hirdetés

gazdasági növekedés

címke rss
Megtorpant a brit gazdaság

Megtorpant a brit gazdaság

Jelentősen lassult a brit gazdaság növekedési üteme az idei első negyedévben. Londoni pénzügyi elemzők szerint ugyanakkor valószínűleg csak átmeneti megtorpanásról van szó, és az év későbbi szakaszaiban a növekedés várhatóan ismét gyorsul.

Százmilliárdokat szabadítottak rá a kínai piacra

Investor2015.04.20, 11:50

A kínai jegybank egy százalékponttal csökkentette a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátáját, hogy ezáltal is támogassa a növekedést a világ második legnagyobb gazdaságában.

Négy éve nem nőtt ilyen gyorsan az európai gazdaság

Üzletrész2015.04.07, 11:12

Márciusban 53,3-ról 54 pontra, tizenegy havi csúcsra emelkedett a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor adatainak összevonásával képzett beszerzésimenedzser-index (BMI) az euróövezetben.

Jelentősen lassulhat a gazdasági növekedés

Investor2015.01.20, 11:24

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a mai napon publikálta a tavaly kiadott, 2015-re szóló globális gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásainak felülvizsgálatát, és bár nem telt el sok idő azóta, a szervezet még az akkor leírtaknál is pesszimistább. A globális kilátásokat 3,8 százalékra, 0,3 százalékponttal vágták vissza a 3 hónappal ezelőttihez képest, és több mint 12 országban rontottak az idei és jövő évre szóló várakozásokon. 

Rossz hír az IMF-től

Gazdaság2015.01.20, 08:54

Lefelé módosította a Nemzetközi Valutaalap a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemét. A Magyarországra vonatkozó adatokon nem változtattak. Az IMF szerint 2015-ben 2,3 százalékos magyar gazdasági növekedés lehet.

Pillanatokon belül várható a költségvetési politika szigorítása Magyarországon

Gazdaság2015.01.19, 13:01

A költségvetési politika szigorítására számít az Európai Fejlesztési Bank Magyarországon a tervezett felvásárlások miatt. A gazdasági növekedés pedig lassul, mert elmúltak a növekedést pörgető egyszeri hatások, például a rezsicsökkentés. Ráadásul az euróövezet gazdaságai gyengélkednek, az orosz válság pedig a teljes posztszovjet térségre kihat.

Gőzerővel robog a kínai építőipar

Investor2015.01.14, 15:06

Bár az elmúlt időszakban egyre inkább lassul a kínai gazdaság, az országban folyó gigantikus építkezések egyelőre nem ezt mutatják ennek jeleit. Sőt, az országban jelenleg is számos világrekorder építmény vár befejezésre. Szakértők szerint azonban hatalmas veszélyt jelenthet, ha valahol szükségtelen beruházásokkal próbálják felpörgetni a gazdaságot. 

Lassulhat az európai gazdasági növekedés

Gazdaság2015.01.08, 14:32

A Dagong szerint a francia és az olasz adósságállomány növekedése az egész eurózónára kihathat. A kínai hitelminősítő újabb gazdasági válság kialakulására figyelmeztet.

Matolcsy: A jegybank miatt nő a gazdaság

Gazdaság2015.01.06, 14:53

Magyarország stabil pályán van, de még sebezhető. A gazdasági növekedés feléért a jegybank unortodox monetáris politikája a felelős. A jegybank alapítványai az unortodox megoldások terjesztéséhez kellenek. Matolcsy György interjút adott.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat