hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › demográfia

demográfia

címke rss
Még a harmadik világháború sem használna

Még a harmadik világháború sem használna

Az emberiség már túlnőtt azon a ponton, amikor még születésszabályozással csökkenteni tudtuk volna a környezetterhelésünket. Egy új vizsgálat szerint a nagy katasztrófák sem lennének hasznosak ebből a szempontból.

Máris a süllyesztőbe kerülhetett az új nyugdíjrendszer

Itthon2014.07.31, 10:00

A koncepció kész, hamarosan megkezdődhet a kormányzati munka a gyerekvállalást jutalmazó nyugdíjrendszer kidolgozásáról, és akár ebben a kormányzati ciklusban elfogadhatják a törvényt. Legalábbis ezt állítja Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője,  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezzel szemben azt mondja, hogy semmilyen változást nem terveznek a nyugdíjrendszerben. Botos Katalin, a javaslat egyik kidolgozója szerint, ha nem lesz változás, akkor 15-20 év múlva olyan űr keletkezik a nyugdíjkasszában, mint a háborúk okozta demográfiai helyzetekben.

Szeretem a gyerekeket, de a lakásomba nem vinném haza őket

Itthon2014.01.02, 16:52

Miért olyan nehéz beszélni arról, ha valaki soha nem akar gyereket? Még ha magunkat meg is tudjuk győzni arról, hogy jól döntünk, a többség furcsán néz az olyanokra, akik ódzkodnak ettől. De mi a baja a gyerekvállalással annak, aki amúgy szereti a gyerekeket, és lehet-e teljes életet élni utódok nélkül?

Egyre súlyosabb a nőhiány Kínában

Nagyvilág2013.10.17, 22:44

Demográfiai trendek miatt a következő évtizedben több tízmillió férfi maradhat feleség nélkül Kínában, aminek - alapvető hazai társadalmi és gazdasági következményei mellett - a kelet-ázsiai ország határain kívül is hatása lehet.

Az utolsó simítások a népesedési programon

Gazdaság2013.07.23, 13:12

Szerdán végső formába öntheti a kormány a demográfiai programot, melynek keretében a keveset kereső sokgyerekesek is ki tudnák használni a családi adókedvezményt. A devizahitelesek mentőcsomagjáról első olvasatban tárgyalhat a kabinet, döntés ebben az ügyben nem valószínű most.

Navracsics nem nehezítené meg a külföldre tartók dolgát

Itthon2013.07.13, 13:35

Nem a küszöböt kell megemelni, hanem a jobb helyzetet kell teremteni Magyarországon ahhoz, hogy ne vándoroljanak el a fiatalok - vélte Navracsics Tibor.

A 18-49 éves magyarok hét százaléka él külföldön

Itthon2013.07.11, 19:59

A 18-49 éves, Magyarországon állandó lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok 7,4 százaléka, 335 ezer ember tartózkodik tartósan külföldön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézetének új módszertanon alapuló gyorsbecslése szerint.

A kormány még emészti a demográfiai csomagot

Itthon2013.07.10, 06:48

A kormány még nem döntött, mi legyen benne a gyerekvállalást bátorítani hivatott demográfiai programban, két hét múlva újra előveszik a sok tízmilliárdos kérdést a Magyar Nemzet szerint.

Előző
Következő