hirdetés

demográfia

címke rss
Szexre buzdítják a dánokat

Szexre buzdítják a dánokat

Egy utazási iroda kedvezményt ad a gyermekvállalás ösztönzésére.

A kutyának sem kellenek a magyar férfiak

Itthon2015.07.30, 06:04

Minden harmadik magyar felnőtt egyedül él, de a férfiak körében ez az arány majdnem negyven százalék. Az elmúlt évtizedekben az élettársi kapcsolatok is előretörtek, számuk a 30 év alattiak körében már elérte a házasok számát is. Érdekesség, hogy a szinglik aránya csupán három százalék.

Több megyényi ember fog eltűnni Magyarországról

Gazdaság2015.07.10, 14:06

2060-ra kétmillióval kevesebb lesz Magyarország népessége, és a lakosság harmada 65 év feletti lesz. A bevándorlók száma csökkent az utóbbi években, a menedékkérőké nőtt. Egyre több magyar vándorol külföldre.

Kínában is elöregszik a társadalom

Gazdaság2015.01.23, 10:39

2014-ben is csökkent a kínai munkaerő-állomány, és a tendencia várhatóan folytatódni fog. A kínai társadalom az európaihoz hasonlóan elindult az elöregedés útján, ami visszavetheti az ország gazdasági teljesítményét.

Zavaros nagyalbán álmok

Nagyvilág2014.11.12, 12:24

Október 14-én történt, hogy a belgrádi Partizan stadionban, a Szerbia–Albánia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn egy Nagy-Albánia-zászlót hordozó drónt irányítottak a gyep fölé, felkorbácsolva ezzel az indulatokat a nézőtéren és a játékosok között. A két ország miniszterelnöke pont azon a héten találkozott volna, de a történtek miatt erre végül csak hétfőn került sor. De mi az, hogy Nagy-Albánia? Mennyire jogos az ettől való félelem és mit gondolnak erről maguk az albánok?

Óvodalátogatásért jár majd a családi pótlék

Gazdaság2014.11.11, 13:29

Munkavállaláshoz nem, de óvodáztatáshoz kötnék a családi pótlékot, mondta az Origónak Novák Katalin családügyi államtitkár. A családtámogatások folyamatosan alakuló rendszerével egyszerre bátorítanák a gyerekszülést és a munkavállalást.

Még a harmadik világháború sem használna

Környezet2014.10.29, 07:53

Az emberiség már túlnőtt azon a ponton, amikor még születésszabályozással csökkenteni tudtuk volna a környezetterhelésünket. Egy új vizsgálat szerint a nagy katasztrófák sem lennének hasznosak ebből a szempontból.

Máris a süllyesztőbe kerülhetett az új nyugdíjrendszer

Itthon2014.07.31, 10:00

A koncepció kész, hamarosan megkezdődhet a kormányzati munka a gyerekvállalást jutalmazó nyugdíjrendszer kidolgozásáról, és akár ebben a kormányzati ciklusban elfogadhatják a törvényt. Legalábbis ezt állítja Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője,  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezzel szemben azt mondja, hogy semmilyen változást nem terveznek a nyugdíjrendszerben. Botos Katalin, a javaslat egyik kidolgozója szerint, ha nem lesz változás, akkor 15-20 év múlva olyan űr keletkezik a nyugdíjkasszában, mint a háborúk okozta demográfiai helyzetekben.

Szeretem a gyerekeket, de a lakásomba nem vinném haza őket

Itthon2014.01.02, 16:52

Miért olyan nehéz beszélni arról, ha valaki soha nem akar gyereket? Még ha magunkat meg is tudjuk győzni arról, hogy jól döntünk, a többség furcsán néz az olyanokra, akik ódzkodnak ettől. De mi a baja a gyerekvállalással annak, aki amúgy szereti a gyerekeket, és lehet-e teljes életet élni utódok nélkül?

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat