hirdetés

gazdasági növekedés

címke rss
Varga Mihály: Itt valami nem stimmel

Varga Mihály: Itt valami nem stimmel

A hitelminősítők veszélyt látnak abban, hogy Magyarországnak egy stabil parlamenti többséggel bíró, gyorsan reagáló kormánya van, amit ők bizonytalanságnak értékelnek, és vélhetően ezért maradt el a piac által is várt felminősítés – mondta az Origónak adott interjújában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint tarthatóak a jövő évre vállalt számok, ezt alátámasztja a 205 milliárdos költségvetési tartalék is. A politikus szerint már az is nagy eredmény lenne, ha abból a 73 háttérintézményből, amelyet Lázár János megszüntetendőnek mondott, párat fel tudnának számolni. 

A politikai kockázatok nyomják a magyar gazdaságot

Gazdaság2016.03.30, 12:34

A kedvező egyensúlyi adatok, a lassuló növekedés, a továbbra is fennálló regionális lemaradás jellemzi a magyar gazdaságot 2016 első negyedévének végén, mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke a 2016-os előrejelzésük ismertetésekor. A cég prognózisa szerint Magyarországon folytatódott a piacgazdaságot, a jogbiztonságot és az átláthatóságot kiiktató modell felépítése.

Idén 2,3 százalékos lehet a növekedés

Gazdaság2016.03.23, 15:45

A Pénzügykutató Zrt. szerint a beruházások csökkenése miatt tovább mérséklődik a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme, ami prognózisuk szerint 2,3 százalék lesz idén a tavalyi 2,9 százalék után.

Jók a kilátások, de nem borítékolható a fellendülés

Gazdaság2016.03.22, 11:38

Erősödött a gazdasági növekedés üteme márciusban az euróövezeti magánszektorban, miközben makacsul tartja magát a deflációs nyomás a nyomott keresletre válaszul nyújtott árengedmények miatt - derült ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet beszerzésimedzser-indexeinek előzetes adataiból.

Szárnyalnak a tőzsdék, kéthavi csúcson az indexek

Investor2016.03.02, 07:23

Lendületes emelkedéssel indult a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, az indexek két hónapos csúcsokat döntöttek folytatva a tengerentúli és európai piacon a hét elején indult felívelést. A befektetők hangulatát tovább javíthatják az amerikai munkaerőpiacról és a világ legnagyobb gazdaságának állapotáról ma megjelenő adatok. Ez történt, amíg aludt és ez vár ránk ma.

Az uniós becslésnél gyengébb növekedést vár a KFI

Gazdaság2016.02.04, 14:21

A Költségvetési Felelősségi Intézet szerint idén még 2,2 százalékos lehet a GDP növekedése, azonban 2017-től 2 százalék alá lassulhat a gazdaság bővülése.

Ekkora Magyarországot sem látott még senki térképen

Gazdaság2016.01.20, 14:51

A magyar gazdaság várhatóan 3,33 százalékkal növekedhet 2024-ig. Ezzel az egyik leggyorsabban fejlődő ország lehet Európában. Ezt a potenciált ábrázolta egy térképen a Howmuch.net. 

54 havi csúcson az euróövezet növekedése

Gazdaság2015.11.23, 12:09

Négy és féléves csúcsra emelkedett a gazdasági növekedés üteme novemberben az euróövezetben. Az adatok mögött többek között a közös európai fizetőeszköz árfolyamának gyengülése és az árak csökkentése van.

A baloldal már menekülne Lengyelországból

Nagyvilág2015.10.24, 19:29

Nyolc év után jöhet kormányváltás Lengyelországban, ami a várakozásokkal szemben sokkal kevésbé lesz radikális, mint ami Magyarországon történt 2010-ben. Elemzők szerint a konzervatív Jog és Igazságosság győzelmében a menekültválság játszhat döntő szerepet, valamint az, hogy az elmúlt évek gazdasági fejlődését a kisemberek nem igazán érezték meg.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra