hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › gazdasági növekedés

gazdasági növekedés

címke rss
GKI: Drágulás és gyenge forint jöhet

GKI: Drágulás és gyenge forint jöhet

Javította az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a GKI. A gazdaságkutató prognózisa szerint a GDP 2014-ben 3 százalékkal, jövőre pedig 2 százalékkal bővülhet, ugyanakkor a bankrendszert sújtó újabb teher jelentősen rontja a fejlődést.

Tovább robog az amerikai gazdaság

Investor2014.08.28, 15:04

A várakozásokat meghaladó mértékű gazdasági növekedésről számoltak be az USA-ban, amiben fontos szerepet játszottak a vállalati beruházások.

A Moody's szerint jövőre gyorsul a gazdasági növekedés

Gazdaság2014.08.11, 09:56

Várhatóan átlag alatti év lesz 2014 a világgazdasági növekedés szempontjából, de jövőre már jobbak a kilátások – jósolta hétfőn Londonban ismertetett globális előrejelzésében a Moody's Investors Service.

Az IMF szerint lassul a növekedés

Gazdaság2014.07.25, 11:21

Lefelé módosította az éves gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését az IMF. A feltörekvő piacok, köztük Magyarország, könnyen nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Csak öregszünk, és elszegényedünk

Gazdaság2014.06.20, 07:04

Egyre több a földön a szuperkorú társadalom, ahogy a globális elöregedés vészesen felgyorsult. A jelenség a világ legfejlettebb és az elmúlt évtizedekben leggyorsabban fejlődő országaiban a legdrámaibb, és teljesen átrajzolhatja a világgazdaság 21. századi térképét.

4 százalék feletti növekedést szeretne Orbán

Investor2014.06.13, 08:24

Az MR1 rádiónak adott ma reggel interjút Orbán Viktor, aki kiemelte, hogy a kormány célja a 4 százalék fölötti GDP-növekedés és a teljes foglalkoztatottság elérése. 

Vége a lúzerségnek

Gazdaság2014.05.15, 12:58

Viszik az itt gyártott német autókat, dől az uniós pénz, és a választásokig átadtak mindent, amit csak lehetett. A gazdaság többek közt ezeknek köszönhetően nyújtott kirobbanóan jó teljesítményt az év első három hónapjában, amivel a régióban is felzárkóztunk az élbolyba. Az idei növekedés nagyobb lehet az eddig vártnál, de az egyszeri nagy ugrás még nem jelenti azt, hogy száguldás jön.

Nagy gond előtt a világ

Investor2014.03.26, 13:58

Tartós recesszióval nézhet szembe a világgazdaság néhány éven belül, ami többek között az évek óta fújódó hitellufinak, a globalizációnak és az egyre nehezebben elérhető energiaforrásokért zajló versenyfutásnak lesz majd betudható. Ezt állítja a Tullett Prebon elemzőcég szakértője, akinek feltevései nem sok jóval kecsegtetnek.

Előző
Következő