hirdetés

Budapest

címke rss

Kibiztosított gránátot dobtak az újpesti MSZP-iroda udvarába

Itthon2008.10.20, 13:50

Kiürítették hétfő reggel a fővárosi IV. kerületi Nádor utca környékét, mert az ottani MSZP-iroda udvarán éles kézigránátot találtak. A tűzszerészek hatástalanították a szerkezetet, a forgalom hétfő délre helyreállt a környéken.

Parkolási ügyek hátráltatják a bíróságot

Gazdaság2008.10.20, 07:47

A parkolási ügyek annyi munkát adnak a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, hogy csak jókora késéssel tudja kiküldeni a magánhitelezőknek kitalált fizetési meghagyásokat - derül ki a Népszabadságból.

Tenkes kapitányokkal küzdenek a kéményseprők

Itthon2008.10.20, 12:12

A szén-monoxid mérgezésben meghalt emberek felének meg lehetne menteni az életét a kéményseprők szerint, ha elfogadnák a lakásokon belüli ellenőrzéseiket bővítő törvénytervezetet. Nem vicc, szélsőséges esetben a konyhai páraelszívótól a WC-ventillátoron át a szárítós mosógépig több, a lakásban levegőt mozgató berendezés okozhat mérgezést. A kéményseprők ellenőriznék ezeket is a jövőben, csak útjukban áll a Tenkes kapitány-szindróma.

Meghalt egy trolivezető Budapesten

Itthon2008.10.18, 17:35

Rosszul lett, majd meghalt egy trolibusz vezetője Budapesten. A kocsi utasokat nem szállítot.

Sikerrel járt a Parlamentnél kolduló polgármester

Itthon2008.10.17, 10:39

Budapest XVI. kerülete kölcsönadja az ivádi önkormányzatnak azt a pénzt, amiből a falu meg tudja venni falugondnoki kisbuszát. A cél érdekében a falu polgármestere szerdán a Parlament előtt koldult.

Megnyílik novemberben a budai rakpart egy része

Itthon2008.10.17, 17:27

Novembertől újra lehet majd autóval közlekedni a budai rakpart Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszán. A Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti részen az év végéig tartanak az építési munkák.

Budapest bevételét növelheti az Alba Airport

[origo] utazás2008.10.17, 13:08

A börgöndi Alba Airport repülőtér tervezett 2010. évi nyitása után a ferihegyi költségek feléért tudja majd kiszolgálni az utasokat, és már napi egy járat működtetésével évi két milliárd forinttal növelheti a főváros idegenforgalmi bevételét - egyebek mellett ezt tartalmazza a Galla Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi vezérigazgatója, a Tourconsult turisztikai tanácsadó cég ügyvezető igazgatója által készített elemzés.

Államosított kapitalizmus

Gazdaság2008.10.16, 10:23

Erősíteni kell a pénzügyi felügyeletet, a mostani válság legfőbb tanulsága ez - erről beszélt az [origo]-nak Csaba László közgazdász professzor és erről tartott előadást Budapesten Lámfalussy Sándor, az Európai Monetáris Intézet korábbi elnöke is. Csaba László egyébként vitatja a friss Nobel-díjas amerikai professzor álláspontját, a magyar közgazdász szerint nem kellett volna megmenteni a Lehman Brothers bankházat, amely a gazdaságtörténet legnagyobb csődjét okozta.

Ragasztós ATM-csalókat fogott a rendőrség

Itthon2008.10.16, 11:48

Ragasztós papírral fosztogattak ATM-automatákat Budapesten. A módszer elég régi, de ezúttal is bevált egy darabig. A rendőrök ugyanis elfogták a trükköző harmincas párt.

Nagy levegőt vett a NATO Budapesten

Nagyvilág2008.10.15, 14:27

Ha nem mondta is ki, lényegében beismerte a NATO a budapesti tanácskozásán, hogy Afganisztánban nem jó irányba haladnak a dolgok. Az idei lesz a hét éve tartó afganisztáni hadművelet legvéresebb éve, ráadásul egy felszereltségében és létszámában is elenyésző lázadó csoport leckézteti a több mint 130 ezres nemzetközi és afgán haderőt. A NATO most új dolgokkal próbálkozik: fellép például a kábítószer-kereskedelem ellen, és leállítja a büntető légi csapásokat. A NATO jól is kijöhet a dologból, de a helyzet annyira bizonytalan, hogy akár rajta is veszthet az újításokon.

Terézanya helyett

Partytár2008.10.13, 19:21

Az elmaradt Sziget nagyszínpados fellépését pótolja be november 7-én a Pendulum zenekari felállása a Vasúttörténeti Parkban.

A kifizetett lakás sincs biztonságban

Ingatlan2008.10.15, 07:19

Előfordulhat-e, hogy az építési hatóság és a bíróság eltérő jogértelmezése miatt visszabontassanak egy társasházat? Mi történik azokkal a családokkal, akik egy utólag visszavont engedélyekkel felépített házban vettek lakást? A probléma most még egyedi, de Budapest egy részén hamarosan tömegessé válhat. Az érintett önkormányzatok ingatlanvagyonuk milliárdos nagyságrendű értékvesztésével is szembekerülhetnek.

"Bearanyozzák majd a koporsómat"

Itthon2008.10.15, 01:38

A közterület-felügyelők harcot hirdettek a falfirkák ellen. A lényeg a takarítás és az utcák őrzése, megfogni ugyanis gyakorlatilag lehetetlen a csoportban járó, szemfüles firkálókat - utoljára márciusban fogtak meg graffitist. Egy magáncég 1300 fővárosi firkáló címét és nevét derítette ki az elmúlt nyolc évben, de az adatbázist nem tudják hatékonyan használni: ha megfognak is valakit, megússza enyhe pénzbüntetéssel. Az [origo] graffitivadászokat követett.

Rálőttek a fatolvajok az erdészekre Budapesten

Itthon2008.10.15, 06:06

Valószínűleg légpuskából adtak le három lövést az erdészekre a tetten ért fatolvajok Budapesten, a XVIII. kerületben. Az elkövetőket nem sikerült elfogni, elmenekültek a helyszínről.

Napos udvarral harcolnának a csúfuló belváros ellen

Itthon2008.10.14, 22:26

Szigorítaná a belvárosi házak védelmét a fővárosi önkormányzat. Az 1945 előtti épületek bontását például megnehezítenék, magas házakat csak széles utca és nagy udvar mellett lehetne felhúzni. A kerületek körében a főépítész szerint pánikot okozott a szigorúbb szabályozás, de nem kell félniük, mert ha akarják, még évekig az enyhébb szabályok szerint dönthetnek saját házaik bontásáról.

Már ötven rendezvényt jelentettek be október 23-ára

Itthon2008.10.14, 16:39

Félszáz rendezvényt jelentettek be eddig október 22-ére és 23-ára Budapesten, ezért idén is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. Tavaly kétszer ennyi rendezvényt tartottak a nemzeti ünnepen.

Budapesten rekedtek a frankfurti kosarasok

Sport2008.10.14, 15:02

Szervezési problémák következtében Budapesten rekedt a Skyliners Frankfurt férfikosárlabda-csapata, amely az ukrán MBC Mikolajivhoz tart kontinentális kupamérkőzésre.

Traffipaxokkal lesznek tele az utak

Auto2008.10.13, 20:01

Nem szigorítanak a sebességhatárokon, viszont 500 mobil és 160 fix telepítésű sebességmérőt vesz a közeljövőben a rendőrség, és egy olyan traffipaxrendszert építenek ki, amely érdemi változást hozhat a hazai közlekedési morálban. A tervek között egy próbajogosítvány bevezetése is szerepel.

Muster mókázott, McEnroe nyert, Borg kikapott

Sport2008.10.12, 12:17

A Budapesten gálázó John McEnroe személyi edzője, Bodnár Ferenc az [origo]-nak elmondta: az amerikai teniszlegenda rendkívül sokszínű személyiség, a sport mellett a kultúra is nagyon érdekli, a magyar főváros megannyi nevezetességét meglátogatta. Bodnár szerint McEnroe-ra a "fenegyerek" kifejezés tökéletesen illik. A tréner elárulta, a teniszező zseni jövőre, 50 évesen vélhetően végleg szögre akasztja az ütőt. A Legendák csatája elnevezésű szenior tornán, a Papp László Sportarénában McEnroe szombaton legyőzte Goran Ivanisevicet, míg Thomas Muster Guillermo Vilas ellen diadalmaskodott. Tekintse meg három videónkat az eseményről!

McEnroe nyerte a Borg elleni teniszklasszikust

Sport2008.10.11, 08:41

Az egyetemes sporttörténelem egyik legnagyobb párharca Budapesten zárult le, hiszen utoljára mérkőzött meg egymással versenykörülmények között John McEnroe és Björn Borg a Legendák csatája elnevezésű szenior tenisztorna keretében. A két klasszis remek megoldásokkal tarkított mérkőzésének végén az amerikai örülhetett, aki a harmadik játszmát helyettesítő szuper tiebreaket 10-8-ra nyerve fogadhatta ellenfele gratulációját.

Kikapott Vágsellyén, de továbbment a Fradi kézicsapata

Sport2008.10.11, 22:10

A Budapest Bank-FTC vágsellyei veresége ellenére bejutott a női kézilabda EHF-kupában a 32 közé a szlovákiai Duslo Salával szemben.

Felmondták a ferihegyi kollektív szerződést

Gazdaság2008.10.10, 21:35

Nem vezetett eredményre az a több mint három hónapos tárgyalássorozat, amelyet a Budapest Airport (BA) kezdeményezett a ferihegyi érdekképviseletekkel a kollektív szerződés átalakításáról. A cég péntek este átadta a társaság szakszervezeteinek a kollektív szerződés felmondásáról szóló értesítést. A felmondás szabályai szerint a kollektív szerződés még három hónapig, azaz 2009. január 10-ig hatályban marad.

Útonálló kamaszokat vettek őrizetbe Óbudán

Itthon2008.10.10, 16:38

Mobilt és nyakláncot loptak, de autót is megpróbáltak elkötni azok a kamaszok, akiket őrizetbe vettek a fővárosi rendőrök. A BRFK szerint a 15-16 éves fiúk rendezett családi körülmények között éltek.

Állásbörze külföldi munkát keresőknek

Állás 20112008.10.10, 08:31

A külföldi munkát népszerűsítő állásbörzét szervez az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) október 11-én, szombaton Budapesten. A rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind pedig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat is várják.

Forgalomkorlátozás lesz a NATO-csúcs miatt Ferihegyen

Itthon2008.10.09, 19:18

A NATO-csúcs miatt a Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, ne autóval közelítségk meg a ferihegyi repülőteret pénteken. A tanácskozás miatti forgalomkorlátozás a légi közlekedést nem érinti.

Csütörtöktől összecsapnak a teniszlegendák

Sport2008.10.09, 08:26

Csütörtökön kezdődik a Papp László Sportarénában a Legendák csatája elnevezésű tenisz szeniortorna, amelyen két olyan legendás játékost is láthatnak a rajongók, mint Björn Borg és John McEnroe.

Alig van forgalom a NATO-csúcs alatt Budapesten

Itthon2008.10.09, 14:49

A fővárosi taxisok szerint jóval kisebb a forgalom Budapest belvárosában, mint az csütörtök napközben lenni szokott. A NATO-csúcs miatt jelentős korlátozások vannak a városrészben, ami miatt sokan dugókat vártak.

Kirúgták a kulturális főváros főnökét

Itthon2008.10.09, 15:25

Felmentette posztjáról a pécsi közgyűlés Mészáros Andrást, a 2010 kulturális főváros-programsorozat (EKF) főigazgatóját. Mészárosnak a pécsi polgármester szerint bizalomvesztés miatt kell távoznia és azért, mert vezetése alatt tovább késtek a beruházások. Mészáros előtt is több vezetőváltás volt az EKF-ben.

A gombfocisták lenyomnák a BL-csapatot

[origo] utazás2008.10.09, 15:37

A jogerős építési engedély birtokában megkezdődhet a Ferihegyi repülőtér első igazi kihívójának számító Székesfehérvár melletti Alba Airport építése. A légikikötő fekvése és a fővároshoz való közelsége miatt kitűnő választás lehet a ferihegyi díjakat sokalló fapadosok számára, a Budapest Airport ugyanakkor nem tart vidéki versenytársaitól.

Flottát küld a NATO Szomália partjaihoz

Itthon2008.10.09, 22:57

Hadihajókat küld szomáliai vizekre a NATO - jelentették be a szövetség budapesti tanácskozásán. A NATO-csúcson az is kiderült, hogy Magyarország a korábbi vállaláshoz képest hamarabb és több pénzt költ majd honvédelemre, és a NATO szerint több pénzre, katonára és helikopterre van szükség Afganisztánban. Az informális találkozón az USA Grúzia partnersége mellett lobbizik, a magyarok pedig azért, hogy olcsóbban megússzuk a közös hadgyakorlatokat.

Németországi munkára kerestek magyarokat

Állás 20112008.10.08, 17:26

Német nyelvű állásinterjún vehettek részt azok az álláskeresők, akik Németországba szeretnének vendégmunkásként kijutni. A Német Szövetségi Munkaügyi Hivatal referensei Budapestre jöttek, hogy felmérjék a szakképzett álláskeresők képességeit. Akik vették az akadályt, egy adatbázisba kerültek, és munkalehetőség esetén azonnal utazhatnak is dolgozni. Nem maradtak le a németországi munkáról, akik elszalasztották a börzét.  Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján rendszeresen elérhetők a legfrissebb németországi álláslehetőségek.

Lenyomták a vidéki felvételizők a fővárosiakat

Itthon2008.10.08, 07:48

A fővárosi diákok jutottak be a legkisebb arányban az egyetemekre, a vidéki megyék többsége a felvételiken jobban teljesített Budapestnél - írja a Magyar Nemzet. A legtöbb diákot Országos Felvételi Információs Szolgálat szerint Baranya és Vas megyéből vették fel.

Nem akarnak nyitott ablakot látni a NATO vezetői

Itthon2008.10.08, 16:33

Kötetlen és épp ezért izgalmas lehet a NATO védelmi minisztereinek csütörtökön kezdődő kétnapos budapesti találkozója. A házigazda magyar küldöttség várhatóan egy olyan tervezettel áll majd elő, amelyik alapján kevesebb pénzbe kerülnének például számunkra a külföldi katonai missziók. A volt vezérkari főnök szerint a találkozó rendezési joga elismerés, a nemzetvédelmi egyetem igazgatója szerint viszont egyszerűen hozzá kell szoknunk az ilyen szintű eseményekhez. A találkozó miatt a belváros Lánchíd és az Erzsébet híd közötti egy részét hermetikusan lezárják. 

Közelebb kerül Budapest a román tengerparthoz

Gazdaság2008.10.08, 15:31

A kanadai Bombardier Transportation vállalatot érdekli a Budapest és a romániai Konstanca (Constanta) közötti nagysebességű vasútvonal építése, és szállítana a megrendelőnek vonatszerelvényeket - ezt Jean Berge, a kanadai vállalat Kelet-Európáért és Romániáért felelős alelnöke nyilatkozta szerdán.

Alig fizetnek luxusadót a cégek

Ingatlan2008.10.07, 12:20

Bő félszáz céges ingatlan után fizetnek luxusadót Budapesten. Magánszemélyek majdnem nyolcszor ennyi ingatlan után adóznak - írja a Napi Gazdaság.

Nem dolgozik a vonatbalesetben érintett két mozdonyvezető

Itthon2008.10.07, 19:23

Pár hét múlva derülhet ki, hogy mi okozta a négy halálos áldozatot követelő monorierdői vonatszerencsétlenséget, a teljes vizsgálat azonban hónapokig eltarthat. A rendőrség gondatlan bűncselekmény miatt nyomoz, a MÁV-nál belső vizsgálatot rendeltek el, és közlekedésbiztonsági szakemberek is vizsgálják a történteket. A vonatok újra menetrend szerint járnak a Budapest-Cegléd vasútvonalon.

Folytatja a munkát a 4-es metró alagútját fúró cég

Itthon2008.10.06, 16:39

A hét elejétől fokozatosan felveszi a munkát a Bamco konzorcium, amely múlt héten állt le a 4-es metró Gellért téri állomásának építésével. A fővárosnak sikerült megállapodnia a többletköltségei megfizetését követelő kivitelezővel.

Négy halottja van a vonatbalesetnek

Itthon2008.10.06, 23:59

Súlyos vonatbaleset történt Monorierdőnél hétfőn délelőtt. Az ütközésben négy ember vesztette életét, és 27-en sérültek meg, többük állapota életveszélyes. Egy InterCityre szaladt rá hátulról nagy sebességgel egy személyvonat, a két roncsot csak késő délutánra tudták szétszedni. Az érintett szakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés, de tudtak róla. Az egyik vonat utasa csak az óriási csattanásra emlékszik. A forgalom a Budapest-Cegléd vonalon este kilenc óra után állt helyre.

A falon is zöldséget termesztenek a városi mezőgazdászok

Itthon2008.10.05, 17:47

Brazília, India, Kolumbia, Ghána nagyvárosaiban egyre inkább megszokott látvány a veteményeskert a felhőkarcolók árnyékában, a melegház a nyomornegyedben, vagy a szántóföld a vasúti töltés mellett. Ez a városi mezőgazdaság, melynek Budapesten még a csírája sem létezik. A főváros egyelőre nem lát fantáziát a dologban, pedig az [origo]-nak nyilatkozó környezetvédő szerint a városi lét jó pár problémáján segíthetnének a városi búzamezők.

A legenda Budapesten

Partytár2008.10.04, 00:51

A francia szintetizátormágus igazi varázslatra készül a Budapest Sportarénában: ötven legendásnak számító analóg szintetizátor és három zenésztársa társaságában újra életre kelti a a zenetörténelem áttörést jelentő művét, az Oxygenet. Nincs más dolgunk, mint egy mély levegőt vennünk és átadni magunkat a csodának!

Két pesti hídnál is gyalogost ütöttek el

Itthon2008.10.04, 09:53

Gyalogátkelőhelyen történt két baleset is a fővárosban szombaton reggel, a Gubacsi híd közelében elütött idős nő meghalt, a Margit hídon történt cserbenhagyásos balesetben egy ember sérült meg.

Sportlövő ob: Kárpáti Zoltán győzött szabadpisztolyban

Sport2008.10.04, 17:32

Kárpáti Zoltán nyerte a férfi szabdpisztolyosok versenyét a sportlövő országos bajnokságon. Az ob pogramjának nagy részét a múlt hét végén bonyolították le Budapesten, ezt a számot viszont most szombaton pótolták. 

Felvonulók, maratoni futók, állatvédők lassítják a pesti közlekedést

Itthon2008.10.04, 14:23

Szombaton a kirekesztés és az erőszak, vasárnap a mellrák ellen, illetve az állatok jogaiért tartanak felvonulásokat, sétát a fővárosban. Lesz egy maratoni futóverseny is ami miatt ugyancsak több utat lezárnak. Növeli a torlódást egy nagy kutyakiállítás a HUNGEXPO-n.

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Budapesten

Itthon2008.10.03, 11:20

Halálra gázolt egy zebrán átkelő gyalogost két karambolozó autó pénteken reggel a fővárosban - közölte a rendőrség. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Hétvégén ismét Madármegfigyelő Napok

Tudomány2008.10.03, 13:49

Európában október első hétvégéjén több mint egy évtizede madárbarátok, természetbarátok ezrei kémlelik az eget, járják a vízpartokat, pusztákat és erdőket hogy megfigyelhessék az őszi madárvonulást. Idén a Madármegfigyelő Napokat október 4-5-én tartják: hétvégén az ország minden megyéjében és Budapesten is madarász "idegenvezetők" várják az érdeklődőket. A meteorológiai előrejelzések szerint a programra inkább a vasárnap lesz alkalmas.

Feladta magát egy Molotov-koktélos támadó

Itthon2008.10.03, 12:38

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki benzines palackokat dobott egy vállalkozó fővárosi, XVIII. kerületi házára szerdán. A rendőrség szerint a támadó azt akarta megtorolni, hogy a ház tulajdonosa korábban a hatóságokhoz fordult.

Taróczy: McEnroe ma gyorsabban játszik, mint régen

Sport2008.10.03, 15:12

Már csak hat nap van hátra a Tennis Classics-sorozat budapesti versenyéig, ahol a közelmúlt csúcsversenyzői és a sportág élő legendái játszanak egymással a Papp László Sportarénában. A részletekről Taróczy Balázst, a torna főszervezőjét kérdeztük.

Lezárják az Andrássy út környékét a Tarka Magyar miatt

Itthon2008.10.03, 19:14

Már péntek estétől lezárja a rendőrség az Andrássy út bekötő utcáit a szombati Tarka Magyar rendezvény miatt. Aki részt akar venni az eseményen, azok csak az Erzsébet téren és a Hősök terén csatlakozhatnak majd a megmozduláshoz.

Nem hamisítottak fényképdátumot a parkolóellenőrök

Itthon2008.10.03, 17:58

Nem manipulálták a fizetés nélkül parkoló autókról készült fényképek dátumait a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél - állapította meg a rendőrség. A nyomozás azt követően indult, hogy a sajtóban több helyen is megjelent híradás arról, hogy a manipulált fényképek alapján szabtak ki pótdíjat. A társaság szerint a rendőrök a hamisítást nem, ám a rágalmazás tényét megállapították az erről író lapok esetében.

Budapest 2013-ban úszóvébét is rendezne

Sport2008.10.02, 15:04

A Magyar Úszószövetség sajtótájékoztatóján Gyárfás Tamás elnök megerősítette, hogy Magyarország a társszövetségekkel karöltve kandidál a 2013-as "vizes" világbajnokság megrendezésére. Az eseményre mindenképpen korszerű, fedett uszodát kell építeni - Gyárfás szerint e nélkül nem lehet esélye a pályázatnak -, és az elképzelések szerint ezt a XIII. kerületben, az Elektromos-pálya mögött, a Duna szomszédságában húznák fel. A 2010-es úszó Eb-re, amelynek a rendezését a napokban nyertük el, a nagy sikerű 2006-os kontinensbajnoksághoz hasonlóan a Margitszigeten kerül sor.

Nincs víz a Kálvin tér környékén

Itthon2008.10.02, 15:15

Megsérült egy vízvezeték az Üllői út Kálvin térbe torkolló részén Budapesten csütörtökön, ezért több környező utcában nincs víz.

Újra vemhes Lulu, az orrszarvú

Tudomány2008.10.02, 09:54

Ismét vemhes Lulu, a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény szélesszájú orrszarvúja, az első orrszarvú a világon, amely mesterséges megtermékenyítés útján fogant utódnak adott életet idén januárban. A mostani magzat is mesterséges úton fogant, egy a korábbinál még összetettebb eljárás során: a hím állat szaporítóanyagát ugyanis előzőleg mélyfagyasztott állapotban tárolták. A világon ez az első eset, hogy ún. kriokonzervált, azaz mélyfagyasztva tartósított hímivarsejtekkel sikerült vemhességet előidézni egy orrszarvúnál.

Kiraboltak egy lottózót a fővárosban

Itthon2008.10.02, 20:52

Ismeretlen férfit keresnek a budapesti rendőrök, aki csütörtök este kirabolt egy lottózót Pesten, a IX. kerületben. Egyelőre nem tudják, mennyi pénzt vitt el a rabló.

Sztrájkkal fenyegetnek az állásukat féltő postások

Itthon2008.10.01, 10:59

Sztrájkkal fenyegetnek a postások, ha a Magyar Posta nem garantálja nekik, hogy a jövőben is saját alkalmazottaival kézbesíti a leveleket a vidéki városokban. A fővárosi postahivatalok egy részénél már most is külső vállalkozásokat bíznak meg a levélszállítással, ami a szakszervezet szerint elveszi a kézbesítők munkáját és biztonságát.

Melamin volt a Budapesten lefoglalt kínai cukorban

Itthon2008.10.01, 23:26

Fertőzött tejporból készült az a fehér nyúl nevű, Kínából származó cukorka, amelyet a múlt héten foglaltak le a hatóságok - derült ki a szerda délutánra elvégzett vizsgálatokból. Az édességek melamintartalma - a melamint műanyag gyártásához használják - az egészségügyi határérték alatt van, a hatóságok ennek ellenére nem ajánlják a fehér nyúl fogyasztását.

Angyalföld nem Los Angeles

Tévé2008.09.30, 08:54

Mindig izgalmas dolog filmen vagy sorozatban újra látni egy olyan helyet, amit jól ismerünk, így érthetően kellemes érzéssel tölti el az embert, ha egy amerikai akciófilmben felfedezi például a Lánchidat. Érdekes azonban az ellentétes élmény is, amikor olyan miliőt látunk a képernyőn, amivel alig találunk kapcsolódási pontokat. Összegyűjtöttünk hát egy-két hazai helyszínt és pár amerikai nagyvárost, melyek fontos szerepet kapnak valamely sorozatban, és megnéztük, mi jön át azok hangulatából.

McEnroe három év után nyert tornát

Sport2008.10.03, 15:10

John McEnroe három év után újra tornagyőzelmet aratott a BlackRock Tour of Champions teniszsorozatban, amelyben a közelmúlt sztárjai ragadnak ütőt, akiket október 9. és 12. között Budapesten láthat a közönség.

Átadták a forgalomnak a Megyeri hidat

Itthon2008.09.30, 18:33

Átadták a forgalomnak a Megyeri hidat, ami az észak-pesti és az észak-budai agglomerációt köti össze az M0-s körgyűrűvel. Az összesen 1862 méter hosszú létesítmény két és fél év alatt készült el, és 63 milliárd forintba került. A főpolgármester azt ígéri, 2010-ig felújítják a Margit hidat, és ekkor elkezdődhet az Óbudát Újpesttel összekötö Aquincumi híd építése is.

Akció a fővárosi turisztikai forgalom növelésére

[origo] utazás2008.09.29, 21:22

A 2008/2009-es téli szezonban 60 ezer többlet vendégéjszakát kívánnak elérni a fővárosi elő- és utószezoni turisztikai forgalmának növelésére indított akció eredményeként - mondta Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) marketing igazgatója egy szakmai rendezvényen hétfőn Budapesten.

GeoEye és Google: Nagy Testvér születik

Tudomány2008.09.29, 09:02

A Google közreműködésével egy olyan műholdsorozat első tagját bocsátották fel, amely 40 centiméteres felbontással fogja térképezni a Föld felszínét. Az egyre részletesebb képrögzítési módszerekkel és az egyre fejlettebb képfelismerő szoftverekkel akár a mindennapjainkba is bepillanthatnak az űreszközök üzemeltetői.  

Hartl Haus-mintaházmegnyitó Magyarországon

Ingatlan2008.09.29, 20:03

Egy csepp Ausztria Veresegyházon: Budapesttől alig húsz percre, egy csodálatos, csendes, erdős részen építette fel a Hartl Haus új mintaház-irodáját. Az erdei környezetbe illő, osztrák stílusú Hartl Haus-mintaház október 4-től várja az érdeklődőket.

Magyar-horvát-román gázrendszer épül

Gazdaság2008.09.29, 08:49

Egységes, az Adriaitól a Fekete-tengerig elérő magyar-horvát-román földgázszállítási rendszer jön létre 2010-re. A meglévő hálózatok összekapcsolását műszaki oldalról a már épülő magyar-román és magyar-horvát gázvezeték teszik lehetségessé, szervezeti oldalról pedig a pénteken Budapesten született mérföldkőnek számító döntés - tájékoztat a Világgazdaság.

Elgázolták és otthagyták az ifjúsági bajnok kerékpárost

Sport2008.09.28, 10:15

Súlyos közúti balesetet szenvedett Budapesten az osztrák RLM Grafenstein csapatában idegenlégiós Sulyok Balázs, aki az U19-es korosztályban az idei hosszútávú országúti verseny, az időfutam, valamint a pálya 3000 méteres szám magyar bajnoka.

Új magyar központról beszélt Göncz Kinga az ENSZ-ben

Nagyvilág2008.09.28, 00:33

Beszédet mondott Göncz Kinga külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlés általános vitája keretében. A politikus több nemzetközi kérdést is sorra vett, és bejelentette, hogy tervezik egy népirtás-ellenes központ létrehozását Budapesten.

Sportlövő ob: Sidi győzelme összetettben

Sport2008.09.28, 20:55

Sidi Péter - a légpuska olimpiai hatodik helyezettje - nyerte a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számát a sportlövő országos bajnokságon, Budapesten.

Budapest rendezi a 2010-es úszó-Eb-t

Sport2008.09.27, 14:34

A magyar főváros ad otthont a 2010-es úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak - döntött a kontinentális szövetség (LEN).

Házfalnak rohant egy rendőrautó Budapesten

Itthon2008.09.27, 19:16

Megsérült egy rendőr Budapesten, amikor autójával nekicsapódott egy házfalnak. A rendőr szolgálatban volt, és nem használt megkülönböztető jelzést.

Sportlövő ob: Jambrik István győzelme

Sport2008.09.26, 21:25

Jambrik István nyerte a gyorstüzelő pisztolyosok 2x30 lövéses versenyét a sportlövő országos bajnokságon, Budapesten.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a rendőrökre támadó drukkerek

Archívum2008.09.26, 17:26

Kevesebb mint 12 óra alatt bíróság elé állított a Budapesti Nyomozó Ügyészség két férfit, akit a csütörtöki Ferencváros-Haladás mérkőzés után állítottak elő, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak.

Mars: elmozdított egy kődarabot a Phoenix, kétéves útra indult az Opportunity

Tudomány2008.09.26, 08:57

A Mars sarkvidékén üzemelő szonda a gyengülő napsütés és a csökkenő energia ellenére robotkarjával elmozdított egy apró sziklát, hogy megnézze, mi van alatta. Még mindig dolgozik a Mars felszínén az Opportunity amerikai marsjáró is, amely most egy 12 kilométeres, kétéves útra indult. A vörös bolygó felfedezésének legújabb eredményeiről is hallgathat előadásokat a mai Kutatók Éjszakáján.  

Hochtief-irodaház épül Budapesten

Ingatlan2008.09.26, 08:31

Elkészült a Hochtief Development Hungary Kft. első budapesti irodaházának szerkezete; a bokrétaavató ünnepséget szerdán tartották.

Egymilliárdot érő drog került a Balatonra

Itthon2008.09.26, 15:52

Egy bűnözői csoport két év alatt egymilliárd forint értékben csempészhetett kábítószert Magyarországra - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. A kokain és a szintetikus kábítószerek a Holland Antillákon át jutottak el a Balaton környékére és a fővárosba. A bűnszervezet négy tagját, köztük a feltételezett vezetőt letartóztatták, de a nyomozás tovább folyik.

Bombázzák Budapestet - hétvégi partyajánló

Partytár2008.09.26, 17:03

Felbolydul szeptember végén a város, vénasszonyok nyarát ígérnek a meteorológusok, erre mindenhonnan elektrósok lepik el a szórakozóhelyeket. Savas fortyogás, gitáros zúzás, törtütemmel fűszerezett csápolás, mindenki megtalálja a kedvére valót.

Rövidül a biztonsági ellenőrzés Ferihegyen

[origo] utazás2008.09.25, 16:11

Érezhetően gyorsabb lesz majd Ferihegyen az utasok biztonsági ellenőrzése, mivel elkészült az új utasbiztonsági rendszer. Mostantól a legforgalmasabb napokon sem kell hosszú perceket sorban állni a vizsgálatra várva.

Ismét bővül a fővárosi fizetőparkoló-zóna

Ingatlan2008.09.24, 12:04

Budai és pesti kerületek kezdeményezésére októbertől újabb, több tucat fővárosi utcában kell majd fizetni a parkolásért, ha a főpolgármesteri kabinet által támogatott javaslatokat a hónap végén a Fővárosi Közgyűlés is elfogadja. Épülnek közben p+r parkolók is, bár jobbára egészen másutt.

Új easyJet-járat Budapestről Párizsba

[origo] utazás2008.09.24, 10:09

Új járatot indít Budapest és Párizs között november 17-étől az easyJet - jelentette be közleményében a légitársaság. Ezzel Budapestről már öt városba repülhetnek az utasok a cég gépeivel.

Körút vagy körgyűrű? M0-teszt

Auto2008.09.24, 19:38

Egy hete adták át az M0-s autóút legújabb szakaszát, amely a 4-es és az M3-as utakat köti össze. Kíváncsiak voltunk, érdemes-e Budapestet teljesen megkerülni, vagy rövidebb és gyorsabb a városon át. Három nap két-két autóval próbáltuk ki mindkét útvonalat. Az eredmények elgondolkoztatók.

Most
Top 12 óra