hirdetés

földönkívüliek

címke rss
Néhány évtizeden belül megtalálhatjuk a Földön kívüli életet

Néhány évtizeden belül megtalálhatjuk a Földön kívüli életet

A rohamosan gyűlő kutatási eredmények alapján indokolt lehet a NASA optimizmusa, és néhány évtizeden belül valóban felfedezhetjük a Földön kívüli életet. Kereszturi Ákos, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának munkatársa a NASA-bejelentés mögött álló legizgalmasabb részeredményeket tekinti át.

Tíz éven belül igazolható a földönkívüliek létezése

Tudomány2015.04.09, 08:12

A NASA egyik vezető tudósa, Ellen Stofan egy élhető bolygók kutatásáról szóló konferencián beszélt minderről. A magabiztos kijelentés bejárta a világsajtót.

Húsz év múlva kimutatható lehet az élet idegen naprendszerek bolygóin

Tudomány2014.10.26, 15:55

Az exobolygókat kutató űrtávcsövek következő generációjának már a földönkívüli élet jeleit kellene keresniük. Előbb a víz, azután az oxigén, majd pedig a növényekben előforduló klorofill jeleit próbálnák kimutatni. Legalábbis erről ábrándoznak egy nemrég megjelent tanulmány szerzői.

A nagy távolságok miatt nem beszélgethetünk földönkívüliekkel

Tudomány2014.10.03, 10:51

A Tejútrendszer akár háromezer civilizáció otthona is lehet, a hatalmas távolságok miatt viszont a kapcsolatfelvétel lehetősége nem valószínű – állapítja meg egy új tanulmány.

Földön kívüli civilizációk: hallgassunk vagy üzenjünk?

Tudomány2014.07.21, 12:17

A földön kívüli értelem utáni kutatás jó fél évszázada eredménytelen, ezért a csillagászok már komolyan gondolkodnak az üzenetküldés lehetőségén. Kérdés, hogy siker esetén kik jönnek majd ide, és nem jutunk-e az indiánok sorsára.

Bizarr lények a városban - nem tudhatod, melyik ront rád a filmvászonról!

Life.hu 20142014.05.30, 11:04

Ugye milyen jó dolog otthonos környezetben élni, ahol a megszokott utcákon biztonságban sétálhatunk, és békével ölel keblére kis (vagy nagy) lakunk? És ugye milyen borzongatóan jó dolog a mozivászon vagy a képernyő előtt ülve elképzelni, hogyan dúlja fel valami rettenetes szörny a csendes városokat? Godzilla legújabb tombolásának apropóján a Life.hu összegyűjtötte, miféle lények fenyegetik lakhelyeinket a filmekben.

Ufók dolgoznak az amerikai kormányban?

Life.hu 20142013.07.02, 14:02

Kanada volt védelmi minisztere egy közmeghallgatáson leleplezte az ufók létezését. Beszédében azt mondta: két idegen az amerikai kormánynak dolgozik. Ma van egyébként az Ufók Világnapja.

Leleplező dokumentumfilm a földönkívüliekről

Life.hu 20142013.04.16, 15:47

Hamarosan elkészül a várva várt dokumentumfilm, amely megcáfolhatatlan bizonyítékokat mutat be az ufók létezésével kapcsolatban. A rendező egy orvos, aki nemrég egy fura lény tetemére bukkant.

Idegenek jártak New Yorkban?

Life.hu 20142013.04.06, 14:36

Rejtélyes köröket találtak egy amerikai kisvárosban, New York államban. Sokak szerint idegen lények állnak a háttérben. Ti hisztek a földönkívüliek létezésében?

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat