hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › gazdasági növekedés

gazdasági növekedés

címke rss

Nagy gond előtt a világ

Tartós recesszióval nézhet szembe a világgazdaság néhány éven belül, ami többek között az évek óta fújódó hitellufinak, a globalizációnak és az egyre nehezebben elérhető energiaforrásokért zajló versenyfutásnak lesz majd betudható. Ezt állítja a Tullett Prebon elemzőcég szakértője, akinek feltevései nem sok jóval kecsegtetnek.

Begyorsult Európa

Investor2014.02.14, 12:36

Folytatódik az eurózóna gazdaságának javulása, mivel az Eurostat délelőtt közzétett GDP-adatai szerint tovább gyorsult a gazdasági növekedés a régióban. Ez elsősorban a két legnagyobb tagállam, Németország és Franciaország lendületbe jövetelének köszönhető.

Nem siet a világgazdaság

Investor2014.02.09, 14:09

Az elmúlt bő 80 év gazdasági válságai utáni fellendülések közül egyik sem zajlott olyan lassan, mint a jelenlegi, 2008-as depresszióból történő feltápászkodás – mutatott rá Barry Ritholtz tőzsdeguru. 

Lassulnak az oroszok

Investor2014.01.31, 13:54

A vártnál nagyobb mértékben lassult tavaly az orosz gazdaság, mivel 2013-ban csupán 1,3 százalékos volt a GDP növekedése.

Jó erőben van Soros és Gates befektetése

Investor2014.01.28, 17:08

Több mint 4 százalékot ugrott a spanyol FCC árfolyama, amiben a spanyol gazdasági miniszter is kulcsszerepet játszott. Elmondása szerint ugyanis az 1 százalékot is megközelítheti idén Spanyolország GDP-növekedése, amire a válság óta nem volt példa. Bill Gates mellett Soros György is dörzsölheti a tenyerét, hiszen tavaly mindeketten jelentős részesedést vásároltak a vállalatban.

Begyorsulhat a világgazdaság

Investor2014.01.15, 15:56

A korábban jelzettnél magasabb lehet idén a világgazdasági növekedés a Világbank szerint. A szervezet a fejlett országokban enyhülő fiskális megszorításokkal indokolja optimistább várakozásait, mivel azoknak köszönhetően az előrejelzettnél nagyobb lehet gazdasági növekedés a a leggazdagabb régiókban. Ez pedig magával húzhatja a globális gazdaságot.

Megállíthatatlan az amerikai gazdaság

Investor2013.12.20, 14:48

4,1 százalékos évesített GDP-növekedést produkált a harmadik negyedévben az USA a harmadik, azaz a végső olvasat szerint. Eközben az elemzői várakozások "csupán" 3,6 százalékos bővülést jeleztek előre.

Magához tér a gazdasági csodaindikátor?

Investor2013.12.15, 10:11

Van egy mutató, ami a válság nagy mészárlásában szinte minden második befektetői prezentációnak kelléke volt, hiszen a gazdasági folyamatok jó előrejelzőjének bizonyult. Igen, a Baltic Dry indexről lesz szó, ami a hosszas lábadozás után most megint új lokális csúcsra futott.  

Bepörgött a magyar gazdaság!

Investor2013.11.14, 09:30

A várt 0,4 százalék helyett 0,8 százalékkal bővült a magyar gazdaság a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest. A forint nagyobb erősödéssel reagált a statisztikára.

Benyomhatja a turbót Amerika

Investor2013.11.12, 16:37

Jövőre az ideinél jóval gyorsabb lesz az amerikai gazdaság növekedése, elsősorban a lakáspiac folytatódó fellendülése, és az egyes szektorok egyre jobb pénzügyi helyzetének köszönhetően. Mivel Amerika már túl van a brutális költségvetési megszorítások nagy részén, az már nem fogja hátráltatni a gazdaság fellendülését - véli a Calculated Riskblog szakértője.

Előző
Következő