Budapest

címke rss

Nem engedélyezi az idei melegfelvonulást a rendőrség

Itthon2011.02.14, 18:28

Nem adott engedélyt az idei melegfelvonulásra a budapesti rendőrség arra hivatkozva, hogy a rendezvény akadályozná a közlekedést. A főszervező szerint érdekes, hogy tavaly ősszel még engedélyezték a felvonulást. A rendőrség egyelőre nem válaszol az esemény betiltásával kapcsolatos kérdésekre. A szervezők bírósághoz fordulnak.

Napi: Tárgyalások per helyett a metrókocsi-ügyben

Itthon2011.02.14, 07:33

A BKV és a metrószerelvényeket gyártó francia Alstom hamarosan tárgyalásokat kezdhet a metrókocsik leszállításáról - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

Az Alstom hitelesíttette a 2-es metróvonalra szánt kocsik fékjét

Itthon2011.02.14, 19:26

Egy független francia vasúti vizsgálószervezet szerint megfelel az uniós és a nemzetközi szabványoknak az Alstom budapesti 2-es metróvonalra szánt szerelvényeinek fékrendszere. A gyártó cég kérte a vizsgálatot, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság másodfokon elutasította a típusengedély kiadását.

Wifivel csábítják tömegközlekedésre a magyart

Techbázis2011.02.15, 10:02

Január végétől február közepéig a BKV három járatán teszteli a Nabi Sirius városi autóbuszt, amelyen az utasok nemcsak ingyen utazhatnak, de még internetezhetnek is. A közösségi oldalakon publikált bejegyzések szerint az okostelefont használók pozitívan fogadták az új szolgáltatást, de vajon a wifivel tényleg lehet-e utasokat csábítani a tömegközlekedésre?

Mentés közben törtek fel egy mentőautót a fővárosban

Itthon2011.02.13, 15:45

Ellopták a GPS készüléket egy mentőautóból vasárnapra virradó éjjel a VIII. kerületben. A mentősök éppen egy beteget láttak el, amikor a lopás történt.

Kommandósok fogták el a rendőrfőkapitánynak éles lőszert küldő férfit

Itthon2011.02.12, 16:21

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 61 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfit, aki két éles kispuskalőszert küldött egy borítékban az országos rendőrfőkapitánynak.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedtek ketten a fővárosban

Itthon2011.02.12, 18:07

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba két embert szombaton Budapest XII. kerületében. Egyikük állapota súlyos.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a 250 milliárdos csomag legnagyobb vesztese

Gazdaság2011.02.13, 09:32

Döntött a kormány a stabilitási tartalék létrehozásáról: a 250 milliárdos csomag legnagyobb tételét az teszi ki, hogy a kabinet a minisztériumoknál mintegy 187 milliárd forintot zárol - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából. Összegszerűen a legnagyobb vesztes a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az eddig nullszaldósra tervezett Munkaerőpiaci Alapnak pedig 16 milliárd forintos pluszt kell termelnie.

Népszabadság: Nem változik a távhő ára a fővárosban

Gazdaság2011.02.12, 10:32

A Népszabadság úgy értesült, hogy a tél végén sem változik a távhő ára Budapesten. Tavaly az önkormányzati választások előtt a fővárosban díjemelési moratóriumot hirdettek, amely máig érvényben van. Így a jelenleg ténylegesen fizetendő tarifa ennél még mindig jóval alacsonyabb, nettó 2909 (bruttó 3054 forint) gigajoule-onként. Ez a Népszabadság számításai szerint márciustól 17 százalékos árkedvezményként értelmezhető.

Olcsóbban telefonálhatnak a rabok

Itthon2011.02.11, 14:06

Az ombudsman javaslatára csökkentették a börtönökben felszerelt telefonok percdíját - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala pénteken. Mostantól minden bv-intézetben percenként nettó 88 Ft-ra csökkent a mobil, 11,20 Ft-ra pedig a vezetékes hívások percdíja.

Kispuskalőszert küldtek az országos rendőrfőkapitánynak

Itthon2011.02.11, 19:35

Két borítékba tett kispuskalőszert küldtek a Belügyminisztériumba. A címzés a borítékon pontatlan, de a szövegből sejthető, hogy az országos rendőrfőkapitánynak szánták.

"A késésen a Himnusz sem segít" - képviselők a közgyűléseken való közös éneklésről

Szórakozás2011.02.11, 18:17

Budapest 16. kerületének polgármesteri hivatalában négy éve él a gyakorlat, hogy a képviselők minden ülés elején eléneklik a Himnusz-t. Egy független képviselő nem hajlandó kapahangon énekelni, a fideszes alpolgármester szerint az "emberi normákat" a Himnusz sem képes betartatni. Kovács Péter polgármester az Országgyűlésben is bevezetné az éneklést, ezzel számolná fel az ország megosztottságát. Iskolai ünnepség vagy katonai szemle? Van olyan, aki a Himnusz miatt nem jár be.

Elfogták a szilveszteri budapesti gázolás gyanúsítottját

Itthon2011.02.10, 14:41

A gyanúsítottként kihallgatott sofőr egy budapesti gyalogátkelőhelyen gázolt el egy nőt, majd megállás nélkül továbbhajtott. A gázolásról videofelvétel készült.

Két lakástűzben ketten haltak meg éjszaka

Itthon2011.02.10, 11:08

Makón és a főváros VIII. kerületében is lakástűz pusztított csütörtökre virradóra, mindkét helyen egy-egy ember vesztette életét.

Dagad a durcáskodó marakodás a Duna-parti óriásbálna körül

Itthon2011.02.10, 14:39

Eggyel bővült az egymásra mutogatás és késlekedés által kísért fővárosi óriásberuházások száma, miután egyre mérgesedik a konfliktus a Duna-parton elterülő bálna formájú új épület körül. A szerkezet már kész, az átadás mégis bizonytalan - most éppen azon megy a vita, hogyan lesz víz és gáz a kulturális központnak tervezett létesítményben. Az önkormányzatnál nem értik, miért nincs még mindig kész a CET, a beruházó viszont a főváros jóindulatát és jóhiszeműségét hiányolja.

Több százezret kérnek csatornamunkásnak álcázott csalók

Itthon2011.02.10, 12:20

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) szerint 200-300 ezer forintot is elkérnek azok a csalók, akik kisebb tisztítási munkákkal próbálják átverni a budapesti lakókat. A csatornázási művek arra kéri a lakosságot, hogy jelentsék fel a csalókat.

Jogellenesen tartott fogva a rendőrség tibeti menekülteket Budapesten

Itthon2011.02.10, 16:33

Jogellenesen állított elő és tartott fogva hat embert a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2008 májusában. A hat fogvatartott között három tibeti volt, ketten közülük menekültek, a rendőrség elnézést kért a történtekért.

Fapapucstól a drogvádakig - riport a bezárt óbudai Amsterdam Shopról

Itthon2011.02.10, 17:19

A környékbeliek azt hitték, kocsma lesz az óbudai Amsterdam Shop néven nyíló új boltból, amelyet szerdán zártak be a hatóságok arra hivatkozva, hogy a helyen kábítószergyanús anyagokat árulnak. A szomszéd pedikűrös még azt hallotta, hogy holland fapapucsot árulnak majd az egykori rendőrkocsma helyén megnyíló üzletben.

A kormány már kitalálta, mi változzon a médiatörvényben

Itthon2011.02.11, 09:49

Megérkezett Brüsszelbe a magyar kormány levele, amelyben módosítási lehetőségeket javasol a médiatörvényhez. Ezzel már biztosnak tűnik, hogy a magyar kormány hajlandó a nemzetközi szinten vitatott törvény megváltoztatására. Az Európai Bizottsághoz küldött tervezet tartalmát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Olcsóbb autókat is találna a biztonságra vágyó Lázár János

Itthon2011.02.09, 19:44

Nem éppen a legtakarékosabb, és nem is a legmegbízhatóbb az a luxuskocsi, amelyet Lázár János Fidesz-frakcióvezetőnek bérelnek havi 500-600 ezer forintért. Lázár azzal indokolja a felsőkategóriás Audi használatát, hogy sokat utazik, és nem akar percenként lerobbanni, de az [origo] több olyan autót is talált, amely alkalmasabb, olcsóbb és sokkal üzembiztosabb lenne.

Tarlós fontolgatja, hogy 2014-ben kiszáll a politikából

Itthon2011.02.09, 17:54

Az elérhető eredményektől és a munkát nehezítő falaktól teszi függővé Tarlós István, hogy 2014-ben újra elindul-e a főpolgármesteri posztért. Tarlós erről a Figyelőnek adott interjúban beszélt. A főpolgármester azt mondta, 2014 előtt várhatóan nem alakul át a mostani kerületi rendszer a fővárosban. A kórházigazgatók Tarlós által lefújt kirúgása miatt vele szembe került helyetteséről pedig kijelentette, "galamblelkű ember, aki láthatóan mindentől fél".

Kórházigazgatók előtt kért elnézést Tarlóstól a helyettese

Itthon2011.02.08, 18:04

Az [origo] információi szerint bocsánatot kért Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes azon a találkozón, amelyen az általa korábban meneszteni akart kórházigazgatók és Tarlós István főpolgármester is részt vett. Az egyik résztvevő szerint Szentes nemcsak a történtek miatt sajnálkozott, hanem elnézést kért Tarlóstól is.

Márciusban kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt férfiak pere

Itthon2011.02.08, 15:02

A bíróság tájékoztatása szerint márciusban kezdődik meg a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere. Leghamarabb a jövő héten derül ki, hogy mikor lesz az első tárgyalási nap. A gyanúsítottak a vád szerint kilenc bűncselekményt követtek el.

Tizenkét éve nem volt ilyen alacsony a januári hiány az NGM szerint

Gazdaság2011.02.09, 10:52

Az elmúlt 12 év egyik legalacsonyabb hiányadatát mutatja a januári hónap a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrisebb államháztartási gyorsjelentése szerint, az év végi 2,9 százalékos hiánycél pedig továbbra is tartható a közlemény szerint.

Ijesztő pesti társkereséséről ír egy brit főrendű nő

Nagyvilág2011.02.08, 18:44

Kudarcba fulladt budapesti társkeresésről írt a brit Daily Mail egyik munkatársa. A brit-magyar nemesi családból származó Petronella Wyatt szerint még fizikai fenyegetés is érte, amikor Pestre utazott, hogy találkozzon azzal a férfival, aki egy brit konzervatív lapban keresett magának főrendű feleséget.

A görög bukástól félve foghatja vissza a magyar eurót a kormány

Gazdaság2011.02.08, 09:53

Orbán Viktor szerint nincs esély arra, hogy még ebben az évtizedben az euró váltsa fel a forintot. A kormány amiatt aggódhat, hogy ha nem sikerül hatékonyabbá tenni a magyar állam működését, akkor az euró bevezetése olyan terhet jelenthet, amelybe Görögországhoz hasonlóan Magyarország is belebukhat. Az [origo]-nak nyilatkozó elemzők szerint az euróbevezetés feltételeit tudnánk teljesíteni pár éven belül, de nem baj az sem, ha vár a kormány.

"Amíg nem büntetnek, elszívom" - videó a BKV-megállós cigitilalomról

Itthon2011.02.08, 15:24

Vasárnap óta tilos rágyújtani Budapesten a BKV-megállókban, de az [origo] videóstábja még kedden is sok cigiző embert talált ezeken a helyeken. Van, aki szerint ezt a rendeletet nem lehet betartatni, mások örülnek annak, hogy nem kell dohányfüstöt szívniuk várakozás közben.

A kormányig vezet a fővárosi kórházigazgatók elleni akció

Itthon2011.02.07, 14:08

Nem fővárosi, hanem a kormányzaton belüli konfliktust jelez a budapesti kórházigazgatóknak adott múlt heti ultimátum. Tarlós István főpolgármester helyettese Tarlós távollétében váltotta le a múlt héten a fővárosi kórházigazgatókat, az akciót azonban a külföldön tartózkodó főpolgármester lefújta. Az [origo]-nak nyilatkozó fideszes források szerint a zavart az okozta, hogy a kormány egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kórházak állami kézbe vételén gondolkodik.

Nem büntetik, csak figyelmeztetik a megállóban dohányzókat 30 napig

Itthon2011.02.07, 16:04

A közterület-felügyelet munkatársai már ellenőrzik a BKV-megállókban a dohányzási tilalom betartását. 30 napig nem büntetik, csak figyelmeztetik a megállókban rágyújtókat.

Erre az évre megújulást, 2014-re gyarapodást ígér Orbán

Itthon2011.02.07, 20:15

Négy évre szóló menetrendet vázolt fel idei országértékelő beszédében Orbán Viktor kormányfő, aki szerint 2011 a megújulás éve lesz, majd az "elrugaszkodás" és "felemelkedés" szakaszain át jut el az ország a 2014-es gyarapodásig. A miniszterelnök konkrét intézkedéseket nem jelentett be, de hosszan beszélt arról, hogy a legfontosabb dolognak azt tartja, hogy minden olyan ember dolgozzon, aki képes a munkára.

Ketten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben a fővárosban

Itthon2011.02.07, 07:39

Vasárnap délelőtt a IV. kerületben, este pedig a XII. kerületben vesztette életét egy-egy ember szén-monoxid-mérgezésben Budapesten.

Tervezet készül a médiatörvény esetleges módosítására

Itthon2011.02.07, 17:24

Brüsszelben arról állapodtak meg az Európai Bizottságot és a magyar kormányt képviselő szakértők, hogy tervezetet készítenek a médiatörvény esetleges módosítási lehetőségeiről.

Mire érdemes figyelni Orbán országértékelőjében?

Itthon2011.02.07, 08:08

Vajon mennyire fedi fel a kártyáit a több százmilliárdos költségvetési kiigazításra készülő miniszterelnök, és mennyit árul el arról, hogy mihez akarnak kezdeni olyan nagy problémák megoldásával, mint például az egészségügy? Mit mond az új alkotmányról és vajon lesz-e olyan mondata, amire még tíz év múlva is emlékezni fog mindenki? Összeszedtük, mire lesz érdemes odafigyelni Orbán Viktor délutáni országértékelő beszédében.

Vasárnaptól tilos dohányozni a fővárosi megállókban

Itthon2011.02.06, 08:23

Vasárnaptól akár több tízezer forintos bírságra számíthatnak azok, akik a BKV megállóiban dohányoznak. A Fővárosi Közgyűlés még december közepén döntött a tiltásról.

Súlyosan megégett egy nő egy újpesti lakástűzben

Itthon2011.02.06, 08:44

Egy nő súlyosan megégett, öten pedig füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt egy IV. kerületi lakás vasárnap reggel.

Mentőt akart lopni egy férfi Budapesten

Itthon2011.02.06, 18:00

Egy V. kerületi mentőállomásról akart ellopni egy mentőautót egy férfi vasárnap hajnalban. A gyanúsítottat a biztonsági őrnek sikerült elfognia. A 36 éves férfi a kihallgatása során azt mondta, hogy nem akarta elvinni a járművet.

Orbán szerint 2020 előtt biztosan nem lesz magyar euró

Gazdaság2011.02.05, 16:00

"A csillagok jelenlegi állása szerint 2020 előtt nem lehet elképzelni" Magyarország csatlakozását az eurózónához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Három fővárosi szórakozóhelyet zárattak be

Itthon2011.02.05, 13:59

Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal együtt januárban a West-Balkánban történt tragédia után, két fővárosi hely működési engedélyét 90 napra visszavonták. Egy harmadik helyet, az V. kerületi LivingRoomot a kerület jegyzője záratott be.

Két gyerek halála miatt is nyomoznak a Cseppkő utcai gyermekotthonban

Itthon2011.02.04, 21:45

A rendőrség nyomoz, a Fővárosi Önkormányzat pedig vizsgálja, hogy mi történt a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthonban. Két haláleset történt az intézményben és egy pedofília-gyanús ügy is kipattant.

Erősen kezdett a BUX pénteken

Gazdaság2011.02.04, 09:52

A csütörtöki visszaesés után péntek reggel ismét 23 ezer pont fölé ugrott a pesti tőzsde részvényindexe. A kerskedés első 45 percében minimálisan csökkent a BUX.

Csak formabontó ítélet írhatja felül Orbán vízióját

Itthon2011.02.04, 11:50

Orbán Viktor szerint már egy alkotmánybírósági (Ab) döntés sem változtathatja meg a január 31-én kialakult új nyugdíjbiztosítási rendszert, és az Ab eddigi döntései alapján merész húzás lenne a kormány egyik legnagyobb szabású törvényének a megsemmisítése. Bár többen is megtámadták a jogszabályt az Ab előtt, a bíróság ritkán forgat fel ilyen sok embert érintő jogszabályokat, sőt, az sem biztos, hogy érdemben foglalkozik a kérdéssel.

Fokozott ellenőrzés lesz a MÁV elővárosi vonalain

Itthon2011.02.04, 15:26

A jegy nélkül utazók kiszűrésére ellenőrző akciót tart a MÁV több elővárosi vonalon jövő héten szerdától péntekig.

Ismét berendelték a kórházigazgatókat a városházára

Itthon2011.02.04, 08:41

A jövő héten találkozik a tizenkét fővárosi kórház vezetőjével Tarlós István főpolgármester - írja a Népszabadság és a Népszava. A találkozó tényét a főpolgármesteri hivatal is megerősítette. Tarlós péntek reggel közölte, hogy a találkozón szeretné közölni az igazgatókkal: nincsenek kirúgva.

Előzetesbe került a gyermekével Budapesten kéregető román nő

Itthon2011.02.04, 16:33

A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a román állampolgárságú nőt, aki kihűlt, alultáplált gyermekével kéregetett Budapesten.

Divatos babaruhák féláron, egész évben - A legjobb lelőhelyek

Life.hu2011.02.04, 09:16

A gyerekeknek rengeteg ruhára van szükségük. A babaruhákat kínáló üzletekben szebbnél szebb darabok kelletik magukat, ám általában borsos áron. Szerencsére ma már számos turkálót találni Budapesten, ahol a piciknek is akadnak kincsek.

Csak jegyzői engedéllyel lehet majd bulikat tartani a szórakozóhelyeken

Itthon2011.02.03, 08:33

Elfogadta a kormány a szórakozóhelyek biztonságának szigorításáról szóló előterjesztést - írja a Magyar Nemzet. Zenés, táncos rendezvényt mostantól csak előzetes engedéllyel lehet tartani, amelyet az illetékes jegyzőnek kell kiadnia.

Más kerületeknek is hullanak morzsák Rogán nagy zsákmányából

Gazdaság2011.02.03, 08:26

A Tarlós István főpolgármester és Rogán Antal közötti vitát kirobbantó törvénymódosítás az V. kerület mellett a többi, turisztikai szempontból fontos kerületnek is százmilliós többletet jelenthet. A főváros mindeközben milliárdos összegről, a hotelekkel kevésbé ellátott kerületek pedig pár millió forintról kénytelenek lemondani.

Megszűnt a szmogveszély Budapesten és Miskolcon is

Itthon2011.02.03, 10:25

Javult a levegő minősége, ezért a Főpolgármesteri Hivatal megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Miskolcon is mérséklődött a szállópor koncentrációja, ezért megszűnt a szmogriadó riasztási és tájékoztatási fokozata is.

A Kehi büntetőfeljelentést tett a sukorói kaszinóügyben

Itthon2011.02.03, 14:47

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett hűtlen kezelés és hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt.

Több gyerek megsérült egy iskolai balesetben Budapesten

Itthon2011.02.03, 18:35

Három gyerek sérült meg egy fővárosi általános iskolában, amikor a tornateremben leszakadt egy elválasztó függöny. A gyerekek agyrázkódást és koponyasérülést szenvedtek, megfigyelésre kórházban tartják őket.

Meg sem kottyan a több tízmilliós hitel néhány fővárosi képviselőnek

Itthon2011.02.03, 12:32

Valaki 84 millióval tartozik Horváth Csaba fővárosi MSZP-s képviselőnek, Tarlós István főpolgármester fizetése csak a középmezőnybe elég a fővárosi polgármesterek mellett - derül ki a fővárosi képviselők a vagyonnyilatkozataiból. A nyilatkozatok szerint a bankok jó befektetésnek tekintik a politikusoknak adott kölcsönt: Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester 60 milliós, az MSZP-s Tüttő Kata 157 milliós hitelt vett fel.

Menesztették a IV. kerületi rendőrkapitányt

Itthon2011.02.03, 14:54

Elbocsátották dr. Baranyi József ezredest, Budapest IV. kerületének rendőrkapitányát.

LMP: A hatóságok is vállaljanak felelősséget a szórakozóhelyekért

Itthon2011.02.02, 14:07

Törvényjavaslatot nyújt be az LMP, hogy biztonságosabbá váljanak a szórakozóhelyek.  A kormány szerdán dönt erről a határozatról.

Magánakció volt a kórházi kirúgáshullám Tarlós helyettesétől

Itthon2011.02.02, 15:09

Zsarolásként jellemezte az [origo]-nak több fővárosi kórházvezető azt, hogy Tarlós István főpolgármester új helyettese kedden sorra közölte velük, kirúgja őket állásukból. Fővárosi fideszes források szerint Szentes Tamás főpolgármester-helyettes főnöke tudta nélkül döntött a kirúgásokról, amelyeket Tarlós végül külföldről állított le.

Kihűlt gyereket találtak a rendőrök egy kéregetőnél a fővárosban

Itthon2011.02.02, 12:36

Egy súlyosan bántalmazott, kihűlt és alultáplált gyermeket találtak a rendőrök egy román állampolgárságú kéregető nőnél a főváros IX. kerületében - közölte a rendőrség. A nőt őrizetbe vették, súlyos testi sértéssel vádolják.

Tarlós nem rúgja ki a helyettesét a kórházigazgatók felmentése miatt

Itthon2011.02.02, 18:52

A budapesti kórházigazgatókat kedden egyeztetés nélkül kirúgó Szentes Tamás csak egy eszköz volt olyanok kezében, akik kéretlenül beleavatkoznak az önkormányzat munkájába - jelentette ki Tarlós István főpolgármester. Bár nyíltan nem mondta ki, Tarlós megfogalmazásaiból az derült ki, hogy korábbi helyettesét, Pesti Imrét sejti a háttérben.

Egy üveg whisky és motorcsónak is került a képviselői vagyonnyilatkozatokba

Itthon2011.02.02, 13:48

Újabb képviselő lett motorcsónak-tulajdonos, Hiller István vett egy használt Volvót, Bárándy Gergelynek pedig van egy tekitélyes kitüntetésgyűjteménye - derül ki az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozataiból. Egy LMP-s képviselő bevallott egy képviselői munkájával összefüggésben kapott, 500 forintos falinaptárat, egy szocialista képviselőnek pedig több milliót érő bélyeggyűjteménye van. Összegyűjtöttük a képviselők legérdekesebb vagyontárgyait.

Milliárdokat érő ingatlanok dobra verését szavazta meg a főváros

Itthon2011.02.02, 11:57

Egy fővárosi iskola, egy szálloda és vidéki kastélyok is találhatók azok között az ingatlanok között, amelyeknek az eladását hétfőn hagyta jóvá a fővárosi közgyűlés. A javaslatot jegyző Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az [origo]-nak azt mondta: nem akarják feltétlenül eladni a dokumentumban szereplő 122 ingatlan mindegyikét, előbb számba veszik, mire hasznosíthatók azok. A főpolgármester-helyettes szerint a javaslat némileg félreérthető.

Nem károsodtak a budapesti hidak a szombati földrengésben

Itthon2011.02.02, 10:56

Nem keletkezett kár a szombati földrengés miatt a budapesti hidakban, felüljárókban és aluljárókban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Szmogriadó Miskolcon, Debrecenben tisztább lett a levegő

Itthon2011.02.01, 09:33

Miskolcon elérte a riasztási fokozatot a levegő szállópor-koncentrációja, Debrecenben azonban javult a levegő minősége. Budapesten továbbra is szmogveszély van.

Erejét próbálgatja a Tarlóssal összeütköző Rogán

Itthon2011.01.31, 14:50

Jó kapcsolatot ápol a kormánnyal, precizitása és munkabírása miatt szívesen dobja be a kormány kényes témákban is Rogán Antal V. kerületi polgármestert. Az [origo]-nak nyilatkozó fideszes források szerint Rogán az elmúlt hónapokban látványosan megerősödött, ezért vállalhatott több konfliktust is Tarlós István főpolgármesterrel szemben. A látványos akciókból Rogán ismertséget kovácsolhat, de ha nem vigyáz, akkor fideszes források szerint elkopik.

Távozik posztjáról Klados Gusztáv, a DBR Metró Projekt vezetője

Itthon2011.01.31, 16:21

Távozik a DBR Metró Projektigazgatósága éléről Klados Gusztáv - erősítette meg a Figyelő értesülését az [origo]-nak a fővárosi önkormányzat sajtófőnöke. Végleges utódjáról még nincs döntés, a munkáját ideiglenesen Kocsis István, a BKV vezérigazgatója veszi át. Klados Gusztáv szerint a metróépítés olyan szakaszba ért, amikor már nincs szükséges a szakértelmére, de a jövőben szívesen segít, ha problémák merülnek föl.

Szmogveszély Budapesten

Itthon2011.01.31, 06:38

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, mert sok a szálló por a levegőben.

A Közlekedési Központhoz kerül több fővárosi beruházás

Itthon2011.01.31, 12:32

A főváros átadja tizennyolc fővárosi közlekedési beruházás menedzselését a Budapesti Közlekedési Központnak, ilyen például a Margit híd felújítása is. Tarlós István szerint hamarosan a 4-es metró is a Közlekedési Központhoz kerülhet.

Nyolc ember ellen javasol vádemelést a rendőrség a West-Balkán-ügyben

Itthon2011.01.31, 18:45

Nyolc ember elleni vádemelési javaslattal adta át a rendőrség az ügyészségnek a West-Balkán ügy iratait.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy fiatal lány a fővárosban

Itthon2011.01.30, 17:25

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy fiatal Budapesten. A lány életét a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni. A helyszínről még négy embert szállítottak kórházba.

Razziáztak több belvárosi szórakozóhelyen Budapesten

Itthon2011.01.29, 11:50

Folytatódtak az ellenőrzések a szórakozóhelyeken. Az MTI úgy tudja, hogy Budapesten egyebek között a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban volt kiemelt hatósági ellenőrzés szombatra virradó éjszaka.

Szervező főnök kinevezésére készül az LMP

Itthon2011.01.28, 11:47

Hétvégén kongresszust tart az LMP, amelyen várhatóan dönteni fognak egy új, pártigazgatói poszt létrehozásáról. A tisztség betöltőjének a szervezés lenne a feladata, a politikai döntéseket továbbra is testületileg hozná meg az egyes számú vezető nélkül működő párt.

Menekülő autóst fogtak a rendőrök Budapesten

Itthon2011.01.28, 19:44

Autójával menekült a rendőrök elől egy férfi pénteken Budapesten. A sofőrt több kerületen át üldözték, közben két kocsinak és egy járőrautónak is nekiment. Végül akkor sikerült elfogni, amikor a IX. kerületben kiugrott a járművéből, és gyalog próbált meg továbbmenekülni. Az üldözésben egy rendőr könnyebben megsérült. Az elsődleges vizsgálat során kiderült, hogy a férfit körözték. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy egy nő is ült a kocsiban, ám ő menekülés közben kiugrott a járműből.

Börtönre ítélték az idős művészeket megkárosító csalókat

Itthon2011.01.28, 15:29

Nem jogerősen elítélték azt a három férfit, aki művészektől, tudósoktól csalt ki több millió forintot mintegy két évvel ezelőtt.

Kevesebb, de profibb nagy kórházban gondolkodik Tarlós új helyettese

Itthon2011.01.28, 07:58

A mostani kilenc helyett három-négy nagy budapesti kórház működését is elképzelhetőnek tartja Szentes Tamás, az egészségügyért felelős új főpolgár-mesterhelyettes. Szentes a Népszabadságnak beszélt arról, hogy ezek olyan kórházak lennének, amelyeknek a nap minden órájában széleskörű ellátást kellene nyújtaniuk.

Ötvenmilliós Sziget-díjban állapodott meg Tarlós és Gerendai

Itthon2011.01.28, 12:14

A főpolgármesteri hivatal szerint sikerült rendezni a Sziget Fesztivál szervezői és az önkormányzat között kirobbant vitát, és a megállapodás értelmében a fesztiválszervezők 50 millió forintot fognak fizetni az eddig ingyen megkapott terület használatáért. Tarlós István főpolgármester és a fesztivál ügyvezetője, Gerendai Károly közti megállapodásnak része egy speciális szolgáltatáscsomag kialakítása is, amelyből szintén származhat bevétele a fővárosnak.

Zebrán gázoltak el egy gyereket a fővárosban

Itthon2011.01.28, 16:38

Elgázoltak egy gyereket Budapesten. A 13 éves fiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Őszre csúszhat a bálna átadása

Szórakozás2011.01.28, 20:36

A fővárosi önkormányzat nem akart részt venni a Duna-parton az egykori Köraktárak épületeiből készülő CET fejlesztőinek sajtótájékoztatóján, ehelyett a két fél - akinek a bálna alakú épület felépítése közös projektje - külön tájékoztatón bírálta egymást. A fővárosnak nem tetszik, hogy az építkezés csúszik, a fejlesztő viszont nem érti, miért bírálja az önkormányzat a szerződéseit és az épület minőségét. Akár szeptemberig csúszhat az átadás, pedig a komplexumnak tavaly augusztus vége óta üzemelnie kellene.

Jogerősen börtönre ítélték Weiszenberger László korábbi MSZP-s politikust

Itthon2011.01.27, 12:58

A Legfelsőbb Bíróság két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte Weiszenberger László korábbi kiskunhalasi szocialista politikust befolyással való üzérkedés miatt a Zuschlag-ügyhöz kapcsolódó ügyben csütörtökön. A jogerős ítélet megerősítette a korábbi bírói döntést.

Orbán szűk körében simítgatják az alkotmány részleteit

Itthon2011.01.27, 13:41

Bár még több forduló is hátra van az új alkotmány elkészítésében, az [origo] kormányzati forrásokból származó információi szerint már csak a részletek simítgatása zajlik. Egy kormányzati politikus szerint az alkotmány Orbán fejében már kész van, az egyeztetéseket pedig egyik régi bizalmasa, Szájer József EP-képviselő folytatja. A nyitott kérdések közé tartozik például az, hogy mennyire legyen erős az államfő, illetve hogy miként változzon az Alkotmánybíróság működése.

Pénzbírság várhat Biszkura egy büntetőjogász szerint

Itthon2011.01.27, 13:44

Kizártnak tartja a kommunista bűnökről tett nyilatkozata miatt megvádolt Biszku Béla börtönbe zárását az [origo] által megkérdezett büntetőjogász, aki szerint az ügy pénzbírsággal végződhet. Gellér Balázs azt is hozzátette, szerinte akkor megalapozott a vádemelés, ha Biszku nyilatkozatában jogosnak tartotta az '56 utáni halálos ítéleteket.

Ezt tedd, hogy olyan légy, mint Carrie Bradshaw!

Life.hu2011.01.27, 17:23

Hogy élnek a mai szinglik Magyarországon? Mivel töltik el egy napjukat? Nézd meg videónkat!

Pénteken lezárják a nyomozást a diszkótragédia ügyében

Itthon2011.01.27, 23:03

Lezárja a nyomozást pénteken a West-Balkán szórakozóhelyen történt tragédia ügyében a rendőrség - erősítette meg a BRFK szóvivője. Eddig 110 tanút hallgattak ki az ügyben, a gyanúsítottak száma nyolcra nőtt.

Elhatárolódott Lázár Jánostól egy államtitkár

Itthon2011.01.28, 09:05

A Facebookok üzenőfalán tett éles megjegyzést Lázár János egyik módosító javaslatára Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. A nyílt bírálat szerint szakmailag és politikailag is vállalhatatlan Lázár javaslata, amely a megújuló energiát termelő cégek állami támogatását csökkentené.

Vádat emeltek Biszku Béla ellen az '56-ról szóló nyilatkozata miatt

Itthon2011.01.27, 13:49

Vádat emelt az ügyészség Biszku Béla egykori kommunista vezető ellen, amiért a hatóság szerint egy nyilatkozatában jelentéktelennek tüntette fel a kommunista rendszer bűneit.  Az 1956-os forradalom utáni megtorlások idején belügyminiszteri posztot betöltő Biszku szabadlábon védekezik.

Mindenhol járhatók az utak az éjszakai havazás után

Itthon2011.01.27, 09:37

Rendben elindult hajnalban a közösségi közlekedés a fővárosban az éjszakai havazás után, és a Dunántúl nyugati és délnyugati részén sem okozott eddig fennakadást a hajnali havazás. Reggel a jeges úton több autó csúszott egymásba a 81-es főúton Felsődobosnál.

Felfüggesztettet kapott két rendőr a 2006-os túlkapások miatt

Itthon2011.01.26, 14:18

Jogerősen fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt két rendőrt a Fővárosi Ítélőtábla, mert 2006 őszén, a budapesti tüntetések alkalmával felszólítás nélkül kiemeltek egy férfit a tömegből, és durván bántalmazták.

Országszerte havazik, egy mentőautó is árokba csúszott a havas úton

Itthon2011.01.26, 15:49

Hajnal óta havazik Budapesten és az ország több megyéjében is. A havas utakon több baleset is történt, egy balesethez siető mentőautó is árokba csúszott. Az utakat folyamatosan takarítják, jelentősebb fennakadás egyelőre sehol nincs. Ferihegyen közepes hókészültség van, a járatok jégtelenítése miatt lehet számítani kisebb késésekre.

Furcsa dolgozatokat, gyanús szerződéseket ástak elő a Demszky-Hagyó korszakból

Itthon2011.01.26, 13:10

Hagyó Miklós munkatársainak megbízásait és több más szerződést is gyanúsnak talált az az állami számvevőszéki ellenőrzés, amely a fővárosi önkormányzat előző vezetésének utolsó időszakát vizsgálta. Az [origo] áttanulmányozta a teljes jelentést, amely többek között azt állítja, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester irodájától szemináriumi dolgozatokból ollózott tanulmányért is lehetett pénzt kapni. 11 szerződésről és 32 millió forint jogtalan kifizetéséről van szó.

Tarlós szerint régi ügyre nyúlik vissza vitája Rogánnal

Itthon2011.01.27, 00:23

Nem veszi lelkére a vitákat, és nincs szükség Orbán Viktorra ahhoz, hogy megoldódjanak a főváros és néhány kerület vitái - jelentette ki az [origo]-nak Tarlós István főpolgármester. Tarlós szerint néhány konfliktus visszavezethető arra, hogy az elmúlt hónapokban többször elhangzott, Rogán Antal V. kerületi polgármestert felkérte, hogy legyen főpolgármester-helyettes. Tarlós szerint ez "nem egészen így történt", és egy fővárosi képviselőnek a főváros érdekében kell dolgoznia.

Volt barátnője udvarlójára lőtt egy férfi Csepelen

Itthon2011.01.26, 17:14

Lövöldözéshez riasztották a rendőröket szerda délután Csepelen. Egy vita után egy nő volt barátja gázpisztollyal lőtt a nő új udvarlójára. Senki sem sérült meg.

Folyamatosan takarítják a főváros útjait a havazás miatt

Itthon2011.01.26, 21:30

Intenzív havazás kezdődött szerda este hat óra körül Budapesten. A főutak jól járhatók, 85 munkagép dolgozik a hó eltakarításán.

Simort is meghallgatták a bankoknak ultimátumot adó VÉSZ-elnök perében

Itthon2011.01.26, 14:56

Simor András jegybankelnököt és több nagy bank vezérigazgatóját is meghallgatták Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnökének szerdán kezdődött perében. Éliást kényszerítéssel vádolják, amiért többek között azt mondta, hogy ha nem állítják le a fizetésképtelenné lett adósok ingatlanjainak elárverezését, a követelést nem teljesítő bankokat megsemmisítik. Simor szerint ez a felszólítás akár a magyar bankrendszer pénzügyi stabilitását is veszélyeztethette volna.

Szaporodnak a fideszes konfliktusok Tarlós körül

Itthon2011.01.26, 08:58

Már nemcsak Rogán Antal belvárosi polgármesterrel került szembe Tarlós István főpolgármester, hanem a szintén fideszes II. kerületi vezetővel is konfliktusa támadt. Egy fideszes szerint Tarlós "lelkére veszi a vitákat", a párt más politikusai szerint ha nem rendeződik a helyzet, akkor Orbán Viktornak kell közbelépnie.

Feljelentést tettek a számvevők korábbi fővárosi ügyek miatt

Itthon2011.01.25, 14:17

Büntetőfeljelentést tett az Állami Számvevőszék a Fővárosi Önkormányzatnál talált hiányosságok és szabálytalanságok miatt kedden. Az ÁSZ a 2009 és 2010 első féléve közötti időszakot vizsgálta, tehát még az előző vezetés alatt történtekre koncentrált.

Másodszor is leköpte az ügyészt egy köpködéssel vádolt férfi

Itthon2011.01.25, 07:36

Az ítélet indoklása közben leköpte a bírót, majd az ügyészt a vádlott a II.-III. kerületi bíróságon - közölte a Magyar Televízió híradója. A férfi ellen most azért folyt per, mert 2009-ben is leköpte az ügyészt, amikor elrendelték az előzetes letartóztatását.

Megtartják az előadásokat a fűtés nélkül maradt Katona József Színházban

Itthon2011.01.23, 13:51

Minden körülmények között megtartják az előadásokat a fővárosi Katona József Színházban - mondta az intézmény ügyvezető igazgatója. Szombat óta nincs fűtés az épületben, mert elzárták a gázt, ugyanis a kazán égésterméke visszaáramlott a ház udvarába. Az épületben lévő harminc lakásban is hidegek a radiátorok.

Megáldották a Mátyás-templom felújított harangjait

Itthon2011.01.23, 18:51

Megáldotta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Mátyás-templom két régi és négy új harangját vasárnap a budai Várban. Hatvan év után Tarlós István volt az első, aki a főpolgármester számára fenntartott helyet igénybe vette a templomban.

Fűtés nélkül maradt a Katona József Színház és harminc lakás Pesten

Itthon2011.01.22, 21:46

Műszaki hiba miatt fűtés nélkül marad harminc lakás és a Katona József Színház Budapesten. Az épület kazánjából túl sok szén-monoxid szivárgott be vissza az udvarba, a gázt elzárták.

Örökre bezár a West-Balkán

Itthon2011.01.23, 09:32

Örökre bezár a West-Balkán. Ezt a honlapján tette közzé a szórakozóhely, ahol egy hete három fiatal lány halt meg a kialakult tülekedésben.

Hatalmas sci-fi gép lesz az álrokkantak réme

Itthon2011.01.22, 17:23

Szemtől szemben álltunk azzal a sci-fi filmeket idéző hatalmas géppel, amellyel 2012-től kiszűrik majd a munkára alkalmas rokkantnyugdíjasokat. A gép feladatokat ad, utasításaira például biliárdgolyókat kell pakolászni, tapintás alapján kell felismerni dolgokat, vagy egy meredek lépcsőn kell felcipelni súlyokat. Átverni nehéz, állítólag szinte mindent észrevesz, de azért van gyenge pontja: a balett.

Halálos vonatgázolás Kőbányán

Itthon2011.01.22, 16:50

Halálra gázolt egy embert szombaton kora délután a Kolozsvárra közlekedő Ady Endre intercity a Kőbánya-felső állomáson Budapesten.

Gyilkos rablóbanda ügyében nyomoz az NNI

Itthon2011.01.21, 16:00

Idősekre szakosodott, brutális rablóbandát leplezett le a rendőrség. Tizenkét bűncselekményt írnak a borsodi rokonokból álló társaság számlájára, két áldozatuk meg is halt.