hirdetés

gazdasági növekedés

címke rss
Orbán Viktor merész húzása is kellett a sikerhez

Orbán Viktor merész húzása is kellett a sikerhez

A kvótanépszavazás, a tanárok tüntetése, a vasárnapi boltzár, az amerikai elnökválasztás, valamint a gazdaság területén hozott könnyítő lépések határozták meg a kormányzat és a Fidesz–KDNP idei évét. A kormánypártok az őket ért kihívásokra megfelelő válaszokat adtak, mivel a pártok népszerűségi listáját továbbra is ők vezetik, és bizakodva tekinthetnek 2017, majd 2018 elé.

A nagyobb növekedés lehet a béremelés fedezete

Gazdaság2016.12.03, 17:41

Gyorsulhat jövőre a gazdasági növekedés, ez pedig Varga Mihály miniszter szerint ellensúlyozhatja a járulékcsökkentést, ami több százmilliárd forintos kiesést okoz a költségvetésnek. Orbán Viktor kormányfő 1,6 százalékos nyugdíjemelést jelentett be, amit ráadásul még az idén 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal is megfejelnek. A KSH szerint már 4,4 millió magyar dolgozik, viszont 2,5 millióan élnek szegénységben. Más néven, de már hétfőn folytatódik a Morning Show: Sebestyén Balázsék végül a Rádió 1-hez írtak alá. Megegyeztek az OPEC tagjai az olajtermelés visszafogásáról, emiatt emelkedik az olaj ára. Ez volt a héten a gazdaságban. 

Még nagyobb gazdasági növekedést jelentett be Varga

Gazdaság2016.12.02, 18:26

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál.

Csökkenhet a tranzakciós illeték

Gazdaság2016.12.01, 12:06

Teljesülhet az idei 2-2,5 százalékos gazdasági növekedés, ehhez dinamikus negyedik negyedéves teljesítményre van szükség, amelyet a karácsony előtti időszak is segíthet - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Deloitte Magyarország Gazdasági növekedés és versenyképesség című konferenciáján. A miniszter arról is beszélt, hogy csökkenhet a tranzakciós illeték is.

Két százalékos növekedést prognosztizál a GKI

Gazdaság2016.11.28, 08:58

Az idei harmadik negyedévi 2 százalékos növekedés alátámasztotta a GKI egész évre várt 2 százalékos éves növekedési prognózisát, az EU-támogatások újraindulásának köszönhetően az idei jelentős beruházás-visszaesést jövőre érdemi növekedés váltja fel, miközben az idén nagyon gyorsan bővülő fogyasztás lendülete megmarad - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisából.

2 százalékkal nőtt a magyar GDP

Gazdaság2016.11.15, 09:18

A GDP 2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a múlt év azonos időszakához képest, jelentette a KSH. A második negyedévben 2,8 százalékkal nőtt a GDP, amelyet a mostani jelentésben vizsgált felül a KSH a korábban közölt 2,6 százalékról.

Megmaradt a gazdasági lendület

Gazdaság2016.09.30, 06:02

Szeptemberben is 2 százalék fölött bővült a magyar gazdaság a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó szerint.

Jövőre nagyobb lehet a gazdasági növekedés

Gazdaság2016.09.28, 11:16

A magyar gazdaság az idén 2 százalékkal, míg jövőre 2,7 százalékkal bővülhet a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint, az államháztartás hiánya a kormányzati várakozásoknál kissé rosszabb, idén 2,3 százalék, jövőre 2,5 százalék lehet GDP-arányosan, az államadóssági ráta pedig a tavalyi 75,3 százalékról idén év végére 74,5, míg jövőre 73,7 százalékra csökkenhet.

Sötét jövőt jósolnak a nagy reménységnek

Gazdaság2016.08.13, 15:40

Kínának szakítania kellene azzal a gyakorlattal, hogy éves növekedési célokat határoz meg, helyette inkább előrejelzéseket vagy legalább széles sávban mozgó növekedési irányszámokat kellene közzétennie – írja a Nemzetközi Valutaalap Kínáról szóló jelentése.

Hogyan érhető el a sikeres gazdasági felzárkózás?

Gazdaság2016.07.19, 11:28

Magyarország a rendszerváltáskor a gazdasági felemelkedés és teljes felzárkózás reményével lépett be a demokratikus országok sorába. Ma már megállapíthatjuk, hogy ezt a célját az azóta eltelt 25 évben nem tudta teljesíteni. Az elmúlt években sikerült a gazdaság finanszírozási helyzetét stabilizálni és megfelelő gazdasági növekedést elérni, de annak érdekében, hogy a növekedés hosszú távon is biztosítsa a sikeres felzárkózást, további tartalékok mozgósítása is szükséges. Újra kell gondolni, hogy Magyarország miként lehet képes a tartós növekedést és a gazdasági felzárkózást elérni.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra