hirdetés

Budapest

címke rss

Sokba kerülhetnek a késve érkező metrókocsik

Itthon2008.07.08, 08:11

A Fővám téri megálló után újabb kötbércsapdába kerülhet a BKV és a főváros, miután a gyártó késve szállítja le a 2-es és 4-es metrók kocsijait - írja a Népszabadság. A csúszás miatt a BKV kötbért követelhet a gyártótól, amely azonban a közlekedési cégre hárítja a hibát. Időközben elkészül a vezérlőrendszer, ezért az azt gyártó Siemens is kötbért követelhet.

A nagykövet kézen fogta a járni tanuló tojáslabdás csecsemőt

Sport2008.07.08, 17:05

Magyarországon is egyre népszerűbb az amerikaifutball, amit jól bizonyít, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, April H. Foley fogadáson látta vendégül a hétvégi döntő, a Hungarian Bowl előtt a sportág hazai legfontosabb szereplőit, vezetőket, játékosokat, edzőket, támogatókat.

Budapesten találkoznak először a kutyák kutatói

Tudomány2008.07.07, 21:13

A kutyákról azt tartják, hogy az ember legjobb barátai, ennek ellenére csak az utóbbi években kerültek a tudományos érdeklődés középpontjába. A kutatások eredményeiről először rendeznek nemzetközi tanácskozást, Budapesten július 5. és 9. között.

tokio_hotel_budapest

T-Online Portal2008.07.07, 10:58

2007. április 10., Budapest, Syma Csarnok... A Tokio Hotel Magyarországon! - aki ott volt, soha nem fogja elfelejteni. A rajongók az esemény után pár órával képernyőre vetették gondolataikat és érzéseiket a különleges élménnyel kapcsolatban... Külön öröm, hogy a számos izgalmas beszámoló mellett persze szuper képek és videók is érkeztek: ebből készítettünk egy részletes összeállítást mindazoknak, akik szeretik az extrém külsejű német csapatot... vagy éppen csak érdekli őket a rajongás jelensége, mert ők is imádnak valakit (ha nem is feltétlen a Hotelt). (Hely hiányában a teljes, vágatlan beszámolót az összes illusztrációval a lányokk ...

Tojászáporban és könnygázban vonultak a melegek

Itthon2008.07.06, 11:14

12 rendőr megsérült, 57 embert előállítottak, több politikust pedig megtámadtak a szombati melegfelvonulás valamint az ellene szervezett tiltakozások alatt. A meleg büszkeség napja alkalmából az Andrássy úton vonulókat rájuk vigyázó rendőrök és őket tojásokkal, üvegekkel dobáló ellentüntetők kísérték. A rendőröknek többször kellett könnygázt bevetniük a dühöngő tiltakozók ellen, akik miatt végül a kisföldalattival kellett kimenekíteni a melegeket a Hősök tere környékéről.

Melegfelvonulás könnygázzal - események percről-percre

Itthon2008.12.11, 15:40

Kordonok között, tojás- és petárdazáporban vonultak a melegek végig az Andrássy úton az 56-osok teréig. A menet véget ért, a térre tervezett programokat nem tartották meg, de az ellentüntetők nem tágítottak. A melegeket a kisföldalattival kellett kimenekíteni a Hősök teréről. Kövesse az eseményeket percről-percre az [origo]-n!

Kormos sikere toronyugrásban

Sport2008.07.05, 21:01

A 3 méteren olimpiai induló Kormos Villő nyerte a nők toronyugró számát a műugró országos bajnokságon, Budapesten. A szinkrontoronyugrásban pénteken győztes Kormos nagy fölénnyel győzött. A férfiaknál 3 méteren az 1 méteren is aranyérmes Hajnal András állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Rákosrendező: egyelőre földhivatali ügy

Ingatlan2008.07.04, 14:10

Hosszas procedúrára van még szükség, mielőtt a XIV. kerület meg tudná venni a zuglói vezetők által kinézett Rákosrendező pályaudvart. Egy korábban elkészíttetett tanulmány szabadidőparkot szánna a területre, de hogy miből valósulhatna meg, azt még nem tudni.

Másodjára felmentették a rablással vádolt zenészeket

Itthon2008.07.04, 17:28

Előbb négy év börtönre ítélte, majd felmentette a bíróság azt a két cigány fiatalembert, akiket hajléktalanok kirablásával vádoltak. A zenészek másfél évet töltötek fogdában egy olyan bűncselekmény vádjával, aminek időpontjára mindkettőjüknek alibije volt.

Zsiráfnászt fotóztak az új szavannakifutóban

Tudomány2008.07.04, 10:02

A budapesti állatkert két felnőtt zsiráfjánál párzást figyeltek meg a gondozók az elmúlt napokban, ami azt mutatja, hogy az állatok jól érzik magukat a május végén átadott új szavannakifutóban.

Zebrán ütöttek el három gyalogost az Árpád hídnál

Itthon2008.07.03, 15:03

Elgázoltak három gyalogost Budapesten a Váci úton, amikor a zebrán, zöld jelzésnél haladtak át. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

Megint támadás ért egy melegklubot

Itthon2008.07.03, 10:40

Ismét Molotov-koktélos támadás ért egy melegklubot Budapesten - adta hírül a Klubrádió és egy homoszexuális témákkal foglalkozó internetes oldal. Szombaton tartják a melegfesztivált, és a rendőrség arra számít, hogy a tavalyinál is durvább módon akarják majd megzavarni a felvonulást a tiltakozók.

Fejenként öt percért építjük a 4-es metrót

Itthon2008.07.03, 15:11

Még a legkedvezőbb számítás szerint sem hozza be 30 év alatt sem az építkezés árát a 4-es metróval megspórolt utazás - derül ki a beruházás csütörtökön nyilvánosságra hozott hatékonysági tanulmányából. A dokumentum szerint átlagosan öt perccel rövidül majd az utazási ideje a metróra szállóknak. Lesznek kedvező környezeti hatások is és a metró összességében 18 százalékkal több hasznot hoz majd, mint amennyibe kerül. Az erre vonatkozó számításokban viszont szerepel számos, a beruházás által teremtett bevételeket csak nagyon áttételesen növelő becslés is.

Vesztegetéssel vádolnak egy tököli börtönőrt

Itthon2008.07.02, 15:20

Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást - számolt be az MTV kedd esti Híradója.

Új Wing-fejlesztés Budapesten

Ingatlan2008.07.02, 13:01

A Foster+Partners építésziroda készíti a beépítési koncepcióját annak a Wing Zrt. (korábban Wallis Ingatlan) által tervezett fejlesztésnek, amely várhatóan 2009-ben indul a Lágymányosi hídtól délre, a pesti oldalon, a Duna partján - közölte a Wing az MTI-vel.

Vidéki kastélyokat ad el Budapest

Ingatlan2008.07.02, 12:09

Szerdától lehet megvásárolni két, a főváros tulajdonában lévő vidéki kastély, és a hozzájuk tartozó földterületek eladására kiírt pályázat dokumentumait, július 16-án pedig négy Budapesten lévő ingatlanra lehet licitálni - derül ki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ hirdetményeiből.

Négy demonstráció lesz a fővárosban szombaton

Itthon2008.07.02, 20:59

Szombaton négy - a rendőrség megfogalmazása szerint ellentétes célú - demonstráció lesz a fővárosban, csaknem azonos helyszíneken; a rendőrség következetesen és szigorúan, a fokozatosság elvét betartva lép fel az esetleges rendbontókkal szemben - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Idén nyáron is bedugul a főváros

Gazdaság2008.07.02, 11:06

A korábbi évekhez képest jelentős csúszással, július közepén indul a fővárosi útfelújítás első üteme. Csaknem 30 kilométer út kap új útburkolatot. Az első közbeszerzési pályázatokat már kiírták, de a kivitelező cégek névsora csak egy hónap múlva derül ki. Az útfelújításokra igénybe vehető költségkeret 4,67 milliárd forint. A legnagyobb káoszt várhatóan az M0-ás autópálya félpályás kiszélesítése okozza.

Budapest élen az öngondoskodásban

Gazdaság2008.07.01, 13:51

Hiába nagyobb vidéken a munkanélküliség, kevesebben kötnek biztosítást állásuk elvesztése vagy keresőképtelenné válásuk esetére, mint a fővárosban. Érdekes, hogy nemcsak az alacsony végzettségűek és keresetűek választják az öngondoskodásnak ezt a módját.

Tévés vezetők látogatnak az MTV-hez

Tévé2008.07.01, 13:46

A héten kezdődik a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezetének közgyűlése Budapesten. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) legfőbb döntéshozó fórumát először rendezi a Magyar Televízió. A közgyűlésen több mint 200 külföldi tévés és rádiós vezető vesz részt, többek között a BBC, a RAI, a ZDF és a francia köztévé igazgatói.

Késve kezdik a budapesti útfelújításokat

Itthon2008.06.30, 16:11

Legalább egy hét késéssel kezdődik meg Budapesten az idén tervezett 58 útszakasz felújítása, mert az állami támogatást biztosító cég még nem állította ki a befogadó nyilatkozatot. A felújítások 3,9 milliárd forintba kerülnek.

Villamos alá esett egy férfi a XX. kerületben

Itthon2008.06.29, 08:18

Életét vesztette egy középkorú férfi Pesterzsébeten, amikor beesett az 52-es villamos alá. A vezető csak a megállóból való elindulás után vette észre, hogy mi történt.

A Fidesz jelöltje nyert a zuglói választáson

Itthon2008.06.29, 21:41

Alacsony részvétel mellett, nagy fideszes fölénnyel végződött az időközi önkormányzati választás Zugló egyik körzetében. A voksolást azért kellett kiírni, mert a körzet képviselője, a szocialista Komlódi Gábor lemondott, miután a Zuschlag-ügy kapcsán házkutatást tartott nála.

Áramszünet volt a fővárosi Heim Pál kórházban

Itthon2008.06.28, 00:09

Áramszünet okozott zavart az ellátásban péntek este a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban; az intézmény sürgősségi osztálya sem tudott betegeket fogadni. Az áramszolgáltatás este 11 óra körül állt helyre, minden épületben van áram és már betegeket is fogadnak - közölte pénteken késő este az intézmény főigazgatója.

Szomorú klotyóhelyzet a fővárosban

Gazdaság2008.06.28, 10:36

Bezárt, szakadt és büdös vécék fogadják a népet fővárosszerte. A messze nem első osztályú szolgáltatásért pedig pengetni kell. Az itt lakók csak végszükség esetén térnek be, de a turisták sem szívesen látogatják, inkább visszatartják, vagy felkeresik Ági mamát.

Vérzivataros péntek jöhet a tőzsdén

Archívum2008.06.27, 09:36

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 307,34 pontos csökkenéssel, 20 160,98 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest az index 1,50 százalékkal gyengült.

Meghalt az égő házból kimentett nő

Itthon2008.06.26, 06:22

Egy idős nő meghalt abban a tűzben, amely Budapesten egy XIV. kerületi családi házban keletkezett csütörtök hajnalban - közölte a fővárosi tűzoltóság. A nő mellett egy férfi is volt az épületben, ahonnan azért nem tudtak kimenekülni, mert megtelt füsttel.

Csókos autókról beszél egy leleplező parkolóőr

Itthon2008.06.26, 09:56

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. újabb volt alkalmazottja állítja azt, hogy történtek csalások a cégnél - számolt be a tv2 híradója. A férfi állítja, hogy az őrök zsebre bírságoltak, a pénzből pedig adtak a főnökeiknek is.

Villámcsapástól gyulladt ki egy ház Budapesten

Itthon2008.06.26, 09:59

Villám csapott egy családi házba Budapesten a III. kerületben csütörtökre virradó éjszaka. Senki nem sérült meg, és a tüzet reggelre eloltották.

Dobálásbiztos utcakő kerül a Szónokok Hordója köré

Itthon2008.06.25, 10:24

Szeptemberben kezdik építeni a Szónokok Hordóját a Városligetben - a területre állandó tüntetési engedélyt kér majd a főváros. A biztonság kedvéért olyan utcaköveket helyeznek a környékre, amelyeket nem lehet dobálásra felhasználni - írja a tv2.hu.

Nem csak jönnek, mennek is a cégek

Gazdaság2008.06.25, 10:21

Bár a napokban a Mercedes bejelentette, hogy Kecskemétre hozza új üzemét, a könnyűipari és élelmiszeripari vállalatok, illetve az elektronikai üzemek szinte menekülnek Magyarországról. Egész ágazatok vannak eltűnőben, és több település is válságba kerülhet, ha folytatódik a gyártó cégek kivonulása.

BRFK: kemény támadás készül a melegfelvonulásra

Itthon2008.06.25, 09:11

A tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadásoktól tart a BRFK a jövő szombati Meleg Büszkeség-napi felvonulás résztvevői ellen, miután Budaházy György és Toroczkai László interneten terjesztett, Hunnia serege megvédi a magyarok fővárosát címmel közölt közös felhívásában arra szólította föl a "magyar hazafiakat", hogy július 5-én "jöjjenek Budapestre, az Oktogonhoz" - írta a szerdai Népszabadság.

"Ez nem sínen megy" - Veszélyes manőverek a Dunán

Itthon2008.06.24, 17:05

Kétszáz méter hosszú áruszállító hajóval vágtunk neki a Dunának a főváros és a déli országhatár között. Maximális sebességgel úsztunk amatőr nagyhajósok és profi ladikosok között, miközben legénységünk évtizedes tapasztalata segített át minket több veszélyes manőveren. Mentünk nappal és éjjel a látszatnál rizikósabb folyón, csak egy óriás tejföl állta útját a több ezer lóerőnek. Így megy az élet a Mohács nevű csupa vas tolóhajón.

Nyomoznak a korrupt parkolóőrök ügyében

Itthon2008.06.24, 17:15

Nyomozást rendelt el a rendőrség a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. egyik volt munkatársának a kijelentései miatt. A volt parkolóőr azt állította: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól, és ebből feletteseiknek is juttattak.

Ezerháromszáz rendőr hiányzik a fővárosból

Itthon2008.06.24, 12:05

Háromszáz korábban Budapestre vezényelt rendőr tér vissza Vas, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyébe. A fővárosban ezerháromszázzal kevesebb rendőr van, mint amennyire szükség lenne.

Virtuóz eufória - hétvégi partyajánló

Partytár2008.06.23, 10:03

Hétvégén felpezsdül a főváros kulturális élete, a Zene ünnepe, a Múzeumok Éjszakája, a kilencedik Fields of Joy, a negyedik Víg Végnapjaink és a második LavaLava Fesztivál is rengeteg programmal várja az érdeklődőket, ráadásul ezúttal is igen széles kínálatban, így aztán az elektroakusztikus látványkoncerttől a funk gyöngyszemein keresztül a ska-reggae klasszikusokig minden hallható lesz. Aki érez magában annyi erőt a foci-eb nyolcaddöntőinek megtekintése után, hogy a fociláz mellett a várost járja, és hajnalig ropja a nagyváros különböző pontjain, annak útmutatóul szolgálunk a hétvégére.

Fél négyzetméter és három napi levegő

Itthon2008.06.21, 16:52

A legnagyobb óvóhely Budapesten a metróalagút, mely 220 ezer ember tud befogadni. Három napra elég a víz, a levegő és az áram, a kinti világtól többtonnás acélkapuk választják el a betelepülőket. A hidegháború hagyatéka, de szükség lehet rá. Riport a föld alól.

Aszfalttörmelék lepi be Budapestet

Auto2008.06.21, 15:59

A szokottnál is nagyobb kihívás lesz Budapesten autózni 2010-ig: a főváros az uniós pénzek lehívhatósága miatt a következő két évre időzíti fő beruházásait. A budai alsó és felső rakpart hétfő reggel történt párhuzamos lezárása kapcsán utánanéztünk, ki, hogyan és kikkel egyeztetve dönt a felújítások időzítéséről.

Most már talán átvezetik az 1-es villamost Budára

Itthon2008.06.20, 13:11

Régóta tartó ígérgetés után most talán tényleg megvalósul az a terv, hogy az 1-es villamos vonalát átvezetik Budára a Lágymányosi hídon. Demszky Gábor főpolgármester jelentette, hogy hogy 44 milliárd forintból hosszabbítanák meg az 1-es és a 3-as villamos vonalát. A főváros EU-s pénzből szeretné fedezni a beruházás költségeinek nagyobbik részét.

Kommandósok állítottak elő egy lövöldözőt

Itthon2008.06.20, 20:10

Kommandósoknak kellett kihozniuk XVIII. kerületi lakásából azt a férfit, aki valószínűleg egy gázpisztollyal többször rálőtt a testvérére, A férfi nem engedte be a rendőröket, ezért hívták a kommandósokat, akik behatoltak a lakásba.

Budapestről segít az IBM

Gazdaság2008.06.20, 07:29

Globális hr-folyamatainak támogatására a Bristol-Myers Squibb gyógyszeripari konszern tíz évre szóló, 324 millió dollár értékű szerződést kötött az IBM-mel abból a célból, hogy munkatársainak egységes, bármikor és bárhonnan elérhető hr-szolgáltatásokat nyújtson - tudta meg a Napi Gazdaság.

Megtarthatják a melegfelvonulást Budapesten

Itthon2008.06.19, 19:26

Tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy július 5-én melegfelvonulást tartsanak a fővárosban; miután egyeztettek a melegfesztivált szervező Szivárvány Misszó Alapítvány képviselőivel. Korábban a rendőrség még a közlekedés akadályozása miatt megtiltotta a felvonulást.

Tordy Géza a nemzet színészei között

Tévé2008.06.19, 10:00

Tordy Géza Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészévé a májusban elhunyt Raksányi Gellért helyére a címet viselő művészek szerdán Budapesten - jelentette be Jordán Tamás, a Nemzeti Színház leköszönő főigazgatója és Alföldi Róbert, a teátrum leendő vezetője.

A kungfuról már rég letettek a közterület-felügyelők

Itthon2008.06.18, 10:06

Vasárnap és hétfőn is támadás ért közterület-felügyelőket Budapesten, az elmúlt tíz évben pedig mintegy száz hasonló incidens történt - írja a Népszabadság. A közterület-felügyeletnél korábban próbálkoztak a shaolin kungfuval is, de most már csak az alaptanfolyamon próbálják felkészíteni a dolgozókat a veszélyekre.

Dugókat okoz a fővárosban a nagy eső

Itthon2008.06.18, 10:05

Komoly torlódásokra kell számítaniuk a budapesti autósoknak a szerda délelőtti órákban, mert az éjszaka óta tartó eső jelentősen lelassította a közlekedést - közölte a Fővinform.

Budapesten lesz az EU agya

Itthon2008.06.18, 18:15

Budapestre kerül az Európai Unió új tudományos központja. A tagállamok versenyképességért felelős miniszterei egyhangúlag a magyar főváros javára döntöttek szerdán az utolsó rivális, a lengyelországi Wroclaw ellenében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a döntés "példátlan nemzeti összefogás" eredménye. Demszky Gábor főpolgármester "óriási lehetőségnek" nevezte az EIT érkezését.

Új igazolásoktól függ a Fradi-kézisek célkitűzése

Sport2008.06.17, 18:48

Egyelőre az 1-6. hely valamelyikét tűzte ki célul a Budapest Bank-FTC nőikézilabda-csapata számára Maglódi Lajos ügyvezető, aki az [origo] kamerája előtt elmondta, amennyiben még sikerülne igazolni egy jobbátlövőt és egy védekező játékost, nagyobb esélyekkel vághatna neki az új idénynek az együttes.

Újabb Wizz Air járat Dortmundba

[origo] utazás2008.06.16, 13:00

Újabb repülőjáratot indít a Wizz Air Budapestről Dortmundba 2008. október 26-ától, ezzel heti három közvetlen járat közlekedik a két város között - közölte a diszkont légitársaság hétfőn.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz a fővárosban

Itthon2008.06.16, 06:15

Igazoltatásra és forgalomkorlátozásokra lehet számítani a fővárosban hétfőn. A rendőrség fokozott ellenőrzésekkel akarja biztosítani a Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján tartott megemlékezések nyugalmát.

Katonás rendet vágnának a pesti dzsungelben

Itthon2008.06.16, 10:07

Most még bárki kirakhatja a fridzsiderét az erkélyre vagy kiírhatja az ablakára azt, hogy műkörmös, ez azonban nem mindig lesz így. Összefogtak ugyanis a kerületi főépítészek, hogy rendbe rakják Budapest egyes részeinek arculatát. Meghatároznák például, hogy milyen színűre lehet festeni egy épületet, és hogy melyiket lehet kivilágítani és melyiket nem. A volt budapesti főépítész szerint vannak ennél fontosabb kérdések is.

Hátrálnak a lengyelek, miénk lehet az EU agya

Itthon2008.06.16, 11:14

Tovább nőtt az esély arra, hogy Budapestre kerüljön az Európai Unió új tudományos központjának a székhelye. A magyar főváros utolsó riválisa, a lengyelországi Wroclaw hajlandó feladni a küzdelmet, igaz, cserébe nehezen teljesíthető kéréssel fordult az EU-hoz - írta egy lengyel napilap híre alapján a Bruxinfo.

Elfogadták a Bosnyák téri Mundo terveit

Ingatlan2008.06.16, 14:01

Elhárult egy jelentős akadály a Zugló új központjává fejlesztendő Bosnyák tér átépítése elől. A budapesti tervtanácsnak az új koncepció már tetszik, így a jövő év első felében megindulhat a városközpont építése.

Rossz jegyek miatti szökéstól óv a BRFK

Itthon2008.06.15, 13:42

A rossz bizonyítvány miatti szökés, az utcai rablások és a kábítószer veszélyére figyelmezteti a szülőket a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyári tanácsgyűjteménye. Az iskolai szünet idején nem elég reggelente pénzt nyomni a gyerek kezébe, figyelni kell a szokásait, munkaidő alatt is tartani vele a kapcsolatot, és a játszótér biztonságosságát sem árt leellenőrizni - olvasható a rendőrség honlapján.

Volánbusz karambolozott Budapesten

Itthon2008.06.15, 08:15

Életét vesztette annak az autónak a sofőrje, amely Volánbusszal karambolozott vasárnap hajnalban a fővárosban. A busz utasai közül ketten sérültek meg.

Elveszítheti vagyonát Zentai Károly

Nagyvilág2008.06.15, 11:27

Fizetnie kell a kiadatási eljárás ügyvédi költségét az Ausztráliában élő Zentai Károlynak, akit náci háborús bűnök miatt akarnak bíróság elé állítani Magyarországon. A 86 éves férfi kiadásáról augusztusban lesz a tárgyalás. Zentai tagadja a vádat, miszerint 1944-ben megkínzott és megölt volna egy zsidó fiatalembert Budapesten.

Kilenc új hokis a Budapest Starsban

Sport2008.06.14, 22:07

Kilenc játékost igazolt eddig a jégkorong ob I-ben először induló Budapest Stars.

Nem kecsegtet tartós eredménnyel a galambháború

Itthon2008.06.13, 06:33

Miközben a fővárosi önkormányzat a héten arról beszélt, hogy a civilekkel és a hatóságokkal együtműttműködve meg akarja gátolni a galambok elszaporodását, az érintetettek az [origo]-nak azt állították: a főváros meg se kereste őket. A Madártani Egyesület szerint a különböző fertőzéseket hordozó galambok teljes visszaszorítása reménytelen feladat, átmeneti eredményt is csak több száz millió forint befektetésével és komoly kampánnyal lehet elérni.

Későn kapcsolt Demszky a Sziget ügyében

Itthon2008.06.13, 14:59

A főpolgármester nem tudott róla, hogy helyettesei további három évre ingyenes területhasználatot biztosítottak a Sziget fesztiválnak, ezért függesztette fel a döntés végrehajtását. A városháza kommunkációs igazgatója szerint nem akarnak milliárdokat a Szigettől, de azt elvárnák, hogy a mainál többet nyújtsanak. A szervezők hajlanak rá, hogy a kiszámíthatóság fejében többet költsenek a Hajógyári-szigetre.

A finisben happolnák el előlünk az EU agyát a lengyelek

Itthon2008.06.13, 06:07

Egy héten belül eldőlhet, Budapesten lesz-e az Európai Unió új tudományos központja, vagy a május vége óta támogatók nélkül maradt lengyel rivális, Wroclaw nyer makacsságával. A magyarok mögött áll Lengyelországot kivéve az összes tagállam, de a lobbizás még mindig folyik. A lengyelek százezernél is több Wroclaw-párti magánember aláírásával keresik meg a döntéshozó minisztereket, a magyar lobbisták a személyes és telefonos diplomáciai beszélgetésekben hisznek.

Vizsgálat indul a lelőtt ló ügyében

Itthon2008.06.13, 21:51

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálja, jogszerű volt-e, hogy egy rendőr három kegyelemlövést adott le egy balesetben súlyosan megsérült lóra a fővárosban.

Újfajta ázsiai drogot foglaltak le Pesten

Itthon2008.06.12, 11:38

Újfajta kábítószert foglaltak le a repülőtéri vámhivatal munkatársai Budapesten. Kartondobozokban, banánlevélbe csomagolva találták meg a legalább harmincmillió forint értékű szállítmányt, amely a khat néven ismert növény szálaiból állt.

A Sziget miatt sem halasztaná el a lezárást a főváros

Itthon2008.06.12, 14:56

A Sziget fesztivál idejére részben megnyitná a lezárt alsó rakpartot a III. kerület polgármestere, aki szerint így mérsékelni lehetne a várható közlekedési káoszt. A főváros szerint a terv kockázatos, mivel csúszhat miatta az uniós pénzből finanszírozott beruházás is. Időközben Demszky Gábor bejelentette, az évtizedes gyakorlattal szemben idén területhasználati díjat kér a Szigettől: 2,6 milliárdot.

Lóval ütközött egy busz a XVI. kerületben

Itthon2008.06.11, 20:39

Egy elszabadult lóval ütközött össze egy busz szerdán kora este Budapesten a XVI. kerületi Cinkotai és Naplás út kereszteződésében, tizenegyen megsérültek, az érintett utakat lezárták.

Korlátozná a Szigetet a dugóktól tartó Óbuda

Itthon2008.06.11, 17:18

Közlekedési káosztól tart a III. kerületi önkormányzat, mivel éppen a Sziget fesztivál idejére esik a budai alsó rakpart lezárása. Óbuda azt kéri a fővárostól, várjon három hetet a felújítás megkezdésével, ha pedig nem jutnak dűlőre, meggondolják, milyen korlátozásokat vezessenek be. Óbuda kezében komoly fegyver van: megtilthatják többek közt az italmérést is. A Fővárosi Önkormányzat azonban hallani sem akar a munkálatok átütemezéséről.

Munkásokra omlott egy házfal - egy ember meghalt

Itthon2008.06.11, 09:37

Meghalt egy ember, ketten megsérültek, amikor leszakadt egy épület oldalfala Budapesten a IX. kerületben. A harmadik emeletről lezuhant törmelék alatt még lehetnek áldozatok.

Toronyházról álmodnak Őrmezőn

Ingatlan2008.06.11, 16:51

Toronyházvitát kezdeményez a Futureal ingatlanfejlesztő vállalat annak kapcsán, hogy szerdán bemutatta őrmezői irodaparkja terveit. A 150 méter magas, több toronyból álló épületkomplexum a cég szerint Budapest új jelképévé válhatna.

Rendeznék a pesti galambhelyzetet

Itthon2008.06.10, 15:21

A főváros úgy döntött, felmérik a budapesti galambhelyzetet, hogy megoldást találjanak az állatok által jelentett problémákra.

Milliókat spórolhatunk a nyáron

Ingatlan2008.06.10, 14:59

Harminc százalékkal csökkent a lakásépítésre kiadott engedélyek száma Budapesten. A nemzetközi Neocity Group több más befektetőre is kiterjedő kutatásai szerint világszerte tendencia, hogy a nyári hónapokban gyakorlatilag a nullára esik vissza az új lakások értékesítése. Ez alól csak turistaövezetek kivételek.

Két évig egy nagy építkezés lesz Budapest

Itthon2008.06.10, 16:17

Felújítások és építkezések miatt korlátozzák Budapest-szerte számos helyen a forgalmat 2010-ig. Járhatatlan rakpartokra és hidakra, elterelésekre számíthatnak a fővárosiak a Váci úttól a Bartók Béla útig, a Margit hídtól a Szabadság hídig. Nem csak az autósok szenvednek azonban a felújítások miatt: a terelések számos BKV-járatot és a MÁV vonatait is érintik majd.

Kiszervezéssel spórol a Budapest Gyógyfürdő

Gazdaság2008.06.09, 19:09

Budapest Gyógyfürdő Zrt. néhány szolgáltatással szakcéget bíz meg, így kiszervezik a takarítást, mosatást, a gépészeti, villanyszerelési, szállítási és asztalos munkákat - közölte a társaság hétfőn.

Szakadék felé rohanó bérlők az Arénában

Ingatlan2008.06.09, 18:09

A budapesti Aréna Pláza menedzsmentje szerint a tavasszal indított marketingakciók már növelték a látogatottságot, az [origo]-nak nyilatkozó bérlő azonban ebből mit sem érez, sőt azonnal menekülne a komplexumból. Az épület hétközben kong az ürességtől, az óriásparkoló egy része használható csak, de az ingatlanszakember szerint van még remény.

Mumusokat is kaphatunk az UEFA-kupában

Sport2008.06.09, 18:27

A két magyar induló, a Debrecen és a Győr is kiemeltként várhatja a labdarúgó UEFA-kupa első selejtezőkörének július 1-jei, nyoni sorsolását. A magyar szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja szerint San Marinó-i, liechtensteini, grúz, fehérorosz, kazah, azeri vagy örmény csapat várhat a győriekre és a debreceniekre.

Rákaptak a drága ételre a szemfüles spekulánsok

Nagyvilág2008.06.06, 10:21

A drága élelmiszerárak miatt számos befektető repült rá a búzára, kukoricára és más élelmiszerekre a tőzsdéken. Sokak szerint ezzel még feljebb verték az árakat, aminek a levét szegények milliói isszák meg. Mások szerint viszont árdrágító hatásuk elenyésző, jelenlétük pedig a piacot és a termelést is élénkíti, ami jó, mert több lesz az élelmiszer. Azt viszont mindenki elismeri: megjósolhatatlan, hogy hosszútávon milyen hatása lesz beavatkozásuknak.

Madaras: Lehettem volna ökölvívó is

Vendégszoba2008.06.06, 16:21

Alig két hónappal a pekingi olimpia rajtja előtt Budapesten rendezik a magyar sikersportágnak számító öttusa aktuális világbajnokságát. Az esemény sajtófőnöke, az egykori kiváló versenyző, Madaras Ádám a Vendégszobában elmondta, akár fogadna is arra, hogy utódai érmekkel térnek haza Pekingből. 1991 Európa- és világbajnoka szerint a pentathlon még hosszú ideig a játékok műsorán marad, de mesélt a Hídember című filmben történt kaszkadőrségéről, és szóba került III. Richard is.

Kojak Budapestre jön

Tévé2008.06.06, 10:23

A TV2-n nyomozó fekete Kojak mellett szombaton megismerkedhetünk a kopasz, nyalókás zsaru magyar alteregójával is. 

Befellegzett a lilának Pécsett

Itthon2008.06.04, 16:00

Átfogó környezetterv készült Pécsen, ami alapján meghatározzák, hogy egy adott városrészben milyen színárnyalatúak legyenek a házak, a kerítések, az útburkolatok és minden más köztéri elem. A terv alapján a következő években utcákra, házakra lebontva akarják meghatározni a lehetséges színárnyalatokat, hogy a város minél egységesebb képet mutasson. Budapest is akar színkódexet.

Útfelújítások miatt tett feljelentést a Fidesz

Itthon2008.06.03, 19:19

Súlyos szabálytalanságok miatt 600 millió forintot vissza kell fizetnie a fővárosnak az állam részére a 2006-os útfelújítási pályázati pénzekből - állítja Papcsák Ferenc fideszes politikus. Frakciója feljelentést tett jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanúja miatt.

ORCO: növekvő veszteség

Gazdaság2008.06.03, 16:20

Az ORCO Property Group az első negyedévet 47,15 millió euró bevétel mellett 11,98 millió euró adózás utáni veszteséggel zárta, mindkét adat rosszabb az egy évvel korábbinál - közölte a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett cégcsoport az MTI-vel.

Az EU idegeivel játszanak a makacskodó lengyelek

Itthon2008.06.03, 12:24

Megmakacsolták magukat a lengyelek, és eszük ágában sincs visszalépni Budapest javára az Európai Unió új tudományos központjának helyszínéért folyó versenyben. Míg Lengyelország sikerként könyveli el, hogy sikerült időt nyerniük a következő, június 18-i tanácskozásig, az EU-elnök szlovének tudományügyi minisztere elvesztegetett időről beszél.

Vizsgálja a BKV az éjszakai buszon történt verekedést

Itthon2008.06.03, 21:29

Belső vizsgálatot rendeltek el a BKV-nál, miután utasok és biztonsági őrök összekaptak egy éjszakai buszjáraton Budapesten, vasárnap hajnalban. A rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz, a BKV szerint jogszerű és "arányos" volt a biztonsági őrök intézkedése.

Most
Top 12 óra