hirdetés

gazdasági növekedés

címke rss

Megmaradt a gazdasági lendület

Szeptemberben is 2 százalék fölött bővült a magyar gazdaság a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó szerint.

Jövőre nagyobb lehet a gazdasági növekedés

Gazdaság2016.09.28, 11:16

A magyar gazdaság az idén 2 százalékkal, míg jövőre 2,7 százalékkal bővülhet a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint, az államháztartás hiánya a kormányzati várakozásoknál kissé rosszabb, idén 2,3 százalék, jövőre 2,5 százalék lehet GDP-arányosan, az államadóssági ráta pedig a tavalyi 75,3 százalékról idén év végére 74,5, míg jövőre 73,7 százalékra csökkenhet.

Sötét jövőt jósolnak a nagy reménységnek

Gazdaság2016.08.13, 15:40

Kínának szakítania kellene azzal a gyakorlattal, hogy éves növekedési célokat határoz meg, helyette inkább előrejelzéseket vagy legalább széles sávban mozgó növekedési irányszámokat kellene közzétennie – írja a Nemzetközi Valutaalap Kínáról szóló jelentése.

Hogyan érhető el a sikeres gazdasági felzárkózás?

Gazdaság2016.07.19, 11:28

Magyarország a rendszerváltáskor a gazdasági felemelkedés és teljes felzárkózás reményével lépett be a demokratikus országok sorába. Ma már megállapíthatjuk, hogy ezt a célját az azóta eltelt 25 évben nem tudta teljesíteni. Az elmúlt években sikerült a gazdaság finanszírozási helyzetét stabilizálni és megfelelő gazdasági növekedést elérni, de annak érdekében, hogy a növekedés hosszú távon is biztosítsa a sikeres felzárkózást, további tartalékok mozgósítása is szükséges. Újra kell gondolni, hogy Magyarország miként lehet képes a tartós növekedést és a gazdasági felzárkózást elérni.

A bizonytalanság marad, de nem kell aggódni a növekedés miatt

Investor2016.07.12, 17:46

A brexit okozta izgalom az előttünk álló negyedévben is velünk marad, a globális növekedés azonban nincs veszélyben. Egyelőre maguk a nagy jegybankok is kivárnak, így a befektetők számára is a türelem, és a hosszabb távra előretekintés ajánlatos - javasolják a K&H Alapkezelő szakemberei a harmadik negyedévre.

Mi jöhet a meglepő magyar adat után?

Gazdaság2016.06.22, 16:17

Idén 2,1, jövőre 3,3 százalékos lehet a magyar GDP-növekedés a Takarékbank szerint. Az első negyedéves visszaesés csak technikai jellegű volt, az EU-s forráslehívás lassulásával függhet össze, mert közben más mutatók emelkedtek – mondták a szerdai sajtórendezvényén a bank elemzői.

Varga Mihály elmondta, mi lesz, ha kilépnek a britek

Itthon2016.06.14, 09:43

Közel fél százalékpontos növekedési lassulást okozhat Magyarországnak, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból – mondta az Origo kérdésére Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint mindenki léphet előre a 2017-es évben a hétfőn elfogadott költségvetés alapján.

Varga: Jövőre mindenki tehet egy lépést előre

Itthon2016.06.05, 19:27

Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, hogy érdemi támogatást és segítséget tudjon nyújtani az anyaországon túl élőknek - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője a csillaghegyi országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott vasárnapi ünnepségen Óbudán.

Maradt még erő a magyar gazdaságban

Gazdaság2016.05.13, 18:05

A 2 százalékos gazdasági növekedést idén még könnyedén megugorhatja Magyarország, viszont azzal számolni kell, hogy uniós források nélkül, gyengélkedő építőiparral nagyon nehéz tartani a növekedési ütemet. A lakosság támogatásában még maradt potenciál, ahogy a járműgyártásban is, így az Origo által megkérdezett elemzők szerint még nem kell aggódni.

A gazdasági növekedés önmagában nem segít a kkv-k helyzetén

Üzletrész2016.05.06, 17:12

Hiába bővült az elmúlt években a magyar gazdaság a jelentős exportnak és az erőteljes hazai keresletnek köszönhetően, a jövedelmek még mindig a legalacsonyabbak között vannak az OECD tagországok között.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra