Budapest

címke rss

Koszovóról beszélt a legtöbbet Budapesten Merkel

Nagyvilág2007.08.21, 17:33

Angela Merkel német kancellár szerint Németország és az EU is profitálhat Magyarország tapasztalataiból Koszovó ügyében, de nem erősítette meg egy német lap információit, miszerint közvetítő szerepet szánna Magyarországnak a balkáni rendezésben. Merkel Budapesten Orbán Viktorral is találkozott, akivel egyetértettek abban, hogy káros a neoliberális gazdaságpolitika.

Fákat csavart ki és pincéket öntött el a vihar

Itthon2007.08.20, 22:55

A Dunántúlon és Budapesten is károkat okozott az országon végigvonuló vihar, amely hétfő este elérte az északi országrészt. A viharos szél fékat döntött ki, az esővíz pincéket öntött el, több helyen pedig jégeső esett. A Vas megyei Kenyeriben házakat veszélyeztetett az özönvízszerű felhőszakadás.

Buffon: egy világklasszis bohóc a kapuban

Sport2007.08.20, 09:54

Tizennégy világbajnok labdarúgóval érkezik Budapestre az olasz labdarúgó-válogatott, amely augusztus 22-én, szerdán összeméri erejét a magyar nemzeti csapattal. A keretnek tagja a Juventus világbajnok kapusa, Gianluigi Buffon is. A 29 esztendős kapussal készült anyag alapját a FIFA Magazine augusztusi számában megjelent interjú szolgáltatta.

Tetőket gyújtott fel a villám az éjjeli viharban

Itthon2007.08.20, 11:43

Több villámcsapás is tüzet okozott a vasárnap éjszakai viharban: a fővárosban leégett egy lakóház teteje, másutt garázs, szénabála, tanyatető gyulladt ki. A vihar fákat döntött ki és az esővíz rengeteg hordalékot sodort az utakra.

Megtartják a budapesti tűzijátékot

Itthon2007.08.20, 21:46

Az Operatív Törzs úgy döntött: este kilenctől megtartják a budapesti ünnepségeket lezáró tűzijátékot. Az előrejelzések szerint nem lehet kizárni, hogy az éjszaka folyamán újabb vihar éri el a fővárost. Miskolcon és több dunántúli városban elmaradt az augusztus 20-i tűzijáték.

Karambolozott egy mentőautó Budán

Itthon2007.08.20, 11:02

Egy beteget szállító mentőautó és egy személyautó ütközött össze a XI. kerületben. A balesetben az egyik mentős könnyebb sérülést szenvedett.

Elmaradt a Szent Jobb körmenet a vihar miatt

Itthon2007.08.20, 19:35

A Budapestet elérő vihar miatt elmaradt a hagyományos augusztus 20-i Szent Jobb körmenet. Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat piros jelzést adott ki Pest megye területére. Az [origo] tudósítója szerint a fővárosi Duna-part szinte teljesen kiürült.

30 éves a budapesti planetárium

Tudomány2007.08.18, 08:11

Kellemesen lágy zene szól, miközben az utolsó szöszmötölések is elhalnak a nézőtéren. Még egy perc és kezdődik az előadás. A terem lassan besötétedik, majd hirtelen színre lépnek a főszereplők: felragyognak a csillagok. Így megy ez előadásról-előadásra 1977. augusztus 17-e óta, vagyis immár kereken harminc éve a TIT Budapesti Planetáriumban.

Karrierlehetőség gépészmérnököknek (X)

Állás 20112007.08.17, 15:11

A tengelykapcsolók gyártásával foglalkozó, szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. a közeljövőben 150 fővel tervezi növelni dolgozói létszámát. A diplomások közül gépészmérnök végzettségű szakembereket keresnek termékfejlesztői, termelési mérnöki, szerszámszerkesztő mérnöki és minőségügyi mérnöki pozícióba . A karrierlehetőségekről Schneider Csaba személyügyi vezető számol be.

Korcsnoj: Nem adhatok tanácsot Lékónak

Sport2007.08.17, 11:58

Harmadszor játszott Pakson, a Marx György-emlékversenyen a hatszoros olimpiai bajnok, kétszeres világbajnoki döntős Viktor Korcsnoj. A svájci színekben szereplő 76 éves nagymester nem lett világbajnok, "csak" négy évtizeden keresztül a világ egyik legjobbja volt. 1976-ban hagyta el a Szovjetuniót, mert pályafutásának folytatását veszély fenyegette. "Én nem disszidáltam, hanem engedély nélkül külföldön maradtam" - figyelmeztetett kedvesen, amikor az interjú készült. 1961-ben játszott először hazánkban, akkor Budapesten a II. Maróczy Géza-emlékversenyen szerepelt.

Pestig érhet a szlovák okmánybélyeg-hamisítók keze

Nagyvilág2007.08.16, 22:58

Szlovákiában és Magyarországon is egy napon lepleztek le több embert, akiknél nagy mennyiségű hamis szlovák okmánybélyeget találtak. Szlovákiában Eperjes (Presov) közelében hat, Magyarországon Budapesten két embert vettek őrizetbe a helyi rendőrök. Összesen több mint 20 millió forint értékben foglaltak le hamis okmánybélyegeket a két országban.

Hazai templomokat rövidített meg egy spanyol álszerzetes

Itthon2007.08.16, 19:41

Debrecenben és Budapesten is megrövidített több templomot egy spanyol férfi, aki hol olasz, hol monacói szerzetesnek kiadva magát szállást kért, de nem fizetett. Sőt volt olyan templom, ahonnan több mint százezer forintot lopott.

Magyar radikálisokra mutogat vízumügyben Lantos

Itthon2007.08.16, 18:18

Listát készítene a Magyar Gárda tagjairól Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke, hogy azokat soha ne engedhessék be Amerikába. A politikus Budapesten arról beszélt, hogy akár azonnal vízummentesen lehetne utazni az Egyesült Államokba, ha Magyarország garantálná: egy lakosa sem jelent veszélyt, ez azonban szerinte lehetetlen.

Korán kezdődnek az ünnep miatti útlezárások

Itthon2007.08.16, 16:01

Számos korlátozással találkozhatnak már szerda estétől az autósok a fővárosban. A következő napokban érdemes lesz elkerülni a budai rakpartot, 20-án pedig mindkét rakpartot és a Parlament körüli utcákat is.

Agresszív állatok - agresszió és erőfitogtatás az állatvilágban

Tudomány2007.08.16, 10:33

A híreket figyelő, tévénéző ember nap mint nap találkozhat az emberi agresszió gyakori és igen változatos megjelenési formáival. Ezekből a "tapasztalatokból" könnyen azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az ember különösen hajlamos az agresszióra. Vajon tényleg így van ez? A kérdés megválaszolásához meg kell vizsgálnunk az agresszív viselkedés elterjedtségét az állatvilágban.

Merkel viszonozza Gyurcsány berlini útjait

Itthon2007.08.15, 18:22

Egy napra Magyarországra látogat Angela Merkel német kancellár jövő kedden, és találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. Merkel először jár kancellárként Budapesten, de Gyurcsány már többször tárgyalt vele Berlinben.

Vádat emelnének Budaházy György ellen

Itthon2007.08.14, 15:05

Vádemelést javasol a rendőrség Budaházy György ellen, amiért két esetben is az állam alkotmányos rendjének megváltoztatására szólított fel másokat. Az Erzsébet híd elfoglalásakor ismertté vált férfi a tavaly őszi zavargások egyik kulcsszereplője volt, március 15-i elfogásának hírére erőszakos tüntetés kezdődött a fővárosban.

Erdőbe temetik a fegyvergyár gyanús sittjét

Itthon2007.10.06, 08:01

Tömött kamionokkal hordják változatlanul a soroksári úti fegyvergyárból a hulladékot a Budapest határában lévő csömöri erdőbe, amitől a szomszédos település vízgyűjtőjét félti a helyi polgármester. Bár a hatóság megtiltotta a hulladéklerakást, a terület tulajdonosát képviselő ügyvéd szerint minden engedélyük adott, Illés Zoltán fideszes politikus pedig - aki állítja: veszélyes hulladék is került a területre - feljelentést tett. Az [origo] akcióba lépett: a bontás helyszínétől követtünk egy szemetet szállító kamiont az erdőbe, ahol a hulladékot leöntő munkások egyike fenyegetőzni kezdett.

A hivatalos bér többszörösét keresik a szakmunkások

Állás 20112007.08.13, 12:18

A hivatalos állami statisztika szerint a szakmunkások - például a fodrászok, a villanyszerelők, a kőművesek fizetése havonta bruttó 80-140 ezer forint között mozog. Szakértők szerint az alacsonynak tűnő bérek hátterében a minimálbéres foglalkoztatás áll. Fodrászokat, kőműveseket, villanyszerelőket kérdeztünk, mennyit visznek haza a hónap végén.

"Eldurran az agyuk" - bringa-autó háború a gyakorlatban

Itthon2007.08.12, 14:37

Szemtelen biciklisek, bunkó autósok - leegyszerűsítve ilyen kép rajzolódott ki a közlekedők egy részéről a levelekből és hozzászólásokból, amelyek a kerékpársávokat elfoglaló autósokról szóló korábbi cikkünk nyomán érkeztek. Az [origo] több olvasója szerint nemcsak a szabálytalanul parkoló kocsik, de a bevallottan szabálytalanul közlekedő kerékpárosok is megérnek egy misét. Most megtudhatja, mikor és miért durran el egy biciklis agya, és hogy mit szól az egész jelenséghez a rendőr.

Ötvenezer alatt csak főbérlős lakás van

Ingatlan2007.08.11, 11:46

Egyelőre nem indult be teljes erővel a szokásos, iskolakezdés előtti roham a fővárosi bérlemények piacán. A főbérlős lakásokra már csak a nagyon alacsony pénzösszeggel rendelkezők fanyalodnak, egyedül viszont 50 ezer alatt nemigen lehet lakást találni. A Duna House elemzése.

Csattanás a koszos úton

Auto2007.08.11, 17:42

Bár jogszabály írja elő, hogy az utakat tisztán kell tartani, mégis sok építkezés vagy földút közelében gyakran több száz méteren keresztül vastag por és sárréteg fedi a burkolatot. Annak jártunk utána, ki a felelős, ha egy baleset egyértelműen a beszennyezett, csúszós út miatt következik be. A témának az ad különös aktualitást, hogy fél Budapestet feltúrták az út- és metróépítés miatt; nem árt résen lenni jó néhány forgalmas útszakaszunkon.

Budapest különcködve hízeleg az USA-nak

Nagyvilág2007.08.10, 13:00

Miközben kelet-európai sorstársai keveslik az amerikai vízummentesség kibővítéséről szóló törvényben foglaltakat, Magyarország különvéleményen van: bátorítónak nevezte az amerikai lépést. Pedig a magyarok a lettekkel, a litvánokkal, a lengyelekkel, a románokkal, a szlovákokal és a csehekkel közösen lobbiztak korábban a vízummentességért.

Pljuscsenko Magyarországon korcsolyázik

Sport2007.08.10, 19:54

Július 12-i térdműtéte után immár újra korcsolyázik Jevgenyij Pljuscsenko, így nincs akadálya annak, hogy a torinói olimpiai bajnok (aki három vb- és öt Eb-aranyat is őriz) a közeljövőben három helyszínen is fellépjen Magyarországon. A Kings on Ice produkció - az orosz klasszis mellett a világhírű hegedűművész Edvin Martonnal - augusztus 28-án, Szombathelyen, 31-én, Debrecenben, szeptember 1-én pedig Budapesten, a Syma-csarnokban lesz látható.

Nemcsak eséstől sérülhetett Lengyel Zoltán

Itthon2007.08.08, 14:53

A rendőrökkel július elején összetűzésbe került fideszes képviselő, Lengyel Zoltán sérüléseinek egy része nem eleséstől származik - áll a szakértői véleményben a politikus ügyvédje szerint. Arra azonban nem tér ki a szakértő, hogy mitől származnak ezek a sérülések.

Elraboltak három nőt éjszaka a fővárosban

Itthon2007.08.08, 13:04

Elfogtak a rendőrök öt férfit, akik a gyanú szerint éjszaka elraboltak három nőt és egyiküket meg is erőszakolták. A nők egy benzinkútra menekültek, és onnan hívták ki a rendőrséget.

Átadták a forgalomnak az M7-es új szakaszát

Gazdaság2007.08.08, 15:59

Felavatták és átadták a forgalomnak az M7-es autópálya Balatonszárszó és Zamárdi közötti 14 kilométeres szakaszát, a kőröshegyi völgyhíddal együtt. Az új szakasz több mint 70 milliárd forintba került, és a Balaton déli partszakaszát tehermentesíti. Az új szakaszért fizetni kell.

Kezdődhet a Párizsi Nagyáruház építése

Ingatlan2007.08.08, 12:38

Az Orco Property Group 2007 augusztus elsejével megkapta az érvényes építési engedélyt a Párizsi Nagyáruház projektjéhez, így megkezdődhetnek a rekonstrukciós munkálatok az egykori Divatcsarnok területén - közölte az Orco a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A legnépszerűbb hazai városok

[origo] utazás2008.03.19, 14:39

Budapest vezet, az ezüstérmes Hévíz, a bronzérmet Hajdúszoboszló érdemelte ki az idegenforgalmi szempontból legnépszerűbb hazai városok listáján.

Az ügyvéd szerint most kezdődik a Zsanett-ügy

Itthon2007.08.07, 18:12

Nem tetszik az erőszakkal gyanúsított egyik rendőr ügyvédjének, hogy az ügyészség azt az orvost rendelte ki szakértőként, aki E. Zsanett vallomását alátámasztó véleményt képviselt. A lány ügyvédje szerint viszont erre megvan a jogi lehetőség, és az ügyészségnek már régen meg kellett volna vizsgálnia a felmerült új bizonyítékokat. Szerinte a Múzeum körúti erőszak ügye csak most kezdődött el igazán.

"Akkor már inkább a biciklisávot foglaljuk el" - a semmibe vett szabály

Itthon2007.08.07, 13:23

Ön hallott már a láthatatlan sárga csíkról? Ha nem, akkor kérdezzen róla autósokat, rendőröket és közterületfelügyelőket! A biciklisávról van szó, amelyet vígan elfoglalnak az autósok, és nem szól nekik senki. Az [origo] találkozott filozofáló főtávosokkal, legyintő parkolóőrrel és persze elkeseredett biciklisekkel. Videós riport a szabályról, amelyet semmibe vesz szinte az egész főváros.

Lecsapnak a végtelen akciókkal trükközőkre

Itthon2007.08.07, 17:28

Másfél milliós bírságot osztott ki a versenyhivatal két vállalkozóra, akik csődeljárást, óriási akciókat hazudva próbáltak vevőket csalogatni vidéki cipőboltjaikba, ahol a beígért, márkás olasz lábbelik helyett kínai termékek sorakoztak. Budapesten sem ismeretlenek ezek a praktikák, a vidéki reklámozásért most megbüntetett vállalkozónak a fővárosban is van üzlete, amit még mindig ugyanígy reklámoz. A GVH szerint hamarosan a fővárosi hirdetésekért is jöhet felelősségrevonás.

Megfizetik a mérnököket Komárom-Esztergom megyében

Állás 20112007.08.07, 17:30

Megyei munkaerőpiaci körképünket Komárom-Esztergom megyében folytatjuk.Főként a térségben megtelepedett multiknak köszönhetően munkaerőpiaci szempontból a térség nincs rossz helyzetben. A megyei állástalanok száma 2007. júliusában nem érte el a 8 ezer főt (7560 fő), arányuk a munkavállalási korú népességen belül mindössze 3,6 százalék. Ennél alacsonyabb értéket csak Pest megyében, Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében mértek. Az országos átlag egyébként 6,1 százalék.

Közel 5 százalékkal drágulhatnak a lakások

Ingatlan2007.08.07, 16:11

Az idén összesen 31 ezer lakás épülhet Magyarországon, ennek több mint egynegyede a fővárosban. Az áremelkedés mértéke a GKI által megkérdezettek szerint Budapesten lesz a legkisebb, de a különbségek elhanyagolhatóak.

Kiütötte a Fehérvárt a Honvéd futballcsapata

Sport2007.08.06, 07:47

A tartalékos, több kulcsjátékosát nélkülöző Budapest Honvéd hazai pályán 5-1-re legyőzte a Fehérvárt a labdarúgó NB I harmadik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos a bajnokságban, amelynek így vezeti a tabelláját. A fehérváriak 23 év óta nyeretlenek a Bozsik-stadionban: a két csapat 1984 óta Kispesten játszott 20 bajnoki mérkőzésén 16 hazai siker mellett 4 döntetlen született.

Lezárultak a tőkeemeléssel az Econet.hu akvizíciói

Archívum2007.08.06, 16:51

Az econet.hu Nyrt. névértéken 671 millió forintos, 209 százalékos kibocsátási árfolyamon összesen 1,4 milliárd forintos alaptőke-emelést hajtott végre - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Ferihegyi sztrájk: késésekkel kell számolni

Itthon2007.08.05, 20:31

Sztrájk kezdődött vasárnap délután fél 5-kor Ferihegyen. Az utasoknak várhatóan késésekre kell felkészülni, miközben a Budapest Airport szóvivője este 8-kor azt mondta: normalizálódik a helyzet. A szakszervezetek 9-10 százalékos béremelést követelnek, miközben a munkáltató 6,2-t adna.

Vasárnap sztrájk lehet Ferihegyen

Itthon2007.08.04, 21:21

Amennyiben a vasárnapi egyeztetésen sem születik egyezség a Budapest Airport és a szakszervezetek között a béremelésről, a repülőtéri alkalmazottak vasárnap 16 órától éjfélig sztrájkolhatnak és akár meg is béníthatják erre az időre a repülőtéri forgalmat.

Dublinban ünneplik magukat a mokány futárok

Nagyvilág2007.08.04, 13:00

Biciklis futárok forgatják fel egy hosszú hétvégére az ír fővárost. Péntektől zajlik a 15. kerékpárosfutár-világbajnokság Dublinban. A világ minden részéről összegyűlt pedálos küldöncök nemcsak fizikai- és tájékozódóképességüket teszik próbára a versenyeken, hanem a kerékpárostársadalomra és a városi közlekedésre nagy hatással bíró szubkultúrájukat is ünneplik. Tudta, hogy Budapesten is rendeztek már futárvébét? És hogy a magyarok a futárvilág mókamesterei?

Rögtön lába kelt a csali pénztárcának

Itthon2007.08.03, 11:31

Szegeden senki nem akarta zsebrevágni az utcán talált pénztárcát, Budapesten viszont az első szemfüles járókelő lecsapott a csaliként elhelyezett bukszára, utána pedig még le is tagadta. Persze ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni, a BKV talált tárgyak osztályán olyan esetre is emlékeznek, amikor 160 ezer forint került vissza jogos tulajdonosához, egy nagymamához. Az [origo] becsülettesztje videóval.

Macska-egér harc dúl a pesti feketézőkkel

Itthon2007.08.03, 10:17

A közterület-felügyelőkkel közösen akciózik a rendőrség Budapesten: a kéregetőktől, az agresszív ablakmosókon át, az illegális árusokig keresgélik a szabálytalankodókat. A feketéző idegenvezetők elleni harcba a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége is beszállt. A szabálytalanságok a BRFK szerint még a turistákat is zavarják, a külföldieknek azonban nem ez a legnagyobb baja a várossal. Őket inkább a kosz, a közlekedés vagy éppen egy lehúzós ellenőr idegesíti.

Európa Meleg Nagykövete kerestetik

Tabu2007.08.03, 14:16

Budapesten kerül megrendezésre a 2007-es Mr. Gay Europe, ahol huszonegy ország képviselői közül kerül ki Gyöngyösi Nándi utódja.

Villamosokkal készülnek a Szabadság híd lezárására

Itthon2007.08.03, 15:21

Új villamos vonal beüzemelésével és a Combinók számának növelésével próbálja orvosolni a főváros a Szabadság híd lezárása utáni helyzetet. A hidat augusztus 21-étől 15 hónapra zárják le. A teljes rekonstrukció 5 milliárd forintba kerül.

Viszlát és kösz a halakat!

Tudomány2007.08.03, 16:37

Az általános vélekedés szerint a delfinek intelligenciája messze meghaladja a legtöbb állatét. De vajon milyen képességeiket tudták a kutatók bizonyítani, és e képességek milyen környezeti hajtóerők hatására fejlődtek ki?

Szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba két embert

Itthon2007.08.03, 22:31

Két embert - egyikük egy román állampolgár - szállítottak szén-monoxid-mérgezéssel kórházba Budapesten pénteken este. Állapotuk nem súlyos, egyikük már elhagyhatta a kórházat - közölte Zerkovicz Kristóf, az Országos Mentőszolgálat ügyeletes főorvosa.

Viszlát és kösz a halakat! - Mítoszok és valóság a delfinek intelligenciájáról

Tudomány2007.08.03, 17:04

Az általános vélekedés szerint a delfinek intelligenciája messze meghaladja a legtöbb állatét. De vajon milyen képességeiket tudták a kutatók bizonyítani, és e képességek milyen környezeti hajtóerők hatására fejlődtek ki?

Lelépett egy nő pénzével a netes udvarló

Itthon2007.08.02, 19:56

Nagyobb összeget csalt ki egy nőtől egy internetes társkeresőben megismert férfi. Az E. Steven néven szereplő férfi azt állította, hogy svájci bankba fekteti be a nő pénzét, de nyoma veszett miután magához vette a pénzt.

Fejbe lőtte magát egy férfi Albertirsán

Itthon2007.08.02, 13:45

Mentőhelikopterrel szállítottak Albertirsáról Budapestre egy férfit csütörtök délben súlyos, lőtt fejsérülésel. A rendőrség szerint a férfi a öngyilkos akart lenni.

Szigetes nyelvet tanultak a franciák

Itthon2007.08.02, 12:34

Nyelvtanfolyamot szerveztek Párizsban azoknak, akik kimondottan a Sziget Fesztivál miatt érkeznek jövő héten Budapestre. A résztvevők nemcsak ismerkedni és számolni tanultak meg magyarul, hanem képet kaptak az országról is. A Párizsi Magyar Intézet igazgatója szerint Nicolas Sarkozy elnökké választása óta érezhetően megnőtt az érdeklődés Franciaországban a magyarok iránt.

Európa Meleg Nagykövete kerestetik

Tabu2007.08.01, 11:26

Budapesten kerül megrendezésre a 2007-es Mr. Gay Europe, ahol huszonhat ország képviselői közül kerül ki Gyöngyösi Nándi utódja.

Hangos játék - a 3. forduló nyertesei

Tudomány2007.07.31, 13:09

Hangos játékunk harmadik fordulójában ismét három madárfaj hangját kellett felismerni. A helyes megfejtést beküldő számos olvasónk közül öten a Magyar Madártani Egyesület és az [origo] ajándékait nyerték. Minden helyes válaszadónak gratulálunk!

A léggitárosok Mekkáját követhetné Budapest

Itthon2007.07.31, 17:15

Mi a közös az egykori kohászváros Miskolcban és a léggitárosokat fogadó finn Ouluban? Mindkettőben sokkal jobb élni, mint Budapesten. Legalábbis egy felmérés szerint, amelynek eredményével egyetért a toplista élén végzett Groningen egyik magyar lakója is, aki nem igazán vágyik haza. A lesújtó eredmény ellenére Demszky hivatala nincs elkenődve, szerintük néha csal a látszat.

Szeméttelepnek nézik az Óbudai-szigetet

Itthon2007.07.30, 17:55

Több ezer köbméter törmeléktől a kerti hulladékig mindenféle szemetet kihordanak a budapestiek a Hajógyári-szigetre. A hatóságok tehetetlenek, a kerület és a főváros egymásra mutogat. A Sziget 2007 fesztivál szervezői jobb híján a saját költségükön szállítják el a kupacokat.

Gyalogosoknak rohant egy karambolozó autó

Itthon2007.07.30, 14:45

Súlyosan megsérült Budapesten két nő, akiket egy karambol miatt irányíthatatlanná vált autó sodort el hétfő délután - közölte a rendőrség. Az ütközés oka egyelőre ismeretlen.

Elégedetlenek városukkal a budapestiek

Itthon2007.07.30, 12:58

A lakók elégedettségi mutatói alapján a 61. helyre sorolta a magyar fővárost a Gallup 75 európai várost érintő felmérése - írja a Magyar Nemzet. Budapestet megelőzi Prága, Kolozsvár, de még Miskolc is.

Roncstelep eladó - őserdei kilátással

Itthon2007.07.29, 12:03

Tudja, hol van még Budapesten igazi érintetlen őserdő? Az M0 autóút és egy honvédségi roncstelep közé ágyazódik a Háros-sziget, amitől a katonai jelenlét az elmúlt 80 évben távol tartotta az embereket, így a természet zavartalanul fejlődhetett. A honvédségnek már nem kell a laktanya, ezért eladja. Ezzel pedig veszélybe sodorhatja a főváros az utolsó igazi ártéri erdejét.

Halálos autóbaleset történt a fővárosban

Itthon2007.07.28, 16:22

Egy fiatal lány életét vesztette, egy férfi pedig könnyebben sérült abban a balesetben, amely Budapest IX. kerületében történt szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A balesetben vétlen autó teljesen összeroncsolódott.

Kerítés nélkül focizhatnak Kispesten

Sport2007.07.26, 21:19

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén engedélyezte a Budapest Honvédnak, hogy lebontsa a Bozsik Stadionban a nézőket a pályától elválasztó kerítést, és hazai mérkőzéseit így rendezze meg.

Megépíti a főváros a kiskörúti bringasávot

Itthon2007.07.26, 17:16

Győzelmet arattak a kerékpárosok: a főváros úgy döntött, hogy a tervező tanácsa ellenére mégis épít kerékpársávokat a budapesti Kiskörútra. A biciklisek fellelkesedtek a döntés hírére, és már a következő akciót tervezik, hogy a Margit hídon is legyen bringasáv.

Gyurcsány: Ötszázmilliárd jut fejlesztésre

Gazdaság2007.07.25, 16:38

Megújul a Budai Vár, az esztergomi bazilika pincerendszere, a budapesti Szépművészeti Múzeumban térszint alatti bővítés kezdődik. Felújítják a több mint százéves Zeneakadémiát, támogatásban részesül a szentendrei skanzen. A kormány ugyanis több mint 500 milliárd forintot osztott szét fejlesztésre - közölte Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerdán. 

Ábrándozik a gyerekbarátságról Budapest

Itthon2007.07.25, 11:00

A gyerekeket sok helyen nem látják szívesen, babakocsival közlekedni nagyon nehéz, és a hivatalok sem könnyítik meg a kisgyerekesek dolgát. Vannak olyan játékboltok, ahonnan kinézik a babákat tapogató kicsiket. A plázákban és néhány gyorsétteremben szeretik a gyerekeket, de nem ez a jellemző. A városházán most gondolkodnak: Budapest csatlakozzon-e a gyerekbarát városok hálózatához. Az elképzelés nem túl merész, a szövetség semmire sem kötelezi tagjait, igaz, az ötletet felvető SZDSZ-es John Emese szerint inkább csak új szemléletre lenne szükség.

Világhíres a pesti kakaós méregmező

Itthon2007.07.23, 16:37

Behatolási kapukon keresztül támadnak több mint 200 ezer objektumnál a patkányok, ezért irtásukra nem szabad sajnálni a pénzt - derül ki abból a közbeszerzési pályázatból, amelyet a Fővárosi Önkormányzat írt ki. Budapest állítólag a világ egyetlen patkánymentes fővárosa, ahol kakaós sütemény-utánzatok segítségével 24 órás hajtóvadászat zajlik a rágcsálók után.

Budapest elszívja a prémium irodák bérlőit

Ingatlan2007.07.23, 14:06

Miközben az irodapiaci igények mentén halad az Szigony utcai A kategóriás irodaház építése, az ingatlanközvetítők jó eséllyel keresnek irodabérlőket Ferencvárosban és Kelenföldön is. Székesfehérvárott ugyanakkor gyenge az érdeklődés.

Nyugati mintára nyit a biciklikölcsönző

Gazdaság2007.07.23, 08:47

A párizsi kerékpár-kölcsönzőkhöz hasonlóan egy multinacionális cég Budapesten is megpróbálkozik a kétkerekűek nagyszámú bérbeadásával. A kerékpárok ugyan egyediek, de lopás ellen rendszámokkal szerelték föl a Westend City Bike-okat. Emellett 10 000 forint kauciót kell fizetni. Az első három óra 400 forintba kerül majd.

Mi és miért történik a Szabadság híddal?

Tudomány2007.07.23, 07:51

Néhány hete kezdődtek meg a Szabadság híd felújítási munkálatai. Az egyelőre csak részleges forgalomkorlátozás várhatóan augusztus 21-én válik teljes lezárássá, amikor a villamosközlekedést is megszüntetik. Budapest egyik legszebb hídjának teljes körű rekonstrukciója több mint egy évig tart, a tervek szerint 2008 októberében áll helyre újra a rend. Az [origo] Tudomány rovata annak járt utána, milyen műszaki szempontok indokolják a felújítást, és mi történik a híddal 112. életéve során.

Megfenyegettek egy fideszes önkormányzati képviselőt

Itthon2007.07.22, 19:11

Egy borítékban lőszert küldtek ismeretlenek egy XVIII. kerületi fideszes képviselőnek. Dámsa József azonnal feljelentést tett. A fenyegetés oka egy helyi fideszes politikus szerint Dámsa határozott kábítószer elleni fellépése lehetett.

Helikopter híján vécéből szökik a magyar rab

Itthon2007.07.20, 11:20

Két rab szökött meg az elmúlt napokban: egy marseille-i bankrabló eltérített helikopterrel szabadult ki franciaországi börtönéből, rá egy napra Budapesten pedig egy kórházi vécéből lépett meg egy fogoly. A magyar rabok kifejezetten leleményesek, ha szabadulásról van szó - állítja egy bv-őrnagy -, de nincs olyan infrastruktúrájuk, mint külföldi társaiknak, ezért ők még mindig kezdetlegesebb módszerekkel próbálkoznak. A szabadság záloga: ablak, vécé, disznótelep és búzamező.

Nem akar bringautat a tervező a Kiskörútra

Itthon2007.07.20, 15:20

Ha a tervezőn múlik, nem lesz kerékpársáv a budapesti Kiskörúton, pedig azt a főváros korábban megígérte a biciklisszervezeteknek. A felújítást tervező cég megvizsgálta a lehetőségeket, és azt javasolja, maradjanak az eredeti elképzelésnél, és oldják meg a mellékutcákban a bringások közlekedését. A főpolgármester állítólag hajlik a bringasávok megépítésére.

Új irodafejlesztések: Népliget, Víziváros

Ingatlan2007.07.20, 10:35

A Könyves Kálmán körúton és a II. kerület Duna-parthoz közeli részén épülnek hamarosan új, A kategóriás irodaházak. Előbbit a Raiffeisen Ingatlan Alap már meg is vásárolta.

Már Budapesten izzad a Rolling Stones

Szórakozás2007.07.20, 10:44

Pénteki koncertje előtt már két nappal megérkezett a Rolling Stones Budapestre, ahol egészen biztosan forró hangulat várja majd Jaggeréket a Puskás Ferenc Stadionban. Zacskós víz lesz.

Slágerovikról álmodoznak a pesti anyák

Itthon2007.07.19, 14:01

A főváros és Pest megye egyes részein több a gyerek, mint ahány férőhely van az óvodákban. A gyerekrohammal több budapesti önkormányzat csak úgy tud megküzdeni, hogy telezsúfolja az óvodákat. A szülők által csodált fővárosi óvodákba csak úgy lehet bekerülni, ha a szülő területileg is oda tartozik. Az [origo]-nak nyilatkozó magánintézmény vezetője szerint a legnépszerűbb intézményeket azért szeretik a szülők, mert nagyon tapintatosan közlik, ha gond van a gyerekkel.

A csapodár csalogány: félrelépés és hűség az állatvilágban

Tudomány2007.07.19, 22:30

Számos állatfajra jellemző, hogy párján kívül más egyedekkel is párzik, esetleg háremet szerez magának vagy nem is tart fenn tartós kapcsolatot partnerével. Mi lehet e stratégiák hátterében, és az állati példák magyarázhatják-e az emberi hűtlenséget?

Új Ryanair-járat Budapestről Brémába

[origo] utazás2008.05.20, 11:13

A Ryanair, Európa egyik legnagyobb diszkont légitársasága csütörtökön bejelentette, hogy a németországi Brémába is indít járatot Budapestről. Az új - sorrendben a harmadik - budapesti járat 2007. október 30-án indul és hetente háromszor üzemel majd.

HÉV-síneken járhatnak a vonatok a hídfelújítás alatt

Itthon2007.07.19, 09:08

Jövőre teljesen felújítják az Északi összeködő vasúti hidat, emiatt három hónapig lesz zárva az átkelő. A gyalogosokat ezalatt hajókkal szállítják Újpest és Óbuda között, a vonatok a Nyugati pályaudvar helyett a Margit hídig a szentendrei HÉV pályáján futhatnak majd - írja a Népszabadság.

Zacskóban osztják a vizet a forró Pesten

Itthon2007.07.18, 17:10

Több tízezer zacskó vizet osztanak szét Budapesten a hőség miatt. A határátkelőnél és a MÁV késésben levő vonatain is osztogatnak vizet, az állatkerti állatokat pedig locsolják. Több településen gondok voltak a vízellátással. Az ózonszint többször átlépte a határértéket, ezért a környezetvédelmi miniszter azt kéri: a budapestiek lehetőleg ne üljenek autóba.

Minihőközponttal a távhődíj csökkentéséért

Gazdaság2007.07.18, 16:29

A budapesti lakásállomány egyharmadának lakói járhatnak jól, ha sikeres lesz a Főtáv hatékonyságnövelő programja. A költségek csökkentéséhez a lakások fűtéskorszerűsítése is hozzájárulhat.

Egyensúly felé mozdult a fővárosi irodapiac

Ingatlan2007.07.18, 16:06

Három új irodaházat adtak át Budapest központi irodapiacán 2007 második negyedévében, és a bérlők is aktívabbak voltak itt a megszokottnál. A kihasználatlanság az egész fővárosban mérséklődött.

Csak az idő repül a ferihegyi vonaton

Itthon2007.07.17, 17:38

A MÁV már az első éles munkanapon tett azért, hogy meggyőzze az utasokat: ne próbáljanak vonattal eljutni a Ferihegyi repülőtérre vagy onnan a városba. A több mint ötmilliárd forintba kerülő ferihegyi vasúti megállóba félórás késésekkel érkeztek a vonatok kedden, a menetrendben szereplő néhány szerelvénynek pedig egyszerűen nyoma veszett, így jó eséllyel lemaradhatott a gépéről az, aki a taxi helyett a vonatot választotta. Aki pedig a 2-es terminálra akar menni, az továbbra sem ússza meg a buszozást, a taxit vagy épp a gyaloglást.

Kórházak támogatásával rövidítik a várólistákat

Itthon2007.07.17, 16:39

Szeptemberig hatmilliárd forint támogatást oszt szét 82 kórház között az Egészségügyi Minisztérium. A pénz fedezetét az adja, hogy több milliárd maradt meg a befizetett járulékokból. A Fidesz szerint viszont a kórházak adósságállománya akkora, hogy a nyár végére össze fog omlani a főváros egészségügyi ellátása.

Árva macska bánja a közraktári álmokat

Itthon2007.07.17, 16:40

A lepusztult, ürességtől kongó Közraktárakra költene 8 milliárdot egy cég, hogy kulturális központot varázsoljon a helyből. A közel 130 éve felhúzott raktárak évtizedek óta fokozatosan válnak az enyészet martalékává: elhagyott gombavizsgáló és az omladozó raktárakból kinövő ecetfák jelzik, hogy a hely fölött eljárt az idő, még akkor is, ha a romos épületekben szórakozóhelyek és egy gyertyaöntöde húzzák meg magukat. De már nem sokáig, ígéri a főváros. A felújítást az elárvult macska bánja talán a legjobban.

Tanuljon meg metrót építeni!

Itthon2007.07.17, 16:36

Több mint tíz méterrel a piros hetes első megállója alatt tart a metrófúró pajzs, ami várhatóan 2009-ig ássa majd az alagutat Budapest és a Duna alatt. Műanyag védősisakban leereszkedtünk a mélybe, és megnéztük, hogyan tud harminc ember megépíteni egy állomást vagy alagutat. Beton, gödrök, támfalak és sokat látott metrósok. Tanuljon meg metrót építeni az [origo] gyorstalpalóján!

Al Jarreau: Az én hangszerem a hangom

Szórakozás2007.07.16, 17:19

Bár édesanyja templomi orgonista volt, Al Jarreau sosem tanult meg semmilyen hangszeren sem játszani, viszont a hangja elsőrangú hangszerként működik már évtizedek óta. Most a gitáros George Bensonnal együtt fog majd koncertezni Budapesten, ami Jarreau szerint "két érett művész csodálatos szövetsége". Az [origo]-nak adott interjújában az énekes elmondta azt is, hogy aggódik a zeneipar agóniája miatt és hogy ki volt az a magyar ember, aki elindította a zenészi pályáján.

Az M0-s lehet a fejlesztők új célpontja

Ingatlan2007.07.16, 15:00

Az eddig tapasztaltakhoz képest kisebb mértékben összpontosul a magyarországi ipari ingatlanok piaca a fővárosra és környékére, noha még mindig ez a fókuszpont - derül ki a CB Richard Ellis második negyedéves gyorsjelentéséből.

Transzparensekkel fogadták a ferihegyi vasutat

Gazdaság2007.07.16, 18:09

A hirtelen megnőtt zaj miatt tiltakozó transzparensekkel fogadták a XVIII. kerületiek az első ferihegyi vasutat hétfőn a ferihegyi 1-es terminálnál. Az ott lakók azt is kifogásolják, hogy nem készült el a zajvédő fal és nincs WC az állomáson. Kóka János közlekedési és gazdasági miniszter bejelentette, hogy 22-25 perces menetidővel közlekednek ezentúl a vonatok a Nyugati pályaudvarról a Ferihegy 1-es termináljához és vissza.

Optimista hangulatot várnak a tőzsdén

Archívum2007.07.16, 09:28

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,16 pontos csökkenéssel, 29 670,85 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,05 százalékos gyengülés.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló