hirdetés

földönkívüliek

címke rss
Különös ásványok tartják lázban a földönkívüli élet kutatóit

Különös ásványok tartják lázban a földönkívüli élet kutatóit

Amerikai kutatók úgy gondolják, lehetséges bizonyítékot találtak arra, hogy egykor élet volt a Marson.

Eddig titkos ufójegyzőkönyveket tett közzé a CIA

Felfedező2016.01.29, 17:36

A világ egyik leghíresebb hírszerző szolgálatának is van humorérzéke; a szervezet levéltárában őrzött publikálatlan ufóészlelési jegyzőkönyveket a népszerű tévésorozat, az X-akták újraindításának alkalmából tették közzé. Az 1950-es évek elejéről származó tíz jegyzőkönyvet azzal a megjegyzéssel töltötték fel a CIA honlapjára, hogy abban mind az ufóhívők, mind a szkeptikusok találhatnak maguknak csemegét.

Ősi idegenek nyomai láthatók Puma Punku kövein?

Tudomány2016.01.08, 18:29

Erich von Däniken és elszánt hívei egyik kedvenc helyszíne Puma Punku, ahol szent meggyőződésük szerint idegenek állították fel bázisukat tizenhétezer évvel ezelőtt. Ez persze aligha igaz, hiszen ma már pontosan meg tudjuk magyarázni, hogyan épültek az egyébként valóban különösen pontos és szabályos kőalkotások – az inkák kifejezetten ügyes, tehetséges kőműves elődei húzták fel ezeket a kietlen fennsíkra.

Ősi, gömb alakú csillaghalmazokban rejtőzhetnek a földönkívüliek

Tudomány2016.01.07, 17:00

A Tejútrendszer szélén talált ősi csillagok zsúfolt, gömb alakú halmazai lehetnek a Földön kívüli élet legjobb lelőhelyei egy új elmélet szerint.

Mobillal gyógyíthatjuk a rákot

Techbázis2015.11.09, 12:17

Az emberiség számtalan problémával néz szembe, köztük éhezéssel, globális felmelegedéssel, és olyan nehezen kezelhető betegségekkel, mint a rák. Ezeket a témákat szuperszámítógépek elemzik, virtuális modellekkel próbálnak választ adni a megértésükhöz szükséges kérdésekre. Ezek a gépek azonban nincsenek elegen, mi több, drágák is. Sokkal gazdaságosabb, ha a kutatók a világszerte elérhető okostelefonok erejére bízzák a munkát. Addig a felhasználó csak alszik.

51-es körzet: az elhallgatott titkok bázisa

Felfedező2015.10.28, 09:41

2013. augusztus 17-én a CIA egy szigorú titkosítás alól feloldott dokumentumban hivatalosan is elismerte, hogy létezik az amerikai kormányzat által mindaddig eltagadott, titokzatos 51-es körzet. Az ufóhívők a körzet létét konzekvensen tagadó hatósági nyilatkozatokra a nem zörög a haraszt elve alapján egyenesen úgy tekintettek, mint feltételezéseik egyfajta negatív bizonyítékára.

Pataky Attila: "Egy másik térbe vittek a földönkívüliek"

Life.hu 20142015.10.19, 09:08

Az Edda frontembere kisgyermekkorában látott először ufót, elmondása szerint azóta is mindennapos élmény a velük való találkozás.

Idegen civilizációt sejtenek egy távoli csillagnál

Tudomány2015.10.18, 12:55

"Idegen megaépítményt találtak a tudósok?" – tette fel a kissé szenzációhajhásznak tűnő kérdést egy bejelentéssel kapcsolatban számos internetes és nyomtatott bulvárlap az elmúlt időszakban. Való igaz, az egyik tőlünk távol található csillag különösen viselkedik, ami termékeny táptalajt kínál a higgadtabb és vadabb találgatásoknak egyaránt. Annyi biztos, hogy nagy és szokatlan dolog van a fénylő égitest közelében, az Origónak nyilatkozó szakértők szerint azonban kicsi az esély arra, hogy ez idegen civilizációhoz lenne köthető.

Snowden szerint az idegenek mindent titkosítanak

Techbázis2015.09.21, 16:33

A feltörhetetlen titkosítás miatt nem vesszük földönkívüliek jeleit, mondta Edward Snowden volt amerikai kém, aki lebuktatta az Egyesült Államok megfigyelési programját.

Stephen Hawking földönkívüliekre fog vadászni

Life.hu 20142015.07.21, 08:52

Különleges projektbe vág bele napjaink legismertebb fizikusa: Stephen  Hawking ugyanis bejelentette, hogy egy orosz millárdossal, Jurij Milnerrel újra felélesztik a földönkívüliek utáni intenzív kutatást.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat