hirdetés

Herényi Károly

címke rss

Fittyet hánynak a KRESZ-re a képviselők

Itthon2005.04.07, 14:37

Csáky András és Herényi Károly MDF-es képviselők törvénymódosítást kezdeményeztek annak érdekében, hogy a képviselők a közúti ellenőrzéseknél ne hivatkozhassanak mentelmi jogukra. A mentelmi bizottság viszont nem tartja szükségesnek a törvénymódosítást. Érveik között szerepelt például, hogy a képviselők gyakran sietnek, ezért lépik át a sebességhatárt vagy parkolnak tilosban.    

Az MDF-frakcióból kizártak perlik a pártot

Itthon2005.04.01, 18:36

Az MDF-frakcióból kizárt öt politikus jogi képviselője pénteken bejelentette, hogy perbe vonják a pártot is; a képviselők korábban az Országgyűlés, az Országgyűlés Hivatala és Herényi Károly frakcióvezető ellen indítottak pert.

Az MDF szélesebb alkuhoz kötné az elnökválasztást

Itthon2005.03.31, 16:55

Az MDF azt szeretné, ha csak a képviselők kétharmados többségével lehetne köztársasági elnököt választani. Az erről szóló alkotmányt módosító javaslatot Herényi Károly, a párt frakcióvezetője nyújtotta be. A mostani alaptörvény szerint ha kétszer egymás után sincs meg a kétharmados többség, akkor harmadszorra már a képviselők fele is választhat államfőt.

Új MDF-frakció alakult

Itthon2004.11.09, 06:38

Nyolc taggal hétfő este újjáalakult az MDF parlamenti képviselőcso-portja. A frakció hétfőn - a tagok egy részének kilépése miatt - megszűnt, de nem sokkal utána a képviselőcsoport újjáalakult Herényi Károly vezetésével.

Lezsák sem MDF-es már

Itthon2004.11.08, 13:56

Hétfőn két fővel tovább csökkent az MDF-frakció létszáma a parlamentben. Szili Katalin házelnök elfogadta Lezsák Sándor és Balogh László kizárását a frakcióból. Lezsák Sándor korábban az MDF elnöke is volt. Idén ősszel hét embert zárt már ki Herényi Károly frakcióvezető, mert szembefordultak Dávid Ibolya pártelnökkel.

Továbbra is Herényi az MDF frakcióvezetője

Itthon2004.10.27, 19:58

Herényi Károlyt tekinti továbbra is az MDF frakcióvezetőjének a parlament ügyrendi bizottsága. A bizottság MSZP-s és MDF-es tagjai egyetértettek a testület állásfoglalásával, a Fidesz és az SZDSZ viszont nem. A Fidesz szerint az MDF-frakcióban a többség, vagyis a Lakitelek Munkacsoport akaratát kell figyelembe venni, ők pedig leváltották Herényit. Az MSZP állítja: Herényi bejelentése a mérvadó.

Az etikai bizottsághoz utalták a lakitelekiek ügyét

Itthon2004.10.20, 20:32

Az MDF országos elnöksége szerdai ülése után továbbítja az országos választmány határozatát az etikai és fegyelmi bizottsághoz, mivel a Herényi Károly frakcióvezető ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a képviselőcsoport úgynevezett Lakitelek munkacsoporthoz tartozó tagjai hétfő délig nem vonták vissza - közölte Katona Kálmán, az elnökség zárt ülése után.

Nem visszakozik a Lakitelek munkacsoport

Itthon2004.10.19, 04:26

A Lakitelek munkacsoport nem vonta vissza a Herényi Károly frakcióvezetővel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványát - jelentette be Ékes József. Katona Kálmán, a választmány elnöke elmondta: ha erről hivatalosan is értesítést kap Herényi Károly frakcióvezetőtől, akkor a párt etikai és fegyelmi bizottságához fordul.

Megszűnhet az MDF-frakció

Itthon2004.10.18, 17:44

Könnyen megszűnhet az MDF-frakció, mivel a sorozatos kizárások miatt 15 fő alá csökkenhet a létszámuk. "Ez esetben pár perc alatt egy új frakciót alakítunk" - mondta erre egy MDF-es képviselő. A házszabály a képviselőcsoport megszűnését létszámhatárhoz köti, az alakítást azonban nem. Így akár két fővel is megalakulhat az új MDF-frakció.

Bíróságon folytatódott a kizárt MDF-esek ügye

Itthon2004.10.14, 18:05

Csütörtökön kezdődött az Országgyűlés, az Országgyűlés Hivatala és az MDF-frakció vezetője, Herényi Károly ellen indított per. A képviselőcsoportból kizárt öt politikus 15 millió forint kártérítést követel, mert szerintük Herényi szabálytalanul zárta ki őket a demokrata fórum parlamenti frakciójából. A csütörtöki tárgyaláson arról vitatkoztak, hogy perelhető-e egyáltalán az Országgyűlés, illetve annak hivatala.

A Fideszbe tart a Lakitelek munkacsoport

Itthon2004.10.06, 20:46

A Lakitelek munkacsoport nézetei sokkal közelebb állnak a Fidesz elképzeléseihez, ezért célszerűbb lenne, ha a Fideszen belül kísérelnék meg a platformalakítást - jelentette be Herényi Károly az MDF frakcióvezetője.

15 milliót követelnek a kizárt MDF-esek

Itthon2004.09.14, 16:18

Az Országgyűlést, az Országgyűlés Hivatalát és Herényi Károly frakcióvezetőt perli az MDF-ből kizárt öt független képviselő. Az eredeti állapot helyreállítását és 15 millió forint nem vagyoni kártérítést követelnek.

Szabálytalan, de nehezen támadható az MDF-esek kizárása

Itthon2004.09.08, 18:01

Nem egyértelmű, hogy Herényi Károlyra nézve lehet-e következménye, hogy házszabályba ütköző módon zárta ki öt képviselőtársát. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője múlt héten zárta ki a párt belső ellenzékéhez tartozó lakiteleki képviselőket, hogy megakadályozza saját leváltását, mivel ellene bizalmatlansági indítványt nyújtottak be.

Herényiéket a kormánypártok mentették meg

Itthon2004.09.06, 17:54

Nincs joga az Országgyűlés elnökének vizsgálni a frakcióvezető bejelentésének tartalmi vonatkozásait, ha formailag megfelelően adta be - foglalt állást az ügyrendi bizottság az MDF-es pártviszály kapcsán. Ennek alapján el kell fogadnia azt, hogy Herényi Károly frakcióvezetőként kizárt öt MDF-es képviselőt. Így az is eldőlt, hogy nem a kizárt Font Sándor, hanem Herényi a frakcióvezető.

A lakitelkiek elfogadják a házelnök döntését

Itthon2004.09.06, 11:28

Font Sándor, a Lakitelek munkacsoport tagja hétfőn reggel egy televíziós interjúban közölte: nem tartják magukra nézve kötelezőnek az MDF országos választmányának hét végi, a függetlenek közé való átülést kezdeményező döntését, de tudomásul veszik azt, amit Szili Katalin házelnök az Országgyűlés ügyrendi bizottságának hétfői határozata alapján kihirdet. A frakció hétfőn semmisnek vette a választmány határozatát, amelyben Herényi Károly frakcióvezetőnek szavaztak bizalmat.

Herényi újra az MDF-frakció élén

Itthon2004.09.06, 10:03

Az MDF országos választmánya vasárnapi ülésén bizalmat szavazott Herényi Károly frakcióvezetőnek. A választmány ugyanakkor megvonta a bizalmat öt képviselőjüktől, mert "méltatlanok az MDF képviseletére". Pénteken a frakció többsége, a "kizártakkal" együtt leváltotta Herényit a frakcióvezetői posztról. Az ügyrendi bizottság állásfoglalása dönti el, hogy ki jogszerűen a frakcióvezető. Font Sándor közölte: tudomásul veszik azt, amit Szili Katalin házelnök az Országgyűlés ügyrendi bizottságának hétfői határozata alapján kihirdet.

Ülésezik az MDF országos választmánya

Itthon2004.09.05, 14:20

Herényi Károly frakcióvezető és Font Sándor helyzetelemzésével kezdte meg munkáját az MDF országos választmánya vasárnap. A zárt ajtók mögött folyó tanácskozáson a testület megnevezi, hogy kit javasol, illetve kit tekint frakcióvezetőnek.

Leváltották Herényit az MDF-frakció éléről

Itthon2004.09.03, 18:02

Az MDF pénteki, csonka frakcióülésén leváltották Herényi Károlyt, és helyette Font Sándort választották frakcióvezetőnek. Olyan képviselők is szavaztak, akiket Herényi Károly előző nap kizárt a képviselőcsoportból. Herényi lépését jogszerűtlennek tartják a megjelentek, a végső szót a parlament elnökének kell kimondania. Az új frakcióvezető és hívei szerint nem fog szétszakadni az MDF-frakció.

Kettészakadhat az MDF-frakció

Itthon2004.09.03, 12:17

Összeveszett az MDF frakcióvezetője és a képviselőcsoport egy része. Herényi Károly szerint pénteken nem ülésezik a frakció, az MDF-es képviselők egy része szerint viszont igen, ezért a frakcióvezető nélkül ültek össze. Herényi szerint puccs készül az MDF-frakcióban, és a forgatókönyvet a jobboldalon írják. A  pénteken összegyűltek egy része korábban bizalmatlansági indítványt nyújtott be Herényi ellen.

Font Sándor lehet az MDF frakcióvezetője

Itthon2004.08.31, 16:34

A Fidesz sugallatára cselekszenek azok, akik le akarják váltani Herényi Károlyt az MDF frakciójának éléről - véli Csapody Miklós, aki úgy tudja, hogy amennyiben többséget kap a bizalmatlansági indítvány, akkor Font Sándort választják frakcióvezetőnek. Az MDF belső ellenzékének számító csoportosulás a pénteki frakcióülésen akarja megvonni a bizalmat a jelenlegi frakcióvezetőtől.

Bizalmatlansági indítvány Herényi ellen

Itthon2004.08.31, 06:49

Az MDF Lakitelki-munkacsoportjának tagjai bizalmatlansági indítványt nyújtanak be pénteken Herényi Károly frakcióvezető ellen - értesült Népszabadság. A lap úgy tudja, Herényi elmozdításával készítenék elő Dávid Ibolya pártelnök visszahívását.

Korrupcióellenes cselekvési program készül

Itthon2004.07.05, 18:47

Korrupcióellenes cselekvési program meghirdetéséről készített előterjesztést a közpénzügyi államtitkárság - közölte Keller László közpénzügyi államtitkár. Keller László reagált Herényi Károly MDF-es politikus korábbi kijelentéseire is, melyek szerint hivatala eddig minden eredmény nélkül, törvénytelenségek sorozatával végezte munkáját. Keller László azt mondta, hogy ha Herényi Károly nem "korrigálja" állításait, bírósághoz fordul.

Kuncze metálhörög, Schmitt táncol a tévében

Itthon2004.05.26, 12:15

Kuncze Gábor Bajor Imrével haverkodik, Schmitt Pálnak csorog a nyála a tornászlányoktól, Herényi Károly hősiesen ejtőernyőzik, Újhelyi István pedig hipochonder - többek között ez derült ki a Névshowr című tévéműsor felvételén, ahova a négy parlamenti párt egy-egy politikusát hívták meg feleségével együtt. A politikusoknak énekelniük is kellett, amit Kuncze hörgéssel és dörmögéssel helyettesített, míg Schmitt és Újhelyi táncra is perdült.

Eltörölné az örökösödési illetéket az MDF

Gazdaság2004.05.18, 15:24

A Magyar Demokrata Fórum az örökösödési illeték, "a legerkölcstelenebb adónem" eltörlését javasolja a szerdai parlamenti vitanapon - jelentette be Herényi Károly. A frakcióvezető elmondása szerint ez az adófajta mindössze 3 milliárd forint bevételt jelent a költségvetésnek.

MDF: Mulasztott a kormány az M6-os autópálya ügyében

Itthon2004.04.07, 22:19

MDF elnöksége haladéktalanul választ vár a kormánytól az M6-os autópályával kapcsolatos mulasztás okáról, valamint a megtett intézkedésekről - közölte a testület szerdai ülését követően Herényi Károly az MTI-vel. Az MSZP szerint nincs veszélyben az M6-os autópálya-projekt.

Az MDF továbbra is hazarendelné a katonákat Irakból

Nagyvilág2003.12.21, 18:38

A Magyar Demokrata Fórum a parlament tavaszi ülésszakán ismét előterjeszti javaslatát, hogy a kormány rendelje haza az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonai kontingenst - jelentette be Herényi Károly a párt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

MDF: vissza kell vonni a költségvetést

Gazdaság2003.11.29, 17:58

Az MDF országos választmánya felszólítja a kormányt: vagy vonja vissza a jövő évi költségvetés tervezetét és dolgozza át, vagy hétfőn kezdje meg a következő esztendő első harmadában szükségessé váló pótköltségvetés kidolgozását, hogy a jegybanki kamatemelés nyomán kialakult új helyzetet kezelni tudja - jelentette be Herényi Károly frakcióvezető.

Kormánypárti és ellenzéki vezetők neve Kulcsár és Rejtő naptárában

Itthon2003.10.30, 17:01

A Figyelő Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor naptáraiban szereplő információkra hivatkozva állítja: több kormánypárti politikus is találkozott Kulcsárral. A bejegyzések között a legtöbbször Baja Ferenc neve bukkan fel. Baja többször Kulcsár lakásán, az esti órában találkozott a K&H volt munkatársával. Emellett szerepel többek között a belügyminiszter neve is a listán. Rejtő naptárából említik a kancelláriaminiszteren kívül Rogán Antalt, Herényi Károlyt és Schmitt Pált is.

MDF: harmadikutas politika harmadik út nélkül

Itthon2003.09.04, 16:57

Stílusváltást tervez az MDF, arról azonban egyelőre viták vannak a pártvezetésben, hogy a Békejobb stílusához térjen vissza, vagy hagyományos politikai értékei mentén alakuljon át. Bár az MDF november közepén megválasztott új frakcióvezetője, Herényi Károly szerint a pártban és a frakcióban nincs széthúzás, az [origo]-nak nyilatkozó MDF-es vezető politikusok közül többen is bírálták a jelenlegi pártvezetést. Egyes vélemények szerint pedig az MDF a pártelnök hiúsága és a pártvezetés önzése miatt vesztette el befolyását.

Dávid vezeti az MDF európai parlamenti listáját

Itthon2003.08.14, 11:00

Dávid Ibolya vezeti az MDF európai parlamenti választási listáját - döntött szerdán a párt elnöksége. Az előzetesen sorsfordítónak nevezett ülésen Herényi Károly frakcióvezető szerint megoldották a párt belső problémáit.

MDF: Újabb vád Magyar ellen

Itthon2003.06.19, 11:40

Etikai vizsgálatra szólítja fel az MDF Medgyessy Péter miniszterelnököt Magyar Bálint ügyei miatt. Az MDF szerint egy újabb, az Oktatási Minisztériumhoz kötődő vitatható ügyre derült fény. E szerint a miniszter kabinetfőnöke, Hriczu Anita összeférhetetlen módon közvetített korábbi munkahelye és a minisztérium között. Az oktatási minisztérium közleménye szerint alaptalan a vád, Hriczu Anita pedig jogi lépésekre készül Herényi Károly ellen.

A kormány kiállt a drogtüntetés mellett

Itthon2003.04.28, 18:51

Az MDF szerint óvatosságra int a kormány drogpolitikája. Ezt Herényi Károly, a párt frakcióvezetője jelentette ki hétfőn a parlamentben. Herényi a május 4-re tervezett, a marihuánafogyasztás tiltása elleni demonstráció kapcsán kijelentette: a kormányoldal legalizálta a drogok népszerűsítését. Bárándy Péter igazságügyi miniszter szerint viszont a kormány drogpolitikája szakmailag megalapozott. Hozzátette: a népszerűsítést továbbra is tiltják a törvények. Mind Bárándy, mind Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke kiállt a hétvégi tüntetés mellett.

Jövő héttől vizsgálódhat az APEH-bizottság

Itthon2003.04.01, 13:07

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta az APEH-nél végzett, tavaly nyári adatmentés körülményeit vizsgáló bizottság létrehozását. A testület tagjaira csütörtökig tesznek javaslatot a frakciók, akiket a parlament jövő hétfőn választ meg. A vizsgálóbizottság nyolcfős lesz, a testület elnöke az MDF-es Font Sándor lehet. A testület a jövő hét második felében kezdhet el vizsgálódni az adatmásolások ügyében.

Éles vita az adójóváírásról

Gazdaság2003.02.24, 09:02

Az MDF frakcióvezetője vagy téved, vagy szándékosan kelt pánikot az adójóváírással kapcsolatban - mondta Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára reagálva Herényi Károly előző napi nyilatkozatára, amelyben egy hibára hívta fel a figyelmet az adózási útmutatóban.

MSZP-SZDSZ: Orbán még nem tért magához

Itthon2003.02.07, 12:06

Horn Gyula szerint lényegében Európai Unió-ellenesnek tekinthető Orbán Viktor évértékelő beszéde, amelyben azt mondta: másodrangú tagok leszünk az unióban. Kuncze Gábor szerint a "savanyú a szőlő" és a "csak a szépre emlékezem" jellemezte a beszédet. Herényi Károly szerint felelős ellenzékiként szólt a volt kormányfő.

A Fidesz után az új stílust keresi az MDF

Itthon2002.12.02, 14:38

Stílusváltást tervez az MDF, arról azonban egyelőre viták vannak a pártvezetésben, hogy a Békejobb stílusához térjen vissza, vagy hagyományos politikai értékei mentén alakuljon át. Bár az MDF november közepén megválasztott új frakcióvezetője, Herényi Károly szerint a pártban és a frakcióban nincs széthúzás, az [origo]-nak nyilatkozó MDF-es vezető politikusok közül többen is bírálták a jelenlegi pártvezetést. Egyes vélemények szerint pedig az MDF a pártelnök hiúsága és a pártvezetés önzése miatt vesztette el befolyását.

Keddtől a Fidesztől függetlenül szavaz az MDF

Itthon2002.11.26, 15:13

Első alkalommal fordult elő, hogy az MDF szavazatain múlott egy kormányindítvány elfogadása. Kedden többször szavazott együtt az MDF a kormánnyal, mint a Fidesszel. Mostanáig a Fidesz szavazási útmutatóját használták az MDF-esek, Herényi Károly frakcióvezető megválasztásával azonban saját jogon dönt a frakció.

Herényi Károly az MDF frakcióvezetője

Itthon2002.11.17, 19:31

Az MDF parlamenti képviselőcsoportja nagy többséggel Herényi Károlyt választotta frakcióvezetőjének vasárnap. A 23 tagú frakcióból 15-en voksoltak Herényi Károly mellett, volt ellenszavazat, tartózkodás illetve egy érvénytelen voksolás. Hende Csaba nem vett részt a frakcióülésen.

Herényi lehet Balsai utódja az MDF-ben

Itthon2002.11.12, 20:32

Kedd reggel hivatalosan is lemondott farkcióvezetői tisztségéről Balsai István. A frakció ügyeit jelenleg ügyvezetőként Font Sándor intézi. A képviselőcsoport ülését követően kiderült: a vezetés azt szeretné, ha a megüresedett helyre csak egy jelölt lenne. Az  [origo] információ szerint erre a legesélyesebb Herényi Károly lehet. Az új frakcióvezetőt várhatóan vasárnap választja meg a képviselőcsoport.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra