hirdetés

Budapest

címke rss

Karambolozott a 6-os villamos a Rákóczi térnél

Itthon2010.10.15, 18:21

Autóval ütközött a 6-os villamos a Rákóczi térnél, emiatt villamospótlók játnak a szakaszon.

Előkerültek az elveszettnek hitt kispesti szavazólapok

Itthon2010.10.15, 06:25

A jegyző szerint kavarodás volt a hivatalban, ezért nem jutottak ela  bíróságra az egyik kispesti szavazókör egyéni képviselői szavazólajai. A bíróság már korábban úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást az érintett választókerületben, annak eredményéig valószínűleg a képviselő-testület sem alakulhat meg.

Pirosokon áthajtó körözött férfit fogtak a rendőrök

Itthon2010.10.15, 08:17

Egy több piros lámpán is áthajtó autóst kezdtek üldözni a rendőrök Budapesten a XXI. kerületben. A menekülő végül karambolozott, akkor fogták el. Kiderült, hogy hat körözés van érvényben ellene.

Angelina Jolie szétkapta a Rózsák terét

Film2010.10.13, 16:32

Galéria: Angelina Jolie és Brad Pitt a Rózsák terén Galéria: Fotók az Angelina Jolie-film szerdai forgatásáról Az Angelina Jolie által rendezett bosnyák szerelmesfilm szerdai forgatási helyszíne a VII. kerület egyik templomkertje és a környező utcák. A Rózsák terén - a Dohány és az Izabella utca találkozásánál - az elmúlt éjjel készültek el a háborús időket imitáló utcarészletek: a kerítés tetején szögesdrót, homokzsákok mindenütt, szétzúzott autók, kőtörmelékek és jugoszláv katonai teherautók teremtik az atmoszférát.  Nézz még több mai fotót Angelina Jolie-ról és Brad Pittről! A templomkertben álló nagy kockaállványzatot - az úgyneevezett ...

A Gellért-hegy panorámája

[origo] utazás TESZT2010.10.31, 13:29

A Budapest látképét uraló Gellért-hegy a főváros egyik legjellemzőbb turisztikai látnivalója és a főváros látképének meghatározó eleme. A mindössze kétszázharmincöt méter magas (tehát tulajdonképpen egy domb nagyságú) hegy számos történelmi és természeti látnivalót kínál. A Duna partjáról hirtelen meginduló meredek sziklafala látatja sokkal magasabbnak, mint valódi magassága.

Új választást kell tartani egy kispesti választókerületben

Itthon2010.10.13, 14:36

Sikerrel támadta meg az önkormányzati választás eredményét egy kispesti választókerületben a Fidesz, amelynek jelöltje 4 szavazattal kapott ki szocialista ellenfelétől. A bíróság szerint nem lehet egyértelműen megállapítani, korrekt-e az eredmény, ezért meg kell ismételni a választást.

Öngyilkos lett egy előzetesben lévő férfi Budapesten

Itthon2010.10.12, 14:38

Öngyilkosságot követett el egy lopás miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi egy budapesti börtönben. A gyanúsított lepedőcsíkokból készített kötéllel akasztotta fel magát.

Megegyezett a bizottsági helyekről Tarlós és Horváth

Itthon2010.10.12, 13:40

Megállapodott a budapesti Fidesz és MSZP a fővárosi közgyűlés bizottsági helyeiről, valamint a tanácsnokok számáról - közölte a szocialisták kampányfőnöke. A bejelentés szerint Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető egyezsége a választási eredményekkel arányos helyzetet teremt a bizottságokban is.

"Örülök, hogy vége ennek az egésznek" - távozik Ferihegyről a Zóna Taxi

Gazdaság2010.10.12, 09:43

A taxis cégnél dolgozók közül sem mindenki könnyezi meg a Zóna Taxi kirúgását a repülőtéri üzletből. A régi taxisok bíznak benne, hogy a két hónap múlva érkező új szolgáltató átveszi majd őket, de kérdés, mi lesz az általuk csak "droidoknak" nevezett tapasztalatlan, alkalmazottként dolgozó kollégáikkal.

Színesre váltott a Schönherz épületnyi monitorja

Techbázis2010.10.11, 08:22

A technológiai ipar rohamosan fejlődik, amit jól jelez az is, hogy nem csak a tévék váltottak HD-re, hanem a Schönherz kollégium ablakaiból épített óriási képernyő is nagyfelbontásra, és a korábbi éveknél jóval látványosabb színes üzemmódra váltott az idén. Ha lemaradt róla, nézze meg nálunk a Mátrix világába illő épületet!

Jávor Benedek nem ül be a fővárosi közgyűlésbe

Itthon2010.10.07, 14:04

Lemondott a fővárosi közgyűlésben megszerzett helyéről Jávor Benedek, az LMP listavezetője és volt főpolgármester-jelöltje. Jávor a parlamenti munkára akar koncentrálni.

Felmondták a ferihegyi taxiszolgáltató szerződését

Gazdaság2010.10.07, 16:15

Újra pályáztatják a ferihegyi reptér taxiszolgáltatását. Az eddigi szolgáltató, a Zóna Taxi szerződését a repülőtér üzemeltetője felmondta.

Két gyerek is megsérült egy buszbalesetben

Itthon2010.10.06, 10:13

Négy ember köztük két gyerek megsérült, amikor egy BKV-busz teherautóval ütközött szerda reggel a fővárosi XVIII. kerületben.

Tízmilliós kárt okoztak a kábeltolvajok két HÉV-vonalon

Itthon2010.10.06, 13:18

Két HÉV-vonalon is kábeltolvajok rongálták meg a vezetékeket keddről szerdára virradó éjszaka- közölte a BKV. A csepeli HÉV a rongálás miatt egyáltalán nem közlekedik, az okozott kár több tízmillió forint.

Gázolt a villamos a Móricz Zsigmond körtérnél

Itthon2010.10.06, 18:18

Lábsérülést szenvedett az a gyalogos, akit a 61-es villamos gázolt el a Móricz Zsigmond körtérnél.

Tarlósnak is húsz évet kívánt Demszky

Itthon2010.10.06, 11:41

"A kommunikáció fennmarad, nem tekintjük ellenségnek egymást" - mondta Tarlós István főpolgármester elődjéről, Demszky Gáborról azon a sajtótájékoztatón, amelyen az átadás-átvétel közben többször kölcsönösen megdícsérték egymást. Tarlós szerint nem lehet véletlen, hogy Demszkyt ötször is megválasztották, a leköszönő főpolgármester pedig neki is húsz éves városvezetést kívánt. Videó a főpolgármester-cseréről.

Kigyulladt egy 14-es villamos

Itthon2010.10.06, 10:55

Kigyulladt egy 14-es villamos szerda délelőtt a fővárosi IV. kerületében, a vezetőnek a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltania a tüzet, senki sem sérült meg.

BRFK: Őrizetbe vették Geréb Ágnest egy keddi otthonszülés miatt

Itthon2010.10.06, 10:45

A rendőrség is megerősítette, hogy őrizetbe vették kedden Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt. Geréb egy otthoni szülést vezetett le, ahol az újszülöttet végül a kiérkező mentőknek kellett újraélesztenie.

Kétmilliót zsarolt ki egy rendőrjelvényt mutogató férfi

Itthon2010.10.06, 11:23

Zsarolás gyanúja miatt őrizetbe vettek a rendőrök egy 31 éves budapesti férfit, aki fegyvert, illetve rendőrségi jelvényt felmutatva kétmillió forintot zsarolt ki egy férfitól.

Egy ember meghalt egy pesti lakástűzben

Itthon2010.10.04, 07:03

Teljesen kiégett egy magasföldszinti lakás Budapesten, az egyik szobában egy holttestet találtak.

"Föl se fogtam, mekkora győzelem ez" - interjú Tarlós Istvánnal

Itthon2010.10.04, 00:32

Csapata tagjainak kiválasztásával és egy leltár készítésével akarja kezdeni a munkát Tarlós István, Budapest új főpolgármestere. Tarlós új szellemiséget ígér, és azt mondja, hogy nem nevelni akar, de példát szeretne mutatni saját tevékenységével. Interjú az új, jobboldali főpolgármesterrel.

Az őszödi beszéd szólt egy terézvárosi urnából

Itthon2010.10.03, 18:36

Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde szólt egy kihangosított mobiltelefonból, amit egy terézvárosi urnába dobtak. Az urnát a rendőrség kinyittatta, és új urnát állítottak be.

Tűz volt a SOTE Nagyvárad téri épületében

Itthon2010.10.03, 09:58

Valószínűleg egy faxgép gyulladt ki a SOTE elméleti tömbjének negyedik emeletén vasárnap reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg.

"Egy embert le tudok ütni" - jól működik a stoppolás Budapesten

Itthon2010.10.03, 14:31

A diáklányok és az idős asszonyok előnyben vannak, de valószínűleg rájuk is csodálkozva néz a legtöbb autós, ha autóstoppal próbálnak eljutni Budapest egyik végéből a másikba. Az autósok szerint nagy a bizalmatlanság, ennek ellenére a stopposokról szóló történetek inkább vidámak, mint ijesztőek. A módszer ráadásul egész jól működik.

Napokig is tarthat a XXII. kerületi raktár oltása

Itthon2010.10.03, 16:22

Sűrű füsttel ég egy használaton kívüli hűtőház szigetelése Budapesten, a XXII: kerületben. A tűzoltók még nem jutottak be az épületbe, egyelőre a füstöt próbálják ventillátorokkal kifújni. Lehet, hogy a környéken lakókat is ki kell költöztetni.

Horváth Csaba nem lépne koalícióra a Fidesszel

Itthon2010.10.02, 23:20

Horváth Csaba programalapon együttműködne minden demokratával, de elképzelhetetlennek tartja, hogy a fővárosban koalíciót kössön a Fidesszel. Az MSZP főpolgármester-jelöltje ehelyett a polgárokkal lépne koalícióra, és minden fontos kérdésben ügydöntő népszavazást írna ki.

Húsz év után kiszabadul a városháza foglya

Itthon2010.10.02, 23:22

Botrányoktól megtépázott várost hagy maga mögött Demszky Gábor, aki húsz év után távozik Budapest éléről. Távozását több konfliktus és személyes válság érlelte meg. Többször próbált kitörni a főpolgármesteri szerepből, de mindig kudarcot vallott, közben pedig lassan szinte teljesen kicsúszott a gyeplő a kezei közül. Nem tudta megvalósítani utolsó álmát, a 4-es metró befejezését sem, a Budapestet vezető MSZP-SZDSZ koalíciót megrengető botrányokat pedig állítólag már ő maga is megdöbbenve figyelte. Így maradt el Demszky Gábor happy endje.

Az ÁSZ volt elnökével erősítene Tarlós

Itthon2010.10.02, 23:16

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szombati kampányzáróján kijelentette, hogy szoros felügyelet alá vonná a budapesti közszolgáltató cégeket, ebben pedig Fodor István és Kovács Árpád lehet a segítségére.

Orbán lelki értelemben is fővárossá tenné Budapestet

Itthon2010.10.02, 23:23

A miniszterelnök szerint a vasárnapi választás után Budapest szellemi és lelki értelemben is ismét az ország fővárosa lehet. Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a gyors változáshoz közgyűlési többség is szükséges. A XVII. kerület polgármestere szerint az elmúlt négy évben sikerült fellendíteni "az egykori Rákosborzasztót".

Galamb miatt ütközött, meghalt egy motoros

Itthon2010.10.02, 10:03

Több mint 140 baleset történt az országban péntek reggeltől a szombat reggeli órákig, hárman vesztették életüket. Egy motoros a fővárosban azért halt meg, mert egy nekirepülő galamb miatt oszlopnak ütközött.

Villamos gázolt el egy embert Budapesten

Itthon2010.10.01, 19:56

A 28-as villamos elgázolt egy embert a budapesti Új köztemető közelében.

Megsérült egy állatkerti dolgozó az új elefánt beemelésekor

Itthon2010.09.30, 09:51

Kórházba kellett vinni éjszaka a Fővárosi Állatkert egyik dolgozóját, mert megsérült az új elefánttehén beemelésekor. A Franciaországból éjszaka érkezett Angele nevű elefántot csak nehezen sikerült beemelni az elefántházba. A dolgozó az ötórás művelet végén sérült meg.

Századvég: Tarlós fölényesen vezet, Botkának kicsi az előnye

Itthon2010.09.29, 13:41

Budapesten a kormánypárti Tarlós István abszolút esélyesként várja az önkormányzati választást, Szegeden azonban az MSZP-s Botka László polgármester vezet fideszes kihívójával szemben - derül ki a Századvég felméréséből. Budapesten az LMP 12, a Jobbik 3 százalékra számíthat.

A budapesti szmogriadó-rendeletet megsemmisítését kéri az LMP

Itthon2010.09.29, 13:30

Az alkotmánybírósághoz fordul az LMP, és azt kéri, hogy a testület semmisítse meg a nyáron elfogadott budapesti szmogriadó-rendeletet. Jávor Benedek, a párt főpolgármester-jelöltje szerint a jogszabályt olyan szűkre szabták, hogy az nevetségessé teszi a szmogriadót.

Jogsértő volt Tarlós óvodai látogatása a választási bizottság szerint

Itthon2010.09.29, 13:31

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje megsértette a közoktatási törvényt, amikor a múlt héten egy református óvodában kampányolt - mondta ki a Fővárosi Választási Bizottság. A tavaszi parlamenti választások idején Orbán Viktor Fidesz-elnököt is elmarasztalták, amiért iskolákban kampányolt.

Bombariadó miatt nem beszélhetett Horváth Csaba az OCÖ székházában

Itthon2010.09.29, 12:18

A cigányság helyzetével foglalkozó rendezvényen beszélt Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje. A rendezvény eredetileg az Országos Cigány Önkormányzat székházában lett volna, de azt bombariadó miatt kiürítették, így egy étterembe helyezték át. A rendezvényt eredetileg vitának szánták, de Tarlós István fideszes jelölt nem fogadta el a meghívást.

Emberi csontokat találtak a négyes metró építkezésén

Itthon2010.09.28, 15:24

Legalább két ember, harminc évnél régebbi maradványaira bukkantak a négyes metró Rákóczi téri állomásának építkezésén.

Magyar Hírlap: Kihallgatják Lakost és Molnárt a Kopaszi-gát ügyében

Itthon2010.09.28, 08:35

Kedden Lakos Imre XI. kerületi alpolgármestert, szerdán Molnár Gyula helyi polgármestert is kihallgatják a Kopaszi-gát körüli visszaélések miatt - írja a Magyar Hírlap. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt folyik eljárás.

Kedden Belgiumba, szerdán Spanyolországba nem repülnek járatok Budapestről

[origo] utazás2010.09.28, 18:16

Sztrájkok miatt kedden a belgiumi járatok, szerdán pedig a spanyolországiak maradtak, illetve maradnak el Budapestről.

Műszaki hiba miatt nem jár a metró a Deák tér és Nagyvárad tér közt

Nagyvilág2010.09.28, 16:41

Égett szagot éreztek egy lerobban metrószerelvényből, ezért tűzoltókat hívtak a Ferenc körúti állomáshoz. Az utasokat buszokkal szállítják.

Fegyveres rabló fosztott ki egy budapesti játéktermet

Itthon2010.09.27, 11:16

Valószínűleg fegyverrel rabolt ki egy férfi egy óbudai játéktermet vasárnap este - közölte a rendőrség. A rabló sikeresen elmenekült a bevétellel, a rendőrség jelenleg is keresi.

Törött ablakokkal kezdheti Budapest kiseprűzését Tarlós

Itthon2010.09.27, 16:20

Kemény fellépés a városban élőket zavaró gyanús alakok és kisebb súlyú bűncselekmények ellen - ez a lényege annak a politikának, amit a New Yorkot nyolc éven át irányító Rudolph Giuliani hirdetett meg, és amelyet Tarlós István főpolgármester-jelölt is követne. Giuliani módszere bevált, bár bírálói szerint ennek sok rendőri visszaélés és jogsértés volt az ára, ráadásul az sem egyértelmű, hogy a javulást nem a gazdasági fellendülés okozta-e.

Öngyújtós férfi fenyegetőzött egy budapesti benzinkútnál

Itthon2010.09.27, 10:31

Öngyújtóval fenyegetőzött egy férfi vasárnap este egy budapesti benzinkútnál - közölte a rendőrség. A férfit a benzinkút alkalmazottai fogták le, a rendőrök pedig őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene.

Vasárnap egy maraton miatt lezárják a fél belvárost

Itthon2010.09.26, 09:31

Az ország legnagyobb futóversenyét rendezik meg vasárnap, a huszonötödik budapesti maratonfutás miatt a belváros számos útvonalát lezárják. A ment hosszan kanyarog majd a belvárosban - hidakon, rakpartokon, tereken és főutakon át. A futók útjából az ott hagyott kocsikat is elszállítják. A maratont az ide látogató szlovák külügyminiszter is le akarja futni.

"Amikor van a lomi, napokkal előtte kiülünk"

Gazdaság2010.09.26, 08:59

Főleg eladható fém és használható ruha reményében keresgélnek az emberek a lomtalanításra kirakott holmik között. Egy-egy bevált helyen akár ott is alszanak, ha tudják, hogy jön a "lomi". Van, aki öltönyöket is talál, más arra panaszkodik, hogy nem tesznek ki semmi értékeset. Megélni mindenesetre nemigen lehet belőle. Újbudai lomtalanításon forgattunk.

Elvágott gázvezeték gyulladt ki egy budai iskola pincéjében

Itthon2010.09.25, 13:55

Kigyulladt egy gázvezeték egy budapesti iskola pincéjében, miután az épületben dolgozó munkások tévedésből rossz gázvezetéket vágtak át. A tüzet eloltották,senki nem sérült meg.

Több autót megrongált, egy eladót pedig megütött egy férfi Budapesten

Itthon2010.09.24, 14:09

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki gépkocsijával több autót és épületet rongált meg. Egy nőt megpróbált megverni, egy eladót pedig megütött.

Sikkasztót is fogtak a felvonuló bringások között szerdán

Itthon2010.09.23, 15:34

Száztíz szabálytalankodó kerékpárost büntettek meg a szerdai Critical Masson a rendőrök, akik több mint 800 ezer forintnyi bírságot szabtak ki. A szabálytalankodók közül egy embert őrizetbe is vettek, mivel kiderült, hogy sikkasztás miatt körözik.

100 kilós bomba miatt ürítik ki reggel a Ferenchegyi út környékét

Itthon2010.09.22, 20:55

Egy bomba hatástalanítása miatt útlezárás lesz csütörtök reggel a II. kerületben - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A Ferenchegyi út környékét reggel 7 órakor ürítik ki a 100 kilós bomba miatt.

Tömegesen bírságolták a bringásokat a Critical Masson

Itthon2010.09.23, 11:41

Tömegesen bírságolták meg a Critical Mass kerékpáros felvonulás résztvevőit a rendőrök szerda este Budapesten - közölték az esemény után a szervezők, akik szerint a rendőrök minden lehetséges hiányosságba belekötöttek az igazoltatások során. A Nagykörúton este mintegy 10 ezer kerékpáros vonult fel a kerékpáros közlekedést népszerűsítve, és bár a szervezők kérték, hogy mindenki ügyeljen a KRESZ betartására, rengetegen kaptak tízezres büntetéseket.

Gázolások borítják a vasúti menetrendet Budapest környékén

Itthon2010.09.21, 18:09

Eddig tisztázatlan körülmények között egy Budapestre tartó vonat elgázolt egy nőt Rákoshegynél. Gázolás miatt késnek a vonatok a Déli pályaudvar és Martonvásár között is.

Félmilliós fizetés alatt értelmetlen a saját autó

365 környezettudatos ötlet2010.09.20, 08:47

Egy átlagos keresetű dolgozó jövedelmének majdnem felét költi közlekedésre - állítja a Levegő Munkacsoport.

"Megyünk illegálkodni" - bringások tüntettek a városháza parkolójában

Itthon2010.09.20, 20:07

A kerítésen át másztak be a budapesti városháza zárt parkolójában a Critical Mass kerékpáros felvonulás szervezői, hogy piknikezéssel, frizbizéssel és szappanbuborék-fújással tüntessenek a szerintük felháborító hely ellen. A bringások szerint hihetetlen, hogy a belváros szívében egy hatalmas ingyenes parkolója van azoknak, "akik miatt nem lehet parkolni Budapesten",ezért azt követelték, hogy a városháza exkluzív parkolójából inkább csináljanak közparkot.

Januártól kisebb támogatást kapnak a budapesti vállalkozások

Üzletrész2010.09.20, 17:28

Érdemes igyekezniük a fővárosi beruházást tervező cégeknek, mert jövő év elejétől már csak 10 százalékos uniós támogatást kaphatnak a jelenlegi 25 százalékkal szemben - figyelmeztet egy tanácsadó.

Hetvenötezer forintot húztak le egy turistáról egy vacsoráért

Itthon2010.09.20, 20:42

A gyanú szerint túlszámlázással károsítottak meg egy brazil turistát egy budapesti étteremben, ahol 75 ezer forintot számoltak fel egy gulyáslevesért és két sörért - adta hírül az RTL Klub híradója. A turista kénytelen volt fizetni, de az eset után feljelentést tett.

Betegségeket okoz a harag és a félelem a láma szerint

Itthon2010.09.19, 17:41

A harag, a gyűlölet és a félelem olyan emberi érzelmek, amelyek fizikailag felemésztik a szervezetet, betegséget okozhatnak - mondta a dalai láma vasárnap délután Budapesten a zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában tartott előadásában.

Elhunyt Polgár László operaénekes

Itthon2010.09.19, 22:24

Elhunyt vasárnap délután Polgár László nemzetközi hírű magyar operaénekes, basszista, a Zürichi Opera tagja és megbecsült tanára.

Beszorult egy kamion a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Itthon2010.09.18, 00:24

Beszorult egy svéd rendszámú kamion a ferihegyi gyorsforgalmi úton a magasságkorlátozó kapu alá.

Meghalt egy ember egy budapesti lakástűzben

Itthon2010.09.17, 10:55

Csütörtök este tűz ütött ki egy XIV. kerületi lakásban, egy ember életét vesztette.

Átlátja a káoszt, szót ért az MSZP-vel Tarlós jobbkeze

Itthon2010.09.17, 09:31

Nélküle összecsapnának a hullámok Tarlós István feje felett - az [origo]-nak nyilatkozó fővárosi politikusok szerint ez teszi nélkülözhetetlenné György Istvánt, akit legfőbb helyettesévé akar kinevezi a főpolgármesteri szék átvételére készülő Tarlós. György átlátja a legkaotikusabb budapesti ügyeket is, ráadásul kerületi polgármesterként nem csak ügyesen gazdálkodott, de szót értett a szocialistákkal is.

Bubi lesz a fővárosi bringakölcsönző neve

Auto2010.09.17, 12:21

Előreláthatóan 2011 nyarára készül el a bő másfél éve tervezett 74 dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt közbringa rendszer. A díjszabás elsősorban a rövid utazásokra ösztönöz: az első fél óra ingyenes lesz.

A józsefvárosi piacra szánták az illegális kínai ételt

Itthon2010.09.17, 18:23

Főként szója, tofu és tészta, de némi fagyasztott kacsa is volt a két tonnányi illegálisan előállított élelmiszer között, amelyet csütörtökön találtak a hatósági állatorvosok egy engedély nélkül működő kínai üzemben Budapesten. Az élelmiszert egy megtalált lista szerint józsefvárosi piacon működő büfékbe szánták, de a hatóságok nem tudták még mindet ellenőrizni, mert a többségük bezárt, mire kiértek az ellenőrök.

Kínai büféknek szállító illegális élelmiszer-feldolgozó bukott le

Itthon2010.09.16, 15:51

Engedély nélkül működő élelmiszer-feldolgozó üzemet számoltak fel csütörtökön, Budapesten a hatóságok. Az illegálisan előállított ételt egy megtalált címlista szerint kínai büfékbe szánták, csütörtökön ezeket is ellenőrzik a hatóságok.

Pornószínész lehetett a meggyilkolt latexruhás férfi

Itthon2010.09.16, 21:34

Pornószínész volt az a férfi, akinek latexruhás holttestét kedden vitték be az egyik budapesti kórházba - írta magyar rendőrségi forrásra hivatkozva a Sun című brit bulvárlap. A lap szerint a férfi hét hónapja halhatott meg.

Építkezéseken dolgoztatná a rabokat a Jobbik

Itthon2010.09.16, 12:59

Budapesti építkezéseken dolgoztatná segédmunkásmunként a fővárosi rabokat a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Staudt Gábor. Szerinte a jogi lehetőségek ma is adottak arra, hogy a rabok dolgozzanak, de nem biztosítanak nekik munkalehetőséget.

Használt autó juttathatja börtönbe a gyerekeik eladásával vádolt párt

Itthon2010.09.15, 21:33

Egy 180 ezer forintért eladott autó lehet a döntő bizonyíték annak a budapesti párnak a perében, akiket azzal vádolnak, hogy pénzért adták örökbe gyerekeiket, és ezzel tiltott emberkereskedést hajtottak végre. Az örökbe adott gyerekek anyja szerint egyik haragosa próbálja őt egy kitalált történettel börtönbe juttatni.

Vizsgálja a latexruhás férfi halálának okát a BRFK

Itthon2010.09.15, 13:47

Vizsgálja a rendőrség, mi okozta a halálát annak a férfinak, akinek a holttestéhez kihívták őket kedd délután a budapesti Szent László Kórház parkolójába. A rendőrség közölte, hogy az eddigi adatok szerint a holttestre eredetileg a Soroksári úton talált rá egy férfi, és ő vitte el a kórházhoz. A rendőrség emberölés miatt nyomoz, és vizsgálja az áldozat és megtalálója közti kapcsolatot is.

Halálra gázolt egy férfit az 1-es villamos

Itthon2010.09.14, 19:47

Halálra gázolt egy férfit az 1-es villamos a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél kedden este.

Rivális gyöngyszemek - Újpest és a Ferencváros látnivalói

[origo] utazás2010.09.14, 15:00

Ha elhangzik a két városrész neve, sokaknak a két rivalizáló focicsapat jut eszébe először, akik hívei kerülendő helyként tekintenek a másik kerületre. Pedig mindkét városrész gazdag történelmi múlttal rendelkezik és érdekességek is akadnak itt bőven. Összegyűjtöttük Újpest és a Ferencváros hat legfontosabb látnivalóját.   

Videó a leszúrt triatlonos feltételezett gyilkosának elfogásáról

Itthon2010.09.14, 13:15

Egy alkalmi nőismerősével került vitába, majd a nő férfi ismerőse szúrta le a rendőrök szerint a vasárnap hajnalban Budapesten elhunyt új-zélandi-ecuadori kettős állampolgár triatlonost - jelentette be kedden Fülöp Valter fővárosi bűnügyi főkapitány-helyettes. A gyilkossággal gyanúsított férfit, akinek volt már dolga a rendőrséggel, hétfő este fogták el. Videofelvétel a BRFK vezetőinek bejelentéséről és a gyanúsított elfogásáról.

Egy nővel vitatkozott meggyilkolása előtt a Pesten leszúrt triatlonos

Itthon2010.09.14, 12:55

A rendőrség elfogta a vasárnap Budapesten megkéselt triatlonversenyző feltételezett gyilkosát, az emberöléssel egy 33 éves fővárosi férfit gyanúsítanak. A rendőrök szerint a triatlonversenyző egy nővel vitatkozott össze, majd a vitába beavatkozott a gyanúsított, aki többször megszúrta a külföldi férfit. Egy új-zélandi lap szerint az ecuadori színekben versenyző áldozat korábban tanárként dolgozott, az elmúlt években Dél-Amerikában és Európában élt és sokat utazott.

Latexruhás holttestet találtak a László kórháznál

Itthon2010.09.14, 21:50

Holttestet találtak kedden egy a Szent László Kórház mellett parkoló teherautóban.

Tarlóssal rázná gatyába a fővárost Demszky kiábrándult helyettese

Itthon2010.09.14, 10:43

Demszky Gábor távozó főpolgármester egykori helyettese lesz Tarlós István főtanácsadója, ha a Fidesz főpolgármester-jelöltje megnyeri az októberi választást. Atkári János egy átfogó pénzügyi helyzetkép elkészítését tartja a legsürgősebb feladatának, amellyel meg lehetne szünteti a főváros egyensúlyi hiányát, de az [origo]-nak azt mondta, csontvázakat nem fog keresni.

Biciklist gázolt el a 3-as villamos

Itthon2010.09.13, 18:58

Súlyosan megsérült az a kerékpározó nő, akit villamos ütött el hétfőn Budapesten.

Késsel fenyegették meg a Jobbik egyik aktivistáját

Itthon2010.09.14, 01:01

Megtámadták a Jobbik Moszkva téren felállított választási standját hétfőn - közölte a Jobbik budapesti szervezete. A támadó késsel megfenyegette a párt egyik aktivistáját.

Triatlonversenyző volt a Nagymező utcában halálra késelt férfi

Itthon2010.09.12, 16:02

Meghalt egy férfi, akit vasárnapra virradó éjjel találtak megkéselve Pesten a Nagymező utcában. A férfi a rendőrség szerint ecuadori állampolgár, a Nemzetközi Triatlon Szövetség vasárnap megerősítette, hogy az egyik amatőr versenyző volt.

Kigyulladt egy autóbusz a Deák téren

Itthon2010.09.12, 00:09

Szombat este kigyulladt egy autóbusz motorháztere a Deák Ferenc téren, személyi sérülés nem történt.

Népszabadság: Nem engedték beszélni egy fővárosi klubban Gyurcsányt

Itthon2010.09.11, 16:53

Az utolsó pillanatokban kellett új helyszínt keresni Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő szombati előadásának, miután a budapesti Kossuth Klub néhány órával a konferencia előtt visszalépett a 100 nap - Becsapott Magyarország! című rendezvény befogadásától - írta a szombati számában a Népszabadság. A klub elnöke, Lugosi Győző a Klub Rádiónak pénteken azt mondta, utólag, a sajtóból tudta meg, hogy a konferencián a korábbi miniszterelnök is beszédet fog mondani, és mivel a Kossuth Klub pártrendezvényeket nem fogad be a kampány idején, nem járult hozzá a rendezvény megtartásához.

Orbán bukását jósolta Gyurcsány

Itthon2010.09.11, 18:03

Az Orbán-kormány várható bukásáról, az MSZP megújulásának fontosságáról, és az 1989-es alkotmány megvédéséről beszélt egy budapesti rendezvényen Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. A volt miniszterelnök eredetileg a Kossuth Klubban értékelte volta a kormány száz napos tevékenységét, de klub vezetése - arra hivatkozva, hogy kampány idején nem fogad be pártrendezvényeket -, nem járult hozzá a rendezvény megtartásához.

Húsz év újhullám: a Demszky-korszak vége

Vélemény2010.09.10, 11:10

Plázák és feketéllő kapualjak, dugók és kerületi kiskirályságok, korrupció és felkész beruházások: Demszky Gábor hiteléhez hasonlóan Budapest fénye is megkopott az utóbbi húsz évben, a főváros 2010-ben darabjaira látszik esni. Mi lesz a dolga és milyen rendszerhibákat kell megszüntetnie az új városvezetésnek?

Felborult egy darus teherautó Budapesten

Itthon2010.09.10, 18:33

Rosszul volt alátámasztva, ezért emelésnél felborult egy darus teherautó Budapesten, a jármű kezelője súlyosan megsérült.

Fideszes daráló vár Tarlósra Budapest élén

Itthon2010.09.09, 11:09

Szorult helyzetben készül Budapest irányításának átvételére Tarlós István. Bár Orbán Viktor egyik fontos célkitűzését teljesítheti, a főváros bizonytalan anyagi helyzete miatt egyelőre nem állt be mögé a miniszterelnök, ráadásul a nyakába szakadnak a mostani budapesti vezetés be nem váltott ígéretei is. Tarlóst kompromisszumokra nyitott főnöknek írták le az őt ismerő források, ennek ellenére a Fidesz erős fővárosi emberei közül többen is érdekeltek lehetnek abban, hogy "2014-ig elkopjon".

Népszavazást akar a budapesti parkolásról az LMP

Itthon2010.09.09, 12:37

Egységes fővárosi parkolási rendszert szeretne az LMP, ennek érdekében pedig népszavazást tartana az önkormányzati választások után. A párt már korábban beterjesztett egy törvénymódosítást, ami alapján könnyebben lehetne helyi népzsavazásokat kezdeményezni.

A kis pártok nehezíthetik a Fidesz dolgát Budapesten

Itthon2010.09.09, 13:36

Bár Tarlós Istvánt valószínűleg nem lehet elütni a főpolgármesteri címtől, a jelölés lezárulása után kétséges, hogy képes lesz-e a Fidesz stabil többséget szerezni a fővárosi közgyűlésben. A kormánypártoknak az lett volna az ideális, ha csak az MSZP-vel kell versenybe szállniuk, de ha nehezen is, a Jobbik és az LMP is fel tudott állni a Fidesz számára utolsó kihívást jelentő fővárosban.

Szúrja a Jobbik szemét a Moszkva tér neve

Itthon2010.09.08, 17:39

Cinikusnak és szégyenteljesnek tartja a Jobbik két képviselője, hogy még mindig Moszkva térnek hívják Budapest egyik legforgalmasabb csomópontját. A képviselők a parlamentben, határozati javaslattal próbálják elérni, hogy a tér kapja vissza Széll Kálmán nevét, amelyet 1951 előtt viselt.

Négy munkás lezuhant egy budapesti építkezésen

Itthon2010.09.07, 10:01

Négy munkás több métert zuhant egy II. kerületi építkezésen kedden, közülük ketten súlyosan megsérültek.

Öt párt szerezhet helyet a fővárosi közgyűlésben

Itthon2010.09.07, 22:13

Négy párt listája szerepel majd azokon a szavazólapokon, melyeken a budapestiek a Fővárosi Közgyűlés összetételére szavazhatnak október 3-án, az önkormányzati választáson.

Kigyulladt egy épület teteje a XII. kerületben

Itthon2010.09.06, 10:36

Mintegy 200 négyzetméteren égett egy hatemeletes épület teteje Budapesten, a XII. kerületben hétfőn reggel. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Elgázolta a közterületest egy mozgáskorlátozott-kártyával csaló autós

Itthon2010.09.06, 16:57

Mozgáskorlátozott-kártyával jogtalanul parkoló autós gázolt el egy közterület-felügyelőt vasárnap a Városligetben. A sofőr - akinek a kocsijában a gyereke is bent ült - elhajtott a helyszínről, de később elfogták a rendőrök. Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás.

Most
Top 12 óra