felfedező2017.01.15, 22:43

Digitalizálták és mindenki számára hozzáférhetővé tették a híres német természettudós és felfedező, Alexander von Humboldt hagyatékát.

Még nincs vége a fagyoskodásnak

Itthon2017.01.07, 10:49

Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.

Németh Lajos: "Bár nyugger vagyok, a saját szakállamra szívesen dolgozom"

Life.hu2016.12.10, 19:18

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nemrég nyugdíjba ment Németh Lajos, aki úgy tűnik, máris unatkozik. Úgy tudni, a televíziós meteorológus élvezi, hogy megszabadult a munkával járó stressztől, mégsem hagyta abba az előrejelzések készítését.

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

Itthon2016.11.15, 23:39

Az ónos eső veszélye miatt hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Több helyen napközben is fagypont körül alakulnak a maximumok.

Az idei ősz első havazására is számíthatunk a héten

Life.hu2016.11.07, 10:13

A Köpönyeg.hu szerint a héten már számolnunk kell a havazás esélyével.

A fél országban felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Itthon2016.09.13, 13:50

Tizenegy megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Tudja-e, hogy mi is az a szupercella?

Tudomány2016.06.13, 13:01

 A múlt szombati heves zivatarral kapcsolatos tudósításokban szerepelt, hogy a Dunántúl térségében szupercella alakult ki. A közeljövőben nagy valószínűséggel egyre gyakrabban kell számítanunk e légköri jelenség kialakulására.

"Vasárnap még együtt nevettünk, hétfőn már nem kelt fel" - Megszólalt Aigner Szilárd lánya

Life.hu2016.06.08, 05:12

Nemrégiben teljesen egészségesnek nyilvánították az orvosok, éppen ezért döbbentett meg mindenkit Aigner Szilárd tragédiája. A népszerű meteorológust egy nappal a születésnapja után munka közben érte a halál.

Állítják: Agyműtétje után hunyt el Aigner Szilárd

Life.hu2016.06.07, 14:37

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, egy nappal hetvenedik születésnapja után, hétfő reggel, tragikus hirtelenséggel hunyt el Aigner Szilárd. Az ország talán legnépszerűbb meteo­rológusa, az MTV, az RTL Klub, majd az ATV egykori időjósa halálhírét feleségével közösen működtetett meteorológiai honlapjukon, videóban erősítették meg, amelynek végén maga Szilárd köszönt el, a szokott módon, derűs napot kívánva mindenkinek.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra