hirdetés

anyaság

címke rss
Nincs tejed? A hiba a génjeidben van!

Nincs tejed? A hiba a génjeidben van!

Egy újszülött táplálásának legjobb módja kétségkívül a szoptatás - az anyatej biztosítja leginkább a baba szervezete számára a fejlődéshez szükséges tápanyagokat. Érthető módon az édesanyákat általában a kizárólag anyatejjel történő táplálásra ösztönzik, így aki valamilyen oknál fogva nem képes rá, mert nincsen teje, azt érezheti, nőiessége és anyai képességei szenvedtek csorbát. Ez a látásmód azonban nem helyes - most már tudományosan is bebizonyították!

A fürdőszoba kövén hagyta meghalni, majd elásta a kisbabáját egy anya

Life.hu 20142015.07.04, 11:51

Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

A lelkes szingli és a karriermama meetingre megy...

Life.hu 20142015.07.01, 12:53

Úgy, ahogy az anyatejkérdésben is, a karrier kontra család témában is két táborra szakadnak az anyukák. Állandó az ellentét a két csapat között, megy az ujjal mutogatás az egész nap otthon a lábát lógató, és a gyereknevelést másra bízó karriermamák között. Az eszköz persze itt is a sztereotipizálás és a lelkiismeretfurdalás-keltés, valamint a rossz anyának bélyegzés, pedig mindkét oldal mögött őrülten nehéz döntések sorozata húzódik.

Völgyesi Gabi: Ádámmal a kapcsolatunkat el nem tudom képzelni a zenekar nélkül

Life.hu 20142015.06.30, 11:59

Völgyesi Gabi, a Unique együttes énekesnője komoly döntést hozott, amikor beengedte a kamerákat az életébe. Így már nemcsak a sugárzó, szőke dívát láthatjuk, aki a színpadon elvarázsolja közönségét, hanem a kétgyermekes édesanyát is megismerhetjük. 

Anyaként magányosan - Amikor hirtelen felszívódnak a barátnők

Life.hu 20142015.06.28, 21:43

Nem számít, hogy hány éve ismeritek már egymást, mennyi mindent éltetek át együtt, vagy milyen mély a kapcsolatotok - a barátságotok igazi próbája a terhességed. 

Mártír anya - jó anya? Hol a határ az önfeláldozásban?

Life.hu 20142015.06.25, 09:07

Arra a kérdésre, hogy milyen a jó anya, vagy, hogy hogyan kell anyának lenni, elsőre sokan rávágnák, hogy "A nők ezt tudják”, "Ez minden nőnek megy, amikor itt az ideje”, vagy hogy "Ez ösztönös dolog, minden nő érzi”. De talán még sosem volt annyira vitatott ez a kérdés, mint napjainkban.

Ha az édesanyák összefognak - Nagy sikerrel zárult az Anyák az anyákért rendezvény

Life.hu 20142015.06.17, 16:55

A LifeNetwork csatornán futó Jön a baba sorozat egymásra talált anyukái az Uzsoki Kórház szülészetével és a Gyöngéd Születés Alapítvánnyal összefogva egy igazán hiánypótló rendezvényt szerveztek múlt szombaton. 

A tesóprojekt

Life.hu 20142015.06.12, 10:55

Azt mondják a családtervezésben járatos szakemberek, hogy testvérek között a két-három év korkülönbség az ideális. A szülés után ennyi idő alatt tökéletesen regenerálódhat az anyai szervezet, felkészül az újabb gyermekvállalásra, és különben is milyen jó, hogy ha a srácok együtt nőnek fel. Ha van kortárs játszópajtás, az a gyerekeknek klassz, a szülőknek pedig könnyebbség. 

Helen Mirren vallomása: „Soha nem éreztem szükségét egy gyereknek”

Life.hu 20142015.06.06, 09:02

Az Oscar-díjas színésznő, aki kiváló alakítást nyújt anyaszerepben is, a valóságban soha nem vágyott erre az élményre. A 69 éves Helen Mirren most őszintén vallott arról, hogy miért nem született soha gyermeke.

A gyerek nem olyan, mint egy nyelvvizsga! Avagy fel lehet készülni az anyaságra?

Life.hu 20142015.06.03, 23:44

Végeláthatatlan és mindenre választ kínáló kismamablogok, "bezzeg az én szülésemnél" típusú horrortörténetek, önmagukról és gyermekükről többes szám első személyben beszélő, "kakiltunk és büfiztünk" tanácsadómamik, tankönyvek és oktatóvideók. És persze az örök stressz, hogy vajon jól fogjunk-e csinálni mindent, amit a terhesség ideje alatt bebifláztunk...

Előző
Következő
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat