hirdetés

Budapest

címke rss

Óvodásokat szállító busz szenvedett balesetet Budán

Itthon2008.11.26, 15:49

Óvodásokat szállító kisbusz karambolozott kisteherautóval Budapesten. A busz felborult, a benne utazó gyerekek közül hatan megsérültek. Egyikük állapota életveszélyes, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Újra járható az M3-as autópálya

Itthon2008.11.25, 14:35

Egy csúszós úton árokba borult tartálykocsi mentése miatt kedd délelőtt lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza és Tiszavasvári közötti szakaszát a főváros felé. A forgalom délután újraindulhatott, miután feloldották az útzárat.  A forgalmat elterelik, azt egyelőre nem tudni, az útzár meddig fog tartani.A hó egyetlen települést sem zárt el Magyarországon, de az északi megyékben azért néhol akadozik a közlekedés.

Egyórás késések a Keletiben leszakadt vezeték miatt

Itthon2008.11.25, 08:41

Ismeretlen okból kisiklott Százhalombattán egy tehervonat három kocsija kedd hajnalban. Mivel a kocsik elzárták a vágányokat a főváros felé, az Intercity vonatok kerültek, más vonatok utasait buszokkal szállították a két település között. A Keleti pályaudvaron viszont a felsővezeték szakadt le, ezért 50-60 perces késés van több vonalon.

Tizenöten sérültek meg a Moszkva téri karambolban

Itthon2008.11.25, 14:59

Tizenöten sérültek meg kedd reggel, amikor egy szirénázó tűzoltóautó összeütközött egy busszal a fővárosban, a Moszkva téren. A busz utasai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Mindkét jármű totálkárosra tört, a környéken nagy volt a torlódás.

Fúziós India Budapesten

Partytár2008.11.24, 05:48

Miles Davis legjobb tanítványa visszatér Budapestre a dzsessz, az elektronika és a különféle népzenék határvidékéről, hogy legújabb, Kalkuttában készült Benares című lemezét bemutassa teljesen új zenekarával. Erik Truffaz Indian Projectje a Gödör Klubban lép fel kedd este.

Három nagyobb baleset volt, csúsznak a pesti hidak

Itthon2008.11.24, 12:42

Csúszósak a hidak és a felüljárók, de a legtöbb út járható a fővárosban a fagy és a korábbi havazások ellenére. Az időjárás miatt Budapesten három nagyobb baleset volt, az országutakon eddig egy súlyosabb sem.

Nehezen járható főutak Pest megyében

Itthon2008.11.24, 22:50

Három megyében okoz gondokat a havazás, Pest megyében több főút nehezen járható. Telki és Budakeszi között mintegy hatvan autó akadt el a hóban. Budapesten a II. kerületben a legkritikusabb a helyzet, ahol hétfő estig 15-20 autó koccant egymásnak vagy a járdaszegélynek.

Meghökkentő szembesítés - tükörbe néző állatok

Tudomány2008.11.24, 15:35

Ma már tudjuk, hogy az éntudat nem kizárólag az ember sajátja. A tudományos megfigyelések során egyre több állatfajról - az emberszabásúakról, a delfinekről, a szürkepapagájról, az elefántokról és legutóbb a szarkáról - derült ki, hogy felismeri magát a tükörben. Sőt, a haláltudat kezdetleges jeleit is épp azok a fajok mutatják, amelyek mintha saját létezésükkel is tisztában lennének. Úgy tűnik, a lét és nemlét agyi szintű kezelése az elme evolúciójának "csúcsterméke" lehet, amely a törzsfejlődés különböző szintjein is felbukkanhat.

Hátrányos helyzetűként nehéz az álláshoz jutás

Állás 20112008.11.24, 16:54

Az Európai Unió átlagához képest jelentős Magyarország lemaradása a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásában - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az Equal Közösségi Kezdeményezés programzáró konferenciáján hétfőn Budapesten. A vállalatok társadalmi felelősségérzetét vizsgálva kiderült, hogy a legtöbbjük már fontosnak tartja a környezettudatos gazdálkodást. Hozzátette: a társadalmi felelősségvállalás során vizsgált 20 szempont közül a romák alkalmazása sorrendben az utolsó helyen, a fogyatékosok bevonása a munkaerőpiacra csupán a 18. helyen állt.

Megütöttek egy mentőst a fővárosban

Itthon2008.11.23, 15:57

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás egy autóvezető ellen, aki vasárnap a fővárosban szóváltásba keveredett egy mentőautó sofőrjével, és megütötte a mentőst. A mentős súlyosan megsérült.

Tűz volt a Sportaréna egyik szendvicsbárjában

Itthon2008.11.23, 22:27

Tűz ütött ki a budapesti Sportaréna pinceszintjén egy szendvicsbárban vasárnap este. A tüzet eloltották, egy biztonsági őr füstmérgezést szenvedett - közölte a tűzoltóság.

Befagyasztanák a béreket a fővárosi cégeknél

Itthon2008.11.23, 22:12

A pénzügyi válság miatti megszorítás eredményeként a főváros vezetése befagyasztaná nemcsak a köztisztviselők, hanem a tulajdonában álló cégek alkalmazottainak bérét is - számolt be az RTL Klub Híradója. A Főpolgármesteri Hivatal erre nem utasíthatja a vállalatokat, de levélben fogja kérni a bérbefagyasztást.

Koccanások követik a novemberi hóesését

Itthon2008.11.22, 20:02

Gyakoriak a kisebb balesetek, koccanások szinte az egész országban a hózáporok miatt. Budapesten este is esik még a hó, de az ország több pontjáról már elvonult a havazás. Az utak sok helyen havasak, csúszósak.

Zsiványok és nagyágyúk - hétvégi partyajánló

Partytár2008.11.21, 10:46

Remek hétvége, egytől egyig jobb fellépőkkel: germán és izraeli psytrance, török progresszív, háromszoros dupla houseburger, svájci bicska elektrósan, és a legnagyobb durranásokról, az Extrawelt és Squarepusher live fellépésekről még szót sem ejtettünk.

Óriáskedvezményekkel keresik a fapadosok kegyeit

[origo] utazás2008.11.21, 11:26

A legtöbb Budapestről is működő légitársaság ilyenkor, tél elején jelenti be a következő nyári szezonban induló új járatait, amelyek általában hosszú előkészítő időszak után startolhatnak el. Utánajártunk, mi alapján dönt egy légitársaság egy-egy új útvonalról és hogyan ösztönözhetik a légicégeket maguk a repülőterek is.

Nyomoznak a fehér poros küldemények miatt

Itthon2008.11.21, 15:28

Nyomozást indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság a pártirodákba küldött fehér por ügyében közveszéllyel fenyegetés miatt. A héten tizennyolc fővárosi és több vidéki pártiroda is kapott az ismeretlen összetételű porból.

Őrizetben van egy 1998-as robbantás gyanúsítottja

Itthon2008.11.20, 15:14

Őrizetbe vettek egy gárdonyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1998-ban Budapesten felrobbantott egy autót, amelynek vezetője belehalt sérüléseibe. K. Ferencet a 2005-ös diósdi kettős gyilkossággal is gyanúsítják.

Szembe ment a forgalommal egy autós az M1-esen

Itthon2008.11.20, 14:53

Hat kilométeren át vezetett a forgalommal szemben egy 25 éves sofőr az M1-es autópályán. A fiatalember ittas volt, és nem tudta megmondani, hogyan került a sztráda menetiránnyal szemközti oldalára.

A Váci utca a legjobb bevásárló utcák között

[origo] utazás2008.11.20, 10:36

Az észak-amerikai Beverly Hills híres Rodeo Drive-ja, valamint Madrid és Isztambul állhatott fel a képzeletbeli dobogóra, a budapesti Váci utca pedig a 7. helyen végzett - megelőzve Párizst és Milánót - abban a nemzetközi felmérésben, amely 15 ország híres bevásárlóutcáit vizsgálta.

Rablásra felbújtással gyanúsítanak egy volt rendőrtisztet

Itthon2008.11.20, 16:05

A gyanú szerint egy volt XVIII. kerületi rendőrszázados még májusban azt javasolta két ismerősének, raboljanak, és elintézi, hogy ne legyenek járőrök a közelben, illetve gondoskodik a nyomok eltüntetéséről is. A több milliós zsákmányra számító rablók betörtek egy lakásba, megverték az ott lévő férfit, de csak csekély értéket zsákmányoltak. Mind a három gyanúsítottat őrizetbe vették.

Túszul ejtettek egy 20 éves budapesti fiút, elfogták az emberrablókat

Itthon2008.11.20, 19:14

Ismeretlenek elraboltak egy 20 éves budapesti fiút, és 10 millió forint váltságdíjat követelnek a nővérétől, és azt állították: ha nem kapják meg a pénzt, megölik a fiút és az édesanyját - erről szerdán este érkezett bejelentés a rendőrséghez. A rendőrök másnap elfogták a két jordán emberrablót. Azóta a fiú is kiszabadult - közölte a BRFK.

Kaszált az Elmű

Gazdaság2008.11.19, 19:00

A német RWE-EnBW csoporthoz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) az év első kilenc hónapjában 26,94 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 60,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésben szerdán. Az üzemi nyereség 34,36 milliárd forintra nőtt a bázisidőszakban elkönyvelt 14,12 milliárd forintról.

Egyedülálló barlangot mutattak be Budapesten - képes-filmes beszámolónk

Tudomány2008.11.19, 09:32

A világ legnagyobb hévizes víz alatti barlangtermét mutatták be a sajtónak november 18-án Budapesten. Az új, fokozottan védetté nyilvánított természeti kincs egyelőre ez egyetlen alkalommal volt látható a nyilvánosság számára.

Keleten is felfedezik a magyar ingatlanokat

Ingatlan2008.11.19, 14:06

Változóban van a Magyarországon lakást, házat vásároló külföldi vevőkör összetétele. A közvetítők szerint a fővárosból elillant brit és spanyol kisbefektetők helyére keletebbről érkeznek érdeklődők, noha közel sem ugyanannyian. Észak-Pest új építésű lakásaiban még indiaiak is látnak fantáziát.

A 93-astól a gyorsparkolóig - így juthatunk Ferihegyre

[origo] utazás2008.11.18, 12:21

Régebben a taxin kívül egyedül a 93-as számú busszal lehetett kijutni a Ferihegyi repülőtérre, ma már szerencsére más a helyzet, mehetünk minibusszal, igénybe vehetjük a fapadosok transzfer-szolgáltatását és persze autóval is, ha nem akadály a parkolási díj. A közvetlen vasúti kapcsolat viszont továbbra is fájóan hiányzik.

Egységes budapesti bérletet vezetne be a főváros

Itthon2008.11.17, 14:53

Januártól egységes bérletet vezetnének be Budapesten, ami a BKV, a MÁV és a Volánbusz összes járatára érvényes lenne. A Főpolgármesteri kabinet hétfőn támogatta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes javaslatát, a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. Az egységes bérlet majdnem 8 százalékkal lesz drágább a jelenlegi BKV-bérletnél.

Toplistás bűnözőket fogott a rendőrség

Itthon2008.11.16, 22:35

Egy TOP 10-es és egy TOP 100-as bűnözőt fogott el a rendőrség a héten a fővárosban. Egyikük ellen tíz elfogatóparancs volt érvényben, többek között csalás, sikkasztás és garázdaság miatt, a másikat sorozatos lopások miatt keresték.

Fico: Gyurcsány a magyar belpolitika túsza

Nagyvilág2008.11.16, 17:13

Gyurcsány Ferenc egy "katasztrófahelyzetben álló" ország kormányfője, ahol mindenki abban versenyez, hogy ki a nagyobb magyar - mondta a szlovák köztévé adásában Robert Fico. A műsorban a szlovák közjogi méltóságok értékelték a révkomáromi kormányfői találkozót, és mindhárman egyetértettek abban, a feszültségért Budapest a felelős. A vitaműsornak nevezett adásban az ellenzék nem kapott megszólalási lehetőséget.

A józsefvárosi piacon kínálták a hamis iratokat

Itthon2008.11.14, 10:39

Vezetői engedélyeket, személyi- és vagyonőri igazolványokat, lakcímkártyákat, iskolai okleveleket, kereskedelmi számlákat hamisított egy férfi a rendőrök szerint a XVIII. kerületben. A hamisítványokat egy társával közösen értékesítette a józsefvárosi piacon.

Céklanépek és mézmelódiák - hétvégi partyajánló

Partytár2008.11.14, 17:37

A Márton-napi falatozást épphogy kiheverhettük, de újabb húzós hétvége előtt állunk, ahol a szokásos külföldi felhozatalon kívül jónéhány hazánkfia is ingerli a hallójáratainkat és táncolásra készteti a hidegben elgémberedett tagjainkat. Lássuk, milyen partyk várnak bennünket a budapesti éjszakában.

Munka közben halt meg egy budapesti darukezelő

Itthon2008.11.14, 20:48

Egy konténer emelése közben szívrohamot kapott és meghalt egy darukezelő a négyes metró építkezésén Budapesten. Az irányítás nélkül maradt daru egy házat kis mértékben megrongált, de nem okozott komolyabb károkat.

Folytatódik a Köki Terminál építése

Ingatlan2008.11.14, 12:19

A beruházó a jelek szerint meggyőzte a környékbelieket, hogy jól járnak a Kőbánya-Kispesti közlekedési csomópontnál létesítendő komplexummal. A lakóközösségek visszavonták a keresetüket, és a környezetvédelmi hatóság sem akadékoskodik, így az építkezés folytatódhat.

Veszélyes anyag folyik egy kamionból a XV. kerületben

Itthon2008.11.13, 14:10

Mérgező trifenil-foszfit folyik egy kamion szállítmányából Budapesten a XV. kerületben. A területet lezárták, mert az anyag belélegezve is mérgező, a veszélyt ezért védőfelszerelésben kell elhárítani.

Elindítják a Főgáz privatizációját

Gazdaság2008.11.13, 22:26

Az uniós támogatású beruházások önrészének előteremtéséhez szükséges a fővárosi önkormányzat Főgáz-részvénycsomagjának eladása - állítja a főpolgármester. A koalíció megszavazta a privatizációt: ha sikerül értékesíteni a részesedést, 2010 elején lehet belőle pénz.

Kamerun szívesen játszana Geráékkal, de nem júniusban

Sport2008.11.11, 13:56

Magyarországra jönne a kameruni válogatott, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség szerint kizárt, hogy júniusban Erwin Koeman együttese az afrikai élcsapattal vívjon barátságos találkozót.

Újabb három Hiltont építenek Budapesten

[origo] utazás2008.11.11, 08:40

Egyelőre nem csökken jelentősen a budapesti idegenforgalom, s tovább bővül a fővárosi szállodakínálat is: újabb három Hilton hotel építését tervezi az építtető amerikai szállodalánc - írta a keddi Napi Gazdaság.

Golfparadicsom lehet Budapest

Ingatlan2008.11.11, 08:05

A Bécsi út - Kiscelli Múzeum - Remetehegyi út - Perényi út által határolt területen nyílik meg 2009 második felében az Academy Golf Club Budapest, amelyet a GolfInvest Hungary Kft. fejleszt. A beruházás 1,5 milliárd forintból valósul meg, amelyet a CIB Lízing Zrt. finanszíroz - írja a Világgazdaság.

Gyurcsánynál ültek össze a pártok a szlovák kérdés miatt

Itthon2008.11.10, 18:46

Ötpárti megbeszélést tartottak a pártok, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett, hogy megbeszéljék, mit kell lépnie Magyarországnak a szlovák-magyar konfliktus ügyében. Konkrétumokban nem állapodtak meg, ezért újra összeülnek majd. A Fidesz közös nyilatkozatot fogadna el Szlovákia ügyében. A szlovák miniszterelnök "konsruktív akciótervet" készül felajánlani Magyarországnak, hogy szélsőségesek ne járhassanak át Szlovákiába focimeccsre, a szlovák külügyminiszter pedig hamarosan Budapestre jön.

Mobil óvodát avattak Budapesten

Itthon2008.11.10, 16:26

Mobil óvodát adott át hétfőn a II. kerületi önkormányzat. A konténerekből készült épületbe a felújítás alatt álló budakeszi óvodába járó gyerekek költöznek be. Nézze meg képeinket az új mobil óvodáról!

16 éves magyar lányt csodál a futballvilág

Sport2008.11.10, 11:17

Már az elődöntőknél tart az U17-es nőifutball-világbajnokság, s annak ellenére, hogy Magyarország nincs ott az új-zélandi eseményen, a vébé egyik legnagyobb sztárja Budapesten született. A négy mérkőzésen hat gólt szerző, ezzel a góllövölistát toronymagasan vezető Dzsenifer Marozsán ugyanis nem más, mint a négyszeres válogatott, egykori siófoki és kispesti középpályás, Marozsán János lánya. Aki mellesleg a jövő egyik legnagyobb reménysége a női labdarúgásban.

Összekerült a Vasas és az Eger az Euroligában

Sport2008.11.09, 14:10

A férfivízilabda-csapatok Euroligájában a legjobb 16 között összekerült a Vasas az Egerrel, miután a két magyar együttest ugyanabba a négyesbe sorsolták vasárnap Budapesten.

Autóval ütközött a gyorsvonat Budapesten

Itthon2008.11.08, 12:59

A zárt vasúti pályára hajtott egy autó péntek este Budapesten. A szemtanúk a sofőrt és az utast kiszállították, de a kocsit a közeledő nemzetközi gyors maga alá gyűrte.

Ötvenmilliós luxusadó-pluszt vár Budapest

Ingatlan2008.11.08, 15:45

Az idén befolyó 150 millió forintnál egyharmaddal nagyobb bevételt szeretne a főváros a luxusadóból 2009-ben. Módosítják az értékhatárokat, ami többnyire emelést jelent, de új kategóriák is lesznek - írja a Napi Gazdaság.

Egy lépéssel közelebb Vancouverhez a hokiválogatott

Sport2008.11.08, 09:51

A magyar jégkorong-válogatott hozta a kötelezőt, és magabiztos, 9-1-es győzelmet aratott Szerbia felett a Budapesten zajló olimpiai selejtezőtorna első napján, így a szükséges hat lépésből egyet megtett a 2010-es vancouveri téli olimpia felé vezető úton. Folytatás szombaton Horvátország ellen.

Szabadon mászkálhat Tasnádi a fővárosban

Itthon2008.11.07, 14:01

A Fővárosi Bíróság feloldotta Tasnádi Péter házi őrizetét, mivel Tasnádi annyit jár bíróságra és orvoshoz, hogy az indoklás szerint így nem tud érvényesülni a házi őrizet. A vállalkozót 20 millió forint elsikkasztásával, valamint azzal vádolják, hogy meg akarta öletni a feleségét.

Elölről kell kezdeni Budaházy perét

Itthon2008.11.06, 17:37

Hiányos volt az elsőfokú bíróság döntése, ezért új eljárást rendelt el az államellenes bűncselekménnyel vádolt Budaházy György ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. A radikális tüntetésekről ismert férfi a vád szerint az alkotmányos rendet akarta megdönteni, amikor 2006 őszén Budapest blokádjára szólított fel. Ő a szabad véleménynyilvánítás jogára hivatkozik.

Zavarják Pozsonyt a szlovák-ellenes pesti tüntetők

Nagyvilág2008.11.06, 23:06

A szlovák külügyminiszter azt követelte hogy Budapest szedje ráncba a szlovák nagykövetség előtt tüntetőket. Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke felszólította a szlovák kormányt, hogy vonja kérdőre a magyar vezetést a tüntetők miatt. Eközben önként jelentkezett az a tüntető, aki szlovák zászlót égetett Pesten.

Küszöbön a szmogriadós rendelet éles próbája

Itthon2008.11.06, 20:16

Csütörtökön a gyakorlatban is alkalmazhatta a főváros a környezetvédelmi tárca friss, szálló porra vonatkozó rendeletét. A szennyezőanyag koncentrációja ugyanis két napon át meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, ezért a Városháza tájékoztatást tett közzé, és kérte, kevesebben használják kétütemű járművüket, lehetőleg ne gyújtsák be olajkályhájukat. Nem kizárt, hogy az értékek a riasztási határt is átlépik, ekkor közlekedési korlátozásokat kell bevezetni a rendelet értelmében.

Ingyenes vállalkozásindítási tréning Budapesten

Állás 20112008.11.05, 12:36

Vállalkozásindításon gondolkodók, munkanélküliek vagy pályamódosítást tervezők számára tart tréninget egy vállalkozássegítő tanácsadó. A november 13-i rendezvény a magánzó életforma előnyeinek és buktatóinak bemutatása mellett az induláskor felmerülő legfontosabb jogi, üzleti kérdésekkel foglalkozik. A tréning ingyenes, a jövő csütörtöki rendezvényre még lehet jelentkezni.

Újra járható a budai alsó rakpart egy része

Itthon2008.11.05, 09:00

Szerdán ismét megnyitották a budai alsó rakpartot a forgalom előtt a Margit híd és az Erzsébet híd között, de továbbra is korlátozásokra és forgalmi rend változásra kell számítani. A rakpartot teljes hosszában  a Lágymányosi hídig 2009 januárjában nyithatják meg.

Jót tesz Budapestnek az amerikai választás

Gazdaság2008.11.04, 15:14

Az amerikai elnökválasztás egyes vélemények szerint közvetlen hatással lehet a magyar tőzsdére, mások szerint viszont nem sok makrogazdasági változást okoz, hiszen hazánk legfőbb kereskedelmi partnerei európai országok. Az igazság valahol félúton van, az [origo] ezért utánanézett, hogy milyen kapcsolatok fűzik a magyar gazdasághoz a demokrata és a republikánus elnökjelöltet. Érdekes nexusokra bukkantunk mindkét oldalon, hiszen Barack Obama és John McCain környezetében is sokan vannak, akik magyar gazdasági vagy politikai kapcsolatokkal rendelkeznek.

Hat ellenfele lesz Budapestnek az 2013-as úszó-vb-ért

Archívum2008.11.04, 16:18

Budapest mellett további hat város pályázik a 2013-as úszó-világbajnokság megrendezésére.

Hátizsákos trükkök világválság idejére

[origo] utazás2008.11.03, 17:47

A hátizsákos turista szókapcsolat hallatán legtöbben egyetemi éveiben járó, fillérekből utazgató, hosszú hajú nyugat-európai utazókra asszociálunk, akik nyaranta ellepik Budapestet. Pedig a hátizsákos utazás sokkal több ennél, arról már nem is beszélve, hogy mostanában a szállodai szobákat, a wellness-kezeléseket és a jó helyi éttermeket preferáló idősebb utazóknak is tanácsos egy kicsit visszavenni a költekezést külföldön. Néhány ötlet, hogyan utazhatunk olcsóbban világválság idején.

Öt kilométeres a kocsisor volt az M5-ösön

Itthon2008.11.03, 11:41

Három kamion ütközött össze az M5-ös autópályán hétfőn reggel, és egy kisbusz is balesetet szenvedett - közölte a rendőrség. Budapest felé mindhárom sáv járhatatlan volt órákon át, négy-öt kilométeres kocsisor állt az autópályán. Délelőtt 11 körül indulhatott meg a forgalom.

Beindult a szigorú jegyellenőrzés a Moszkva téren

Itthon2008.11.03, 11:29

Csúcsidőszakban ellenőrzik a BKV emberei, valamint biztonsági őrök a 4-es és a 6-os villamos Moszkva téri végállomásánál a jegyek és bérletek érvényességét. A rendszert jövő hétfőn bevezetik a két járat Fehérvári úti és Móricz Zsigmond körtéri végállomásán is.

Szerdától megnyílik a budai rakpart egy része

Itthon2008.11.03, 22:37

Szerdától megnyitják a budai rakpart Margit-híd és Erzsébet híd közötti szakaszát az autósok előtt. A felső rakparton a jövő héten kezdik villamossínek felújítását, ezért a 19-es és 41-es villamos nem jár majd végig a Batthyány térig.

Szlovák rendőrök a magyar ultrák ellen a DAC-Slovan meccsen

Nagyvilág2008.11.02, 00:22

Magyar szurkolók is megsérültek a szlovákiai Dunaszerdahelyen, a DAC-Slovan focimeccsen, amikor összecsaptak a szlovák rendőrökkel. A szurkolók szerint a kommandósok előzmények nélkül rohanták le a magyar drukkerek szektorát, a szlovák hatóságok ezt tagadják. Budapesten a botrányos mérkőzés hírére demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épületénél.

Válaszokat vár a kormány a szlovák balhé miatt

Nagyvilág2008.11.02, 22:33

Válaszokat kér a magyar kormány a szlovák hatóságoktól azzal kapcsolatban, hogy szlovák rendőrök miért támadták rá a magyar drukkerekre szombaton a szlovákiai DAC-Slovan focimeccsen. Az ORFK - amely ugyancsak válaszokat vár a szlovák hatóságoktól - úgy tudja, öt magyar sérült meg az összecsapásban, de már mindegyikük elhagyta a kórházat. Az ügy miatt a szlovák külügyminiszter telefonon hívta fel magyar kollégáját, közben a szlovák külügy közleményben titakozott, mert szombaton szlovák zászlót égettek magyar tüntetők Budapesten.

Hatósági árral sem olcsó a fővárosi sírhely

Gazdaság2008.11.01, 10:23

A Farkasréti Temetőben akár többször annyiba is kerülhet egy sírhely megváltása, mint a többi budapesti sírkertben. A legolcsóbb a hatalmas területű kőbányai Új köztemető. Vidéken jobbára a fővárosi árak feléből kijön egy átlagos temetés.

Cipőben alvás vezethet ki a hajléktalanságból

Itthon2008.11.01, 16:27

Zsilipszobák, ahová a hajléktalanszállókkal szemben alkoholt is lehet bevinni és ahol cipőben is lehet aludni. Az ingyenes helyett bizonyos csoportoknak jelképes összegért osztott étel. Budapest finomítja a hajléktalanság kezelésére kidolgozott stratégiáját. A csütörtökön elfogadott programból az derül ki, hogy a főváros szerint a probléma súlyosbodása megállt, most a trend megfordításán van a sor.

Halálos késelés egy fővárosi presszóban

Itthon2008.11.01, 18:28

A rendőrség szombat délután Budapesten őrizetbe vett egy 39 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megkéselt egy férfit egy presszóban a Margit körúton. Az áldozat a helyszínen meghalt. 

A Goldman Sachs Budapesten

Gazdaság2008.10.31, 17:47

Veres János pénzügyminiszter, Bajnai Gordon fejlesztési miniszter a nemzetközi és a magyar tőkepiaci helyzetről, a magyar és európai állampapírpiac helyzetéről és a pénzügyi válság elmúltával, a tovább lépéshez szükséges eszközökről tárgyalt a Goldman Sachs befektetési bank képviselőivel pénteken Budapesten.

11 ok, amiért érdemes Vilniusba utazni

[origo] utazás2008.10.31, 16:31

Kedden szállt le először Ferihegyen a litván nemzeti légitársaság, a flyLAL első menetrendszerű járata, amely heti három alkalommal köti össze a két fővárost. Íme 11 ok, amiért érdemes ellátogatni Vilniusba.

Tagadja a BRFK a kapitányságok lefokozását

Itthon2008.10.31, 16:45

A rendőrség szerint nincs szó arról, hogy átszerveznék Budapesten a kerületi rendőrkapitányságokat. A BRFK a Népszabadság pénteki cikkére reagált, a napilap ugyanis arról írt, hogy 2010-re központosítanák a fővárosi rendőrséget, és lefokoznák a kerületi kapitányságokat.

Szinte ki kell üríteni a poros Budapestet

Itthon2008.10.31, 13:22

Bosszankodnak a fuvarozók, örülnek a környezetvédők, a fővárosi önkormányzat pedig nem tudja, hogy pontosan mit csinál majd. A környezetvédelmi tárca - az Európai Unióban elsőként - rendeletben rögzítette, hogy ha a szálló por elér egy bizonyos szintet a városokban, akkor szmogriadót kell elrendelni. Márpedig ha riadó van, akkor drasztikus szigor várható: a járműforgalomtól a gyárakon át a fűtésig sok minden korlátozhatnak.

Válságban is keresik a műszaki diplomásokat

Állás 20112008.10.31, 15:31

Pénzügyi válság ide vagy oda, a műszaki és gazdasági diplomások továbbra is kelendőek az álláspiacon. Legalábbis erre a következtetésre lehet jutni abból a tényből, hogy szerdán és csütörtökön 168 cég 3 ezer állásajánlattal várja a pályakezdő, utolsó éves vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem őszi állásbörzéjén.

Tökfejes mókázás - hétvégi partyajánló

Partytár2008.10.31, 19:40

Jártunkban-keltünkben töklámpákba és szomszédokat rémisztgető kisgyerekek csoportjába ütközhetünk, bennünket is elért az amerikai hóbort. A szomorkodós Halottak Napja helyett itt a vidámkodós Halloween, éppen ezért mi is egy adag partyt ajánlunk a hétvégére, ahol jelmezt ölthetünk és kedvünkre mulathatunk.

Pat Cortina szűkítette a hokikeretet

Archívum2008.10.30, 09:14

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya 38-ról 28 fősre szűkítette keretét a november 7. és 9. között Budapesten rendezendő olimpiai selejtezőre.

40 ezer utast érint az újabb légicsőd

[origo] utazás2008.10.29, 12:17

A Sterling légitársaság szerdán csődöt jelentett és azonnali hatállyal törölte minden járatát. Mindez hatással van a légitársaság ferihegyi működésére is, mivel a Sterling megszűntette heti három járatát Budapest és Koppenhága között. A cég gépei már fel sem szálltak szerdán, ezért többezer utas rekedt Európa-szerte a repülőtereken. A vállalat közlése szerint az utasoknak nem tudják visszaadni az interneten vásárolt jegyek árát.

Senki nem foglalkozik a lerobbant gyalogátkelőkkel

Itthon2008.10.29, 12:35

Az ellenőrzés teljes hiánya miatt állnak romokban a nyomógombos gyalogátkelők Budapesten. Az átkelési szándék jelzésére szolgáló szerkezeteket meghibásodás esetén elvileg 1 nap alatt meg kellene javítani, de a közterület-fenntartó útellenőrei csak a járműforgalmat irányító berendezésekkel foglalkoznak. A gyalogosok viszont nem tudják, kinek kell szólni a kibelezett nyomógombok láttán.

Pesszimisták a balassagyarmati fiatalok

Állás 20112008.10.28, 07:42

A várost szeretik, de a saját egzisztencia megteremtését helyben nem látják lehetségesnek az alacsony bérek és a kevés munkalehetőség miatt a balassagyarmati fiatalok. A többség nem a városban szeretné leélni az életét, hanem Budapestre készül - derül ki a 15-29 éves helyi fiatalok között végzett ifjúságkutatásból.

Közvetlen légijárat Budapest és Vilnius között

[origo] utazás2008.10.28, 14:21

Mostantól közvetlen légijárat üzemel Budapestről a litván fővárosba, Vilniusba. A litván flyLaL légitársaság légcsavaros gépei heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton repülnek a két főváros között.

Iráni búcsú

Autóstoppal Pekingbe2008.08.20, 22:17

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5UPFEca9Y6tc6YwP  

Három irakit késeltek meg Budapesten

Itthon2008.10.26, 18:45

Három iraki férfit késeltek meg Budapesten vasárnap hajnalban. Két társaság szólalkozott össze egy fővárosi klubban. A sebesültek egyike életveszélyes állapotban van.

Most
Top 12 óra