befektetés

címke rss
Elképesztő drágulást jósolnak a nyersanyagok terén

Elképesztő drágulást jósolnak a nyersanyagok terén

A Goldman Sachs figyelmeztette a nyersanyagpiaci pesszimistákat, mivel az amerikai nagybank szerint még további erősödés várható az eszközosztályban. Ráadásul a nyersanyagok idén a legjobban teljesítő csoporttá léptek elő.

Ezeket a részvényeket zabálják a hedge fundok

Investor2018.05.18, 16:01

Mivel a hedge fundok híresek arról, hogy szeretik titokban tartani a befektetéseiket, nem véletlen, hogy a piaci szereplők árgus szemekkel figyelik, amikor kiderül, milyen papírokat zsákolnak a hozamvadász fedezeti alapok. Most lehullt a lepel az első negyedéves vásárlásokról.

Kína ügyes húzással lepné meg a világ tőzsdéit

Investor2018.05.17, 11:58

Az elmúlt években számos nagy kínai vállalat döntött úgy, hogy a világ második legnagyobb gazdaságán kívül lép tőzsdére. Pekingnek azonban most elege lett ebből, és tervet dolgozott ki a technológiai cégek hazacsábítására.

Brüsszel korlátozná a kínai befektetéseket a stratégiai ágazatokban

Gazdaság2018.05.16, 17:35

Kína az elmúlt tíz évben 318 milliárd dollárt fektetett be Európában főként a fejlett technológiai iparágakban. Az Egyesült Államok, Japán és Ausztrália már bevezetett a külföldi működőtőkére vonatkozó szűrőprogramokat, így Európa az egyetlen fejlett gazdasági nagyhatalom, ahol még viszonylag szabadok a befektetések. A Bloomberg felmérése szerint az EU 28 tagállamából legalább 15 már támogat egy törvényjavaslatot, amely korlátozná az Unión kívülről érkező befektetéseket.

Milliárdosok mondták meg, hogy mibe érdemes fektetni

Gazdaság2018.05.15, 07:59

Olyan milliárdosok szólaltak meg, akik befektetéseikkel már bizonyították, hogy értenek a pénzügyekhez. Mark Cuban, Barbara Corcoran és Warren Buffet most megosztja néhány tippjét azokkal, akik befektetésen gondolkoznak, de nem biztosak abban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. 

Még csak most lesz igazán érdekes a részvénypiac

Investor2018.05.14, 21:27

Izgalmas időszak jöhet az amerikai részvénypiac életében, mivel úgy tűnik, a befektetők már beárazták a legerősebb kockázatokat az inflációtól a geopolitikai feszültségekig.

A befektetőknek is nagy üzlet lesz, ha kibékül a két Korea

Investor2018.05.14, 17:17

Míg Dél-Koreában ott a technológia és a tudás, Észak-Koreában megvannak az erőforrások. Vagyis a két Korea békéje és kapcsolata rendkívül kedvező lehetőségeket biztosítana a befektetőknek is – jelezte Mark Mobius, legendás feltörekvő piaci guru.

50 milliós befektetést kaphatnak a startupverseny nyertesei

Üzletrész2018.05.11, 14:08

Parabolikus napkollektort, IORA Smart Systemet, e-zászlót gyártó vállalkozások végeztek a dobogón az MVM EDISON Light Up! energetikai startup idei versenyén. Az MVM Csoport által második alkalommal kiírt pályázat fináléjában ezúttal is tizenkét döntős versenyzett a zsűri és az inkubációs cégek képviselői előtt. A záró show legjobbjai maximum 50 millió forint összegű magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Mibe fektessem a pénzem, hogy jól járjak?

Gazdaság2018.05.11, 21:56

Távolról nézve a befektetéseknél az tűnik a legnehezebbnek, hogy megszerezzük a pénzt, amit aztán befektetünk, utána már minden könnyű. Ez nincs így. A kisbefektetőknek elsősorban saját magukat kell megismerniük ahhoz, hogy jó döntést hozzanak pénzügyeikben.

Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között

Gazdaság2018.05.10, 14:50

Magyarország bekerült a világ tíz legjobb befektetési célországa közé, régiós szinten pedig két kategóriában is első helyen szerepel a befektetési témákra szakosodott Site Selection Global Best to In- vest 2018 jelentése alapján - számol be arról a Magyar Idők. Emellett elismerésben részesült a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) is, amelyet a Kelet-Európa és Közép-Ázsia legjobb befektetési ügynöksége címmel díjaztak.

Előző
Következő