hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORIGO CÍMKÉK › autópiac

autópiac

címke rss

Fantomautók pörgetik a magyar piacot

Auto2014.02.04, 16:17

Miért éri meg behozni egy új autót, forgalomba helyezni, majd minden járulék befizetése után kivinni külföldre? Mert olcsóbban kapjuk, de ennek könnyen az lehet a vége, hogy a gyárak megunják a reexportot, és árat emelnek.

Megugrott az újautó-piac januárban

Auto2014.02.03, 12:40

Az év első hónapjában 20 százalékkal több új autót adtak el, mint 2013-ban, de magánvásárló továbbra is alig akad.

Gödör alján az európai autópiac?

Investor2014.01.16, 13:43

Mélypontra esett vissza tavaly az autóértékesítések száma az Európai Unióban. Ugyanakkor már látni a fényt az alagút végén, mivel az év második felében lassú javulásnak indult az európai autópiac, és ez a kedvező folyamat idén is folytatódhat. 

Dollármilliárdokat ruház be a Volkswagen

Investor2014.01.13, 08:51

Hét milliárd dollárt tervez beruházni Észak-Amerikában a Volkswagen a következő öt évben. A cél az autóértékesítések felpörgetése, mivel a száguldó amerikai autópiacon a nagy autógyártók közül csak a német cég nem képes növelni eladásait. 

Legyőzte a Volkswagen a General Motorst

Investor2014.01.11, 16:58

Kilenc év után újra lehagyta a Volkswagen a General Motors-t Kínában az autóértékesítések terén - tájékoztatott a Bloomberg.  A német autógyártó egyre jobban pörög, mivel néhány éven belül a világ legnagyobb autógyártójává kíván válni, ami felé újabb lépést tett a világ legnagyobb autópiacán való növekedéssel.

Csúcsra járatták az amerikai autópiacot

Investor2014.01.06, 15:04

Hatéves csúcsra ugrottak tavaly az autóértékesítések az Egyesült Államokban, amivel végérvényesnek tűnik, hogy maga mögött hagyta a válságot az amerikai autópiac. Noha a decemberi eladások alulmúlták a várakozásokat, panaszra nem sok okuk lehet a nagy autógyártóknak, melyek szinte kivétel nélkül remek éven vannak túl. 

Kezd magához térni az európai autópiac

Investor2013.12.19, 17:12

Tovább éledezik az európai autópiac, novemberben ismét növekedni tudtak az újautó-eladások az ACEA adatai szerint. Az iparág egy évek óta tartó mélyrepülésből próbál talpra állni, ami a jelek szerint sikerül is neki, bár a pezsgőt még korai lenne eldurrantani.

Rálép a gázra a Ford

Investor2013.12.13, 16:55

Az utóbbi 50 év legaggresszívebb terjeszkedését kívánja megvalósítani a Ford jövőre - írja a CNBC.

Nagy terveket dédelget Európában a Fiat

Investor2013.12.09, 11:14

Kilenc milliárd eurós beruházást tervez megvalósítani a Fiat Európában, hogy így pörgesse fel az utóbbi évek folyamatosan csökkenő értékesítéseit. Az autógyártó elsősorban a prémium kategóriás autóira helyezhet nagy hangsúlyt, és számos új modellt dobhat piacra a következő években. 

Tovább pörög az autópiac Amerikában

Investor2013.12.04, 15:48

Novemberben is folytatódott az amerikai autópiac szárnyalása, mivel a hónap során közel 9 százalékkal emelkedtek az újautó-eladások az Egyesült Államokban. Elsősorban a nagy autógyártók örülhetnek, melyek szinte kivétel nélkül a vártnál nagyobb mértékben tudták növelni eladásaikat. 

Kapkodtak az autók után Amerikában

Investor2013.12.03, 16:55

Kivétel nélkül a vártnál nagyobb mértékben tudták növelni eladásaikat a legnagyobb autógyártók az Egyesült Államokban novemberben az eddigi statisztikák szerint.

Lassan éledezik az európai autópiac

Investor2013.11.19, 15:59

Ismét egy halvány reménysugárt küldött az ACEA az európai autópiac szereplőinek, mivel az adatai szerint októberben megint növekedni tudtak az újautó-eladások a régióban. Az iparág egy évek óta tartó mélyrepülésből próbál talpra állni, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, emiatt az autógyártók is inkább egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek más régiókra. 

Felemás eredmények a Volkswagennél

Investor2013.10.30, 15:03

Nyeresége a vártnál jobban, árbevétele viszont a vártnál nagyobb mértékben csökkent a Volkswagennek az idei harmadik negyedévben – derült ki az autógyártó ma közzétett gyorsjelentéséből. Az eredményekre 4 százalékos pluszban nyitott a részvény.   Részletesebb elemzésünket is olvashatja: Lendületben a Volkswagen

A Toyota uralja a világ autópiacát

Investor2013.10.28, 18:14

A Toyota adta el a legtöbb autót világszerte az idei harmadik negyedévben és az első kilenc hónapban egyaránt. A japán autógyártó olyan híres vállalatokat utasított maga mögé, mint a General Motors vagy a Volkswagen, ami elsősorban a gyengülő jennek köszönhető.

A kormányzati leállás miatt nem fogynak az autók

Investor2013.10.15, 08:02

Akár 10 százalékot is eshet szeptemberhez képest az amerikai autóértékesítés a Hyundai Motor amerikai vezetője szerint októberben a kormányzati leállások miatt. A vevők inkább elhalasztják a bizonytalanság miatt a vásárlásaikat. 

Kapkodtak az Audik után Kínában

Investor2013.10.11, 17:22

Története során először átlépték a 7 millió darabos értéket a Volkswagen első kilenc hónapos értékesítési számai, miután az Audit és Porschet is gyártó német vállalat 7 százalékkal növelte eladásait szeptemberben világszerte. Ez nagyrészt a remekül teljesítő kínai piacnak köszönhető, ahol rohamosan növelte eladásait az autógyártó, és ahonnan ebben az évben szeptemberig már a cég értékesítéseinek a harmada származott. 

Az új modelljeiben bízik a McLaren

Investor2013.09.30, 19:50

Forrás: [mclaren.com]  

Új modellel pörögne fel Amerikában a Volkswagen

Investor2013.09.23, 13:08

Egy új hétüléses utcai terepjárót dobna piacra az USA-ban a Volkswagen néhány éven belül, melytől azt reméli a vállalat, hogy segítségével újra növekedési pályára áll majd a német autógyártó az Egyesült Államokban. Az európai társaság ugyanis igencsak lemaradt riválisaitól az értékesítési versenyben az egyébként szenzációsan pörgő amerikai autópiacon.

A brazil milliomosokra lőne a Volkswagen

Investor2013.09.19, 09:31

Brazíliában fog terjeszkedni Európa legnagyobb autógyártója, a Volskwagen, mely egy 150 millió dolláros beruházás megvalósítása után az Audi A3-as és Q3-as modelleket fogja gyártani a dél-amerikai országban. A Volkswagen a vagyonos ügyfeleket kívánja megcélozni a prémiumkategóriás Audi modelljeivel, mivel az országban egyre több milliomos él, amit a cég több versenytársához hasonlóan szeretne kihasználni.

Kutyának sem kell autó Európában

Investor2013.09.18, 07:46

Augusztusban is folytatódott az európai autópiac évek óta tartó mélyrepülése, a nyolcadik hónapban 5 százalékkal kevesebb újautót adtak el az Európai Unióban, mint egy évvel korábban - derült ki az ACEA adataiból. Az iparágban hónapról hónapra egyre kevesebb újautót tudnak eladni a gyártók az öreg kontinens recessziója miatt, melynek következtében egyes szereplők több százmillió eurós veszteségeket voltak kénytelenek elszenvedni.

Nem kell az európaiaknak az autó

Gazdaság2013.09.17, 11:03

Több mint húszéves mélyponton az európai gépkocsieladás.

Semmi pánik, lassan profitot is termel a Ford

Investor2013.09.11, 15:41

Két év múlva már profitot is termelhet Európában a neves amerikai autógyártó, a Ford - véli Stephen Odell, a vállalat európai régiójáért felelős vezetője szerint. A patinás vállalat régóta szenved az európai autópiac mélyrepülésétől, ami dollármilliárdos veszteségeket okozott a számára, ám Odell szerint mintha megállt volna az iparág zsugorodása, és lassú javulás kezdődött el.

Szenzációsan pörög az amerikai autóbiznisz

Investor2013.09.06, 08:46

Válság előtti szintekre kapaszkodott vissza az amerikai autópiac, miután minden várakozást felülmúló mértékben nőttek az újautó-eladások augusztusban is az Egyesült Államokban. A laza monetáris politikának egyre jobban beérik a gyümölcse, melynek köszönhetően az amerikai autópiac is egyre jobban pörög. Az autógyártóknak lassan az lesz a kérdés, hogy tudják-e tartani a lépést az folyamatosan növekvő kereslettel, mely egyre keményebb kihívás elé állítja őket.

Sokat spórol, aki a lízinget választja

Investor2013.09.03, 10:33

Egyre jobban felpörögnek Amerikában az autólízingek, derült ki az Experian Automotive felméréséből, a halasztott fizetéssel vásárolt autóknak ugyanis már 27,7 százaléka lízing keretében történik. A lízingdíjak pedig már jóval alacsonyabbak a hagyományos hitelek költségeinél, melyek az alacsony kamatszintek miatt hozzájárulnak az amerikai autópiac kiváló teljesítményéhez.

Felpörögve esett vissza az autópiac augusztusban

Auto2013.09.03, 10:07

Augusztusban 4167 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 17,8 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Amerikai társa hátán kapaszkodna fel a Peugeot

Investor2013.08.28, 10:46

Amerikai társának, a General Motorsnak a kapcsolatait szeretné kihasználni a Peugeot annak érdekében, hogy jobban meg tudja vetni a lábát Dél-Amerikában. A francia autógyártó szeretné áthelyezni a fókuszt a halódó európai autópiacról más területekre, így remek lehetőséget biztosíthat számára a dél-amerikai terjeszkedés megvalósítására a GM ottani kiváló piaci pozíciója.

Új modellekkel támad a Peugeot

Investor2013.08.27, 15:27

A vártnál hamarabb érheti el a készpénzkiadások csökkentésére vonatkozó célkitűzését a Peugeot két új modelljének köszönhetően. Az új 308-as és 2008-as autók iránt nagy érdeklődést vár a gyártó, ami jelentős mértékben növelheti a készpénzbevételeket. Így minden jel arra mutat, hogy Európa második legnagyobb autógyártója kezd kimászni a gödörből, ahova az európai autópiac folyamatos zsugorodása miatt került. Ezt támaszthatja alá a részvény árfolyama is, mely idén már megduplázódott, és ma is nagyobbat emelkedett.

Imádjuk a használt Astrát és Swiftet

Auto2013.08.12, 11:22

Amennyire nem kell az új autó, annyira kell a használt: a második negyedévben 12,2 százalékkal bővült a piac.

Elérte az álomhatárt az amerikai autópiac

Investor2013.08.02, 13:26

Öt éve nem volt ennyire erős az amerikai autópiac, mint a júliusban végződő 12 hónapos periódusban. Miközben az európai piacokon még mindig gyakran hangzanak el a "válság" és a "recesszió" szavak, addig az USA autópiacán már 15 millió autót adnak el évente, többet, mint a 2008-a válság előtti közvetlen hónapokban.

Két év után újra bővült a francia autópiac!

Investor2013.08.01, 14:53

Kiváló autópiaci adat érkezett ma Franciaországból, az Autógyártók Szövetsége szerint ugyanis hosszú hónapok után végre először tudott növekedni a francia autóeladások száma, 0,9 százalékkal éves alapon. Csalóka lehet azonban a kép, hiszen az előző hónapban egyel több hétköznap volt, mint egy évvel ezelőtt, ami torzítja az összképet, de kétségtelenül jól érzékelteti, hogy lassan enyhülhetnek az európai autógyártók problémái.

Kőkemény hónapok várnak a BMW-re

Investor2013.08.01, 14:34

2 százalékos mínuszba lökték a német BMW árfolyamát ma a befektetők, mivel a vállalat gyorsjelentése alapján 13 százalékkal csökkent a társaság működési nyeresége a legfontosabb autógyártó divízióban. Ezzel ismét 10 százalék alá csökkent az üzemi nyereségesség szintje, ráadásul a menedzsment ugyan ragaszkodik az eredeti célkitűzésekhez, de még állításuk szerint is rendkívül nehéz hónapok várnak idén a BMW-re.

Olyan nincs, hogy nem a Skoda Octavia a kedvenc

Auto2013.08.01, 10:57

Júliusban 12 százalékkal több új autó kelt el, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Szárnyakat kapott, majd elfüstölt a Renault

Investor2013.07.26, 15:17

Ugyan a Forma-1-es Magyar Nagydíj végeredménye csak vasárnap délután derül ki, a Renault számára viszont már így is jól zárul a hét. A francia gyártó ugyanis kiváló eredményekről számolt be az elmúlt féléves teljesítményéről szóló jelentésében, a tisztított működési eredmény nem várt növekedést mutatott, ráadásul az autóeladások európai visszaesése is kevésbé érinti a vállalatot, mint több fontosabb versenytársát.

Új modellekkel támad a General Motors

Investor2013.07.26, 07:45

A General Motors is profitált az amerikai autópiac jó teljesítményéből, ugyanis a második negyedévben a vártnál közel 10 százalékkal nagyobb egy részvényre jutó eredményt ért el a vállalat. Idén nagyban megújul a gyártó termékpalettája, amitől azt remélik a társaságnál, hogy növelni tudják eladásaikat és profitabilitásukat is.

Valós adatokkal trükköznek a csaló autóhirdetők

Auto2013.07.25, 09:53

Új generációja jelent meg az autóhirdetési csalásoknak: a bűnözők már valós adatokkal próbálják átverni a vevőket.

Húszéves mélyponton az autópiac

Auto2013.07.16, 15:46

1993-óta nem adtak el ilyen kevés új autót az európai kereskedők. A visszaesés közel 7 százalék.

BMW: Jövőre már növekedhet az európai autópiac

Auto2013.07.16, 11:49

Előtte azonban idén mintegy ötszázalékos mínuszra számítanak.

Százmilliárdos bevételkiesést jelent a válság az európai autóiparnak

Auto2013.06.24, 14:13

A nyugat-európai autógyárak tíz év alatt több mint 300 milliárd euró bevételtől esnek el az európai pénzügyi és szuverén adósságszolgálati válság következményei miatt - írja a FOCUS Online német hírportál a duisburg-esseni egyetem CAR-Centers autóipari kutató intézetének tanulmányára hivatkozva. Ferdinand Dudenhöffer professzor, a CAR-Centers vezetője azzal számol, hogy 2010 és 2020 között a nyugat-európai autógyártó vállalatok 312 milliárd euró bevételtől esnek el a pénzügyi és adósságszolgálati válság gazdasági következményei miatt. Nyugat-Európában 2000 és 2007 között évi mintegy 14,7 millió autót helyeztek forgalomba. Ehhez kéépes ...

Egyre öregebb és olcsóbb autókat veszünk

Auto2013.07.04, 12:52

A hazai használtautó-piacot az Astra és a Swift uralta az elmúlt negyedévben.

Egy helyben topog a magyar autópiac

Auto2013.07.02, 10:46

Gyakorlatilag ugyanannyi autó kelt el júniusban a magyar autópiacon, mint egy évvel ezelőtt.

Padlóra küldték a francia autópiacot

Investor2013.07.02, 07:11

A májusi 10,4 százalékos után további 9 százalékkal estek vissza az újautó értékesítések Franciaországban, amivel egyre mélyebb gödörbe kerül a francia autópiac. A szövetség reméli, hogy ez a mélypont, és innentől lassú javulás kezdődik az iparágban az európai gazdaságok óvatos talpraállásának köszönhetően. A francia autóipar katasztrófális teljesítménye nem egyedi eset, a többi országban is fokozatosan csökken az újautó értékesítések száma, melyben leginkább az európai recesszió a ludas. Ez pedig a részvényeik teljesítményére is rányomja a bélyegét, a Peugeot papírjai például értékük 80 százalékát elvesztették két és fél év alatt.

Visszaesést vár Kínában a BMW

Investor2013.06.30, 15:23

Egyre kevésbé lesznek jövedelmezőek a Kínában működő nagy luxusautó-gyártók, véli a BMW felső vezetője, aki szerint a probléma forrása főleg abban rejlik, hogy a lakosság a prémium szegmensen belül is az olcsóbb autókat részesíti előnyben. A kínai gazdasággal kapcsolatos problémák pedig tovább fokozzák a helyzetet, a profitabilitás akár évente 1-2 százalékkal is csökkenhet.

Olcsón akarunk drágának tűnő autót venni

Auto2013.06.25, 10:01

Az Origo autóvásárlási tanácsadója szerint a leggyakoribb hiba, hogy még a megfontolt vásárlók is túlvállalják magukat, és el akarják magukkal hitetni, hogy okosabbak, mint a kereskedők, vagyis kivételesen ők járnak majd jól, nem az, aki 10-20 éve űzi a szakmát.

A Cadillac hódíthatja meg a kínai autópiacot

Investor2013.06.19, 20:15

A kínai luxus autópiac meghódítását tűzte ki zászlajára a General Motors, melyet a Cadillac márkával akarnak elérni. Az amerikai autógyártó a világ leggyorsabb ütemében növő luxuspiacán akar meghatározó szereplővé válni, 10 százalékos piaci részesedést elérni.

Nincs pénz Európában új autókra

Auto2013.06.11, 17:35

A legrosszabbra készülhetnek az autógyárak: az idei évük állítólag olyan gyenge lesz, amelyre harminc éve nem volt példa.

Vége a válságnak az amerikai autópiacon

Investor2013.06.04, 15:47

Ténylegesen a válság előtti szinteken az amerikai autópiac, több autógyártó ugyanis több mint 10 százalékos növekedést ért el az eladott autók számát tekintve májusban. Az előző évhez képest átlagosan 8 százalékkal bővült az amerikai autópiac, az elmúlt 12 hónapban pedig már nagyon közel jár a 15 milliós eladáshoz. Ezzel együtt az elemzők egyre inkább a növekedési ütem lassulását várják, melyet véleményük szerint csak különféle akciókkal odázhatnának el a gyártók.

A magyar piac odavan a Skoda Octaviáért

Auto2013.06.04, 11:38

Májusban is a Skoda Octaviából adták el a legtöbbet a magyar piacon, de jön fel a Dacia Duster.

Májusban is több új autót vettünk, mint tavaly

Auto2013.06.03, 11:47

Májusban 9,4 százalékkal több új autót adtak el Magyarországon, mint a tavalyi ötödik hónapban. Meglesz az idei kis növekedés.

BMW-re és Volkswagenre mozdul a magyar

Auto2013.05.15, 16:10

Az újautó-piac hanyatlásával párhuzamosan szárnyal a használtautó behozatal. Messze a 3-as BMW a legnépszerűbb, mögötte a Volkswagen Passat és a Golf tolong.