hirdetés

március 15.

címke rss
Most sem kíméli Magyarországot a történelem

Most sem kíméli Magyarországot a történelem

A földművelés nem nagyon került szóba a Földművelésügyi Minisztérium március 15-i ünnepségén, amelyet március 16-án tartottak. A történelem és a politika annál inkább. Függetlenség, elnyomás, idegenek vélelmezett jogai. 

Utcanevek is őrzik március idusát

Tudomány2016.03.15, 18:47

Az 1848-49-es szabadságharc emlékét az évi egyszeri ünneplésen kívül Budapest több utca- és térnév is őrzi – sokuk történetéről azonban egyáltalán nincs fogalmunk. Mi történt Gábor Áron rézágyújával, ki volt az egyetlen nő főhadnagy, és miért volt angol a szabadságharc egyik legnagyobb hőse?

Támogatókat keres Brüsszel ellen Orbán

Itthon2016.03.15, 18:53

Saját tábora harci kedvének erősítésére használta ünnepi beszédét Orbán Viktor - értékelték a miniszterelnök Brüsszel-ellenes kirohanásokkal tűzdelt beszédét az Origo által megkérdezett politikai elemzők.

Több tízezren voltak a kormányellenes tüntetésen

Itthon2016.03.15, 18:07

Egyórás, országos sztrájkot hirdettek demonstrációjukon a tanárok március 30-ára. Tervüktől csak akkor térnek el, ha Orbán Viktor és Áder János bocsánatot kér. Délután több tízezren vonultak a Hősök teréről a Kossuth térre, ahol Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója arról beszélt: Balog Zoltán miniszter és Palkovics László államtitkár lejáratták magukat, miköben a tömegben zúgott az Orbán, takarodj! 

Tízezer kockás inges az Andrássyn

Itthon2016.03.15, 15:51

Elindultak a tanártüntetés résztvevői az Andrássy úton, a szervezők szerint már tízezren vannak. A tiltakozók körülbelül 16.30-ra érnek majd a Kossuth térre, ahol többek között Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója fog beszélni. Délelőtt Orbán Viktort körülbelül százfős tüntető tömeg szidta a Nemzeti Múzeumnál. Itt van március 15-e: kövesse az eseményeket percről percre az Origón!

Gyurcsány: Vesszen a zsarnok!

Itthon2016.03.15, 12:55

Vesszen a zsarnok! - ezzel zárta ünnepi beszédét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az újkeletű önkény nem Bécsben, hanem Budapesten akarja akaratát érvényesíteni.

Lányainkra vadászó bandákról beszélt Orbán Viktor

Itthon2016.03.15, 13:31

Nem kímélte az Európai Uniót, és az ellene tüntetőket sem ünnepi beszédében a kormányfő. Orbán Viktor a Múzeumkertben azt is mondta, "ha a népvándorlást meg akarjuk állítani, először Brüsszelt kell megfékezni". Azt ígérte: "nem fognak bandák vadászni lányainkra és asszonyainkra".

Ez áll most a forradalom híres helyszínei helyén

Tudomány2016.03.14, 18:46

Az 1848–49-es szabadságharc legfontosabb helyszínei közül rengeteg nincs már meg, de azok, amelyek még megvannak, általában közel sem mutatják azt a pompát és fontosságot, amit kellene nekik. A Pilvax kávéháznak csak a másolata áll nem messze a régi helyszíntől, Landerer nyomdájából pedig egyszerű polgári ház lett, mindössze egy táblával az oldalán, amely a valahai dicsőséges eseményeknek állít emléket.

Alig hallatszott a hazaárulózás és a Viktátor

Itthon2016.03.15, 12:47

A hangosítás elnyomta Orbán Viktor beszéde alatt a hazaárulózást és a "Viktátor!" rigmust, pedig mintegy százfős tüntető tömeg szidta a kormányfőt a Múzeum körúton. Hatalmas volt a rendőri készültség, két embert őrizetbe vettek. Itt van március 15-e: kövesse percről percre az eseményeket az Origóval.

És akkor Kovács Péter beengedte Petőfiéket a hátsó kapun

Üzletrész2016.03.13, 16:55

A 2014-ben fejlesztett, az Imagine Cupon is díjazott Mistory applikáció városnéző túrákat varázsol kalandjátékká, főszerepben a felhasználóval. A különböző történeteket végigjátszva a játékos hol egy bűntény kusza szálainak felfejtésében segédkezik, hol szabadkőművesek után kutat. Olykor fantasytörténetbe csöppen, és ha bátor és kreatív, maga írja meg a kerettörténetet.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra