hirdetés

demográfia

címke rss
Az egészségügy és a demográfia lehet a jövő befektetése

Az egészségügy és a demográfia lehet a jövő befektetése

A demográfiai változások miatt például az egészségügy lehet az a terület, amelyet érdemes figyelemmel követni a Fidelity International szerint, ha befektetéseken, megtakarításaink jövőjét illetően tervezünk, hiszen egyértelmű folyamatok zajlanak a világban: öregedő társadalmak, egyre több egészségügyi kiadás. 

Óriási társadalmi változások küszöbén állunk

Investor2015.11.04, 18:33

Évek óta először látszik úgy, hogy a demográfiai trendek az Egyesült Államok gazdaságának és részvénypiacának kedveznek Kínával szemben. Ez azért izgalmas, mert miközben a kínai vezetés lazított az egy gyerek elvére épülő népesedés-politikáján múlt héten, nem kapott túl sok figyelmet, hogy a népesedés-dinamika milyen komoly hatással van a részvénypiacok hosszú távú teljesítményére – írja a Mark Hulbert a MarketWatch publicistája.

A világgazdaságnak szüksége van a kínai gyerekekre

Investor2015.10.30, 13:44

Komoly visszhangokat váltott ki a világban, hogy Kína megváltoztatta a népesedéspolitikáját, és feloldotta a nagyjából 35 éve fennálló szabályt, miszerint a családok csupán egy gyereket vállalhatnak. Elsőre talán meglepő lehet, hogy a gyorsjelentési szezon kellős közepén, az olajár viszontagságai közepett és az európai menekültválság mellett miért pont a kínai gyerekpolitika kavart ekkora port, de a kérdés mélyére nézve látszik, hogy a döntés az elkövetkező évtizedek egyik legfontosabb problémáját vetíti előre.

Szexre buzdítják a dánokat

[origo] utazás2015.10.01, 12:56

Egy utazási iroda kedvezményt ad a gyermekvállalás ösztönzésére.

A kutyának sem kellenek a magyar férfiak

Itthon2015.07.30, 06:04

Minden harmadik magyar felnőtt egyedül él, de a férfiak körében ez az arány majdnem negyven százalék. Az elmúlt évtizedekben az élettársi kapcsolatok is előretörtek, számuk a 30 év alattiak körében már elérte a házasok számát is. Érdekesség, hogy a szinglik aránya csupán három százalék.

Több megyényi ember fog eltűnni Magyarországról

Gazdaság2015.07.10, 14:06

2060-ra kétmillióval kevesebb lesz Magyarország népessége, és a lakosság harmada 65 év feletti lesz. A bevándorlók száma csökkent az utóbbi években, a menedékkérőké nőtt. Egyre több magyar vándorol külföldre.

Kínában is elöregszik a társadalom

Gazdaság2015.01.23, 10:39

2014-ben is csökkent a kínai munkaerő-állomány, és a tendencia várhatóan folytatódni fog. A kínai társadalom az európaihoz hasonlóan elindult az elöregedés útján, ami visszavetheti az ország gazdasági teljesítményét.

Zavaros nagyalbán álmok

Nagyvilág2014.11.12, 12:24

Október 14-én történt, hogy a belgrádi Partizan stadionban, a Szerbia–Albánia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn egy Nagy-Albánia-zászlót hordozó drónt irányítottak a gyep fölé, felkorbácsolva ezzel az indulatokat a nézőtéren és a játékosok között. A két ország miniszterelnöke pont azon a héten találkozott volna, de a történtek miatt erre végül csak hétfőn került sor. De mi az, hogy Nagy-Albánia? Mennyire jogos az ettől való félelem és mit gondolnak erről maguk az albánok?

Óvodalátogatásért jár majd a családi pótlék

Gazdaság2014.11.11, 13:29

Munkavállaláshoz nem, de óvodáztatáshoz kötnék a családi pótlékot, mondta az Origónak Novák Katalin családügyi államtitkár. A családtámogatások folyamatosan alakuló rendszerével egyszerre bátorítanák a gyerekszülést és a munkavállalást.

Még a harmadik világháború sem használna

Környezet2014.10.29, 07:53

Az emberiség már túlnőtt azon a ponton, amikor még születésszabályozással csökkenteni tudtuk volna a környezetterhelésünket. Egy új vizsgálat szerint a nagy katasztrófák sem lennének hasznosak ebből a szempontból.

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat