hirdetés

demográfia

címke rss
Az író fújta le az IKSZ eseményét, mert nem is írt szingliadóról

Az író fújta le az IKSZ eseményét, mert nem is írt szingliadóról

Benda József, a népességnövekedést beindításáról szóló könyv írójának kérésére fújta le az IKSZ a sok vitát kiváltó eseményt. Benda József elmondása szerint a KDNP ifjúsági tagozata félremagyarázta az írását, A szakadék szélén című könyvében nem is tett olyan javaslatokat, amiket az IKSZ neki tulajdonított. A könyv konkrét javaslatokat taglaló fejezetében tényleg nem szerepel például az elhíresült szingliadó ötlete.

Időzített bomba a lanyha gyerekvállalási kedv

Gazdaság2016.01.14, 16:16

Már szinte mindenhol tendencia, hogy a gazdasági fejlődéssel csökken a gyerekvállalási kedv is, ez azonban rövidesen gazdasági visszaeséshez vezethet. A katasztrófa csak a politikusok aktív szerepvállalásával kerülhető el. A fejlett országokban egyelőre a bőkezű családtámogatással és a nők könnyebb munkavállalásának segítésével próbálnak tenni a gyerekszám növeléséért.

Szingliadóról szól a KDNP támogatta könyv

Itthon2016.01.11, 10:42

A KDNP pártalapítványa adta ki azt a könyvet, amelyben a szerző szingliadóval, a három gyereknél kevesebbet vállaló nők állami pozícióktól való eltiltásával ösztönözné a gyerekvállalást.

Kövér László megint érdekeseket mondott

Itthon2015.12.15, 21:24

Kövér László szerint fontos, hogy a közbeszéd része legyen a demográfiai helyzet. A házelnök többek között a halál kultúrájának harsonásairól is beszélt.

Az egészségügy és az osztalék lehet a jövő év sztorija

Investor2015.12.15, 16:40

Év vége közeledtével már megszokhattuk, hogy a nagy befektetési bankok, alapkezelők sorra teszik közzé következő évi prognózisaikat, illetve azon elképzeléseiket, hogy milyen eszközökön lehetne hozamot elérni. Most a több mint 250 milliárd eurónyi vagyont kezelő Fidelity International szakemberei osztják meg az olvasóval elképzelésüket, mely szerint az osztaléksztorik és az egyre fontosabb egészségügy áll a befektetések fókuszában.

Az egészségügy és a demográfia lehet a jövő befektetése

Investor2015.11.14, 12:30

A demográfiai változások miatt például az egészségügy lehet az a terület, amelyet érdemes figyelemmel követni a Fidelity International szerint, ha befektetéseken, megtakarításaink jövőjét illetően tervezünk, hiszen egyértelmű folyamatok zajlanak a világban: öregedő társadalmak, egyre több egészségügyi kiadás. 

Óriási társadalmi változások küszöbén állunk

Investor2015.11.04, 18:33

Évek óta először látszik úgy, hogy a demográfiai trendek az Egyesült Államok gazdaságának és részvénypiacának kedveznek Kínával szemben. Ez azért izgalmas, mert miközben a kínai vezetés lazított az egy gyerek elvére épülő népesedés-politikáján múlt héten, nem kapott túl sok figyelmet, hogy a népesedés-dinamika milyen komoly hatással van a részvénypiacok hosszú távú teljesítményére – írja a Mark Hulbert a MarketWatch publicistája.

A világgazdaságnak szüksége van a kínai gyerekekre

Investor2015.10.30, 13:44

Komoly visszhangokat váltott ki a világban, hogy Kína megváltoztatta a népesedéspolitikáját, és feloldotta a nagyjából 35 éve fennálló szabályt, miszerint a családok csupán egy gyereket vállalhatnak. Elsőre talán meglepő lehet, hogy a gyorsjelentési szezon kellős közepén, az olajár viszontagságai közepett és az európai menekültválság mellett miért pont a kínai gyerekpolitika kavart ekkora port, de a kérdés mélyére nézve látszik, hogy a döntés az elkövetkező évtizedek egyik legfontosabb problémáját vetíti előre.

Szexre buzdítják a dánokat

[origo] utazás2015.10.01, 12:56

Egy utazási iroda kedvezményt ad a gyermekvállalás ösztönzésére.

A kutyának sem kellenek a magyar férfiak

Itthon2015.07.30, 06:04

Minden harmadik magyar felnőtt egyedül él, de a férfiak körében ez az arány majdnem negyven százalék. Az elmúlt évtizedekben az élettársi kapcsolatok is előretörtek, számuk a 30 év alattiak körében már elérte a házasok számát is. Érdekesség, hogy a szinglik aránya csupán három százalék.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat