Budapest

címke rss

"Az olimpia elsősorban nem pénzkérdés"

Gazdaság2007.06.12, 07:37

A labdarúgó Európa-bajnoki pályázat látványos kudarca után újra fellángoltak a viták arról, nem kerget-e délibábot a 2020-as olimpia megpályázásáért lobbizó, egyebek mellett az ország legnagyobb vállalatait maga mögött tudó BOM. A szervezet vezetője, Szalay-Berzeviczy Attila - a Budapesti Értéktőzsde elnöke - úgy véli, pénzügyileg távolról sem megvalósíthatatlan a budapesti olimpia, még a magyar gazdaság jelenlegi helyzetében sem.

Fantomorvosok százai maradtak a kórházak nyakán

Itthon2007.06.11, 13:43

A kórházbezárások és osztály-összevonások miatt több ezer orvost és ápolót kellett volna elküldeniük a kórházaknak, eddig azonban a kórházak által önként vállalt létszám alig negyedének mondtak fel. A túlélésre játszó orvosok magánrendelőjük és a megmaradt kórházak között bolyonganak betegeikkel, vidékre viszont az állami támogatás és az orvoshiány ellenére sem költöznének. Békési László magánkórház-igazgató szerint a lapátra tett orvosok és a konfliktus megúszására játszó önkormányzatok a csodában bíznak. A kórházszövetség szerint viszont még csak most ér ide az elbocsátási hullám.

Viharok országszerte - a fővárost is eléri

Időjárás2007.06.10, 19:50

Vasárnap az ismét fülledtté vált levegőn sokfelé alakult ki felhőszakadás, jégeső. Leginkább az ország északi és keleti vidékére voltak jellemzők a nagy viharok. Budapestet este nyolc óra körül északról egy viharzóna éri el.

Egyre többen a Kossuth téren - csókrekord kísérlet

Partytár2007.06.09, 18:49

A tömegcsókolózás Guinness-rekordja június kilencedikén, szombaton este fél tíz után valamivel remélhetőleg újra Budapesté lesz. Délután négykor megkezdték a rekordkísérletben résztvevő csókos párok regisztrációját, fél hatig hétszáz pár jelentkezett tervezett a hatezer-ötszázból. Még mindig nem késő elindulni a Kossuth térre.

Megdőlt a csókrekord a Kossuth téren

Itthon2007.06.09, 23:39

Több mint 12 800-an csókolóztak egyszerre a Kossuth téren szombaton este, nem sokkal fél 10 után a szervezők szerint. Ezzel Budapest már másodszor vette el a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától a dicsőséget. Az egyik bulvárlap rendezvénye iránt nagy volt az érdeklődés, a Kossuth tér környékét már délután 5 óra után lezárták.

Tíz évvel az utolsó klasszikus után

Szórakozás2007.06.09, 17:10

Jövő héten lesz a tízéves évfordulója annak, hogy megjelent az utóbbi évek egyik leginkább meghatározó jelentőségű lemeze: a Radiohead OK Computer-je. Azóta nem jelent meg olyan album, melyet a kritika és a közönség is széles körben ennyire elismert volna - miért alakult így?

Magyar rabokért tüntettek a bolgár követségnél

Itthon2007.06.08, 17:14

Szófiában bebörtönzött két magyar rab kiadatásáért tüntettek pénteken Budapesten a bolgár nagykövetség előtt, ahol petíciót is átadtak a konzulnak. Mindkét lecsukott férfit több mint 10 évre ítélték Szófiában.

Békéscsabán bővít a Budapest Bank

Gazdaság2007.06.07, 19:04

A tervezettnél gyorsabban fejlődik a Budapest Bank (GE Money Bank) békéscsabai bankműveleti központja. A központban dolgozó alkalmazottak száma már eléri a 250 főt, és az idei esztendő végére a tervezett 330 fő helyett a dolgozói létszám túllépi majd a 400 főt.

Csók és még mi minden - magyar Guiness-rekordok

Partytár2007.06.07, 17:27

Szombaton arra készül Budapest, hogy visszavegye a tömeges csókolózás világrekordját Manilától. Júliusban a Farkashegyi Reptéren a tömeges dj-zés Guinness-rekordját próbálják megdönteni. De volt már magyar fröccs- és dödöllerekord, fogmosáscsúcs, sőt mi tartjuk a legmagasabb konty rekordját is.

Budapest visszanyal - csókolózz a világrekordért!

Partytár2007.06.07, 17:21

Tizenháromezer csókos szájat várnak június kilencedikére, szombat este fél tízre, a budapesti Kossuth térre, hogy visszahódítsák a legtöbb egyszerre csókolózó pár, egyszerűbben az összcsók Guinness-rekordját Budapestnek. A rekordkísérlethez Puskás Peti, Póka Angéla, a No Thanx, a Hiphop Boyz, Stohl András, dj Sterbinszky és Gesztesi Károly adnak biztatást a színpadról - házigazda a Bors újság, a párok között pedig romantikus utazást sorsolnak ki.

Sokan akarnak "segíteni" az Il Ferrósokon

Auto2007.06.07, 09:18

Nagy a nyüzsgés a volt IL Ferró-s és egyéb reklámmatricás cégek volt ügyfelei körül. Az elmúlt hetekben több autós cég is "segítséget" ajánlott nekik, zömében használt autójuk újraértékesítését. De se szeri, se száma azoknak a hitelneppereknek, akik most ráhajtottak a fizetésképtelenné váló autósokra - írja a Népszabadság.

Gázvezetéket vágtak el a metróépítkezésen

Itthon2007.06.07, 11:50

Egy időre le kellett zárni a Kálvin téri metrómegállót csütörtök reggel Budapesten, mert valószínleg elvágtak egy gázvezetéket a 4-es metró építkezésénél. A forgalom azóta helyreállt.

Szigeti Sportvarázs kétszáz ingyenes programmal

Sport2007.06.07, 16:30

Június 15. és 17. között Budapesten immár harmadik alkalommal kerül sor a Szigeti Sportvarázsra, a főváros legjelentősebb szabadidős sportrendezvényére. A Margitszigeten több mint kétszáz ingyenes program várja az érdeklődőket, akik a három nap alatt tizenöt olimpiai bajnokkal is találkozhatnak.

Javítani akarja hírnevét a gyorsétteremlánc

Állás 20112007.06.07, 08:57

Központi Felvételi Irodát nyit a McDonald's Budapesten. A gyorsétteremlánc ezután brit és francia mintára saját munkaügyi kirendeltségén intézi a jelentkezők felvételét és a dolgozókkal kapcsolatos teendőket. A cégnél feltűnően sok a női vezető (60 százalék), az éttermi kezdő fizetés mindössze bruttó 91 ezer forint.

Elindul Budapest felé a párizsi szupervonat

Nagyvilág2007.06.07, 17:37

Vasárnap kigördül Párizsból az első kelet felé tartó TGV szupervonat, amely a tervek szerint 2020-ban Budapestig közlekedik majd. Most - első lépésként - a kelet-franciaországi Strasbourgig tartó 400 kilométeres pályaszakaszon indul meg a forgalom, 2 óra 20 percre csökkentve a menetidőt. Jóllehet a franciaországi gyorsvasúti hálózat már 1500 kilométer hosszú, de az első TGV 1981-es átadása óta most először tart a hálózat Közép-Európa felé.

Budapest visszanyal - csókolózz a világrekordért!

Tabu2007.06.07, 11:20

Tizenháromezer csókos szájat várnak június kilencedikére, szombatra este fél tízre, a budapesti Kossuth térre, hogy visszahódítsák a legtöbb egyszerre csókolózó pár, egyszerűbben az összcsók Guiness-rekordját Budapestnek. A rekordkísérlethez Puskás Peti, Póka Angéla, a No Thanx, a Hiphop Boyz, Stohl András, dj Sterbinszky és Gesztesi Károly adnak biztatást a színpadról - házigazda a Bors újság, a párok között pedig romantikus utazást sorsolnak ki.  

Tovább nőhetnek a fővárosi lakások

Ingatlan2007.06.07, 15:38

Egy, a főváros által megrendelt tanulmány szerint vélhetően nagyobb alapterületű lakások és kisebb lakásszámú beruházások épülnek a közeljövőben Budapesten - a tendenciák ugyanis ebbe az irányba mutatnak. A rozsdaövezetek egyre inkább felértékelődnek.

Vihar miatt kidőlt fákkal viaskodtak a tűzoltók

Itthon2007.06.06, 06:52

Kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek és elöntött pincék, aluljárók miatt riasztották a tűzoltókat a kedd esti vihar után. A heves szél és eső elsősorban Budapesten és az ország középső részén okozott károkat.

A belvárosban támadnak a szumósok

Sport2007.06.06, 14:49

Június 15. és 17. között Budapesten rendezik meg a szumó Európa-bajnokságot, amelyen elindul a birkózó pályafutását a közelmúltban lezárt Bárdosi Sándor is. Sydney olimpiai ezüstérmese nem kezdő a tusakodás ezen válfajában sem, hiszen 2005-ben ő nyerte meg az Eb-t a 85 kg-os súlycsoportban.

Gürcölő családokat törhet derékba a hiányos jogszabály

Itthon2007.06.05, 10:17

A döntéshozók is sajnálkoznak, mégis megszüntetnek két gyermekvédelmi intézményt a fővárosban, ami miatt várhatóan több gyerek állami gondozásba kerül. Mindkét bezárásra váró otthon hetes óvoda, ahol hétfő reggeltől péntek estig vigyáznak a gyerekekre, míg a szülők dolgoznak. Máshogy nem tudják megoldani a gyerekek felügyeletét. A bezárást azzal indokolják, hogy a gyermekvédelmi törvényben nem szerepel ez az intézménytípus, igaz, több mint 30 éve léteznek ilyen otthonok.

"Rendőr ilyet nem tesz" - oktatták a megerőszakolt lányt

Itthon2007.06.05, 13:19

Zsanett azt állítja, hogy miután feljelentést tett, a nyomozók visszavitték a Múzeum körúti helyszínre, és közben azt mondogatták. "rendőr ilyet nem tesz". Mivel a lányt a gyanú szerint rendőrök erőszakolták meg, az ügyészségnek kell nyomoznia, ezért egyelőre nem világos, szabályos volt-e ez az intézkedés. Az ügyészségi szóvivő szerint őket előírásszerűen, azonnal értesítették, de a helyszíni szemléről nem tud.

Koalíciós egyeztetés kezdődött az egészségbiztosítási reformról

Itthon2007.06.05, 20:18

A két pártelnök részvételével megkezdődött a koalíciós egyeztetés az MSZP és az SZDSZ között az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról kedden este Budapesten.

Budapest vendégül látja Magyarországot

[origo] utazás2008.04.09, 13:34

A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató összefogásával akció indul a főváros belföldi turizmusának élénkítésére.

Kávézó-mulató nyílt a Corvin Áruház tetején

Partytár2007.06.04, 20:07

Szerdán megnyílt a Sark és a Szóda közös nyári szórakozóhelye a Blaha Lujza téri Corvin Áruház tetején. A Corvin Tető körpanorámája, a nem túl magas árak és a zenei program miatt is kecsegtető lehetőség lesz a budapesti éjszakában. Maga az épület pedig a harminc körüliekben idézhet szép gyermekkori élményeket.

Háborúztak a biciklisek a belvárosban

Itthon2007.06.03, 18:07

Hadszíntérré alakította a belvárost jó pár tucat kerékpáros szombat délután. A kívülállók értetlenül nézték a főváros több pontján felbukkanó, autók mögött, bokrok között bujkáló, bőszen tekerő vagy izgatottan mobilozó biciklistákat, akiknek a kormányán fehér és sárga műanyag táblák lógtak nagy számokkal. Nők és férfiak vegyesen - a tinitől a bő negyvenes korosztályig - játszottak önfeledten számháborúsdit a budapesti utcákon biciklivel.

Vasárnapi csúcs - hétvégi partyajánló

Partytár2007.06.03, 20:30

A megszokotthoz képest halványabb hétvégének két erőssége a drum'n'bassben jártas, de ezúttal mást is mutató brit Marcus Intalex és a veterán amerikai hiphopbanda, a Delinquent Habits. Ezen kívül lesz lakóbarát csenddiszkó a Szabadság téren és egy fiatal szervező-dj emlékére is tartandó Illegálparty a Hármashatár-hegyen.

Júniusban kezdődik a diákmunkaszezon

Állás 20112007.06.02, 08:23

A egyetemi, főiskolai, középiskolai tanév végeztével több ezer diák néz nyári munka után, amivel egy hónap alatt 60-70 ezer forintot is meg lehet keresni. A nyári idénymunka legegyszerűbb módja, ha iskolaszövetkezeten keresztül keresnek ajánlatokat. Lehet e nélkül is, ami jobb órabérrel kecsegtet, de a rizikó is nagyobb.

Olvasóink esélytelennek tartják a magyar válogatottat

Sport2007.06.02, 10:13

Négy nap alatt két idegenbeli Európa-bajnoki-selejtezőn lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott: szombaton a címvédő görög, szerdán pedig a norvég nemzeti együttes ellen. Arra kérdésünkre, hogy hány pontot szerez majd a két meccsen a Várhidi-csapat, olvasóink 57,8%-a szavazott nullával.

Fegyverrel kiraboltak egy benzinkutat

Itthon2007.06.02, 10:14

Ismeretlen tettes feltehetően fegyverrel kirabolt egy benzinkutat szombat hajnalban Budapesten. A férfi elmenekült a helyszínről.

Lehet, hogy mégsem jön Budapestre az olasz válogatott

Sport2007.06.02, 08:13

A magyar szövetség szerdán bejelentette, hogy a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott augusztus 22-én a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára, mégis elképzelhető, hogy a találkozóból nem lesz semmi.

Tűz ütött ki egy budapesti raktárépületben

Itthon2007.06.01, 01:23

Tűz ütött ki csütörtökön késő este Budapesten egy raktárépületben a IX. kerületben az Illatos úton, ketten megsérültek.

Irodaavatási láz várható Budapesten

Ingatlan2007.06.01, 11:58

Közeleg az irodaépítési "főszezon" a fővárosban: az év második felében a 2000. évi rekordot is meghaladhatja az újonnan átadott területek nagysága. Egy év múlva pedig újabb csúcs valószínű.

Több ezer tanárt bocsátanak el nyáron

Állás 20112007.06.01, 08:15

A nyár végéig országosan mintegy 15 ezer tanárt bocsátanak el- írja a Népszabadság. Csak a fővárosban ezer álláshely szűnik meg. Budapesten leginkább a szakközépiskolák pedagógusainak kell tartaniuk munkahelyük elveszítésétől - 19 szakképző intézményt zárnak be -, vidéken az általános iskolák felső tagozataiban tanítók félthetik leginkább állásukat.

Húszezerbe is kerülhet a BKV-s bliccelés

Itthon2007.06.01, 15:24

Felemelték a bliccelésért járó bírságok összegét a fővárosban, akár 20 ezer forintot is fizethet az, aki jegy vagy bérlet nélkül utazik. A BKV megpróbálja visszaszorítani a potyázást, ezért nemsokára behajtó céget is alkalmazni fog a büntetések beszedésére.

Nem lett díszpolgár Szörényi Levente

Itthon2007.06.01, 20:18

Sérelmezi a budapesti XIII. kerületi Fidesz-KDNP frakció, hogy Szörényi Levente előadóművész, zeneszerző díszpolgárrá avatását nem támogatta a helyi MSZP-frakció, így nem kaphatta meg a címet. A szocialisták erre reagálva azt közölték: a díszpolgárokat a kerület lakosai, nem pedig pártok ajánlása alapján választják.

Budapesti veszélyekre figyelmeztetik a turistákat

[origo] utazás2008.05.14, 12:21

A budapesti Brit Nagykövetség és a főváros turisztikai promóciójáért felelős BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ajánlásokat fogalmazott meg a Budapestre látogató brit turisták kényelme érdekében. Ezekben a turistákra leselkedő veszélyeket gyűjtötték össze - közölte a turisztikai szervezet pénteken.

Heves zivatar, jégeső a fővárosban

Időjárás2007.05.31, 15:45

Budapest egyes részein csütörtök délután egy markáns zivatarcella fejlődött ki, mely erős villámtevékenysége mellett helyenként felhőszakadást, jégesőt is okozott.

Hatalmas siker a Belváros legnagyobb ingatlan-fejlesztése

Női Lapozó2007.05.31, 11:38

Budapest legnagyobb, 22 hektáron megvalósuló városmegújító projektjét - a várakozásoknak megfelelően - az ingatlanpiac is kiugró érdeklődéssel fogadta.

Budapestre jön a világbajnok olasz válogatott

Sport2007.05.30, 20:23

A két szövetség vezetőinek aláírásával hivatalossá vált, hogy augusztus 22-én a budapesti Puskás Ferenc-stadionban lép pályára a négyszeres világbajnok, jelenleg is címvédő olasz labdarúgó-válogatott.

Két erőszakkal vádolt rendőr nem vállalta a hazugságvizsgálatot

Itthon2007.05.30, 18:26

A Múzeum körúti erőszak ügyében meggyanúsított öt rendőr közül kettő nem vállalta a poliográfos vizsgálatot - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Demszky megint ígért a bicikliseknek

Itthon2007.05.30, 08:38

Felülvizsgálja a főváros a Kiskörút felújításának terveit, hogy kiderüljön, megoldható-e a kerékpárút vagy kerékpársáv kialakítása - jelentette be László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kedd délután az Erzsébet téren, miután tárgyalt Demszky Gábor főpolgármesterrel és a főpolgármesteri hivatal illetékeseivel. A bejelentést tapssal fogadta az a mintegy kétszáz kerékpáros, aki a gyűlés előtt végigtekert a Károly és a Múzeum körúton.

Óbuda díszpolgára lett Tarlós

Itthon2007.05.30, 16:54

Bár a III. kerületi MSZP-frakció nem támogatta, hogy Tarlós István, a volt óbudai polgármester díszpolgári címet kapjon, a fideszes többség megszavazta Tarlós címét. A szocialisták szerint aktív politikusokat nem szokás díszpolgári címre jelölni.

Bóvli a napszemüvegek egy része

Gazdaság2007.05.30, 13:49

A bevizsgált napszemüvegek 7-8 százaléka nem felel meg a rendeltetésének, nem szűri ki az UV-sugárzást - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A bevizsgáláson drága napszemüvegek is megbuktak.

Elhunyt Veszelinov András

Szórakozás2007.05.30, 10:35

Súlyos betegség után, 61 éves korában kedden Budapesten elhunyt Veszelinov András színművész, zenész - tudatta a Madách Színház Igazgatósága és társulata az MTI-vel.

Másképp nevetünk, mint tíz éve

Szórakozás2007.05.29, 10:03

Egyre kevesebb a hagyományos szituációs komédia: a trend megmutatkozott az amerikai tévécsatornák 2007/08-as évadra szóló vásárlásaiban is, mivel meglepően kevés könnyed, nevettető sorozatot rendeltek meg, és azok jó részét is csak tavaszra szánják az őszi premier helyett. A szitkom műfaja megújulóban van: mi volt rég, mi van ma?

Felmérték a fővárosiakat sújtó zajokat

Itthon2007.05.29, 17:09

Elkészült a fővárosról és a Budapest környéki agglomerációról szóló zajtérkép. A térkép alapján készülnek majd el a zajcsökkentő tervek azokra a helyekre, ahol jelenleg magas a zajterhelés.

Rángatják a bringások bajszát Demszkyék

Itthon2007.05.29, 22:57

A mosolygó politikus mindent megígér a nyilvánosság előtt, majd aztán később valahogy minden elsikkad - nem először érzik ezt a fővárosi biciklisek, akik most az elfelejtett kiskörúti kerékpárút miatt készülnek a korábbiaknál radikálisabb megmozdulásra. Demszky Gábor az utolsó pillanatban tárgyalni hívta a bringásokat, akik most már nem érnék be újabb szép ígéretekkel. Az [origo] eközben tekert a Kiskörúton, hogy bemutassa, mi is az, amiről a főváros elfeledkezett. Az eredményt nézze meg videón!

Gázolt a vonat Budapesten

Itthon2007.05.28, 18:50

A Nyugati pályaudvarról induló Tömörkény Intercity elgázolt egy nőt Budapesten. A forgalmat másik vágányra terelték.

Dugók várják a főváros felé autózókat

Itthon2007.05.28, 18:45

Útszűkületek okoznak torlódást a főváros felé tartó utakon. A Balaton északi partján tíz kilométeres kocsisor alakult ki, de a déli parton is lassú az előrejutás, és az M7-esen is erős a forgalom.

A nap sportképe: ügetőn az Erdei család

Sport2007.05.27, 01:08

Nem először látogatott a hamburgi Centrebet-Trabarenába profiökölvívó-világbajnokunk, Erdei Zsolt. A legközelebb június 16-án, Budapesten, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban kötelek közé lépő Madár ezúttal feleségével, Arabellával és fiával, Viktorral érkezett a lóversenypályára.

Tömegverekedés Tiësto koncertjén

Itthon2007.05.27, 11:11

Verekedés tört ki szombat éjjel a SYMA-sportcsarnokban a holland Tiësto koncertjén. Két ember megsérült, hármat a rendőrség előállított.

Kereszttel emlékeztek az őszödi beszédre

Itthon2007.05.26, 21:57

Demonstrációkat tartottak Budapest öt pontján az egykori Kossuth téri tüntetők az őszödi beszéd elhangzásának első évfordulóján. A szervezők a Városház parkban kereszteket is állítottak, rendezvényeikre azonban szinte senki nem volt kíváncsi.

Elfogtak egy körözött bűnözőt Budapesten

Itthon2007.05.26, 18:02

Körözött bűnözőt fogott el a rendőrség Budapesten szombaton. A 27 éves férfi menekülés közben az autójával elsodort egy rendőrt és áthajtott a lábán - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Elment a Szent Koronát visszaszerző amerikai

Nagyvilág2007.05.26, 12:45

Komoly szerepe volt a Szent Korona visszaszerzésében, Kádárt köpönyegforgatónak tartotta, de  úgy vélte, hogy Magyarország az amerikaiak segítsége nélkül is közeledett a Nyugathoz. Philip M. Kaiser egykori budapesti nagykövetről van szó, aki a napokban hunyt el 93 évesen. Carter elnök alatt szolgált Budapesten, de kivette a részét a kubai rakétaválságból is.

Amikor még születtek polihisztorok

Tudomány2007.05.26, 09:19

Mi sem mutatja jobban Kitaibel Pálnak, a kétszázötven éve, 1757. február 3-án született kiváló természettudósunknak a jelentőségét, minthogy emlékére két kiállítás is nyílt a közelmúltban Budapesten. Az egyik, amely főleg a növénytani kutatásait mutatja be, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Botanikai Kertjében, a másik a Természettudományi Múzeumban. Az [origo] Tudomány rovata az előbbi helyszínen, Kitaibel Pál egykori munkahelyén járt.

Hazánkat népszerűsíti a Budapest-rajongó kínai sztár

[origo] utazás2008.05.14, 10:26

Turisztikai film készül Magyarországról Chen Peisi, a legnépszerűbb kínai táncos-komikus főszereplésével. A művész pénteken érkezik Budapestre a kínai közszolgálati televízió, a CCTV stábjával együtt - közölte az MTI-vel Kállai Krisztián, a program sajtószervezője.

Sötét zenék éjszakája - megvannak a jegynyertesek

Partytár2007.05.25, 20:27

A darkelectro egyik jeles amerikai képviselője látogat Budapestre május 25-én, pénteken. A K9 nevű party a Psyclon Nine mellett a hazai színtér javát is felvonultatja koncertekkel, performanszokkal, dj-szettekkel. Mire számíthat a közönség, és egyáltalán: honnan jön ez a szubkultúra? Megvannak a jegnyertesek.

Ketten súlyosan megsérültek egy zuglói autóbalesetben

Itthon2007.05.25, 23:02

Ketten súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek akkor, amikor két személygépkocsi összeütközött a főváros XIV. kerületében péntek este.

Teljes konszenzus a főváros rendészeti bizottságában

Itthon2007.05.24, 18:52

Teljesen egyhangú szavazással, konszenzussal döntött minden kérdésben a fővárosi önkormányzat városrendészeti bizottsága szerdán.

Budapestre jönnek a kínai cégek

Gazdaság2007.05.24, 08:05

Jó befektetési lehetőségnek látják Magyarországot a kínaiak. Ezt bizonyítja, hogy a terveik szerint több száz kínai cég vetné meg a lábát Budapesten. A politika is segít a cégeknek, vállalati szinten máris folyik a China Brand Trade Center projektje.

Áramszünet és magyar sikerek a pingpong-vb-n

Sport2007.05.23, 08:45

Még egyetlen versenyzőnk sem állt asztalhoz, az első győzelmet azonban kedden délután máris elkönyvelhettük a zágrábi asztalitenisz világbajnokságon: jövőre Budapesten rendezik az olimpiai világselejtezőt. S a napnak azáltal is pozitív lett a kicsengése, hogy versenyzőink nyolc meccsükből ötöt megnyertek.

Kanadai katonát késeltek meg a Józsefvárosban

Itthon2007.05.23, 18:25

Kanadai békefenntartót késeltek meg Budapesten, a VIII. kerületi Csokonai utcában - közölte a BRFK sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel. A kanadai katonát az alkarján vágta meg egy késsel az ismeretlen támadó.

Biokomponensű üzemanyag a Molnál

Auto2007.05.23, 15:51

A Mol új, minimum 4,4 százalékos biokomponens tartalmú, 99-es oktánszámú prémium üzemanyag forgalmazását kezdi meg június 1-jén - jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Gergényi meghagyta az utcai ellenőröket

Itthon2007.05.22, 15:16

Budapesten eddig is működött az az ellenőrző szolgálat, amelyet most a rendőrségi botrányok után országosan újraindítanak - tudta meg az [origo]. Az úgynevezett mobil ellenőrző csoport egyébként csak kisebb gyanús ügyeket tárt fel. A rendőrség kedden jelentette be, hogy egy zöld számon fogadják a rendőri intézkedésekkel kapcsolatos panaszokat, a TASZ szerint azonban csak látszatintézkedésről van szó.

"Kokaint kellett vennem valakitől" - interjú egy volt beépített rendőrrel

Nagyvilág2007.05.22, 17:40

Beépített ügynökként járta New Jersey utcáit, füvező fiatalokat, majd milliárdos üzletben utazó drogdílereket buktatott le. Megcsömörlött azonban a munkájától, és ma már azt vallja, hogy a tiltással nem lehet küzdeni a kábítószerek ellen.  Az egykori rendőr, Jack Cole az [origo]-nak adott interjújában mesélt arról, miért vett 180 fokos fordulatot, és hogy mi történt azon az éjszakán, amikor kétszer is lebukott.

Több a lakásépítkezés a fővárosban

Ingatlan2007.05.22, 10:45

Úgy tűnik, valóban kiheverte az építőipar a megszorítások okozta visszaesést: az idén már most több lakáscélú beruházás folyik Budapesten, mint amennyi tavaly.

Kelis és Felix Da Housecat az Electronic Beats fesztiválon

Szórakozás2007.05.22, 17:08

Budapest lesz az első helyszíne a T-Mobile 2007-es Electronic Beats Festival and Live Special Series rendezvénysorozatának. A fellépők között ott lesz Kelis, Felix Da Housecat, a NEO és még mások is.

Várhidi keretet hirdetett az újabb selejtezőkre

Sport2007.05.22, 20:32

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a június 2-i, Görögországban és a négy nappal később, Norvégiában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkre.

Szúrták a rendőrök szemét az ellenőrök

Itthon2007.05.21, 17:32

Miért szüntették meg csendben a rendőrségnél azt a szolgálatot, amelyet most a sorozatos botrányok után vissza akarnak állítani? Az államtitkár szerint a belső ellenőrzés állítólag zavarta a rendőröket, az [origo]-nak egy volt REBISZ-es viszont azt mondta, hogy a fővárosban működő civil ruhás szolgálatra azért néztek rossz szemmel az egyenruhások, mert ők állítólag visszaéltek a hatalmukkal. Közben DNS-mintavétellel folytatódott a nyomozás a nemi erőszak ügyében.

A Rózsadombon sem kell, ami elhanyagolt

Ingatlan2007.05.21, 13:46

Budán számos kiadó ingatlant és lakást tartanak nyilván, mégis kevés az azonnal beköltözhető minőségi bérlemény. Zuglóban erősödött a középkategóriás ingatlanok forgalma, míg Székesfehérváron leginkább a munkahelyhez közeli bérlakások népszerűek - derül ki körképünkből.

Portugália bemutatkozik a Nagycsarnokban

[origo] utazás2008.05.20, 11:55

A portugál gasztronómia leghíresebb fogásaival, a jellegzetes portugál borokkal és más élelmiszerekkel ismerkedhetnek az érdeklődők az elkövetkező napokban Budapesten, a Fővám téri téri Nagycsarnokban és a MOM Parkban.

Megújult és várja a fiatalokat a Városligeti KRESZ Park

Auto2007.05.21, 13:30

A Szeretem Magyarországot Klub kezdeményezésére nemrég civil összefogás jött létre a Városligeti KRESZ Park megmentésére. Közlekedési szakemberek, vállalkozók, és önkéntesek egyaránt kivették a részüket a munkából, aminek eredményeképp a park május 20-tól eredeti állapotában várja a tanulni és szórakozni vágyó gyerekeket.

Biciklist gázolt egy kamion a fővárosban

Nagyvilág2007.05.21, 22:13

Biciklist gázolt el egy kamion a fővárosban hétfőn este, a fiatal nő súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség.

Az EU "antikommunizmusa" ellen tiltakoztak Budapesten

Itthon2007.05.20, 00:00

Magyar és külföldi baloldali és kommunista szervezetek képviselői tiltakoztak az Európai Unió "antikommunista törekvései" ellen szombat délután a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtt. A résztvevők petícióban kérték Gyurcsány Ferencet, hogy a miniszterelnök emelje fel szavát ügyük érdekében.

Késeléses verekedés volt az Andrássy úton

Itthon2007.05.19, 12:30

Három ember megsebesült abban a verekedésben, amely szombaton hajnalban történt Budapesten az Andrássy úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A borsátor is vonzza a Fidesz küldötteit

Itthon2007.05.18, 16:44

Elnököt választhatnak egyetlen jelöltből, és javaslatokat tehetnek egy olyan programra, amely többek szerint már elkészült - a Fidesz hétvégi kongresszusának küldöttei mégis nagy lelkesedéssel utaznak Budapestre. Az [origo] körbekérdezősködött a vidéki fideszesek között, hogy megtudja, miért.

Ferrari-karaván Budapesten

Auto2007.05.18, 14:12

A Ferrari-gyár hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett stafétaváltó menet tegnap Budapestre érkezett. A Ferrari 60 Relay elnevezésű interkontinentális túra januárban indult Abu Dhabiból, és ötven országon áthaladva június végén ér el Maranellóba.

Beteghalál miatt vizsgálódna a Fidesz Budapesten

Itthon2007.05.18, 16:02

A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte pénteken Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere egy Margit kórházban kezelt beteg halála miatt. A politikus a fővárosi egészségügyben kialakult "működési zavarok" miatt hívná össze a budapesti képviselőket.

Áramszünet miatt akadozik a villamos- és troliközlekedés

Itthon2007.05.18, 10:05

Több villamos- és trolivonalon is áramkimaradás okozott zavarokat péntek reggel a fővárosban. Egyes trolijáratok még délelőtt sem járnak.

Összeütközött két villamos Budapesten

Itthon2007.05.17, 16:14

Ketten megsérültek csütörtök délután, mikor összeütközött két 37-es villamos Budapesten. A helyszínen jelenleg is vizsgálják, hogyan történt a baleset.

A terveken már kész a Westend testvére

Ingatlan2007.05.17, 12:45

Az egyik gigaplázát még át sem adták Budapesten, máris készülnek a másik tervei. A Demján Sándor vezette TriGránit ezer négyzetméteres áruházat, nagy területű szupermarketet, kisebb konferencia-központot, irodákat, hotelt és új lakásokat is tervez a Westend II-ben - írja a Világgazdaság.

Gazdag vikingek nyugis városa

[origo] utazás2008.04.07, 16:50

Norvégiáról és fővárosáról ma mindenkinek a jólét és a gazdagság jut eszébe elsőként, pedig nem volt ez mindig így. Az ország nemcsak anyagi javakban dúskál, de meglepően gazdag történelmi emlékekben is, a természeti látnivalók szépsége pedig minden képzeletet felülmúl.  

Még szerdán is dolgoznak a tűzoltók a viharkárokon

Itthon2007.05.16, 10:45

Összesen körülbelül ezer alkalommal kellett és kell még kivonulniuk a tűzoltóknak, hogy elhárítsák a kedd délután-esti vihar által okozott károkat. Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, kémények dőltek le a heves szélben. Dunaújvárosban egy társasház tetejét vitte le a szél.

Lost a Margitszigeten

Szórakozás2007.05.16, 11:02

Remake-ek jellemzően mozifilmekről készülnek, de televíziós produkciók, kvízek, vetélkedők, valóságshow-k és sorozatok is újjászületnek néha, más arcokkal, kis eltérésekkel, hogy aztán vagy óriási siker, vagy kínos bukta legyen belőlük. Eddig egy szituációs komédiát mertek átültetni a magyar viszonyokra, ám nem kockáztatunk sokat, ha kijelentjük, hogy Bándiék kalandjainak idén nem lesz folytatása - de hogy nézne ki a Lost vagy a Helyszínelők magyar szereplőkkel?

Szállodák takarítják az állatkertet

[origo] utazás2008.03.10, 13:24

A Fővárosi Állatkert kitakarítását vállalta fel idén számos szálloda, idegenforgalmi szervezet és iskola. A május 21-i akcióhoz csatlakozók gyomlálással, szemétgyűjtéssel, padok és üvegfelületek lemosásával és újrafestésével járulnak hozzá a patinás intézmény rendbe tételéhez.

A vihar miatt késnek a vonatok

Itthon2007.05.15, 22:20

A viharos erejű szél faágakat sodort a vasúti felsővezetékre a Budapest-Pécs és a Budapest Székesfehérvár vonalon, ezért 20-30 percet késnek a vonatok. Dunaújvárosban egy társasház tetejét fújta le a szél. A katasztrófavédelem szerint nincs rendkívüli helyzet.

Lefülelték a herendi porcelán hamisítóit

Itthon2007.05.15, 18:34

Összehangolt akció keretében harminc helyszínen csaptak le kedden a rendőrök a herendi porcelán hamisítóira. Száz rendőr vett részt egyszerre a házkutatásokban Herenden, Veszprémben és környékén, valamint Budapesten és a fővároshoz közeli településeken.

Svédcsavar - Volvo C30 T5 teszt

Auto2007.05.15, 13:42

Nem ahhoz szoktunk hozzá a Volvónál, hogy érzelemdús, feltűnő és vezetésre teremett autókat gyártanak. A szögletes kombik és tankszerű limuzinok között üdítő folt a svédek palettáján az új C30-as, aminek a fejlesztésénél a praktikum csak az utolsó szempontok egyike volt.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló