hirdetés

Budapest

címke rss

Újtikos, a földi paradicsom

Itthon2007.09.24, 14:05

Az [origo] odaadó kutatómunka árán rátalált Magyarország legjobb helyére. A szőlő, a macskák, a gomolyasajt és a tyúkok földjén jártunk, hogy kiderítsük, milyen az élet ott, ahol statisztikai felmérésekre alapozott számításaink szerint dúskálhatunk a bőségben. Szerintünk Újtikos a földi paradicsom. Tud ennél jobbat? Írja meg!

Rendőrt próbált elütni egy bűnöző

Itthon2007.09.24, 18:26

Szándékosan az őt megállítani próbáló rendőr felé irányította autóját egy férfi hétfő délután Budapesten; a sofőr ittasan ült volán mögé, korábban eltiltották a vezetéstől, és cselekménye előtt néhány órával még az élettársát is kirabolta - közölte a BRFK hétfőn.

30 ezren tekertek a biciklis felvonuláson

Itthon2007.09.22, 20:57

Harmincezer biciklis vett részt az autómentes napon rendezett biciklis felvonuláson. A Critical Mass végállomásán, a Városligetben ennyien emelték fejük fölé a kerékpárjukat. Volt, aki egykerekűvel, bringóhintóval vagy gördeszkával vett részt a biciklis ünnepélyen. Kis késést okozott, hogy a biciklisek egy ideig nem mehettek át a Lánchídon, mert egy ember felmászott.

Vigyázz, harap! - VW Tiguan-bemutató

Auto2007.09.22, 20:46

A Tiguan ránézésre összetéveszthetetlen VW-génekkel született. Mérete egy Tourané, szemből egy Touaregre emlékeztet, belül a Golf Plus kialakításához hasonlatos.

Lakástűz miatt kellett kiüríteni egy pesti társasházat

Itthon2007.09.21, 06:25

Péntekre virradóra kigyulladt egy 16 emeletes lakóház egyik lakása Budapest 8. kerületében. Egy ember életét vesztette, több tucat lakót pedig az éjszaka közepén kellett kimenekíteni az érintett házból.

Helyhiány miatt nem fogadtak egy sérültet a traumatológián

Itthon2007.09.21, 09:38

Nem volt szabad hely, ezért nem fogadtak egy súlyos sérültet az Országos Traumatológiai Intézetben szerdán - írja a Blikk. A betegért mentőhelikoptert küldtek Budapestről Egerbe, de csak a gép megérkezése után derült ki, hogy a fővárosban átmenetileg nem tudnak helyet biztosítani számára.

Hazahozták a nagyrécsei gyilkosság gyanúsítottját

Itthon2007.09.20, 14:45

Visszahozták Magyarországra azt a nagykanizsai férfit, akit annak a fiatal nőnek a megölésével gyanúsítanak, akinek holttestét nyáron Nagyrécse határában a vonatsínekre tették. A férfit az együttműködő magyar és olasz rendőröknek Olaszországban sikerült elfogniuk.

Kikapott az MTK, ikszelt a Debrecen a Ligakupában

Sport2007.09.20, 00:11

A labdarúgó Ligakupa negyedik fordulójában az MTK háromgólos vereséget szenvedett Sopronban, a Debrecen döntetlent játszott Angyalföldön, míg a Zalaegerszeg háromgólos hátrányból fordított Rákospalotán.

Magyarországon jöhet létre Európa első csillagos égbolt rezervátuma

Tudomány2007.09.20, 10:14

Magyarországon, a Zselici Tájvédelmi Körzetben jöhet létre Európa első csillagos égbolt rezervátuma. Ez lesz hazánk első olyan térsége, ahol világítástechnikai szempontból is korszerű jogi szabályozást vezetnek be. Eközben Budapesten a Duna kivilágításával növelnék a környezetszennyezés egyik kevéssé ismert formáját, a fényszennyezést. Pedig a fényszennyezésnek több káros hatása van, mint azt elsőre gondolnánk. Az alábbiakban ezek áttekintése olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület és Kolláth Zoltán munkái alapján.

Jön a kritikus tömeg, biciklizz okosan!

Itthon2007.09.20, 15:17

Szombaton megint ellepi a várost a kritikus tömeg, újra biciklis felvonulás lesz Budapesten. Nem árt már jó előre felkészülni. Tudod mit kell tenned, hogy te legyél a tökéletes kerékpáros? Tudod, hogy mire kell odafigyelned, ha a városban tekersz? Önvizsgálat, tippek és gyorstalpaló csináld magad bringaszervíz. Biciklizz ésszel!

Rendőrök fizetésemelését vizsgálja az ügyészség

Itthon2007.09.20, 11:52

Rendőri vezetők fizetésemelésének ügyében nyomoz a katonai ügyészség. A hatóság elöljárói hatalommal való visszaélés miatt vizsgálódik.

Mentőautókat törtek fel Budapesten

Itthon2007.09.19, 17:42

Néhány nap alatt három mentőautót is feltörtek a fővárosban. Kettőből a GPS készüléket, egyből pedig a benzinkártyát vitték el ismeretlenek. A mentők szerint a bűncselekmények életeket is veszélyeztethettek volna.

Sikítóverseny, növénysimogató, szélcsatorna a Kutatók Éjszakáján

Tudomány2007.09.19, 13:28

Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján csodás dolgoknak lehetünk tanúi. Láthatóvá válik a hang, robotfocinak szurkolhatunk, igazi boszorkánypert izgulhatunk végig, gyógyteát főzhetünk, könyvborító-montázst készíthetünk, kileshetjük a búzaszálak életének intimitásait, megismerkedhetünk a GPS, a csokoládészobrászat vagy éppen a sörön járás rejtelmeivel. Lesz továbbá ételválasztási jósda, gerendatörés és borkultúra-vetélkedő. Akinek még ez sem elég, választhat az éjszakai barlangtúra, a csillagnézés vagy akár a börtönlátogatás között.

Demszky embere kételkedik a dugódíjban

Itthon2007.09.19, 16:46

A főpolgármester szerint elkerülhetetlen a dugódíj bevezetése Budapesten, erről azonban nem minden szakember van meggyőződve a városházán sem. Az egyik tanácsnok, Dancs Gábor nemrég terjedelmes cikkben szállt vitába a díj támogatóival, mert szerinte a fővárosban egyáltalán nem biztos, hogy beválik az, ami Londonban vagy Stockholmban sikeresnek bizonyult. Dancs azt sem érti, miért épül több parkoló a belvárosban, ha a cél épp az lenne, hogy kiszorítsák az autókat a központból.

Malév: megvan az első világkörüli utas

[origo] utazás2007.09.19, 13:47

A magyar légitársaság oneworld-tagsága óta az első világkörüli utas kapta meg a Malévtól a teljes útvonalra szóló jegyet szerdán Budapesten.

Már a csecsemők is ismerik a newtoni törvényeket

Tudomány2007.09.18, 09:36

A newtoni törvények sokunk számára nehezen érthetőek, amikor az iskolában kell tanulnunk róluk: a tehetetlenség, a mozgásállapot és társaik absztrakt fogalmaknak tűnhetnek első hallásra. Pedig egyik ember sem az iskolapadban szembesül először a mechanika alapvető törvényeivel - azok ismeretét szüleinktől örököljük. Már a csecsemők is felfigyelnek az olyan történésekre, amelyek látszólag megsértik a fizikai törvényeket. Hasonlóan érzékenyek - születésüktől fogva - a többi ember hangulatára, arckifejezéseire. E képességek mind részei a csecsemők genetikailag kódolt örökségének, amely létfontosságú számukra. Cikkünkben a kisgyermekek ööröklött ...

Heroint és kokaint találtak a rendőrök

Itthon2007.09.18, 15:22

Két nagy kábítószer-fogást könyvelhetett el az elmúlt napokban a rendőrség: öt vietnámi férfinél összesen 24 kiló heroint, egy afrikai párnál pedig egy kiló kokait, illetve jelentős mennyiségű készpénzt találtak.

Madridban a metrón népszerűsítik Budapestet

[origo] utazás2007.09.18, 18:08

A madridi metró utasai - naponta 900 ezer ember - két és fél hónapon keresztül óhatatlanul is rápillant majd a Budapestet népszerűsítő poszterekre és a megállók kivetítőin látható reklámfilmekre.

Acidatyák a West-Balkánban - nyerj jegyet a Hardfloor-partyra!

Partytár2007.09.18, 19:02

A Naphon partyszervező csapat útjára indítja Hocuspocus nevű sorozatát, mely a legjobb elektronikus zenei liveacteket hozza el Budapestre. A varázslat csütörtökön kezdődik, és egy egész éven át zajlik majd a West-Balkánban. Nyerj jegyet a nyitóalkalomra, a Hardfloor acidliveactjére!

Sztrádaépítésre fogja a kátyúkat a GKM

Gazdaság2007.09.18, 14:09

Évente több száz élet megmentés tűzi ki célul a gazdasági tárca közlekedésfejlesztési stratégiája, amely szerint a szabálykerülés népbetegség. Egyes útszakaszok csak a KRESZ-ben előírt sebességhatárok csökkentése mellett lennének alkalmasak a használatra, biztonságossá tételükre azonban nincsenek meg a források - ismeri el a dokumentum. Az autópályaépítési láz miatt pedig egyéb, kevésbé látványos, de alapvető fontosságú közlekedésfejlesztési programokra nem jut pénz - olvasható a gazdasági minisztérium tervezetében.

Halálos baleset a Nagyvárad téren

Itthon2007.09.17, 12:23

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó a budapesti Nagyvárad térnél, az autó utasa a helyszínen életét vesztette, a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Két évvel korábban jöhetne a dugódíj

Gazdaság2007.09.17, 16:50

Már 2009-ben be lehetne vezetni a dugódíjat Hegyi Gyula, az Európai Parlament magyar szocialista párti képviselője szerint. A politikus örvendetesnek tartja, hogy a behajtási díj ötletét már Demszky Gábor is támogatja, de nem érti, miért akarja a főpolgármester 2011-re kitolni a rendszer bevezetését.

Fegyverrel raboltak az M3-as autópályán

Itthon2007.09.17, 22:01

Comblövés ért hétfőn este az M3-as autópályán Hatvan és Budapest között egy férfit, miközben fegyveresek rabolták ki.

Emelkedéssel kezdte a hetet a tőzsde

Archívum2007.09.17, 10:18

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,66 pontos emelkedéssel, 26 928,97 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött. A nap hátralevő részében szűk sávban mozgó árak várhatók a tőzsdén.

Pár percig tartott csak a parlamenti blokád

Itthon2007.09.17, 23:48

A kormány megbuktatását és rendszerváltás tűzték ki célul azok a szervezetek, amelyek a Corvin köztől a Kossuth térig tartó felvonulással emlékeznek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének első évfordulójára. A tüntetők célja, hogy az "Y-terv" alapján blokád alá vonják Budapest 13 pontját, amivel szeretnék lemondásra kényszeríteni a kormányt. Az [origo] folyamatosan frissülő tudósításban számol be a demonstrációról.

Megnyílt a Főszezon

[origo] utazás2007.09.17, 09:11

Megnyílt a Főszezon elnevezésű belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze Budapesten, a Westend Bevásárlóközpont tetőkertjében pénteken.

Blokáddal mondatnák le a kormányt a tüntetők

Itthon2007.09.17, 21:24

A kormány megbuktatását és rendszerváltás tűzték ki célul azok a szervezetek, amelyek a Corvin köztől a Kossuth térig tartó felvonulással emlékeznek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének első évfordulójára. A tüntetők célja, hogy az "Y terv" alapján blokád alá vonják Budapest 13 pontját, amivel szerintük lemondásra kényszerítik a kormányt. Az [origo] folyamatosan frissülő tudósításban számol be a demonstrációról.

Több ezren a máriaremetei zarándoklaton

Itthon2007.09.15, 12:17

Mintegy tízezer ember részvételével indult el szombaton reggel Budapesten, a Városmajorból Máriaremetére az idei Mindszenty zarándoklat. A gyülekező tömeg a városmajori Jézus szíve templomtól a Szamos utcáig és a Szilágyi Erzsébet fasorig ért.

Meghalt egy szülőotthonban világra hozott újszülött

Itthon2007.09.15, 20:26

Hiába értek ki pár perc alatt a fővárosi mentők ahhoz az újszülötthöz, akit édesanyja szombaton egy szülőotthonban akart a világra hozni, a gyermek életét már nem tudták megmenteni. Az egészségügyi tárca éppen nemrég jelentette be, hogy részletesen ki fogják dolgozni az otthonszülés szabályait. A rendőrség nem erősítette meg azt az információt, hogy a szülést levezető bába nem rendelkezett engedéllyel.

Autót és lufit a nőknek!

Auto2007.09.15, 09:58

Ferrari, motorcsónak, bugyiárus, virágbolt és persze sok kis- és nagyobb autó - az első itthoni női autó- és életmód-kiállítás egyik célja, hogy megdőljenek a női autóvezetőkkel kapcsolatos sztereotípiák. A másik pedig a fülük. Kérdés, mennyire segítik ezt a lufik és lengén öltözött hoszteszek.

Józsefvárosnak is lesz Párizsi udvara

Ingatlan2007.09.14, 15:23

A Corvin mozi mögött felépülő Corvin Atrium majdani sétálóinak a belvárosi Párizsi udvarhoz hasonló "élményteli áthaladást" ígér a fejlesztést végző Futureal Csoport. A Corvin Atrium leendő üzemeltetője két év múlva nyitja meg Budapest egyik legnagyobb kereskedelmi és szolgáltatóközpontját a formálódó Corvin sétányon.

Ötletek tüntetés helyett

Itthon2007.09.14, 10:36

Hétfőn lesz a miniszterelnök őszödi beszédének egyéves évfordulója, úgyhogy nem lenne meglepő, ha újból elfoglalnák a főváros emblematikus köztereit a kormányellenes tüntetők. Semmi kedve ehhez? Az [origo] összegyűjtött néhány budapesti programot arra az esetre, ha nem érdeklik a tüntetések, és a következő napokban messze el szeretné kerülni a Kossuth teret és a Hősök terét.

Képviselői milliókon venne bizalmat Gyurcsány

Itthon2007.09.14, 12:31

Joggal irritálja az embereket a képviselői fizetések mellé adott juttatások átláthatatlan rendszere - véli Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, ezért levélben kérte a frakcióvezetőket a szabályozás reformjára. Miközben európai viszonylatban csak az örmény képviselők kapnak a magyaroknál kevesebb fizetést, egy a fővárostól távol lakó politikus ma akár kétszer annyi kiegészítő költségtérítést is kaphat, mint amennyi az alapbére.

Pénteken nyílik az első női autószalon

Auto2007.09.13, 17:00

Sokan a nőket csak negatív összefüggésben hozzák kapcsolatba az autókkal. A hétvégén elvileg kiderül, igazak-e a sztereotípiák.

Negyven rendőr felel az őszi túlkapásokért

Itthon2007.09.13, 17:15

A tavalyi őszi zavargáson tanúsított magatartása miatt 40 rendőrnek kell bíróság elé állnia - közölte csütörtökön az ügyészség. Az ügyészség szerint a rendőri az alegységek parancsnokai a vizsgálatok során nem voltak túl együttműködőek.

Elbizonytalanodhatnak a tőzsdei befektetők

Archívum2007.09.13, 09:11

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 10,62 pontos csökkenéssel, 26.949,73 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült.

Az ideinél kisebb béremelést terveznek a cégek

Gazdaság2007.09.12, 18:45

Várhatóan jövőre sem csökken a magyar munkavállalók hatalmas jövedelemhátránya nyugat-európai társaikhoz képest, a nagyobb hazai cégek ugyanis szűk 6 százalékos béremelést terveznek. A szakértőket még Lengyelországban is jobban megfizetik, mint nálunk.

Két újabb dolog gyanús E. Zsanett ügyvédjének

Itthon2007.09.12, 14:22

Még két bűncselekmény miatt indítana nyomozást E. Zsanett ügyvédje az ellen az öt rebiszes rendőr ellen, akik a gyanú szerint megerőszakolták védencét. A védelem szerint a lányt az őt igazoltató rendőrök hivatalos eljárást színlelve vitték magukkal, később pedig megzsarolták, hogy pénzt adjon nekik. A rendőröket a katonai ügyészség kötelességszegéssel gyanúsítja, a lány képviselője pedig azt szeretné, ha ezt az eljárást egyesítenék a nemi erőszak miatti nyomozással.

Budapestről startol a Ryanair

[origo] utazás2007.09.12, 12:37

Jelentős a mozgolódás a hazai fapados légipiacon, míg a SkyEurope bejelentette, hogy megszünteti budapesti bázisát, az ír Ryanair diszkont légitársaság első, Ferihegyről közlekedő gépe kedden landol a repülőtéren.

Finn műkorcsolyázó a legszebb sportolónő

Sport2007.09.12, 10:52

Mi kiválasztottunk 13+1 jelöltet, olvasóink pedig döntöttek arról, hogy ki a Föld legszebb sportolónője. A több mint 21 ezer szavazat összeszámlálása után a végeredmény: a finnek szőke műkorcsolyázója, Kiira Korpi látogatóink egynegyedének nyerte el a teszését, az "ezüstérmes" az IndyCarban (autó)versenyző Danica Patrick nyert, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az az Ana Ivanovic került fel, aki decemberben Budapestre látogat, hogy összemérje tenisztudását Szávay Ágnessel.

Kötelességszegéssel vádolják az erőszakkal gyanúsított rendőröket

Itthon2007.09.12, 21:41

Szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség az az öt rendőr ellen, akiket a Múzeum körúti erőszak miatt erőszakos közösüléssel és vesztegetéssel gyanúsítanak. A vádiratot szerdán nyújtották be a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához.

Bukhatja az EU-s útpénzt Budapest

Itthon2007.09.12, 17:48

A tavalyi fővárosi útfelújításokra szánt pénz 5-10 százalékát meg nem épített utakra fizette ki a főváros - állítja a Fidesz. A városháza szerint viszont minden forint aszfalt formájában a budapesti utakon van. Egy fővárosi bizottság jövő hétfőn vizsgálja, hogyan költötték el az állami pályázati pénzeket, amelyeket lehet, hogy Budapestnek vissza kell fizetnie.

Apad a Duna, a rakpartok még zárva maradnak

Itthon2007.09.12, 15:15

A Duna felső szakaszán már erőteljesebb az apadás, de szerdán a fővárosban is csökkenni kezdett a vízszint. A rakpartokon előreláthatólag csütörtökig, vagy péntek délelőttig nem lehet közlekedni.

Fico nem akar sajnálkozni Budapesttel együtt

Nagyvilág2007.09.11, 06:20

Arcátlan pimaszságnak nevezte a szlovák kormányfő azt a felvetést, hogy Szlovákia is kérjen bocsánatot Magyarországtól a kölcsönösség jegyében a történelmi sérelmekért. Fico égbekiáltónak nevezte a Magyar Koalíció Pártja (MKP) javaslatát, mondván Szlovákiának nincs miért bocsánatot kérnie.

Megkezdődött az apadás a Dunán

Itthon2007.09.11, 15:14

Egész nap tartanak a dugók a fővárosban, a Fővinform reméli, hogy este nyolcra véget ér a csúcsforgalom. A budapesti közlekedést a dunai árhullám miatt lezárt rakpartok tették tönkre, de rontja a helyzetet, hogy delegációk is mozognak a városban. A Duna a fővárosnál kedd este tetőzik, a folyó felső szakaszán azonban délután már megkezdődött az apadás

Feltorlódnak az év végére az üres irodák

Ingatlan2007.09.10, 16:36

Várhatóan több mint ötször annyi irodát adnak át a fejlesztők Budapesten az év második felében, mint az első hat hónapban, és hasonló arányok valószínűek a raktárpiacon is. Az új üzlethelyiség-terület felét az Aréna Plazában adják át.

Az áradás miatt lezárják a rakpartokat

Itthon2007.09.10, 21:01

A budai után a pesti alsó rakpartot is lezárják a Duna áradása miatt. Budapesten Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter szerint kedd délután, Demszky Gábor főpolgármester szerint szerdán tetőzik a Duna, sokfelé már nem járnak a kompok, készenlétbe helyezték a homokzsákokat, de lakott területet nem veszélyeztet a víz.

Megújulnak az MTV hírműsorai

Szórakozás2007.09.10, 10:04

Szeptember 10-étől, hétfőtől új arculattal és új díszlettel jelentkezik a Magyar Televízió Híradó-ja és Az Este című hírháttér műsor. A designváltást nyolcnapos országjáró körút előzte meg.

Lezárták a budai alsó rakpart egy részét

Itthon2007.09.09, 19:27

A Duna áradása miatt vasárnap este lezárták a budai alsó rakpartot, a Margit híd és a Mozaik utca között. A folyó várhatóan elönti az út többi részét és a pesti rakpartot is, ezeket az útszakaszokat hétfőn zárják majd le. A főváros a rakpartlezárások miatt megfontolja, hogy megnyissa a Váci utat, amelynek felújítása még zajlik.

Kisfilmek fesztiválja: nem a méret a lényeg

Szórakozás2007.09.08, 22:43

Gergely Zoltán Szupermosás című rövidfilmje kapta az első UPC-AXN Filmfesztivál fődíját; az elismeréseket pénteken osztották ki Budapesten. A jobbára kettő és hét perc közti, roppant alacsony költségvetésű, döntőbe került rövidfilmek közt akadt néhány eredeti gondolat, ahogy szemtelen nyúlás is.

Új stúdiót bérel az MTV

Szórakozás2007.09.07, 10:13

Az MTV Budapesten, a rákospalotai Határ úton egy 1400 négyzetméteres stúdiót bérel ki egy év időtartamra - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.

Vádat emeltek Budaházy György ellen

Itthon2007.09.07, 14:12

Vádat emelt az ügyészség Budaházy György ellen alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a férfi többször is bűncselekményt követett el, amikor a főváros körülzárására és fegyveres harcra szólított fel nyilatkozataiban.

Budapest volt Európa hidegpontja

Időjárás2007.09.06, 12:13

A tikkasztó nyári napok után hirtelen beköszöntött az ősz hazánkban. Időjárásunkat napok óta az ország felett elhelyezkedő hidegcsepp alakítja, amely lassan mozog délkeleti irányba tovább. Hatására szokatlanul hideg és csapadékos időjárásunk. Szerdán Budapest még legészakibb országokat is lekörözte a hideg tekintetében.

Konzerválódott a hideg Budapesten

Időjárás2007.09.06, 10:47

Példátlanul hideg időben lehet részünk Budapesten. Tegnap reggel 9 óra óta a hőmérő folyamatosan 9 fokot mutat, éjjel és nappal a hőmérséklet csak tized fokokkal mozdult el ettől az értéktől.

Három hajléktalan erőszakolt meg egy nőt a fővárosban

Itthon2007.09.06, 21:50

Őrizetben várja ügye kimenetelét az a három budapesti hajléktalan férfi, akiket azzal jelentett fel egy szintén fedél nélküli nő, hogy megerőszakolták őt.

Gyurcsányt is felkeresi Sarko

Nagyvilág2007.09.06, 15:40

Jövő pénteken érkezik Budapestre Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök. A francia államfő Sólyom Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel találkozik majd.

Gyengébben nyitott a tőzsde

Archívum2007.09.05, 09:50

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,27 pontos csökkenéssel, 27 279,71 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,61 százalékkal gyengült.

Felborult egy rendőrautó a fővárosban

Itthon2007.09.05, 13:15

Megfigyelésre kórházba szállították annak a rendőrautónak a sofőrjét, amely felborult a főváros XI. kerületében. Az autó elé kikanyarodott egy másik személyautó.

Újabb megaberuházás az angyalföldi Duna-parton

Ingatlan2007.10.17, 15:08

Hamarosan konkurenciát kap a XIII. kerületi Marina-part: a közelben, a Duna-part Duna Pláza mögötti részén többfunkciós ingatlanfejlesztés indul.

A Wizz Air nyerte a fapados háborút

[origo] utazás2008.07.14, 15:57

A múlt hét végén jelentette be két vezető hazai fapados légitársaság egyike, a SkyEurope, hogy a nyereségesség és a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében bezárja budapesti és krakkói bázisait. A cég a jövőben Pozsonyra, Prágára és Bécsre összpontosít. A lépés a hazai fapados-piac átalakulását hozhatja magával, erősíti a nagy konkurens Wizz Air piaci pozícióit, de az utasok nem kerülnek hátrányba.

Bioüzemanyagot forgalmazó kút nyílt Budapesten

Auto2007.09.04, 11:04

Pesterzsébeten megnyílt a főváros első olyan benzinkútja, ahol E85 jelű bioetenolt is lehet tankolni. Ilyen kút eddig csak Bábolnán és Győrött működött.

Válságos helyzetben a kétéltűek

Tudomány2007.09.04, 11:15

Bolygónk kétéltűfajainak akár a felét is a kipusztulás veszélye fenyegetheti. Érthető hát, hogy a kétéltűek védelme állt az Állatkertek és Akváriumok Világszövetségének elmúlt héten Budapesten megrendezett 62. éves konferenciájának középpontjában.

Üzletet látnak a sofőrök a BKV-sztrájkban

Gazdaság2007.09.04, 10:55

Harmincezer forint reményében szívesen jelentkeznek buszsofőrnek a vidéki fuvarozók a szeptember 4-ei sztrájk idejére. A többségük azonban attól tart, hogy mivel nem rendelkeznek helyismerettel, eltévednek, és azt sem garantálják, hogy pontosan beparkolnak a fővárosi megállókba. A szakszervezetek szerint az alkalmi sofőrök nagyobb kárt okoznak annál, mint ha délután 13 óráig nem közlekedne semmi. A BKV-nak 2,8 milliárd forintjába kerülne a hatszázalékos béremelés, a félnapos sztrájkkal viszont több tízmillió forintot spórolnak a vállalatnál.

Kampány indult a munkába biciklizésért

Állás 20112007.09.04, 08:54

"Bringázz a munkába! - Hadd lássa a főnök, hogy hajtasz!" címmel indított szeptember 14-ig tartó kampányt Budapesten a gazdasági tárca a fővárossal és több civil szervezettel közösen. A cél, hogy minél több embert vegyenek rá, hogy kerékpárral hajtsanak a munkahelyükre - írja a Népszabadság.

Kivonul Budapestről a SkyEurope

[origo] utazás2007.09.04, 10:05

A nyereségesség és a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében bezárja budapesti és krakkói bázisait a SkyEurope. A fapados légitársaság Pozsonyra, Prágára és Bécsre összpontosít.

Andrea Pirlo, a hátravont játékmester posztjának megteremtője

Sport2007.09.03, 10:16

Korunk labdarúgásában már meglehetősen nehéz forradalmian új taktikai húzásokat kitalálni, de az AC Milan edzőjének, Carlo Ancelottinak mégis sikerült valami váratlant húznia, amikor a klasszikus irányító középpályásnak, amolyan fantasistának tartott Andrea Pirlót hátrébb vezényelte. A korábban is nagy tehetségnek tartott futballista ennek köszönhetően igazi világklasszis lett, és immár BL-győztesnek, illetve világbajnoknak mondhatja magát. Szerda este Budapesten is megcsodálhatjuk játékát.

Keresztbe tesz a kiskörúti bringasávnak a IX. kerület

Itthon2007.09.03, 19:57

Egészségvédelmi szempontokra hivatkozik, és nem támogatja a budapesti Kiskörútra tervezett kerékpársávok megépítését a IX. kerület főépítésze. A kerékpáros szervezetek által korábban a fővárosnál kiharcolt sávok a főépítész szerint csak néhány futár érdekeit szolgálják. A biciklisek a keddi városfejlesztési bizottsági ülésre készülnek.

Szávay megállíthatatlan a US Openen

Sport2007.09.03, 21:21

Szávay Ágnes tovább szárnyal az év utolsó Grand Slam-tornáján, az amerikai nyílt teniszbajnokságon: legyőzte az ukrán Julija Vakulenkót, s ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratva bejutott a legjobb nyolc közé egyesben. A magyar játékos 1 óra 44 perc alatt, két játszmában nyert a nyolcaddöntőben. Következő ellenfele a 2004-ben bajnok, az idei US Openen negyedik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.

Több szervezet is a BKV-dolgozók mellé áll

Itthon2007.09.02, 18:00

Támogatja a Budapesti Közlekedési Vállalat dolgozóit bérharcukban és az esetleges munkabeszüntetést is a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Kerekasztala, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) és a Dolgozói Akció Centrum is - közölték a szervezetek.

Hazatértek a magyar tűzoltók

Nagyvilág2007.09.02, 00:08

Hazatértek szombaton késő este a görögországi tűzvészben helytállt magyar tűzoltók. A csapat tagjai hazaérkezésükkor arról beszéltek, kemény feladat volt résztvenni az erdőtüzek megfékezésében, de még ennél is többre lettek volna képesek.

Nicholas Stern: Magyarország is része a klímatörténetnek

Itthon2007.09.01, 21:38

Árvízveszély Budapesten és Londonban, olvadó víztorony a Himalájában és soha nem látott népvándorlás északra - nem fest túl rózsás képet a jövőről a klímaváltozást gazdasági szempontból vizsgáló Sir Nicholas Stern, aki azonban mindig hozzáteszi, hogy ha okosan viselkedünk, akkor nem lesz nagy baj. A Világbankot és a Blair-kormányt is megjárt neves közgazdász az [origo]-nak adott interjúban üzent a tétovázó magyar politikusoknak és gazdasági vezetőknek is.

Szentesen létesül a hetedik légimentőbázis

Itthon2007.08.31, 20:41

Szentesen épül a hetedik magyarországi légimentőbázis, a beruházás optimális esetben még idén elkészül, költsége mintegy 80-90 millió forint - jelentette be Kovács Attila, az egészségügyi tárca államtitkára pénteken Budapesten.

Sztrájk alatt szabad a buszsáv

Auto2007.08.31, 17:40

Egyre valószínűbb, hogy jövő kedden sztrájkba lépnek a BKV járművezetői, péntekig legalábbis nem sikerült megegyezniük a munkavállalóknak a céggel. A sztrájk mértéke még kérdéses, szó volt teljes leállásról is, most elégséges szolgáltatásnál tartunk, de mindenképpen komoly fennakadásra lehet számítani.

Lelakott senkiföldjévé lett a Hajógyári-sziget

Itthon2007.08.31, 10:35

Húsz éve alig nyúltak hozzá a Hajógyári-sziget közparkjaihoz, miközben többféle rendezvény, illegális szemetelők, vandálok és hajléktalanok is rombolják Budapest egyik legnagyobb zöldterületét. A fővárosi önkormányzatnak se pénze, se ötlete nincs a fejlesztésre, csak azt tudják biztosan, hogy nem akarják őrizni a szigetet. A kerület szeretne hatóságként fellépni, de még nincs hozzá jogosítványa.

Szávay Budapesten teniszezik a szerb szépséggel

Sport2007.08.29, 11:48

A sportág legszűkebb élvonalába tartozó sztárok lépnek fel a decemberben esedékes II. Kenó Nemzetközi Teniszgálán, amelyet a Magyar Tenisz Szövetség centenáriumának tiszteletére rendeznek meg a Syma Sport- és Rendezvényközpontban.

Magyar vizekre érkezett a második Duna Vízminőségi Expedíció

Tudomány2007.08.29, 10:47

2007. augusztus 14-én Németországból, Regensburgból indult el a második Duna Vízminőségi Expedíció (Joint Danube Survey, JDS 2) három hajóból álló flottája, amely 50 nap alatt összesen 2375 kilométeres utat tesz meg a Dunán. A világviszonylatban legnagyobb és több mint egymillió euróba kerülő folyamexpedíció fő célkitűzése: megbízható adatokat szolgáltatni a Duna és fontosabb mellékfolyóinak vízminőségéről, valamint növény- és állatvilágáról. A három kutatóhajó augusztus 28-án reggel 9 órakor kötött ki a budapesti Batthyány téren.

A parkolás idegesíti leginkább a pestieket

Itthon2007.08.29, 13:50

A budapestiek úgy gondolják, a fővárosban öt éve nem javul az életminőség. A legjobban a közlekedés, a parkolási helyzet és a rossz köztisztaság zavarja őket - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből.

Edzőközpont épül a Vasas sporttelepén

Sport2007.08.29, 15:53

Letették az alapkövét szerdán Budapesten a Vasas Sport Club (SC) labdarúgó-edzőközpontjának, amely mintegy 350 millió forintos beruházással valósul meg.

Eladó a Budapesti Erőmű félmilliárdos csomagja

Gazdaság2007.08.29, 12:09

A sikertelen első forduló után a főváros ismét meghirdeti a Budapesti Erőműben lévő tulajdonrészét. A félmilliárd forintos részvénycsomagra szeptember közepéig lehet ajánlatot tenni.

Strandoltunk Budapesten, csak nem eleget

Gazdaság2007.08.28, 10:25

Csak júliusban több mint félmillió látogatója volt a fővárosi strandoknak. Az üzemeltetők mégsem elégedettek - írja a Világgazdaság.

Két év múlva eredhetünk pedálozva Párizs nyomába

Itthon2007.08.28, 16:55

Párizsban nyár elején vezették be az automata kerékpárkölcsönző rendszert. A bérbiciklik sikert arattak. Az [origo] utánajárt, itthon mi kell ahhoz, hogy pedálozva csökkenthessük a pesti szmogot és dugót, bárhol felvehető és leadható bérkerékpárokkal. A válasz tömören: pénz, út és kedv. Ebben a sorrendben.

Budapest Bank: nőtt az adózás utáni nyereség

Gazdaság2007.08.28, 15:15

A Budapest Bank az idei első fél évben 5,3 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el. Ez 8 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló időszakban elértnél - mondta Mark Arnold, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója.

Diákok is alakítják az ingatlanpiacot

Ingatlan2007.08.28, 11:43

Az egyetemi városokban nemcsak az albérletek piacán kell számolni a diáksereggel: sok szülő - esetleg befektetési szempontokat is figyelembe véve - lakást vásárol gyermekének az egyetemi évekre. Az Otthon Centrum elemzése.

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat