hirdetés

BAWAG

címke rss

Eladó az MKB közel 10 százaléka

Eladja az osztrák BAWAG P.S.K. (BAWAG) bank a magyar MKB Bank Zrt.-ben (MKB) meglévő közel 10 százalékos tulajdonrészét. Az eladást az Európai Bizottság írta elő az osztrák állami támogatás fejében.

Kiszállhat az MKB-ból a BAWAG

Gazdaság2010.06.30, 18:12

Az MKB-ból való kivonulást is előírhatja az Európai Bizottság az osztrák BAWAG számára az állami tőkeinjekció fejében bécsi hírügynökségi források szerint. Az egykori osztrák szakszervezeti bank vezetői ellen 2007-ben indítottak eljárást többek között hűtlen kezelés miatt, 2008-ban  nem jogerősen többéves, részben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket a bécsi tartományi bíróság.

Börtönbüntetésre ítélték a BAWAG volt vezetőit

Gazdaság2008.07.09, 13:18

Többéves, részben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a bécsi tartományi bíróság az egykori osztrák szakszervezeti bank, a BAWAG volt vezetőit. A nem jogerős ítéletek tizennyolc hónaptól, kilenc és fél évig terjednek.A legsúlyosabb büntetést a pénzintézet volt vezérigazgatójára, Helmut Elsnerre szabták ki.

Börtönbe került a bankigazgató

Archívum2008.06.04, 18:19

Hűtlen kezelés vádjával két és fél évi börtönbüntetésre ítélte a bécsi tartományi bíróság szerda este a korábban szakszervezeti bankként működő BAWAG volt vezérigazgatóját.

Financial Times: Túl falánk az OTP

Archívum2006.07.28, 21:48

Csányi Sándor, az OTP Bank vezérigazgatója lépésről lépésre halad azon régóta dédelgetett célja felé, hogy a szélesebb európai piacon is megvesse a lábát. A vásárlási láz miatt azonban elemzők most már azt találgatják, hogy az OTP nem terjeszkedik-e túl gyorsan - áll a Financial Times (FT) csütörtöki elemzésében.

Előző
  • 1
Következő
Most
Top 12 óra