hirdetés

Budapest

címke rss

Jól van a meglőtt ékszerbolti eladó

Itthon2008.05.30, 08:52

Meg kellett műteni, ám nem voltak komoly sérülései annak az eladónak, akit csütörtök este lőtt lábon egy ékszertolvaj Budapesten. Az ügyeletes főorvos szerint az asszonynak nem voltak életveszélyes sérülései.

Budapestre költözhet az EU agya

Itthon2008.05.30, 17:46

"A csatát megnyertük, a háborút még nem" - Bajnai Gordon így értékelte azt, hogy az uniós országok többsége támogatja, Budapesten legyen az EU innovációs központja. Már csak a lengyelek állnak a terv útjában. Magyarország most először fogadhatna be egy uniós ügynökséget, amely siker esetén a Duna-parton, az Infoparkban kapna helyet.

Testek a Király utcában - a Bodies-kiállításon forgattunk

Tudomány2008.05.30, 14:56

Aprólékos műgonddal szervekre bontott, illetve egészben preparált emberi testek érkeztek Budapestre. A meghökkentő, sok országban vihart kavart Bodies-kiállítás azzal a céllal járja a világot, hogy hiteles, tiszta képet kapjunk testünk felépítéséről. A VAM Design Centerben az év végéig megtekinthető kiállítás megnyitóján forgattunk.

Megöltek egy férfit egy zuglói lakásban

Itthon2008.05.30, 09:21

Verekedés közben öltek meg egy 23 éves férfit egy budapesti XIV. kerületi lakásban. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett tettest.

Rábólintott a szakbizottság a paraméterkönyvre

Itthon2008.05.28, 18:08

Megszavazta a többség a főváros városüzemeltetési szakbizottságában a BKV paraméterkönyvét szerdán. A változtatásokat két ütemben, augusztusban, illetve szeptemberben vezetik majd be.

Marihuánaültetvényt találtak Budapesten

Itthon2008.05.27, 10:17

Egy XVII. kerületi padlástérben marihuánaültetvényt találtak a rendőrök. Három férfit gyanúsítanak kábítószerrel való visszaéléssel: kokaint és heroint is találtak náluk.

Kerékpáros és gyalogos balesete a fővárosban

Itthon2008.05.27, 21:00

Egy kerékpáros és egy gyalogos sérült meg abban a két balesetben, amely kedd este történt a főváros V. és XIII. kerületében.

A 120 a közlekedési dugók varázsszáma

Itthon2008.05.27, 13:52

Pontosan meg lehet mondani, hogy mikor alakulnak ki dugók Budapesten: ha egy kilométerre legalább 120 autó jut, akkor beáll a forgalom és drasztikusan csökken a haladás sebessége. A legrosszabb napokon akár egymillió autó is rászabadulhat a városra, ráadásul mindkét alsórakpart és a Margit híd lezárása is küszöbön áll. A dugók kiküszöbölésére létezik többféle tudományos elmélet: az egyik azt mondja, irány a föld alá, egy másik szerint viszont minél rosszabb a forgalom, annál jobb.

Öten a Nick Cave-koncertről

Szórakozás2008.05.27, 22:38

A hagyományos koncertkritika műfaji sajátossága, hogy a kritika írója csak saját észleléseire hagyatkozhat. A szokásos, egy nézőpontból levezetett beszámoló helyett szerkesztőségünk helyszínen járt tagjait kértük meg, hogy írják le, mi maradt bennük a koncert után, hátha így közelebb jutunk a tegnap esti Nick Cave-koncert objektív valóságához. Egyúttal bíztatnánk azt a pár ezer embert, aki tegnap ott volt a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, hogy a kommentekben maguk is írják le, mit láttak, hallottak - ideális esetben így pont olyan beszámoló születik, amilyen a koncert volt.

Jó üzlet lehet a föld, ha épp van eladó

Ingatlan2008.05.26, 17:35

Akárcsak a magyar ingatlanpiac egésze, a hazai termőföld olcsónak számít nemcsak uniós, de régiós összehasonlításban is. Pár év múlva, a piacnyitás után biztosra vehető drágulás jön, de az erre bazírozó, reménybeli befektetők dolgát nehezíti, hogy kevés az igazán kívánatos eladó terület.

Aranycsapat-szintre ért a magyar hokiválogatott

Sport2008.05.26, 12:27

Közel ezer fanatikus fogadta hétfőn kora délután a budapesti Kisstadionba hazaérkező magyar jégkorong-válogatottat. A szapporói divízió I-es világbajnokságot megnyerő, s ezzel A csoportos tagságot kivívó együttes meghatódott az őket fogadó szeretetáradattól. Kiderült viszont, akad olyan szakember, aki az Aranycsapat londoni 6-3-as sikere óta a legnagyobb magyar diadalnak tartja ezt a győzelmet, hogy elképzelhető, mégis tetőt kap a Kisstadion, s hogy nemcsak olimpiai selejtezőt rendezhetünk, de megnőtt vb-pályázatunk esélye is.

Alig javult a fővárosi ingatlanhelyzet

Ingatlan2008.05.26, 15:50

A fővárosi ingatlanpiaci index áprilisban -14,4 pont volt, csupán 0,4 pontot javult januártól - hangzott el a felmérést bemutató sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Gyereknapi kirándulás Tiszakécskére

[origo] utazás2008.05.23, 17:11

Bács-Kiskun megye északkeleti részén, a Tisza egyik legszebb és legnagyobb kanyarulatában fekszik a közel 12 ezer lakosú város, Tiszakécske, három nagy település, Kecskemét, Nagykőrös, Szolnok tőszomszédságában, Budapesttől 115 kilométerre. Viszonylagos közelsége, nagyszerű természeti adottságai közkedvelt nyaraló- és kirándulóhellyé teszik.

Belement a főváros a BKV sorsának rendezésébe

Itthon2008.05.23, 15:01

Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes péntek délután közleményben tudatta, hogy a BKV finanszírozási koncepciójának kidolgozására tett garanciavállalást megerősítették, ezzel teljesültek a jövő hétre sztrájkot tervező szakszervezetek követelései. A sztrájkbizottság szóvivője közölte: a dokumentumot átvették, egyelőre tanulmányozzák, majd folytatják az egyeztetéseket. Így még mindig nincs döntés arról, lesz-e BKV-sztrájk jövő héten.

Eb-érem és csokitorta vonzásában

Sport2008.05.22, 21:34

Az elmúlt hat évben négy világversenyt rendezett közmegelégedésre a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség, és jó esély van arra, hogy jövőre Budapest legyen a felnőtt testépítő vb házigazdája, ami az igazi "nagy dobás" lenne. Addig is jön egy kisebb: június 7-8 között a budakalászi Megarénában kerül sor az idei junior, valamint masters fitnesz, bodyfitnesz és testépítő Eb-re.

Minden eltiltott játszhat a kézidöntőn

Sport2008.05.22, 18:06

Minden eltiltott vagy játékjogában felfüggesztett kézilabdázó szerepelhet a Veszprém-Szeged férfi döntő utolsó, pénteki mérkőzésén - így döntött csütörtöki ülésén a magyar szövetség elnöksége.

Bravúrral az olimpia is elérhető hokisaink számára

Sport2008.05.21, 19:13

A világ élvonalába feljutott magyar jégkorong-válogatott novemberben, Budapesten olimpiai selejtezőt játszik.

Budapestről irányítják a szlovén fiókbiztosítót

Gazdaság2008.05.21, 07:10

Fióktelepként kezdi meg működését Szlovéniában az Allianz. A társaság döntése szerint az új fiókintézményt a biztosítócsoport magyar leányvállalata, az Allianz Hungária alapítja meg - írja a Napi Gazdaság.

Jövő szombaton dől el az NB I-es focibajnokság

Sport2008.05.21, 00:06

Jövő szombaton az Újpest debreceni vendégjátéka alkalmával dől el a bajnoki cím sorsa a labdarúgó Soproni Ligában.

Budapest az olaszok kedvence

[origo] utazás2008.05.20, 11:38

A leggazdagabb kulturális kínálattal rendelkező hat európai főváros közé került be az olasz Panorama című magazin szerint Budapest. A magyar főváros esetében találták legkedvezőbbnek a múzeumok belépő jegyeinek árát az olaszok.

Már csak 45 buszról mondana le a BKV

Itthon2008.05.20, 18:52

Május 28-án tárgyalja a fővárosi városüzemeltetési bizottság a BKV új paraméterkönyvét. A terv már csak egymilliárdos megtakarítással számol. 35 autóbusszal és 10 trolibusszal kevesebb közlekedne a fővárosban szeptembertől, ha az új tervet elfogadnák.

Olcsóbb utakkal a jó magyar-kubai viszonyért

[origo] utazás2008.05.20, 12:48

Árengedménnyel, különösen kedvező áru turistautakkal szeretné fokozni Kuba a magyar turisták érdeklődését - jelentette ki pénteken Blas Nabel Pérez Camejo kubai ügyvivő, aki egy Budapesten szervezett sajtóbeszélgetésen arról biztosította az újságírókat, hogy a kubai-magyar diplomáciai kapcsolatokban beállt lehülés átmeneti és nem visszafordíthatatlan folyamat.

Csalóból több, gyilkosból kevesebb volt tavaly

Itthon2008.05.20, 17:20

Csökkent az emberölések, de nagymértékben nőtt a csalások száma tavaly Magyarországon - derült ki a Legfőbb Ügyészség beszámolójából. A vádhatóság statisztikái szerint a bűncselekmények száma stagnál, hosszabb távon viszont látszik a csökkenés. A legtöbb bűncselekményt Budapesten követik el, de a legtöbb elkövetőt Szabolcs megyében regisztrálták. A fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma Borsodban a legmagasabb.

Az olaszoknak bejön Budapest

[origo] utazás2008.05.20, 11:33

Egy őszi olasz idegenforgalmi körkép szerint Budapest - amely a nyolcvanas években, elsősorban akkori olcsósága miatt már kedvelt célpontja volt az olasz turistáknak - most ismét vezető "új" úti céllá vált Olaszországban. Az idén ősszel - a foglalásokat tekintve - a húsz legkedveltebb város listáján 13 helyet javult tavalyhoz képest.

A német turistákat óvják a tüntetésektől

[origo] utazás2008.05.20, 11:09

A német külügyminisztérium figyelmeztette a Magyarországra látogató turistákat, hogy március 15-én Budapesten tüntetések várhatók. Az utazók figyelmét felhívják, hogy kerüljék a nagy tömeget, illetve a biztonsági erők felvonulásának helyszíneit.

Szűkül a vállalatok piaca

Gazdaság2008.05.20, 18:05

Az amerikai jelzálogválság áttételesen, de érezteti hatását a magyar hitelpiacon. Még az ingatlanügyletektől távoli területeken, így a vállalatkivásárlások finanszírozásakor is nehezíti a kölcsönfelvételt az elhúzódó krízis. Elhibázott kivásárlási konstrukció esetén a vételár 75 százalékára is ráteheti a kezét az adóhivatal.

Engedély nélkül telepítik az új postaládákat

Itthon2008.05.20, 20:37

Elfogadhatatlannak és arcátlannak nevezte Ughy Attila, a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke azt, hogy a Magyar Posta a fővárosi önkormányzat döntését figyelmen kívül hagyva telepíti az új postaládákat Budapesten.

Négy pihenőnap: hosszú hétvége No. 3

[origo] utazás2008.05.20, 12:36

Jövő héten itt az újabb, az eddigieknél hosszabb hosszú hétvége. A péntektől keddig tartó szünetben akár hosszabb utazást is beiktathatunk a programba. Egy-egy tipp belföldre és a határokon túlra. Az első a kulturális élmények kedvelőinek, a második a sportosabb pihenés szerelmeseinek szól.

Vidéken 100 lakásból 85 saját használatra épül

Ingatlan2008.05.20, 15:18

Ellentétes tendencia érvényesül a lakásépítés terén vidéken és a fővárosban. A használatba vett ingatlanok számát nézve pedig nagyok a régiós különbségek - áll az Otthon Centrum elemzésében.

A divat mondja meg!

Női Lapozó2008.05.19, 10:30

Moschino, Missoni, Cavalli, Patrizia Pepe, Ferré - ezekkel a nevekkel sokszor találkozunk a női magazinok lapjain egy-egy kihívó kreáció fotója fölé biggyesztve, de hogy milyen divatházakat rejtenek, milyen irányvonalat képviselnek, vagy ki áll az extravagáns kollekciók mögött, ez legtöbb esetben ködös. A május 24-25-i hétvégén a Műcsarnok fogadja be az első olyan magyarországi divateseményt, amely a nemzetközi divatvilág eddig nem túl ismert top márkáit a magyar nagyközönség elé viszi.

Lábon lőtték a rendőrökre támadó férfit

Itthon2008.05.19, 00:07

Rendőrökre támadt egy férfi Budapesten vasárnap este, a késsel fenyegetőzőt csak egy a lábára irányzott lövéssel tudták megfékezni.

A Rubik-kockát vetjük be az EU agyáért

Itthon2009.03.11, 17:39

A nagy magyar közhelyeket veti be a kormány annak érdekében, hogy Budapesten épüljön meg az EU innovációs központja. A magyar lobbikiadványban ott a Rubik-kocka, a golyóstoll, a számítógép, miközben stréber lengyelekkel, Bécs-Pozsony szövetséggel, Barcelona szomszédjával és Jénával kell megküzdenünk a kutatóközpontért. A GKM szerint az érzelmekre játszunk, bár a magyar EP-képviselők szerint komoly lobbi megy Brüsszelben is. Mellettünk szól, hogy Magyarországon még nincs egy uniós központ sem. Más nem nagyon.

A pillepalack visszatér - Budapesten a Hulladékból termék című kiállítás

Tudomány2008.05.16, 09:38

A szelektív hulladékgyűjtésről sokan sokat, a hulladék további útjáról és a hasznosítási módjairól viszont már lényegesen kevesebbet tudunk. Valóban a megfelelő helyre kerül-e a gyűjtőhelyek tartalma? Milyen formában találkozhatunk újra a feldolgozott papír-, műanyag-, üveghulladékkal? A hulladékanyagok körforgását, valamint a hulladékból előállított változatos tárgyakat, termékeket tárja elénk a Hulladékból termék című kiállítás, amely másfél éves országos turné után érkezett Budapestre, a Pataky Művelődési Házba.

Emeli a fizetést egy nyerő tanfolyam elvégzése

Állás 20112008.05.16, 16:28

Május 16-án kezdődött és három napon át tart egy felnőttképzési és szakképzési kiállítás Budapesten. "A Te Életed. A Te Döntésed" mottóval második alkalommal rendezett börzén több száz tanfolyamajánlattal várják a képző intézmények a látogatókat. A felnőttképzés piaca széles, nehéz eligazodni. Mit érdemes tanulni? Mennyibe kerül? Milyen támogatásokat lehet igénybe venni? Többek között ennek jártunk utána.

Korrekciót várnak a tőzsdén

Archívum2008.05.15, 09:06

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,36 pontos csökkenéssel, 23 449,50 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,25 százalékkal gyengült. Mára enyhe korrekció valószínű csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén.

Kylie nyolc kiadásban Budapesten

Szórakozás2008.05.15, 08:37

Csütörtökön ér Budapestre a KylieX2008 elnevezésű turné, mely az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue első turnéja azóta, hogy sikerrel küzdött meg az emlőrákkal. A hónap végén negyvenéves ausztrál énekesnő hosszú utat járt be, amíg tinisztárból kritikailag is elismert énekesnő lett, aki ráadásul a rákkal folytatott küzdelmével világszerte sokak számára vált emberileg is szimpatikussá. Kylie a turnéjára futurisztikus show-t és nyolc különböző kosztümöt ígért.

Hatástalanították az infoparki óriásbombát

Itthon2008.05.15, 17:51

Hatástalanították a tűzszerészek azt az ezer kilós Infoparkban talált bombát, amely több órára közlekedési káoszt okozott Dél-Budán. A bomba miatt két kilométeres körzetben minden épületet kiürítettek, evakuálták többek között a Művészetek Palotáját, több egyetemi épületet, valamint az [origo] szerkesztőségét. A rakpartot és a Lágymányosi hidat lezárták. Az Infoparkban szerdán is bombát találtak, akkor 500 kilogrammos világháborús bomba került elő.

Emelkedik a volt politikai foglyok életjáradéka

Itthon2008.05.15, 18:32

A kormány döntése nyomán 6,2 százalékkal nő az egykori politikai foglyok kárpótlásaként folyósított életjáradék összege - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten.

Plakátokon üzennek a sztrájkoló BKV-sok

Itthon2008.05.15, 11:33

A fővárost hibáztatják és az utasoktól kérnek támogatást csütörtökön hajnalban a buszokra kihelyezett plakátjaikon a sztrájkot tervező BKV-szakszervezetek. A vállalat vezetése és a munkabeszüntetést tervező sztrájkbizottság folytatja az egyeztetést, de az érdekképviselet nem sok esélyt lát arra, hogy követeléseiket teljesítsék, ezért valószínűleg nem marad el a május 27-től tervezett többnapos sztrájk.

Hetedáron kínálta sztrájknapi jegyeit a BA

[origo] utazás2008.05.14, 12:34

Meredek árcsökkentésekkel próbálta visszacsalogatni törölt, majd a légikísérők sztrájkjának lefújása miatt az utolsó pillanatban mégis visszaállított keddi és szerdai járatainak utasait a British Airways, amely egyebek mellett Budapestre is hetedáron kínált jegyeket erre a két napra.

Brüsszel-Budapest járatot indít a Sky Europe

[origo] utazás2008.05.14, 13:10

Sky Europe légitársaság március végétől járatokat indít Brüsszel és Budapest között. Az útvonalon hetente négyszer közlekedtetnek majd repülőgépet, méghozzá egyelőre nagyon alacsony áron: a társaság szerdai brüsszeli bejelentése szerint a legolcsóbb tarifa 19 euró lesz személyenként és útirányonként, ebbe beleértve a repülőtéri illetékeket is.

Jobb a pesti konferencia a londoninál

[origo] utazás2008.05.14, 12:24

Budapest hatodik helyezést ért el a konferenciavárosok világranglistáján, ezzel két helyet javított az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. keddi közleményéből. A magyar főváros ezzel megelőzte többek közt Londont, Brüsszelt és Prágát is.

Magyarok indulnak az Everestre

[origo] utazás2008.05.14, 11:02

Klein Dávid és Várkonyi László hegymászó március 29-én indul Budapestről, hogy a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata és teherhordók segítsége nélkül megmássza a Föld legmagasabb pontját, a Mount Everestet - jelentették be a résztvevők egy hétfői sajtótájékoztatón.

Kiraboltak és megkötöztek egy idős nőt Budapesten

Itthon2008.05.11, 15:47

Kirabolta, majd székhez kötözte áldozatát vasárnap Budapesten egy eddig ismeretlen férfi. Az elkövetőt keresik a rendőrök.

E. Zsanett ma már nem jelentené fel a rendőröket

Itthon2008.05.11, 20:57

Könyvet ír az elmúlt egy évről E. Zsanett, aki a tv2 napló című műsorának nyilatkozva azt mondta: ma már nem tenne feljelentést azok ellen a rendőrök ellen, akik állítása szerint megerőszakolták. A 21 éves nő szerint állandóan fenyegetik őt.

Megszúrtak egy turistát Budapesten

Itthon2008.05.10, 08:33

Lábon szúrtak egy angol turistát este Budapesten, a VII. kerületi Dohány utcában. Egy söröző előtt két fiatal férfi közül egy késsel megszúrta a turistát, akit kórházba vittek. A szórakozóhely előtt tartózkodó angolok szerint semmilyen okot sem szolgáltattak a támadásra.

Ismét vannak zebrák a fővárosi állatkertben

Itthon2008.05.10, 20:19

Két év után ismét láthatóak zebrák a fővárosi állatkertben. A Nagyszikla és a Szavannakifutó építésének befejezésével külön helyet alakítottak ki a korábban Budapesten élt két zebrának, és harmadik társuknak.

Demonstrálókat állítottak elő

Itthon2008.05.09, 20:31

Hat embert állított elő a rendőrség pénteken Budapesten, mert be nem jelentett demonstrációt tartottak a Belvárosban. A  távirati iroda szerint a tüntetők az emberi jogok tibeti helyzetére akarták felhívni a figyelmet.

Útlezárás és fokozott ellenőrzés lesz pénteken Pesten

Itthon2008.05.09, 14:17

A péntekre szervezett demonstrációk miatt fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területén Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány, aki szerint a BRFK mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstráló állampolgárokat ne zavarja. A bejelentett rendezvények miatt a rendőrség éjfélig lezárja a pesti rakpart egy részét is.

Gyurcsány: Szakítani kell a Magyar Gárdával

Itthon2008.05.13, 07:17

Mindenki szakítsa meg kapcsolatát azokkal, akiknek közük van a Magyar Gárdához, szakítsa meg kapcsolatát a Jobbikkal, a polgármesterek pedig ne adjanak helyet a Magyar Gárda felvonulásainak - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke, a szocialista párt Békenap című rendezvényén pénteken Budapesten. A békenappal párhuzamosan Gonda László vezetésével mintegy 30-40 ellentüntető gyűlt össze a Batthyány téren pénteken kora este.

Hatan sérült egy fővárosi balesetnél

Itthon2008.05.09, 22:16

Hatan sérültek meg pénteken este Budapesten, amikor egy magán betegszállító autó ütközött egy személygépkocsival - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Katonai övezetté válhatnak a védett területek

Itthon2008.05.09, 09:24

Budapest teljes területét kiemelt fontosságú honvédelmi területté akarják nyilvánítani az Országos Területrendezési Terv készülő módosításában. Nem tisztázott azonban, hogy ha természetvédelmi vagy kulturális örökségvédelem alatt álló területet érint az átminősítés, ott melyik szempont az erősebb. A tubesi radar építése körül kialakult konfliktushoz hasonló vitákat hozhat a módosítás, a természetvédők pedig attól félnek, az állítólagos katonai szempontokat még a természet értékeinek védelmére hivatkozva sem lehet majd felülírni.

Megbüntették a BKV-ellenőrök egy rokkant férfi kísérőjét

Itthon2008.05.09, 11:35

A BKV ellenőrei az 56-os villamoson megbüntették egy rokkant férfi kísérőjét - írja a Népszabadság. A 28 éves rokkant fiatalembernek hiányzik mindkét keze, ezért szüksége van valakire, aki utazás közben segíti. Ezért nem érti, hogy az ellenőrök miért büntették meg segítőjét.

80,7 milliót megkap sikerdíjából Tocsik Márta

Itthon2008.05.09, 10:53

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is lezárta a Tocsik Márta közel 12 éve húzódó, bruttó 804 millió forintos sikerdíja kapcsán kirobbant pert - írja a Népszabadság. Az ítélet szerint Tocsiknak nettó 562,5 millió forintot és annak 1996-tól számított kamatait kell visszafizetnie az ÁPV Rt.-nek.

Művészek tiltakoztak egy kilakoltatás ellen

Itthon2008.05.08, 21:49

Művészek tiltakoztak egy általuk méltánytalannak ítélt kilakoltatás ellen, ami egy háromgyermekes anyát érintett Budapesten a VIII. kerületben - jelentette be a Kurt Lewin Alapítvány. Az ügyben az ombudsmani hivatal vizsgálatot indított.

Budapest is euro-mediterrán lesz

Partytár2008.05.07, 14:48

Az egész éves interkulturális programsorozat, a One World Project keretén belül rendezik meg az Euro-Mediterrán Partyt. Az audiovizuális ismeretterjesztő buli a Gödör Klubban most szombaton este nyolc órakor kezdődik.

Schirillát fogadta a pápa

Sport2008.05.07, 16:09

Sikeresen teljesítette több mint 1250 km hosszú békefutását Schirilla György, aki 30 nap alatt érkezett meg Budapestről Rómába, ahol szerdán XVI. Benedek pápa fogadta őt személyes kihallgatáson.

Fehér Aréna: videócsokor a Sensation White-ról

Partytár2008.05.07, 17:12

Hétvégén zajlott le az év egyik legnagyobb partyeseménye, a Sensation White Budapest. A Housemusic.hu videóbeszámolóját mindenkinek ajánljuk: ha ott voltál, azért, ha nem, akkor azért!

Modern táncra perdülnek

Partytár2008.05.05, 22:11

2008. június 6-8. között a pasaréti Vasas Sportkomplexumban kerül megrendezésre Közép-Európa legnagyobb hiphop workshopja, a Hip-Hop Days Budapest 2008 elnevezésű esemény. A workshop a streetdance, leginkább a hiphop legkedveltebb stílusainak bemutatásáról és testközeli megismeréséről szól. A Hiphop.hu ajánlója.

Ha nem hiszik, hogy te vagy te

Itthon2008.05.05, 17:34

Napszemüveg, tüsi helyett torzonborz haj, sikeres fogyókúra, felívelő karrier vagy önmagában csak a múló idő is olyan helyzetbe sodorhat bárkit, amikor bizonyítania kell: ő valóban saját maga és nem csaló. Igazoltatáskor, útlevél-ellenőrzéskor rendszeresen előfordul, hogy a rendőrök a fénykép láttán hamisításra gyanakodva csóválják a fejüket, bankkártyás vásárláskor pedig a pénztáros húzhatja össze a szemöldökét, ha a bizonylat aláírása nem hasonlít eléggé a bankkártyán szereplőre. Hogyan bizonyítható, hogy én vagyok én?

Kevéssé ismerik a magyar diplomát

Gazdaság2008.05.05, 00:34

A célul kitűzött intézmények és szakok közötti átjárhatóság jelentősen fejlődik, de az európai szintű együttműködés továbbra is nehézkes - derült ki az Életpálya Szövetségnek a Budapesti Corvinus Egyetemen a felsőoktatási rendszer újdonságairól, elsősorban a mesterképzésről rendezett konferenciáján. A magyar diplomát gyakorlatilag nem ismerik nyugaton.

Órákat kell várni a határon a hosszú hétvége miatt

Itthon2008.05.04, 15:55

Röszkénél két órát kell várni a határátkeléshez, a hosszú hétvége után ugyanis tömegesen térnek vissza a vendégmunkások Nyugat-Európába. Megnőtt a forgalom a Budapest felé vezető irányban az M5-ösön is.

Aki vipjegyet nyert a Sensation White-ra

Partytár2008.05.02, 11:12

Két hét múlva, május első szombatján érkezik hazánkba a fehér varázslat: a világkörüli turnéra indult Sensation White első magyarországi rendezvényére a Papp László Sportarénában kerül sor. A kizárólag fehér ruhás partyzókkal teli rendezvény tematikus estekkel jelentkezik, Budapestre a Love Show díszleteivel érkeznek a szervezők. Megvan a páros vipjegy nyertese!

BKV-busszal ütközött egy megvadult ló

Itthon2008.05.01, 13:39

A BKV 182-es buszával ütközött csütörtökön egy megbokrosodott ló Budapest XVIII. kerületében. A tűzoltóság szóvivője szerint az állat olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kiérkező állatorvosnak el kellett altatnia. A baleset nem okozott fennakadást a buszok közlekedésében.

Műanyag fegyvert fogtak Gyurcsány Ferencre

Itthon2008.05.01, 18:19

Az MSZP majálisán mondott beszéde közben egy férfi műanyag pisztolyt fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre. A beszéd előtt három fiatalkorút is őrizetbe vettek, mert hatástalanított AK géppisztoly volt náluk. A táraságukban lévő felnőttnél pedig gázpisztolyt találtak. A rendőrség a tömeget provokáló, és a játékpisztollyal hadonászó férfiakkal szemben szabálysértési eljárást indított.

A Parlament elé vonulnak az SZDSZ-székház előtt tüntetők

Itthon2008.04.30, 21:37

A Magyar Önvédelmi Mozgalom felhívására mintegy ötven fő jelent meg szerda délután az SZDSZ budapesti székháza előtt. A rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja. A tüntetők ezt követően a Parlament elé vonulnak át. A tüntetés miatt - az ott dolgozók biztonsága érdekében - szerdán kora délután kiürítették az SZDSZ budapesti pártszékházát - közölte a párt sajtóosztálya.

Összefüggés lehetett az áprilisi robbantások között

Itthon2008.04.30, 18:58

A BRFK szerdai közleménye szerint összefüggés lehetett az április, fővárosban elkövetett robbantások és gyújtogatások között. Egy budai villamosremíznél, illetve a Gogol utcában rögzített anyagmaradványok hasonló jellegű robbanószerkezet használatára utalnak.

Így épült Budafok víztornya - képes-animációs beszámoló műszaki szemmel

Tudomány2008.04.30, 08:44

Budafok és környéke folyamatosan növekvő vízigényének kielégítésére új víztorony épült a Tétényi-fennsíkon. Hasonló beruházásra közel harminc éve nem került sor a Fővárosi Vízműveknél. Megnéztük műszaki szemmel.

Időutazás Budapesten

Itthon2008.04.29, 10:13

Pajtás önkiszolgáló, szemfelszedő, ivócsarnok: vannak dolgok amik nem változnak. Utazzon az időben az [origo] fotóriportereivel!

Az ingyenbusz sem elég jó a Pest megyei településeknek

Itthon2008.04.28, 11:34

Mérgelődnek a Pest megyei települések polgármesterei a BKV miatt, amely szorult pénzügyi helyzetében újra előhozta a régi vitát: fizessen-e az agglomeráció a HÉV-ért és buszért, amely a fővárosba viszi lakosait. A fővárosra is haragszanak a polgármesterek, akik úgy érzik, a BKV körüli balhék árát velük akarják megfizettetni. Miközben a települések a BKV-szolgáltatás színvonala miatt sem akarnak fizetni, a fizető önkormányzatok új járatoknak örülnek.

Vadászsólymok védik Ferihegyet

[origo] utazás2008.04.28, 13:50

Rövid szünet után a hét végén visszatértek a madárűző vadászmadarak a ferihegyi repülőtérre: Szelíd és Angyal, a két vadászsólyom, valamint Lanika, a héja védik a légteret. A madarak bevetéséről a Budapest Airport döntött.

Új karrier építhető a jelenlegi cégnél

Állás 20112008.04.28, 10:13

Értékesítőből marketinges, marketingesből pénzügyes, gépészmérnökből HR-es. Nem kell feltétlenül otthagyni a munkahelyet, ha pályát akarunk módosítani. A nagy cégek egy része felismerte, akkor tartható meg hosszú távon az értékes munkaerő, ha a cégen belüli váltást is lehetővé teszi számára.

Bajban a belvárosi kisboltok százai

Ingatlan2008.04.27, 09:16

Újabb csapás elé néz Budapesten a plázák által egyébként is szorongatott belvárosi kiskereskedelem. Az ötödik kerületi önkormányzat hatalmas díjhátralékokat igyekszik behajtani üzlethelyiségeinek bérlőin, és ennek elérése érdekében a felmondástól sem riadt vissza.

Fejleszteni kell a magyar hokibajnokságot

Sport2008.04.25, 16:50

Azok után, hogy a magyar jégkorong-válogatott hatalmas bravúrral kiharcolta az A csoportos világbajnokságon való részvételt, a közvélemény nagy része újra a sportág felé fordult. A szövetség ülésén Fehér Imre, elnökségi tag vitaindító jelleggel ismertette a bajnokság következő évi versenykiírását módosító elképzeléseket. Erről beszélgettünk vele a ligaülés előtt.

A külföldieket is elriasztja a sok pesti graffiti

[origo] utazás2008.04.25, 10:03

A város izgalmas, gazdaságilag jó adottságokkal bír, színes a kulturális élete, vonzó az építészete, de a hagyományok nem kapnak kellő hangsúlyt, a belváros építészeti stílusa nincs kitalálva és rengeteg a graffiti - állapították meg az itt élő külföldiek Budapestről.

Szükség apasztja a fővárosi cégvagyont

Gazdaság2008.04.25, 17:55

Gyakran képezi vita tárgyát, hogy miként is kellene bánni az önkormányzati tulajdonú vagyonnal. A gazdasági környezet változása még a Budapest nagyságú városokat is érzékenyen érinti, amely egyebek mellett cégvagyona értékesítésével igyekszik kezelni anyagi nehézségeit. A magyar főváros így lemond ugyan egy rendszeres, nagyjából kiszámítható éves jövedelemről, cserébe egyszeri nagyobb bevételhez jut, ami költségvetése fenntartásához nemigen helyettesíthető hozzájárulást jelent.

Oszlopokat döntött ki egy autós Budapesten

Itthon2008.04.25, 16:49

Lezárták a budapesti Szent Orbán teret, mert egy autós kidöntött két villanyoszlopot. A balesetben senki sem sérült meg.

Most
Top 12 óra