hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › Budapest

Budapest

címke rss

Arctalanságtól és rothadástól féltik Pestet olvasóink

Itthon2007.04.11, 10:32

Az autókra fúj és a rothadó régi épületek sorsán kesereg olvasóink többsége, akik a világ merész városairól szóló cikkünk kapcsán írták meg véleményüket arról, hogy milyennek látják a magyar fővárost. Sok olvasónkat bántja, hogy kevés a zöldterület, túl nagy a forgalom, ötletszerűen épülnek jobb-rosszabb üvegcsodák. A Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját viszont többen is szeretik.

Miért lőtt Platini bombagólt Budapesten?

Sport2007.10.25, 16:49

Április 17-én a walesi Cardiffban az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága megtekinti a magyar-horvát, a lengyel-ukrán majd az olasz Eb-pályázat egyenként félórás prezentációját, hogy aztán másnap eldöntse: ki kapja meg a 2012-es kontinensviadal rendezési jogát. Egy héttel az eredményhirdetés előtt a budai Vár szomszédságában többet megtudhattunk arról, Gyárfás Tamásék - a szomszédokkal karöltve - mivel és hogyan próbálják majd meggyőzni a döntéshozókat. Két szépségkirálynő, Aranylabda Platininek, háromdimenziós stadionszemle és további titkok - most, harmadik nekifutásra talán tényleg sikerülhet.

Csúsznak a lakásátadások Budapesten

Ingatlan2007.04.10, 16:31

Az építőipar dekonjunktúrája és az ingatlanpiaci keresletcsökkenés máris hat a fejlesztőkre. A fővárosban idén a beruházások több mint egyharmada késett, illetve késik.

Hazahozták a Kanadába menekült autódílert

Itthon2007.04.10, 18:23

Kudarcot vallott az a kanadai kampány, amelyet egy afgán származású, de magyar állampolgárságú férfiért indítottak, akinek a kiadatását kérte Magyarország: áprilisban visszakerült Budapestre. A férfit, aki tíz éve Kanadában él, itthon sokszoros sikkasztással gyanúsítják. Már elkezdődött a kihallgatása - úgy tűnik, tagadni fogja a bűnösségét. Az esetről a kanadai lapok is beszámolnak.

Piros lámpánál álló autókat raboltak ki

Itthon2007.04.10, 15:28

Ugyanazzal a módszerrel raboltak ki egymás után két autóst kedden a fővárosban: mikor a piros lámpa miatt megálltak, a motoros rablók betörték a kocsiablakot, és az ülésen lévő értékekkel távoztak.

Tucatnyi ittas sofőrt csíptek el a fővárosban

Itthon2007.04.09, 20:20

Hétfő estig nyolcvankét jogosítványt vett el különféle vétségek miatt a rendőrség. A húsvéti ünnepek miatti fokozott ellenőrzések során a BRFK több mint kétezer autót állított meg, országszerte pedig több mint 16 ezer gépkocsit ellenőriztek.

"Ez az élet várt rám" - interjú Cesaria Evorával

Szórakozás2007.04.10, 15:25

Tényleg mezítláb jár és láncdohányzik a terebélyes, egyszerre fáradt, kislányos és reszelős kikötői hanggal bíró Cesaria Evora. A Zöld-foki Szigetek legfőbb exportcikke, a borzongatóan édesbús morna királynője egyre többször jön Budapestre és egyre többen kíváncsiak rá. Két teltházas koncert között titkára-tolmácsa segítségével az [origo] olvasóinak mesélt az életről, a zenéről, az otthonáról.

Kitartanak a ferihegyi sztrájkolók

Gazdaság2007.04.07, 10:45

A ferihegyi földi kiszolgálók a munkabeszüntetése szombaton 14:30-ig tart, ezután várhatóan mintegy 2 óra alatt áll helyre a forgalom Ferihegyen.

Vakmerő városok után kullog a fásult Budapest

Nagyvilág2007.04.07, 13:26

London keményen fellép a légszennyezés ellen, Szöulban egy autópályát ástak fel, hogy egy kis levegőhöz és zöldhöz jusson a város, a rozsdásodó Bilbao bevállalt egy-két rendhagyó épületet, Bogotát pedig visszaadták a gyalogosoknak - a sokféle intézkedés célja mind ugyanaz volt: élhetőbb, frissebb, saját arccal rendelkező várost varázsolni a bűzös metropoliszokból, gyárvárosokból. Tartson velünk a világ öt nagyvárosába, amelyek polgármesterei feldúlták városaik korábbi életét egy kis pezsgésért cserébe, majd folytassa a képzelebeli utazást Budapestre, ahol tervek és ötletek szép számmal születnek, de az igazán vakmerő csodák még váraatnak ...

Mentőautó karambolozott Pesten

Itthon2007.04.05, 12:12

Egy személygépkocsi hátulról belehajtott egy mentőautóba a főváros IX. kerületében. A két mentőst könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Kiosztották a Kamera Hungária díjait

Szórakozás2007.04.05, 16:56

Kiosztották a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál díjait, valamint különdíjakat és közönségdíjakat is átadtak szerdán este Budapesten.

A szabadidős futás a vezetők sportjává válik

Állás 20112007.04.04, 12:39

A magyarországi szabadidős marathoni és félmarathoni futóversenyeken indulók 45-65 százaléka közép- vagy felsővezető pozícióban dolgozik. Németországban a  felsőfokú végzettségűek és az átlagnál jobban keresők körében is egyre népszerűbb a szabadidős hosszútávfutás. A München Marathon résztvevőinek például 52 százaléka diplomás és az átlagnál jobban keres.

Ma indul az Everestre a Discovery

Szórakozás2007.04.04, 15:58

Ma este kilenckor mutatja be a Discovery Channel az Everest: a lehetetlen megkísértése című sorozatát. Ennek kapcsán utánanéztünk, hogy érzik magukat a hegymászók, akik egy pesti bérház falára szerelt alapzaton élnek, 16 méter magasan.

Lakásfejlesztések: Angyalföld tovább hasít

Ingatlan2007.04.04, 15:41

A napokban bejelentett új lakóingatlan-projektek között két XIII. kerületi is van. A belvárosban pedig műemléki épületből lesz igényes társasház.

Kilakoltatás ellen demonstráltak a civilek

Itthon2007.04.03, 18:10

A kényszerkilakoltatások ellen tüntetett egy civil szervezet kedden a fővárosban. Az ok az volt, hogy a napokban járt le a téli kilakoltatásokra kimondott főpolgármesteri tiltás.

Az igényes kommersztől a mulatósig - zenei rádiós körkép

Szórakozás2007.04.02, 09:37

Még mindig akad rés a magyar zenés rádiók piacán, legalábbis erre engednek következtetni az elmúlt hetekben feltűnt új adók és a több régi rádión belül lejátszódott változások. Van már rock- és dzsesszrádiónk, "igényes kommersz" és "minőségi zenét" sugárzó adónk is. A rádiók nagy része úgy gondolja, a saját területén nincs vetélytársa, és még a nagy kereskedelmi adók is saját zenei arculatra törekszenek. Sőt, rockosodik a Sláger Rádió is.

Puskás-emléktáblát avattak Kispesten

Sport2007.04.02, 14:27

Születésének 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a Bozsik Stadion bejáratánál Puskás Ferenc, a Budapesti Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott tavaly november 17-én elhunyt legendás játékosa tiszteletére.

Gyorsulási versenyen razziázott a rendőrség

Itthon2007.03.31, 13:55

Közlekedési szabálysértés miatt feljelentett a rendőrség kilenc embert, akiket illegális gyorsulási versenyen értek tetten pénteken éjjel Budapesten.

Nincs fennakadás a ferihegyi sztrájk miatt

Gazdaság2007.03.31, 14:15

Késésekre igen, de járattörlésekre nem számíthatnak az utasok a Celebit Kft. földi kiszolgáló személyzetének egynapos sztrájkja miatt. A Budapest Airport Rt. arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt érdeklődjenek a járatukról. A sztrájk szombaton nem okozott különösebb zavart.

shakira

T-Online Portal2007.03.30, 21:26

  Shakira nem bír megállni!   Shakira Mebarak, aki március 5-én Budapesten varázsolta el rajongók ezreit hihetetlen csípőmozgásával és szenvedélyes spanyol dalaival, képtelen megállni! Az Oral Fixation/Fijacon Oral turné 2006 június 14-én indult el Zaragozából és azóta a világ szinte minden részébe eljutott. De Shakira még mindig újabb és újabb helyszíneket hírdet meg:Santander, Lisabon, Monterrey(újra). És nemcsak turnézik, hanem számtalan duettet is rögzít a legnagyobb szárokkal, mint Beyoncé, Alejandro Sanz, Miguel Bose. Shakira fáradhatatlan és jó lesz tovább követnünk a latin dívát, mert még sokat tartogat számunkra, ehhez kereesd ...

16 méter magasan, a József körút felett

Szórakozás2007.03.30, 16:33

Koncz Zsuzsa Ég és föld között című dalát dúdolgathatja naphosszat, két héten át az a két hegymászó, akiket a Discovery Channel felküldött egy állványra szerelt, kétszer három méteres alapzatra, 16 méter magasra. A két férfi most egy darabon a Rákóczi tér hajlott fái, a körúton gördeszkázó tinédzserek, kukázó hajléktalanok, lobogó nyakkendővel szaladó menedzserek, tacskójukat sétáltató öregasszonyok felett él majd, hogy "közelebb hozza a hegymászók életformáját" a pesti járókelőkhöz - és azért, hogy nézzék a tévézők a csatorna új sorozatát.

Ünnepséggel köszöntötte a oneworld a Malévot

[origo] utazás2008.03.17, 12:28

A oneworld légiszövetség vezetése Budapesten látványos körülmények között köszöntötte a Malév magyar nemzeti légitársaságot a oneworld fedélzetén. A magyar légitársaság április 1-jétől válik teljes jogú tagjává a légiszövetségének.

Újabb sztrájk lehet Ferihegyen

Állás 20112007.03.29, 08:33

A Ferihegyi repülőtér földi kiszolgálását végző Celebi Kft. dolgozóinak keddi sztrájkja után a Budapest Airport (BA) Zrt. tulajdonában lévő RÜK Kft. alkalmazottai készülnek munkabeszüntetése - tudósít a Napi Gazdaság.

Népességrobbanás és ingatlanboom Bukarestben

Ingatlan2007.03.29, 22:52

Az EU-hoz frissen csatlakozott Románia fővárosa roppant vonzó ingatlanpiaci mutatókkal csábítja az érdeklődőket. Az Eston International kitekintője, távolról sem csak nagybefektetőknek.

Aluljárós üzletek miatt csúszhat a 4-es metró

Itthon2007.03.29, 18:06

Újabb indokok miatt csúszhat tovább a 4-es metró építése. A főváros ugyanis annak ellenére nem tudott megállapodni a Kálvin téri aluljáróban található üzletekkel, hogy itt április 5-én kezdődne az építkezés. Az üzletek azt ígérik, hogy kitartanak a végsőkig, a BKV szerint viszont idejében meg fognak állapodni. Közben a főváros csütörtökön elfogadta azt a jelentést, amely megállapítja, hogy egy évet csúszik a metró.

A maszkos tüntetőkre nem gondolt Petrétei

Itthon2007.03.29, 12:08

Vannak kétséges elemei a kormány által tervezett új gyülekezési szabályoknak az [origo] által megkérdezett jogászok szerint, bár alapvetően ők is egyetértenek a módosítási javaslatokkal. Kérdés például, hogy mi lesz akkor, ha valaki Bush-maszkban tüntet vagy lehet-e találni olyan helyet Budapest belvárosában, ahol nem járnak tömegközelekdési eszközök.

Állásbörze-lesen a Budapesti Műszaki Főiskolán

Állás 20112007.03.29, 12:29

Szóróanyagoktól roskadozó fiatalok, műszaki állásbörzéhez képest feltűnően sok lány, szűk folyosó, magabiztos és pesszimista végzősök. A Budapesti Műszaki Főiskola karrierfórumán kérdeztünk végzősöket a kilátásokról.

Duna-parti pótlóbuszoktól óv a VEKE

Itthon2007.03.28, 15:40

Ezúttal a 2-es villamos metróépítés miatt szükséges ideiglenes pótlásán vitázik a főváros vezetése és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A civil szervezet szóvivője szerint tönkretenné a Duna-part közlekedését a pótlóbusz beállítása, miközben a Főpolgármesteri Hivatal és a BKV szerint 100 milliót spórolnának ezzel a megoldással.

Budapest nem száll be a rakétavédelmi bokszmeccsbe

Nagyvilág2007.03.28, 15:06

Budapesten népszerűsíti a "csillagháború fiának" is nevezett amerikai rakétavédelmi rendszert Patrick O'Reilly dandártábornok, az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynökségének helyettes vezetője, aki amerre jár Európában vihart kavar. Bár a rakétarendszernek Magyarországon nem, csak Lengyelországban és Csehországban lennének elemei, a térség vált a rendszert ellenző és támogató európaiak, Moszkva és Washington csataterévé.

Automatizált hírügynökség indul

Gazdaság2007.03.28, 08:52

Budapestről is tudósít majd a Thomson Financial nagy nemzetközi hírügynökségek konkurenciájának szánt új szolgáltatója. A híreket nem kis részben számítógépek állítják majd elő.

Szerdán állásbörze a Budapesti Műszaki Főiskolán

Állás 20112007.03.27, 08:02

Március 28-án szerdán kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki Főiskola állásbörzéje az IAESTE Hungary Bánki Donát Helyi Bizottságának szervezésében. A Népszínház utcában helyet kapó rendezvényen közel 40 cég vesz részt.

28 millióért alkalmaz újabb tanácsadókat a főváros

Itthon2007.03.27, 12:46

Újabb öttel emelkedik a fővárosi önkormányzatnak dolgozó politikai tanácsadók és főtanácsadók létszáma - írja a Népszabadság. A tanácsadók miatt 28 millió forinttal módosítják az idei városházi költségvetést - döntött hétfőn a főpolgármesteri kabinet.

Snoop Dogg végre Budapesten

Partytár2007.03.27, 19:45

Hosszú pályafutása során először látogat Budapestre a nyugati parti hiphopvilágsztár, Snoop Dogg. Április 5-én egy exkluzív bulin lép föl a Hajógyári-szigeti Studióban, ahol új lemezét promózza.

Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten

Itthon2007.03.27, 06:45

Kirabolt keddre virradóra egy fővárosi benzinkutat egy baseballsapkás férfi. A Bécsi úton található benzinkút alkalmazottjai átadták a rablónak a pénzt, aki gyalog menekült el.

Szülinapi hokigála olimpiai bajnok svédekkel

Sport2007.03.27, 21:58

Korábban sohasem fordult még elő, hogy Magyarországra látogatott volna a jégkorongsport aktuális olimpiai és világbajnoka. Ezt a hiányt pótolja csütörtökön és pénteken Svédország együttese, amely Budapesten és Debrecenben is összeméri erejét a Pat Cortina irányította magyar válogatottal. A fővárosban minden jegy elfogyott, a Hajdúságban még nem tiszta a kép, a fantasztikus csatát ígérő meccsel ugyanis egy magyar bajnoki focimeccs próbál versenyre kelni.

Egyiptomi férfit lőttek le Budapesten

Itthon2007.03.27, 12:33

Elszámolási vita során lövés dördült és egy ember meghalt kedden egy budapesti irodában. Az áldozat egy 40 éves egyiptomi férfi.

Új történetet keres a céltalan EU

Nagyvilág2007.03.26, 11:51

"Túl sok a duma, mert nem megy a szekér" - ez a lesújtó véleménye az [origo] által megkérdezett európai elemzőknek, akik Oxfordtól Budapestig úgy vélik: új sztorit kell keresni az 50 éves Európai Uniónak, ha nem akarja, hogy elveszítse hatalmát és legitimitását. A bírálók szerint az európaiak többsége számára ugyanis - a határok lebontása, az euró bevezetése és az egyre bővülő hatásköre ellenére - nem világos, mi az EU, mit akar és legfőképpen, hogy merre tart.

Kapósak a nyelvet beszélő fiatal mérnökök

Állás 20112007.03.26, 09:17

Az elkövetkezendő években is a mérnökök lesznek a munkaerőpiac sztárjai. Bár a szakemberek a fővárosban gondolkoznak, a legjobbakat vidéken is igényeiknek megfelelően fizetik. A személyiség sem mindegy: a munkáltatók a színes egyéniségeket keresik - hallottuk a Budapesti Műszaki Főiskola karrierrendezvényén.

Halálos gázolás miatt késnek a vonatok

Itthon2007.03.25, 12:29

Akár egy órát is késhetnek a Budapest és Szeged közt közlekedő vonatok. A késést az okozza, hogy az egyik vágányt baleset miatt le kellett zárni.

Hétfőtől Budapesten a svéd jégkorong-válogatott

Sport2007.03.25, 17:24

Hétfőn érkezik Budapestre az olimpiai és világbajnok svéd jégkorong-válogatott, amely a rövid edzőtáborozás alatt kétszer is megmérkőzik a magyar csapattal.

Újabb illegális húsüzemet lepleztek le

Itthon2007.03.23, 13:47

Döbbenetes kép fogadta az ellenőröket egy XVII. kerületben leleplezett illegális húsüzemben. Az üzembe szerdán hiába próbáltak bejutni az ellenőrök, ezért pénteken már házkutatási paranccsal érkeztek.

Fegyveres rablás történt a XVII. kerületben

Itthon2007.03.23, 00:03

Fegyverrel raboltak ki egy közértet csütörtök este a Budapest, XVII., Újlak utcában, az elkövető leadott egy lövést is. Személyi sérülés nem történt.

Lamperth újra vizsgáltatná a műegyetemi tűzesetet

Itthon2007.03.22, 21:24

Lamperth Mónika indokoltnak tartja, hogy a tragikus műegyetemi tűzeset ügye ismét az országgyűlés szakbizottsága elé kerüljön; az önkormányzati miniszter erről a Tárcatükör a Közgázon című, csütörtök esti rendezvényen beszélt Budapesten.

A metró-igazság pillanatára vár a főváros

Itthon2007.03.22, 15:48

Bár Demszky Gábor főpolgármester a múlt héten még arról beszélt, hogy minden nagyon szép és jó a négyes metró finanszírozása körül, munkatársai szerdán elismerték, hogy vannak problémák. A fővárosnak például nincs B terve a finanszírozásra, a városvezetők még mindig abban bíznak, hogy sikerül rávenni az Európai Uniót, vállaljon nagyobb részt a jelenleg 485 milliárd forintnál tartó beruházás finanszírozásában.

Demszky: a 4-es metró mindenképp megépül

Itthon2007.03.22, 15:41

A főváros vezetése beismerte, hogy a korábban tervezettnél kevesebb uniós támogatásra számítanak a 4-es metró megépítéséhez. Demszky Gábor főpolgármester szerint azonban az új metró akkor is megépül, ha a beruházásra egyáltalán nem érkezik támogatás az Európai Unió kohéziós alapjából.

Erős csapattal érkezik a svéd hokiválogatott

Sport2007.03.21, 18:55

Erős csapattal érkezik Budapestre az olimpiai és világbajnok svéd jégkorong-válogatott, amely a jövő héten kétszer is megmérkőzik a magyar csapattal.

Ritkítják a Fidesz sorait a fővárosban

Itthon2007.03.21, 15:30

Az Erzsébetvárosban és Angyalföldön is kizárásokra készül a Fidesz helyi szervezete - írja a Népszabadság. Több mint tucatnyi belső ellenzékinek tekintett pártpolitikustól válnak meg. A kizárások hátterében a pártvezetés által kinevezett, de a helyiek körében nem kedvelt kerületi elnökök közötti konfliktus húzódik.

Kivezetik a BorsodChemet a tőzsdéről

Archívum2007.03.21, 14:44

A BorsodChem részvényeit várhatóan március 30-val kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről, és egyúttal a Londoni Értéktőzsdéről is törlik a letéti igazolásait - közölte a társaság.

Levélben rúgták ki a szigorú kórházreformert

Itthon2007.03.21, 13:13

Tisztázatlan körülmények között váltották le a Szent János Kórház orvos-igazgatói posztjáról Havas Szófiát, aki egyben meghatározó fővárosi MSZP-s politikus is. Az okokról nem nyilatkozik sem a leváltott igazgató, sem a kórház főigazgatója. Havas az [origo]-nak annyit mondott: furcsállotta, hogy egy levélben rúgták ki. A főváros egészségügyi bizottságának elnöke tagadta, hogy politikai ellentét lenne a Fideszhez kötődő főigazgató és az MSZP-s Havas között.

Szélesi is bekerült Várhidi keretébe

Sport2007.03.20, 18:57

A sok sérülés okozta bizonytalanság miatt a tervezettnél egy nappal később, kedden hirdette ki 20 fős keretét Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szombati Montenegró és a jövő szerdai Moldova elleni barátságos, illetve Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

Indul az állásbörzeszezon

Állás 20112007.03.20, 10:17

Tavasszal országszerte mintegy két tucat helyen rendeznek állásbörzét a felsőoktatási intézmények. Márciusban még hét eseményen építhetik karrierjüket a fiatalok. A következő állásexpót március 21-én, szerdán a veszprémi Pannon Egyetemen tartják.

Gondjaiba veszi az állam a Kossuth teret

Itthon2007.03.20, 18:03

Hamarosan átveszi az állam a Kossuth tér kezelését és használati jogát a fővárostól, ahol egymilliárd forintból közparkot alakítanának ki - erről tárgyalt a főpolgármester, a házelnök, a kancelláriaminiszter és az ötödik kerületi polgármester. A főváros válláról így lekerülnek a tér helyreállításának költségei, amelyek eddig 19 milliót tettek ki.

Összecsapott két csoport a XIII. kerületben

Itthon2007.03.19, 21:47

Összecsapott két csoport a fővárosban, a XIII. kerületi Róbert Károly körúti felüljáró alatti parkolóban hétfőn este; vascsővel, szamurájkarddal, baseballütővel estek egymásnak, de mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, valamennyien eltűntek.

Elköltözött a Budapesti Értéktőzsde

Archívum2007.03.19, 08:39

Új helyszínre, az Andrássy út 93. szám alatti Herzog-palotába költözött a Budapesti Értéktőzsde. A "tőzsdepalota" tizenöt évig volt a Vörösmarty téren - írja a Napi Gazdaság.

Tiltakoznak a budapesti Dakar-rali ellen a zöldek

Itthon2007.03.19, 16:23

21 civil szervezet tiltakozik levélben az ellen, hogy Budapestről rajtoljon a Dakar-rali. A zöldek azt kérik Gyurcsány Ferenctől, ne támogassa a kormány 500 millió forinttal a versenyt, mivel az jelentősen károsítja a természetet.

Hangulatos kertváros épül Budán - Cordia Terrace Madárhegy (X)

Ingatlan2007.03.19, 15:47

Folytatódik Újbuda madárhegyi területfejlesztése - elindult a 2006-os lakásértékesítési adatok alapján Budapesten piacvezető Cordia Magyarország Zrt. legújabb projektje Budán.

Öt kisebbségi önkormányzat alakult meg Pest megyében

Itthon2007.03.19, 18:50

Öt kisebbségi önkormányzat alakult Pest megyében, a kilencfős testületek tagjai hétfőn vették át megbízólevelüket Budapesten.

Tűz miatt lezárták az M3-as autópályát

Itthon2007.03.18, 18:43

Avartűz okozta füst miatt a balesetveszély elkerülése érdekében lezárták az M3-as-M30-as autópálya csomópontjánál a Budapest felé vezető sávot Emőd térségében.

Egygólos győzelmek fordulója a Borsodi Ligában

Sport2007.03.18, 17:16

A Borsodi Liga 21. fordulójában eddig hat találkozót rendeztek, és mindegyik helyszínen egygólos győzelmet láthattak a nézők, ráadásul öt találkozó vége egyformán 2-1 lett (pénteken a Honvéd kezdte a sort a DVSC elleni sikerével). A REAC Torma Gábor duplájával verte Rákospalotán a ZTE-t, míg a szintén vendéglátó Diósgyőr a Paks ellen diadalmaskodott háromgólos összecsapáson. A Vác és a Kaposvár meglepetésre nyert idegenben pályára lépve, előbbi Tatabányán, utóbbi Székesfehérváron gyűjtötte be a három pontot. Egyedül Újpesten született csak egyetlen gól, a lila-fehérek a Sopron ellen diadalmaskodtak a Megyeri úton. A Győr-Pécs meccsrre ...

Kétezren alkottak békejelet

Itthon2007.03.17, 21:39

Tizenöt méter sugarú körbe állva több mint kétezren alkottak békejelet a Hősök terén. A demonstrálók az atomfegyverek és az iraki háború ellen tiltakoztak.

Hazametróztak a tiltakozók a zavargás után

Itthon2007.03.16, 12:26

Befejeződtek a zavargások Budapest utcáin, de a Blahán még összeverekedett pár tiltakozó. Öt rendőr megsérült, de tudósítónk látott vérző fejű tüntetőt is. Összetűzések voltak a rendőrök és a tiltakozók között előbb az Andrássy úton a Hősök tere irányában, majd az Oktogonnál. A rendőrök vízágyút és könnygázt is bevetettek. Korábban kormányellenes tüntetők megdobták tojással Demszky Gábort a Petőfi szobornál, ahol megjelent Gyurcsány Ferenc is feleségével együtt. Kövesse online tudósításunkat!

Gázszivárgást okozott egy karambol a XV. Kerületben

Itthon2007.03.15, 01:25

Összeütközött három autó Budapesten, aminek következtében egy nő megsérült, az egyik jármű pedig egy ház falának csapódva megrepesztett egy gázvezetéket.

Két hidat is lezárnak az ünnep miatt

Itthon2007.03.14, 14:18

A március 15-i rendezvények miatt már szerda este megkezdődnek a forgalom-korlátozások a fővárosban. A lezárásokra főként a Belvárosban és a rendezvények helyszínei környékén lehet számítani. Az ünnep miatt hosszabb időre lezárják a Lánchidat és a Erzsébet hidat is.

Mellbevágták a kormányt az EU metrós tervei

Itthon2007.03.14, 09:40

Az Európai Uniót aggasztja az az összeg, amelyet Magyarország a 4-es metró építéséhez szeretne kapni - közölte az [origo]-val a pénzről döntő biztos szóvivője. Brüsszel a terveket jónak tartja, de egy beruházásra nem akarnak ekkora összeget adni. Az [origo] által megkeresett civil szervezet attól tart, hogy ha az unió nem ad legalább 240-270 milliárd forintot, akkor éveket késik a metró. A főváros és a uniós pénzekért felelős kormánybiztos hallgat.

A pesti tüntetésektől óv a német külügy

Itthon2007.03.14, 13:49

A nagyobb tömegrendezvények elkerülését ajánlja március 15-én Budapestre látogató állampolgárainak a német külügyminisztérium, külön kiemelve a Fidesz nagygyűlését. A Magyar Turizmus Zrt. eddig nem kapott aggódó megkereséseket.

Fegyvereket találtak egy budapesti pincében

Itthon2007.03.14, 12:01

Flóbertpisztolyokat, átalakított fegyvereket, alkatrészeket és lőport talált a rendőrség egy budapesti pincében. A nyomozók állampolgári bejelentés alapján jutottak el a VII. kerületi Garay utcai házhoz. 

Egymásba botlanak majd az ünneplők

Itthon2007.03.14, 16:48

Egymást keresztezhetik a különböző érzelmű ünneplők március 15-én a fővárosban, de a rendőrség azt ígéri, ügyel a forgalomra. Az [origo] által megkérdezett szakértő szerint a rendőrök inkább lakásból figyelnek majd, és igazából úgyis ma dől el, hogy lesz-e zavargás vagy sem. A félig kiürülő főváros a betörőknek kedvezhet, de a hatóságnak állítólag lesz kapacitása ennek kezelésére is.

Én lenni magyar tévés

Szórakozás2007.03.14, 10:59

A Viasat3-on március 12-én indult útjára a piros taxi, amivel Gianni járja Budapestet - a felvett utasoknak nem csak nem kell fizetniük a fuvarért, de ha pár kérdésre jól válaszolnak, még egy kis készpénzt is kapnak. Ez a Tuti Fuvar - a taxiquiz, melyben elsőként talán az üti meg a nézők fülét, hogy az olasz műsorvezető, milyen jól megtanult már magyarul. Megnéztük hát, hogy a külföldiek hogyan boldogulnak a magyar televízióban, ennek kapcsán pedig Giannit és Cookyt is kifaggattuk a nehézségekről.

Olimpiai bajnokok érkeznek a Jégcsarnokba

Sport2007.03.13, 20:14

Februárban már itt voltak Budapesten a földkerekség legjobb rövid pályás gyorskorcsolyázói, akkor a Világkupán álltak rajthoz, most pedig még rangosabb versenyre jönnek vissza: a Gyakorló Jégcsarnokban szombaton és vasárnap rendezik meg a csapat-világbajnokságot. A vb-n indul a tavalyi téli olimpia legeredményesebb férfi és női versenyzője is, a Torinóban egyaránt három aranyérmet szerzett dél-koreai An Hjun Szu és Dzsin Szun Ju.

Titkosszolgálati eszközöket foglaltak le a vámosok

Itthon2007.03.13, 18:01

Titkosszolgálati eszközöket foglaltak le a vámosok kedden a főváros VIII. kerületében. Az akció során két ember előzetes letartóztatását kezdeményezték.

Szupervonat száguldana néhány óra alatt Pestről Párizsba

Nagyvilág2007.03.13, 16:37

Párizst és Budapestet akarja összekötni 2020-ra a Franciaországot már behálózó TGV szuperexpresszel a francia vasúttársaság. A tervek szerint 300 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő vonatok, az [origo] számításai szerint akár 6 órás száguldásra csökkenthetik a jelenlegi 18 órás, átszállásos zötykölődést a két főváros között.  

Dolgozói vennék meg a csecsemőkórházat

Itthon2007.03.12, 12:10

A Schöpf-Merei Kórház dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy megvásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt - erősítette meg a Népszabadság hírét a főváros egészségügyi bizottságának elnöke. A döntés oka: az egészségügyi miniszter múlt csütörtökén jelentette be, hogy áprilistól megszűnne az intézmény.

Áprilisban debütál a Budapesti Állásbörze

Állás 20112007.03.12, 09:49

Április 24-én rendezik meg első alkalommal a gazdasági, műszaki, informatikai,  természettudományos és bölcsész végzősök illetve munkahelyváltás előtt álló szakemberek állásfórumát, a Budapesti Állásbörzét.

Megtapsolták a minisztert a kórházbezárás ellen tüntetők

Itthon2007.03.12, 09:34

Több mint háromszázan tiltakoztak a BM központi kórház és rendelőintézet összevonása ellen Budapesten, az intézmény épülete előtt. A kórház dolgozóinak és a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének tüntetésén az egészségügyi minisztert is megtapsolták - jelentette az MTI.

Újra láthatók Öveges professzor legendás kísérletei

Tudomány2007.03.11, 09:45

Lenyűgöző, több évtizede filmre vett fizikai jelenségek elevenednek meg azon a négy DVD-n, amelyen a legendás Öveges professzor mutatja be legkedvesebb kísérleteit, a rezonancia-kutyától a sarkított fényig. Összeállításunkban ön is belenézhet a felvételekbe.

Megúszta a bezárást egy pesti iskola

Itthon2007.03.10, 14:42

Nem zárják be a Vörösmarty általános iskolát a főváros VI. kerületében, inkább ideköltöztetik egy másik intézmény diákjait. Ezzel feltöltik a kihasználatlan helyeket az iskolában, amelynek megszüntetése ellen többször is demonstráltak.

Hallgatnak az uniós metrópénzekről

Itthon2007.03.10, 16:10

Sem a főváros, sem a kormány nem árulja el, mekkora támogatást ajánlott az Európai Bizottság a négyes metró megépítéséhez, noha azt elismerték, hogy az unió már állást foglalt az ügyben. Egyes híresztelések szerint a brüsszeli illetékesek a vártnál jóval kevesebb pénzt adnának a projektre. Ha ez így lesz, a hiányzó milliárdok valószínűleg a fővárosi költségvetésre szakadnak majd.

Elmaradhat az idei Budapesti Autószalon

Auto2007.03.09, 14:05

A magas költségek és a legnagyobb importőrök távolmaradása miatt elmarad az október 17. és 21. közötti időszakra meghirdetett Automobil 2007. szakkiállítás - értesült a Népszabadság.

Az extra olcsó lakásokat keresik a neten

Ingatlan2007.03.08, 17:34

Az ingatlanhirdetési portálok több tízezer hirdetést gyűjtenek össze honlapjainkon, és pontosan nyomon tudják követni, melyik hirdetést nézték meg a látogatók a leggyakrabban. Az Ingatlan.net elemzése arra keres választ, mely típusok, méretek, ársávok a legkeresettebbek.

A hoteles dolgozni, a büfés aggódni fog 15-én

Itthon2007.03.08, 17:41

Sokan elhagyják a fővárost március 15-én, de nem lesz üres Budapest, a szállodákba számos külföldi vendég bejelentkezett. Az őszi zavargások megismétlésétől egy felmérés szerint sokan tartanak, az egykori összecsapások helyszínén azonban akad kocsmáros, aki bátran kinyit most is, míg az egyik gyros-büfés csak a főnöke nyomására hajlandó dolgozni. Arra kerestük a választ: mit csinálnak a magyarok március 15-én?

Dübörög Draskovics cége

Gazdaság2007.03.08, 09:24

Vidéki, sőt külföldi terjeszkedésre készül, a fele részben a volt pénzügyminiszter, Draskovics Tibor tulajdonában lévő Elintézzük.hu Kft. Az időkímélő szolgáltatásokat 2940 forintos óradíjért kínáló társaság tavaly megduplázta árbevételét, és március elején újabb irodát nyitott Budapesten. Az utóbbi időben a közmű-átíratás a sláger.

A "Sakkozó Török" szimultánt ad Budapesten

Tudomány2007.03.06, 11:28

Kempelen sakkautomatájának története és működésének titka évszázadok óta foglalkoztatja a művészeket, tudósokat és laikusokat. A Műcsarnokban március 23-án nyíló kiállításon nemcsak a rekonstruált eredetit láthatjuk, hanem másik találmányának, a beszélőgépnek eredeti példányát is.

Viperával megvertek egy nyomozót

Itthon2007.03.06, 16:00

Két férfi viperával vert meg egy nyomozót, aki velük szemben intézkedett. A bántalmazás a fővárosban történt.

Kelet és Nyugat között hintázik Ukrajna

Nagyvilág2007.03.06, 18:01

Budapesten tárgyalt Viktor Janukovics ukrán miniszterelnök, aki miatt Ukrajnában kitört a "narancsos forradalomnak" nevezett tüntetéssorozat a 2004-es elnökválasztást követően. A Kreml-párti Janukovics végül elismerte a Nyugat-barát Viktor Juscsenko győzelmét. A sors fintora, hogy a tavalyi választások nyomán ismét kormányfő lett. Magyarország számára se mindegy, hogy merre viszi Ukrajnát a politikai társbérlet: Keletre vagy Nyugatra.

A Hanza városok királynője

[origo] utazás2008.03.19, 10:37

Ha a Hanza-városok gyűjtőnevet halljuk, legtöbben németországi városokra gondolunk. Bár a Hanza-városok többsége valóban német területen található, a kereskedővárosok láncolatában skóciai, norvég, finn, észt, és lengyel városokat is találunk, sőt olyanokat is, amelyek nem közvetlenül a tengerparton helyezkednek el, de kereskedelmileg ehhez a régióhoz kötődnek. Cikkünkben a legfőbb Hanza-várost, Lübecket mutatjuk be.

A pszichológus diploma kevés a HR-es karrierhez

Állás 20112007.03.05, 11:01

Sok pszichológus dolgozik humánerőforrás menedzsment területen, ám önmagában a pszichológus diploma nem elegendő a sikeres HR-es álláskereséshez - írja Pintér Zsolt fejvadász és karrierszakértő álláskeresői kérdésre válaszolva. A szakember a versenyképes HR tudás tartalmát is kifejti.

Csak kifogások vannak a négyes metró körül

Itthon2007.03.05, 11:17

Már nemcsak azt nem lehet tudni, hogy pontosan mikor lesz kész a négyes metró, az sem világos, mennyibe fog kerülni. A főváros egyebek mellett tíz év inflációjával magyarázza a négyes metró elszálló költségeit, a civilek szerint azonban a szakszerűtlen előkészítés miatt az utólagos változtatásokon is milliárdok úsznak el. A városvezetés szerint még azért nem lehet ismerni a projekt végösszegét, mert sok felszíni beruházás, az eddig ki sem alkudott uniós pénzektől függ.

Kóka alapszervezete Fodor Gábort jelölte az SZDSZ elnökéül

Itthon2007.03.05, 23:41

Az SZDSZ tisztújítása előtti kampányában a II. kerületi szabad demokrata csoport, amelynek Kóka János is tagja, hétfő este a gazdasági miniszter riválisát, Fodor Gábort jelölte az SZDSZ elnökének.

A Fidesz nem engedne több gyűlést 15-én

Itthon2007.03.05, 16:17

Csak a Fidesznek és a fővárosnak engedje a megemlékezést március 15-én kora délután a rendőrség és ne engedélyezze a Kossuth téri tüntetők megemlékezését ugyanekkor a Petőfi-szobornál - ezt kérte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A rendőrség eközben szélsőségesek rendbontására számít március 15-én.