hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › Budapest

Budapest

címke rss

A koalíció egységét bizonygatták Demszkyék

Itthon2007.05.09, 18:10

Nincs ellentét a fővárost irányító MSZP- és SZDSZ-frakció között - bizonygatták a két párt vezetői szerdán, miután véget ért koalíciós tanácskozásuk. A két párt közötti egyeztetésre azért volt szükség, mert az április végi fővárosi közgyűlés munkája gyakorlatilag kudarcba fulladt a szocialisták és a liberálisok viszálya miatt.

Túljutott a lakáspiac a nehezén

Ingatlan2007.05.08, 17:26

Nem tört meg a lakásépítők fejlesztési kedve, a megszorításoktól való félelem túlzottnak bizonyult. Akár már idén tűrhető évet zárhat az ingatlanpiac, mert a kereslet sem mutat jelentősebb visszaesést.

Hamarosan távozhat posztjáról Gergényi Péter

Itthon2007.05.08, 20:21

Várhatóan július 1-jével távozik posztjáról Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya - tudta meg az MTI kedden, magukat megnevezni nem kívánó közigazgatási vezetőktől.

Kenderpárti gyűlések lesznek vasárnap

Itthon2007.05.07, 14:28

Koncertekkel egybekötött Nemzeti Legalizációs Népgyűlést szervez a Kendermag Egyesület, amelyen a szerintük igazságtalan jelenlegi drogpolitika ellen tiltakoznak. A rendezvényt idén először Budapest mellett öt vidéki nagyvárosban is megtartják május 13-án.

Dunai kapcsolatok - négyéves az A38

Partytár2007.05.07, 18:06

Negyedik születésnapját terasznyitással és ingyenes koncertekkel ünnepelte az A38 hajó április végén. A hajó az elmúlt években Budapest és Magyarország egyik legfontosabb kulturális helyszínévé nőtte ki magát.

Nem tudott felzárkózni a Kispesten botló MTK

Sport2007.05.05, 20:10

A Budapest Honvéd hazai pályán egygólos hátrányból fordított az MTK Budapest ellen a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójában, így tavasszal továbbra is veretlen a Bozsik-stadionban. A két együttes kevesebb, mint egy hónapja hasonló forgatókönyvű mérkőzést vívott a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján: a kispestiek akkor is 0-1-ről nyertek 2-1-re. A kék-fehérek nagy lehetőséget szalasztottak el, hogy felzárkózzanak a pénteken újpesten botló Debrecen mögé. Négygólos vereséget szenvedett a Vác a REAC otthonában, s ezzel kiesett az első osztályból

Pest megye elválna a fővárostól

Itthon2007.05.05, 12:21

A költségvetési megszorítások miatt működőképességüket féltik a megyék, ezért az Alkotmánybíróságtól remélnek segítséget. Pest megye a fővárostól független régióként szerezne többletforrásokat - írja a Népszabadság.

Kímélő pesti programok szigetelőknek

[origo] utazás2008.03.10, 14:03

Véglegessé vált az idei Sziget-fesztivál műsora, ki-ki kiválaszthatja, mit szeretne megnézni, meghallgatni, s lehet kezdeni spórolni az egyhetes non-stop bulizásra. Az alábbiakban azoknak a kevésbé harcedzett szigetelőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akik néha kimerészkednének a fővárosba is. Mit csináljunk Budapesten ébredés után, esti koncertek előtt?

Kevesebb használatbavételi, több építési engedély

Ingatlan2007.05.04, 10:58

Az idén, az év első három hónapjában tovább csökkent a használatba vett lakások száma, és folytatódott az új építési engedélyek számának, 2006 utolsó negyedévében tapasztalt növekedése. Az egyes megyék között hatalmas különbségek vannak.

Ismét park lehet a lakópark

Ingatlan2007.05.03, 15:24

Kedvező tendenciák érhetők tetten a lakóparkok piacán. Az utóbbi időben egyre fontosabbá vált a minőség, így az elkövetkező években ez a fogalom talán visszaszerezheti a renoméját. A kereslet élénk, az árak tartják magukat.

Budapestre jön az NBA zsákolóbajnoka

Sport2007.05.03, 16:05

Idén tizenötödször rendezik meg Magyarországon a streetball eseménysorozatot, s a jubilemra való tekintettel a szervezők egy sztárvendégről is gondoskodtak. A szeptember 15-i budapesti zárórendezvényre eljön a 2005-ös NBA All Star-gála zsákolóbajnoka, az Atlanta Hawksban játszó Josh Smith.

Uniós intőt kapott a légiközlekedés

Gazdaság2007.05.03, 09:11

Komoly átszervezésre szorul a magyar légiközlekedés: a Ferihegyi repülőtér tavaly nyári, súlyos hiányosságokat feltáró vizsgálata után, ezúttal a légiközlekedési hatóság vizsgázott elégtelenre.

Budapesten fejleszt a Porsche

Gazdaság2007.05.03, 09:15

Hárommilliárd forintos költséggel megkétszerezi budaörsi regionális logisztikai központjának kapacitását a legnagyobb magyar autókereskedelmi vállalat, a Porsche Hungaria Kft. Így a Parts Center Budapest (PCB) raktárcsarnokainak összes alapterülete eléri a 21 500 négyzetmétert.

Megéneklik a mocskos buszt és a kutyaszart

Itthon2007.05.03, 12:19

Mocskosak a buszok? Szlalomoznia kell a kutyaszarhalmok között? Nem adnak vissza a sarki boltban? Többé senkinek sem kell önmagában bosszankodnia, Magyarországra is eljutott ugyanis a megoldás: a panaszkórus. Birmingham, Helsinki, Hamburg és Szentpétervár után budapesti civilek is elkezdték megszervezni a panaszkodós dalárdát, és azt ígérik, lepipálják nyugati társaikat.

Tőzsdenapok lesznek a Corvinus Egyetemen

Archívum2007.05.02, 16:51

A tőkepiaci szolgáltatásokat bemutató nyílt napokat tart jövő kedden és szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen partnereivel a Budapesti Értéktőzsde. A kétnapos rendezvényen a részvétel díjtalan.

Gyerekek sérültek meg az elszabadult légvárban

Itthon2007.05.02, 08:05

Újra kellett éleszteni egy gyereket Budapesten, miután a szél felkapott egy majálisra felállított légvárat, és azt a benne játszókkal együtt a korlátnak csapta.

Nagyon megverték a Postást

Sport2007.05.01, 19:32

A Postás SE Budapest súlyos vereséget szenvedett az osztrák Linz Froschberg otthonában az asztalitenisz női Klubcsapatok Szuperligája döntőjének első mérkőzésén, így a csütörtöki, magyarországi visszavágó már csak formalitásnak tűnik.

Táncházzal majálisoztak a Hősök terén

Itthon2007.05.01, 23:47

Táncházzá alakították a Hősök terét az ország uniós csatlakozásának harmadik évfordulója alkalmából Budapesten. A május 1-jei állami ünnepségen bárki tűzhetett szalagot a májusfákra, este pedig tűzijátékot lőttek a Milleniumi emlékmű fölé.

Kétarcúként értékelte a rendőrök évét Bene

Itthon2007.04.28, 15:27

A városligeti rendőrnapon összegezte a 2006-os év tanulságait az országos rendőrfőkapitány. Bene László azt mondta: az őszi események hatására a rendőrség társadalmi megítélése nem változott, feladatát maradéktalanul ellátta, ugyanakkor a zavargások megosztották a közéletet, és akad néhány olyan tény is, amire nem lehetnek büszkék.

Szombat és vasárnap este lezárják a Szabadság hidat

Itthon2007.04.27, 17:39

Próbaterhelési tesztet végeznek a Szabadság hídon a hétvégén, ezért szombat és vasárnap este elterelik a forgalmat az átkelőről. A hidat augusztus 21-től zárják le hosszú távra a négyes metró építése és a felújítás miatt. A főváros közlekedési tanácsnoka szerint számítani lehet arra, hogy a munkálatokra az eredetileg tervezett 15 hónapnál is hosszabb idő kell.

Harmincszázalékos eltérések a távhődíjakban

Gazdaság2007.04.27, 14:10

Jelentősen eltérő összegeket fizet a vidéki és a fővárosi fogyasztó a távfűtésért. Takarékoskodás terén pedig még Bulgáriától is le vagyunk maradva.

Kaotikusan mentegetik a gyanús fővárosi állásosztást

Itthon2007.04.27, 10:30

Miért pályázat nélkül osztogatja a főváros a vezető állásokat? Az SZDSZ-es és MSZP-s politikusok összevissza magyarázkodnak. Az egyik szerint sürgetett az idő, a másik a "szemfüles sajtót" okolta, a harmadik szerint értelmetlen pályáztatni, mert ő úgyis ismer minden szóba jöhető jelöltet. Akadt azonban, aki kimondta: a lényeg az volt, hogy a jelöltek lojálisak legyenek a városvezetéshez. Az általunk megkérdezett fejvadász viszont nem érti az egész ügyet: ő két hét alatt is lebonyolította volna a pályázatot.

Elszalad a magyar, ha jön a kamera

Szórakozás2007.04.27, 11:18

A Viasat3-on március 12-én indult útjára a piros taxi, amivel Gianni Annioni járja Budapestet - a felvett utasoknak nem csak nem kell fizetniük a fuvarért, de ha pár kérdésre jól válaszolnak, még egy kis készpénzt is kapnak. A legnagyobb összeg 75 ezer forint volt, amit hazavitt egy gyors és művelt utas, ugyanakkor sok szórakoztató eset is történt. A magyarul egészen jól - és sokat - beszélő vidám olaszt faggattuk az elmúlt évekről, a mostani műsorról, a magyar lélekről.

Pert nyert a GVH moziüzemeltetők ellen

Gazdaság2007.04.27, 14:43

Jogosan marasztalta el a GVH a kartellező moziüzemeltető társaságokat - döntött a Legfelsőbb Bíróság. A négy cég összesen 286 millió forint büntetést kapott.

Sugárzó hulladékot küldtek vissza Budapestre

Itthon2007.04.26, 12:09

Fémhulladék közé keveredett radioaktív vasrudakat szállított egy magyar cég Bosznia-Hercegovinába. A sugárzó rudakat visszaküldték Magyarországra, itt fogják megsemmisíteni őket - írja a HVG. A veszélyes hulladék származási helye nem ismert.

Az FBI-jal együttműködve fogták el a bolgár csalót Pesten

Itthon2007.04.26, 17:15

A magyar rendőrök és az FBI együttműködésének köszönhetően fogtak el egy csalót Budapesten. A fiatal nő, akivel szemben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, félmillió dollárral károsította meg azokat, akiket becsapott.

Gladiátorok: első lépés az arany felé

Sport2007.04.26, 16:01

A Magyar Amerikaifutball-csapatok Ligájának első osztályában a tavalyi döntős Debrecen Gladiators nagy csatában csikarta ki a győzelmet Budapesten, míg a Cowboys nagy lépést tett a Divízió 2-es csoportgyőzelem felé a Veszprém legyűrésével.

Elfogták Kisbandi régóta keresett bűntársát

Itthon2007.04.25, 13:12

Hétfőn a fővárosban elfogtak egy férfit, aki hírügynökségi információk szerint a Kisbandi néven ismert bűnözőnek volt a bűntársa. A bűnbanda tagjait a 90-es évek elején elkövetett több száz csalás miatt ítélték el, de a külföldre szökött Kisbandit is csak évekkel később kapták el Miamiban. A most letartóztatott, régóta keresett férfi hamis személyi igazolványa miatt bukott le.

Vízbe hajtott a menekülő cigaretta csempész

Itthon2007.04.25, 23:32

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói elől menekülve a Rákos-patakba esett autójával egy férfi szerdán Budapesten a XIV. kerületben, a gépkocsiban, amelyre üldözés közben egy lövést is leadtak, több száz karton cigarettát találtak.

Gyorsabb ügyintézés a földhivatalban

Ingatlan2007.04.25, 14:30

Januártól használja élesben a Fővárosi Kerületek Földhivatala az új térinformatikai rendszert, és ennek köszönhetően 50 százalékkal gyorsabban frissíthetők a térkép- és telekadatok, és 75 százalékkal gyorsult az ügyintézés a főváros új, Lehel téri irodájában.

Pályázat nélkül osztja a zsíros állásokat a főváros

Itthon2007.04.25, 18:09

Diktátori módszerekkel vádolta meg Demszky Gábor főpolgármestert Tarlós István, a budapesti Fidesz-frakció elnöke, amiért a fővárosi önkormányzat pályáztatás nélkül, az ellenzék kizárásával jelölt új vezetőket a fővárosi közműcégek élére. A városvezetés szerint a rövid határidők és a szükséges reformok miatt kellett szűk körben lefolytatni az egyeztetéseket.

Termálvíz fog folyni a csapból

Ingatlan2007.04.25, 15:30

A XIV. kerületben olyan lakópark épül, amelynek fürdőszobáiba termálvizet vezetnek be, Kőbányán majdnem háromszáz új lakás kivitelezését kezdik meg. Új lakásfejlesztések Pesten.

Budapest pályázna a divízió I-es hokivébére

Sport2007.04.25, 14:51

Alig értek véget a divízió I-es jégkorong-világbajnokság küzdelmei, máris előretekint a hazai szövetség, amely a tervek szerint megpályázza a 2008-as vb rendezési jogát. A végleges döntés a moszkvai A csoportos világesemény alatt születik majd meg.

Madár Blades ellen bokszol Budapesten

Sport2007.04.24, 18:39

Június 16-án, Budapesten lép ismét ringbe a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt (26-0, 16 KO), akinek ellenfele az amerikai George Blades (21-2, 15 KO) lesz.

Három emeletet zuhantak a munkások egy építkezésen

Itthon2007.04.24, 17:31

Négyen súlyosan megsérültek egy építési balesetben a XVIII. kerületben, amikor egy köteg betonvas megbillentette az állványzatot, és a rajta álló munkások három emeletet zuhantak.

Lesz élet a Váci úton túl is

Ingatlan2007.04.24, 19:05

Manapság a Váci úton és vonzáskörzetében van a teljes budapesti irodaállomány egynegyede, de később további gócpontok kialakulása várható. Az Eston International elemzésében igyekszik megjósolni, hol nőhetnek ki a földből újabb üvegpaloták.

Többmilliárdos áfacsalási ügyet tárt fel a VPOP

Itthon2007.04.24, 20:35

Kilenc gyanúsítottat vettek őrizetbe egy kedd hajnalban Budapesten és több megyében tartott ellenőrzés-sorozat nyomán feltárt 4,8 milliárd forintos áfacsalási ügyben; az ügyben újabb gyanúsítottakat találhat a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

Fészekrakás a Madárhegyen

Női Lapozó2007.04.24, 12:32

A főváros XI. kerülete példaértékű növekedésnek indult az elmúlt években, több kerületrendezési terv is megvalósult. A látványossá épített Gellért tér, a Bartók Béla út felújítása, a Lágymányosi öböl megkezdődött fejlesztése példázza, hogy Újbuda dinamikus fejlődésnek indult.

Ötletládából is reformálják a BKV-t

Itthon2007.04.23, 16:46

Szinte biztos, hogy rábólintanak a főváros szakbizottságai a BKV átalakítására. A vezérigazgató, Antal Attila azt ígérte, 2008 végére nullszaldósra hozza ki az eddig évi 13 milliárdos veszteséget termelő céget. Leépítések lesznek, de nem tudni, mekkorák - kezdetnek ötszáz dolgozót nyugdíjaznak. Eközben még azt is ígérik, hogy megmarad a járatsűrűség, és az utasok is jobb szolgáltatást kapnak. A tervekből egy csoda-BKV rajzolódik ki, számítógépes forgalomszervezéssel, teljesen lecserélt járműparkkal, udvarias ellenőrökkel.

Halálos balesetet szenvedett egy motoros Budapesten

Itthon2007.04.23, 21:00

Gépkocsival ütközött, és miután a mentők újraélesztési kísérlete sikertelen volt, életét vesztette egy motoros hétfőn kora este Budapesten, a Petőfi híd pesti hídfőjénél.

Ötvenezer biciklis zárta körbe Budapestet

Itthon2007.04.23, 20:31

Városligeti piknikezésbe torkollt a Critical Mass kerékpáros felvonulás vasárnap délután, miután a gyorsabbak 1 óra alatt végigbiciklizték a kijelölt útvonalat, és a parkban várták be a menet végét. A szervezők szerint ez volt a világ legnagyobb kerékpáros felvonulása: olyan sokan jöttek el, hogy a Petőfi-hidat és a Lánchidat is körbezáró kerékpáros menetoszlop utolérte saját magát.

Szurkolók verekedtek össze az agárdi állomáson

Itthon2007.04.22, 10:39

Csoportos garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség azok ellen a futballszurkolók ellen, akik az agárdi vasútállomáson verekedtek össze. A Budapest Honvéd szurkolói autóval követték a vonattal utazó székesfehérváriakat, akiket Agárdon értek utol.

Sikeres volt a turisták téli inváziója

[origo] utazás2008.03.12, 12:22

A budapesti szállodákat népszerűsítő Winter Invasion elnevezésű akció plusz 5500 vendéget és 25 500 vendégéjszakát hozott - közölte a Magyar Turizmus Zrt. szombaton.

Budapest harmadát lezárják vasárnap

Itthon2007.04.21, 15:33

Ötvenezres kerékpáros felvonulás, hét autóból álló tüntetés és egy futóverseny miatt számos útszakaszt lezárnak időlegesen a fővárosban vasárnap. Ezek mellett - mivel vasárnap ünneplik a Föld Napját - több kisebb rendezvényt is szerveznek Budapesten. A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Pályakezdőként hiba túlértékelni a kapcsolatokat

Állás 20112007.04.21, 09:17

A Budapesti Corvinus Egyetem tavaszi állásbörzéjén pályakezdés előtt állókat faggattunk arról: miként vágnak neki az álláskeresésnek? Módszereiket Fazekas Zsolt fejvadász, a HILL International fejvadász cég vezetője értékelte.

Gazdátlan egymillió köbméter szennyvíz

Gazdaság2007.04.21, 12:20

Komoly bírságra számíthatnak, akik illegálisan vezetik el a csapadékot telkükről. Az érdi vízközmű-szolgáltató ellenőrzést is indít, hogy kiszűrje azokat a fogyasztókat, akik a telkükre hulló csapadékot illegális módon, a szennyvízcsatornába vezetve tüntetik el. Az önkormányzattal karöltve indított ellenőrzés más szabálytalanságokra is igyekszik fényt deríteni.

Eladják a Kultiplexet - vége a kultúrközpontnak

Partytár2007.04.20, 23:59

A bérlők feje fölött adják el a Kultiplex alternatív kulturális és szórakoztatóközpontot, a megszűnéssel az intézményben működő mozi is bezárna - közölte Sömjén Antónia, a mozielőadások és programok koordinátora az MTI-vel.

Kistelekiék kérdőre vonják az UEFA-t

Sport2007.04.19, 21:19

Kisteleki István és Vlatko Markovic, a Magyar (MLSZ), illetve a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) elnöke, valamint Gyárfás Tamás, aki a 2012-es Eb-pályázatot és prezentációt irányította, csütörtökön késő délután megbeszélést folytatott Budapesten a Hotel Aquincumban, s úgy döntöttek, találkozót kérnek az európai szövetség (UEFA) vezetőitől.

Felsült egy ijedős bankrabló a fővárosban

Itthon2007.04.18, 13:25

Megijedt a biztonsági őr figyelmeztető lövésétől, és zsákmány nélkül elmenekült az a férfi, aki szerdán megpróbált kirabolni egy pesti bankot. A sikertelen rablót a rendőrök a banktól nem messze el is fogták.

Túszügybe keveredett a Budapesti Fesztiválzenekar

Nagyvilág2007.04.18, 00:01

Kis híján elmaradt a Budapesti Fesztiválzenekar dél-amerikai turnéjának első koncertje, hétfőn ugyanis túszdráma helyszíne volt a Sao Paulo-i Theatro Cultura Artistica, amelynek próbatermében gyakorolt aznap a zenekar.

Az irodapiacon a kereslet húzza a kínálatot

Ingatlan2007.04.17, 16:57

Magyarország még mindig harmadik a régió ingatlanbefektetési rangsorában. Az irodapiacon a jelek szerint nemhogy csökkenne, de nő a kereslet, a bérlőcsalogató kedvezmények is egyre ritkábbak.

Világháborús bombát találtak Budapesten

Itthon2007.04.17, 11:41

II. világháborús robbanószerkezet egy darabját találták meg egy Andrássy úti épület födémszerkezetében. A földszinti lakókat kiküldték a házból.

Reggelig késnek a vonatok Budapest és Cegléd között

Itthon2007.04.15, 21:07

Reggelig félórás késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapes-Cegléd-Szeged vonalon, a vasúti biztosító berendezés meghibásodása miatt.

Felvonulással emlékeztek a holokausztra

Itthon2007.04.15, 22:52

Fáklyás felvonulással és emléktábla avatásával emlékeztek a holokauszt áldozataira vasárnap este Budapest belvárosában, az eseményen közjogi méltóságok mellett, nagykövetek, vallási vezetők és a parlamenti pártok képviselői is részt vettek. A holokauszt történetének leggyorsabb deportálási akciója 1944. április 16-án kezdődött: a hatóságok 56 nap alatt 437 ezer zsidót küldtek Magyarországról Auschwitz-Birkenauba

Már a rendőrség vizsgálja az IL Ferrót

Auto2007.04.14, 13:55

Már a Budapesti Rendőr-főkapitányság is vizsgálja, nem áll-e fenn bűncselekmény gyanúja az ügyfeleinek már huzamosabb ideje nem fizető IL Ferro tevékenységével kapcsolatban. A csalódott ügyfelek is feljelentéseket fogalmaznak - írja a Népszabadság.

Bulizz ingyen szombaton: német psytrance a K2-ben - nyertesek!

Partytár2007.04.14, 16:30

Szombaton az ifjú No Vidra Crew megint egy friss psytrance-t hoz el Budapestre - a K2-ben a német Meller duó lép föl közös liveacttel, illetve külön dj-szettel. Megvannak a jegynyertesek.

Utánfutóról leesett munkagép ölt meg három embert

Itthon2007.04.14, 19:41

Egy trailerről leesett munkagépbe rohant bele egy személygépkocsi, melynek vezetője és két utasa a helyszínen életét vesztette.

Rendezzünk-e foci-Eb-t? Olvasói pró és kontra

Sport2007.04.14, 16:04

Április 18-án Cardiffban fény derül rá, hogy sikerül-e harmadik nekifutásra megnyerni a labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, Magyarország a 2012-es eseményt Horvátországgal karöltve pályázta meg. Olvasóinkat arról kérdeztük, mit gondolnak az esélyekről. Érdekesség, hogy szavazásunkon a közel 18 ezer klikkelő több mint fele magyar-horvát sikert vár, a levélírók nagy része viszont pesszimistán várja az UEFA döntését.

Malév-gépeket is érint a brüsszeli sztrájk

Gazdaság2007.04.13, 13:17

A Brüsszelbe érkező és onnan induló péntek délelőtti Malév-gépeket is érintette a belga főváros repülőterén kezdődött sztrájk. A Malév egyik Budapestre induló járatát is törölték. Az utasokat a péntek este induló géppel hozzák haza.

Titkos alku rögzíti a távhő árképletét

Gazdaság2007.04.13, 08:02

Miután idén körülbelül 30 panasz érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz a távfűtés árával és annak megállapításával kapcsolatban, a társasházkezelők is akcióba lendültek, akik kimondottan a budapesti alapdíjat sokallják. A szolgáltató állítja, kész rendelkezésre bocsátani a szükséges szakmai anyagokat; a versenyhivatal pedig nagyobb nyíltságot javasol a "természetes monopóliumnak".

Átadták a Kossuth teret az Országgyűlésnek

Itthon2007.04.13, 16:47

50 évre használatba kapta a Kossuth teret a parlament a fővárostól, miután az Országgyűlés Hivatala és a Fővárosi Önkormányzat pénteken aláírta az erről szóló szerződést. Az átadott területen közparkot létesítenek, amely reggel 8 és este 8 között lesz látogatható.

Szóvivőképzés indul ősztől

Állás 20112007.04.13, 08:48

Nem Demcsák Zsuzsa kudarca adta az ötletet a Budapesti Kommunikációs Főiskolának, hogy szeptembertől szóvivőképzéssel bővítse képzési kínálatát. A szak vezetője szerint a ma dolgozó szóvivők többsége nem felel meg a szakma elvárásainak.

Két vonalon is késnek a vonatok

Itthon2007.04.13, 12:14

Műszaki hiba miatt 30-40 perces késések várhatók a Budapest - Szolnok, és a Budapest -Miskolc vasútvonalon. A hiba elhárításán reggel óta dolgoznak, de közben egy felsővezeték is leszakadt a szolnoki vonalon, ezért valószínűleg csak éjszaka áll helyre a menetrendszerinti közlekedés.

Jóváhagyták a ferihegyi tulajdonoscserét

Gazdaság2007.04.13, 09:46

Az ÁPV Zrt. igazgatósága jóváhagyta a Budapest Airport Zrt. részvényeinek tervezett eladását. A 2005-ben megkötött privatizációs szerződés rögzítette, hogy a társaság részvényeinek továbbértékesítéshez a magyar állam hozzájárulása szükséges, és az új tulajdonosnak az eredeti szerződésben foglalt kötelezettségeket teljesítenie kell.

Villamos gázolt halálra egy férfit

Itthon2007.04.12, 11:25

Meghalt az a férfi, akit a főváros X. kerületében elgázolt a villamos. A villamost a tűzoltóknak kellett megemelniük, a környéken leállt a villamosforgalom.

Újra járnak a villamosok a körtéren

Itthon2007.04.12, 12:01

Újra közlekednek a villamosok Buda egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontján, a Móricz Zsigmond körtéren, miután egy baleset miatt majdnem egy órát álltak a szerelvények.

A metrófúró elnevezésével tréfálkozik a főváros

Itthon2007.04.12, 15:41

Azt ugyan még nem tudni, hogy egész pontosan miből épül meg a 4-es metró, a fővárosi önkormányzat viszont arra buzdítja az embereket, hogy adjanak vicces nevet a metrófúró pajzsoknak. A javaslatokból többek között Korda György és Hajdú Péter választotta ki azt a húszat, amelyre most szavazni lehet. Bent maradt például a Boros-Bochkor és a Fúró Rudi 1.-Fúró Rudi 2. névpár is.

Megutaztatták a kezelés előtt a hajléktalant

Itthon2007.04.12, 11:39

Annak ellenére nehezíti a hajléktalanok ellátását a vizitdíj rendelet, hogy a fedél nélkül élők elvben mentesülnek a díjfizetés alól - állítja több, a hajléktalan-ellátással foglalkozó szakember. A hajléktalanok csak akkor mentesülnek a 300 forint megfizetése alól, ha speciálisan az ő ellátásukkal foglalkozó orvost keresik fel. Így fordulhatott elő az, hogy egy szegedi kórház a fővárosba küldött beutalóért egy hajléktalant, aki miután oda-vissza megtette a távot, ingyen feküdhetett be a kórházba.

Miért lőtt Platini bombagólt Budapesten?

Sport2007.10.25, 16:49

Április 17-én a walesi Cardiffban az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága megtekinti a magyar-horvát, a lengyel-ukrán majd az olasz Eb-pályázat egyenként félórás prezentációját, hogy aztán másnap eldöntse: ki kapja meg a 2012-es kontinensviadal rendezési jogát. Egy héttel az eredményhirdetés előtt a budai Vár szomszédságában többet megtudhattunk arról, Gyárfás Tamásék - a szomszédokkal karöltve - mivel és hogyan próbálják majd meggyőzni a döntéshozókat. Két szépségkirálynő, Aranylabda Platininek, háromdimenziós stadionszemle és további titkok - most, harmadik nekifutásra talán tényleg sikerülhet.

Pénzt kapnak a pécsiek a távhőszolgáltatótól

Gazdaság2007.04.11, 12:05

Mivel a fűtési szezonban az átlaghőmérséklet jóval meghaladta a vártat, a pécsi távfűtő vállalat körülbelül félmilliárd forintot fizet vissza 24 ezer ügyfelének, Budapesten erre nem lehet számítani, mert más a számlázási rendszer. Korábban egyébként a kormány a gázszolgáltatókat is erre kötelezte.

Hiába várnak vevőre a legolcsóbb lakások

Ingatlan2007.04.11, 12:00

Alig van már kereslet budapesti garzonlakásokra, drágábbat viszont többen vennének. A népszerű költözési célpontok - így a XIII., a XIV. és a XI. kerület - nem vesztettek népszerűségükből, ugyanakkor növekedett a külső kerületeket preferálók aránya.

Arctalanságtól és rothadástól féltik Pestet olvasóink

Itthon2007.04.11, 10:32

Az autókra fúj és a rothadó régi épületek sorsán kesereg olvasóink többsége, akik a világ merész városairól szóló cikkünk kapcsán írták meg véleményüket arról, hogy milyennek látják a magyar fővárost. Sok olvasónkat bántja, hogy kevés a zöldterület, túl nagy a forgalom, ötletszerűen épülnek jobb-rosszabb üvegcsodák. A Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját viszont többen is szeretik.

Hazahozták a Kanadába menekült autódílert

Itthon2007.04.10, 18:23

Kudarcot vallott az a kanadai kampány, amelyet egy afgán származású, de magyar állampolgárságú férfiért indítottak, akinek a kiadatását kérte Magyarország: áprilisban visszakerült Budapestre. A férfit, aki tíz éve Kanadában él, itthon sokszoros sikkasztással gyanúsítják. Már elkezdődött a kihallgatása - úgy tűnik, tagadni fogja a bűnösségét. Az esetről a kanadai lapok is beszámolnak.

Csúsznak a lakásátadások Budapesten

Ingatlan2007.04.10, 16:31

Az építőipar dekonjunktúrája és az ingatlanpiaci keresletcsökkenés máris hat a fejlesztőkre. A fővárosban idén a beruházások több mint egyharmada késett, illetve késik.

Piros lámpánál álló autókat raboltak ki

Itthon2007.04.10, 15:28

Ugyanazzal a módszerrel raboltak ki egymás után két autóst kedden a fővárosban: mikor a piros lámpa miatt megálltak, a motoros rablók betörték a kocsiablakot, és az ülésen lévő értékekkel távoztak.

"Ez az élet várt rám" - interjú Cesaria Evorával

Szórakozás2007.04.10, 15:25

Tényleg mezítláb jár és láncdohányzik a terebélyes, egyszerre fáradt, kislányos és reszelős kikötői hanggal bíró Cesaria Evora. A Zöld-foki Szigetek legfőbb exportcikke, a borzongatóan édesbús morna királynője egyre többször jön Budapestre és egyre többen kíváncsiak rá. Két teltházas koncert között titkára-tolmácsa segítségével az [origo] olvasóinak mesélt az életről, a zenéről, az otthonáról.

Tucatnyi ittas sofőrt csíptek el a fővárosban

Itthon2007.04.09, 20:20

Hétfő estig nyolcvankét jogosítványt vett el különféle vétségek miatt a rendőrség. A húsvéti ünnepek miatti fokozott ellenőrzések során a BRFK több mint kétezer autót állított meg, országszerte pedig több mint 16 ezer gépkocsit ellenőriztek.

Vakmerő városok után kullog a fásult Budapest

Nagyvilág2007.04.07, 13:26

London keményen fellép a légszennyezés ellen, Szöulban egy autópályát ástak fel, hogy egy kis levegőhöz és zöldhöz jusson a város, a rozsdásodó Bilbao bevállalt egy-két rendhagyó épületet, Bogotát pedig visszaadták a gyalogosoknak - a sokféle intézkedés célja mind ugyanaz volt: élhetőbb, frissebb, saját arccal rendelkező várost varázsolni a bűzös metropoliszokból, gyárvárosokból. Tartson velünk a világ öt nagyvárosába, amelyek polgármesterei feldúlták városaik korábbi életét egy kis pezsgésért cserébe, majd folytassa a képzelebeli utazást Budapestre, ahol tervek és ötletek szép számmal születnek, de az igazán vakmerő csodák még váraatnak ...

Kitartanak a ferihegyi sztrájkolók

Gazdaság2007.04.07, 10:45

A ferihegyi földi kiszolgálók a munkabeszüntetése szombaton 14:30-ig tart, ezután várhatóan mintegy 2 óra alatt áll helyre a forgalom Ferihegyen.

Mentőautó karambolozott Pesten

Itthon2007.04.05, 12:12

Egy személygépkocsi hátulról belehajtott egy mentőautóba a főváros IX. kerületében. A két mentőst könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Kiosztották a Kamera Hungária díjait

Szórakozás2007.04.05, 16:56

Kiosztották a hetedik alkalommal megrendezett Kamera Hungária televíziós fesztivál díjait, valamint különdíjakat és közönségdíjakat is átadtak szerdán este Budapesten.

Ma indul az Everestre a Discovery

Szórakozás2007.04.04, 15:58

Ma este kilenckor mutatja be a Discovery Channel az Everest: a lehetetlen megkísértése című sorozatát. Ennek kapcsán utánanéztünk, hogy érzik magukat a hegymászók, akik egy pesti bérház falára szerelt alapzaton élnek, 16 méter magasan.

Lakásfejlesztések: Angyalföld tovább hasít

Ingatlan2007.04.04, 15:41

A napokban bejelentett új lakóingatlan-projektek között két XIII. kerületi is van. A belvárosban pedig műemléki épületből lesz igényes társasház.