hirdetés

Budapest

címke rss

Minden bombát élesnek tekintenek a tűzszerészek

Itthon2008.07.30, 14:51

A kockázat miatt minden bombát élesnek tekintenek a tűzszerészek, egészen addig, amíg meg nem vizsgálják. Erről szerda reggel beszélt Hajdu Gábor tűzszerészparancsnok annak kapcsán, hogy meg lehetett volna-e előre állapítani, hogy a bomba, ami miatt lezárták a fél várost, ártalmatlan volt. A hétfőn talált második világháborús robbanószerkezet miatt 10 ezer lakást ürítettek ki kedden, a lezárások közlekedési káoszt okoztak Budapesten.

Különleges a győri ingatlanos mikroklíma

Ingatlan2008.07.30, 17:51

A Budapest vízfeje által uralt magyar ingatlanpiacon szinte ritkaságszámba megy, ha vidéken jelentős fejlesztés indul. Győrben azonban szinte az összes szegmensben látnak fantáziát a befektetők, és gyakran az árak sem maradnak el messze a fővárosi szinttől.

Akár a papagáj is elszaporodhat Budapesten

Tudomány2008.07.29, 11:56

Alig több mint egy éve, 2007. május 23-án különös fordulópontot élhetett meg a Föld lakossága: ettől a kitüntetett naptól kezdve, az emberi történelem során először, többen vannak a városlakók, mint a vidéken élők. Elemzések 2010-re az arány további eltolódását, ezzel a mindent felélő városok és az élelmiszert termelő vidék jelenleg is érezhető konfliktusainak kiéleződését jósolják. Az emberi társadalmak átrendeződése "madártávlatból" a természetes élőhelyek átalakulását, zsugorodását és eltűnését, ezzel párhuzamosan pedig egy teljesen új élőhelytípus, a nagyváros, a betondzsungel mind nagyobb térhódítását jelenti.

Veres: Nem érte kár az államot a kormányzati negyed miatt

Itthon2008.07.29, 15:16

A magyar államot nem érte kár a kormányzati negyed projektje kapcsán - jelentette ki a pénzügyminiszter kedden Budapesten a kormányszóvivői tájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva. A hétfőn nyilvánosságra hozott előterjesztés alapján a beszámoló elkészítéséig a kormányzati negyeddel kapcsolatosan felmerült teljes kiadás összege 9,447 milliárd forintot tett ki.  

Már a csepeli HÉV sem jár a bomba miatt

Itthon2008.07.29, 16:51

Megváltozott útvonalon járnak a BKV járatai Ferencvárosnak azon a részén, amelyet a hétfőn talált óriásbomba miatt lezártak reggel. A járatok csak az érintett terület határáig szállítanak utasokat, és segítenek a bombától veszélyeztetett környék kiürítésében. A forgalom elterelése miatt pedig teljesen bedugult a Hungária körút és a Petőfi híd, a Soroksári út egy részét lezárták. Pest felé már az Erzsébet és a Margit hídon is feltorlódott a forgalom, az M0 autópálya bedugult.

Mélygarázsépítési láz hozza elő a bombákat

Itthon2008.07.29, 10:31

Több az építkezés, és egyre többször kell mélyebbre ásni a két-három szintes mélygarázsok kialakítása miatt - az [origo]-nak nyilatkozó tűzszerész szakember szerint ez a magyarázat arra, miért került elő mostanában annyi hatalmas méretű világháborús bomba. A fővárosban a pályaudvarok környékén, és Lágymányoson maradhatott a legtöbb szerkezet a földben. Ezek kiemelése, a szakértő szerint annál veszélyesebb, minél régebb óta pihen az eszköz a talajban.

Irodaház épül Angyalföldön

Ingatlan2008.07.29, 16:10

Az izraeli érdekeltségű SBI R.E.D. 35 millió eurós beruházással "Cornerstore" néven új irodaház építésébe kezdett a főváros XIII. kerületében.

Drágul a parkolás Budapesten

Gazdaság2008.07.29, 14:38

Péntektől egységesen 300 forint óránként a parkolási díj Budapest V. kerületében - erről a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája tájékoztatta kedden az MTI-t.

A másnaposság kémiájától kis robotokig - Európai Diákalkotó Fesztivál Budapesten

Tudomány2008.07.28, 12:30

Több mint négyszáz európai fiatal vett részt múlt héten az ESE 2008 (Expo-Science Europe 2008) elnevezésű rendezvényen, amelyet Prága, Charleroi, Coimbra, Pozsony, Drezda és Tarragona után ezúttal Budapest látott vendégül. A nagyszabású programot a párizsi székhelyű Nemzetközi Tudományos és Műszaki Szabadidő Mozgalom (MILSET) szervezi minden páros esztendőben azzal a céllal, hogy a természet- és műszaki tudományokat népszerűsítse a középiskolások körében.

Kiraboltak egy mentőautót Budapesten

Itthon2008.07.28, 09:35

Intubáláshoz szükséges eszközök, valamint altatáshoz használt kábítószer volt abban a táskában, amit vasárnap loptak el egy mentőautóból Budapesten. Az eszközök elengedhetetlenek az életmentéshez, ezért a mentők azt kérik, a tolvaj tegye le a táskát a mentőállomás elé.

Négy helyre telepítene kordont a BKV

Itthon2008.07.28, 15:06

Várhatóan a 4-es, 6-os villamos két megállójába, a Moszkva térre és a Móricz Zsigmond körtérre, az 1-es villamos vonalán a Lágymányosi hídhoz telepítene a BKV szeptember közepén a bliccelők kiszűrését célzó kordonokat, valamint a piros 7-es busz Etele téri végállomásához. A társaság vezérigazgató-helyettese szerint egy-két napos torlódás után nem okoznának fennakadást a kordonok, és a költségek is elenyészőek a várható bevételhez képest.

Ligeti tervek a füvészkerttől a Vidámparkig

Ingatlan2008.11.08, 13:44

A nemrég bejelentett, a londoni Hyde Park mintájára kialakítandó "szónokok hordója" mellett sokkal fajsúlyosabb tervei is vannak a fővárosnak a Városligettel - derült ki várospolitikusokkal folytatott beszélgetéseinkből. A park megújítása a környékbeli ingatlanpiacot is megmozdíthatja.

Verekedős magyar biztonságiakra dühösek az osztrákok

Itthon2008.07.27, 22:40

Zokniba tett biliárdgolyóval ütötték az embereket a magyar biztonsági őrök az UEFA Kupa szombati selejtező mérkőzésén Budapesten - állítják az osztrák szurkolókat kísérő biztonságiak. Az  [origo] egyik videofelvételén feltehetően viperával hadonászik egy biztonsági. A BRFK még elemzi az eseményekről készült felvételeket. A Sturm Graz és a Honvéd mérkőzése előtt és alatt kitört verekedések során a rendőrség három osztrák vendégszurkolót állított elő; kilenc drukker kórházba került. A meccsen a Honvád vesztett.

Folytatódik a meccs a zsidónegyed körül

Itthon2008.07.26, 20:20

Élesedik a vita a zsidónegyed körül a fővárosi főépítész irodája és a hetedik kerület között. A kerület a belügyeibe avatkozástól fél, a főváros viszont országos ügynek tartja a világörökség védőzónájába tartozó terület védelmét. A szembenállás átmeneti közös munka után úgy tűnik, ismét bonyolult eszközökkel vívott háborúvá alakult. A legutolsó pengeváltás során a fővárosi főépítész vereséget szenvedett a hetedik kerülettől - közben az értékes épületek pusztulása folytatódhat.

Grazi futballszurkolókat támadtak meg Budapesten

Sport2008.07.26, 17:01

Osztrák futballszurkolókra támadtak a magyar drukkerek szombaton délután Budapesten, a Belvárosban - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.

Velencébe és Oslóba is megy a Wizz Air

[origo] utazás2008.07.25, 09:02

A Wizz Air alacsony költségvetésű légitársaság Budapestről új járatokat indít: Velencébe már csütörtökön, Oslóba pedig szombaton - közölte a légitársaság.

Több száz villamost adott el a BKV

Gazdaság2008.07.25, 20:37

Több száz régi UV motorkocsit értékesített a Budapesti Közlekedési Zrt.; a társaság egyenként 100 és 900 ezer forint közötti összegért vált meg villamosaitól - közölte Szilágyi Károly, a cég szóvivője pénteken.

Még a tanuló vezető is fütyült a zebrára

Itthon2008.07.25, 11:16

Kétszázból öt - ennyi autós engedte át a gyalogost a zebrán az [origo] tesztjén, ami megegyezik egy két évvel ezelőtti kísérletünk eredményével. Tesztünkön egy tanuló vezető is fennakadt. Ennek a fajta hozzáállásnak azonban nagy az ára: a héten egy idős nő és unokája szenvedett súlyos sérüléseket, amikor a gyalogosátkelőn elgázolták őket. A vétkes sofőrök ügyében ráadásul hónapok telhetnek el a vádemelésig, és van példa arra is, hogy a gázoló megússza a felelősségre vonást.

Vizsgálják az elküldött mozgássérült ügyét

Itthon2008.07.25, 08:55

Vizsgálat indult annak a mozgásképtelen betegnek az ügyében, akit orrtöréssel, szájsebészeti problémákkal vittek be az egri kórház ügyeletére, de családja állítása szerint nem látták el megfelelően - írja a Magyar Nemzet. A 22 éves fiatalt végül Budapesten műtötték meg.

Még gyűjtik a melegfelvonulás idején randalírozókat

Itthon2008.07.24, 17:48

Hivatalos személy elleni erőszak miatt 16, garázdaság miatt 36 ember ellen folyik eljárás azok közül, akik megzavarták a július 5-i melegfelvonulást. A rendőrség még mindig nem azonosított három, az egyenruhásokra támadó rendzavarót, az egyik gyanúsítottnál megtalálták azonban azt a tonfát, amely a felvonulás alatt tűnt el.

Kiraboltak egy benzinkutat a fővárosban

Itthon2008.07.24, 06:43

Két fegyveres csütörtök hajnalban kirabolt egy benzinkutat a fővárosban. A rablásban senki nem sérült meg, a bűnözők nem használtak fegyvert.

Amikor a franciakrémes kinéz a kukából

Itthon2008.07.23, 11:18

Ön mindig mindent megeszik vagy azért előfordul, hogy pár szelet kenyeret, néhány szem megpuhult paradicsomot a kukába hajít? Az [origo] beleturkált egy kicsit a szemétbe, és talált ennivalót. A szemét feldolgozásával foglalkozó cég szerint a fővárosiak évente 21-28 ezer tonna élelmiszert dobhatnak ki. Egy környezetvédő szerint a pazarlás főként a nagyvárosokra jellemző, a bevásárlóközpontok itt gerjesztik a felesleges fogyasztást. A briteknél kampány kezdődött ennek megállítására, nálunk viszont még komolyabb kutatás sem indult a témában.

Több csapat focizhat a magyar Ligakupáért

Sport2008.07.23, 13:36

Október 1-jén kezdődik a labdarúgó Ligakupa 2008/2009-es idénye, amelynek összdíjazása ötvenmillió forint lesz.

Szerdától feltúrják Budapestet

Gazdaság2008.07.22, 16:20

Szerdán megkezdődnek az idei útfelújítások Budapesten; a rekonstrukciók sora a XVIII. kerületi Gilice téren indul, még júliusban megkezdik a munkát a Népszínház utcában és a Mester utcában is - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Esküt tett a tőkepiaci bíróság

Archívum2008.07.22, 11:38

Esküt tett a Pénz- és Tőkepiaci Választott Bíróság 102 tagja, és átvette megbízását csütörtökön délután Budapesten.

Megnyitotta 200. fiókját az Erste Bank

Archívum2008.07.22, 15:20

Budapesten, a Váci út 33. szám alatt megkezdet működését az Erste Bank magyarországi hálózatának 200.k tagja. Egyúttal a bank készpénzkiadó automatáinak száma elérte a 400-at.

Új életet kezd a röplabda akadémikusa

Sport2008.07.22, 09:25

Koch Róbert hazatér. A kiváló feladónak elege lett a vándoréletből, Budapestre költözött, s ezentúl személyesen irányítja egy éve működő iskoláját. A strandröplabdában is lát fantáziát, a fiatal párosok nevelését, versenyeztetését és menedzselését teljesen üzleti alapokra kívánja helyezni.

Ismét zebrán ütöttek el gyalogosokat

Itthon2008.07.22, 17:43

Súlyos sérüléseket szenvedett az asszony és négy éves unokája, akiket egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy autó kedden Budapesten, a Városligetben. Az utóbbi hetekben több hasonló eset is történt, aminek nyomán felmerült a közlekedési szabályok szigorítása is.

A Wallis Ingatlané lett a Postapalota

Ingatlan2008.07.21, 17:08

A Wallis Ingatlan projektcége veheti meg a Posta Krisztina körúti székházát, egyelőre nem tudni, mennyiért. Az eladó elsőre még érvénytelennek nyilvánította a pályázatot, másodszorra azonban beérte egyetlen ajánlattal.

Kép: híd a Lágymányosi híd alatt

Tudomány2008.07.21, 09:21

Lenyűgöző vasszerkezetek úsznak el időnként a Dunán a nyár folyamán. A közel 100 méter hosszú elemek Csepelről tartanak Újpest felé, ahol most zajlik az északi vasúti híd felújítása. A régi, erősen elhasználódott hídszerkezetet lebontják, az új elemeket pedig úszódaruk segítségével emelik a helyükre. Az év végére újjászülető híd szerkezete továbbra is rácsos marad, ám kialakítása karcsúbb lesz a mostaninál.

Szalmonella döntötte le Pesten a norvég diákokat

Itthon2008.07.21, 17:13

Szalmonellás volt az étel, ami ledöntött még a múlt héten 31 norvég diákot Budapesten. A csütörtökön kórházba került diákok közül hármat még kezelnek.

Európa vége

Autóstoppal Pekingbe2008.07.14, 19:23

Pár óra kérdése, és elérjük a kontinens határát, átkelünk a Boszporuszon, hogy megkezdjük utunk ázsiai szakaszát. Közel 1500 kolométert tettünk meg a Balkánon, Szerbián és Bulgárián keresztül, míg elértük Isztambult. Nem is vagyunk túl távol Budapesttől, mégis már most érdekes, vagy éppen meglepő dolgokkal találkoztunk az út mellett.

Magyar éremeső az öttusa-Eb-n

Sport2008.07.18, 18:04

Ezüstérmet szerzett a Kasza Róbert, Tibolya Péter, Marosi Ádám összeállítású magyar csapat a moszkvai öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében. Kasza egyéniben is felállhatott a dobogóra, két orosz - az Athénban olimpiai bajnok Andrej Mojszejev és az idén, Budapesten vb-győztes Ilja Frolov - mögött harmadik lett. Tibolya kilencedik, Marosi 11., az egyéni induló Németh Róbert pedig 28. lett. Csapatban az oroszok győztek, a bronzérmet a csehek vehették át.

Budapestet sújtotta főként az éjszakai vihar

Itthon2008.07.18, 08:18

Hetvenszer riasztották a fővárosi tűzoltókat a vihar miatt a fővárosban, fennakadások voltak a tömegközlekedésben is. Péntek reggel már minden BKV-járat rendben el tudott indulni.

Budapest elveszítheti a meleg turistákat

[origo] utazás2008.07.18, 17:07

A melegekkel szolidáris - vagy a magyar fővárost egyszerűen túl erőszakos helynek tartó - német, svéd, angol és holland turisták száma jelentősen megcsappanhat, miután bejárták a világsajtót a budapesti melegfelvonulást erőszakosan megzavaró atrocitások képei . 

Helikoptert is bevet a rendőrség a turistaszezonban

Itthon2008.07.18, 13:09

Helikopterek köröznek a fővárosba tartó autópályák felett, a megszokottnál több rendőr lesz az utakon és üdülőhelyek környékén - ilyen akciókkal készül országszerte a rendőrség a szeptember végéig tartó turistaszezonra.

Hatástalanították az angyalföldi bombát

Itthon2008.07.17, 02:11

Sikerült hatástalanítani szerda éjjel azt a II. világháborús, féltonnás bombát, amelyet munkások találtak Budapesten a XIII. kerületben. Több mint ötezer embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát, ami olykor lassan haladt, mert sokan nem akartak távozni lakásaikból. Akiknek nem volt hova menniük, azokat iskolákban helyezték el. A tűzszerészek szerint rendkívül veszélyes volt a bomba hatástalanítása, mert a gyújtószerkezete megsérült, a bombatest pedig berozsdásodott.

A Ryanair átmenetileg kivonul Budapestről

[origo] utazás2008.07.17, 19:46

A Ryanair, Európa vezető fapados légitársasága pénteken bejelentette, hogy november 4. és december 19. között időlegesen beszünteti budapesti működését. A döntés a cég 180 járatát érinti és emiatt 27 ezerrel csökken majd Ferihegy utasforgalma - derül ki a Ryanair [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Módosították a Ligakupa lebonyolítását

Sport2008.07.17, 19:04

Október 1-én kezdődik a labdarúgó Ligakupa 2008/2009-es idénye. A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint az elmúlt szezontól eltérően ezúttal 16 helyett 20 csapat vesz részt a sorozaton, amelyben nem hirdetnek külön őszi és téli győztest, hanem a több csapatra és mérkőzésre való tekintettel az őszi szezonban rendezik a csoportmeccseket, tavasszal pedig következik az egyenes kieséses szakasz.

Elfogtak egy 160 házat lefújó graffitist

Itthon2008.07.17, 17:25

Közel százhatvan graffitit fújt a falakra Budapesten egy húszéves férfi, akit a rendőrség a lakásán fogott el. A firkálók jellemzően megússzák felfüggesztett büntetéssel, ez azonban messze a legnagyobb graffitisügy, amely eddig bíróság elé került, így megbecsülni sem lehet a büntetés várható nagyságát.

Egy mentő is elakadt a vihar miatt Budapesten

Itthon2008.07.17, 22:53

Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar a fővárosban. Az utakat elöntő víz miatt egy mentő is elakadt, a szél fákad döntött a villamossínekre. A tűzoltók folyamatosan kapják a hívásokat, kidőlt fákat kell eltávolítaniuk, elöntött pincékből szivattyúzzák a vizet.

Norvég diákok lettek rosszul egy pesti kollégiumban

Itthon2008.07.17, 16:34

Harmincegy norvég diákot kellett hányás, hasmenés, illetve kiszáradás miatt kórházba szállítani Budapesten, egy XIII. kerületi kollégiumból. Egyelőre nem tudják, mitől lettek rosszul, de az ügyben az ÁNTSZ már vizsgálódik.

Robbanás szakította le egy panellakás erkélyét

Itthon2008.07.15, 13:52

Felrobbant egy gázon felejtett olajos serpenyő egy III. kerületi panellakásban. A detonációban leszakadt a franciaerkély, de személyi sérülés nem történt.

Felfutóban a parkolóbiznisz Budapesten

Ingatlan2008.07.15, 17:26

Jó üzletnek ígérkezik akár föld feletti, akár az alatti fizetőparkolót építeni Budapesten. Van, aki az irodaháznál is jobb befektetésnek tartja, és ha drágulni fog a parkolás a fővárosban, az is lehet. A városkutató szerint világos stratégia szerint, nem dömpingszerűen kell építeni, és akkor a lakók is jól járhatnak.

Hajnalra helyreállt a vasúti közlekedés

Itthon2008.07.15, 10:19

Kedd hajnaltól valamennyi belföldi és nemzetközi vonat menetrend szerint közlekedik már - közölte a MÁV. A hétfői tizenegy órás sztrájk után fokozatosan állt helyre a vasúti közlekedés. A sztrájkoló szakszervezet és a vasúttársaság kedd reggel folytatta az egyeztetést, de megint nem született megállapodás.

A szerelem forradalma az Arénában - Lenny Kravitz először Budapesten

Szórakozás2008.07.15, 12:58

Július huszonkettedike minden bizonnyal sok rockrajongónak nagy hiányt pótol, hiszen először lép fel Magyarországon az amerikai multiinstrumentalista tálentum, Lenny Kravitz. A zenész új nagylemezével, az It Is Time For A Love Revolutionnel érkezik Budapestre, de valószínűleg legnagyobb slágereiből is átnyújt egy csokorra valót.

Fotók alapján gyűjtik be a melegek és a rendőrök támadóit

Itthon2008.07.14, 16:51

Újabb gyanúsítottjai vannak a melegfelvonulás kapcsán történt támadásoknak, az ügyészség már 16 büntetőügyben vizsgálódik. A felvonulásról készült felvételek alapján tovább nőhet a gyanúsítottak száma. Tovább nőtt a rendőrség által előállított ellentüntetők száma is, egy férfi pedig önként feladta magát.

Délutánra véget ért a vasutassztrájk

Itthon2008.07.14, 16:05

Felfüggesztette a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, de az érdekképviselet vezetője szerint sikeres volt a munkabeszüntetés, meg tudták bénítani a forgalmat. A sztrájk támogatottsága Kelet-Magyarországon volt a legnagyobb, a keleti megyékben néhány órával tovább is tartott, mint az ország más vidékein. Az utasokat szinte egyáltalán nem tájékoztatták, sokszor csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy egy vonat mégis a pályaudvaron marad. A szakszervezet ragaszkodik a követeléseihez, amelyek a MÁV szerint irreálisak.

Budapesten tér vissza a volt nehézsúlyú bokszbajnok

Sport2008.07.14, 12:27

Sajtóértesülések szerint három év kihagyás után Magyarországon, Petrányi Zoltán ellen lép újra szorítóba Riddick Bowe,  a nehézsúly korábbi vitathatatlan világbajnoka.

Finisben a Duna-menti oldtimerek

Auto2008.07.13, 10:13

Érdeklődve vártuk a Donau Masters ékkövének számító 95 éves Rolls-Royce Silver Ghostot a Lánchíd pesti oldalán, sajnos mindhiába. Ennek ellenére a rendőri felvezetéssel érkező konvojban számos olyan jármű csillogott, amely nem csak a veteránosok szívét dobogtatta meg.

Összeütközött két busz a fővárosban

Itthon2008.07.13, 23:56

Összeütközött két busz a főváros XI. kerületében vasárnap a késő esti órákban. Heten sérültek meg, a BKV fődiszpécsere szerint valamennyien könnyebben.

Kiraboltak egy pénzváltót Budapesten

Itthon2008.07.12, 10:51

Kiraboltak egy pénzváltót a főváros V. kerületében a Szent István Körúton. A két rabló fegyverrel fenyegette és meg is ütötte a pénzváltóban dolgozó alkalmazottat.

Éjszakai razziát tart a fővárosban a rendőrség

Itthon2008.07.12, 17:23

Razziát tart a rendőrség a fővárosban szombat délutántól vasárnap hajnalig - közölte Tóth Béla alezredes az akció eligazításán Budapesten. A razzia annak a hatnapos közbiztonsági ellenőrző akciónak a záróeseménye, amelyet Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya rendelt el.

Dicséri a tanulékony rendőröket az IRM

Itthon2008.07.11, 18:47

"A rendőrök is sokat tanultak a korábbi időkből" - olvasható az igazságügyi és rendészeti miniszter összefoglalójában, amelyben értékelték a július 5-i melegfelvonulás rendőrségi biztosítását. A kormányszóvivői portálon közzétett jelentés szerint a rendőrök jól oldották meg feladatukat, ezért úszták meg tojásdobálással a felvonulók fizikai erőszak helyett.

Kutyakomédia - kutyaklónozók háborúja

Tudomány2008.07.11, 14:26

A múlt héten szabadalmi vitába keveredett egy egyesült államokbeli és egy dél-koreai kutyaklónozással foglalkozó cég. Az amerikai cég szeretné leállíttatni az ázsiai vállalat "törvénysértő" tevékenységét. A tét igen nagy: dollármilliók forognak kockán.

Újbudának kell a Tétényi úti központ

Ingatlan2008.07.11, 14:16

Megvenne a XI. kerület a fővárostól egy olyan ingatlant, amelyet az épp elcserélni készül. A polgármester szerint a négyes metró miatt aktuális a környék rendbetétele.

Menekülő autóra lőttek a rendőrök

Itthon2008.07.11, 06:44

Figyelmeztető lövéssel sem tudtak megállítani a rendőrök egy ellenőrzés elől menekülő luxusautót a főváros I. kerületében.

Jótékony veteránok a Lánchídnál

Auto2008.07.11, 17:31

Immár harmadszor érkezik hazánkba a Donau Masters elnevezésű nemzetközi oldtimer-túra. A közel ezer kilométeres futam mezőnye Ulmból indul, és Regensburg, majd Pozsony érintésével szombaton érkezik Budapestre.

A Lágymányosi hídig járhat a rakparti villamos Budán

Itthon2008.07.10, 16:28

A 4-es metró építésével párhuzamosan összekötik a Fehérvári és a Villányi úton futó villamospályákat. Az azonban még kérdéses, mikor fog át is járni rajta a 61-es villamos. A főváros azt is tervezi, hogy villamospályát építenek végig a Műegyetem rakparton, a Lágymányosi hídon túl, a Budafoki útig. Az új villamospálya alá mélygarázst szánnak.

Ismét drágul a távfűtés

Gazdaság2008.07.09, 07:53

A fővárosban augusztusban megint emelkedik a távfűtés ára, egy átlagos méretű lakásban nagyjából havi 800 forinttal. Már most lehet tudni, hogy októberben újabb emelés várható - írja a Napi Gazdaság.

Eltúlozta az aggodalmaskodást Demszky

Itthon2008.07.09, 11:00

Budapestről a pusztítás képei jelennek meg a világsajtóban - állította Demszky Gábor főpolgármester az ellentüntetők által megzavart szombati melegfelvonulás után. Demszky aggodalma azonban túlzó: kevés külföldi újság, tévé és honlap foglalkozott a melegfelvonulással, és ezek többsége is csak rövid hírügynökségi jelentéseket vett át. Igaz, például a BBC-be sikerült bejutniuk a buzizóknak.

Gyilkos galóca miatt került kórházba öt külföldi

Itthon2008.07.09, 17:38

Szombaton jelentkezett öt külföldi nő rosszulléttel a Péterfy Sándor utcai kórházban. Kiderült, hogy gyilkos galócát ettek, ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak. A gombát a Budapest környéki erdőkben szedték.

Szonda Ipsos: Régóta nem volt ilyen népszerű Gyurcsány

Itthon2008.07.09, 06:53

Gyurcsány Ferenc kormányfő támogatottsága közel egy éve nem volt olyan magas, mint jelenleg - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Az elmúlt egy évben Orbán Viktor minden társadalmi csoportnak rokonszenvesebb volt, mint a kormányfő, most viszont megítélésük közel egyforma a nyugdíjasok és a fővárosban élők körében.

A nagykövet kézen fogta a járni tanuló tojáslabdás csecsemőt

Sport2008.07.08, 17:05

Magyarországon is egyre népszerűbb az amerikaifutball, amit jól bizonyít, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, April H. Foley fogadáson látta vendégül a hétvégi döntő, a Hungarian Bowl előtt a sportág hazai legfontosabb szereplőit, vezetőket, játékosokat, edzőket, támogatókat.

Börtönnel fenyegetné a falfirkálókat a Fidesz

Itthon2008.07.08, 12:06

Akár két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná a graffitizőket a Fidesz. Nagy Gábor Tamás, budavári polgármester szerint csak a fővárosban százmilliós kárt okoznak a falfirkálók.

Sokba kerülhetnek a késve érkező metrókocsik

Itthon2008.07.08, 08:11

A Fővám téri megálló után újabb kötbércsapdába kerülhet a BKV és a főváros, miután a gyártó késve szállítja le a 2-es és 4-es metrók kocsijait - írja a Népszabadság. A csúszás miatt a BKV kötbért követelhet a gyártótól, amely azonban a közlekedési cégre hárítja a hibát. Időközben elkészül a vezérlőrendszer, ezért az azt gyártó Siemens is kötbért követelhet.

Budapesten találkoznak először a kutyák kutatói

Tudomány2008.07.07, 21:13

A kutyákról azt tartják, hogy az ember legjobb barátai, ennek ellenére csak az utóbbi években kerültek a tudományos érdeklődés középpontjába. A kutatások eredményeiről először rendeznek nemzetközi tanácskozást, Budapesten július 5. és 9. között.

tokio_hotel_budapest

T-Online Portal2008.07.07, 10:58

2007. április 10., Budapest, Syma Csarnok... A Tokio Hotel Magyarországon! - aki ott volt, soha nem fogja elfelejteni. A rajongók az esemény után pár órával képernyőre vetették gondolataikat és érzéseiket a különleges élménnyel kapcsolatban... Külön öröm, hogy a számos izgalmas beszámoló mellett persze szuper képek és videók is érkeztek: ebből készítettünk egy részletes összeállítást mindazoknak, akik szeretik az extrém külsejű német csapatot... vagy éppen csak érdekli őket a rajongás jelensége, mert ők is imádnak valakit (ha nem is feltétlen a Hotelt). (Hely hiányában a teljes, vágatlan beszámolót az összes illusztrációval a lányokk ...

Tojászáporban és könnygázban vonultak a melegek

Itthon2008.07.06, 11:14

12 rendőr megsérült, 57 embert előállítottak, több politikust pedig megtámadtak a szombati melegfelvonulás valamint az ellene szervezett tiltakozások alatt. A meleg büszkeség napja alkalmából az Andrássy úton vonulókat rájuk vigyázó rendőrök és őket tojásokkal, üvegekkel dobáló ellentüntetők kísérték. A rendőröknek többször kellett könnygázt bevetniük a dühöngő tiltakozók ellen, akik miatt végül a kisföldalattival kellett kimenekíteni a melegeket a Hősök tere környékéről.

Melegfelvonulás könnygázzal - események percről-percre

Itthon2008.12.11, 15:40

Kordonok között, tojás- és petárdazáporban vonultak a melegek végig az Andrássy úton az 56-osok teréig. A menet véget ért, a térre tervezett programokat nem tartották meg, de az ellentüntetők nem tágítottak. A melegeket a kisföldalattival kellett kimenekíteni a Hősök teréről. Kövesse az eseményeket percről-percre az [origo]-n!

Kormos sikere toronyugrásban

Sport2008.07.05, 21:01

A 3 méteren olimpiai induló Kormos Villő nyerte a nők toronyugró számát a műugró országos bajnokságon, Budapesten. A szinkrontoronyugrásban pénteken győztes Kormos nagy fölénnyel győzött. A férfiaknál 3 méteren az 1 méteren is aranyérmes Hajnal András állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Rákosrendező: egyelőre földhivatali ügy

Ingatlan2008.07.04, 14:10

Hosszas procedúrára van még szükség, mielőtt a XIV. kerület meg tudná venni a zuglói vezetők által kinézett Rákosrendező pályaudvart. Egy korábban elkészíttetett tanulmány szabadidőparkot szánna a területre, de hogy miből valósulhatna meg, azt még nem tudni.

Másodjára felmentették a rablással vádolt zenészeket

Itthon2008.07.04, 17:28

Előbb négy év börtönre ítélte, majd felmentette a bíróság azt a két cigány fiatalembert, akiket hajléktalanok kirablásával vádoltak. A zenészek másfél évet töltötek fogdában egy olyan bűncselekmény vádjával, aminek időpontjára mindkettőjüknek alibije volt.

Zsiráfnászt fotóztak az új szavannakifutóban

Tudomány2008.07.04, 10:02

A budapesti állatkert két felnőtt zsiráfjánál párzást figyeltek meg a gondozók az elmúlt napokban, ami azt mutatja, hogy az állatok jól érzik magukat a május végén átadott új szavannakifutóban.

Fejenként öt percért építjük a 4-es metrót

Itthon2008.07.03, 15:11

Még a legkedvezőbb számítás szerint sem hozza be 30 év alatt sem az építkezés árát a 4-es metróval megspórolt utazás - derül ki a beruházás csütörtökön nyilvánosságra hozott hatékonysági tanulmányából. A dokumentum szerint átlagosan öt perccel rövidül majd az utazási ideje a metróra szállóknak. Lesznek kedvező környezeti hatások is és a metró összességében 18 százalékkal több hasznot hoz majd, mint amennyibe kerül. Az erre vonatkozó számításokban viszont szerepel számos, a beruházás által teremtett bevételeket csak nagyon áttételesen növelő becslés is.

Zebrán ütöttek el három gyalogost az Árpád hídnál

Itthon2008.07.03, 15:03

Elgázoltak három gyalogost Budapesten a Váci úton, amikor a zebrán, zöld jelzésnél haladtak át. Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

Megint támadás ért egy melegklubot

Itthon2008.07.03, 10:40

Ismét Molotov-koktélos támadás ért egy melegklubot Budapesten - adta hírül a Klubrádió és egy homoszexuális témákkal foglalkozó internetes oldal. Szombaton tartják a melegfesztivált, és a rendőrség arra számít, hogy a tavalyinál is durvább módon akarják majd megzavarni a felvonulást a tiltakozók.

Négy demonstráció lesz a fővárosban szombaton

Itthon2008.07.02, 20:59

Szombaton négy - a rendőrség megfogalmazása szerint ellentétes célú - demonstráció lesz a fővárosban, csaknem azonos helyszíneken; a rendőrség következetesen és szigorúan, a fokozatosság elvét betartva lép fel az esetleges rendbontókkal szemben - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Vesztegetéssel vádolnak egy tököli börtönőrt

Itthon2008.07.02, 15:20

Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt folytatnak eljárást - számolt be az MTV kedd esti Híradója.

Új Wing-fejlesztés Budapesten

Ingatlan2008.07.02, 13:01

A Foster+Partners építésziroda készíti a beépítési koncepcióját annak a Wing Zrt. (korábban Wallis Ingatlan) által tervezett fejlesztésnek, amely várhatóan 2009-ben indul a Lágymányosi hídtól délre, a pesti oldalon, a Duna partján - közölte a Wing az MTI-vel.

Vidéki kastélyokat ad el Budapest

Ingatlan2008.07.02, 12:09

Szerdától lehet megvásárolni két, a főváros tulajdonában lévő vidéki kastély, és a hozzájuk tartozó földterületek eladására kiírt pályázat dokumentumait, július 16-án pedig négy Budapesten lévő ingatlanra lehet licitálni - derül ki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ hirdetményeiből.

Idén nyáron is bedugul a főváros

Gazdaság2008.07.02, 11:06

A korábbi évekhez képest jelentős csúszással, július közepén indul a fővárosi útfelújítás első üteme. Csaknem 30 kilométer út kap új útburkolatot. Az első közbeszerzési pályázatokat már kiírták, de a kivitelező cégek névsora csak egy hónap múlva derül ki. Az útfelújításokra igénybe vehető költségkeret 4,67 milliárd forint. A legnagyobb káoszt várhatóan az M0-ás autópálya félpályás kiszélesítése okozza.

Tévés vezetők látogatnak az MTV-hez

Tévé2008.07.01, 13:46

A héten kezdődik a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezetének közgyűlése Budapesten. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) legfőbb döntéshozó fórumát először rendezi a Magyar Televízió. A közgyűlésen több mint 200 külföldi tévés és rádiós vezető vesz részt, többek között a BBC, a RAI, a ZDF és a francia köztévé igazgatói.

Budapest élen az öngondoskodásban

Gazdaság2008.07.01, 13:51

Hiába nagyobb vidéken a munkanélküliség, kevesebben kötnek biztosítást állásuk elvesztése vagy keresőképtelenné válásuk esetére, mint a fővárosban. Érdekes, hogy nemcsak az alacsony végzettségűek és keresetűek választják az öngondoskodásnak ezt a módját.

Késve kezdik a budapesti útfelújításokat

Itthon2008.06.30, 16:11

Legalább egy hét késéssel kezdődik meg Budapesten az idén tervezett 58 útszakasz felújítása, mert az állami támogatást biztosító cég még nem állította ki a befogadó nyilatkozatot. A felújítások 3,9 milliárd forintba kerülnek.

A Fidesz jelöltje nyert a zuglói választáson

Itthon2008.06.29, 21:41

Alacsony részvétel mellett, nagy fideszes fölénnyel végződött az időközi önkormányzati választás Zugló egyik körzetében. A voksolást azért kellett kiírni, mert a körzet képviselője, a szocialista Komlódi Gábor lemondott, miután a Zuschlag-ügy kapcsán házkutatást tartott nála.

Villamos alá esett egy férfi a XX. kerületben

Itthon2008.06.29, 08:18

Életét vesztette egy középkorú férfi Pesterzsébeten, amikor beesett az 52-es villamos alá. A vezető csak a megállóból való elindulás után vette észre, hogy mi történt.

Most
Top 12 óra