gazdasági növekedés

címke rss
Jelentősen lassulhat a gazdasági növekedés

Jelentősen lassulhat a gazdasági növekedés

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a mai napon publikálta a tavaly kiadott, 2015-re szóló globális gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásainak felülvizsgálatát, és bár nem telt el sok idő azóta, a szervezet még az akkor leírtaknál is pesszimistább. A globális kilátásokat 3,8 százalékra, 0,3 százalékponttal vágták vissza a 3 hónappal ezelőttihez képest, és több mint 12 országban rontottak az idei és jövő évre szóló várakozásokon. 

Rossz hír az IMF-től

Gazdaság2015.01.20, 08:54

Lefelé módosította a Nemzetközi Valutaalap a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A Magyarországra vonatkozó adatokon nem változtattak. Az IMF szerint 2015-ben 2,3 százalékos magyar gazdasági növekedés lehet.

Pillanatokon belül várható a költségvetési politika szigorítása Magyarországon

Gazdaság2015.01.19, 13:01

A költségvetési politika szigorítására számít az Európai Fejlesztési Bank Magyarországon a tervezett felvásárlások miatt. A gazdasági növekedés pedig lassul, mert elmúltak a növekedést pörgető egyszeri hatások, például a rezsicsökkentés. Ráadásul az euróövezet gazdaságai gyengélkednek, az orosz válság pedig a teljes posztszovjet térségre kihat.

Gőzerővel robog a kínai építőipar

Investor2015.01.14, 15:06

Bár az elmúlt időszakban egyre inkább lassul a kínai gazdaság, az országban folyó gigantikus építkezések egyelőre nem ezt mutatják ennek jeleit. Sőt, az országban jelenleg is számos világrekorder építmény vár befejezésre. Szakértők szerint azonban hatalmas veszélyt jelenthet, ha valahol szükségtelen beruházásokkal próbálják felpörgetni a gazdaságot. 

Lassulhat az európai gazdasági növekedés

Gazdaság2015.01.08, 14:32

A Dagong szerint a francia és az olasz adósságállomány növekedése az egész eurózónára kihathat. A kínai hitelminősítő újabb gazdasági válság kialakulására figyelmeztet.

Matolcsy: A jegybank miatt nő a gazdaság

Gazdaság2015.01.06, 14:53

Magyarország stabil pályán van, de még sebezhető. A gazdasági növekedés feléért a jegybank unortodox monetáris politikája a felelős. A jegybank alapítványai az unortodox megoldások terjesztéséhez kellenek. Matolcsy György interjút adott.

Varga Mihály az alacsony olajárban is bízik

Gazdaság2015.01.01, 16:17

Varga Mihály továbbra is úgy látja, hogy tartósan alacsony olajár mellett az idén akár fél százalékponttal is magasabb lehet a növekedés a kormányzati prognózisnál, az ukrán válság azonban kockázatot jelent, így a kabinet – hacsak nem történik rendkívüli esemény – legkorábban a konvergenciaprogram benyújtásakor dönt arról, hogy változtat-e az előrejelzésen.

Ezért léptük át a hagyományos gazdasági dogmákat

Gazdaság2014.12.18, 08:42

Magyarország bebizonyította, hogy a gazdasági növekedés érdekében át kell lépni néhány hagyományos gazdasági dogmán - írta Orbán Viktor miniszterelnök. Azt is leírta, hogy miben láthatók ezek a sikerek. 

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló