hirdetés

Budapest

címke rss

Bodrogi a Millenárisra várja rajongóit

Sport2008.04.18, 12:31

Megérkezett Budapestre Bodrogi László, a tavalyi országúti kerékpáros világbajnokság egyéni időfutamának ezüstérmese, aki egyenesen Pekingből, az olimpia helyszínéről látogatott haza.

Sztrájk idején is tiltott zóna a buszsáv

Auto2008.04.17, 18:13

Pénteken ismét megbénulhat a főváros közlekedése, ha az utolsó pillanatban nem sikerül megegyeznie a BKV-nak a szakszervezeteivel. A legutóbbi munkabeszüntetés tapasztalatai alapján összegyűjtöttük, mire lehet számítani a közlekedésben.

Melegítenek a sztrájkra a pestiek

Itthon2008.04.17, 21:57

Pénteken még a buszvezetők is autóval mennek a munkahelyükre: bár a buszok nem indulnak el hajnalban, a sofőrök munkaruhában a telephelyükön töltik majd a napot. A budapestiek nem estek pánikba a pénteki sztrájk miatt, némi szervezéssel előbb-utóbb odaérnek, ahová akarnak. Még akkor is, ha két és fél órát kell gyalogolniuk. A sztrájk miatt még az sem mérges igazán, akit legutóbb kirúgtak a munkahelyéről a késés miatt. Az [origo] budapestieket kérdezett a BKV nélküli nap túléléséről.

Olcsón bérel lakást a Terézvárostól Batiz

Itthon2008.04.17, 14:07

Olcsón bérel egy Andrássy úti lakást Batiz András volt kormányszóvivő - írta a csütörtöki Magyar Nemzet. Batiz 2001-ben jutott hozzá a terézvárosi bérlakáshoz - erre a lehetőség szerinte minden magyar állampolgár előtt nyitva állt akkor.

Pénteken sztrájkol a BKV

Itthon2008.04.16, 23:51

Megtartják pénteken egész napos munkabeszüntetésüket a BKV-szakszervezetek, miután szerdán sem sikerült megegyezni a közlekedési társaság vezetőségével - jelentették be a sztrájkbizottság tagjai. Délután négy órától tárgyaltak egymással a BKV-szakszervezetek képviselői és a cég vezetői, de az egyeztetés ismét eredménytelen volt. Az esti utolsó fordulóban sem született megállapodás, pedig a főváros tett már egy gesztust: csak májusban dönt a BKV paraméterkönyvéről, addig további adatokat gyűjtenek be a menetrend átalakításáról.

Télből a nyárba - utazások melegebb vidékekre

[origo] utazás2010.12.07, 10:09

A téli hónapokban, aki teheti, igyekszik menekülni a fagyos időjárás elől és legalább néhány napot melegebb éghajlaton eltölteni. A téli nyaralás ma már nem jelent feltétlenül luxusutakat, kis utánajárással jelentős összegek takaríthatók meg. Aki spórolni szeretne, nem kell feltétlenül messzire utaznia, Budapesttől néhány órásnyi repülőútra is kellemes meleg időjárást találhat.

Egy tucat belvárosi cigiző már ráfaragott

Itthon2008.04.16, 16:09

Április elejétől helyszíni bírsággal bünteti a lipótvárosi önkormányzat a cigarettacsikkek eldobóit. A határozat életbe lépese óta eddig 15-20 embert büntettek meg.

Képes kalauz az Azori-szigetekről

[origo] utazás2008.04.16, 13:27

Az amerikai és az európai partoktól szinte egyenlő távolságra található Azori-szigeteken olyan páratlan természeti csodának lehetünk szem- és fültanúi, mint amilyen az ámbrás cetek vonulása és párbeszéde, de kipróbálhatjuk a gejzírben sült ételeket is.

Logisztikai óriásprojekt Pátyon

Ingatlan2008.04.16, 14:00

A magyar ingatlanpiacon régóta aktív, osztrák Europolis újabb 130 millió eurós beruházást tervez Budapest közelében. A hatalmas logisztikai park végső formáját 2017-re nyeri el.

Budapesten az emberiség bölcsője

Partytár2008.04.16, 17:31

A Tilos Rádió World Party egyéves programsorozatának harmadik állomása az Afrika Tematikus Hét, ami egy audiovizuális kulturális eseménnyel zárul április 19-én este nyolc órától Budapesten a Gödör Klubban.

Szerdán eldől a pénteki BKV-sztrájk sorsa

Itthon2008.04.16, 10:48

Szerdán dől el, hogy a BKV-szakszrvezetek sztrájkolnak-e pénteken, a reggeli egyeztetések nem vezettek eredményre. A szakszervezet a paraméterkönyv visszavonását követeli, a dokumentumot azonban várhatóan a főváros városüzemeltetési bizottsága sem fogadja el. A BKV gazdaságának rendbetételére még nincs megoldás, a kormány nem ad pénzt. A Szonda Ipsos a Népszabadság megbízásából készített felmérése szerint a magyarok kétharmada egyetért ezzel.

Veszélybe kerülhet a szennyvíztisztító Csepelen

Itthon2008.04.16, 09:04

A XVIII. kerület ellenállásán bukhat a csepeli szennyvíztisztító megépülése - írja a Népszabadság. A kerületi Cséry-telepen kellene megépülnie egy komposztálóműnek, amely nélkül újra kellene tervezni a szennyvíztisztító telep megvalósítását. Ezzel pedig veszélybe kerülhet a 80 milliárdos uniós támogatás. A kerület viszont szívesen felbontaná a komposztálóról szóló szerződést.

20 millió légiutas látja a budapesti kampányt

[origo] utazás2008.04.16, 13:02

A budapesti téli turisztikai szezon fellendítése érdekében indított Budapest Winter Invasion kampány híre a magyar nemzeti légitársaság oneworld szövetségi tagságának köszönhetően havonta átlagosan több mint 20 millió légi utashoz jut el világszerte - közölte a Malév a távirati irodával.

A főváros nem fogadja el a BKV paraméterkönyvét

Itthon2008.04.15, 21:29

Jelenlegi formájában elfogadásra alkalmatlan a BKV paraméterkönyve, főmenetrendjének tervezete - nyilatkozta Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke.

A szenvedélybetegeket félti az ombudsman

Itthon2008.04.15, 18:03

Veszélyeztetheti a szenvedélybetegek ellátását az Országos Addiktológiai Intézet megszűnése - közölte Szabó Máté. Az ombudsman szerint az elmaradozó betegek egyéni és közösségi veszélyforrást jelenthetnek, elsősorban Budapesten. Az egészségügyi tárca szerint a megszűnő intézmény nem végzett gyógyító munkát, így a betegek továbbra is megkapják az ellátást.

Keddtől már nem Antal Attila a BKV-vezér

Itthon2008.04.15, 17:50

Április 15-i hatállyal távozik posztjáról Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - döntött a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottsága. Felveheti az eddig az időpontig járó fizetését, az ez után kiszámolt táppénzt, illetve a tavalyi munkája után megszavazott 12 milliós prémiumát, de végkielégítést nem kap. Antal kevesebb, mint 16 hónapot töltött a BKV vezérigazgatói székben.

Az autósok pénzéből segítenék ki a BKV-t

Itthon2008.04.15, 18:29

Várhatóan tovább emelkednek a parkolási díjak Budapesten, ami mellett újabb fizetős zónák kijelölése is várható. Ezeket az ötleteket tartalamazza egy új koncepció, amit - ha nem jár pluszköltséggel - a főváros közlekedési tanácsnoka is támogat. A mintegy 1-1,5 milliárdos bevétel a BKV kasszájába kerülne.

Vízbetörések a mélyépítéseken - régi térképeken a főváros ősvízrajza

Tudomány2008.04.14, 17:41

Április 8-án éjjel intenzív vízbetörés miatt omlott be a Rákóczi téri metróépítkezés munkaterületének egy része. Vajon előrejelezhetők-e az ilyen események, vagy legalább kalkulálhatunk ezek valószínűségével? A válaszokat részben a városgeológiától, illetve a beépítés előtti vízrajz ismeretétől várhatjuk.

Izgalmas hajrá a sakk-csb-n, 9-3-ra nyert a címvédő Aquaprofit

Sport2008.04.14, 17:00

A sakkcsapat-bajnokság első osztályában, a Szabó László csoportban vasárnap két előrehozott mérkőzést játszottak le. Az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram SK feladta pályaválasztói jogát, a Honvéd ellen Budapesten nyert 9-3-ra.  A nagy arányú győzelemmel a címvédő nyílttá tette a bajnoki cím sorsát. A BEAC vendégként érte el értékes sikerét.

Nem tud segíteni a sztrájktörésben a Volán

Itthon2008.04.14, 17:59

Nincs annyi szabad buszuk a Volán-társaságoknak, hogy ezekkel pótolni tudják a sztrájkoló BKV-járműveket, mondta a cég vezérigazgatója. A Főpolgármesteri Kabinet azt tervezi, hogy Volán-buszokkal próbálja enyhíteni a leendő BKV-sztrájk idején a közlekedési káoszt.

III. fitt.info fesztivál

Női Lapozó2008.04.14, 17:17

Április 19-én, szombaton a SYMA Rendezvénycsarnokban, a Discreet bemutatja a III. fitt.info fesztivált. Gyere, és próbáld ki a legújabb mozgástrendeket! Ez a nap a Te mozgásnapod, amikor exkluzív aerobik órákon vehetsz részt, trénereid világhírű prezenterek lesznek. Válaszd az élet fitt oldalát és váljék egészségedre!

Kiszervezne 110 milliárdnyi beruházást Budapest vezetése

Itthon2008.04.13, 18:02

Közel kéttucat beruházás lebonyolítását szervezné ki Budapest önkormányzata, összesen 110 milliárd forint értékben. A feladatkiszervezés révén elérnék, hogy közbeszerzések nélkül valósulnának meg a projektek.

Tizenegyezres rekordmezőny a Vivicittán

Sport2008.04.13, 22:45

Rekordlétszámú, 11 100 fős mezőny indult el a vasárnapi, 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futáson, Budapesten.

Útlezárások egy futóverseny miatt

Itthon2008.04.13, 11:11

Egy futóverseny miatt forgalomelterelésekre lehet számítani vasárnap a főváros több pontján. 

Ötvenkilenc embert állítottak elő a pénteki tüntetéseken

Itthon2008.04.12, 19:49

Garázdaság, rendzavarás, veszélyes eszköz birtoklása és engedetlenség miatt is állított elő a rendőrség embereket a pénteki tüntetéseken. Öt embert még keresnek. Budapesti orosz diplomaták elmentek körülnézni a Szabadság téri szovjet emlékműhöz, ahol a tüntetők péntek este szétdobálták a koszorúkat.

Kép: költöztetik az orrszarvúkat az állatkertben

Tudomány2008.04.11, 12:47

Zajlik az orrszarvúk költöztetése a budapesti állatkertben. Mivel Lulu, a nőstény vemhes, nem lehetett szó altatásról, így a két kifejlett állatnak és kicsinyüknek saját lábán kellett kijönniük a régi kifutóból. Easyboy, a hím és Layla már átért, Lulu még óvatoskodik. Ekkora monstrumokkal ilyen "manővert" utoljára száztíz éve vezényeltek le az állatkertben.

Lefülelték a külföldre dolgozó magyar luxusstricit

Itthon2008.04.11, 10:16

A Nemzeti Nyomozó Iroda letartóztatta egy modellügynökség magyar vezetőjét. A férfit azzal gyanúsítják, hogy ügynökségén keresztül prostituáltakat közvetített Európába és néhány arab országba - írja a Blikk.

Jogellenesen szednek útdíjat Budapesten

Itthon2008.04.11, 10:52

Az Alkotmánybíróság egyik rendelete szerint az önkormányzatok nem szedhetnek úthasználati díjat, ezért jogellenes a Fővárosi Közgyűlésnek az a határozata, amely útdíjat kér a teherfuvarozóktól - írja a Népszabadság.

Elégtek az utcai tehénszobrok egy raktártűzben

Itthon2008.04.10, 11:51

Elégtek a Tehénparádé kiállítási tárgyai, amikor kigyulladt egy raktár a főváros XII. kerületében. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Jamiroquai és még mások a Szigeten

Szórakozás2008.04.10, 13:23

Újabb fellépők névsorát hozta nyilvánosságra a Sziget szervezőirodája. Ennek alapján biztosra vehetjük, hogy augusztusban fellép majd az Óbudai-szigeten a Budapesten már sikerrel szereplő Jamiroquai, aztán a System Of A Down szólóban nyomuló énekese, Serj Tankian. Rajtuk kívül itt lesz még a liverpooli neo-posztpunk zenekar, a Wombats és a kelta-punk Flogging Molly is.

Hétvégi kirándulás a szentendrei skanzenbe

[origo] utazás2008.04.10, 16:37

Talán ez az ország legismertebb szabadtéri múzeuma, mégis kevesen ismerik és keveset tudunk róla. Ez alkalommal a magyarországi tájegységeket bemutató szentendrei skanzenbe invitáljuk olvasóinkat.

Kézzelfogható siker az absztrakt légiesség

Női Lapozó2008.04.10, 20:47

A tavasz a legnagyobb bevásárlóközpontok divatversenyét hozta Budapest vásárlóközönsége számára. A divatra érzékeny réteg meghódításáért folyó harcban az Arena Plaza tette meg a legmerészebb lépést - egész kommunikációját megújítva -, és úgy tűnik, ezzel a bátor hangnemváltással sikeresen vezeti be az értékteremtés új attitűdjét.

Elutasította a járatritkítást a BKV felügyelőbizottsága

Itthon2008.04.10, 17:20

Nemet mondott a járatritkításokra csütörtökön a BKV felügyelőbizottsága. A paraméterkönyv-tervezetről azonban majd csak a jövő héten mondja ki az utolsó szót a főváros városüzemeltetési bizottsága, ezért a szakszervezetek továbbra is fenntartják a péntekre szóló sztrájkfelhívást. Közben a kormány jelezte, nem ad több pénzt a BKV-nak.

IPCC: aszályokra és felhőszakadásokra kell számítanunk

Tudomány2008.04.10, 18:53

Visszahúzódó gleccserek, gyakoribb felhőszakadások, súlyos aszályok, sokasodó árvizek - csak néhány azokból a következményekből, amelyek a klímaváltozás miatt várnak ránk, és amelyek részben Magyarországot is érinteni fogják. Az ENSZ Budapesten ülésező Klímaváltozási Kormányközi Testülete elfogadta a klímaváltozás és a globális vízhelyzet viszonyát vizsgáló különjelentést.

Több mint tízezer résztvevőt várnak a 23. Vivicittára

Sport2008.04.10, 11:49

Áprilisban 13-án 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margitszigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.

Budapestre jön a Morcheeba

Partytár2008.04.09, 21:07

Az új lemezt bemutató Dive Deep turné keretében április 28-án hozzánk is ellátogat a Morcheeba. A tesók legutóbb nyáron jártak Magyarországon és Siófokon adtak egy azóta is sokat emlegetett koncertet, most a Petőfi Csarnokot tölti majd meg hangokkal.

A budapesti IPCC-ülés megnyitó fóruma képekben

Tudomány2008.04.10, 09:28

Az ENSZ Nobel-békedíjas Klímaváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) a héten ülésezik Budapesten a Kongresszusi Központban, zárt ajtók mögött, 300 szakember részvételével. Felvételek az ülés előestéjén az MTA dísztermében megtartott fórumról.

Egész napra leállhat a BKV a jövő pénteken

Itthon2008.04.09, 14:56

ŰŰJövő hét pénteken egész napra leállhat a BKV, mert továbbra sem sikerült megállapodniuk az érdekképviseleteknek a közlekedési társaság menedzsmentjével. Ezért 24 órás - pénteken 0 órától szombat 0 óráig tartó - teljes munkabeszüntetésre készülnek, a sztrájkfelhívást már át is nyújtották a cég vezetőségének, amely erre reagálva bejelentette: értetlenül állnak az újabb sztrájkbejelentés előtt. A fővárost a hétfői, 13 óráig tartó sztrájk is teljesen megbénította.

Klímaváltozás: most Budapestre figyel a világ

Tudomány2008.04.08, 09:14

Hogyan hat a vízhelyzetre a klímaváltozás? Mit tegyünk a megújuló energiaforrásokkal? És mire költsék azokat a milliókat, ami a Nobel-békedíjjal járt? Testközelből kaphatunk választ ezekre a kérdésekre: Budapesten ülésezik az ENSZ több ezer kutatót tömörítő Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete, a tavaly Al Gore-ral együtt díjazott IPCC.

MSZP: Új modell az egészségbiztosításra

Itthon2008.04.08, 22:01

Szakmai egyeztetést kezdett az MSZP az egészségbiztosítás általa javasolt új modelljéről; a hatályos jogszabály májusig nem változik - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője és Kökény Mihály, a párt egészségügyi szakpolitikusa kedden Budapesten, az MSZP-frakció ülése után.

Duma-István András moldvai csángó író-költő

Vendégszoba2008.04.08, 16:43

Duma-István András moldvai csángó író-költő a Kárpátokon túli Moldva egyik csángó falujában, Klézsén született 1955-ben. Érettségi után vasipari munkás lett, magyarul írni-olvasni magától tanult. A csángó magyar nyelv és kultúra megmentéséért harcol, erre hozta létre 1998-ban a "Mi magunkról" című újságot, majd a Klézse-Szeret alapítványt 1999-ben. A Bocskai-díjas költőnek 2000-ben jelent meg verseskötete az "Én országom Moldova". A "Csángó Mitológia" című kötet a csángók között még ma is továbbélő táltosvilág bizonyítékaiba, az általa részben megfejtett csángó rovásírásba ad lebilincselő betekintést. Könyveit elkapkodják, nagysikerrű ...

Kiss Péter: Nem a miniszterelnök-csere a megoldás

Itthon2008.04.08, 20:56

"A stabil kormányzáshoz nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út" - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter kedden Budapesten újságíróknak; közölte azt is, hogy az egészségbiztosítási törvényt korrigálni akarják, lényeges pontjait fenntartva.

Újjáélesztenék a Rákóczi utat

Ingatlan2008.04.08, 15:08

A városfejlesztési tervekkel összhangban, az ingatlanfejlesztők megállítanák Budapest egyik legforgalmasabb utcájának hanyatlását. A főépítész üdvözli a kereskedelmi folyosóra támaszkodó fejlesztéseket, és úgy véli, jó szervezéssel néhány éven belül a Rákóczi út visszanyerheti régi fényét.

Ketten meghaltak egy csepeli tűzben

Itthon2008.04.08, 10:29

Eddig ismeretlen okból kigyulladt kedd hajnalban Csepelen egy faépület. Két ember meghalt, egyikük egy nyolcéves gyerek.

Felfüggeszti a vasutassztrájkot a VDSZSZ

Itthon2008.04.07, 14:51

Délelőtt tíz órától felfüggesztette az éjfélkor kezdett sztrájkot a VDSZSZ. A MÁV szerint kifulladt a munkabeszüntetés, a szakszervezet viszont közölte: nem akar számháborúzni. A sztrájk alatt nem jártak a vonatok az ország több pontján, főleg a keleti országrészben: Miskolcon, Szegeden és Debrecenben is akadozott a forgalom. A MÁV arra számított, hogy a vonatok 65-70 százaléka közlekedik majd, de ennél kevesebb járt. A fővárosban alig pár vonat indult a Nyugati pályaudvarról, a Keletiben egyáltalán nem jártak szerelvények.

Demszky átérzi a sztrájkolók vágyait

Itthon2008.04.07, 16:15

Az államtól várja a BKV pénzügyi gondjainak megoldását Demszky Gábor, aki - bár elítéli a munkabeszüntetést - egyetért a sztrájkolók céljával. A városháza 18,5 milliárd forintot szeretne kapni a kormánytól, ami egyenesbe hozná a cég működését, és a főpolgármester szerint ez a konvergenciaprogrammal se lenne ellentétes. A BKV-nak óránként 80 millió megtakarítást hozott, a fővárosiaknak óránként egymilliárd veszteséget okozott a sztrájk.

Kivárnak a sztrájkkal a BKV-szakszervezetek

Itthon2008.04.07, 21:18

Sztrájkmoratóriumot kért a hétfői tárgyaláson Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a szakszervezetek képviselőitől addig az időpontig, amíg a fővárost értesítik arról, hogy megkapja-e a BKV Zrt. a 18,5 milliárd forint idei, plusz állami forrást.

Budapesten üléseznek a világ vezető klímaszakértői

Tudomány2008.04.07, 10:13

Budapesten tartja 28. ülésszakát az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC). A nem hivatalosan már vasárnap délután megkezdődött találkozó hétfőn az elnökségi üléssel folytatódik, amely kedden is tart. Maga az ülésszak szerdán-csütörtökön lesz, ahol több fontos kérdésben is döntés születhet.

Százak tiltakoztak a szélsőségek ellen Pesten

Itthon2008.04.07, 20:05

Egy flash mob keretében több száz ember tiltakozott a fővárosban a szélsőségek ellen. Tiltakozásukat az váltotta ki, hogy korábban Molotov-koktélt dobtak egy XIII. kerületi jegyirodára. A helyszínen demonstráltak bomberdzsekis fiatalok is, de a rendőrök nem engedték, hogy nyílt konfliktussá fajuljon a két egyidejű akció.

Újraindult a tömegközlekedés Budapesten

Itthon2008.04.07, 15:59

Délután egykor elindult mindhárom metró, majd az összes HÉV, a buszok és a villamosok is - közölte a BKV illetékese az [origo]-val. Körülbelül három órára lesz teljes a fővárosi tömegközlekedés. Dél körül már folyamatos volt az autók haladása Budapest belső területein, bár az átlagosnál nagyobb volt a forgalom a Nagykörúton, a Rákóczi és az Üllői úton. Mintegy 300 rendőr segíti a közlekedést. Kora reggel mindössze 4-5 busz, 8 villamos és egy HÉV indult el a fővárosban a BKV sztrájkja miatt.

Hajnalban sztrájkba lép a BKV

Itthon2008.04.06, 20:54

Káosz várható Budapesten és környékén hétfőn, mivel a BKV szakszervezetei bejelentették: megtartják a korábban beharangozott sztrájkot. Mivel a még elégséges szolgáltatásokról sem született megegyezés, valószínű, hogy a tömegközlekedés hétfőn üzemkezdetkor nem indul el. A munkabeszüntetés délután egy óráig tart, de a forgalom csak késő délután állhat helyre. A rendőrök és a taxis társaságok már készülnek a nagyüzemre.

Motoros légy, ne bogár!

Motor2008.04.06, 12:24

Az elmúlt nyolc évben 1013 olyan baleset történt Budapest útjain, amelyet motoros okozott - ebből 48 esetben meg is halt. Ne légy bogár! jelmondattal rendezett baleset-megelőzési programot a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton, bemutatóval, színészekkel és Talmácsival. Az esemény apropóján végigvesszük, mire érdemes figyelni a szezonkezdetkor.

Az ELTE a legnépszerűbb a felvételizők körében

Itthon2008.04.05, 09:09

Az ELTE vezeti az egyetemek rangsorát a felvételizők számát tekintve. A főiskolák között a Budapesti Gazdasági Főiskola áll az élen - derül ki az Országos Felsőoktatási Felvételi Információs Központ adataiból. Idén is több nő jelentkezett a felsőoktatásba, mint tavaly.

Negyven percig állt a 3-as metró

Itthon2008.04.04, 09:32

A BKV nem tudja, mitől hibásodott meg az egyik metrószerelvény péntek reggel. A műszaki hiba miatt a teljes vonalon lelassult a forgalom, a Deák tér és az Árpád híd közt pótlóbuszok jártak.

A BKV-vezér végkielégítéséről vitázik a főváros

Itthon2008.04.03, 20:00

Nem ért egyet a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció azzal, hogy Antal Attila BKV-vezérigazgató több tízmillió forintos végkielégítést kapjon az általa márciusban kétszer kezdeményezett felmentése kapcsán - nyilatkozta Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető annak kapcsán, hogy a városvezetés rövidesen ismét foglalkozik a cégvezető felmondásával.

Tizenegy embert keresnek március 15. miatt

Itthon2008.04.03, 16:33

Tizenegy embert keres a rendőrség - az eddig nyilvánosságra hozott 13 személy közül - a március 15-i zavargások miatt - közölte a BRFK szóvivője. Ketten már feladtál magukat. Ellenük hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt indult eljárás.

Fodor Gábor: A végsőkig kell keresni a megoldást

Itthon2008.04.03, 08:54

Az SZDSZ nagyon közel van a koalícióbó való lkilépéshez, de a végsőkig kell keresni a megoldást - mondta Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a Liberális Fiatalok Egyesületének rendezvényén szerdán, Budapesten.

Tőzsdei emelkedés reggel

Archívum2008.04.03, 09:10

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 113,75 pontos emelkedéssel, 22 159,88 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,52 százalékkal erősödött. A részvénypiac stabilizálódhat csütörtökön, jelentős ármozgások nem várhatók a Budapesti Értéktőzsdén.

Tinik siklatták ki heccből az 56-os villamost

Itthon2008.04.02, 15:34

A rendőrség graffitiellenes csoportja elfogta azt a négy tizenévest, akik március végén kisiklatták az 56-os villamost a fővárosban. A négy fiatal elismerte tettét, mint mondták, heccből csinálták.

Budapesttől Gödig húzódna az eddigi legkisebb fekete lyuk

Tudomány2008.04.02, 09:42

Egy új megfigyelési módszerrel sikerült a korábbi rekordernél közel kétszer könnyebb, egy mindössze 3,8 naptömegű fekete lyukat megfigyelni. A felfedezés a csillagfejlődési modellek pontosításában segít.

A határon túliakért tüntettek a Külügyminisztérium előtt

Itthon2008.04.02, 20:54

A "magyargyűlölet és a magyarverések" ellen tüntettek szerdán mintegy hetvenen Budapesten a Külügyminisztérium épülete előtt. A tüntetés végén petíciót adtak át a tárca képviselőjének.

Budapestre értek a Párizsból Pekingbe tekerő biciklisek

Itthon2008.04.02, 20:33

Budapestre érkeztek a Párizs-Peking kerékpáros expedíció tagjai, akik két napot töltenek el Magyarországon. Az expedíció célja Párizsból eljutni Pekingbe kerékpáron.

A szocialisták egyedül is kormányoznának

Itthon2008.04.01, 22:18

Az MSZP biztosítja az ország kormányozhatóságát, vállalja az önálló, baloldali kormányzás felelősségét - mondta Nyakó István, a párt szóvivője kedden Budapesten újságíróknak az MSZP országos elnökségének tanácskozása után.

Még szopott és tejfogagyara volt a Budapesten látható mamutbébinek

Tudomány2008.03.31, 10:25

Speciális vitrinben tartják és testőr vigyáz Gyimára, a szibériai mamutbébi-múmiára az április 1-jén megnyíló Jégkorszak című kiállításon a Magyar Természettudományi Múzeumban. A mamutok számos példánya szinte tökéletes épségben maradt meg Szibéria jeges talajába fagyva, és ma is folyamatosan találnak újabb darabokat. A leletek nagy része azonban az illegális kereskedelembe kerül.

Demszky nem adna 60 milliót a BKV-vezérnek

Itthon2008.03.31, 16:23

Soknak tartja a Főpolgármesteri Kabinet a posztjáról távozó Antal Attila 60 millió forintos végkielégítését. A koalíciós politikusok azt vizsgálják, miként lehetne lejjebb faragni az összeget. A főváros nem döntött a BKV paraméterkönyvéről sem: a kabinet nem egyezett bele a BKV 3 milliárdos hiánycsökkentési tervébe. A VEKE szerint káosz uralkodik a BKV körül.

Egy óra a Földért - tízmilliók oltották le a lámpákat szombat este

Tudomány2008.03.31, 11:44

Világszerte emberek tízmilliói kapcsolták le szombat este helyi idő szerint 20 és 21 óra között a villanyt, a televíziót és minden egyéb nélkülözhető elektromos berendezést a globális felmelegedés elleni harc jegyében. Budapest, Pécs és Sátoraljaújhely számos fénye is kialudt.

Több helyen tankolhatunk bioetanolt

Auto2008.03.31, 15:12

Az alternatív zöld üzemanyag elterjedése - ha lassan is, de - jó úton halad, immár tíz hazai töltöállomáson érhető el az E85-ös hajtóanyag.

Magyar könnyek a szinkronkorcsolya-vb-n

Sport2008.03.29, 13:49

A Papp László Budapest Sportarénában pénteken élénk érdeklődés előtt kezdődött meg a szinkronkorcsolyázók világbajnoksága. A rövid program után a svédek címvédő egyes számú csapata vezet, a magyar együttes a tizennegyedik helyen áll.

Aknavető gránátokat találtak Pesten

Itthon2008.03.28, 13:00

Tíz, német aknavető gránátot találtak a főváros X. kerületében pénteken csatornázási munkák közben. A világháborús gránátokat elszállítják, a környéket egy időre le kellett zárni, míg a tűzszerészek dolgoztak.

Lengyel idegenforgalmi napok Budapesten

[origo] utazás2008.03.27, 17:21

Már délelőtt 11-kor sokan fényképeztek és vásároltak a Fővám téri Nagycsarnokban a március 27-29. közötti Lengyel Idegenforgalmi Napok zenés megnyitóján.

Szalai: Medgyessy beszédórákat vesz Castrótól?

Itthon2008.03.27, 19:08

A miniszterelnök kubai utazásával kapcsolatos kérdéseket vetett fel, illetve a kormányfő év végi tévéinterjúja kapcsán fogalmazott meg kifogásokat Szalai Annamária fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Megszüntették az eljárást a melegeket tojással dobálók ellen

Itthon2008.03.27, 12:29

Bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást az ellen a nyolc férfi ellen, akik tavaly júliusban tojásokkal dobálták meg a Meleg Büszkeség Napján felvonulókat Budapesten. A BRFK határozata szerint azért nem követtek el a dobálódzók bűncselekményt, mert a tojás nem okoz sérülést.

Szlovákiával bútorozna össze a magyar kosárszövetség

Sport2008.03.27, 12:27

Érdekes vállalkozásba fog a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Ha az elnökség megszavazza, s sikerült megállapodni a szlovákokkal, akkor közös női bajnokságot indulhat. Az már biztos, hogy pénteken, Budapesten tárgyal északi szomszédunk szövetségének elnöke és főtitkára. Csehország egyelőre nem kapcsolódik be.

Figo a folyadékpótlásról beszélt, az Interről nem

Sport2008.03.26, 21:52

Magyarországra érkezett Luis Figo, az Internazionale aranylabdás portugál labdarúgója.

Molotov-koktélokat dobtak egy házra Budapesten

Itthon2008.03.26, 09:15

Három Molotov-koktélt dobtak ismeretlen tettesek egy családi házra kedd éjjel Budapesten. A támadás oka egyelőre nem ismert.

Schengen miatt tumultus lehet Ferihegyen

[origo] utazás2008.03.26, 14:51

A Malév üzemelésében, és utasai számára is változásokat jelent a schengeni csatlakozás: március 30-ától a légitársaság schengeni országokba induló és onnan érkező járatai továbbra is a 2A terminálról, míg a nem schengeni járatai a 2B-ről üzemelnek - közölte a légitársaság a távirati irodával.

Szavaztak a fővárosban a szabálytalankodó kórházról

Itthon2008.03.26, 17:08

Elfogadta a Schöpf-Merei kórházról készült revizori jelentést a Fővárosi közgyűlés pénzügyi bizottsága. A jelentés szerint sorozatosan történtek szabálytalanságok a kórházban.

Az egészségügy és a színház még mindig vitatéma a fővárosban

Itthon2008.03.26, 22:51

Több kérdésben is MSZP-SZDSZ-vita várható a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén, amelyen a ormánypártok amúgy egyfős többsége sem lesz meg, mivel többen hiányzanak majd közülük - tudta meg a távirati iroda nevük elhallgatását kérő kormánypárti politikusoktól.

Kevés ittas sofőrt találtak a rendőrök húsvétkor

Itthon2008.03.25, 12:18

Több mint kétezer ellenőrzés során egyetlen ittas vezetőt szűrtek ki húsvéti ünnepek idején a BRFK rendőrei, Borsodban azonban  12 esetben színeződött el a szonda. Január 20. óta van érvényben a zéró tolerancia, vagyis automatikusan elveszik a jogosítványt attól, akit akit ittas vezetésen kapnak.

Megfelezte a járatritkítási tervet a főváros

Itthon2008.03.25, 12:52

A BKV és Hagyó Miklós korábbi elképzeléseivel szemben a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, beéri feleakkora járatritkítással is, mint amit februárban javasolt. A közlekedési cég rohammunkában elkészítette az új tervet, de azt csak a jövő héten tárgyalja a városvezetés. A VEKE szerint csak trükköznek: a mostani ritkítást nemsokára követi majd a következő.

Családi futballsztori: a Kubala-klán története

Sport2008.03.25, 13:15

Kubala László nevét aligha kell bemutatni a magyar futballszurkolóknak, az FC Barcelona egykori klasszisa Budapestről indulva a katalán klub történetének egyik legjobb játékosa lett, és beírta magát a spanyol labdarúgás aranykönyvébe. Arról azonban valószínűleg már kevesebben tudnak, hogy a családból nem ő volt az egyetlen, aki megfordult a Primera Divisiónban - és a Kubala-klán négy tagja egy ideig egy csapatnál szerepelt, igaz, nem Spanyolországban, hanem Észak-Amerikában.

Most
Top 12 óra