hirdetés

Budapest

címke rss

S-osztály kicsiben - Mercedes C220 CDI teszt

Auto2007.10.31, 23:03

Az új C-osztályos Mercedes jött, látott, és győzött. Kevés olyan modellje volt a csillagos márkának az elmúlt tíz évben, ami ennyire heves lelkesedést váltott volna ki az autós társadalomból. Végre Stuttgartban is rájöttek, hogy egy Mercedesnek nincs szüksége kör alakú lámpákra, vagy tojásformára, elég, ha egy karakteres, szögletes formát álmodnak neki. Az új bébi-Benzt a legnépszerűbbnek ígérkező 2,2 literes dízelmotorral tettük próbára.

Remek a Fradi-telek, de kérdés, mire jó

Ingatlan2007.10.31, 13:27

A Ferencváros Üllői úti sporttelepének eladása negyedik próbálkozásra is kudarcba fulladt. Úgy tűnik, az állam és a csekély számú befektetőjelölt elképzeléseit nem lehet közös nevezőre hozni - pedig nemcsak külföldi, de magyarországi példa is van már jó helyen lévő sportingatlan üzleti célú hasznosítására.

Bőven van még tere a lakásdrágulásnak

Ingatlan2007.10.30, 15:40

A megszorításokat követő recesszió után újabb élénkülés előtt áll a magyarországi lakáspiac. Az építtetők aktivitása egyértelműen növekszik, jóllehet az árakban eddig nem tudták érvényesíteni költségeik emelkedését.

Párizs-Budapest járatok: törölve

Gazdaság2007.10.29, 16:01

Járatainak harminc százalékát törölte az Air France a légi kísérők sztrájkjának ötödik és várhatóan utolsó napján. Hétfőn este ismételten nem indul gép Budapestre. Továbbra is hosszú sorokban kígyóznak a franciaországi repülőtereken. A káoszt azt okozza, hogy a légi kísérők a felszállás előtt döntik el, hogy sztrájkolnak vagy dolgoznak. Amennyiben a légitársaság nem tud legalább két légi kísérőt biztosítani minden 50 utashoz, a járatot az utolsó pillanatban kénytelen törölni.

Sokat nyert a főváros a tőzsdén

Archívum2007.10.29, 07:14

A Főváros az év második felében 13,664 milliárd forint bevételt ért el tőzsdei portfoliójának eladásából, amin kétmilliárd forint árfolyamnyereséget könyvelhetett el - közölte a BFVK Zrt.

Otthon szülő anya került életveszélybe

Itthon2007.10.27, 19:34

Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy otthon szülő anyát és csecsemőjét péntekről szombatra virradó éjszaka Budapesten - hangzott el a tv2 hírműsorában. Orvost vagy bábát nem találtak a lakásban a helyszínre érkező mentősök.

Elengedték a pénteki hídfoglalókat

Itthon2007.10.27, 14:17

Elengedte a rendőrség azt a 82 tüntetőt, akik részt vettek a pénteki budapesti rendbontásban. Az engedély nélkül demonstrálók pénteken az Erzsébet híd forgalmát csak pár percre tudták megbénítani, utána a rendőrök végigkergették őket Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán.

Vonatokat érint a hajnali óraigazítás

Gazdaság2007.10.27, 16:16

Vasárnap hajnalban lesz az óraigazítás - ekkor kezdődik a téli időszámítás. A MÁV menetrendjét emiatt nem kell módosítani. Néhány nemzetközi és belföldi vonat azonban a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be a téli időszámítás szerinti indulási időt.

Káosz a francia reptereken

Gazdaság2007.10.27, 16:34

A vártnál nagyobb fennakadásokat okoz a franciaországi repülőtereken az Air France légitársaság légi kísérőinek harmadik napja tartó sztrájkja. A sztrájk a Budapestre induló járatok egy részét is érinti.

Gazdátlanul hever a Jóbarátok-örökség

Tévé2007.10.27, 12:41

A Jóbarátokat mindenki szerette, imádta, babusgatta, azonban a sorozat végeztével, mintha megszűntek volna az ekkora népszerűségnek örvendő komédiaszériák. Mi történt, van-e utód? Ha nincs, akkor miért nincs? Utánanéztünk annak is, mi lett azokkal, akik a Jóbarátok-on dolgoztak éveken át.

Majdnem ingyen jegyekkel ünnepli új járatait a Ryanair

[origo] utazás2007.10.27, 15:01

A Ryanair diszkont légitársaság magyarországi vonalhálózatát kettőről kilencre bővíti ősszel, a bővítést 200 ingyenjegy szétosztásával ünnepli a légitársaság, a jegyek után az adókat és illetékeket azonban meg kell fizetni - áll a cég szombati közleményében.

Állt a Moszkva tér a világháborús bomba miatt

Itthon2007.10.27, 18:12

Hatalmas dugó alakult ki a Moszkva téren a Szilágyi Erzsébet fasornál talált második világháborús bomba miatt. A bombát a helyszínen megsemmisítették, ezt követően indulhatott meg a forgalom.

Túlélésre játszanak a láthatatlan bringások

Itthon2007.10.27, 12:34

Fehérre festett, leláncolt bicikli emlékeztet majd mindenkit egy halálos kerékpáros balesetre vasárnaptól Budapesten a Stefánia és a Thököly út kereszteződésben. A biciklit fővárosi kerékpárosok állítják fel egy demonstráció keretében. Az eseményen nem csak elgázolt társukra emlékeznek, hanem figyelemfelhívásnak is szánják. A biciklisek szemléletváltást követelnek: egyenjogúságot a városi utakon, több türelmet és figyelmet az autósok - és a kerékpárosok - részéről is.

Hallgasd meg a Piramis dupla koncertlemezét!

Szórakozás2007.10.26, 19:03

Megalakulásának harmincéves évfordulóját ünnepelte meg tavaly karácsonykor a hetvenes évek legendás magyar zenekara, a Piramis. A koncert anyaga most duplalemezen jelent meg, hallgasd hát meg csütörtök déltől péntek délig az [origo]-n!

Végigkergették a városon a hídfoglalókat

Itthon2007.10.26, 21:35

Gyakorlatilag végigkergették Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán a péntek reggel hídfoglalással próbálkozó tüntetőket a rendőrök. Az Erzsébet hídon gyülekező tömeg a híd forgalmát csak pár percre tudta megbénítani, ám később - nyomukban a rendőrökkel - végigvonultak a Ferenciek tere-Astoria-Blaha Lujza tér útvonalon, a kereszteződéseket sorra blokkolva. A Blaha után azonban a blokádolók elvesztették lendületüket, és felolvadtak a járókelők között, hogy később a Ferenciek terén újra feltűnjenek. A rendőrök 82 embert állítottak elő.

Lerabolják a pályaudvari forgalmat a mezítlábas taxisok

Itthon2007.10.25, 15:12

A MÁV, a főváros alkalmazottainak adják ki magukat a pesti pályaudvarokon utasokra vadászó taxisok, de van, aki rablónak nevezi saját magát. A Nyugatiban az ismert taxitársaságok autóit nem is látni, a mezítlábasoktól pedig még a posztoló rendőrök is óvják az utast. A fuvar több mint kétszer annyiba kerül, mint a hivatalos taxisoknál. A MÁV nem foglalkozik a problémával.

Az E.on Kézilabda Gála programja

Sport2007.10.25, 13:46

Idén december 30-án a Syma-csarnok ad otthont az E.on Kézilabda Gálának.

Ligur napok Budapesten

[origo] utazás2007.10.25, 16:58

Genovai hajóépítés, strandok hosszú sora, színház, film, zöldfűszeres szószok és finom tészták La Speziától Ventimigliáig, amely a Genovai-öblöt fogja össze, középen a névadó várossal - mindezzel megismerkedhetnek az érdeklődők Budapesten, az Olasz Kulturális Intézetben csütörtökön és pénteken a VII. Olasz nyelv hete a világban című rendezvénysorozat keretében.

A rendőrség fel fog lépni az esetleges hídfoglalók ellen

Itthon2007.10.24, 22:35

A rendőrség továbbra is határozottan fellép minden, a jövőben előforduló jogsértéssel szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán, miután több internetes oldalon is megjelent az az állítólag a BRFK-tól származó hír, hogy a rendőrség nem akar beavatkozni egy jobboldali internetes lap által péntekre szervezett hídlezárásba.

Nem dőlt ki a csarnok fala - több mint tízezren a Mayday-en

Partytár2007.10.24, 11:14

Három év, három helyszín. 2005-ben még a Hungexpón, tavaly már a Budapest Sportarénában, idén meg a Syma Csarnokban gyűltek össze a technoid stílusok hívei a Mayday-re - idén több mint tízezren.

Elfogták a batéi postarablókat

Itthon2007.10.24, 21:30

Kaposvári kommandósok Budapesten fogták el azt két férfit, akik egy hónappal ezelőtt kirabolták a batéi postát. Az elkövetők beismerték a "whiskys" könyve alapján megtervezett rablást.

Pár tucat tüntetővel egyezkednek

Itthon2007.10.23, 22:11

Oszlatás volt az Alkotmány utcában, most pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton egyezkednek a rendőrök a pár tucat kitartó tüntetővel. Volt könnygáz és menekülés. Lassan több az újságíró, mint a tüntető. A Fidesz délutáni gyűlése még rendben lezajlott, a Terror Házához érkező tömeg nagyrészt feloszlott, miután a szervezők megköszönték a részvételt. A rendezők szerint negyedmillióan lehettek a Fidesz keddi gyűlésén, a rendőrök 30 ezerről tudnak. Orbán felindultan szónokolt. Percről percre.

Magyar turisták rekedtek Egyiptomban

Itthon2007.10.22, 18:51

Egy meghibásodott repülőgép miatt három utazási iroda több mint 170 utasa nem tudott elutazni Budapestről Egyiptomba, sokan pedig Sarm-es-Sejkből nem indulhattak haza. Sikerült egy másik gépet szerezni, ezt azonban nem engedték leszállni az egyiptomi hatóságok, így egy harmadik gépen a kora esti órákban hagyták el az országot a magyarok. A Ferihegyen várakozókkal várhatóan késő este fordul vissza a gép. Az egyik iroda igazgatója állítja, mindenkit kártalanítani fognak.  

Egyértelmű a rendőri túlerő

Itthon2007.10.22, 22:49

Az Andrássy úthoz vonult és összecsapott a rendőrökkel az a tömeg, amely korábban a Szabadság téren demonstrált. A rendőrség könnygázt vetett be a molotov-koktélt dobáló tüntetők ellen. A zavargáson hamar úrrá lett a látványos rendőri túlerő. A rendőrségi akciók folytatódtak, a Nyugati térnél többszáz rendőr sorakozott fel, a villamosokat leállították. Az Országos Mentőszolgálat információi szerint eddig öt sérültet láttak el, őket könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

A Győr egy pontot elvitt Kispestről

Sport2007.10.20, 21:33

Noha a Győr két góllal is vezetett a listavezető Budapest Honvéd otthonában, végül egy ponttal távozott a Bozsik Stadionból a labdarúgó Soproni Liga 12. fordulójában. A címvédő Debrecen a kameruni Dorge R. Kouemaha mesternégyesével legyőzte a Sopront.

Enyhe lakásdrágulást jósolnak

Ingatlan2007.10.20, 12:59

Noha a reálkeresetek csökkenése veszélyt jelenthet a lakáspiacra, a lakásépítők és -forgalmazók többsége nem számít visszaesésre a következő egy évben. A vásárlók manapság kevesebb pénzből kisebb lakást választanak, viszont több helyiséggel - derül ki a szeptemberi Lakásvásáron készült felmérésből.

Lakásbörze nyílik Budapesten

Ingatlan2007.10.19, 17:25

A harmadik Horizont Lakásbörze pénteken nyílik meg Budapesten a Hungexpo "B" pavilonjában. A rendezvényre mintegy 100 kiállítót és 10 ezer látogatót várnak. A kiállítást eddig elsősorban a használt lakások iránt érdeklődők látogatták, azonban a szervezők tájékoztatása szerint ez alkalommal az az újépítésű lakást keresőket is megcélozták: 35 százalékkal bővül az újépítésű lakáskínálat. A lakásbörzén igénybe vehető ingyenes jogi és hiteltanácsadás is.

Műanyag Maybach és láthatatlan Ferrari

Auto2007.10.19, 12:15

A jelenleg is folyó médiakampány büszkén emlegeti az idei Luxusautó Show különlegességei között a Maybach Exelerót és a kiállítás legdrágább járművét, a Ferrari FXX-et. Előbbi egyáltalán, utóbbi már nincs a Hungexpón, van viszont ufó háromszáz forintért. Azért a Lamborghinik, Ferrarik, Rolls-Royce-ok sora és néhány igazi kuriózum miatt érdemes kilátogatni a showra.

MSZP-irodákat próbáltak felgyújtani Budapesten

Itthon2007.10.19, 08:12

Két budapesti MSZP-irodát is megpróbáltak felgyújtani péntekre virradóra Budapesten. Az irodák ablakait betörték, az egyikben pedig tüzet is gyújtottak, de azt a kiérkező tűzoltók eloltották.

Ingatlanfejlesztők leszegett fejjel, előre

Ingatlan2007.10.18, 09:42

Hónapok óta stagnálás közeli állapotban van az egységes ingatlanadó által is - igaz, egyre kevésbé - fenyegetett magyar ingatlanpiac, de az igazán tőkeerős fejlesztőket ez jól láthatóan cseppet sem zavarja. A mostanában indult megaberuházásokhoz hasonló, komplett városnegyedek felbukkanása az elkövetkező években is valószínű.

Hat ünnepi rendezvényt tart kockázatosnak a rendőrség

Itthon2007.10.18, 13:33

Több mint száz rendezvényt jelentettek be idáig a rendőrségen az október 23-ai hosszú hétvégére. A rendőrség ezek közül hatot ítélt kiemelt kockázatúnak, többek között az állami ünnepséget és a Fidesz nagygyűlését is. A budapesti főkapitány megerősítette: úgy tudják, rendbontókra kell számítani.

Még mindig halódik az élőzene nálunk

Szórakozás2007.10.18, 09:36

Bár a fesztiválok terén tapasztalható némi fejlődés itthon, a klubkoncertek szintjén továbbra is fájó a lemaradásunk. Vajon csak pénzkérdés, hogy kevés külföldi előadó lép fel nálunk? Milyen más okai lehetnek még annak, hogy egy-két szubkultúrát leszámítva, Budapest gyakorlatilag teljesen kiesett az európai vérkeringésből?

Szakmai szimpózium hazánkban

Babalapozó2007.10.18, 21:31

2006 őszén jelentette be a Newcastle-i Egyetem két kutatásvezető professzora, Colin McGuckin és Nico Forraz, azt a világszinten is kiemelkedő tudományos eredményt, mely szerint első ízben sikerült emberi májszövetet alkotniuk köldökzsinórvérből nyert őssejtek felhasználásával. Az eseményről a magyar sajtó is beszámolt. A Sejtbank fontosnak tartja, hogy Magyarországon mind ismertebbé váljanak a köldökzsinórvér-őssejtek egyre szélesebb körű gyógyászati alkalmazásának lehetőségei, valamint az ezzel foglalkozó kutatások eredményei. Ezen célkitűzéseknek kívánt szolgálni, amikor meghívta Colin McGuckin professzort és Dr. Nico Forrazt, hoggy ...

Űrkutatási vetélkedő szombaton

Tudomány2007.10.18, 14:43

2007. október 20-án kerül sor a Magyar Asztronautikai Társaság által az űrkorszak kezdetének 50. évfordulója alkalmából szervezett országos diákvetélkedő szóbeli döntőjére Budapesten, a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.

Térkép készült a térfigyelő kamerákról

Itthon2008.01.09, 14:52

Mostantól bárki megtudhatja, a főváros mely pontjain figyelik az utcán kamerák: elkészült az első online térkép, amely rögzíti a Budapesten található, több mint háromszáz térfigyelő pontos elhelyezkedését. A jogvédők több évig pereskedtek, hogy a BRFK nyilvánossá tegye a kamerák adatait, mert a rendőrök kitartottak amellett, hogy ez veszélyes a közbiztonságra, hiszen a bűnözők így előre tudni fogják, hol lehet ráfázni egy kocsifeltörésre.

155-tel repesztett Gusztos a 100-as táblánál

Itthon2007.10.16, 18:32

Gyorshajtás miatt indult eljárás Gusztos Péter SZDSZ-es politikus ellen. A képviselő által vezetet autót még szeptemberben fotózták le az M1-esen a főváros közelében.

Jól érzik magukat a férfias szakmákban dolgozó nők

Állás 20112007.10.15, 15:14

Vannak szakmák, amelyekben elsöprő a férfiak aránya. Ám ezeken a területeken is dolgoznak nők. Hogy érzik magukat a férfiak "tengerében" Hogyan sikerült beilleszkedniük? Mi kell az érvényesüléshez? Többek között erről kérdeztük Hanák Tímeát, Európa egyetlen női hídmesterét, Ballainé Krikker Zsuzsannát, a Magyar Honvédség Katonanői Bizottságának elnökét és Halmos Krisztinát, az Epam szoftverfejlesztő cég üzleti elemzőjét.

Látnak még reményt az eltűnt gyerekek keresői

Itthon2007.10.15, 09:46

Különleges nyomozócsapat vette át egy héttel ezelőtt a Margitszigetről eltűnt kisfiú és az emődi kislány utáni kutatást. Bár a rendőrség hivatalos közlése szerint nem merült föl olyan adat, amely azt támasztaná alá, hogy a gyerekek bűncselekmény áldozatai lettek, a nyomozók által felállított teóriák között ez az eshetőség is szerepel. A múlt héten ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki. Az [origo] által megkérdezett, volt rendőr szerint elképzelhető, hogy ha a gyerekek emberrablók kezére kerültek, a díj fejében valamelyik elkövető feladja bűntársát.

Buszmegállóban gázolt egy autó

Itthon2007.10.13, 09:40

Két ember súlyosan megsérült a fővárosban, amikor buszmegállóba csapódott egy autó szombat reggel - közölte a rendőrség.

Energiaügyben össze kell fogni a régióknak

Gazdaság2007.10.12, 12:00

A jövő energetikai és versenyképességi kihívásait a közép-kelet-európai országoknak nem saját nemzeti érdekeik mentén, hanem összefogva, egy közös érdekrendszer szerint kell megválaszolni - mondta Nani Beccalli, a GE elnöke az Első Regionális Energia Fórumon Budapesten.

Album a magyar szobaproducereknek

Partytár2007.10.11, 06:37

Még nincs baj a hazai elektronikus zenei utánpótlásban, de a szakma széttagolt. A CLS Records My Budapest 2008 pályázatával az ifjú producereknek és a szoba-dj-nek kíván lehetőséget adni.

Górcső alá veszik a Zsanett-ügy szakértőit

Itthon2007.10.11, 16:49

Az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz fordult az állítása szerint rendőrök által megerőszakolt E. Zsanett ügyében az ügyészség. A tanácstól azt várják, hogy feloldja a nyomozás során készült, de egymásnak ellentmondó egészségügyi orvos szakértői jelentéseket.

47 ország sportolói érkeznek a fitneszcsúcsra

Sport2007.10.11, 20:15

Nemzetközi kitekintéssel is mondhatjuk, hogy november 30. és december 3-a között Budapesten kerül sor az idei esztendő egyik legnagyobb testépítő- és fitneszeseményére, az IFBB égisze alatt rendezendő junior és masters fitnesz-, body fitnesz-, valamint body building-világbajnokságra. A vb "előversenye" a jövő hét végi magyar bajnokság lesz, a Stefánia-palotában.

Korábban indítják a távfűtést Budapesten

Itthon2007.10.11, 20:59

Három nappal a fűtési idény hivatalos kezdete előtt, október 12-én, pénteken beindítja a távfűtést Budapesten a Főtáv Zrt. - jelentette be a társaság csütörtökön.

Ellopták Szávay Ágnes kölcsönautóját

Sport2007.10.11, 16:20

Csütörtökre virradóra Budapesten a lakása elől ellopták a Szávay Ágnes által használt autót.

Húszezer forint egy gyermekéletért

Auto2007.10.11, 16:58

Gyermekeinkért bármit megtennénk - gondoljuk, de gyakran mégsem fordítunk kellő figyelmet a valóban életet mentő - egyébként pedig kötelező - autós gyermekülés kiválasztására. Ahogyan ruháit, a gyermekülést is kinövi a kicsi, fontos tehát, hogy mindig az életkora és testsúlya szerint ideális székben utazzon. Segítünk eligazodni a kínálatban, inkognitótesztünkből pedig kiderül, akár több tízezer forintért is kaphatunk selejtes vagy gyermekünk számára veszélyt jelentő darabot.

Szávay még túl gyenge a teniszhez

Sport2007.10.10, 22:18

Szávay Ágnes nem indul a hétfőn kezdődő, 1,34 millió dollár összdíjazású zürichi nőitenisz-tornán.

A Fidesz kivár népszavazási kezdeményezésével

Itthon2007.10.10, 20:43

A Fidesz parlamenti frakciója támogatja a párt elnökségének azt a döntését, hogy egyelőre nem nyújtják be népszavazási kezdeményezésüket - jelentette be a képviselőcsoport vezetője a szerda esti Fidesz-KDNP frakcióülést követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

Alig rendelnek munkaidőn túl a pszichiátriák

Itthon2007.10.09, 18:09

A pszichiátriai és pszichológiai szakrendelések elérhetősége Tolna megyében a legrosszabb - derült ki az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálatából. A felmerés szerint országosan a rendelési óráknak csak 9,7 százaléka esik munkaidőn kívüli időszakra.

Száz tűzoltói állás betöltetlen Budapesten

Állás 20112007.10.09, 08:32

Tűzoltókat toboroz a fővárosi parancsnokság készenléti területre. Jelenleg száz fős létszámhiánnyal küzdenek. A lánglovagoknak készülőknek nincs könnyű dolga: a követelmények szigorúak, miközben egy most 5-6 éve szolgálatot teljesítő tűzoltó mindössze nettó 104 ezer forintot keres.

Kevés budapesti elégedett az álláskínálattal

Állás 20112007.10.08, 09:16

A helyi munkalehetőségekkel a prágaiak, a koppenhágaiak és a dubliniak a legelégedettebbek Európában. Budapesten a megkérdezettek csupán 24, míg Miskolcon 11 százaléka szerint jók az elhelyezkedési lehetőségek - derül ki az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának adataiból.

Mozdony ütközött autóval Pesten

Itthon2007.10.08, 10:56

Mozdony karambolozott személyautóval Budapest XVIII. kerületében egy fénysorompó nélküli vasúti átjáróban. A kocsit vezető fiatalembert súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Halálos zuhanás egy fővárosi építkezésen

Itthon2007.10.08, 17:28

Meghalt az a román állampolgárságú férfi, aki hat emeletet zuhant egy építkezési állványzatról, Budapest VIII. kerületében.

Néha kényelmetlen, de pénzt hoz a sok futóverseny

[origo] utazás2007.10.08, 09:10

Bár a fővárosi autósoknak nyilvánvalóan más a véleményük, a statisztikák szerint az élénkülő hazai futóturizmus komoly hasznot hajt Budapestnek. Csak szeptemberben 21 ezer vendégéjszakát jelentett Budapest számára a 22. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton és a 22. Plus Budapest Nemzetközi Maraton, amelyek különböző távjaira 21 ezren neveztek.

Kéményseprők indítják a fűtési szezont

Gazdaság2007.10.08, 17:09

Lakásonként átlagosan 1500 forintba kerül a kéményseprők éves egyszeri ellenőrzése, ami egyébként kötelező. Ilyenkor tanácsos átnézetni a tüzelőberendezéseket is a szakszervízzel.

Gyógyuljunk mi is!

Női Lapozó2007.10.08, 14:34

A sókamra légúti betegségek prevenciós lehetősége és gyógymódja - legyen szó asztmáról, allergiáról, COPD-ről vagy gyakori betegeskedésről, amit gyenge immunrendszerünk okoz. Beszámoló orvos- és betegszemmel.

Angyalok sárga villogóval

Auto2007.10.08, 19:31

A felszerelés és a segélyautó típusa változott az évek folyamán, a küldetés viszont nem: segíteni a bajba jutott autóson. A régió legjobb sárga angyalai mérték össze tudásukat a Budapesten rendezett versenyben.

Bill Clinton villámlátogatása Budapesten

Itthon2007.10.06, 21:14

A világban uralkodó szociális egyenlőtlenségről, és globális problémákról ejtett szót Bill Clinton szombaton egy budapesti gálavacsorán tartott beszédében. Az Egyesült Államok egykori elnöke esti programja előtt - amelyet állítólag 50 millió forintos gázsiért vállalt - találkozott Gyurcsány Ferenccel is.

Tandíjellenes demonstráció lesz Budapesten

Itthon2007.10.06, 15:39

Olyan javaslatot dolgozott ki a HÖK, amely szerint a felsőoktatásban csak a krediteket meg nem szerző hallgatóknak kellene tandíjat fizetniük. Ha a minisztérium nem fogadja ezt el, a szervezet tüntetést szervez a kormány által tervezett rendszer ellen.

Manu Chao kedvence a West-Balkánban

Partytár2007.10.05, 19:53

A Che Sudaka a többek között remek zenészeiről is ismert Argentína és Kolumbia szülötteiből áll össze. Dolgoztak már együtt a Manu Chao egyik tagjával is, kedden pedig Budapestre látogatnak. Az estét a legkorszerűbbnek tartott hazai népzenei formáció, a Zuboly nyitja meg.

Egyhangúan döntött a főváros a Zuschlag-pénzekről

Itthon2007.10.05, 15:22

A Fővárosi Közgyűlésben egyhangúan határoztak 2002-ben és 2003-ban a Zuschlag Jánoshoz köthető pályázatokról. Az elnyert, de a gyanú szerint fel nem használt pénzek a közbiztonság javítását szolgálták volna.

Madármegfigyelő hétvége szerte az országban

Tudomány2007.10.05, 15:39

Október 6-7-én rendezik meg az európai madármegfigyelő napokat: az ország minden megyéjében és Budapesten is madarászok várják mindazokat, akik részt vennének madármegfigyelő túrán. A nemzetközi versenyben Magyarország évek óta az elsők között végez.

Behajtókat küld a bliccelők nyakára a BKV

Itthon2007.10.04, 07:49

Novembertől profi behajtókat küld a pótdíjjal tartozó bliccelők után a BKV - értesült a Népszabadság. A közlekedési vállalat összesen mintegy 30 milliárd forintot követel a jegy nélkül utazó fővárosiaktól: aki eddig nem fizette ki a büntetését, azt hamarosan már munkahelyén is behajtók várhatják.

A helyszínen robbantják fel a kézigránátot

Itthon2007.10.04, 19:46

A helyszínen robbantják fel azt a világháborús kézigránátot, amelyet közüzemi munkálatok során találtak Budapesten csütörtök kora este, a Régi posta utca és a Váci utca sarkán.

Péterfalvi is vizsgálja a titkos metró-tanulmányt

Itthon2007.10.04, 16:15

Az adatvédelmi biztos segítségét kérte az [origo], mivel a főváros nem hajlandó nyilvánosságra hozni a négyes metró költséghatékonysági tanulmányát. A főpolgármesteri hivatal szerint döntést megalapozó adat, hogy megtérül-e valaha a csaknem 500 milliárdos beruházás. A titkolózás miatt mások is Péterfalvi Attilához fordultak, a VEKE pedig pert fontolgat.

Ligakupa: paksi és nyíregyházi meglepetés

Sport2007.10.03, 23:34

A Paks Márkus Tibor mesterhármasának is köszönhetően könnyedén nyert a bajnokságban listavezető Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Ligakupa 5. fordulójában.

A fővárostól 20 milliót kaptak a Zuschlag-féle szervezetek

Itthon2007.10.04, 18:08

A fővárosi önkormányzattól 20 millió forintot nyertek el pályázatokon olyan szervezetek, amelyek érintettek a Zuschlag-ügyben - közölte az illetékes közgyűlési bizottság elnöke, aki úgy tudja, a Főpolgármesteri Hivatal több dolgozóját is kihallgatta az ügyészség.

Kérik Lengyel mentelmi jogának felfüggesztését

Itthon2007.10.04, 18:10

Az MTI értesülései szerint a legfőbb ügyész kezdeményezte Lengyel Zoltán parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, aki a rendőrség szerint megütött egy vele szemben intézkedő rendőrt. A mentelmi jog felfüggesztésének kezdeményezése arra utal, hogy az ügyészség szerint megalapozott a politikus elleni gyanú.

Szeszkazánok a környezetért

Auto2007.10.04, 10:43

Egy hónapja lehet Budapesten is bioetanolt tankolni - abba a néhány autóba, amely E85-ös üzemanyaggal is működik. A Saab és a Ford mellett immár a Volvo is elkezdte az alkoholüzemű autók magyarországi forgalmazását, az áttörés azonban - ha lesz ilyen -, a kúthálózat kiépítéséig várat magára. Bár az E85-ös újdonság nálunk, de már most is minden benzines autó teli tankjában körülbelül 2,5 liter etanol van.

Megnyílt az első fapados hotel Budapesten

[origo] utazás2007.10.03, 17:53

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a budapesti easyHotel, az ismert fapados légitársaság mintájára működő szállodalánc első magyarországi egysége. Az easyHotel.com Budapest Oktogon 29 eurós ártól kínálja egyszerű, berendezés nélküli szobáit a vendégeknek.

Összetartóbbak a magyar munkavállalók

Állás 20112007.10.03, 08:18

Magyarországon jóval kevesebben használják munkájukhoz a számítógépet, mint az Európai Unió átlaga. Több viszont a magyar női vezető és a dolgozói összetartás is erősebb - ismertette Jorma Karppinen, az élet- és munkakörülményekkel foglalkozó európai alapítvány igazgatója Budapesten egy felmérés eredményeit.

A közéleti tisztaság-csomagról vitázott az MSZP

Itthon2007.10.03, 01:22

Élénk vitát folytatott az MSZP-frakció a miniszterelnöknek a közélet tisztaságáról szóló javaslatcsomagjáról, amelyről állásfoglalást is elfogadott - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője kedden késő este Budapesten, a képviselőcsoport ülése után.

Népviseletes guminőt szánnának a bulizó briteknek

Itthon2007.10.02, 11:09

Egyetemisták és profi dizájnerek vetették bele magukat a szuvenírek világába, hogy megreformálják a turistaboltok kínálatát. A népviseletes baba és a guminő keresztezéséből megálmodott figura nem valószínű, hogy sorozatgyártásra kerül, de az ötletek között vannak megvalósítható darabok is, például az apró Rubik-kocka formájú bicikli szelepsapka. A szuveníreket árusító eladók szkeptikusak, nekik a Kínában gyártott hűtőmágneseket éri meg tartani.

Párizs helyett Budapestre jönnek az amerikaiak

[origo] utazás2007.10.02, 16:27

Az amerikai turisták újabban az eurót használó országok helyett inkább a kelet-európai térséget keresik fel, mert az utóbbi időben jelentősen erősödött az euró a dollárhoz képest, tette közzé elemzését kedden Washingtonban az amerikai AAA idegenforgalmi szövetség.

Meglepetések várhatóak Bátorfi búcsúztatóján

Sport2007.10.02, 21:30

Maga az érintett és a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetői is nagyon várják már a jövő kedd estét, amikor a Körcsarnokban - a világbajnok kínai női válogatott vendégszereplésével - egy gála keretében elbúcsúztatják Bátorfi Csillát, aki több mint húsz éven át volt a nemzeti csapat tagja.

Az ősz első színei a Kárpátokban - a hét műholdképe

Tudomány2007.10.01, 10:45

Az elmúlt héten már sárgultak a fák, a műhold távlatából azonban még csak a magasabb hegyek gerincén látható az erdők tömeges elszíneződése. Felvételünkön Budapesttől a Tátráig gyönyörködhetünk a lombok kezdődő színkavalkádjában.

Ismét téli invázió a turizmusban

[origo] utazás2007.10.01, 14:45

Második alkalommal, az idén is elindul, december 1. és 2008. március 31. között a Budapest Winter Invasion akció, amelynek keretében a vendégek 3 éjszaka áráért 4 éjszakát tölthetnek el a résztvevő szállodákban - mondta Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón.

A Prodigy-kedvenc Pendulum újra Budapesten

Partytár2007.10.01, 14:16

Sokkal súlyosabb, rockosabb drum'n'bassek szólnak, amikor dj-szettel készülnek a pendulumos srácok. Október 13-án ráadásul az ausztrálok megszállják a volt Bed Clubot a Bladerunnaz partyján.

Állásbörzék külföldi munkát keresőknek

Állás 20112007.09.28, 16:23

Közel negyven kiállító és több száz érdeklődő részvételével pénteken Esztergomban nemzetközi állásbörzét tartottak a városi sportcsarnokban. Aki elszalasztotta a rendezvényt, nem késett le a kiállítókról. Szombaton az EU tagországaiból érkezett cégek és munkavállalási tanácsadók Budapestre jönnek, és a Benczúr házban folytatják munkaerő-toborzásukat.

Bréma önfeledt mulatságra készül

[origo] utazás2007.09.27, 09:21

Bréma egy igazi nagyváros, amely egyben történelmi és modern, tradicionális és innovatív, élményekben gazdag és pihentető, ahova hó végétől heti három alkalommal indul közvetlen járat Budapestről.

Leszakadt egy lépcsőház Budapesten

Itthon2007.09.27, 09:31

Eddig ismeretlen okból hajnalban leszakadt egy lépcsőház a VIII. kerületi Leonardo da Vinci utcában, ahová előzőleg a tűzoltókat riasztották, miután bútorok és TV-készülék égett a feljáróban.

Budapestről a Balatonra tartanak az írek

Ingatlan2007.09.27, 16:13

Az írek hat éve vásárolnak Budapesten, annak is a Nagykörúton belüli részén. Az üzletek Dublinban köttetnek, vagyis a vevők látatlanban fizetnek a legtöbb ingatlanért. Mint hírlik, annak idején egy laptoppal útra kelt magyar csoport ügynökösködött, megmutogatva Budapest szépségeit az ingatlanhitelekhez könnyen hozzáférő íreknek.

Elölről indul a per az egyházi vezetők aktáiért

Itthon2007.09.27, 17:15

Visszakerült az elsőfokú bírósághoz az egyházi vezetőkről szóló állambiztonsági iratok nyilvánosságának ügye, amelyben az [origo] egy korábbi munkatársa indított pert. Az állambiztonsági iratok eddig azért nem kerültek nyilvánosságra, mert az érintettek - egy kivételével - úgy nyilatkoztak: nem tartják magukat közszereplőknek, ezért a róluk szóló akták is titkosak. A per célja, hogy kiderüljön: közszereplőnek számítanak-e a történelmi egyházak vezetői.

Felforgatnák a pesti közlekedést a városvezetők

Itthon2007.09.27, 13:45

A Nagykörút és az M0-s közé álmodott új budapesti körúttal fejlesztené a fővárosi közlekedést a főpolgármester, Rogán Antal V. kerületi polgármester pedig az Astoriát alakítaná át körforgalommá. A terv szerint megtizedelnék az V. kerületen átmenő autóforgalmat is, átalakítanák a Kálvin teret és a Ferenciek terét, akár már jövőre. A külső körútról csütörtökön dönt a fővárosi közgyűlés.

Jogerős Mortimer börtönbüntetése

Itthon2007.09.26, 13:35

Jogerősen 3 év 10 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte emberölés kísérlete miatt a Mortimer néven ismert fiatalkorú Gy. Mihályt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A fiú 2005 májusában karddal megszúrt egy másik fiatalt a fővárosban egy buszon, aki maradandó sérüléseket szenvedett. Mortimer bűnpártolással vádolt bátyjának büntetését enyhítették.

Szerethető bemondóhangra utazott a BKV

Itthon2007.09.26, 14:51

Nyugodtan, szép hanglejtéssel, profi hangsúlyozással kell megszólalnia a BKV-hangnak, amely a főváros minden egyes járatán megmondja az utasoknak, milyen megálló következik, és arra is felszólít: "szíveskedjenek vigyázni, az ajtók záródnak". A közlekedési vállalat már meg is találta bemondóját egy rádiós személyében, aki egyes járműveken már korábban debütált, és az utasok állítólag szerették tőle hallani, hol kell átszállniuk.

Elhúzódik a döntés Zentai kiadatásáról

Nagyvilág2007.09.26, 13:39

Több hónapot kell még várni, míg kiderül, kiadja-e Ausztrália Magyarországnak Charles Zentait, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1944-ben Budapesten részt vett egy zsidó fiatalember megölésében. A késlekedést az okozza, hogy a legfelsőbb bíróság dönt az ügyben, amelyre egy ausztrál lap szerint Zentai már elköltötte vagyonának felét.

Kiakadtak a kamionosok a zónás terven

Itthon2007.09.25, 17:10

Ha megvalósulna az MSZP javaslata, három hónap múlva a járőröző rendőrök üldözőbe vehetik, majd megbüntethetik azt a teherautót, amelyik a Nagykörúton belüli utcákba merészkedik. A fuvarozók szerint a terv éppen visszájára sülne el, ráadásul még áremeléshez is vezetne.

Gonosz vicc áldozata lehet a svéd edző

Sport2007.09.25, 17:55

Svein Mathisen, a norvég élvonalbeli Start csapatának sajtófőnöke szerint Benny Lennartson, a gárda 64 éves svéd vezetőedzője a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felkérésére küldte el önéletrajzát Budapestre.

Két félszoba jobb, mint egy egész

Ingatlan2007.09.25, 12:00

Közel tízezer látogatója volt a hét végén a 11. budapesti Lakásvásárnak. A rendezvény tapasztalatai alapján a piac legkeresettebb helyszínei: Ferencváros, Zugló, Angyalföld és Újbuda.

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat