Magyar

címke rss

Megmaradnak a mellékvonalak

Gazdaság2007.11.20, 14:59

Mégsem szünteti meg a gazdasági szaktárca idén a tervezett 38 vasúti mellékvonalat. Az [origo] információi szerint a MÁV menetrendjében semmilyen változás nem lesz, így december 9-én a megszokott mentrend szerint járnak mejd a kistérségi településeken is a személyszállító szerelvények.A héten várhatóan alá is írja erről a megegyezést Kóka János a szaktárca vezetője. A tárgyalások tavasszal folytatódnak és akkor derül ki milyen feltételekkel szállhatnak be az érintett önkormányzatok a további üzemeltetésbe, ha vállalják.

A szaktárca lassítaná az áram drágulást

Gazdaság2007.11.16, 07:44

Nincs olyan tényező, ami miatt a lakossági áramszolgáltatás esetében két számjegyű áremelkedésre kellene számítani, a kormány a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel élni kíván, hogy a villamos energiára ható árnyomást csökkentse - derül ki a gazdasági tárca közleményéből. A kormányzat az egyetemes szolgáltatás zavartalansága érdekében biztosítja az ahhoz szükséges megfelelő villamosenergia-mennyiség rendelkezésre állását - derül ki a pénteki Napi Gazdaságból.

Gyémánttőzsde, ahol csak az adott szó számít

Gazdaság2007.11.13, 16:16

Szép, csillog, drága és Marilyn Monroe szerint a lányok legjobb barátja. Érdemes lehet gyémántba fektetni megtakarított pénzünket, Magyarországon azonban egyelőre szokványosnak semmiképpen sem nevezhető e befektetési forma. Gyémánt kontra arany, gyémánt kontra gyémánt, sajátságos árutőzsde és a gyémántból lett képzőművészeti díj.

Kemény csata a pólókeretbe kerülésért

Sport2007.11.07, 16:46

Három napig Balatonfűzfőn gyakorolt a magyar férfivízilabda-válogatott ezúttal 17 fős kerete, amelyből öt olimpiai bajnok különböző okból hiányzott, ott volt viszont három régi-új játékos is, akinek behívása azt jelzi: még minden jelölt számára adott a lehetőség a pekingi csapattagság kiharcolására. Ezt erősítette meg Kemény Dénes szövetségi kapitány, amikor az edzőtábor tapasztalatait összegezve az ötkarikás felkészülés és csapatkeresés további stációit is érintette.

Nincs elég áram a valódi versenyhez

Gazdaság2007.10.27, 12:23

A jövő év elejétől a villamos energia teljesen piaci termékké válik Magyarországon, vagyis a fogyasztók - ha akarnak - választhatnak majd az áramkereskedők között. Ez a jó hír, de a sokszereplőssé váló árampiac kezdetben kellemetlen következményekkel is jár, a tarifák ugyanis 10-20 százalékkal emelkedhetnek. Szakértők szerint egyébként a Magyarországhoz hasonló kis országok méretüknél fogva nem is alkalmasak önmagukban hatékony szabadpiacot működtetni, ezért hosszabb távon a térség országainak együtt lenne célszerű közös rendszert üzemeltetniük.

Foci-Eb: rosszul jár, aki az első kalapba kerül

Sport2007.10.12, 18:03

Élesen bírálta a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kiemelési rendszerét Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere.

Késik az áramtőzsde

Gazdaság2007.10.08, 11:22

A jogszabályok csúszása miatt az eredetileg tervezett határidőnél legalább fél évvel később kezdheti csak meg működését a magyar áramtőzsde, a jelenlegi elképzelések szerint várhatóan jövő év június végén indulhat a kereskedés. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányitó Zrt. május 9-én alapította meg saját leányvállalataként a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia Piac Zrt.-t, amely projekttársaságként kezdte meg az áramtőzsde létrehozását.

Késik a pénzügyi ismeretek oktatása

Gazdaság2007.08.31, 08:21

Az eredeti tervek szerint ettől a tanévtől kezdve a nemzeti alaptanterv részévé váltak volna a pénzügyi ismeretek, a bevezetés azonban csúszik - értesült a Napi Gazdaság.

Ismét változik a gázártámogatás

Gazdaság2007.08.10, 15:28

Kevesebb pénz jut jövőre gázártámogatásra. A szociális szaktárca azért szigorítja a támogatás mértékét, hogy kiessenek az úgynevezett potyautasok. Idén 180 ezer olyan fogyasztót talált az APEH, akik illetéktelenül vették igénybe a támogatást.

Kis Gergő negyedik lett az úszógálán

Sport2007.08.04, 21:25

A párizsi úszógála harmadik napján a döntőbe jutott magyarok közül az ajkai Kis Gergő érte el a legjobb eredményt, ő 1500 m gyorson a negyedik lett.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló