hirdetés

gyereknevelés

címke rss
Ki fizeti meg a nők szeretetből elvégzett munkáját?

Ki fizeti meg a nők szeretetből elvégzett munkáját?

A családok többségében még mindig a nők azok, akik szerveznek, emlékeznek, aggódnak és terveznek, ha a háztartásról és a gyereknevelésről van szó. Ez a fajta mentális és érzelmi munka összeadódik, még akkor is, ha láthatatlan marad, hiszen nagyrészt a nők fejében zajlik, és ezért a család többi része talán nem is tud róla. De miért a nők cipelik ezt a terhet?

A dolgozó anyák sorsa tényleg kegyetlen

Unikornis2017.03.03, 10:40

Senki sem figyelmeztetett, hogy ez lesz.

A Slenderman-tragédia - Amikor egy internetes rém megelevenedik

Life.hu2017.02.23, 00:00

2014-ben a wisconsini Waukeshában két 12 éves lány egy parkba csalta, és tizenkilenc késszúrással megpróbálta megölni szintén 12 éves barátnőjüket. A lányok később azt vallották, hogy egy kitalált internetes figura, bizonyos Slenderman kedvéért támadtak társukra. Felnőttként mindezt megdöbbentő hallani, és felfogni is nehéz. Tény, hogy a gyerekek életében még igen nagy szerepe van a fantáziavilágnak, de vajon mi vezethetett odáig, hogy ennyire elveszítsék a kapcsolatot a valósággal?

Hírességek, akik nem akarják rivaldafényben nevelni gyerekeiket

Life.hu2017.02.18, 22:51

A siker, hírnév és csillogás nem feltétlenül van jó hatással a cseperedő gyerkőcökre – lásd Hollywood legnagyobb gyereksztárjainak tragikus életét. Szerencsére egyre több sztárszülő is felismeri ezt a problémát, és mindent megtesznek azért, hogy gyerekük minél később kerüljön rivaldafénybe.

Fésűs Nelly eltiltotta a lányát a Facebooktól

Life.hu2017.02.13, 10:39

Fésűs Nelly nem engedi a lányát a közösségi média közelébe, következetesen próbálja nevelni Csengét. 

Tíz tipp, hogy boldog gyerekeket nevelhess

Life.hu2017.02.10, 08:54

Aligha van olyan szülő, aki ne szeretné boldognak látni a gyermekét. Akad azonban néhány zsákutca a boldogság felé terelés útján. A mindenek fölé emelt anyagi jólét mint érték átadása például tévedés. De milyen módon tudjuk valóban boldoggá nevelni a csemetéket?

Nyílt levél a túl engedékeny szülőknek

Life.hu2017.02.09, 15:18

A gyereknevelésről mindenkinek megvan a véleménye. Mindig mindenki jobban tudja, hogy a másik anyuka mit ront el, mit kellene másképp csinálnia. Nos, levélírónk is úgy érezte, muszáj kiadnia magából rossz érzéseit ismerősei gyereknevelési nézeteivel kapcsolatban.

Szabályok a gyereknevelésben - Hasznos tippek szülőknek

Life.hu2017.02.08, 09:20

Szabályokra már pedig szükség van a gyereknevelésben. Azt azonban fontos észben tartani, hogy a hangsúly a betarthatóságon, a következetességen és az egyénre szabott feladatokon van. 

A siker mellett a kudarcot is meg kell élni - Tudatos gyereknevelés

Life.hu2017.02.03, 09:39

Tényleg csak a teljesítmény fontos, hogy a gyerekedből eminens tanuló váljon, aki sikeresen veszi az összes akadályt, és akit messzire elkerül a kudarc lehetősége is? Fontos, hogy a gyerekeknek legyenek sikerélményeik, ám ha a szülők kizárólag a tökéletesség elérésére koncentrálnak, annak leginkább maguk a gyerekek fogják a kárát látni.

Rajtad múlik, sikeres felnőtt lesz-e a gyerekedből

Life.hu2017.01.31, 20:30

Minden szülőnek az az álma, hogy a gyerekéből egy napon boldog, sikeres felnőtt váljon. És bár a sikerre való nevelésnek nincs általános receptje, most mégis úgy tűnik, azonosították azokat a tulajdonságokat, amik közösek a sikeres emberek szüleiben.

A nők szemében szexik a gyereküket pelenkázó apák

Unikornis2017.01.29, 18:01

A videóban egy fiatal pár számol le az olyan nemi sztereotípiákkal, mint hogy egy férfi nem képes tisztába tenni a gyerekét, vagy hogy mindenkinek jobb, ha csak a pénzkeresettel foglalkozik. 

Apaság és karrier? Nem lesz egyszerű!

Unikornis2017.01.25, 10:02

A dolgozó férfiaknak majdnem a fele panaszkodik arra, hogy a munkahelyi hajtás miatt nem tudja megállni otthon a helyét apaként. Csökkentenék a stresszt, bevállalnák a kevesebb fizetést is azért, hogy többet lehessenek a gyerekükkel – derül ki egy brit felmérésből. 

Nem vagy szaranya, csak mert kiabálsz néha!

She2017.01.12, 12:08

Az a baj a modern gyermekneveléssel, hogy akik komoly lelki sérüléseket okoznak gyerekeiknek, azok teljes meggyőződéssel állítják magukról, ők jó szülők. Szemben azokkal, akik már a racionalitás határain túlmenően is kiteszik a lelküket gyerekeikért, mégis folyton azon aggódnak, hogy nem elég jó szülők.

10 dolog, ami a gyerekkorból kihat a felnőttkorra is

Life.hu2017.01.12, 10:42

Aki gyerekként lázadó típus volt, felnőttként több pénzt keres. A Developmental Psychology című lapban közzétett tanulmányból kiderült, hogy Bill Gates is eléggé renitens gyerek volt, ma pedig ő a világ egyik leggazdagabb embere. A lázadó típusok általában bátrabban kockáztatnak, és nem elégednek meg olyan dolgokkal, ami nem hoz hasznot számukra.

Üsd csak meg nyugodtan a gyerekedet!

Life.hu2017.01.10, 10:44

Azt hiszed, a kézre vagy a pelusos popsira csapás nem számít? Ez a szösszenet azoknak íródott, akik már közel jártak ahhoz, hogy megüssék a gyereküket, vagy épp meg is tették, esetleg ismernek olyan szülőt, aki az előző két pont valamelyikének megfelel. Tessék, lehet csinálni, de a következmény nem marad el!

A legfontosabb, amit a gyermekednek meg kell tanítanod: "Nem!"

Life.hu2017.01.03, 10:55

Nevelési elvek ide, nevelési módszerek oda, egyben mind egyetérthetünk: azt szeretnénk, hogy a gyermekünk sikeres és boldog legyen az életben. Ehhez pedig nem kell más, csak hogy kellő pillanatban ki tudja mondani: „Nem!” 

Csobot Adél szerint ösztönösen jó élni

Life.hu2016.12.30, 21:30

Csobot Adél őszintén mesélt arról, hogy milyennek látja az életüket  az idei évben történt sok változás tükrében.  

Interneten alázzák egymást az anyák - Egy időspórolási trükk verte ki a biztosítékot

Life.hu2016.12.28, 21:43

Az interneten olyan stílust is megengednek maguknak az emberek, amit egy személyes beszélgetés során nem mernének, olyan bántó szavakat is a másik fejéhez vágnak, amikhez arcukat és nevüket a való életben nem adnák. Korábbi cikkeinkből is kiderült már, hogy bizony az édesanyák sem kímélik egymást, vannak, akik imádnak beleszólni mások életébe, gyereknevelési módszereibe. Ezt nemrégiben egy ausztrál anyuka is megtapasztalta.

A "szaranyaság" mibenléte, avagy vess számot önmagaddal, anyukám!

Life.hu2016.12.13, 13:19

A jó és szar anyaságot igen keskeny határ választja el egymástól. Vannak dolgok, amiket mi hiszünk magunkról, amit mások vélnek tudni rólunk, és amit a gyermekünk érez velünk szemben. Létezik, hogy ezek mind egybevágjanak?

Ismerjük be végre, hogy szülőnek lenni nehéz!

Unikornis2016.12.12, 10:47

A hivatal című amerikai sorozattal ismertté vált színész, John Krasinski a Today magazinnak mesélt a gyerekvállalás nehézségeiről. Akárcsak az énekesnő Adele, két gyerek apjaként Krasinski is szeretné eloszlatni azt a makacs képzetet, hogy szülőnek lenni csupa pozitív tapasztalatból áll. 

Majka és Dundika kisfia vezényszóra alszik el

Life.hu2016.12.06, 09:57

Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen pici baba már képes szófogadóan viselkedni, pedig így van.

Rossz gyerek nincs, ez alap

Unikornis2016.12.07, 09:45

Mennyire divat még a virgács? Szabad-e a gyereket az ölükbe ültetni? Miért gyűjtik a cumit, és mikor kezdődik a szezon egy télapónak? Itt volt már az ideje, hogy a Magyar Mikulás Alapítvány évtizedes tapasztalattal rendelkező Mikulásainak feltegyük a kérdéseinket.

A szülőség sokkoló oldala: egyedülálló anyaság

Life.hu2016.12.06, 15:35

Az egyedülálló anya státusz nem egy hangzatos cím, amivel az ember dicsekszik. Elhangzásakor inkább sajnálatot vált ki, mintsem elismerést. Ám két ember helyett helytállni, közben pedig megmaradni a saját szerepünknél, rendkívül nehéz feladat, amely több pozitív támogatást érdemelne.

Ördög Nóra elárulta, mi a káros szenvedélye

Life.hu2016.12.01, 14:13

Ördög Nóra igyekszik minél tudatosabban élni és aszerint nevelni csemetéit is, de bevallota, hogy néha napján azért ők is képesek bűnbe esni..

A pszichológus lezárja a vitát: Akkor most szüljünk gyereket?

She2016.11.30, 14:52

Szüléspárti és szülés ellenező cikkeink nagyon megmozgatták a fantáziátokat. Olvasói levelek, kommentek, vallomások, anyázások, egymás melletti/ egymás elleni kiállások záporoztak a témával kapcsolatban. Ezért megkértük házi pszichológus csapatunk tagját Dórit, hogy elemezze kicsit, mi okozza ezt a sok indulatot a témával kapcsolatban!

A legextrémebb sport: gyereknevelés

She2016.12.01, 13:17

Minden életkoromban voltak hülye és nagyon veszélyes hobbijaim, aminek hódoltam. Kicsi gyerekként féltem a magasban, de olvastam valahol, hogy ezt legyőzni úgy a legegyszerűbb, ha rávesszük magunkat a magasság megismerésére, és szembesülünk a kihívással.

A stresszes kismama szilánkokkal hinti gyermeke útját?

Life.hu2016.11.29, 11:45

Gyermekünkkel szemben tanúsított magatartásunk, a rá mutató érzelmi hatásunk nem a baba megszületésével kezdődik. A pici magzatkorában is elszenvedhet olyan károkat, melyek később szinte bombaként robbanhatnak.

Hogyan érd el, hogy gyermekedből felnőtt korában ne legyen se áldozat, se erőszaktevő?

Life.hu2016.11.25, 10:29

A Guardianben jelent meg egy édesanya levele, amelyben azzal kapcsolatban ír, miként is neveli gyermekeit már egészen születésüktől fogva arra, hogy a szexuális erőszakot semmilyen szinten ne tartsák majd felnőtt korukban természetesnek. 

Többször is metró elé ugrott Czutor Zoli fia

Life.hu2016.11.24, 07:44

A gyereknevelés sokszor próbára tette Czutor Zoli és párja idegeit.

Madonna fiát drogozásért tartóztatták le

Life.hu2016.11.23, 09:28

Az énekesnő fia egyébként is könnyen keveredik ügyes-bajos helyzetekbe, ám most nagyobb veszélybe sodorta magát, mint kellett volna. Drogfogyasztással és birtoklással vádolják Madonna 16 éves fiát.

Olvasói levél: Szülni márpedig kell!

She2016.11.22, 13:43

Nemrégiben két cikkünk (Kata és Flóra véleménye) is megjelent arról, hogy vannak nők, akik nem akarnak gyereket. Vagy később akarnak. Vagy egyáltalán nem. És ehhez minden joguk megvan. Ezekre reagálva, egyik kedves olvasónk megosztotta velünk véleményét, mi pedig Veletek osztjuk meg. Íme! ;)

Maugli a valóságban – Gyerekek, akiket állatok neveltek

Life.hu2016.11.19, 10:41

Emlékszel Mauglira, A dzsungel könyve című történet főszereplőjére, akit farkasok neveltek fel? Vagy Tarzan figurájára, aki az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok gondoskodásának köszönheti életét? Hihetetlennek tűnő történetekkel vadonban nevelkedett gyerekekről nem csak a mesékben találkozhatsz – jöjjenek a való élet Tarzanjai és Mauglijai. 

Lilu nem akar jobb anyának tűnni, mint amilyen

Life.hu2016.11.18, 14:53

A műsorvezető semmiben sem akar jobbnak tűnni, mint amilyen valójában.

Várkonyi Andreát kicsinálja tini lánya

Life.hu2016.11.15, 15:07

A műsorvezetőt próbára teszi lánya kezdődő tini kora, nehezen bírnak egymás érzéseivel, indulataival.

Hollywoodi szülők és fura gyereknevelési szokásaik

Life.hu2016.11.11, 21:59

A gyereknevelés az egyik olyan téma, amiről mindenkinek megvan a véleménye, és amivel kapcsolatban mindenki okosabbnak és tapasztaltabbnak gondolja magát a másiknál. Az alábbi hollywoodi anyukáknak és apukáknak azonban mondhat bárki bármit, csak a számukra legszimpatikusabb elvek mentén hajlandóak nevelni gyerekeiket. 

Malek Andrea kislányáról: “Kicsinál engem az a gyerek”

Life.hu2016.11.08, 16:02

Már két fia volt Malek Andreának, ezért nem gondolta, hogy különösebb problémát fog okozni számára egy harmadik gyermek felnevelése. Azonban rá kellett jönnie, hogy mégsem olyan egyszerű, mint ahogy azt elképzelte.

Sebestyén Balázs szerint a mai szülők inkább animátorok

Life.hu2016.10.28, 14:52

Sebestyén Balázs a minap érdekes kérdést boncolgatott a Morning Show-ban. A szülői létről elmélkedett, és arról, hogy manapság sokszor a gyerekek uralkodnak, míg anya és apa azon fáradozik, hogy szórakoztassák a csemetéiket.

Ördög Nóra elmesélte, miért került padlóra

Life.hu2016.10.25, 13:54

Ördög Nóra blogbejegyzései mindig őszinték, viccesek, és tele vannak harmóniával még akkor is, amikor a családi káoszról ír. A népszerű műsorvezető ezúttal hálószobájuk padlóján elmélkedett arról, hogyan is került mindkét gyermekük a szülői ágyba.

A te gyereked mit csinál a neten? Lehet, hogy éppen másokat zaklat? – Interjú dr. Kósa Évával

Life.hu2016.10.21, 11:56

Egy nyolcéves kisgyereknek általában már ott lapul az okostelefon a zsebében. A mobilját pedig a legkevésbé telefonálásra használja: csetel, szelfizik, lájkokat gyűjt – vagy éppen más gyerekeket terrorizál. Magyarországon az elmúlt hónapokban minden harmadik fiatalt zaklatták a kortársai, amiről az esetek többségében a szüleiknek fogalmuk sem volt. És talán a mai napig sincs. 

Tényleg önző, narcisztikus nemzedéket nevelünk?

Unikornis2016.10.21, 13:03

A mai három-öt éves gyerekek előbb tanulnak meg számítógépes játékokat játszani, mint biciklizni, előbb használnak okostelefont, mint hogy be tudnák kötni a cipőfűzőjüket. Ilyen mértékű kulturális váltást, mondják a szakemberek, utoljára az írásbeliség kialakulásakor élt át az emberiség. Csakhogy míg az előbbi több száz éven át zajlott, a digitális forradalom néhány évtized alatt alakította át az életünket. Sosem volt még ekkora szakadék szülők és gyerekek között. Ha nem szedjük össze magunkat, könnyen elveszíthetjük a kapcsolatot legféltettebb kincseinkkel.

Terror alatt tartott szülők

Life.hu2016.10.18, 10:38

Hangos szóváltások, repülő tárgyak, majd egy ajtócsapódás... Nem, ez nem egy válófélben lévő pár napi rutinja, csupán egy ötéves kislány reakciója arra, hogy délután már nem kaphat édességet. Azt gondolod, ez egyedi eset? Azt hiszed, ez száz családból egynél fordul csupán elő? Nagyot tévedsz!

Állítják: Brad Pitt folyton üvöltött a gyerekekkel

Life.hu2016.10.02, 18:00

Ki a hibás, hogy válásig fajult a dolog? Egyelőre senki nem tudja. Egy dolog látszik biztosnak, hogy Angelina és Brad a gyereknevelésről nem gondolkodtak ugyanúgy. Valóban félt a családja a színésztől?

Lajtai Kati megmutatta csoda szép kisbabáját

Life.hu2016.09.27, 09:51

A csodás hangú magyar énekesnő kisfia, Máté egyszerűen zabálnivaló!

Egyre vonzóbbak az elvált apák. De miért?

Unikornis2016.09.28, 09:13

Egy elvált férfi a legtöbb nő szemében szexi, pláne ha még gyereke is született korábbi kapcsolatából. A gyermeküket egyedül nevelő anyáknak viszont sokkal kevesebb az esélyük arra, hogy férfi hódolók ostromozzák őket a játszótéren. Miért előny az új kapcsolat kialakításánál a férfiaknak a gyerek, és hogyan válik hátránnyá a nők esetében nálunk? És mi köze mindehhez Norvégia társadalmi berendezkedésének? Új kutatásában többek között ezekre a kérdésekre keresett választ két magyar szociológus.

Mindig a szülő a hibás? Igen!

Unikornis2016.09.26, 12:22

Van egy zseniális ausztrál minisorozat, az a címe, hogy Pofon. (The Slap. Vigyázat, az amerikaiak ezt is lenyúlták, és gyártottak belőle egy fájdalmasan lebutított változatot!) A történet egy külvárosi kerti partival indul, ahol a libsi-hippi-művészcsalád hároméves kisfiát pofon üti a házigazda unokatestvére, egy jól szituált autókereskedő. Hogy mi történik? Pontosan ugyanaz, mint ami az ehhez hasonló, gyerekneveléssel foglalkozó cikkek kommentjeiben.

Egyedülálló anya vagyok, és jól boldogulok!

Life.hu2016.09.12, 20:39

„A tegnapi napunk nem indult valami jól: elfogyott a tej, a gyerekek viszont a reggeli kakaójukat akarták, úgyhogy felpakoltam őket, és irány a bolt. A srácok nyűgösek voltak, nem bírtak magukkal, visítoztak – az emberek bámultak. Hiába próbáltam őket megzabolázni, a két kis ördög csak csinálta tovább a műsort, az emberek vádló pillantásokat lövelltek felém, és megjegyzéseket tettek. Ekkor elszakadt a cérna.” 

Ezek a szülői magatartások teszik agresszívvá a gyereket

Unikornis2016.09.11, 15:30

Nem egyszerű megtalálni az arany középutat a gyereknevelésben. Márpedig érdemes, mert egyre több kutatás igazolja, hogy a szélsőséges természetű szülők gyermekei felnőttként hajlamosabbak az agresszióra, vagy éppen ők válnak mások áldozataivá. 

Az örömmel tanuló gyerek többet is fog tudni

Unikornis2016.09.05, 08:56

Kádár Annamária pszichológus szerint a jó tanórák legalább annyira szólnak a gyerek érzelmi intelligenciájának fejlesztéséről, mint a konkrét ismeretanyag átadásáról. A hétvégi házi feladatot pedig szíve szerint betiltaná, mert az iskolai teljesítésen túl a gondtalan időtöltésnek is nagy szerepe van egy kisiskolás személyiségformálódásában. Mennyire nehéz az átmenet az óvodából az iskolás hétköznapokba? Miért lankad az elsősök figyelme negyedóra után, és miért akarnak mindenáron megfelelni pedagógusaiknak? Kezdődik a tanév, beszélgettünk róla. 

Mi értelme verni a gyerekeket?

Unikornis2016.09.03, 08:16

Semmi. Ehhez képest nagyon sok szülő csinálja.

Hatalmas szülői baki! Így nevelheted szorongóvá a gyerekedet: ne tedd!

Life.hu2016.07.02, 11:05

  Egy friss kutatás szerint azok a gyerekek, akikkel szemben a szülőknek túl magasak az elvárásaik, és túlzottan hajtják őket a jó jegyekért, később jóval kritikusabbak lesznek magukkal szemben, illetve jellemzőbb lesz rájuk a szorongás és a depresszió is.

Szebeni István házasságában sok konfliktust szül a gyereknevelés

Life.hu2016.06.17, 19:00

A műsorvezető szerint hazudik, aki azt mondja, hogy párjával teljes egyetértésben tudják nevelni a gyerekeket.

Damu Roland felesége: "Ami elmúlt, az elmúlt, de így is válni fogunk"

Life.hu2016.06.08, 13:53

Edina szerint már nincs háború köztük, a válás mégis elkerülhetetlen, így Damu Rolandtól született kislánya, Maja szinte biztos, hogy csonka családban fog felnőni.

Gyereknevelés a rivaldafényen túl

Life.hu2016.05.07, 10:19

Jó néhány hollywoodi példa bebizonyította már, hogy egy gyerek számára nem feltétlenül előnyös, ha a csillogó hollywoodi álomvilágban nő fel. Szerencsére vannak hírességek, akik tanultak mások hibáiból és családjuk életétől, és – lehetőségeikhez mérten – megpróbálják távol tartani a kíváncsi tekinteteket.

Kiderült: így neveli gyerekét Lilu

Life.hu2016.04.28, 12:31

A műsorvezető elárulta, szerinte miért fontos, hogy ne tartsuk távol, hanem támogassuk és tanítsuk meg a gyerekeinket a technika és az internet helyes használatára.

Így éli mindennapjait a szemek nélkül született kisbaba

Life.hu2016.04.20, 13:19

A 13 hónapos Daisy Smith imádja a vizet, édesanyja, Danielle pedig szereti nézni, mennyire boldoggá teszi kislányát a babaúszás.

7+1 kérdés, amit gyerekvállalás előtt tegyél fel a párodnak

Life.hu2016.04.03, 19:22

Bármennyire is erős egy kapcsolat, a gyermek érkezése mindig nagy hatással van rá. Azért nem árt, ha a pároddal tisztáztok pár kérdést: íme, a legfontosabbak!

Liberális nevelés nincs, ez hülyeség

Szórakozás2016.03.12, 10:46

Vekerdy Tamás a mostani szülőnemzedék mindennapi kenyere, olyan, mint Spock doktor volt a mai nagyszülőknek. Vekerdyt lapozgatják a kétségbeesett, hullafáradt anyák és apák, ha már végképp nem tudják, mit kezdjenek az aludni nem akaró, válogatós, hisztis, rendetlen, gyomorfájós, hiperaktív gyerekkel. Mert Vekerdy megnyugtat. Azt mondja, csak légy önmagad. Nem kell nevelni. Tölts sok időt a gyerekeddel, ő majd leveszi belőled, amire szüksége van. Vekerdy Tamás pszichológussal, íróval beszélgettünk gyerekekről, iskoláról és a politika mozdíthatatlanságáról. 

"Várom, hogy legyen egy kis drámázás" - Vilmos már előre fél Sarolta kamaszkorától

Life.hu2016.02.29, 12:26

A 9 hónapos hercegnő tüneményes, de Vilmos sem naív: jól tudja, néhány év múlva micsoda tortúra vár majd rá.

Angelina Jolie: "Soha nem akartam gyereket"

Life.hu2016.02.18, 09:07

Az Oscar-díjas színésznő egy nemrég adott interjújában őszintén beszélt arról, mi miatt döntött úgy, hogy gyereket vállal.

Kovács Patrícia a szoptatásról: "Ha este össze akar velem bújni, akkor összebújunk"

Life.hu2016.02.11, 12:52

A magyar színésznő D. Tóth Kriszta műsorában beszélt nyíltan 2 éves kislányáról és a szoptatásról.

Kelly Rowland furcsa indoka arra, miért nem mond a fiának nemet

Life.hu2016.02.06, 11:56

Az énekesnő egyelőre keresi a legmegfelelőbb útját annak, hogyan kommunikáljon 14 hónapos fiával, Titan Jewellel.

Elvált apukával randizni? Igen! Jegyzet szkeptikus szingli nőknek

Life.hu2016.02.01, 21:41

A nők nagyon sokszor, különösen akkor, ha még nincs gyerekük, képesek bepánikolni, ha egy kisebb-nagyobb "csomaggal" rendelkező pasival jönnek össze. Részben talán érthető is az első ijedelem: a gyermeknevelés hatalmas felelősség, rengeteg időt és energiát követel, ráadásul a volt feleség ott lebeg a háttérben, ami megnehezítheti az új kapcsolat indulását. Vagy épp a dacos kölyök, aki szívből utálja apa választottját. Ezeket a férfiakat te is kapásból kihúzod a lehetséges randijelöltek listájáról? Rosszul teszed! Nézd meg, miért rejlik bennük nagy potenciál! 

Apák, merjetek végre anyák lenni!

Szórakozás2016.02.01, 20:13

Itt van ez a jópofa címet viselő, humorral jócskán megszelídített könyv, amelyik arról beszél, milyen apának lenni. Na, nem úgy, hanem másként. Mondjuk, mintha az apa ugyanolyan fontos lenne a gyerek életében, mint az anya. De nem is. Inkább mintha a gyerek ugyanolyan fontos lenne az apa életében, mint az anyáéban. Ugye, micsoda forradalmi gondolat? Különösen ezekben a mostani, neofeudális időkben.

Hogyan ne égesd le magadat és a gyerekeidet a neten

Life.hu2015.12.29, 21:25

Az internet számtalan veszélyt rejthet egy kisgyerek, vagy akár egy tini számára is. Éppen ezért fontos, hogy a szülők ne csak papoljanak arról, mit szabad, és mit nem a virtuális térben, hanem ők maguk is jó példával szolgáljanak. Hiszen egy megszállott Facebook-anyuka intelmei annyira nem hitelesek, ugye? 

Koós Réka: "Folyamatosan küzdök az idővel”

Life.hu2015.12.16, 20:41

„Több figyelmet fogok fordítani az elhanyagolt dolgokra…” – fogadta meg 2014 végén. Gondoltam, egy év elteltével rákérdezek. Hát, nem volt könnyű egyeztetni vele! Aztán november 19-én megvolt a Bepasiztunk premierje a Madách Színházban, és végre leltünk egy szusszanásnyi időt, és előadás előtt összefutottunk a New York Kávéházban.

Szabályok, fegyelem és a mindent átfogó szeretet - Ezekre van szükség...

Life.hu2015.12.11, 18:37

Régóta tanítják, mint a kutyakiképzés alapját, hogy a gazda legyen a falkavezér. De mitől vezér a falkavezér? És egyáltalán, hogy jön ez a gyerekneveléshez?

Van arra recept, hogyan legyünk elég jó szülők

Szórakozás2015.11.27, 12:33

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleim is elkövettek? Miért sikertelenek a kapcsolataim? Hogyan válhatok jobb szülővé, elfogadóbb gyerekké, megértőbb partnerré? Mi jellemzi a borostyán, a szülősítő, az idomár, a jó fej, a mártír, az üveghegy, a szuperszülő, az agresszor, a bátorító szülői viselkedést?

Alkohol, drog és rock & roll - Ilyen az amis tinik züllése

Life.hu2015.11.19, 10:27

Az Egyesült Államok az egyik legmodernebb, leghaladóbb szellemű ország a világon. Innen nézve meglepő lehet, hogy pont a Szilícium-völgy hazájában máig őrzi hagyományait az amisok furcsa, ultrakonzervatív, valahol a 17–18. században megragadt közössége. De vajon lehet-e boldog, teljes életük a szigorú szabályok között nevelkedő, lázadó tiniknek? Úgy tűnik, igen. Az amisok igen találó megoldást dolgoztak ki rebbelis fiataljaik leszerelésére. 

Véget ért Mádai Vivien viszonylag nyugalmas élete

Life.hu2015.11.10, 09:20

Két hónappal ezelőtt lett egyéves Mádai Vivien kisfia, Zénó, aki innentől állandó mozgást biztosít édesanyjának. A kis lurkó három hete kezdett el járni, és élvezi a szabad mozgás minden pillanatát.

Lélekbúvár: Ki a jó anya? Szily Nóra műsora a gyereknevelés nehézségeiről

Life.hu2015.11.04, 22:02

Különböző korú, nemű gyerekeket nevelni… Sokszor nem tűnik egyszerűnek! Vajon hány (korosztályos) nyelvet kéne beszélni? Miként lehet az oly kevés időt beosztani? Hogyan kell a konfliktusokat kezelni? Sorjáznak a kérdések, amiket sok szülő feltesz magának. Szandival és Riha Zsófi pszichológussal, gyereknevelési szaktanácsadóval gondolkodtunk együtt.

"Segítség, rettegésben tart a saját gyerekem" - Szülőverő kamaszok

Life.hu2015.10.27, 14:22

"Kiabál, becsapja az ajtót, verekszik az iskolában, és nem egyszer rám is kezet emelt már" – egy 16 éves kamaszfiú anyukájának elkeseredett szavai ezek, évek óta szenved agresszív gyermekétől. De vajon milyen okból és mikor vetemedik egy gyerek a szülő elleni erőszakra? A Life.hu szakértőjével, Majsai László pszichopedagógussal jártuk körbe a témát.

Gyerekek, akikről saját szüleik mondtak le - Élet egy gyermekotthon falai között

Life.hu2015.10.23, 12:34

Van olyan gyerek, akit nem akartak, nem vártak a szülei. Van olyan gyerek, aki a saját családjától nem tanulja meg, mi az igazi szeretet. Van olyan gyerek, akit a tulajdon édesanyja vagy édesapja bántalmaz. Van, amikor az otthont nem a családi fészek jelenti, hanem egy féltő, gondoskodó, biztonságot és állandóságot nyújtó közösség.

Beszippantják a gyerekeket az okoskütyük

Life.hu2015.10.18, 11:19

A legtöbb lurkó odavan az okostelefonok, tabletek hívogató, csillogó képernyőjéért, ezt kihasználva pedig sok szülő használja ezeket a digitális kütyüket egyfajta gyereknyugtatóként. Az elmúlt években számos vizsgálat mutatott már rá a gyermekkori tévénézés káros hatásaira, arról azonban még mindig csak sejtéseink lehetnek, hogy hogyan hat a gyerekek agyának fejlődésére és társas kapcsolataira, ha a felnőttek társalgása helyett az okoskütyü képernyőjére tapad.

Csepregi Éva nyomozott a fia után

Life.hu2015.10.15, 13:22

Annyira féltette fiát, Dávidot, hogy korábban barátain keresztül ellenőrizgette, minden rendben van-e vele.

Demcsák Zsuzsa: "Szeretnék megszabadulni az elmúlt időszak minden piszkától"

Life.hu2015.10.08, 08:51

A gyönyörű műsorvezetőt annak idején nagyon megviselte a válása, de elmondása szerint mára már korrekt a viszonya volt férjével. Demcsák Zsuzsa nagyon őszintén vallott az elmúlt évek megpróbáltatásairól és új szerelméről, ami teljesen felszabadította. 

Egy férj, több feleség, tucatnyi gyerek - Boldog élet poligám módra

Life.hu2015.10.09, 18:47

Egy apuka, négy anyuka, 16 gyerek - a Feleségtársak című, idehaza is futó amerikai realitysorozatban egy poligámista család hétköznapjait kísérhetjük figyelemmel. Az igazat megvallva, a mormon Kody Brown terjedelmes famíliájának életét nézve bennünket általában egy jó adag döbbenet és hitetlenkedés fog el - valóban működőképes lehet a poligám családmodell? Ennek a kérdésnek jártunk utána a Life.hu szakértőjének segítségével.

Czippán Anett újra anya lesz?

Life.hu2015.09.30, 14:21

Hoppá! Numerológus volt Czippán Anett és Váczi Gergő vendége a reggeli beszélgetős műsorban. Horváth Mária jóslásából érdekes dolog derült ki...

Gregor Bernadett: „Ő az első férfi, aki egyenrangú társnak tekint”

Life.hu2015.09.24, 13:41

A színésznő negyedszer mondta ki a boldogító igent tavaly nyáron, és azóta nagyon boldog; férje oldalán végre rátalált a hőn áhított boldogságra.

Csak semmi fehér liszt és cukor – így marad csúcsformában Tápai Szabina

Life.hu2015.09.24, 15:41

A csinos sportolónő alakját nézve meg nem mondanánk, hogy kisfia már bölcsibe jár. Pedig Szabina is megküzdött a terhessége alatti pluszkilókkal, ám ennek már nyoma sincs – nemrég arról faggattuk, mit tett és tesz azért, hogy remek formában maradjon.

Apának maradni minden körülmények között

Life.hu2015.09.23, 14:47

Férfiak uralják az üzleti, gazdasági, politikai életet, feléjük billen a mérleg nyelve, amikor a fizetéseket osztják, és hiába élünk a 21. században, a két nem társadalmi szerepvállalási lehetőségei között még ma is igen nagy szakadék tátong. A társadalom legtöbb szférájában manapság is férfidominancia tapasztalható. Van azonban az életnek egy olyan területe, ahol a gyengébbik nem erőfölénye vitathatatlan, ez pedig a gyermeknevelés, és az ezzel kapcsolatos államigazgatási eljárások.

Amikor az ötéves Petike ismerősnek jelöl a Facebookon

Life.hu2015.09.23, 15:03

Huszonkilenc évvel ezelőtt, 1986-ban születtem. Tabletek, mobiltelefonok, a legfontosabb pedig, hogy Facebook nélkül telt el a gyerekkorom. És tudod mit? Örülök neki. Na, nem mintha a digitális technika vívmányait ördögtől valónak tartanám, sőt! Kifejezetten rajongok a különféle kütyükért. Attól viszont borsódzik a hátam, amikor a barátaim öt-hat-hét éves gyerekei jelölnek meg ismerősnek. Egy kisiskolásnak tényleg a Facebook az ideális játszótér?

Sztáranyukák és szakemberek készítik fel Tatár Csillát a gyereknevelésre

Life.hu2015.09.16, 14:09

Tatár Csilla alaposan felkészül az anyaságra és a baba körüli teendőkre. Beiratkozott egy gyermekápolási- és elsősegély tanfolyamra, hogy képben legyen minden olyan dologban, ami a modern kor vívmánya, és amit édesanyjától nem tudna megtanulni.  

Megdöbbentő vallomás: Nádai Anikó félelmetes anyós lesz

Life.hu2015.09.04, 12:08

Nagyon jó baba Patrik, Nádai Anikó kisfia. A gyönyörű anyukát a Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté kapta mikrofonvégre.

Az apaság szexistává tesz

Life.hu2015.08.28, 18:46

A frissen apává vált férfiak hirtelen konzervatívabbak lesznek, mint valaha: miután belekóstoltak a szülői szerepbe, nagyobb arányban állítják, hogy a gyereknevelés a nő fő dolga. A tudósok szerint azonban ennek a hozzállásnak az oka nem a biológiában, hanem inkább a társadalmi berögződésekben keresendő.

Sági Szilárdot keményen edzik gyermekei

Life.hu2015.08.22, 21:30

Sági Szilárd és párja nem túl kipihentek mostanában. Hét hónapos ikreik keményen megdolgoztatják őket, de a szülők ezt nem bánják, hiszen nagyon sokat küzdöttek a babákért.

Elolvadtunk! Tündéri családi fotót posztolt Gisele Bündchen

Life.hu2015.08.03, 18:02

Gisele Bündchen irigylésre méltóan szép családi fotót posztolt. Árad belőle az idill. 

Rossz gyerekekből lesznek a milliárdosok

Üzletrész2015.08.03, 14:20

Feleselés, követelőzés és hiszti – ilyen az engedetlen gyerek, akinek a szüleire hajlamosak vagyunk sajnálkozóan, esetleg elítélően nézni. Egy 2015-ös nemzetközi kutatás szerint azonban ez a fajta gyermekkori viselkedés sikeres és gazdag felnőttkort vetít előre. 

Odavan a kubai "gyereksörért" Gombos Edina kislánya

Life.hu2015.08.01, 16:06

Gombos Edina kislánya, Mirike egyszerűen odavan azért a rendkívül egészséges kubai édeskés maláta italért, amit anyukája csak "gyereksörnek" nevez. 

Charlize Theron egy újabb baba örökbe fogadásával enyhíti szerelmi bánatát?

Life.hu2015.08.01, 13:40

Ha hinni  lehet a híreszteléseknek, Charlize Theron immár kétgyermekes anyuka. Kisfia, James érkezése után három évvel ugyanis egy kislányt is örökbe fogadott. 

Bálint Antónia gyereke néha kap egy tockost

Life.hu2015.07.30, 16:22

Bálint Antónia szerint néha ráfér a gyerekekre egy-egy pofon.

Szily Nóra a lélek dolgairól - Lélekbúvár

Life.hu2015.07.15, 10:01

Szily Nóra hosszú évek óta foglalkozik a lélek dolgaival. A Life Network tévécsatornán induló új műsora, a Lélekbúvár minden fontos témát érinteni fog. 

Kiderült, mi rémiszti meg az apaságban Ryan Reynoldsot

Life.hu2015.07.07, 13:46

Van, ami még az olyan elrettenthetetlen apukákat is képes sokkolni, mint Ryan Reynolds.

Müller Péter: "Akit megaláznak és bántanak, nem ér rá önismerettel foglalkozni"

Life.hu2015.07.06, 20:43

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a  Life.hu -n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 186. rész.

Nem vagyok igénytelen!

Life.hu2015.07.03, 11:47

Néha kismamás blogokat böngészve lehet arról olvasni, hogy vannak nők, akik számomra szimpatikus öniróniával számolnak be arról, hogy egy csajos buli előtt, több gyerek megszülése után, hogyan hántják le magukról a rájuk épült macinacit, a jetiszőrt, mert a hétköznapokban még a napi tisztálkodásra is alig van idejük. Aztán ezek a nők anyatársaiktól kapnak hideget-meleget, mert mi nők tudunk a legkegyetlenebbek lenni egymással.

"Nem ugyanazon az oldalon álltak" - Miért vált el Ben Affleck és Jennifer Garner?

Life.hu2015.07.01, 12:44

Bár a sztárpár hivatalos közleménybe foglalta válását, mégis túl sok maradt a megválaszolatlan kérdés. Ezekre kerestük a választ.

Forradalom a gyereknevelésben vagy családon belüli erőszak? - Ijesztő új trend terjed a szülők körében

Life.hu2015.06.26, 20:07

A szülő-gyermek kapcsolat, kiváltképp a tinédzserkor tájékán, számos hullámvölgyön megy keresztül. Egy kamaszt nevelni nem egyszerű feladat, főleg azért, mert a legtöbb szülő anno más rendszerben, más mintákat megismerve nőtt fel, az akkori nevelési - különösen a büntetési - módszereket pedig ma már nem igazán ajánlják a szakemberek. De kell-e egyáltalán büntetni egy tinit? És ha igen, mi a legcélravezetőbb módszer?

Mártír anya - jó anya? Hol a határ az önfeláldozásban?

Life.hu2015.06.25, 09:07

Arra a kérdésre, hogy milyen a jó anya, vagy, hogy hogyan kell anyának lenni, elsőre sokan rávágnák, hogy "A nők ezt tudják”, "Ez minden nőnek megy, amikor itt az ideje”, vagy hogy "Ez ösztönös dolog, minden nő érzi”. De talán még sosem volt annyira vitatott ez a kérdés, mint napjainkban.

Nem könnyű Ákos gyerekének lenni - Meglepő vallomás az énekestől

Life.hu2015.06.24, 12:35

Mivel indítaná útnak nagyfiát, ha fesztiválozni menne, és egyáltalán, milyen lehet Kovács Ákos gyermekének lenni - többek közt ennek járt utána a Life.hu riportere.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra