Budapest

címke rss

Már Budapesten izzad a Rolling Stones

Szórakozás2007.07.20, 10:44

Pénteki koncertje előtt már két nappal megérkezett a Rolling Stones Budapestre, ahol egészen biztosan forró hangulat várja majd Jaggeréket a Puskás Ferenc Stadionban. Zacskós víz lesz.

Helikopter híján vécéből szökik a magyar rab

Itthon2007.07.20, 11:20

Két rab szökött meg az elmúlt napokban: egy marseille-i bankrabló eltérített helikopterrel szabadult ki franciaországi börtönéből, rá egy napra Budapesten pedig egy kórházi vécéből lépett meg egy fogoly. A magyar rabok kifejezetten leleményesek, ha szabadulásról van szó - állítja egy bv-őrnagy -, de nincs olyan infrastruktúrájuk, mint külföldi társaiknak, ezért ők még mindig kezdetlegesebb módszerekkel próbálkoznak. A szabadság záloga: ablak, vécé, disznótelep és búzamező.

Nem akar bringautat a tervező a Kiskörútra

Itthon2007.07.20, 15:20

Ha a tervezőn múlik, nem lesz kerékpársáv a budapesti Kiskörúton, pedig azt a főváros korábban megígérte a biciklisszervezeteknek. A felújítást tervező cég megvizsgálta a lehetőségeket, és azt javasolja, maradjanak az eredeti elképzelésnél, és oldják meg a mellékutcákban a bringások közlekedését. A főpolgármester állítólag hajlik a bringasávok megépítésére.

Slágerovikról álmodoznak a pesti anyák

Itthon2007.07.19, 14:01

A főváros és Pest megye egyes részein több a gyerek, mint ahány férőhely van az óvodákban. A gyerekrohammal több budapesti önkormányzat csak úgy tud megküzdeni, hogy telezsúfolja az óvodákat. A szülők által csodált fővárosi óvodákba csak úgy lehet bekerülni, ha a szülő területileg is oda tartozik. Az [origo]-nak nyilatkozó magánintézmény vezetője szerint a legnépszerűbb intézményeket azért szeretik a szülők, mert nagyon tapintatosan közlik, ha gond van a gyerekkel.

A csapodár csalogány: félrelépés és hűség az állatvilágban

Tudomány2007.07.19, 22:30

Számos állatfajra jellemző, hogy párján kívül más egyedekkel is párzik, esetleg háremet szerez magának vagy nem is tart fenn tartós kapcsolatot partnerével. Mi lehet e stratégiák hátterében, és az állati példák magyarázhatják-e az emberi hűtlenséget?

Új Ryanair-járat Budapestről Brémába

[origo] utazás2008.05.20, 11:13

A Ryanair, Európa egyik legnagyobb diszkont légitársasága csütörtökön bejelentette, hogy a németországi Brémába is indít járatot Budapestről. Az új - sorrendben a harmadik - budapesti járat 2007. október 30-án indul és hetente háromszor üzemel majd.

HÉV-síneken járhatnak a vonatok a hídfelújítás alatt

Itthon2007.07.19, 09:08

Jövőre teljesen felújítják az Északi összeködő vasúti hidat, emiatt három hónapig lesz zárva az átkelő. A gyalogosokat ezalatt hajókkal szállítják Újpest és Óbuda között, a vonatok a Nyugati pályaudvar helyett a Margit hídig a szentendrei HÉV pályáján futhatnak majd - írja a Népszabadság.

Minihőközponttal a távhődíj csökkentéséért

Gazdaság2007.07.18, 16:29

A budapesti lakásállomány egyharmadának lakói járhatnak jól, ha sikeres lesz a Főtáv hatékonyságnövelő programja. A költségek csökkentéséhez a lakások fűtéskorszerűsítése is hozzájárulhat.

Egyensúly felé mozdult a fővárosi irodapiac

Ingatlan2007.07.18, 16:06

Három új irodaházat adtak át Budapest központi irodapiacán 2007 második negyedévében, és a bérlők is aktívabbak voltak itt a megszokottnál. A kihasználatlanság az egész fővárosban mérséklődött.

Zacskóban osztják a vizet a forró Pesten

Itthon2007.07.18, 17:10

Több tízezer zacskó vizet osztanak szét Budapesten a hőség miatt. A határátkelőnél és a MÁV késésben levő vonatain is osztogatnak vizet, az állatkerti állatokat pedig locsolják. Több településen gondok voltak a vízellátással. Az ózonszint többször átlépte a határértéket, ezért a környezetvédelmi miniszter azt kéri: a budapestiek lehetőleg ne üljenek autóba.

Árva macska bánja a közraktári álmokat

Itthon2007.07.17, 16:40

A lepusztult, ürességtől kongó Közraktárakra költene 8 milliárdot egy cég, hogy kulturális központot varázsoljon a helyből. A közel 130 éve felhúzott raktárak évtizedek óta fokozatosan válnak az enyészet martalékává: elhagyott gombavizsgáló és az omladozó raktárakból kinövő ecetfák jelzik, hogy a hely fölött eljárt az idő, még akkor is, ha a romos épületekben szórakozóhelyek és egy gyertyaöntöde húzzák meg magukat. De már nem sokáig, ígéri a főváros. A felújítást az elárvult macska bánja talán a legjobban.

Tanuljon meg metrót építeni!

Itthon2007.07.17, 16:36

Több mint tíz méterrel a piros hetes első megállója alatt tart a metrófúró pajzs, ami várhatóan 2009-ig ássa majd az alagutat Budapest és a Duna alatt. Műanyag védősisakban leereszkedtünk a mélybe, és megnéztük, hogyan tud harminc ember megépíteni egy állomást vagy alagutat. Beton, gödrök, támfalak és sokat látott metrósok. Tanuljon meg metrót építeni az [origo] gyorstalpalóján!

Csak az idő repül a ferihegyi vonaton

Itthon2007.07.17, 17:38

A MÁV már az első éles munkanapon tett azért, hogy meggyőzze az utasokat: ne próbáljanak vonattal eljutni a Ferihegyi repülőtérre vagy onnan a városba. A több mint ötmilliárd forintba kerülő ferihegyi vasúti megállóba félórás késésekkel érkeztek a vonatok kedden, a menetrendben szereplő néhány szerelvénynek pedig egyszerűen nyoma veszett, így jó eséllyel lemaradhatott a gépéről az, aki a taxi helyett a vonatot választotta. Aki pedig a 2-es terminálra akar menni, az továbbra sem ússza meg a buszozást, a taxit vagy épp a gyaloglást.

Kórházak támogatásával rövidítik a várólistákat

Itthon2007.07.17, 16:39

Szeptemberig hatmilliárd forint támogatást oszt szét 82 kórház között az Egészségügyi Minisztérium. A pénz fedezetét az adja, hogy több milliárd maradt meg a befizetett járulékokból. A Fidesz szerint viszont a kórházak adósságállománya akkora, hogy a nyár végére össze fog omlani a főváros egészségügyi ellátása.

Transzparensekkel fogadták a ferihegyi vasutat

Gazdaság2007.07.16, 18:09

A hirtelen megnőtt zaj miatt tiltakozó transzparensekkel fogadták a XVIII. kerületiek az első ferihegyi vasutat hétfőn a ferihegyi 1-es terminálnál. Az ott lakók azt is kifogásolják, hogy nem készült el a zajvédő fal és nincs WC az állomáson. Kóka János közlekedési és gazdasági miniszter bejelentette, hogy 22-25 perces menetidővel közlekednek ezentúl a vonatok a Nyugati pályaudvarról a Ferihegy 1-es termináljához és vissza.

Optimista hangulatot várnak a tőzsdén

Archívum2007.07.16, 09:28

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,16 pontos csökkenéssel, 29 670,85 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,05 százalékos gyengülés.

Al Jarreau: Az én hangszerem a hangom

Szórakozás2007.07.16, 17:19

Bár édesanyja templomi orgonista volt, Al Jarreau sosem tanult meg semmilyen hangszeren sem játszani, viszont a hangja elsőrangú hangszerként működik már évtizedek óta. Most a gitáros George Bensonnal együtt fog majd koncertezni Budapesten, ami Jarreau szerint "két érett művész csodálatos szövetsége". Az [origo]-nak adott interjújában az énekes elmondta azt is, hogy aggódik a zeneipar agóniája miatt és hogy ki volt az a magyar ember, aki elindította a zenészi pályáján.

Az M0-s lehet a fejlesztők új célpontja

Ingatlan2007.07.16, 15:00

Az eddig tapasztaltakhoz képest kisebb mértékben összpontosul a magyarországi ipari ingatlanok piaca a fővárosra és környékére, noha még mindig ez a fókuszpont - derül ki a CB Richard Ellis második negyedéves gyorsjelentéséből.

Szimbolikus igent mondott két lány

Itthon2007.07.14, 13:08

Két lány fogadott jelképesen örök hűséget egymásnak a Humanista Párt által szervezett politikai figyelemkeltő megmozduláson szombaton, a fővárosi Batthyány téren.

Száguldó vonatok földjévé tenné Európát az unió

Nagyvilág2007.07.13, 11:32

Képzelje el, hogy modern vonatok száguldanak keresztül-kasul Európán, nincs a repülőterekről ismert várakozás, biztonsági ellenőrzés, elveszett poggyász, késő, és törölt járatok. A vonaton internetezhet, filmet nézhet, ehet-ihat, majd néhány óra múlva valamelyik belvárosi pályaudvaron kiszállhat. Erről a jövőről álmodozik a német, a francia, a svájci, a belga és a holland vasúttársaság, amelyek néhány napja szövetséget kötöttek nagysebességű vonathálózataik egybekapcsolására. Egyelőre csak a jegyeket árulják majd közösen, de forradalmat ígérnek.

Hétfőtől ismét vizet osztanak a fővárosban

Itthon2007.07.13, 16:25

Felkészül a főváros a jövő hét elején várható hőségre: összeül a védelmi bizottság, megszervezték a vízosztást, és üzembe áll a városközpontban a mobil vízcsomagoló gép is. Az utakat és a villamossíneket locsolóautók hűtik majd, az útfelújításon dolgozók pedig bármennyit ihatnak.

Juliskának azért örültek a lerázott romák

Itthon2007.07.13, 10:31

Miért nem csomagolhattak nápolyit a szabadszállási roma asszonyok? A történetet vizsgáló hatóság szerint nem akartak cigányokat felvenni a cégek, amelyek azonban azt állítják, félreértés történt. A roma nőket megdöbbentette, hogy érettségijük és munkatapasztalatuk ellenére így jártak, de az jólesett nekik, hogy a városban többen is kiálltak mellettük. Igaz, akad olyan szereplő is, akinek már "tele van a bogyója" az üggyel.

A kőröshegyi völgyhíd műszaki szemmel

Tudomány2007.07.13, 11:17

Augusztus 8-án adják át a forgalomnak Magyarország legnagyobb feszített vasbeton hídját, a kőröshegyi völgyhidat. A Budapestről Horvátország és Szlovénia irányába épülő M7-es autópálya Balaton melletti szakaszán létesült viadukt kezdetektől fogva indulatokat és vitákat gerjesztett, melyeket különböző fórumokon beszéltek, illetve beszélnek meg a hozzáértők. Az [origo] Tudomány rovata mindezen disputáktól függetlenül annak járt utána, hogy ez a méreteit tekintve kétségkívül különlegesen nagy, építési technológiájában újszerű megoldásokat hozó szerkezet hogyan épült fel.

Homályos jövővel kecsegtet az USA vízumügyben

Itthon2007.07.12, 14:04

Még a nyáron elfogadhatja az amerikai kongresszus a vízumkérdésről szóló előterjesztést, és jövőre már "valami történhet". Erről az USA külügyi államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten. Daniel Fried szerint George Bush még szeretné elnökként megélni, hogy az olyan országok,, mint Magyarország belépjenek a vízummenteségi programba.

Zónás ingatlanadót akar a volt OLÉH-elnök

Ingatlan2007.07.12, 17:52

Átlagosan 20 ezer forintos mértékű ingatlanadót tartana jónak a nemrég megszűnt Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal volt, az Ingatlan Parlament jelenlegi első embere. Borsi László szerint három évbe telik megteremteni az értékalapú adózás feltételeit.

A lecsupaszított metrót kifizeti az EU

Itthon2007.07.11, 17:24

Ha nem is annyit, mint amivel Magyarországon számoltak, de mégis több mint 180 milliárd forintot ad az Európai Unió a budapesti négyes metróra. Az [origo] számításai szerint összeg a kormány és a főváros saját pénzével együtt elegendő lehet a metró első szakaszának a megépítésére, városfejlesztő beruházások nélkül.

Félmillió fővárosi vett üdülési csekket

[origo] utazás2008.03.31, 12:45

A fővárosban az első hat hónapban 9,68 milliárd forint értékben vásároltak a gazdálkodók kedvezményes üdülési csekket, ami 15 százalékkal több az előző év azonos időszakinál - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kedden.

Állatkertben végezheti a szökevény piton

Itthon2007.07.09, 14:04

Bizonytalan a plébános macskáját fenyegető szökős kígyó sorsa, mert a hivatásos állatbefogó nem adja oda az érte jelentkező férfinak, mert szerinte nincs szabályos engedélye a hüllő tartására. A piton gazdája viszont azt állítja, regisztrált kígyóról van szó, aki életében most először lógott meg. A szökevény így végül az állatkertben köthet ki.

Több utasra számítanak a fapadosok

[origo] utazás2008.05.20, 12:35

A kapacitások növelése mellett bővülő utasforgalomra számítanak Ferihegyről közlekedő járataikon az idén nyáron a diszkont légitársaságok. A legkedveltebb úti célok továbbra is a görög szigetek, valamint a spanyol és olasz üdülőhelyek lesznek.

Kádár Jánosra emlékeztek

Itthon2007.07.07, 12:34

A 18 évvel ezelőtt elhunyt Kádár Jánosra emlékeztek szombaton a Magyarországi Munkáspárt 2006 tagjai és szimpatizánsai Budapesten, a Fiumei úti Sírkertben.

Ő a Gyula

Itthon2007.07.07, 14:29

Aki Horn Gyulát bántja, az MSZP-t bántja, mert ő a baloldal hőse - demonstrált az egykori miniszterelnök mellett az MSZP és holdudvara a 75. születésnapjára rendezett fogadáson. A Budai Várban tényleg mindenki ott volt, aki számít a baloldalon, még Mihail Gorbacsov is Budapestre érkezett, hogy köszöntse Hornt.

A spanyolokat is legyőzték férfi pólósaink

Sport2007.07.06, 00:01

A férfi vízilabda Világliga első igazi rangadóján a világbajnoki ezüst- és bronzérmes csapott össze a Margitszigeten. A spanyolok ráadásul a legerősebb keretükkel érkeztek Budapestre, a mieink mellett azonban nem csak a hazai pálya előnye szólt. A magyar csapat végül parádés kezdésének köszönhetően háromgólos győzelmet aratott.

Októberben jönnek a pingpong egyeduralkodói

Sport2007.07.06, 15:32

Véglegessé vált, hogy október 8-án vagy 9-én Budapesten vendégszerepel az olimpiai és világbajnok kínai nőiasztalitenisz-válogatott, amely Bátorfi Csilla búcsúztatására érkezik a magyar fővárosba. Erről Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára adott tájékoztatást pénteken.

22 helyen túrják egyszerre az utat Budapesten

Itthon2007.07.05, 09:27

Rendszeresen dugót okoz a fővárosban, hogy egyszerre 22 helyen folyik út- és közműfelújítás - írja a Népszabadság. A lap szerint a főváros idén, összesen 108 kilométer utat újít fel, ebből eddig 27 kilométernyivel végeztek.

Túlélési tippek a budapesti sivataghoz

Itthon2007.07.04, 17:23

Félreeső helyeken, parkok fái közt lapul a legtöbb budapesti ivókút, ráadásul sokukból nem is folyik víz. A modern kutak drágák, a régiek hol működnek, hol nem, elzárásukra számos indok létezik a rongálásoktól az önkormányzatok takarékoskosságáig. A főbb közlekedési útvonalakon csak a bekéredzkedés vagy az utcai árusok, boltok kínálata mentheti meg a szomjazókat. Ha önnek nincs varázserejű vízkereső botja, akkor tartson az [origo]-val a pesti ivóvizek felderítésére!

Kővágót megtréfálhatja az iráni diszkoszvető

Sport2007.07.03, 14:58

Egyértelműen a férfi diszkoszvetés lesz a slágerszáma a hét végi Honvéd-kupa nemzetközi atlétikai versenynek, amelyen elindul az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán és a világranglistán jelenleg tizenkettedik Máté Gábor is. Ám mégsem ők az igazi esélyesek, hanem egy iráni dobó, a junior világbajnok Hadadi, aki hatodik a világranglistán.

Nyártól drágul a taxi Budapesten

Gazdaság2007.07.03, 13:46

Júniustól drágábban taxizhatunk, amennyiben a fővárosi közgyűlés a jövő hónapban napirendre tűzi és megszavazza a cégek ajánlatát. Mivel a drosztok díját már áprilistól megemelték az eddigi 19 ezer forintról 24 ezer forintra, így nőtt a várakozás díja, a taxisok ezért is ragaszkodnak a tarifaemeléshez.

Több tucatnyi sérült egy buszbalesetben

Itthon2007.07.03, 10:15

Turistabusz karambolozott kedd reggel a főváros XXIII. kerületében. A jármű letért az útról, és egy gyár területére zuhant. A balesetben harminchat ember megsérült, 16-an súlyosan. Többen be is szorultak a roncsok közé, de őket már sikerült kiszabadítani.

Dugókat keresnek a rendőrök Budapesten

Itthon2007.07.02, 16:40

A Budapesten közlekedők segítségével keresi a rendőrség azokat az útszakaszokat, ahol a leggyakrabban alakulnak ki dugók. Az [origo] által megkérdezett taxicég kapásból felsorolt öt kritikus pontot, ahol valóban szükség lenne rendőrökre, ők ugyanis már jelenlétükkel fegyelmezhetnék az autósokat.

Megégett egy férfi a fővárosban

Itthon2007.07.02, 22:06

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba egy középkorú férfit Budapesten, aki egy parkolóban szenvedett - eddig tisztázatlan körülmények között - égési sérüléseket hétfőn késő este.

Vitézy Dávid: "Feneketlen zsákba önti pénzét a főváros"

Vendégszoba2007.07.02, 18:01

Ötven százaléknál kevesebb az esély arra, hogy 2015 előtt elkészül a 4-es metró Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti szakasza - így vélekedett a Vendégszobában a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, Vitézy Dávid. A tavaly a BKV felügyelőbizottságába is beválasztott fiatal szakembert olvasóink a metró mellett faggatták a pótlóbuszok és az útfelújítások összehangolásáról, a Combinók (nem létező) légkondicionálásáról és az 1-es villamos budai sanszairól is.

Kamarás Máté: "Ich bin ein wahr Monarchie-Kind"

Vendégszoba2007.07.02, 15:02

Kamarás Máté bécsi és japán sikerei között néha hazaugrik Magyarországra is. "Ich bin ein wahr Monarchie-Kind" - vallja a fiatal musical-színész, aki Bécs után most Budapesten is Herbert szerepét játssza a Roman Polanski-féle Vámpírok Báljá-ban. Szerelmes levelek garmadát kapja, álomtestéről és hangjáról egyként áradoznak a rajongók a fórumokon, míg ő megállás nélkül pörög szülővárosa, Miskolc, Bécs, Tokio és Budapest között. Kamarás Mátét az új musical-előadásról, csipkés alsóneműkről és példaképekről faggatták az olvasók a Vendégszobában.

Matthäus Husztit dicséri és az újságírókat bírálja

Sport2007.07.02, 14:51

Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az újságírók és a klubok akadályozták a munkáját Budapesten. A német válogatott és Bayern München korábbi világhírű játékosa Huszti Szabolcsot dicsérte a Süddeutsche Zeitungnak.

Bevezető a vadkempingezés rengetegébe

Itthon2007.07.01, 10:14

Sokan gondolják, hogy Magyarországon nem szabad vadkempingezni, pedig az erdők-mezők nagy része a törvény szerint is nyitva áll a kaladvágyók előtt. Miben más a vadregény, mint a kiépített kempingek? Mire kell figyelni, ha nekivágunk a rengetegnek? Ismerje meg a vadkempingezés szabályait, a vadkempingezők tízparancsolatát. Járja végig a vadkempingezés világát az [origo]-val!

Két kisgyerekkel együtt patakba borult egy autó Budapesten

Itthon2007.06.30, 13:12

Két kisgyerekkel - egy három- és egy négyévessel - együtt a főváros XI. kerületében patakba borult egy személyautó szombaton.

Már a metrótartalékot fölözik a kivitelezők

Itthon2007.06.29, 15:44

Több milliárd forint értékben kérik túlmunkák kifizetését a négyes metró kivitelezői, amivel tovább drágítják a beruházást. Forrásaink szerint a cégek tudják, a főváros nem vállalna újabb csúszást, ezért bátran kérhetnek "egészen vad összegeket is". Demszky Gábor diplomáciai úton állítaná le a 28 milliárdos tartalékkeretet kóstolgató cégeket.

Kasabian: "Azt csinálunk, amit akarunk"

Szórakozás2007.06.29, 16:29

Csütörtökön este lépett fel Budapesten korunk egyik legnépszerűbb brit rockzenekara, a Kasabian. Előtte a zenekar két tagja adott interjút az [origo]-nak, és beszélt arról, hogy mit kerestek három éve egy volt szovjet laktanyában, no meg arról, hogy miért is jó manapság brit gitárzenekarban játszani.

Thaiföld bemutatkozik a Kongresszusi Központban

[origo] utazás2008.05.14, 11:14

Csütörtökön nyitotta meg kapuit és péntektől várja az érdeklődőket a Budapesti Kongresszusi Központban a Thaiföld Expo 2007 nevű kiállítás és vásár, ahol a látogatók megismerkedhetnek a dél-kelet ázsiai ország látnivalóival, kultúrájával, de a különböző thaiföldi kiállítók termékeivel is.

Harc az újpesti jégcsarnok bezárása ellen

Sport2007.06.28, 15:15

Teljes megszűnés fenyegeti a káposztásmegyeri jégcsarnokot, a IV. kerület polgármestere feljelentést fontolgat az ügyben. Erről és a jégcsarnok körül kialakult helyzetről Derce Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Budapesten.

Kikosarazták Szekerest Moszkvában

Nagyvilág2007.06.28, 17:53

Nem fogadta Szekeres Imre honvédelmi minisztert Moszkvában Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter. A Nyezaviszimaja Gazeta szerint azért, mert az orosz tábornokoknak nem tetszett, hogy Budapest teljes mértékben támogatta NATO-szövetségeseit az európai hagyományos haderőket korlátozó CFE-szerződés vitás kérdésben. A Magyar Nemzet szerint Szekeres pedig egy új orosz-magyar katonai megállapodásról és haditechnikai fejlesztésekről tárgyalt volna.

Budapesten találkozna a pátriárkával a pápa

Itthon2007.06.27, 07:23

Magyarországon tartaná történelmi találkozóját XVI. Benedek pápa és II. Alekszij pátriárka egy olasz hetilap szerint - derül ki a Népszabadság szerdai számából. Korábban már egyszer felmerült, hogy Budapest legyen a helyszíne az eseménynek.

Leszúrtak egy férfit a fővárosban

Itthon2007.06.26, 19:17

Meghalt az a negyvenéves férfi, akit mellkason szúrt egy nő kedden Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Eloltották a tüzet az APEH oktatási központjában

Itthon2007.06.26, 19:15

Eloltották azt a tüzet, ami a főváros III. kerületében a Királyok útján, az APEH oktatási központjában gyulladt ki. Személyi sérülés nem történt.

A társasházi lakások a legkelendőbbek

Ingatlan2007.06.25, 16:14

Budapesten és vidéken is a társasházi lakások adják az ingatlanforgalom túlnyomó részét - olvasható az Otthon Centrum legújabb elemzésében. Az ingatlanforgalmazó vállalkozás az irodahálózata által az elmúlt egy évben eladott lakóingatlanok adatait összesítette és elemezte.

Új trendek a lakáspiacon

Ingatlan2007.06.25, 16:23

Az elmúlt néhány év az ingatlanpiac felső szegmenseiben jelentős változásokat hozott. A keresletet a korábbinál szélesebb szempontrendszer jellemzi: az ingatlan elhelyezkedésén és méretén kívül sok más is nagyobb jelentőséget kapott. A penthouse és a loft mára már a szélesebb közönség köreiben is nagy népszerűségnek örvend.

Búvárok szüntették meg a szivárgást az elsüllyedt hajóból

Itthon2007.06.24, 22:43

Sikerült kiemelni és elszállítani a léket kapott tolóhajót Budapest, IV. kerületénél. A vízijármű tartályából gázolaj szivárgott, ezt is sikerült megállítania a tűzoltóknak és a buvároknak - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Polgár Judit hatszor kikapott a sakknapon

Sport2007.06.24, 21:45

Nagy érdeklődés közepette rendezték meg az Aquaprofit-Polgár Sakknapot vasárnap Budapesten, amelyen végül 115-en mérhették össze tudásukat a három Polgár nővér valamelyikével, Judittal, Zsuzsával vagy Zsófiával.

Lehet megállapodás az egészségbiztosításról

Itthon2007.06.23, 13:17

Hiller István, az MSZP alelnöke jó esélyt lát arra, hogy a vasárnapi koalíciós egyeztetésen megállapodjanak az egészségbiztosítás átalakításáról. Erről a politikus szombaton Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.

Újabb KIA szalon és szerviz nyílt Budapesten

Auto2007.06.22, 15:55

A Duna Autó Zrt. 2007. június 14-én hivatalosan is megnyitotta legújabb budapesti autószalonját, amely KIA márkát képviseli. Ormos István, a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója méltán lehet büszke a cég fejlődésére, hiszen az év eleje óta ez a harmadik szalonavató ünnepség, és ezzel az átadással 14-re emelkedett az Autóvárosban értékesített autómárkák száma.

Több sérültje is volt az esti viharnak

Itthon2007.06.22, 09:06

Hatan sérültek meg könyebben a Budapesten átvonuló vihar következtében. A mentők és a tűzoltók számos esethez vonultak ki. A repülőteret csak a vihar elvonultával nyitották meg újra. A fővárosi közterület-fenntartók az éjjel folyamatosan takarították a vihar által letört faágakat. A BKV járatai menetrend szerint elindulhattak hajnalban. 

A kontinentális Horvátország a Nagycsarnokban

[origo] utazás2007.06.22, 09:56

A kontinentális Horvátország: Eszék (Osijek), Varasd (Varazdin), Csáktornya (Cakovec) és környéke mutatkozik be Isztria és Dalmácia után csütörtöktől három napon át Budapesten, a Vámház körúti Nagycsarnokban.

Rálőttek egy férfire a XIV. kerületben

Itthon2007.06.20, 23:28

Meglőttek és életveszélyesen megsebesítettek egy férfit Budapest XIV. kerületében.

Megint felpofoztak egy parkolóőrt Pesten

Itthon2007.06.20, 17:50

Megint bántalmaztak egy parkolóőrt a fővárosban, amikor meg akart bírságolni egy autóst. Az egyelőre ismeretlen férfi felpofozta a bírságot visszavonni nem akaró ellenőrt, majd elszaladt.

Kigyulladt egy raktár a III. kerületben

Itthon2007.06.20, 22:59

Kigyulladt egy raktárépület a főváros III. kerületében, a Bécsi úton szerdán este.

Robbanás volt egy Teréz körúti épületben

Itthon2007.06.20, 11:02

Robbanás történt Budapesten, egy Teréz körúti ötemeletes épület harmadik emeletén. Egy életveszélyes, és egy könnyű sérültje van a robbanásnak. Fél tíztől újra járható a nagykörút, miután a Blaha Lujza tér irányába korábban lezárt két sávot felszabadították.

Sportolhatunk, randevúzhatunk és vásárolgathatunk is az új belvárosban

Női Lapozó2007.06.19, 12:13

Éttermek, kávézók, fitness terem és sétálóutca is épül Budapest szívében.

Drogdílereket fogtak el Budapesten

Itthon2007.06.19, 19:47

Két kábítószert értékesítő csoportot számolt fel a rendőrség az elmúlt napokban - közölte Kormos Endre alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője. A BRFK rendőrei a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együttműködve még pénteken fogták el G. Jánost és két társát.

A külügyi bizottság támogatta Kiss Péter kinevezését

Itthon2007.06.19, 18:57

Az Országgyűlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottsága 11 igen és nyolc nem szavazattal támogatta Kiss Péter kancelláriaminiszterré való kinevezését kedden Budapesten.

Budapestről startolhat a Tour de France

Sport2007.06.18, 17:35

Az MTI értesülése szerint Budapest bejelentkezett a 2010-es vagy 2011-es Tour de France kerékpáros körverseny rajtjára. A hírt Eisenkrammer Károly, a franciaországi viadal rendezőivel jó kapcsolatot ápoló Tour de Hongrie-főszervező megerősítette.

Gázrobbanás lehetett egy zuglói bérházban

Itthon2007.06.16, 16:51

Egy lakás kiégett, két másik pedig lakhatatlanná vált Budapesten, amikor vélhetően gázrobbanás történt egy zuglói bérházban. Az egyik lakó súlyosan megégett, őt kórházba szállították.

Mégis lesz magyar-olasz futballmeccs

Sport2007.06.15, 11:39

A Magyar Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy augusztus 22-én sor kerül a világbajnok olasz válogatott vendégjátékára Budapesten. Az MLSZ honlapján olvasható Giancarlo Abetének, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnökének faxüzenete, amelyben jelezte, hogy elfogadják a meghívást.

A politika befolyásolta Berlin építészetét

Ingatlan2007.06.15, 18:37

A politika folyamatosan beleszólt az építészek dolgába Berlin két részének egyesítése után - mondta Hans Stimmann nemrég leköszönt berlini főépítész egy szakmai tájékoztatón péntek délután Budapesten.

Felrobbant egy családi ház Budapesten

Itthon2007.06.15, 08:42

Gázrobbanás miatt romba dőlt egy családi ház Budapesten péntek hajnali fél kettő tájban a XX. kerületi Kölcsey utcában. A tűzoltók egy férfit mentettek ki a romok alól, állapota életveszélyes.

Külföldi cég részvénye kerül a BÉT-re

Archívum2007.06.14, 13:29

Az Orco Property Group 1 304 348 darab új részvényt bocsátott ki 115 eurós áron, a túljegyzési opció 195 652 darab - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján, amelyre a Budapesti Értéktőzsdén került sor csütörtökön.

Csehország bemutatkozik a Vásárcsarnokban

[origo] utazás2008.05.14, 13:25

Cseh Napok a Budapesti Nagyvásárcsarnokban címmel Csehország sokszínűségét, idegenforgalmi látványosságait, kulturális emlékeit, élelmiszergazdaságát, művészetét mutatják be csütörtöktől szombatig Budapesten a Vámház körúti vásárcsarnokban.

Sztrádák mellé épülnek az ipari parkok

Gazdaság2007.06.14, 07:51

Továbbra is Budapestre és környékére összpontosulnak az ipari ingatlanok Magyarországon. Bár az ország területén már 190 ipari parki címmel rendelkező létesítmény található, ezek túlnyomó része a helyi önkormányzatok tulajdonában van, és főként csak abban az esetben valósítanak meg fejlesztést a parkok területén, ha már megvan rá az igény.

Száz szimultán a Polgár lányok ellen

Sport2007.06.14, 12:07

Tíz év után újra együtt játszanak a Polgár lányok: az egyformán sakkolimpiai bajnok Judit, Zsófia és Zsuzsa június 24-én Budapesten ad szimultánt.

Megvan a DNS-vizsgálat eredménye

Itthon2007.06.14, 16:24

Már az ügyészek kezében van annak a DNS-vizsgálatnak az eredménye, amelyet a Múzeum körúti nemi erőszakkal vádolt rendőrök ügyében készítettek a szakértők. A szakvélemény tartalmát az ügyészség egyelőre nem ismertette, kiszivárgott információk szerint viszont a vizsgálat nem tartalmaz terhelő bizonyítékot.

Bárdosi földbe döngölné Európát

Sport2007.06.13, 09:07

Budapesten, a Nemzeti Sportcsarnokban rendezik június 15 és 17 között a 13. felnőtt amatőr szumó Európa-bajnokságot. Magyarország harmadszor ad otthont a kontinens viadalnak, hiszen 2003-ban Szolnokon, 2004-ben pedig Visegrádon vetélkedtek egymással Európa legjobbjai a dohion. A felnőttek mellett a junior és kadett korosztályú szumósok is megmérkőznek egymással a hétvégén. A szövetségi kapitány, Tar Mihály 10 medáliát vár tanítványaitól. Az esélyek között tartják számon Bárdosi Sándort, aki pár hete hagyott föl a birkózással.

Húsz kilón feneklik meg a női tűzoltóálom

Itthon2007.06.12, 15:12

Lehet egy nő bármilyen erős és rátermett, égő házakat csak férfiak olthatnak Magyarországon. Nőt nem vesznek fel a tűzoltóság éles helyzeteket kezelő, vonuló állományába, pedig a fővárosban kevesebb tűzoltó dolgozik, mint amennyire szükség lenne. A katasztrófavédelmi szóvivő szerint a tiltó rendeletek a nőket védik a túlzott megterheléstől, akiknek így jobbára irodai munkákkal kell beérniük. Az országban eddig egyetlen női tűzoltóparancsnok volt, de már őt is leváltották.

"Az olimpia elsősorban nem pénzkérdés"

Gazdaság2007.06.12, 07:37

A labdarúgó Európa-bajnoki pályázat látványos kudarca után újra fellángoltak a viták arról, nem kerget-e délibábot a 2020-as olimpia megpályázásáért lobbizó, egyebek mellett az ország legnagyobb vállalatait maga mögött tudó BOM. A szervezet vezetője, Szalay-Berzeviczy Attila - a Budapesti Értéktőzsde elnöke - úgy véli, pénzügyileg távolról sem megvalósíthatatlan a budapesti olimpia, még a magyar gazdaság jelenlegi helyzetében sem.

Fantomorvosok százai maradtak a kórházak nyakán

Itthon2007.06.11, 13:43

A kórházbezárások és osztály-összevonások miatt több ezer orvost és ápolót kellett volna elküldeniük a kórházaknak, eddig azonban a kórházak által önként vállalt létszám alig negyedének mondtak fel. A túlélésre játszó orvosok magánrendelőjük és a megmaradt kórházak között bolyonganak betegeikkel, vidékre viszont az állami támogatás és az orvoshiány ellenére sem költöznének. Békési László magánkórház-igazgató szerint a lapátra tett orvosok és a konfliktus megúszására játszó önkormányzatok a csodában bíznak. A kórházszövetség szerint viszont még csak most ér ide az elbocsátási hullám.

Viharok országszerte - a fővárost is eléri

Időjárás2007.06.10, 19:50

Vasárnap az ismét fülledtté vált levegőn sokfelé alakult ki felhőszakadás, jégeső. Leginkább az ország északi és keleti vidékére voltak jellemzők a nagy viharok. Budapestet este nyolc óra körül északról egy viharzóna éri el.

Most
Top 12 óra
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló