hirdetés

gazdasági növekedés

címke rss
Az uniós becslésnél gyengébb növekedést vár a KFI

Az uniós becslésnél gyengébb növekedést vár a KFI

A Költségvetési Felelősségi Intézet szerint idén még 2,2 százalékos lehet a GDP növekedése, azonban 2017-től 2 százalék alá lassulhat a gazdaság bővülése.

Ekkora Magyarországot sem látott még senki térképen

Gazdaság2016.01.20, 14:51

A magyar gazdaság várhatóan 3,33 százalékkal növekedhet 2024-ig. Ezzel az egyik leggyorsabban fejlődő ország lehet Európában. Ezt a potenciált ábrázolta egy térképen a Howmuch.net. 

54 havi csúcson az euróövezet növekedése

Gazdaság2015.11.23, 12:09

Négy és féléves csúcsra emelkedett a gazdasági növekedés üteme novemberben az euróövezetben. Az adatok mögött többek között a közös európai fizetőeszköz árfolyamának gyengülése és az árak csökkentése van.

A baloldal már menekülne Lengyelországból

Nagyvilág2015.10.24, 19:29

Nyolc év után jöhet kormányváltás Lengyelországban, ami a várakozásokkal szemben sokkal kevésbé lesz radikális, mint ami Magyarországon történt 2010-ben. Elemzők szerint a konzervatív Jog és Igazságosság győzelmében a menekültválság játszhat döntő szerepet, valamint az, hogy az elmúlt évek gazdasági fejlődését a kisemberek nem igazán érezték meg.

Magyarországnak reménye sincs a gyors felzárkózásra

Gazdaság2015.10.13, 14:08

A Kopint-Tárki gazdaságkutató szerint a magyar gazdaság valamivel lassabban fog nőni 2015-ben, mint korábban várták, 2016-ban viszont egy picivel jobban. Magyarországra lassú, fenntartható növekedés vár az intézmény szerint, a gyors felzárkózásra remény sincs. A költségvetési hiánycél tartható, az államadósság lassan csökken a Kopint-Tárki szerint. A Világgazdasági Fórum Globális Versenyképességi jelentése szerint a magyar versenyképességet legjobban az állami intézményrendszer hátráltatja.

Kövér szerint már kevésbé támadja Brüsszel Magyarországot

Itthon2015.07.09, 10:13

Az elmúlt időszakban gyengült Brüsszelben az ellenállás a magyar kormány politikájával szemben, és csökkentek az országot ért támadások, ami részben a Magyarország által elért eredményeknek köszönhető, részben pedig annak, hogy a tágabb térség frontövezetté vált – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a III. Martosi Szabadegyetem nyitó fórumán. 

Komoly pofont kaphat Orbán egyik példaképe

Nagyvilág2015.06.06, 13:03

Akár még a parlamenti többségét is elveszítheti a tizenhárom éve kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja a vasárnapi törökországi választásokon. A kormánypártot a belső korrupciós botrányok és a gazdaság gyengébb teljesítménye vetette vissza. Most először pártként is bejuthatnak a parlamentbe a kurdok.

Egyre fényesebb jövőt lát Magyarországon az OECD

Gazdaság2015.06.03, 11:44

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet felfelé módosította a magyar gazdaság növekedésére adott előrejelzését a Gazdasági kilátások című félévente megjelenő kiadványában.

Megtorpant a brit gazdaság

Investor2015.04.28, 14:14

Jelentősen lassult a brit gazdaság növekedési üteme az idei első negyedévben. Londoni pénzügyi elemzők szerint ugyanakkor valószínűleg csak átmeneti megtorpanásról van szó, és az év későbbi szakaszaiban a növekedés várhatóan ismét gyorsul.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat